Dat, en dan opeten en niet opnieuw invriezen.quote:Op dinsdag 3 april 2018 21:51 schreef Jordy-B het volgende:
Het wordt geadviseerd om eens ingevroren producten niet opnieuw in te vriezen, maar dat heeft vooral te maken met dat je niet kan inschatten in hoeverre het bederft tijdens het ontdooid geweest zijn. Ik vermoed dat je vriendin daarmee in de war is.
Je kan rustig spullen toevoegen aan spul uit de vriezer. Je moet er alleen wel voor zorgen dat die ingrediënten goed verhit worden. Niet zozeer voor vermicelli, maar wel als je bijvoorbeeld vlees of groente gaat toevoegen aan een saus uit de vriezer.
Of dus pastasaus uit de vriezer met vers gekookte pasta. Hartstikke gevaarlijk.quote:Op dinsdag 3 april 2018 22:07 schreef Stompzinnig het volgende:
Zou het volgens haar logica ook gevaarlijk zijn om de opgewarmde soep te eten en daarna los wat net gekookte vermicelli? Dat is toch hetzelfde.
Nee dat lijkt me zeker geen goed idee. Maar daar ging het niet over dus. Ging echt over iets eenmalig ontdooien, toevoegen en opeten.quote:Op woensdag 4 april 2018 04:42 schreef Lunatiek het volgende:
Klinkt meer als de pan soep die nooit leegraakt omdat er steeds verse ingrediënten (en water) worden toegevoegd.
Maar dan dus in de vriezer. Iets invriezen, ontdooien, verse ingrediënten erbij, invriezen, ontdooien, bereiden met verse ingrediënten, (eventueel een deel eten), de restanten invriezen, etc... Dat lijkt me inderdaad geen goed idee.
Lijkt me een typisch geval van klok en klepelquote:Op dinsdag 3 april 2018 21:46 schreef _Hestia_ het volgende:
Pas had ik groentensoep gemaakt en ingevroren. Maar ik was de vermicelli vergeten te kopen toen ik het ging koken. Dus toen ik een andere keer soep wilde eten en het ontdooid had, wilde ik er gewoon dan vermicelli doorheen doen. Maar een vriendin van me zei dat je dat beter niet kunt doen?
Of bijvoorbeeld als je pastasaus ingevroren en weer ontdooid hebt dat je dan met opbakken er beter niet nog verse groenten (bijv als je dan nog een paprika hebt liggen) of vers vlees doorheen kunt doen (ook al was de saus verder vegetarisch)?
Wie kan me uitleggen of dit klopt? Zij zegt dat het dan bederft, maar ik zie niet in hoe dat kan
Geen enkel probleem dus.quote:Op woensdag 4 april 2018 09:17 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Nee dat lijkt me zeker geen goed idee. Maar daar ging het niet over dus. Ging echt over iets eenmalig ontdooien, toevoegen en opeten.
En waarom zou je ontdooide soep beter niet kunnen laten koken?quote:Op woensdag 11 april 2018 16:16 schreef Botje- het volgende:
Het enige dat ik kan bedenken wat nog een soort van logisch klinkt, is dat wanneer je soep opnieuw opwarmt, je deze beter niet kunt laten koken. Als je er dan rauwe vermicelli ingooit, wordt die dus niet gaar, of je moet de soep alsnog gaan koken.
Gebonden soep zou kunnen gaan schiften, reeds gare ingrediënten worden tot moes gekookt..quote:Op woensdag 11 april 2018 16:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En waarom zou je ontdooide soep beter niet kunnen laten koken?
Bij gebonden soep voeg je geen vermicelli toe.quote:Op woensdag 11 april 2018 16:21 schreef Botje- het volgende:
[..]
Gebonden soep zou kunnen gaan schiften, reeds gare ingrediënten worden tot moes gekookt..
Maar dat heeft verder dus niets met de 'houdbaarheid' van de soep te maken, meer met smaak.
Waarom?quote:Op woensdag 4 april 2018 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me een typisch geval van klok en klepel
Vers gekookte pasta bij ontdooide saus is heel verstandig.
Pasta of rijst koken, en die eerst op het aanrecht laten afkoelen en dan invriezen om weer te ontdooien is onverstandig.
Bacillus cereusquote:
Ik eet ook vaak rijst uit de koelkast van gisteren...quote:Op woensdag 11 april 2018 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bacillus cereus
Groeit als kool in lauwe rijst of pasta en is verantwoordelijk voor enorm smerige en gemene voedselvergiftigingen
Het was ook maar een voorbeeld van een 'vers' ingrediënt wat je later toe kunt voegen aan iets wat uit de diepvries komt. Ik had het in mijn eerste bericht over soep in het algemeen, niet per se gebonden soep. En het was sowieso enkel een gedachte die bij me opkwam als mogelijke klok-en-klepel oorzaak van de vriendin van TS.quote:Op woensdag 11 april 2018 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij gebonden soep voeg je geen vermicelli toe.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |