abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 1 maart 2018 @ 14:24:16 #76
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177527729
registreer om deze reclame te verbergen
Die baby in de ballenbak :o. Ik kan me opeens voorstellen dat we daar ook eens heen gaan.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177528180
Geweldig Adrian, ik moest ook lachen om je eerdere bericht. :)

Uitje was heerlijk. Heb zelfs nog even gewinkeld. Absoluut voor herhaling vatbaar. Volgend jaar. O+
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  donderdag 1 maart 2018 @ 15:04:32 #78
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177528414
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 14:52 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Uitje was heerlijk. Heb zelfs nog even gewinkeld. Absoluut voor herhaling vatbaar. Volgend jaar. O+
Ja, niet volgende week? :P

Kris, als het is op te lossen met een warmere fles dan kan ik me niet voorstellen dat ze daar moeilijk over doen! Fijn dat hij het verder goed heeft daar.
Jocob dronk een poosje prima op de crche maar gisteren belden ze of ik hem wilde komen voeden of ophalen, omdat hij telkens maar de helft dronk van normaal en ook nog met veel moeite. Als ik aan het werk was geweest dan had dit niet gekund, en dat vind ik niet zo erg eigenlijk. Dan drinkt hij daar toch lekker de helft? Ik weet zeker dat dit iets tijdelijks iets uit de onbegrijpelijke baby-bingokaart. Maar de leidsters vonden het duidelijk niet tof en keken bijna met een soort afgunst van hoe gulzig hij bij mij lag te drinken. Interpretatie, ik weet het.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177528440
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op donderdag 1 maart 2018 08:54 schreef Franny_G het volgende:
Mijn beide kinderen moeten niets van spenen hebben. En pink werkt ook niet. Hij probeert al bijna uit z'n ledikant te klimmen om maar bij mij te zijn. Het gaat dus echt niet zozeer om de voeding en de borst (alhoewel het daar wel op neer komt) maar echt om bij mij te zijn. Als hij geen honger heeft, kruipt hij soms ook naar me en legt z'n hoofdje dan in mijn nek. (Kijk, om dergelijke smeltmomenten is het dan zo moeilijk om door te zetten :') .)

We hadden een co-sleeper maar die werd te klein. Nu hebben we zijn ledikant in de kamer staan naast ons bed. Als die aan ons bed staat, kruipt hij vanuit het ledikant naar mij toe. We hebben het ledikant nu dus niet meer aan het bed vaststaan, ook omdat hij overdag inmiddels heeft geleerd wel in z'n eigen bed te slapen. En ook begin van de avond slaapt hij daar in. We hebben dus al wel wat training gedaan de afgelopen weken.
Dat klinkt wel zwaar, Franny. Maar ook aandoenlijk als ie z'n hoofd bij jou in de nek legt, dan smelt je inderdaad helemaal weg, samen met eventuele goede voornemens O+

S. slaapt wel consequent in zijn eigen bedje. Hij is nogal beweeglijk en zwaait met z'n armpjes. Als je dan een aantal keer een flinke tik in je gezicht hebt gehad, dan denk je echt "ga maar lekker in je eigen bed slapen". Daar slaapt hij uiteindelijk ook het beste (als ie slaapt :+ ) en wij ook.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 11:25 schreef FlyingFish het volgende:
Tolstoi, mijn meiden zijn ook 8 maanden en eten ook nog amper wat. Lala eet twee stukjes broodkorsten per dag, Em een halve. Crackers en maischippies gaan er ook goed in, maar voor vrijwel al het andere houden ze hun mond stijf dicht, ook al ging het de dag ervoor er wel goed in. Ik ben ook gestopt met vers eten voor ze maken want dat weigerden ze helemaal. Een potje gaat soms nog wel een paar hapjes. Het eten geven is in ieder geval echt een rotklus hier, terwijl ze wel flink met drinken zijn gaan minderen. Ze drinken hun papfles 's ochtends en 's avonds wel gewoon goed, net als een tussendoorfles. Borstvoeding overdag ben ik nu al een week aan het afbouwen, we zitten nu op alleen nog 's ochtends vroeg en 's avonds laat drinken, en de halve nacht wat slokjes tussendoor :') Maar in totaliteit gaat er qua voeding de helft in van wat er rond deze leeftijd bij mn zoon in ging. En ze poepen wel veel meer.

