abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 juli 2018 @ 21:36:54 #126
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_180661271
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 21:34 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Precies! Ik ben even aan het brainstormen hoe ik dit het beste kan zeggen.
dat je zelf ook graag mee gaat? Of dat je denkt dat Nora het alleen leuk vindt als jij er ook bij bent? Of gewoon dat je het nog niet zit zitten om haar zo alleen mee te laten komen. Zeker niet naar iets met water!
pi_180662410
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 21:19 schreef Sunshine1982 het volgende:
Even jullie mening. Een tijd geleden heeft Nora in monkeytown een meisje leren kennen waar ze heel leuk mee kan spelen. Haar oma vond dat zo leuk en dus vroeg ze mijn nummer zodat ze mij kon contacten wanneer ze weer gingen zodat de meiden weer samen konden spelen. We hebben nu zo'n 4 x afgesproken en terwijl de kids aan het spelen waren, kletsten wij over van alles en nog wat. Nu komt het.
Ik kreeg net een app van haar of het goed was om de meiden morgen mee te nemen naar Plaswijck. Nora is afgelopen vrijdag 4 geworden en ze wil dat als verjaardagscadeau aan haar geven. Haar kleindochter is trouwens ook 4. Ikzelf moet nogal slikken bij het idee, ik kan mijn 4 jarige nog niet op die manier loslaten. Het is niet dat ik de oma niet vertrouw, maar stel je voor dat er wat gebeurd... en ik zit thuis...

Wat vinden jullie? Reageer ik mutserig?
Ik zou mijn zoon nooit meegeven aan iemand die ik oppervlakkig een paar keer heb gesproken. Een playdate waar jij bij bent is heel wat anders dan je kind meegeven naar zo'n park. Ik vind de suggesties van jagar wel goede. Aangeven dat je haar te jong vindt om alleen mee te gaan en dat je het eventueel geen probleem vindt om zelf mee te gaan. Dan maar de bezorgde moeder uithangen
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180662440
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 22:27 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik zou mijn zoon nooit meegeven aan iemand die ik oppervlakkig een paar keer heb gesproken. Een playdate waar jij bij bent is heel wat anders dan je kind meegeven naar zo'n park. Ik vind de suggesties van jagar wel goede. Aangeven dat je haar te jong vindt om alleen mee te gaan en dat je het eventueel geen probleem vindt om zelf mee te gaan. Dan maar de bezorgde moeder uithangen
Ik heb inderdaad net gezegd dat ik liever meega, was volgens haar ook geen probleem. Haar intentie was dus goed bedoeld, maar ik ga inderdaad veel liever mee :)
pi_180662945
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 21:10 schreef Crumpette het volgende:
Had ik trouwens al verteld dat W zindelijk is? *O* ik heb op een gegeven moment gewoon doorgedrukt en geen luier meer omgedaan overdag. Zijn weerstand smolt binnen 2 dagen en nu draagt hij alleen snachts nog een luier :7. Wel met een ongelukje hier en daar, maar in de regel gaat het heel goed! ^O^
Yay!! Super zeg!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_180663263
Knap hoor Crump!

En ik zou hetzelfde hebben gereageerd Sun :)
  zondag 22 juli 2018 @ 23:41:45 #131
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_180664135
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 16:22 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Frans vond het heerlijk. Toen ik thuis kwam was hij nog met zn Engelse vlag aan het zwaaien en hij loopt nu nog met zn bestickerde shirt.

Dat gewichtding heb ik met mijn ‘ondergewicht’ kinderen nooit mee gemaakt. Nog nooit iemand die er ook maar iets van gezegd heeft. Is het niet meer een onderdeel van de hetze tegen obisitas momenteel en dat ze daar in wat door slaan, omdat het als een gezondheidsprobleem wordt gezien?
Zeker ja. In Den Haag kregen ze vlekken in hun nek als ze mij zagen en ging direct alle preventiepraat aan. In Gouda zijn ze relaxter.

Overigens is het vrij duidelijk dat als er iets is wat niet helpt tegen overgewicht/obesitas, het het veroorzaken van gevoelens van schaamte is. Voorichting over gezond eten prima hoor, maar niet van dingen uitgaan alleen obv gewicht.

En dan hoor ik dus de driejarige dochter van een kennis op een verjaardag zeggen “nee ik mag geen limonade vandaag, want het is geen weekend. Want ik ben te dik”. Nee echt fantastisch, daar kweek je dus gestoord eetgedrag mee

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door kwakz0r op 23-07-2018 00:01:29 ]
Kwak
pi_180664200
Tegen een drie jarig kind zeggen dat hij/zij te dik is? Wat voor kronkel heb je dan?
  zondag 22 juli 2018 @ 23:45:38 #133
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_180664230
Overigens yay voor zindelijke W! @crump O+
Kwak
pi_180664798
Nou ja, toen de arts op het cb voorstelde om minder boter op de boterham van S. te smeren vanwege het lijntje stopte ik met de informatie verzamelen.
Ik zoek een prima balans tussen gezond eten (de standaard, zoveel mogelijk) en ongezond eten (een hapje van iets lekkers mee eten, een ijsje halen enz.). Juist omdat ik hoop dat er daarmee een gezonde relatie met eten wordt gecreëerd. Ik denk dat nu heel krampachtig alleen gezond naar binnen proppen er straks niet voor zorgt dat ze gezond blijven eten.

S. was vanmiddag zo gelukkig. Op de fiets met tantes, oma en een vriendin van me naar het terras, samen eten en hij spelen.
‘Tante, ga je mee op de trampoline?’ O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_180667549
Ohh LeSage! O+

En leuke opmerking van die vrouw uit de buurt pkm :Y Dat soort dingen zijn altijd leuk om te horen :)
pi_180667664
Jaaaaa zindelijke W, wat fijn!! *O*

Sunshine, ik denk dat dit een prima oplossing is, zo had ik het ook gedaan denk ik. En het is dan ook weer fijn dat ze zo aardig reageert.

LeSage, volgens mij is jouw oudste echt enorm lief O+

Door jullie verhalen bedenk ik me dat Sjaak nog geen afspraak heeft gehad met 3 jaar (dan is dat toch?) en hij is nu 3j4m. Is die afspraak voor de ogentest? Dan bel ik er namelijk eens achteraan. Als dat ‘zomaar’ een afspraak is, hoeft het voor mij niet.

Melba O+ daar is toch niets overgewichtigs aan?
Zoals jullie het hier allemaal beschrijven klinkt het inderdaad alsof het een speerpunt is voor de CB’s. Jammer dat ze dan lang niet altijd tactvol zijn. Daar valt echt nog enorm veel in te verbeteren!

[ Bericht 41% gewijzigd door MevrouwCactus op 23-07-2018 07:24:59 ]
  maandag 23 juli 2018 @ 08:16:47 #137
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_180668005
Melba is in januaribgeweest voor de drie jaar afspraak (3j2mnd dus) en werd nu uitgenodigd voor de 3j9mnd precies tijdens onze vakantie (wel met exact 3j9mnd!)

Allebei hebben een ogentest. Eerste met plaatjes, tweede met rondjes met een gaatje
Kwak
pi_180668046
Bij drie jaar is de ogentest inderdaad MC.

Ik vertelde hier laatst dat N. scheef keek en ook de ogentest niet gehaald had en we daarom doorverwezen waren naar de oogarts. Ook onze huisarts had al opgemerkt dat ze wat scheef keek. In het ziekenhuis bleek er echter niks aan de hand, enkel dat haar neus zo breed is dat daardoor haar oogwit en dus de stand van haar ogen wat moeilijk zo te beoordelen was. O+ :') Qua sterkte zat ze wel wat aan de lage kant voor haar leeftijd, dus een wat grotere kans op een bril in de toekomst, maar so be it. :)

Wat eten betreft: man en ik zijn allebei erg slank en bij de meisjes is overgewicht ook niet aan de orde. Wel vind ik het belangrijk dat ze een fatsoenlijke relatie met eten krijgen, zoals hierboven ook al genoemd. Ze drinken thuis altijd water, maar op een terras of feestje mogen ze gewoon zelf kiezen. Een koekje krijgen ze regelmatig thuis, op feestjes mogen ze gewoon los. Vette hap eten ze ook gerust mee, zo eens in de twee weken denk ik. Ik ben wel echt allergisch voor snoepjes op deze leeftijd, dat vind ik echt nergens voor nodig. Of ja, eens een snoepje vind ik prima, maar waarom gelijk zo'n XXXL zak aan ze geven? :X
pi_180668358
Ok, bedankt voor jullie berichtjes. Ik ga zo het cb eens bellen voor een afspraak voor de ogentest. Ze zullen wel wat achter lopen.

Sjaak heeft geen goede relatie met eten, hij eet weinig gevarieerd. Hij lust weinig en wil ook weinig proberen. Ik heb het idee dat het meer met de textuur te maken heeft van het eten, dan met de smaak. We zijn nu met hem bij een logopediste geweest (hij kwijlt nog veel en daar hebben we nu oefeningen voor) en die gaat daar in het najaar aandacht aan besteden.
Het voordeel hiervan is dat Sjaak helemaal geen taart/snoep/chocolade lust, dus dat vind ik wel weer fijn. Maar groente en het meeste fruit lust hij ook niet, dus dat is wel weer jammer. Net als overigens alle aardappelen/pasta/rijst en bijna alle soorten vlees. Maar goed, dat komt vast wel goed ooit.
pi_180681986
Ach die knappe Melba, ziet er idd heel normaal en gezond uit! Hier lopen we nog steeds bij de kinderarts wegens het gewicht van m'n kleinste. Hij valt buiten alle curves met zijn nog steeds geen 10 kilo. Hij heeft van beide kanten de kleinste genen meegepakt, dus zal nooit heel groot worden vermoed ik. Eet veel beter dan zn broer, amper ziek, normale ontlasting... Er valt niet meer van te maken.

MwC vervelend is dat he, als ze zo slecht eten. Grootste is qua avondeten heel moeilijk. Brood en fruit gaat gelukkig wel. En ik stop elke dag 50 gram gepureerde groente in hun toetjes (spinazie, boerenkool, wortel, andijvie, boontjes, erwtjes, bietjes lol) . :9

Ik las over zindelijke W, wonderlijk hoe snel dat kan gaan zeg!

Sunshine, goede oplossing. Ik zou daar ook echt te klein voor vinden.

LeSage, wat lief dat hij zo kan genieten.

Wij zijn afgelopen weekend naar een pretpark geweest met peuter gedeelte en ze zijn zo groot ineens, zelf naar de attracties lopen en erin gaan. Tegelijkertijd is het ook dan echt peuterpuberen. De één perse naar links en de ander naar rechts. :')
pi_180684451
Over eten gesproken, die van ons eet nooit geweldig, maar meer peuters waar het op het moment helemaal drama is? Door t weer?
pi_180685135
Onze peuter eet bij vlagen heel goed, maar vaker is het, zeker bij het avondeten, pet. Hij heeft de rust vaak niet om aan tafel te blijven zitten. Nu bespreken we eerst de dag met hem en daarna mag hij zijn hengelspel pakken. Tijdens het hengelen naar visjes eet hij nog wat meer.

Hij is gek op pasta met rode groentesaus (de groentes zijn helemaal glad gepureerd), doperwten en aardappelpuree. Dat eten we dan ook regelmatig.

Een echte tip heb ik niet, behalve dan het iets actiever maken. We hebben ook maaltijden dat hij door de kamer heen rent voor een hap, netjes zijn mond leeg eet en weer gaat rennen. :')
pi_180690107
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2018 22:01 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Over eten gesproken, die van ons eet nooit geweldig, maar meer peuters waar het op het moment helemaal drama is? Door t weer?
Ja, dat sowieso. Dan wordt het nog wat minder dan normaal :)
  dinsdag 24 juli 2018 @ 13:42:36 #144
396469 Nikooos
huizenlol.nl
pi_180695790
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 06:46 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Ja, dat sowieso. Dan wordt het nog wat minder dan normaal :)
Ik post hier niet zoveel meer omdat ik wat moeite heb met het aanhaken, maar omdat jij er vorige keer naar vroeg, wilde ik toch even laten weten dat vorige week dinsdag onze N.oor is geboren in goede gezondheid. Ook moeders maakt het goed. Het is weer even wennen met zo'n kleintje, maar we gaan er allemaal goed mee om ;-)
pi_180695946
Gefeliciteerd Nikooos! :) Ik mis nu je glitterstickers wel in het zwangerschapstopic hoor.
pi_180701026
quote:
99s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:42 schreef Nikooos het volgende:

[..]

Ik post hier niet zoveel meer omdat ik wat moeite heb met het aanhaken, maar omdat jij er vorige keer naar vroeg, wilde ik toch even laten weten dat vorige week dinsdag onze N.oor is geboren in goede gezondheid. Ook moeders maakt het goed. Het is weer even wennen met zo'n kleintje, maar we gaan er allemaal goed mee om ;-)


Oohh Nikoos, wat leuk! Gefeliciteerd met N! Hoe vindt L het? En wat lief dat je het even komt laten weten O+
  dinsdag 24 juli 2018 @ 22:49:05 #147
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_180707944
Nikoos gefeliciteerd met je dochter!
  dinsdag 24 juli 2018 @ 23:14:16 #148
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_180708693
Gefeliciteerd Nikoos, met je tweede dame!!

Ik kom ook even plompverloren binnenvallen:

Het is zo heerlijk met Melba op vakantie O+ Deze leeftijd is echt leuk want alles is al heel bewust, nog leuker dan vorig jaar!

Fotootjes
https://imgur.com/a/8aQHFD8
Kwak
  woensdag 25 juli 2018 @ 06:44:24 #149
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_180712436
Wat fijn Kwak. En wat een leuke foto's! Tadaa! Mijn papa! O+
pi_180713875
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2018 22:01 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Over eten gesproken, die van ons eet nooit geweldig, maar meer peuters waar het op het moment helemaal drama is? Door t weer?
Nee ik ben gezegend met een hele dankbare eter die eten altijd een feestje vindt. Bourgondisch typje. Ik moet haar eerder afremmen dan iets anders.
Het enige dat ze niet lust zijn bietjes en kersen.

Drinkt de jouwe wel goed? En wat eet ze wel? Gaat fruit er bv wel in? Of vette avocado? Smoothies?

Kwak wat een heerlijke vakantie. Jullie stralen er vanaf
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')