Daar zou je mij een heel groot plezier mee doenquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:02 schreef racerdkb het volgende:
persoon naast mij die dit topic wilde lezen: "Ik werk bij een loempiazaak en ze maken daar de zoetzure saus gewoon wél met tomatenketchup. Ik zal eens vragen wat ze nog meer er in doen."
Heb je het al gevraagd aan degene waar jij de saus vandaan haalt die jij zo lekker vindt?quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:04 schreef Tengano het volgende:
[..]
Daar zou je mij een heel groot plezier mee doen
Ja, die sherry zou heel goed kunnen. Ik heb een oud chinees kookboek gehad en daar ging ook sherry in een zoetzure saus samen met wat azijn en worchestersaus.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:06 schreef Fer het volgende:
Tomatenketchup, gesneden (rawit) pepertje, sherry, azijn, drupje soyasaus, dacht ik zo uit mijn hoofd.
JA NATUURLIJK.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:08 schreef racerdkb het volgende:
[..]
Heb je het al gevraagd aan degene waar jij de saus vandaan haalt die jij zo lekker vindt?
Als sommige van die vietnamesen hem zelf maken, kun je dat tegenkomen en dan blijf je dus van die saus eten.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooit mandarijn geproefd in loempiasaus.
In sommige sauzen wel, maar in die zoete loempiasaus volgens mij niet. Ik proef het er niet in terug.quote:
Ik geloof je, maar dan heb je geen zoete loempiasaus, want die is niet heet en daar zit dus zeker geen Madam Jeanette in.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:18 schreef Haeks het volgende:
Hoe ík mijn loempiasambal maak?
Knoflook, Madam Jeanette, zout, suiker stampen en tomatenketchup. Beetje roeren op zacht vuur en klaar.
Aangezien ik van zoet houd is mijn loempiasambal ook zoetquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:21 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ik geloof je, maar dan heb je geen zoete loempiasaus, want die is niet heet en daar zit dus zeker geen Madam Jeanette in.
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.maar graag niet verder vertellen, dit is echt supppppper geheim, dit mag niet aan de grote klok
Het is een vervanger voor Chinese rijstwijn.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:09 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ja, die sherry zou heel goed kunnen. Ik heb een oud chinees kookboek gehad en daar ging ook sherry in een zoetzure saus samen met wat azijn en worchestersaus.
Sherry heeft een milde smaak en zou heel goed kunnen matchen.
Die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb wel gisteren chinese rijstwijnazijn gescoord, maar die smaak was wel een beetje tequote:Op zaterdag 16 december 2017 21:26 schreef Fer het volgende:
[..]
Het is een vervanger voor Chinese rijstwijn.
Kan me telkens moeilijk boos maken om die mongool in het filmpje.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:08 schreef yosander het volgende:
Vraag het aan Mauri, die heeft namelijk zoveel loempiasaus gegeten
Sherry, sure, écht niet!quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:09 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ja, die sherry zou heel goed kunnen. Ik heb een oud chinees kookboek gehad en daar ging ook sherry in een zoetzure saus samen met wat azijn en worchestersaus.
Sherry heeft een milde smaak en zou heel goed kunnen matchen.
hij heeft wel betere pranksquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:37 schreef Vanillekwark het volgende:
[..]
Kan me telkens moeilijk boos maken om die mongool in het filmpje.
Rijstazijn is niet té, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:27 schreef Tengano het volgende:
[..]
Die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb wel gisteren chinese rijstwijnazijn gescoord, maar die smaak was wel een beetje te
Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh...quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rijstazijn is niet té, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/
En op zeker het zuur in zoetzure saus.
Heel veel moeite en eindeloos geduldquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:51 schreef RobinOok het volgende:
Heb je een voorbeeld, van welke je lekker vindt? Kan me niet voorstellen dat die niet na te maken is.
Wat heb je over voor het ultieme recept?
Fotooooooooo.quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:51 schreef Tengano het volgende:
[..]
Dan heb ik geloof ik toch iets anders gekregen, maar alles staat er in het chinees op dussuh...
Op die site staat dus geen recept van zo'n zoete loempiasausquote:Op zaterdag 16 december 2017 21:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rijstazijn is niet té, dat is gewoon heel neutrale azijn. Vergelijkbaar met onze natuurazijn of witte wijnazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/heldere-rijstazijn/
En op zeker het zuur in zoetzure saus.
Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi?
quote:Op zaterdag 16 december 2017 21:58 schreef Tengano het volgende:
[..]
Deze moest ik van de chinese mevrouw zeker nemen, die werd het meest gebruikt:Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb jij trouwens ooit wel eens iets gedaan met chen pi?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/
Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten.
En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus.Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl
Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat is dus Chinese, zwarte rijstazijn.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-rijstazijn/
Die zal echt never nooit in enige zoetzure chilisaus zitten.
En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heerlijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ja, Chen pi in stoofgerechten of sauzen of als poeder in sausjes en toetjes.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Maar gebruik het niet vaak. Weinig dus.
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:05 schreef Tengano het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, denk. Zelfs de kleur kan eigenlijk niet eens matchen, maar ik vond ook de smaak veel te wrang, complex en donker die snel de smaak kan verpesten. Ik wilde eigenlijk al weer terug overstappen naar simpele witte keukenazijn, daar kan denk ik minder mee mis gaan.
Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn én naar mandarijn smaken. Ik ken het niet.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:07 schreef Tengano het volgende:
[..]
En toch vermoed ik dan dit een ingredient is in die heelijke geurige, fruitige en meer kruidige zoetzure sausen en dus ook de zelfgemaakte loempiasauzen die compleet anders smaken dan de prefab sausjes.
Dat lijkt mij ook. die jongens die dat voor hun brood moeten maken en er marge op willen maken, gaan geen dure ingredienten gebruiken als het nodig is. En ze maken er ook niet meer werk van dan nodig.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eensch. Gewone keukenazijn voldoet prima. Menig restaurant hier zal dat gebruiken, want is het goedkoopst. In Thailand is de heldere rijstazijn het goedkoopst en zullen ze die gebruiken. Ik denk dat het qua smaak niet of bijna niets uit zal maken.
Daarom zal hier ook vast tomatenpuree gebruikt worden. Niet ketchup, gewoon puree uit zo'n blikje.
Als in Limburg Maastricht dus.....quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het lijkt me ook echt heus lekker hoor! Maar ik heb niet veel ervaring met loempiasaus in restaurants/stands die zelfgemaakt zijn én naar mandarijn smaken. Ik ken het niet.
Nogmaals, geef me een adres waar ze de saus serveren die je zoekt en ik ga proeven.
(als in Rotterdam )
De smaak van die saus heeft meer het aroma van de schil. Mijn verkoopdame van mijn toko had het ook al over die schil. Hoewel ik dus niet geloof dat die vietnamese loempia mensen die vruchtjes maar gewoon wegflikkeren.quote:Op zaterdag 16 december 2017 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Misschien het SAP uit z'n blik.
Zal vast helpen qua smaak, maar kans is klein dat zij dat ook gebruiken.m
Dan toch de chen pi eens proberen en dan het poeder ervan. Verse schillen smaken wel iets anders dan de gedroogde.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |