abonnement Unibet Coolblue
pi_178678221
Dank jullie wel! O+
pi_178679148
Gefeliciteerd Supreme *O* *O*
pi_178682095
Gefeliciteerd SE *O* *G*
pi_178682736
Gefeliciteerd SE! *O* *O* Geniet van je mooie duo! O+
pi_178715349
Jaa gefeliciteerd! Benieuwd hoe het nu is!

Hier net terug van de gyn. Twee mooie drukke baby's gezien!

Ze begon wel gelijk over twee keer suikertest en dat dit standaard is bij tweeling zwangerschappen. Hebben jullie dit ook gehad? Ik prik liever 2 keer een curve dan namelijk..
  dinsdag 24 april 2018 @ 16:35:42 #81
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_178715386
Ik heb maar 1x de suikertest moeten doen. Maar zo kreeg ik ook ijzertabletten voor geschreven en de afspraak erna met mijn eigen gyn mocht ik weer stoppen, want dat was een ouderwets advies. Ik denk dat het per ziekenhuis weer anders is.
Wel fijn dat je weer 2 druk bewegende baby’s hebt gezien 😍
pi_178715446
Ja ze gaan nu eerst naar mn bloed kijken of extra ijzer nodig is. En dan bij 24 weken weer geloof ik. Nu over 4 weken weer een afspraak en echo.

Met bijna 100% zeker twee eiig, gevoel voor jongen meisje haha
  dinsdag 24 april 2018 @ 21:02:10 #83
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_178720804
Ik heb wel suiker geprikt. En dan idd nuchter en na ontbijt. Extra ijzer moest ik ook slikken, ondanks erg hoog hb,
pi_178721099
Bij mij is op dezelfde dingen bloedgeprikt als bij mn 1e (eenling) zwangerschap, heb ook niets extra's gekregen om te slikken, alleen het advies om de dubbele hoeveelheid foliumzuur te slikken (bij de gyn, volgens de verloskundige was extra vitamine/foliumzuur niet nodig). Ook later geen extra bloed meer geprikt. Maar daar zit erg veel variatie in per ziekenhuis heb ik gemerkt.

Suikertest heb ik wel gedaan maar dat was vooral omdat mn zoon een erg grote baby was (4580) en het dan bij een volgende eenling ook gedaan zou worden (aldus mijn gyn). Ik vond het overigens wel meevallen. Het drankje was vies, maar wel weg te krijgen.

Nog iemand naar de meerlingendag geweest btw? Ik vond het voor mijn meiden nog niet de moeite waard, wellicht volgend jaar afhankelijk van de bestemming.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  dinsdag 24 april 2018 @ 21:22:56 #85
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_178721439
Wij zijn niet geweest. Ik vond de locatie erg leuk maar het is zo druk en massaal. We hebben dus maar via social deal tickets gekocht met 50% korting om op een rustige dag te gaan.
pi_178722658
Wij zijn ook niet geweest. Ik ben een keer geweest en vond het veel te druk. En eerlijkgezegd ook niet de moeite waard ofzo.
Zo was ik ook lid van de NVOM, maar daar deed ik eigenlijk ook te weinig mee, de tijdschriften las ik niet en de informatiebijeenkomsten ging ik ook niet heen. Ik heb dat lidmaatschap toevallig een paar weken geleden opgezegd.

Sowieso ben ik een beetje, hoe moet je het zeggen, tweelingmoe. Ofzo. Laat T lekker T zijn en S lekker S zijn en ieder lekker zijn eigen ding doen, zoiets. Ze zijn niet één, het zijn twee aparte individuen en veel mensen vergeten dat. Nouja de frustratie over wat andere mensen vinden wat 'hoort' enzo zit momenteel een beetje hoog dus. :@

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178729092
Och Nikki, wat verdrietig.

Tweeling is ook helemaal geen woord dat ik zelf gebruik om mijn meiden te omschrijven. Mijnes zijn ook echt totaal verschillend en delen hun verjaardag. Ze zijn het afgelopen jaar echt vriendinnen geworden en hebben zoveel lol samen.

(Hoe plaats je een foto...? Ik ben zo'n kluns daarmee... Of kijk even op Instagram als je wil, pm me)

[ Bericht 5% gewijzigd door Cathmar op 25-04-2018 11:24:27 ]
Met een meidenkwartet
pi_178730204
Op school worden mijn meiden toch nog wel vaak "de tweeling" genoemd. Hun vriendinnetjes kunnen ze ook nog niet zo goed uit elkaar houden. Ze hebben op school sws nooit dezelfde kleding aan maar ze lijken ook qua doen en laten en voorkeuren nog net teveel op elkaar denk ik. Dwz, voor ons zijn de verschillen erg groot maar voor anderen blijkbaar niet. Ik verwacht wel dat dat steeds meer zal komen.

Wel vragen ze steeds vaker om een eigen kamer. Ik hoop dat we het komende jaar een huis kunnen kopen om dat te realiseren. Maar goed, daar zijn we ook al bijna 2 jaar naar op zoek :X
pi_178875900
SE hoe gaat t met jullie?

En hoe is t met Cassandra en aapieannie?

Late reactie: ik moest ook prikken tijdens zwangerschap en helaas nét niet door de suikertest. Heb me netjes aan de voedingsrichtlijnen gehouden en prikte daarna zelden afwijkende waarden. Kindjes na de geboorte extra vaak getest, maar hadden geen problemen daarvan gelukkig.

Nikki, wat vreselijk voor je vrienden. Wat voor dingen vinden mensen dan dat bij een tweeling hoort?

Hier zijn ze zo verschillend qua uiterlijk en gedrag dat het snel duidelijk is dat ze wel echt eigen persoonlijkheden zijn.

Kyara.. Huizenmarkt is echt een moeilijke nu, hopelijk vinden jullie iets. Hoe gaat het met het escaleren?

Iets heel anders: maken jullie fotoboeken? Zo ja, voor elk kind een persoonlijke?
pi_178876839
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 21:06 schreef Madivi het volgende:
Nikki, wat vreselijk voor je vrienden. Wat voor dingen vinden mensen dan dat bij een tweeling hoort?

Hier zijn ze zo verschillend qua uiterlijk en gedrag dat het snel duidelijk is dat ze wel echt eigen persoonlijkheden zijn.

Ik bedoel daarmee een beetje het praten in meervoud 'de jongens', 'de tweeling'. Of het feit dat ze niet op elkaar lijken, want dat 'hoort' blijkbaar bij een tweeling. Of 'oh hebben ze niet dezelfde kleding aan?'. Ehhh nee, ze gaan tegenwoordig zelf mee winkelen of kijken online mee en kiezen dan zelf hun kleding uit. En ja, dat is in 99% van de gevallen verschillend.

Qua fotoboeken, ik heb ze nog niet, maar ik ga voor ieder apart een boek maken. Als ze later uit huis gaan wil ik ze ieder eigen boeken mee kunnen geven.
pi_178878946
Ik heb voor alle meiden en eigen boek. Losse bladen in een map. Niet het mooist, maar wel meest makkelijk voor mij. Ik zet iedere maand nieuwe foto's er in een 1 is 2 keer per jaar bestel ik. Ik maak ook per jaar een klein foto boekje. Vinden de kinderen leuk om in te kijken.
Met een meidenkwartet
pi_178879539
Ik denk dat dat bij een twee-eiige tweeling ook net wat anders is Nikki. Dat zijn gewoon twee losse kinderen die toevallig even oud zijn. En ik ben voorlopig vooral heel blij dat ze samen één grote stapel kleding hebben! Ik krijg ze ook regelmatig met omgewisselde shirtjes terug van het kdv :D

Wij hadden een geboortefotograaf maar zouden daarvan maar 1 album krijgen. Bij het bestellen was echter wat mis gegaan dus we konden met veel korting een 2e album overnemen wat we dan ook hebben gedaan. Eventueel kunnen ze dus later allebei een eigen album mee krijgen (al was het oorspronkelijke album voor onze eigen collectie, maar dat zien we dan wel weer). In de toekomst krijgen ze eigen albums maar dat zal wel voor een groot deel overeen komen, net als dat het album van hun broer ook voor een groot deel overeen zal komen. Ze gaan nou eenmaal meestal met zn allen op vakantie of een dagje weg.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  dinsdag 1 mei 2018 @ 23:08:35 #93
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_178879818
Ik plak al jaren foto's per jaar in en dat ben ik ook blijven doen. (okey, vroeger waren het 5 jaar in 1 album en nu zijn het 2 albums per jaar). Maar ik plak ook echt voor mezelf in en niet zozeer voor de kinderen. Ik heb wat digitale albums per kind van het eerste jaar dus die kunnen ze wel krijgen.
pi_178986857
Ben even opzoek naar advies over een goede duo wagen. Vereiste dat de kindjes naast elkaar kunnen zitten!

Welke wagen hadden jullie en waarom?
We hebben nu eentje gezien online, daar gaan we binnenkort even heen om te voelen hoe die rijd. Ik zie het niet zo zitten om 1200+ uit te geven aan een wagen...
pi_178988697
Wij hebben een bugaboo Donkey. Heerlijke wagen, alleen een beetje duur... En de boodschappenmand is slecht bereikbaar als je de wiegen erop hebt.

Ik wilde ook zitjes naast elkaar en zitjes die naar je toe konden kijken en dan zijn er vrij weinig andere opties...
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_178990443
Ik had een Easywalker. Oud model, hou van mp. Maar het ding was echt zwaar! Stond me tegen om in de auto te tillen. En je moet je ook afvragen waar je thuis de wagen zet. En hoe klein je ze in kunt klappen en of dat past (en ik je auto).
Met een meidenkwartet
pi_178991333
Team Bugaboo hier. Wij begonnen met een Easywalker, maar toen de wiegjes eraf gingen en de zittingen erop gezet waren bleek dat de kinderen een soort van in halve ligstand in de wagen zitten. Daarnaast was het een groot en log ding vond ik. Reed wel prima overigens.
Daarna hebben we een Donkey aangeschaft via Marktplaats. Het grote voordeel is dat kinderen naar je toe gedraaid kunnen zitten, je hem kleiner kunt maken als je met maar één kind op stap gaat en hij rijdt heel soepel. Qua vervoer kan hij indien nodig best klein worden en dat vond ik fijn. Zo bleef er nog wat van de ruimte in de achterklep over. Het kost wat geld, maar ze zijn best waardevast en over een jaar of 3 kun je er best nog wat geld voor terugkrijgen als je hem weer via Marktplaats verkoopt.
Ter indicatie, ik kocht de onze voor 1200 euro en verkocht hem 3 jaar later voor 900 euro.
pi_178992607
Oja om de Easywalker in ligstand te zetten was echt enorm onhandig: met ritsen. Vond ik zelf erg irritant.
Met een meidenkwartet
pi_178996281
Bedankt voor de input! We gaan er nog eens goed over nadenken!
  maandag 7 mei 2018 @ 22:06:17 #100
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_179000936
Qua tweelingwagens eigenlijk geen idee, wij hadden een wagen voor 3 kindjes ivm oudste die te jong was voor meerijplankjes etc. Maar ik denk dat ik anders voor de Bugaboo zou gaan, en dan tweedehands of zo.

Mijn kinderen zijn alledrie begonnen met zwemles. Bij het opnoemen van de namen bleek dat er nog een meisje was met D's naam. Toen de zwemleraar "en de andere D' riep was het antwoord van mijn D meteen "nee, dat is J!"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')