Is bij mij geen optie. Heb zelf maar een kleine koelkast zonder vriezer.quote:Op maandag 14 mei 2018 23:27 schreef emmyemmy2 het volgende:
Standaard antwoord is vaak: voor meerdere dagen koken en invriezen
Meerdere dagen achtereen hetzelfde eten en het in de tussentijd in de koelkast bewaren.quote:Op maandag 14 mei 2018 23:43 schreef Tomodachi het volgende:
[..]
Is bij mij geen optie. Heb zelf maar een kleine koelkast zonder vriezer.
Dan raad ik je aan om op marktplaats een vriezertje op te scharrelen, even schoon te maken met een bleekplossing en dan heb je voor een prikkie (of zelfs gratis) een apparaat dat het leven heel veel makkelijker maakt.quote:Op maandag 14 mei 2018 23:43 schreef Tomodachi het volgende:
[..]
Is bij mij geen optie. Heb zelf maar een kleine koelkast zonder vriezer.
Hierbij wil ik toch even zeggen dat ik de pasta's van merk Markant niet lekker vind. Het kookt niet fijn, en al dente al nauwelijks voor elkaar te krijgen. Het gaat in een paar seconden van rauw naar pap. En het smaakt niet. Dus ik koop meestal het iets duurdere Gran d'Italia. Dat is goed klaar te maken en het smaakt ook.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 06:16 schreef Lunatiek het volgende:
- of aardappelen, of rijst, of een pasta. Laatste twee gewoon een B-merk of huismerk, en beslist niet vers
Voor 10 euro per dag kun je al heel wat doen. Reken maar uit, dat is 70 euro per week. Voor iemand alleen is dat heul veul (weet ik uit eigen ervaring, dat haal je met simpel gemak, ik ben al vaak met de helft klaar).quote:Op maandag 14 mei 2018 23:19 schreef Tomodachi het volgende:
Ik heb perioden last van een psychose met depressie, dan ben ik echt niet in staat om lang in de keuken te staan. Voorheen at ik altijd magnetronmaaltijden maar dat is wel behoorlijk duur gebleken als je leeft van een uitkering.
Kunnen jullie mij tips geven voor een eenvoudige maaltijd dat gemakkelijk te bereiden is?
Ik wil max. ¤10 per dag aan boodschappen uitgeven.
Alleen is de allerhande een kutblad.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 06:16 schreef Lunatiek het volgende:
In de Allerhande en soortgelijke bladen staan regelmatig recepten die snel en eenvoudig te bereiden zijn, of budget, of beiden.
Serieus?quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:25 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Alleen is de allerhande een kutblad.
Normale supermarktbladen hebben recepten waarbij het themaproduct de hoofdrol speelt. Dus als de broccoli in de reclame is, krijg je verschillende recepten met een hoofdrol voor broccoli. Logisch.
Allerhande niet. Allerhande doet het anders door recepten te plaatsen waar het themaproduct eigenlijk niet in thuishoort, maar eventueel bij zou kunnen passen (maar eigenlijk niet). Dus dan krijg je bij wijze van spreke kapsalon met broccoli en dat soort Frankenstein-samenstellingen.
Ik heb op verzoek van mijn vriendin wel eens een weekje Allerhanderecepten gemaakt en zo rond donderdag was ik er al zo onwaarschijnlijk stok ongelukkig van, dat ik het met een grote boog in de biobak gekwakt heb en Chinees ben gaan halen.
Jordy-B heeft volgens mij gelijk. Ik ben een trouwe lezer van Allerhande. En heel vaak bekruipt me het gevoel dat recepten geforceerd zijn. Leg de bonus-krant er maar eens naast en ja hoor.Ik noem dat het Zoete-Aardappel-Syndroom. Of kijk rond in AH. Ik heb wel erg mijn best gedaan, bijvoorbeeld bij de zomereditie (gewoon een beetje afvallen bij laag-calorie gerechten), maar als je het maakt is het helemaal niet zo smakelijk en geweldig.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Serieus?
Ik heb een hele zwik aan Allerhanderecepten die me prima bevallen. Meer dan ùit Boodschappen bijvoorbeeld. Dirk heeft de laatste jaren ook goeie recepten in hun blad.
Maar de recepten die ik uit die bladen haal zijn niet echt budgetvriendelijk om maar on topic te blijven Wij geven 100-120 euro per week uit aan boodschappen voor 2 personen.
Serieus. Ik werd er ook serieus depressief van. Ik vind het niet zo erg om één dagje sneu in onsmakelijk eten te zitten prikken, maar vier dagen achter elkaar trok ik niet.quote:
Er staan zeker niet allemaal lekkere recepten in. Maar ik kan uit elke editie wel twee of drie recepten of ideeën voor een recept halen. En ik hou me vrijwel nooit helemaal aan een recept, ik tweak altijd wel iets omdat dat beter uitkomt.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Jordy-B heeft volgens mij gelijk. Ik ben een trouwe lezer van Allerhande. En heel vaak bekruipt me het gevoel dat recepten geforceerd zijn. Leg de bonus-krant er maar eens naast en ja hoor.Ik noem dat het Zoete-Aardappel-Syndroom. Of kijk rond in AH. Ik heb wel erg mijn best gedaan, bijvoorbeeld bij de zomereditie (gewoon een beetje afvallen bij laag-calorie gerechten), maar als je het maakt is het helemaal niet zo smakelijk en geweldig.
De "Boodschappen" is trouwens stukken beter en gemakkelijker te maken.
Die gegrilde filetlapjes met ovenaardappel en salade (April-Allerhande pagina 73), die was trouwens wel erg lekker. Aanradertje. Ik heb alleen wel die dressing achterwege gelaten, want ik hou niet van dressing. En de tomaten natuurlijk.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind dit wel een fascinerend onderwerp. Ik ga even een topic aanmaken want hier past het eigenlijk niet.
Eens, maar wie erg op de centen moet letten is eerder blij dat er überhaupt wat te eten is. Een goede saus of kruiden maakt veel goed.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 06:50 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Hierbij wil ik toch even zeggen dat ik de pasta's van merk Markant niet lekker vind. Het kookt niet fijn, en al dente al nauwelijks voor elkaar te krijgen. Het gaat in een paar seconden van rauw naar pap. En het smaakt niet. Dus ik koop meestal het iets duurdere Gran d'Italia. Dat is goed klaar te maken en het smaakt ook.
Iedereen begrijpt wat ik bedoel met "Allerhande en soortgelijke bladen". Van die andere bladen ken ik de naam niet (behalve Boodschappen, maar die is recent van naam veranderd en ik weet niet meer wat de nieuwe naam is, dus anderen mogelijk ook niet).quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:25 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Alleen is de allerhande een kutblad.
Normale supermarktbladen
Met 10 euro per dag kun je je betere kwaliteit veroorloven.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 12:17 schreef Lunatiek het volgende:
Eens, maar wie erg op de centen moet letten is eerder blij dat er überhaupt wat te eten is. Een goede saus of kruiden maakt veel goed.
Als het er vanaf kan zou ik ook als eerste lekkere pasta en rijst kopen.
Markant scoort op alle fronten heel slecht. Bij consumententests, waar het ook over gaat, ze zitten altijd onderaan.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 06:50 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Hierbij wil ik toch even zeggen dat ik de pasta's van merk Markant niet lekker vind. Het kookt niet fijn, en al dente al nauwelijks voor elkaar te krijgen. Het gaat in een paar seconden van rauw naar pap. En het smaakt niet. Dus ik koop meestal het iets duurdere Gran d'Italia. Dat is goed klaar te maken en het smaakt ook.
Verder heb ik geen ervaring met Markant-spul. Ik kocht die pakken pasta omdat ze in de aanbieding waren en ik ze wilde proberen. Verschillende soorten pasta dus. Allemaal geprobeerd, geen succesverhaal. Dus koop ik het niet meer. En het verbaast me niet dat je zegt dat andere producten van ze ook niet al te best zijn.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 17:20 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Markant scoort op alle fronten heel slecht. Bij consumententests, waar het ook over gaat, ze zitten altijd onderaan.
pasta bij de Turk halen ( of bij de Aldi). Uit de voorraad van mijn schoonmoeder hadden we vlugkokende macaroni van Honig, dat was pas ellendig, binnen 1 minuut vieze drab.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 17:25 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Verder heb ik geen ervaring met Markant-spul. Ik kocht die pakken pasta omdat ze in de aanbieding waren en ik ze wilde proberen. Verschillende soorten pasta dus. Allemaal geprobeerd, geen succesverhaal. Dus koop ik het niet meer. En het verbaast me niet dat je zegt dat andere producten van ze ook niet al te best zijn.
Ze zijn beter "vers", in de koeling.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 17:30 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
pasta bij de Turk halen ( of bij de Aldi). Uit de voorraad van mijn schoonmoeder hadden we vlugkokende macaroni van Honig, dat was pas ellendig, binnen 1 minuut vieze drab.
En ik sluit me aan bij: regel toch een vriezer. Maak bijv soep in flinke hoeveelheden, ontdooi een portie en eet er een tosti bij
Dit dus maar ook Grand d'Italia vind ik geen goede bite hebben, pas toen ik De Cecco pasta kocht snapte ik ook wat men nou precies bedoelde met "Al dente"quote:Op dinsdag 15 mei 2018 06:50 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Hierbij wil ik toch even zeggen dat ik de pasta's van merk Markant niet lekker vind. Het kookt niet fijn, en al dente al nauwelijks voor elkaar te krijgen. Het gaat in een paar seconden van rauw naar pap. En het smaakt niet. Dus ik koop meestal het iets duurdere Gran d'Italia. Dat is goed klaar te maken en het smaakt ook.
het voordel van een vriezer in dit geval is dat hij er snel een (gedeeltelijke) maaltijd uit kan trekken als hij niet helemaal in staat is om te koken.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:37 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Dit dus maar ook Grand d'Italia vind ik geen goede bite hebben, pas toen ik De Cecco pasta kocht snapte ik ook wat men nou precies bedoelde met "Al dente"
En wat betreft de tomaten voor de ragú ben ik ook een stapje omhoog gegaan, daar gebruik ik San Marzano tomaten voor van het merk Mutti (exclusief bij AH te koop).
Kost wel ¤2 per blik maar ik heb mij recept voor Ragú ooit van een Italiaanse achterbuurvrouw gekregen, dat is ook een favoriet gerecht van me en jeugdsentiment dus ik wil daar ook wel iets meer voor uitgeven
Vriezer is opzich wel handig maar echt nodig? Nee, dat ook weer niet.
Als je het niet erg vind om 2 dagen hetzelfde te eten tenminste, of als je een grote eter bent want over het algemeen kook je toch al snel voor 2-3 personen, ook als je alleen bent.
Formaten van de verpakkingen zijn er ook op afgesteld, knorr wereldgerechten bijv. allemaal 2-3 personen of grotere verpakkingen voor 5 personen.
En 2 kipfiletjes in 1 verpakking zijn vaker in de aanbieding dan verpakkingen met maar 1 kipfilet.
Die Knorr wereldgerechten vond ik zwaar tegenvallen. Noem het dan geen wereldgerecht, denk ik dan.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:37 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Dit dus maar ook Grand d'Italia vind ik geen goede bite hebben, pas toen ik De Cecco pasta kocht snapte ik ook wat men nou precies bedoelde met "Al dente"
En wat betreft de tomaten voor de ragú ben ik ook een stapje omhoog gegaan, daar gebruik ik San Marzano tomaten voor van het merk Mutti (exclusief bij AH te koop).
Kost wel ¤2 per blik maar ik heb mij recept voor Ragú ooit van een Italiaanse achterbuurvrouw gekregen, dat is ook een favoriet gerecht van me en jeugdsentiment dus ik wil daar ook wel iets meer voor uitgeven
Vriezer is opzich wel handig maar echt nodig? Nee, dat ook weer niet.
Als je het niet erg vind om 2 dagen hetzelfde te eten tenminste, of als je een grote eter bent want over het algemeen kook je toch al snel voor 2-3 personen, ook als je alleen bent.
Formaten van de verpakkingen zijn er ook op afgesteld, knorr wereldgerechten bijv. allemaal 2-3 personen of grotere verpakkingen voor 5 personen.
En 2 kipfiletjes in 1 verpakking zijn vaker in de aanbieding dan verpakkingen met maar 1 kipfilet.
Bij Knorr wereldgerechten bedenken ze eerst een gerecht en dan gaan ze aan een klantenpanel vragen waar die denken waar dat gerecht vandaan komt.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:45 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die Knorr wereldgerechten vond ik zwaar tegenvallen. Noem het dan geen wereldgerecht, denk ik dan.
En een voordeelverpakking met 4-5 kipfilets is nog goedkoper. Het is een beetje forse uitgave ineens, maar per kilo scheelt het aanzienlijk. Hetzelfde geldt voor eigenlijk al het vlees. Des te meer je ineens koopt, des te goedkoper is het naar verhouding.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:37 schreef SiGNe het volgende:
Vriezer is opzich wel handig maar echt nodig? Nee, dat ook weer niet.
Als je het niet erg vind om 2 dagen hetzelfde te eten tenminste, of als je een grote eter bent want over het algemeen kook je toch al snel voor 2-3 personen, ook als je alleen bent.
Formaten van de verpakkingen zijn er ook op afgesteld, knorr wereldgerechten bijv. allemaal 2-3 personen of grotere verpakkingen voor 5 personen.
En 2 kipfiletjes in 1 verpakking zijn vaker in de aanbieding dan verpakkingen met maar 1 kipfilet.
minimaal 20 minuten op 230 graden vind ik niet even btw.... en halverwege draaien.... dan is het nog inferieur aan gewoon in vet pleuren een minuut of zeven en verwarmt sneller voor....quote:Op dinsdag 15 mei 2018 08:16 schreef Sigaartje het volgende:
erder ovenpatat even in de oven, zo klaar, kind kan de was doen.
Ik gooi het gewoon in een bak en schuif het erin en bleep 20 minuten na voorververwarmen. Dat is wat ik doe. 20 minuten zijn zo voorbij.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 20:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
minimaal 20 minuten op 230 graden vind ik niet even btw.... en halverwege draaien.... dan is het nog inferieur aan gewoon in vet pleuren een minuut of zeven en verwarmt sneller voor....
tegen de tijd dat mn vet heet is heb ik de aardappels wel gejast en gesneden..... zeker voor 1 persoon overfriet is echt gewoon KUT (en duuuuuur), nog erger dat moet je dan in huis hebben, waar een verloren aardappel echt altijd wel te vinden is...oww en TS heeft geen vriezer......quote:Op dinsdag 15 mei 2018 20:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
minimaal 20 minuten op 230 graden vind ik niet even btw.... en halverwege draaien.... dan is het nog inferieur aan gewoon in vet pleuren een minuut of zeven en verwarmt sneller voor....
Maar dan moet je 't er wel tijdig uithalen...quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:41 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
het voordel van een vriezer in dit geval is dat hij er snel een (gedeeltelijke) maaltijd uit kan trekken als hij niet helemaal in staat is om te koken.
Er zitten wel lekkere bij vind ik, de Burrito's bijv maar dan met gehakt ipv met kip, die vind ik toch wat lekkerder dan die van Santa Maria.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 19:45 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die Knorr wereldgerechten vond ik zwaar tegenvallen. Noem het dan geen wereldgerecht, denk ik dan.
ging vooral om het feit dat je dan 1 keer veel kookt en in porties invriest...dag geen energie dat te doen, toch goed eten want vrieer open en dat warm makenquote:Op dinsdag 15 mei 2018 20:12 schreef SiGNe het volgende:
Maar dan moet je 't er wel tijdig uithalen...
En een hoop producten merk je 't ook wel aan de structuur dat het ingevroren is geweest.
Kipfilet bijv.
Natuurlijk is 't voordeliger om dat per 5 of 6 stuks te kopen en dan per stuk verpakt in de vriezer te leggen maar dan moet je 's ochtends wel alvast een fileetje van de vriezer naar de koelkast verplaatsen want anders is 't lastig koken.
precies. Jij leest tenminste welquote:Op dinsdag 15 mei 2018 20:15 schreef liedetector het volgende:
[..]
ging vooral om het feit dat je dan 1 keer veel kookt en in porties invriest...dag geen energie dat te doen, toch goed eten want vrieer open en dat warm maken
Ja, ik ook dus. Gewoon in de chinese bakjes doen (alleen wil het dekseltje onder de vrieskou wel eens barsten). Als ik kook, kook ik meestal voor vier. Ik ben alleen. Eentje voor de avond en de rest gaat in de vriezer. Soep gaat uitstekend, pastagerechten dus, gehaktballen, hamburgers, gebraden kipblokjes etc. etc. etc.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 20:26 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb echt niks met koken, maar vind deze website wel prettig:
https://www.lekkerensimpel.com
En anders dus inderdaad ergens een portie voor een weeshuis van maken en invriezen. Lasagne of groentesoep ofzo. Ik heb ook altijd wat in de vriezer liggen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |