abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179626106
registreer om deze reclame te verbergen
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
  dinsdag 5 juni 2018 @ 20:43:02 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179626604
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:21 schreef T-D het volgende:
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
Volgens mij maakt dat niets uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179628072
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij maakt dat niets uit
Klopt, verschil treedt pas op bij echt zure omstandigheden beneden pH 5,5 of juist boven de 8.
Whatever...
  Moderator dinsdag 5 juni 2018 @ 21:55:15 #129
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179628260
registreer om deze reclame te verbergen
Kraanwater is vaak zuiverder dan mineraalwater :P
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  maandag 11 juni 2018 @ 22:13:11 #130
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179734685
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:27:45 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179738912
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 22:13 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
Zou hierbij gewoon een zachte geitenkaas(crème) doen.

“ Oh, ja, toch wel lekker.”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:35:02 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179738924
registreer om deze reclame te verbergen
Eensch! Die stalsmaak van de geitenkaas leidt mooi af van de moddersmaak van de biet.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 09:16:12 #133
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179740214
Dacht ik zelf dus ook. Ik ga van het weekend wel even aan het experimenteren met de verhoudingen. Dank. :)
pi_179741151
Je hebt wat mildere geitenroomkaas. Dat is dus echt roomkaas, maar dan van geitenmelk. Van Rondele uit de supermarkt bijvoorbeeld. Is heel mild.

Dat is veel minder 'geitig' terwijl het nog wel echt geitenkaas is. Misschien is dat een optie? Is gemaakt voor wat gemiddeldere smaakprofielen dan die heftige biologische geitenkaas van dat leuke boertje in Frankrijk.
Whatever...
pi_179743466
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll

Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad :r

Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_179743683
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll

Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad :r

Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Whatever...
pi_179743774
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Zit ook beetje geit in verwerkt ;)

Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.

Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij aparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst

[ Bericht 3% gewijzigd door mascara-klodder op 12-06-2018 20:48:20 ]
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_179747847
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:33 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zit ook beetje geit in verwerkt ;)

Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.

Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij apparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst
Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
Whatever...
pi_179752157
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 17:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
:Y
En waarom ik dit wel lekker vind en het meest zacht van smaak geitenkaasje uitspuug??????

Heb hetzelfde met lamsvlees. Gatver! Maar de lamsmerguez en lamskebab van 1 Turkse slager vind ik echt lekker een paar hapjes. De rest gruwel ik van.

De lucht van pasta moet ik echt van kotsen. Ook zoiets.

Op de pasta na probeer ik trouwens nog steeds lamsvlees en geitenkaas. Want smaken kunnen veranderen.
Maar ik ben geneigd dit op te geven. Het gaat ‘m gewoon niet worden helaas.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 20:59:37 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179752171
Net als olijven moet je dat gewoon leren waarderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179816233
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:52:46 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179816390
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:44 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
Grappa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 01:35:13 #143
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_179818114
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappa
Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
  zaterdag 16 juni 2018 @ 07:46:38 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179819785
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 01:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179977552
Uiteindelijk die avond heel eigenwijs toch (teveel) rum gebruikt, omdat er niks anders in huis was.
Het resultaat was niet goed, voornamelijk door de hoeveelheid.
Normaal gebruik ik ook koffielikeur, maar ik zal de volgende keer eens grappa proberen.
  woensdag 27 juni 2018 @ 02:43:58 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180073096
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
Dat moet sowieso niet, het moet een aanvulling zijn, niet overheersen.
En Grappa gebruik je voor maar weinig dingen, puur ook niet super dus om daar nu een hele fles van te kopen zou ik niet doen.
Dan zou ik zelf liever iets kopen dat veelzijdiger is, als likeurtje bij de koffie of in een mix/cocktail kan, evt puur te drinken is, daar heb je meer aan.
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Moet je alleen wel even kijken naar de winkel waar je 't koopt, de lokale slijter hier is ¤3 goedkoper dan Gall&Gall en Mitra.

Grappa kost bij Gall&Gall ¤17,50 en een kleinere fles is duurder.
Een kleine fles Tia Maria koop je er voor ¤11,50 en een fles Captain Morgan dark is op 't moment in de aanbieding voor ¤9,99

Die Captain Morgan dark is m'n vaste drankje in combinatie met cola, stuk smaakvoller dan Bahcardi ook.

[ Bericht 6% gewijzigd door SiGNe op 27-06-2018 02:54:55 ]
pi_180073470
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 02:43 schreef SiGNe het volgende:

[..]
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?

Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
  donderdag 28 juni 2018 @ 03:13:27 #148
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180095389
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 05:38 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?

Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade :D
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.

Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
  donderdag 28 juni 2018 @ 07:24:47 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180095786
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
pi_180096131
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 03:13 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade :D
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.

Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
Dat komt door de smaakstoffen. Pyrazines in dit geval. Die zitten in noten, chocolade, koffie, gebakken en gefrituurde producten.

Het is de reden dat noten en chocolade zo goed combineren.
Whatever...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')