abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:16:20 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179698997
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:14 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee?
Het hoort niet en het is niet lekker. Het is voedzaam en daar houdt het mee op.
pi_179699029
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het hoort niet en het is niet lekker. Het is voedzaam en daar houdt het mee op.
Van wie hoort dat niet..Van jou?
Want lekker is nogal subjectief, namelijk.
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:20:02 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179699072
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:17 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Van wie hoort dat niet..Van jou?
Want lekker is nogal subjectief, namelijk.
VAN INDIA JA!
En massala is van hun.
pi_179699109
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

VAN INDIA JA!
En massala is van hun.
:')
Spaghetti hollandaise is overigens wel een begrip in Italie hoor.
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:27:13 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179699234
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:21 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

:')
Spaghetti hollandaise is overigens wel een begrip in Italie hoor.
En wie eet dat?
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:28:20 #81
296595 foodlover
live and learn
pi_179699263
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 09:54 schreef ASSpirine het volgende:
Wat houdt een pakje voor de lasagne in? Een kruidenmix?

Om een lasagne te maken zou je een ragout maken (bolognaise) en afkruiden en een bechamelsaus. Daarna de lagen samenstellen.

Is op zich wel wat werk, dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is van zo'n zakje?
Kan je dan niet evengoed een flesje Provencaalse kruiden gebruiken ofzo?

Ben gewoon benieuwd wat dit exact is. En wat de toegevoegde waarde is.
Voor mij is de toegevoegde waarde: nostalgie, smaak van vroeger bij moeders *)

Gaat mij dus bij die lasagne niet om hoe het hoort want weet heus wel hoe zelf een ragu of bechamelsaus te maken. :s)
pi_179699968
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En wie eet dat?
wie denk je?
Het is geen hogere wiskunde.

Ik zie nog steeds je probleem niet, overigens. Leg het eens uit.
  zondag 10 juni 2018 @ 00:00:46 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179702217
Dan laat maar.
  zondag 10 juni 2018 @ 00:26:45 #84
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_179702546
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 16:18 schreef Black_Baron het volgende:
Laatst die macaroni weer eens gemaakt zoals ik 30 jaar geleden van huis uit gewend was, met een pakje honig. Gewoon uit nostalgie en om dochter eens te laten proeven hoe het vroeger smaakte.

Was echt niet zo verkeerd. Alleen vond ik de smaak gewoon erg een dimensionaal. Weinig diepgang.
Honig heeft een jaar of wat geleden alle mixen veranderd.

Wij aten uit nostalgie nog weleens de spaghetti bolognesemix, die smaakt echt op geen enkele manier meer zoals de oude mix en is echt goor nu.
Kwak
pi_179702624
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Dan laat maar.
Wat is jouw toevoeging überhaupt in dit ropic?
pi_179702683
Het is wel bijzonder hoe mensen vaak haten op pakjes voor italiaans of Hollands want dat hoort niet, is niet origineel, smaakt niet, maar bij oosters voer mag opeens alles prefab zijn want wat boeit dat nou.
Alsof pannenkoekenmix of lasagnasaus uit een pakje wezenlijk anders is dan curry madras prefab van de Appie.
Ik snap m niet.

Zei ik, terwijl ik 1 en 2 nooit zou doen maar voor curry wel vaak naar Mae ploy grijp.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_179702732
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2018 18:59 schreef Jordy-B het volgende:
Alleen voor de nasi gebruik ik een kant-en-klare kruidenpasta (boemboe).

Verder heb ik nog een geliefd recept voor lasagne met zo'n knorr-pakje, maar dat maak ik eigenlijk nooit meer.

Anders dan dat wordt er nog wel eens een bouillonblokje benut.
Boemboe koop ik ook wel eens. Voor exotische zaken sowieso, kan hier niet de ingrediënten krijgen voor een madras curry. Ingrediënten zijn hier amper verkrijgbaar.

Maar ik heb ook wel een flinke kruidenkast, mixen richting kant en klaar probeer ik te vermijden. Te zout. Potje currypasta heb ik geen problemen mee.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 01:23:05 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179702914
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:21 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

:')
Spaghetti hollandaise is overigens wel een begrip in Italie hoor.
Krijg op goegel geen enkele Italiaans talige hit hiervoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 juni 2018 @ 09:58:24 #89
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_179705042
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:37 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Wat is jouw toevoeging überhaupt in dit ropic?
Dit 8)7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_179705113
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:55 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Goede pannenkoekenmix heeft ook een gedeelte boekweitmeel, wat veel lekkerder is, en los vaak niet te koop is in de supermarkt of heel duur. En pannenkoeken zijn al een supergoedkope maaltijd, dus dat je dan 85 cent betaald voor een pak mix ipv 40 voor gewone bloem is dan ook geen ramp.

(en er is ook pannenkoekenmix waar de ei/melk al in zit maar dat is inderdaad niet te vreten :r wel goedkoper natuurlijk dan alles los kopen)
Huh :? Koopmans verkoopt ook gewoon boekweitmeel hoor. Voor een of twee euro. En daar kan je, samen met bloem, ladingen pannenkoeken van bakken. Een pak pannenkoekmix is echt duurder (en ik vind eigen recept lekkerder, maar dat is persoonlijk).
Somebody that I used to know
  zondag 10 juni 2018 @ 10:18:06 #91
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179705289
Gaat het hier niet juist om welke pakjes en zakjes we wél gebruiken?

Misschien kan de discussie over hoe het hoort iets minder. De meeste mensen snappen wel dat een pot pastasaus of pak macaronimix weinig met de authentieke Italiaanse keuken te maken heeft. Het gaat er om wat we lekker vinden.
Spoilers!
pi_179705303
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 juni 2018 11:14 schreef Kreator het volgende:
Deze:

[ afbeelding ]
Ik woon alleen een maak die wel eens. Kan ik toch 2 dagen goed van eten.
  zondag 10 juni 2018 @ 11:17:43 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179705838
Wat ik gebruik
Biologische tomaten Pasata met basilicum
Diverse kruiden/specerijenmengsels
Rundvlees extract
Diverse sausen uit fles/pot, ketchup. HP sauce, mayo, etc
Pannekoekmix (voor de ene keer in het jaar dat ik pannekoeken maak)
Broodmixen
Sausbinders
Visfumet van Chef
Vegeta

Er is principieel niets tegen halffabrikaten, mixen of prefab, er zijn zeer goede producten op de markt. Helaas nog veel meer slechte. Ik maak graag zelf ijs, maak koop ook verpakt ijs. Kroketten net zo goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 juni 2018 @ 12:39:50 #94
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_179706992
Ik probeer het gebruik van pakjes en zakjes tot een minimum te beperken maar voor de Burrito's van de Knorr kok maak ik graag een uitzondering.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_179707451

Dit vind ik ook wel handig bij drukte :)
  zondag 10 juni 2018 @ 13:27:00 #96
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_179707624
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Dit vind ik ook wel handig bij drukte :)

Deze is er ook, ook handig :D
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
pi_179707634
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:27 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Deze is er ook, ook handig :D
Die vind ik niet lekker :@
  zondag 10 juni 2018 @ 13:53:15 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179707979
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:10 schreef MevrouwPuff het volgende:
[ afbeelding ]
Dit vind ik ook wel handig bij drukte :)
Ingrediënten: water, groente (13% tomaat, ui), 12% tomatenpuree, gemodificeerd maïszetmeel, 1% basilicum, concentraat (wortel, ui, champignon), raapolie, zout, extract (kruiden, peper), specerijen, natuurlijk aroma.

Jottum, voor een kwart gevuld met tomaat. ^O^
99 cent voor 520 gram, dus 130 gram tomaat

Waarom niet gewoon een blik tomaten dan?
39 cent voor 400 gram tomaat

pi_179708216
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 13:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ingrediënten: water, groente (13% tomaat, ui), 12% tomatenpuree, gemodificeerd maïszetmeel, 1% basilicum, concentraat (wortel, ui, champignon), raapolie, zout, extract (kruiden, peper), specerijen, natuurlijk aroma.

Jottum, voor een kwart gevuld met tomaat. ^O^
99 cent voor 520 gram, dus 130 gram tomaat

Waarom niet gewoon een blik tomaten dan?
39 cent voor 400 gram tomaat

[ afbeelding ]
Die blikken gebruik ik ook, maar dan moeten er toch kruiden door enzo. Je bent dan toch langer bezig.
De ingrediënten vallen me alleszins mee trouwens. Vooral dat maiszetmeel lijkt niet zo nodig.
pi_179708347
Ik kook gewoon aardappels/rijst, groente, vlees/vis, die ik op smaak breng met zout en peper en soms lichte sojasaus. Eventueel sriracha of ketchup. Geen moeilijke dingen met pakjes (die toch weer extra ingredienten nodig hebben die ik normal nooit in huis heb).
Het enige waarvoor ik pakjes/zakjes gebruik is gehakt (gehaktmix van Verstegen) en pindasaus (van die korrels van een surinaams merk).
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')