abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178308237
registreer om deze reclame te verbergen
Oh dat klinkt pittig inderdaad SE. Lukt het je om je er een beetje aan over te geven mentaal? Zou natuurlijk super zijn als je de 37w haalt, maar het moet wel te doen zijn!

Cassandra, red jij het nog allemaal?

Kyara, hoe gaat het met het tweeling escaleren? Heb je inmiddels wat je weg erin gevonden?

Hier vandaag voor het eerst een cht tweeling moment. Meestal leven ze toch redelijk langs elkaar en is er snel strijd om iets als ze in elkaars buurt zijn. Vandaag wilde grootste niets eten, vooruit dan mag ie rustig gaan spelen. Gaat ie bij kleinste staan en die geeft hem een hapje (met netjes andere handje eronder O+). Ik vroeg of hij meer van broer wilde, ja dus. Heb z'n stoel naast die van broer gezet en bord ging op die manier leeg. O+ O+

Och ja en ze lopen tegenwoordig ook hand aan hand de trap af. Er begint nu echt ook een band tussen die twee samen te komen, mooi om te zien.
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_178309251
Wat klinkt dat zwaar SE! Maar wat heb je een prachtige termijn betaald tot nu toe O+ fijn dat de tweeling zo netjes groeit en ontwikkeld.

Hier gaat het met de tweeling goed (bedankt voor het vragen Madivi O+).
Ik zelf had te kampen met beginnende BI maar ik zit nu al ongeveer 3 weken met een fiks virus wat in mijn luchtwegen zit. Ik hoest enorm, ook in de nacht, en niets wat ik mag helpt. Dus ik heb 1 week thuis gezeten, 2,5 dag gewerkt en nu zit ik weer thuis. Door de rust heb ik bijna geen last van mijn BI, geluk bij een ongeluk. Maar door het hoesten ernstig slaap te kort en een gekneusde rib.

Vandaag SEO gehad. Nog steeds 2 jochies O+ groeien boven gemiddeld. Baby 1 is p70-p80 en baby 2 is zelfs p80-p90 met een heel groot hoofd (p96) :')
Ze lijken beiden een ander profiel te hebben wat het vermoeden van 2eiig een beetje bevestigd, voor zover dat zichtbaar is op een echo. Baby 1 heeft hetzelfde profiel als onze oudste (en van mij) en baby 2 lijkt een wat haakser neusje te hebben (zoals mijn man). Ik word nu ng nieuwsgieriger O+

Wat lief Madivi O+ dat lijkt me zo bijzonder om dat steeds bewuster mee te maken!
pi_178442357
Dan kom ik mij hier ook maar eena melden!
Hoi dus! We weten sinds maandag dat we twee kleintjes mogen verwelkomen!! Het nieuws is aardig ingedaald al blijft het een bijzonder idee haha!

Voor nu wat praktische vragen die door mn hoofd schieten : een box willen we graag, maar moeten we nu een grotere aanschaffen?

En kyara het staat mij bij dat jij jouw dames samen in een ledikant had toen ze net thuis waren toch?

Een verhuizing naar zolder om te slapen is onvermijdelijk nu, maar ik zie mezelf niet met dikke tweeling buik de vlizo trap op klimmen haha. Dus daar willen we mee wachten tot ze er zijn. Als ze dan wat groter zijn krijgen ze in die kamer wel hun eigen bedje dus het gaat puur om de eerste tijd..
pi_178443178
registreer om deze reclame te verbergen
aapie, wij zijn verhuisd toen ik 32 weken zwanger was en zijn toen op de 1e verdieping gaan slapen in wat later de meidenkamer zou worden. Dat was een bewuste keuze om zowel voor vr als vlak na de zwangerschap op dezelfde verdieping als de badkamer te slapen. We hebben die kamer toen wel al geverfd in kinderkleur en met kindergordijnen, maar verder gewoon ons grote bed. De eerste 7 maanden hebben ze hier in co-sleepers geslapen, n aan elke kant van ons bed. Daarna hebben wij ons bed naar onze eigen slaapkamer op de 2e verdieping verhuisd en zijn zij over gegaan naar hun ledikantjes (die we toen pas in elkaar hadden gezet, die hebben al die tijd uit elkaar in onze slaapkamer gestaan. In onze slaapkamer staan nu nog als back-up de co-sleeperwiegjes maar die hebben ze niet meer gebruikt sindsdien.

Wij hebben een gewone eenlingbox. Die hadden we toentertijd voor peuter aangeschaft en ik vond een grotere box sowieso maar niks. Tot een maand of 3 hebben ze hier probleemloos samen in gelegen. Daarna lagen ze vooral op de speelmat op de grond en hebben we de box eigenlijk niet meer gebruikt. Hij staat er nu nog wel, maar vooral voor als ze straks echt gaan kruipen/lopen zodat ik ze dan heel even daar in kan stallen als ik naar de wc moet oid. Veel meerlingouders halen voor de kruip/loopfase een grondbox, dus dat is ook nog een optie op tzt te bekijken. Wij doen dat overigens bewust niet, ik hecht meer waarde aan zelf nog kunnen rondlopen in de woonkamer. Dat ik daarbij soms over speelgoed struikel neem ik voor lief.

Bij ons was het meest praktische punt een nieuwe auto met ruimte voor drie kinderzitjes achterin n een grotere kinderwagen. Bij drie kinderen hoeft de oudste (indien 3+) overigens niet verplicht in een kinderzitje maar mag deze ook in gordels in het midden zitten, al moet je dat zelf ook zien zitten natuurlijk, een kinderzitje is altijd veiliger.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178443437
Qua box hebben wij gewoon onze eenlingbox gehouden. Dat ging prima in het begin en later had ik er nog wel eens 1 in de box en de ander op de grond onder de babygym. Ik zou dan eerder investeren in een grondbox. Die heb ik nooit gehad maar wel gemist. Nu was mijn oudste natuurlijk ook wel een stuk jonger dan jouw dochter.

Hier lagen ze idd samen in een ledikant. Daar zijn ook verschillende mogelijkheden voor. Naast elkaar of elk aan een kant. Dat laatste hadden wij, met de voetjes naar elkaar maar je kan ook kiezen voor de hoofdjes bij elkaar.
pi_178444096
We hebben gelukkig nog even om er over na te denken haha. Vriend was na de geboorte van kleuter ervan overtuigd dat hij geen kinderen meer zou willen dus de box is al een poosje het huis uit en er zal dus echt een nieuwe moeten komen. Zal voornamelijk voor de eerste tijd zijn ook.

Auto hoeven we niet over na te denken. K zit al een poosje op een verhoger, en zal tzt in het midden tussen de maxi cosi's ingaan als we met zn alle weggaan. Zelf heb ik geen auto want doe alles lopend of fietsend dus daar moet nog wel even over worden gedacht. Misschien een bakfiets oid.
pi_178445493
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben ook maar 1 auto. Ik doe nu nog alles lopend, maar we gaan binnenkort een fietskar kopen (zodra ze goed kunnen zitten, geen zin om nu nog baby-spul voor erin te kopen). Die kun je dan ook gelijk als kinderwagen gebruiken ter plaatse wat ik wel een groot pluspunt vond. En ik vind bakfietsen maar lelijke sta in de weg dingen.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178445663
Klinkt heel lief Madivi!

Cassandra fijn dat het allemaal goed gaat! Heb je al fysio voor je bekken? Ik kan het je aanraden, daardoor is het hier lang stabiel gebleven. Is je verkoudheid al over, kinkt pijnlijk!

Welkom bij de club aapieannie :) Wij hebben wel een tweelingbox gemarktplaatst voor een mooi prijsje. Is maar 30cm langer dan een gewone box, of die echt meerwaarde hebben...geen idee.

Ze gaan hier eerst samen in een ledikant bij ons op de slaapkamer, en als dat niet meer past dan gaan ze naar hun eigen kamer...

En, ze zijn er hier bijna! Er staat een inleiding gepland over een week, wat geeft dat rust zeg. *;
pi_178446181
Fijn SupremeEvil! Ik vond dat zelf ook heel fijn, het hebben van een einddatum zelfs al lag die nog drie weken in de toekomst. Nog plannen voor je laatste rustige week? Wij zijn de avond ervoor nog uit eten geweest. Was vooralsnog ook de laatste keer dat we met zn tweeen uit eten zijn geweest :D

Hopelijk kun je deze week nog wat rust pakken en heb je een makkelijke vlotte bevalling!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178447685
Fijn SE!!

Wij hadden een standaard box voor de eerste tijd en ben daarna overgegaan op een grondbox. Heb ik best lang gehad. Vond het afgebakende speelstuk voor ze heel fijn zeker met twee oudere kinderen.

Team fietskar! Heel veel gebruikt. Ook op te klappen en pastte ook in de auto. Vond het ideaal. Passen ook veel boodschappen in.

En de auto... ja de auto. Blijft een uitdaging met vier kinderen. Eerst hadden we ook drie stoelen. En die passen niet naast elkaar (of de deuren gaan niet meer dicht). Wij zijn overgegaan op een zevenzitter.
Nu ze groter worden zijn er met langer wordende benen weer andere uitdagingen. In de kleinere zevenzitters past het met grotere kinderen ook gewoon niet echt lekker.
Met een meidenkwartet
pi_178448769
Geen plannen :D ik kan amper lopen. Dus vooral slapen denk ik... En aftellen :+

(en zenuwachtig worden voor de bevalling)
pi_178448914
De meeste 7-zitters hebben ook erg weinig bergruimte geloof ik. Lijkt me ook wel lastig in combinatie met een tweelingwagen. Wij moeten volgend jaar denk ik aan een andere auto, dan willen we (nou ja, ik) ook een 7-zitter. Maar dan zo'n grand picasso met klapstoelen achterin. Handig als oma een keer meegaat of vriendies/vriendinnetjes.

Wat spannend SE! Het lijkt me raar maar ook wel geruststellend dat de datum staat. Ik heb zelf geen ervaringen met inleiden, dat lijkt me sws wel gek eigenlijk.

Ik kwam in mijn timeline op FB tegen dat wij precies 3 jaar geleden de dna test hebben afgenomen om de zygositeit te bepalen. Zeker achteraf best gek dat we toen echt twijfelden. Ze krijgen wel steeds meer hun eigen gezichtje. Ook anderen kunnen ze steeds beter uit elkaar houden. Gedrag, houding, stem en doen en laten speelt daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol. Als ze slapen zijn het nog steeds kopietjes :D
pi_178449858
Slapen lijkt me ook een erg goede invulling SE :D Dat mis ik nog het meest nu denk ik, gewoon een nacht goed slapen en kunnen uitslapen zolang ik maar wil.

Wij hebben een 7-zitter met klapstoelen, een Toyota Verso. Moet er wel bij zeggen dat we de achterste stoelen nog nooit gebruikt hebben. Ik zou niet eens weten hoe ze omhoog gaan en hoe je daar als passagier dan bij komt... We hebben hem ook niet daarom gekocht, meer omdat het een mooie auto was waar dit toevallig bij zat en in de toekomst vast wel van pas komt. Overigens heeft hij zelfs met die stoelen omhoog nog wel een prima achterbak. De boodschappen zouden er makkelijk in passen en ik denk bij goed uit elkaar halen de dubbele kinderwagen ook nog wel (zonder boodschappen dan).

Ik vind dat verschil tussen onze meiden ook wel mooi om te zien. Ik dacht vroeger dat eeneiig echt identiek was ook qua interesses en dergelijken, maar daar zie ik nu al verschil in en qua karakter lijken het ook twee verschillende kinderen. Maar als ik ze hetzelfde aantrek dan moet ik ook echt even goed kijken wie wie is.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178452394
De grand picasso heeft die klapstoeltjes idd ook. Die hebben wij op het oog al vervolgauto. Volgens mij kun je de middelste stoelen naar voren klappen om op de achterbank te komen. Zoals bij een 3 deurs.

Ik vind dat ook erg interessant moet ik zeggen, de verschillen en de overeenkomsten. Nurture versus nature ook.
pi_178452744
Het zit trouwens ook een beetje in de blik bedenk ik me. Hieronder 2 foto's, op de eerste vind ik ze echt heel verschillend terwijl ze op de tweede juist weer veel op elkaar lijken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178453503
Beauties O+


Auto's met klapstoelen is waar het met groter wordende kinderen echt minder comfortabel wordt. Maar met drie hoef je je daar niet echt zorgen over te maken. Dan heb je die extra stoel niet perse nodig.

Wij hadden een Grande Scenic en nu een Toyota Fortuner (niet in NL). Vooral die laatste zou ik zo mee will nemen naar huis. Er is een handige website met de handige naam: 7zitter punt nl

[ Bericht 20% gewijzigd door Cathmar op 11-04-2018 18:59:51 ]
Met een meidenkwartet
pi_178464238
Ik ben wel blij dat we vorig jaar de keus hebben gemaakt om een grotere auto te blijven hebben ipv een kleinere te kopen. Want zoals vriend zei : er hoeft toch nooit meer een kinderwagen in hahaha, gues again darling _O-
pi_178613438
Ik weet niet of ik nog op tijd ben, maar succes SE! Hopelijk hebben jullie een mooie kenismaking!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178669990
Dankje FF, een dag te laat ;)

Ik ben woensdag de 18e bevallen van twee prachtige kindjes. Jongetje woog 2913 en meisje 2430 gram. Sinds vrijdagmiddag zijn we thuis!

Bevalling van meisje was normaal, maar jongetje lag inderdaad in stuit, knien eerst... Dus die beentjes moesten eerst recht, toen zat hij vast onder z'n oksels en toen met zn hoofd, dus is een tang aan te pas gekomen. Had een apgar van 3, maar na 5 minuutjes wat zuurstof zat ie al op 9.

Ik ben ook supergoed begeleid in het ziekenhuis tijdens alle fases van de bevalling. Ruggenprik is me ook heel erg meegevallen!

De kindjes doen het supergoed, en ik kijk ondanks de heftigheid van de bevalling toch terug op een hele mooie ontmoeting met m'n tweeling O+ !
  zondag 22 april 2018 @ 11:40:32 #70
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_178670471
Gefeliciteerd SE, nu thuis genieten van je mooie duo!
pi_178670813
Gefeliciteerd SE *O*
pi_178673544
Gefeliciteerd SE! Wat een spannende start voor je zoontje, maar gelukkig ging het snel goed. Fijn ook dat jullie al lekker thuis zijn samen!
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_178673844
Gefeliciteerd SE *O* En wat fijn dat jullie alweer thuis zijn en dat je er goed op terug kijkt. Maak goed gebruik van de kraamhulp zolang het kan, je gaat haar (en vooral de extra handen) nog missen straks!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_178674210
Van harte gefeliciteerd SE! *O* *G* Wat fijn dat jullie al thuis zijn. Hoe vindt grote zus het? Ik ben trouwens wel benieuwd naar de namen.
pi_178675415
Gefeliciteerd SE
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')