abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180919323
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 14:37 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Dat kan, hebben ze ook deze vlokken? Of enkel de de poeder?

[..]

Daar heb ilk (nog) niet naar gekeken, heb nog poeder (van dille en kamille) staan. Maar straks zal ik wel eens kijken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_180928299
Ik wil dit weekend buikspek bereiden. Iemand een recept voor buikspek met een perfect knapperige zwoerd?
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 08:33:15 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180934428
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 21:58 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik wil dit weekend buikspek bereiden. Iemand een recept voor buikspek met een perfect knapperige zwoerd?
Om de zwoerd knapperig te krijgen, snij die wiebertvormig in en voor dat hij de oven ingaat rustig met kokend water overgieten , ca 2 liter, dan droogdeppen en de oven in met de zwoerd naar boven. Als hij gaar is de grill aan, dan popt de zwoerd op als popcorn. Wel bijblijven en opletten daf hij niet verbrand
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180934671
registreer om deze reclame te verbergen
Dank!
Op hoeveel graden en hoelang ongeveer?
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 09:03:36 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180934724
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 08:58 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dank!
Op hoeveel graden en hoelang ongeveer?
3-4 Uur op 130-140 graden bij een oven met fan, dan half uur op 220 en daarna ff de grill aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2018 @ 14:20:07 #256
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180959673
Ik heb twee mooie stukken hamfricandeau liggen. Eentje doe ik met mosterd en rozemarijn maar ik zoek nog wat inspiratie voor stuk twee.

BVD.
And so is the past
pi_180962916
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op zondag 5 augustus 2018 14:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb twee mooie stukken hamfricandeau liggen. Eentje doe ik met mosterd en rozemarijn maar ik zoek nog wat inspiratie voor stuk twee.

BVD.
Uitsnijden, plat meppen, insmeren met mengsel van paneermeel, roomkaas, knoflook, gebakken pecannoten en peterselie (maar je kunt ook Boursin nemen).

Oprollen, wikkelen in parmaham. Bakken. Kerntemperatuur van ongeveer 65 graden. Vlees is dan net niet meer rose maar wel mals, de vulling is gezet maar niet hard.

Je kunt hem natuurlijk ook rosé braden, serveren met een saus van roquefort en spek (of je bardeert het ding) .

Andere optie is juist rose bakken en serveren met een saus op basis van Demi glacé en rode bessengelei. (Zonder spek) wordt het een beetje fruitig van.
Whatever...
pi_180986986
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

3-4 Uur op 130-140 graden bij een oven met fan, dan half uur op 220 en daarna ff de grill aan
Het resultaat was super!
Grill was niet nodig. Nadat ik de oven op 220 had gezet, begon ie al snel te poppen.
Ik mag hem alleen op eten. Mijn vriendin wilde niet meer nadat ze had gezien dat er tepels op zaten en ik hem scheerbeurt heb gegeven.
Gelukkig is ie koud ook erg lekker, misschien zelfs lekkerder.
  maandag 6 augustus 2018 @ 18:40:10 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180987034
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:37 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Het resultaat was super!
Grill was niet nodig. Nadat ik de oven op 220 had gezet, begon ie al snel te poppen.
Ik mag hem alleen op eten. Mijn vriendin wilde niet meer nadat ze had gezien dat er tepels op zaten en ik hem scheerbeurt heb gegeven.
Gelukkig is ie koud ook erg lekker, misschien zelfs lekkerder.
Fijn te horen.
Persoonlijk vind ik de zwoerd het lekkerste.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181113216
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.

Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:58:09 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181113582
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:45 schreef Unites het volgende:
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.

Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
Mango pureren
Mango heeft volgens mijn tabellen een 16% droge stof, dat moet je op een 28 tot 34%. komen, dus een 16 gram suiker per 100 gram puree toevoegen en een beetje citroensap.
Dit goed ff mixen en dan een 8 uur minstens laten rijpen in de koelkast
Maak niet meer dan 500 gram puree om ijs te maken, een eenvoudige ijsmachine kan niet veel aan. Zorg dat je vries accu 24-48 uur bij -20 is gevroren.
Geen melk gebruiken, geen room, dat onderdrukt alleen maar de smaak en voegt niets toe. De suiker moet je toevoegen omdat anders je ijs geen mooie structuur krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 12 augustus 2018 @ 09:31:53 #262
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_181122638
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mango pureren
Mango heeft volgens mijn tabellen een 16% droge stof, dat moet je op een 28 tot 34%. komen, dus een 16 gram suiker per 100 gram puree toevoegen en een beetje citroensap.

Alle soorten (sorbet)ijs moeten 28-34%ds bevatten? En dat vul je aan met suiker. Gewoon nieuwsgierig.

Overigens 32/116=0,276
Dus dan zou je iets meer suiker moeten hebben toch? :+
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  zondag 12 augustus 2018 @ 09:40:01 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181122745
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 09:31 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Alle soorten (sorbet)ijs moeten 28-34%ds bevatten? En dat vul je aan met suiker. Gewoon nieuwsgierig.

Overigens 32/116=0,276
Dus dan zou je iets meer suiker moeten hebben toch? :+
Correct, 0,4 gram meer.
Mango bevat veel voedingsvezels dus zat ff aan de lage kant ivm de structuur.
Verder is 28-34% correct voor alle sorbet. Als je het veel maakt, neem een refractometer om het suiker te meten, zijn online goedkoop te koop. Echter, ieder fruit is anders, blauwe bessen bevatten veel meer vezels en pectine dan bv aardbeien, wat een andere structuur geeft bij dezelfde hoeveelheid suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 augustus 2018 @ 04:01:15 #264
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_181145512
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:45 schreef Unites het volgende:
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.

Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
Voor meer info:
https://www.seriouseats.c(...)the-best-sorbet.html

Seriouseats artikels ^O^

quote:
Beyond that golden rule, the type of fruit, and what it brings to your sorbet, matters. Fruit high in pectin (berries, stone fruit, and grapes) or fiber (mangoes, pears, and bananas) are high in viscosity and full of body, and they make for an especially creamy sorbet that approximates the texture of ice cream. That's because pectin and fiber act as thickeners, their long starchy molecules working like sugar to physically get in the way of growing ice crystals.

By contrast, watermelon and pomegranate juices are thin with no body, so they need some special handling to make their textures as thick and creamy as berry or stone fruit sorbets. It's even trickier with citrus like lemon, lime, and grapefruit; not only does their juice lack pectin or fiber,* they're so tart they need extra sugar to balance their flavor, and even when you add enough, the resulting sorbet isn't as rich.

* Whole citrus fruit has plenty of pectin but it's all in the rind, not the juice or flesh.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_181151747
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181151805
Aardappels in bakken?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 13 augustus 2018 @ 13:50:26 #267
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181152369
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Als je er in poept kun je het wellicht verkopen als gutter oil.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gutter_oil
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 13 augustus 2018 @ 17:40:44 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181157481
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 13 augustus 2018 @ 20:32:37 #269
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_181160789
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
V snaar invetten als ie piept
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_181163187
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
Dan gaat het morgen richting afvalenergiebedrijf om er groene stroom van te maken ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181283359
qo63qu.jpg

Dank, Piet! Smaakt heerlijk! :Y

Misschien had een beetje 'smeuïger' wel gemogen, maar voor 'n eerste sorbet vond ik 'm helemaal prima.

De ijsmachine bleek ook nog eens kapot, dus ik 'm zelf staan roeren en draaien in die bevroren bak. :')

^O^
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:36:34 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181283761
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:21 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]

Dank, Piet! Smaakt heerlijk! :Y

Misschien had een beetje 'smeuïger' wel gemogen, maar voor 'n eerste sorbet vond ik 'm helemaal prima.

De ijsmachine bleek ook nog eens kapot, dus ik 'm zelf staan roeren en draaien in die bevroren bak. :')

^O^
als je kristallen hebt en geen echt romige structuur maar wat meer korrelig, kan je te weinig droge stof hebben en de volgende keer meer suiker gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181449544
Piet, ik maak soms flammkuechen. Ik maak dit bijna altijd zonder gist, maar veel recepten gebruiken wel met gist (een soort pizzadeeg). Is er een voordeel van het gebruik van gist? Of wordt het dan alleen maar lastiger om een extreem dunne bodem te creëren? Het origineel is volgens mij zonder gist?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:43:55 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181449989
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:24 schreef Felagund het volgende:
Piet, ik maak soms flammkuechen. Ik maak dit bijna altijd zonder gist, maar veel recepten gebruiken wel met gist (een soort pizzadeeg). Is er een voordeel van het gebruik van gist? Of wordt het dan alleen maar lastiger om een extreem dunne bodem te creëren? Het origineel is volgens mij zonder gist?
Er zijn veel regionale variaties zowel met als zonder gist, allerlei soorten meel, met appels of peren of spek uien en crème fraiche, aardappelpuree..
Gist geeft een meer broodavhtig deeg i.p.v. een Graham cracker achtig deeg. Welke lekkerder is moet je zelf weten.
Mijn voorkeur is tegenwoordig zonder gist en met witte bloem, belegd met crème fraiche, spek en uien, geen appels of andere shit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:47:40 #275
266972 govie
#Odegaardnaardekuip2018!
pi_181450082
https://www.odin.nl/recepten/-4512-gouden-courgettesoep/

1. Is dit recept lekkerder met kip of groentebouillion?
2. Ik vind het altijd wel lekker als er iets vasts in de soep zit (voor de textuur), wat kan ik toevoegen om wat wisselende textuur toe te voegen om hem af te maken? (als voorbeeld: in mijn tomaten+gele/rode paprika soep doe ik gepelde gehalveerde cherrytomaatjes voor de bite)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')