Wij gaan komend weekend stappen zetten voor het doorslapen. We zijn al bezig met ze 's avonds alleen nog troosten (dan trekken we dat wel in tegenstelling tot 's nachts) en dat gaat prima. Zaterdag gaan we de grote kamerwisseltruuk doen en krijgen ze hun ledikantjes en gaan wij in een andere kamer slapen. Dat stond eigenlijk voor afgelopen weekend op de planning, maar de nieuwe matrassen waren er nog niet. De luie stoel en extra deken verhuist naar hun kamer voor de nachtvoedingen, maar ik hoop dat het al veel scheelt als ze mij niet meer horen, zien of ruiken. Em, die naast mijn man ligt, slaapt veel beter dan Lala die naast mij ligt.
Dat is af en toe wel fijn, die bevestiging dat andere baby's van dezelfde leeftijd ook nog niet veel vast voedsel eten. Wel vervelend dat ze minder zijn gaan drinken. Is dat ook de reden dat je de BV afbouwt (of heb ik ergens overheen gelezen)?
S. zat gemiddeld zo op 5 - 6 keer BV per dag. Nu is dat eigenlijk zo'n 7 - 9 keer per dag :? Misschien komt het door het koude weer? Ik heb dan ook altijd meer trek. Als het toch meer trek is, waarom dan niet wat meer vast voedsel willen eten?

Ben benieuwd of de kamerwisseltruc gaat werken. Soms denk ik er ook aan S. naar zijn eigen kamertje te doen. Emotioneel is dat nog een stap voor me. Ook heb ik weinig zin om 's nachts 2 of 3 keer naar zijn kamertje te moeten om te voeden, helemaal met die kou :+

quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 12:41 schreef Lemijn het volgende:
Mijn baby is zo blij vandaag. Met de stapbelbekers en de slof die van zijn voet af kwam en met soms even naar me opkijken. *; .
O+ O+ O+ Stapelbekers zijn hier ook helemaal hot!

quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 12:55 schreef kazy het volgende:

[..]

Heb jij mijn baby gekloond? :o

Mijnes doet echt exact hetzelfde. We hadden al weken geen nachtvoeding meer (hij was wel vaak wakker) en nu minstens 2x per nacht. (De andere oplossing is dat hij op mij slaapt trouwens.) Eten vindt hijmaar zozo, tenzij brood :9~
Zou het dan toch met de leeftijd te maken hebben? De mijne is een paar dagen ouder dan de jouwe. Die van FF zijn ook 8 maanden en eten ook nog niet veel.
Een tijdje geleden postte ik nog hoe goed S. sliep. 's Nachts slaapt ie minder goed nu, om de 2,5 - 3,5 uur wakker, waar hij voorheen regelmatig 5 -6 uur achter elkaar sliep. Overdag gaat het ook moeizaam soms. Vandaag weer net niet, hij ligt nu lekker te slapen en vanochtend ook al 1,5 uur.
Soms zijn die baby's echt onbegrijpelijk 8)7 8)7
Geen zichtbare tekenen van verkoudheid of iets dergelijks helaas, dan was er ten minste nog een reden :)
pi_177528469
Goedgekeurd door het cb weer. 63.5 cm en 6505 gram. Keurug terug naar zijn lijntje met het gewicht. O+ Prikjes waren niet leuk, maar hij geeft wel met alle vrouwen gesjanst en ik mocht voor het eerst bewonderen hoe hij rolt. Ze vonden hem motorisch al heel sterk, maar dat kan ook niet anders gezien hij bijna de hele dag in beweging is. :)

Leuke foto weer adrian!

Fijn dat je uitje beviel pkm. :)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  donderdag 1 maart 2018 @ 15:12:45 #81
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177528590
Fijn dat hij terug is naar zijn eigen lijn, Nanuke! Wij zijn vanmorgen ook even gaan wegen. Mijlpaal bereikt: hij heeft eindelijk zijn geboortegewicht verdubbeld *O* .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177528621
registreer om deze reclame te verbergen
Noud had pas bij de elf maanden afspraak zijn gewicht verdubbeld :')
Maar goed, die zette ook veel te hoog in _O-
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_177528739
Goed moment wel om zijn trucje te showen, Nanuke! Deed M. van de week ook. Overigens is hij nu niet meer te stoppen en rolt de hele dag :')

Lemijn, je uitzicht O+ Geen speelgoed als speelgoed: een half uur dikke pret met een hydrofiel vanmiddag :D

Die 8 maanden-baby’s hebben denk ik met elkaar gesproken hoor :o dat ze eens een leuk complot smeden, iets met doorslapen ofzo.

Kris, dat warmer maken lijkt me geen probleem hoor. Liever dat dan een hongerige baby.

Adrian, wat een heerlijke foto van Kevin O+ Ik vind het zo leuk om te zien hoe kinderen genieten van zo’n ballenbak. En ik kan het ook prima hebben, zo’n speelhel. Zelfs laatst in de vakantie. Sowieso, als je kind dan zo geniet vind ik het allemaal waard!

PKM, fijn van je uitje. En niet echt wachten tot volgend jaar hoor. Je bent ook nog gewoon jezelf h, niet alleen maar mama.
pi_177529090
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:12 schreef Lemijn het volgende:
Fijn dat hij terug is naar zijn eigen lijn, Nanuke! Wij zijn vanmorgen ook even gaan wegen. Mijlpaal bereikt: hij heeft eindelijk zijn geboortegewicht verdubbeld *O* .
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:14 schreef Stormqueen het volgende:
Noud had pas bij de elf maanden afspraak zijn gewicht verdubbeld :')
Maar goed, die zette ook veel te hoog in _O-
Wow, wat een verschil in gewicht kunnen baby's hebben!

S. is bij 8 maanden al 2,5 keer zijn geboortegewicht :o :o
Bij 4 maanden was hij al verdubbeld in gewicht en hij was bij zijn geboorte al geen kleintje :P
Gelukkig groeit ie nu langzamer, maar ook qua lengte zit hij rond de P85 lijn. Met zijn gewicht tussen de P85-P97.
Gelukkig is alles in proportie en ziet ie er dus niet dik uit. Af en toe wel zwaar om te tillen, vooral als ie een beetje tegenwerkt :+
Ben benieuwd naar zijn stats als we volgende week naar het CB gaan.
pi_177529149
Nja, een baby van 7 pond heeft zijn gewicht toch significant sneller verdubbeld dan een van 9 pond, en ze kunnen alsnog dezelfde curve volgen.

Als ik zijn curve bekijk heeft ie het punt van verdubbeling overigens waarschijnlijk zo rond de 9 maanden bereikt, maar toen is ie niet gewogen ;)
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_177529263
Wij wegen af en toe thuis (uit nieuwsgierigheid :)), samen met hem op de weegschaal en daarna alleen. Niet echt super betrouwbaar, maar wel een indicatie. Meestal scheelt het zo'n 100-300 gram met de weging van het CB.
pi_177530204
ja, de laatste keer dat ik dat deed leek ie een kilo afgevallen, dus voor mijn eigen gemoed gaat ie alleen nog bij het cb op de weegschaal _O-
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_177530639
M. heeft zichzelf nu met 5 maanden ook verdubbeld in gewicht. Zo bizar zeg, hoe hard dat eigenlijk gaat.
Thuis wegen doe in nooit, ik heb geen weegschaal, scheelt zoveel zorgen om mijn gewicht :7
pi_177530930
Toevallig raadde m'n huisarts dat vd week nog aan, om thuis op de personenweegschaal zelf z'n groei in de gaten te houden. Als we een digitale hadden, was dat hartstikke betrouwbaar...
Vanmorgen geprobeerd en sinds vorige week is-ie ergens tussen de -100 en +300 gram aangekomen :')
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_177531054
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:04 schreef Lemijn het volgende:

Ja, niet volgende week? :P
Ben jij gek. Veels te confronterend om te zien dat ik niet onmisbaar ben. ;)
Wel fijn om te weten dat het kan hoor! Het zal vast geen jaar duren. :P

O+ voor Jacobs foto.

Thuis wegen, is dat echt aan te raden? Ik weet mezelf ook liever niet elke dag, want oei, laat staan mijn baby! ;)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_177531124
Wij hebben een babyweegschaal, eerste maanden echt vaak gewogen, nu nog eens in de 2 a 3 weken voor de leuk :)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_177531606
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:19 schreef LeSage het volgende:
Goed moment wel om zijn trucje te showen, Nanuke! Deed M. van de week ook. Overigens is hij nu niet meer te stoppen en rolt de hele dag :')
We wisten ook al wel dat hij het deed. We vonden hem regelmatig als we hem hadden weggelegd op z'n buik terug op zijn rug. Maar onze grappenmaker doet dat dus alleen als we niet kijken. :D Ik vind de beweeglijkheid van die baby's zo leuk. Ze kunnen ook zo trots en/of verbaasd kijken als er weer een nieuw trucje gelukt is. :P

Lemijn, wat fijn van de verdubbeling! En jouw uitzicht. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_177535513
Kennen jullie dat ook? Dat je aan het einde van de dag na het eten op de bank hangt en alleen maar kan denken 'als de baby zo slaapt, dan doe ik gewoon mee, ik ben zo kapotmoe!' En dat als die baby dan uiteindelijk slapend en wel op bed ligt, de vermoeidheid ineens verdwenen is tot de klok ruim na 23en aangeeft en je dus de volgende ochtend opstaat met spijt dat je niet gewoon eerder bent gaan slapen. En dan repeat.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_177535991
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 20:18 schreef Nanuke het volgende:
Kennen jullie dat ook? Dat je aan het einde van de dag na het eten op de bank hangt en alleen maar kan denken 'als de baby zo slaapt, dan doe ik gewoon mee, ik ben zo kapotmoe!' En dat als die baby dan uiteindelijk slapend en wel op bed ligt, de vermoeidheid ineens verdwenen is tot de klok ruim na 23en aangeeft en je dus de volgende ochtend opstaat met spijt dat je niet gewoon eerder bent gaan slapen. En dan repeat.
Dit heb ik nu 8)7 :')
  donderdag 1 maart 2018 @ 20:39:14 #95
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177535999
Ja, dat klinkt zeer bekend. 8)7
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177536208
Nee, ik ga daadwerkelijk grannystyle naar bed om 9 uur iedere avond.

Dus chopchop ladies, gewoon gaan liggen. :Y Slaaaaaap O+
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  donderdag 1 maart 2018 @ 20:50:35 #97
221912 minilot
Puer aeternus
pi_177536278
Inzake volgende dag spijt: als na een nachtvoeding + verschoonbeurt Otto meteen zoetjes gaat slapen en ik vervolgens nog twee uur ga liggen internetteeeeeh in bed. :') Moet ik niet doen. En ik doe het geregeld. }:|
Wo ist der Fhrer, der mich fhrt?
pi_177536335
Ik probeer ook altijd vroeg naar bed te gaan.
Dit lukt helaas 9 van de 10x niet en vervloek ik mezelf smorgens :')
  donderdag 1 maart 2018 @ 20:53:17 #99
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_177536342
Op tijd slapen met baby, check!
Ik heb me er toen ook aan toe gegeven en lag dan ook om 21:00 voor pampus. Zeker met een kleintje dat vaak komt in de nacht en jij ligt pas om 23:00 oid erin en je moet de volgende dag vroeg op, om naar werk te gaan.. iets met brakheid enzo.. ;)
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_177536379
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 20:47 schreef Krisvc het volgende:
Nee, ik ga daadwerkelijk grannystyle naar bed om 9 uur iedere avond.

Dus chopchop ladies, gewoon gaan liggen. :Y Slaaaaaap O+
Ik ook, in de weken dat manlief ‘s avonds tot laat werkt en zodra Z. slaapt in ieder geval. Dat is meestal voor 21:30.
Weet tenslotte nooit hoeveel slaap mij per ronde gegund wordt. :P
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')