Daar heb ilk (nog) niet naar gekeken, heb nog poeder (van dille en kamille) staan. Maar straks zal ik wel eens kijken.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 14:37 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Dat kan, hebben ze ook deze vlokken? Of enkel de de poeder?
[..]
Om de zwoerd knapperig te krijgen, snij die wiebertvormig in en voor dat hij de oven ingaat rustig met kokend water overgieten , ca 2 liter, dan droogdeppen en de oven in met de zwoerd naar boven. Als hij gaar is de grill aan, dan popt de zwoerd op als popcorn. Wel bijblijven en opletten daf hij niet verbrandquote:Op vrijdag 3 augustus 2018 21:58 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik wil dit weekend buikspek bereiden. Iemand een recept voor buikspek met een perfect knapperige zwoerd?
3-4 Uur op 130-140 graden bij een oven met fan, dan half uur op 220 en daarna ff de grill aanquote:Op zaterdag 4 augustus 2018 08:58 schreef VaderVanJezus het volgende:
Dank!
Op hoeveel graden en hoelang ongeveer?
Uitsnijden, plat meppen, insmeren met mengsel van paneermeel, roomkaas, knoflook, gebakken pecannoten en peterselie (maar je kunt ook Boursin nemen).quote:Op zondag 5 augustus 2018 14:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb twee mooie stukken hamfricandeau liggen. Eentje doe ik met mosterd en rozemarijn maar ik zoek nog wat inspiratie voor stuk twee.
BVD.
Het resultaat was super!quote:Op zaterdag 4 augustus 2018 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
3-4 Uur op 130-140 graden bij een oven met fan, dan half uur op 220 en daarna ff de grill aan
Fijn te horen.quote:Op maandag 6 augustus 2018 18:37 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Het resultaat was super!
Grill was niet nodig. Nadat ik de oven op 220 had gezet, begon ie al snel te poppen.
Ik mag hem alleen op eten. Mijn vriendin wilde niet meer nadat ze had gezien dat er tepels op zaten en ik hem scheerbeurt heb gegeven.
Gelukkig is ie koud ook erg lekker, misschien zelfs lekkerder.
Mango purerenquote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:45 schreef Unites het volgende:
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.
Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
Alle soorten (sorbet)ijs moeten 28-34%ds bevatten? En dat vul je aan met suiker. Gewoon nieuwsgierig.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mango pureren
Mango heeft volgens mijn tabellen een 16% droge stof, dat moet je op een 28 tot 34%. komen, dus een 16 gram suiker per 100 gram puree toevoegen en een beetje citroensap.
Correct, 0,4 gram meer.quote:Op zondag 12 augustus 2018 09:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Alle soorten (sorbet)ijs moeten 28-34%ds bevatten? En dat vul je aan met suiker. Gewoon nieuwsgierig.
Overigens 32/116=0,276
Dus dan zou je iets meer suiker moeten hebben toch?
Voor meer info:quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:45 schreef Unites het volgende:
Piet, ik heb 9 redelijk rijpe mango's van de markt en wil een lekkere mango sorbet maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een (simpele) ijsmachine.
Lees veel verschillende recepten op het internet; met scheutje water/melk, wel/geen suiker, yoghurt... Hou wel van een volle mango smaak. Beetje zoet mag ook wel.
quote:Beyond that golden rule, the type of fruit, and what it brings to your sorbet, matters. Fruit high in pectin (berries, stone fruit, and grapes) or fiber (mangoes, pears, and bananas) are high in viscosity and full of body, and they make for an especially creamy sorbet that approximates the texture of ice cream. That's because pectin and fiber act as thickeners, their long starchy molecules working like sugar to physically get in the way of growing ice crystals.
By contrast, watermelon and pomegranate juices are thin with no body, so they need some special handling to make their textures as thick and creamy as berry or stone fruit sorbets. It's even trickier with citrus like lemon, lime, and grapefruit; not only does their juice lack pectin or fiber,* they're so tart they need extra sugar to balance their flavor, and even when you add enough, the resulting sorbet isn't as rich.
* Whole citrus fruit has plenty of pectin but it's all in the rind, not the juice or flesh.
Als je er in poept kun je het wellicht verkopen als gutter oil.quote:Op maandag 13 augustus 2018 13:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassingquote:Op maandag 13 augustus 2018 13:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik heb van het ontvetten van bouillon en behoorlijke hoeveelheid vet (varkens, rund en lam-mengsel) over. Kan ik daar nog iets mee?
V snaar invetten als ie pieptquote:Op maandag 13 augustus 2018 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
Dan gaat het morgen richting afvalenergiebedrijf om er groene stroom van te makenquote:Op maandag 13 augustus 2018 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Biodiesel? Geen idee voor een culinaire toepassing
als je kristallen hebt en geen echt romige structuur maar wat meer korrelig, kan je te weinig droge stof hebben en de volgende keer meer suiker gebruiken.quote:Op zaterdag 18 augustus 2018 21:21 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]
Dank, Piet! Smaakt heerlijk!
Misschien had een beetje 'smeuïger' wel gemogen, maar voor 'n eerste sorbet vond ik 'm helemaal prima.
De ijsmachine bleek ook nog eens kapot, dus ik 'm zelf staan roeren en draaien in die bevroren bak.
Er zijn veel regionale variaties zowel met als zonder gist, allerlei soorten meel, met appels of peren of spek uien en crème fraiche, aardappelpuree..quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:24 schreef Felagund het volgende:
Piet, ik maak soms flammkuechen. Ik maak dit bijna altijd zonder gist, maar veel recepten gebruiken wel met gist (een soort pizzadeeg). Is er een voordeel van het gebruik van gist? Of wordt het dan alleen maar lastiger om een extreem dunne bodem te creëren? Het origineel is volgens mij zonder gist?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |