Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?quote:Op zondag 10 juni 2018 14:08 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
De ingrediënten vallen me alleszins mee trouwens. Vooral dat maiszetmeel lijkt niet zo nodig.
In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)quote:Op zondag 10 juni 2018 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
Dat het maiszetmeel is, leek me niet zo logisch voor iets Italiaans, ik zou eerder een ander type zetmeel/een andere verdikker verwachten denk ik.quote:Op zondag 10 juni 2018 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maiszetmeel lijkt me juist essentieel, ze moeten al dat water toch dik maken? Dat het op saus lijkt?
Het verschil is de prijs. Je betaalt meer dan het dubbele voor minder tomaat.quote:Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik zie echt geen verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus. Het laatste is idd makkelijker.
het valt mij op dat er geen suiker in zit in dit pot! meestal zitten dat soort dingen vol suikerquote:Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)
Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).
Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.
Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.
Door mijn eigen ragu gaat ook een schepje suiker.... maar idd, vaak is t hoe meer basic het merk, hoe minder meuk met dit soort dingen.quote:Op zondag 10 juni 2018 15:48 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
het valt mij op dat er geen suiker in zit in dit pot! meestal zitten dat soort dingen vol suiker
ik vind eten weggooien nog veel walgelijker, had je er nou echt niemand mee blij kunnen maken?quote:
Normaal gebruikt men het zetmeel in het pastawater en klontjes boter voor de binding van de saus.quote:Op zondag 10 juni 2018 15:07 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Dat het maiszetmeel is, leek me niet zo logisch voor iets Italiaans, ik zou eerder een ander type zetmeel/een andere verdikker verwachten denk ik.
Dit is niet helemaal correct. Ze gebruiken eenntruf om je te laten denken dat het allemaal klopt. Maar je wordt belazerd.quote:Op zondag 10 juni 2018 15:00 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
In een blik geplde tomaten zit ook water. Alleen noemen ze het tomatensap. (=puree en water)
Passata is zelfs vaak gewoon aangelengde tomatenpuree (komt allemaal van hetzelfde concentraat/puree uit de fabriek).
Zo’n pot saus is idd een beetje gebonden en er zitten wat smaakmakers in.
Ik zie echt geen kwalitatief verschil tussen het gebruiken van een blik, een ui en een bouillonblokje evt, versus een pot saus als basis. Het laatste is idd makkelijker.
Ik maak pannenkoeken met nagistend bier... En zonder bakpoeder.quote:Op vrijdag 8 juni 2018 11:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En op het pakje staat direct het recept en wat je nog extra moet kopen. Terwijl je in de winkel staat heb je zo je avondeten bij elkaar. Veel mensen kunnen nu eenmaal niet koken.
Ik ben ook altijd oprecht verbaasd dat mensen pannenkoekenmix kopen.
Met mix doe je in een kom: pannenkoekenmix, melk of water, ei
Zonder mix doe je in een kom: bloem, melk, ei, zout
Een simpeler gerecht bestaat bijna niet en daar moet je dan een pakje voor kopen.
Tomatenpuree is zelfs blik/tubequote:Op zondag 10 juni 2018 20:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lieverds, als jullie nou eens een ragútopic maken. Hartstikke boeiend onderwerp maar het heeft bij uitstek niets te maken met koken met pakjes en zakjes.
Mja, ik geloof toch niet dat dat met de OP wordt bedoeld. Het gaat eerder over maaltijdmixen.quote:
nou ik maak meestal pannenkoeken zelf gewoon bloem, boekweit, eieren, iets zout en boter.quote:Op zondag 10 juni 2018 00:47 schreef Vanyel het volgende:
Het is wel bijzonder hoe mensen vaak haten op pakjes voor italiaans of Hollands want dat hoort niet, is niet origineel, smaakt niet, maar bij oosters voer mag opeens alles prefab zijn want wat boeit dat nou.
Alsof pannenkoekenmix of lasagnasaus uit een pakje wezenlijk anders is dan curry madras prefab van de Appie.
Ik snap m niet.
Zei ik, terwijl ik 1 en 2 nooit zou doen maar voor curry wel vaak naar Mae ploy grijp.
Dank je! Ik verhuis de relevante posts uit dit topic even die kant op.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |