abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175509543
registreer om deze reclame te verbergen
xibxKGG.jpg

quote:
Tienduizenden mensen geŽvacueerd in CaliforniŽ om natuurbrand

De Amerikaanse staat CaliforniŽ is opnieuw opgeschrikt door een grote natuurbrand. Zo'n 27.000 mensen zochten noodgedwongen een veilig heenkomen.
Ook zitten zo'n 260.000 aansluitingen zonder elektriciteit, bericht de Los Angeles Times.

Het vuur verwoestte volgens de krant tot dusver ongeveer honderdvijftig gebouwen, waaronder een groot appartementencomplex. De hulpdiensten hebben honderden brandweerlieden opgeroepen om de brand te bestrijden. De vlammenzee zou het gemeentehuis van Ventura tot op enkele honderden meters zijn genaderd.

Zeker ťťn persoon kwam tijdens de brand om het leven. Dat gebeurde door een verkeersongeval op een weg die vanwege de calamiteit was gesloten. Natuurbranden hadden in oktober ook al tot chaos geleid in CaliforniŽ. Toen gingen zeker tienduizend gebouwen in vlammen op. Circa veertig mensen kwamen destijds om het leven.7KICEnN.jpg

Here we go again :{
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  dinsdag 5 december 2017 @ 21:50:28 #2
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_175516558
Is het weer zo ver... Bosbranden, droogte en steeds meer mensen, dat kan niet eeuwig goed blijven gaan.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  woensdag 6 december 2017 @ 22:01:27 #3
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175538176
Nieuwe natuurbrand laait op in CaliforniŽ


In de buurt van de sjieke wijk Bel Air in Los Angeles is woensdag een nieuwe natuurbrand ontstaan. De brandweer heeft een gedeelte van de Interstate 405, een belangrijke verkeersader in de grote Amerikaanse stad, afgesloten.
Daarnaast heeft de politie van Los Angeles bewoners van de wijk gesommeerd om hun huizen te verlaten.

De vlammen bereikten woensdag al snel de snelweg die ligt bij de bergpas Sepulveda. Ook het Getty Center, een beroemd gebouwencomplex waar onder meer het Getty Museum deel van uitmaakt, ligt dichtbij de Interstate 405.

De Amerikaanse staat CaliforniŽ heeft inmiddels meer dan duizend brandweerlieden ingezet om de natuurbranden te bestrijden die enkele dagen geleden oplaaiden. Het vuur bedreigt meer dan twaalfduizend huizen.


De grootste branden woeden momenteel in de heuvels boven de stad Ventura, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van Los Angeles. Ze hebben al ruim 20.000 hectare natuur in de as gelegd. De ingezette brandweerlieden proberen vooral huizen voor het vuur te behoeden.

Door de branden zit inmiddels een kwart miljoen huizen zonder stroom. Diverse scholen zijn uit voorzorg gesloten. Het aantal slachtoffers valt tot nu toe mee. Er zijn drie brandweermannen met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.


https://www.nu.nl/buitenl(...)t-in-californie.html
  woensdag 6 december 2017 @ 22:04:57 #4
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175538265
registreer om deze reclame te verbergen


pi_175568398
quote:
Tweehonderdduizend mensen gevlucht voor natuurbranden CaliforniŽ

Ongeveer tweehonderdduizenden mensen in het zuiden van de Amerikaanse staat CaliforniŽ zijn gevlucht voor de natuurbranden in het gebied. Het vuur woedt door de droge wind al vier dagen.
Inmiddels zijn honderden woningen afgebrand. Uit voorzorg zijn bijna driehonderd scholen gesloten. In sommige regio's is de verwachting dat ze op zijn vroegst maandag pas de deuren weer kunnen openen, in de hoop dat dan het ergste gevaar is geweken.

Voor zover bekend zijn er tot nu nog geen slachtoffers gevallen. Drie brandweerlieden zijn woensdag met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. In totaal zijn er duizend bezig het vuur te bestrijden. De schade is hoe dan ook enorm.

''Dit zijn dagen die je hart breken'', zei Eric Garcetti, de burgemeester van Los Angeles. ''Maar het zijn ook dagen die de veerkracht van deze stad tonen.''

Wind
De autoriteiten in de staat vrezen de uren die nog gaan komen. De droge woestijnwind in CaliforniŽ zal volgens de meteorologen flink aanwakkeren met mogelijk windstoten van 130 kilometer per uur. ''Harde wind in de nacht gaat zorgen voor extreem brandgevaar'', was de alert die werd afgegeven voor Los Angeles en wijde omgeving.

De felle branden hebben Bel Air bereikt, de exclusieve en peperdure woonwijk in het westen van Los Angeles, waar veel beroemdheden een huis bezitten. Diverse grote panden zijn al ten prooi gevallen aan de vlammen. Huizen in Bel Air kosten al snel enkele miljoenen dollars.

De vuurzee bedreigde onder meer het wijngoed Moraga Estate, eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch. De medewerkers zochten ijlings een goed heenkomen. Murdoch zei in een verklaring dat sommige gebouwen mogelijk zijn beschadigd, maar dat hij denkt dat de wijnmakerij en het woonhuis nog overeind staan.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_175638366
quote:
Opnieuw evacuaties om hevige natuurbranden in CaliforniŽ

De grote natuurbranden in de Amerikaanse staat CaliforniŽ zijn na bijna een week nog alles behalve onder controle, melden de plaatselijke autoriteiten. Ook zondag zijn bewoners van verschillende dorpen en steden in het gebied geŽvacueerd omdat hun woningen worden bedreigd door de brandhaarden.

In totaal zijn sinds begin vorige week als gevolg van de zes grote branden die woeden al meer dan tweehonderdduizend inwoners van de Amerikaanse kuststaat geŽvacueerd.

Vooral de grootste van de zes brandhaarden, de zogenoemde 'Thomas Fire', zorgt voor problemen. De vlammen trekken geleideiljk richting de stad Santa Barbara, die op zo'n 160 kilometer van Los Angeles ligt. Een deel van de inwoners van de nabijgelegen steden Carpinteria en Montecito is zondag aangeraden te vertrekken. In laatstgenoemde stad wonen veel Hollywoodsterren.

Volgens de autoriteiten was zondag nog slechts vijftien procent van Thomas Fire onder controle, en heeft die brand alleen al inmiddels zeventigduizend hectare grond in de as gelegd, en zeshonderd bouwwerken verwoest. Het aantal slachtoffers van de zes grote branden die in de staat woeden valt tot nu toe mee. Woensdag kwam een 70-jarige vrouw om het leven toen ze met haar auto aan de vlammenzee probeerde te ontkomen.

Elementen
Ondertussen doen duizenden brandweermensen er alles aan de brandhaarden terug te dringen. Het blussen wordt echter bemoelijkt door het ruige, bergachtige terrein waarin de branden woeden, en de aanwezigheid van de zogenoemde Santa Ana wind, die hard waait en extreem droge lucht aanvoert. Voor zondagavond werden windstoten tot negentig kilometer per uur verwacht.

Voor de bestrijding van het vuur maakt de brandweer onder meer gebruik van helikopters waarmee water op de vuurzee wordt gedumpt. Natuurbranden hebben in oktober ook al tot chaos geleid in CaliforniŽ. Toen gingen zeker tienduizend gebouwen in vlammen op. Ongeveer veertig mensen kwamen destijds om het leven.

Jaargetijde
Gouverneur Jerry Brown van CaliforniŽ, die woensdag de noodtoestand afkondigde, heeft in een reactie laten weten dat bosbranden in december mogelijk "de nieuwe standaard" zijn voor de staat, omdat de droogte in het gebied door klimaatverandering toeneemt.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_175638377
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Gouverneur CaliforniŽ noemt bosbranden met Kerst het nieuwe normaal

De Californische brandweer zal er aan moeten wennen dat straks ook met Kerst nog bosbranden geblust moeten worden. "Dit is het nieuwe normaal," denkt de gouverneur van de Amerikaanse staat, Jerry Brown. Deze week zijn 800 huizen verwoest, hebben 200.000 mensen hun huis moeten verlaten en is er zeker een dode gevallen.

Doorgaans zou aan de branden al lang een eind gekomen zijn, maar het natte seizoen laat dit jaar opnieuw op zich wachten. "We zijn er bijna aan toe om branden te blussen met Kerst. Dit is buitengewoon vreemd en ongebruikelijk", aldus Brown.

Toch is de verwachting niet dat de droogte voor januari voorbij zal zijn. Deskundigen waarschuwen volgens AP zelfs dat bosbranden door de klimaatverandering het hele jaar door een bedreiging worden.

Missionarissen

De dorre winters worden volgens Brown veroorzaakt door de wereldwijd toenemende uitstoot van CO2. Dat zal volgens de gouverneur anders moeten, zowel in de VS als daarbuiten. "Dus moeten we goede rentmeesters zijn van onze buurten en staat, maar ook missionarissen die het woord verkondigen dat we iets moeten veranderen aan de manier waarop we onze economie draaiende houden."

Tussen Santa Barbara en San Diego woeden zes grote branden. Hoewel duizenden brandweermensen het vuur met succes bestrijden, is het eind van de problemen nog niet in zicht. Sinds maandag is al 700 vierkante kilometer bos in vlammen opgegaan.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_175638394
quote:
Firefighters Lose Ground On Largest Of California Fires

The largest and most destructive of the wildfires in California continued to burn its way up the coast on Sunday, becoming the fifth-largest in the state's history and sparking new evacuations in towns as far north as Santa Barbara.

By late Sunday afternoon, the Thomas Fire had destroyed 790 homes and other structures and left 90,000 homes and businesses without electricity. It has grown to about 230,000 acres – or 360 square miles. The fire is spreading so rapidly that containment on Sunday was downgraded from 15 percent to just 10 percent.

More than 4,000 firefighters were engaged in the effort to contain the flames. Although the Thomas Fire is still raging, most of the smaller fires are being gradually brought under control, officials said.

Jonathan Bastian of member station KCRW says that strong and unpredictable winds have kept fire crews scrambling to stay ahead of the Thomas Fire. Crews were using water-dropping planes and helicopters to battle the fires.

"The air quality remains so bad that schools and colleges have canceled classes," Jonathan reports. "In downtown Santa Barbara, a layer of white ash has descended over a city famous for its pristine beaches."

Chris Harvey of Cal Fire, says he is hopeful that the high winds could die down soon, giving firefighters the upper hand.

"They're expected to die down a little bit moving into Tuesday and Wednesday," he says. "So, we're hoping for a break from the wind."
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_175638413
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_175638507
m7Yzbma.jpg

Vijf van de top 20 bosbranden in CaliforniŽ komt uit 2017... zeer opmerkelijk?
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  woensdag 13 december 2017 @ 04:01:57 #11
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_175686347
De grote brand die veel rijke huizen in de as legde is waarschijnlijk ontstaan door een van de vele daklozen die in het bos aan het koken was.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 13 december 2017 @ 07:44:11 #12
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175686942
Omvang grote natuurbrand in CaliforniŽ neemt verder toe


Een van de grootste natuurbranden in de geschiedenis van CaliforniŽ is dinsdag verder in omvang toegenomen door de aanhoudend harde wind en het kurkdroge weer. De duizenden brandweerlieden die vechten tegen de vlammen konden de uitbreiding niet verhinderen.
De vuurzee, de zogenoemde 'Thomas Fire', heeft tot dusver bijna 950 vierkante kilometer in districten Ventura en Santa Barbara in de as gelegd. Het is daarmee de op vier na grootste natuurbrand in de geschiedenis van CaliforniŽ, en het einde lijkt nog niet in zicht.

Volgens de autoriteiten was dinsdag nog slechts twintig procent van Thomas Fire onder controle. Afgelopen zondag was dit vijftien procent. De verwachting is dat de weersomstandigheden de komende dagen niet beter worden. Het blijft waaien en de luchtvochtigheid is zeker tot donderdag extreem laag.

Los Angeles
Dat weertype maakt de problemen in de streek ten noordwesten van Los Angeles alleen maar groter. "De woongebieden van Santa Barbara, Carpinteria, Montecito en Summerland lopen gevaar", zei een woordvoerder van de brandweer. Het inferno bedreigt naar schatting 18.000 gebouwen.

Ruim 94.000 mensen in de regio hebben inmiddels een veilig heenkomen gezocht. Als het tegenzit zullen nog veel meer bewoners moeten worden geŽvacueerd.

Gedoofd
Volgens de autoriteiten zijn de andere vijf branden die sinds begin vorige week in CaliforniŽ woeden grotendeels onder controle. Voor de bestrijding van het vuur maakt de brandweer onder meer gebruik van helikopters waarmee water op de vuurzee wordt gedumpt.

Natuurbranden leidden ook in oktober al tot chaos in CaliforniŽ. Destijds kwamen ongeveer veertig personen om het leven.


https://www.nu.nl/buitenl(...)eemt-verder-toe.html
  donderdag 14 december 2017 @ 22:56:12 #13
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175731587
"Alles is bedekt onder een dikke laag as", vertelt correspondent Arjen van der Horst. Hij loopt door de restanten van een huis in CaliforniŽ. In de Amerikaanse staat woeden sinds het begin van de maand bosbranden. "Zelfs het metaal van auto's is gesmolten. Zo extreem is de hitte hier geweest."

Sinds 4 december woeden rond Los Angeles enorme bosbranden, die de naam Thomas hebben gekregen. Het vuur heeft een gebied van ongeveer 980 vierkante kilometer in de as gelegd en is daarmee de op drie na grootste brand in de geschiedenis van CaliforniŽ.

"We hebben hier in het verleden ook wel bosbranden gehad, maar niet op deze manier", vertelt Steve uit het plaatsje Bonsall, ten zuiden van Los Angeles. Hij raakte zijn huis kwijt. "Het vuur sloeg razendsnel om zich heen", zegt hij. Hij zette zijn honden en katten in de auto en vluchtte.


Een van de redenen dat de bosbranden zich zo snel verspreidden is de enorme droogte in het gebied. Het vuur wordt verder aangewakkerd door de harde wind. De inwoners van CaliforniŽ zijn gewend aan bosbranden, maar niet in deze tijd van het jaar. "Dit is zeer ongewoon", zegt Steve. "Normaal woeden die in de herfst, niet halverwege december."

De gouverneur van de staat, Jerry Brown, noemde bosbranden met Kerst "het nieuwe normaal" en weet de dorre winters aan de toenemende CO2-uitstoot. Zo ver wil wetenschapper Alexander Gershunov van de University of California nog niet gaan. Er spelen ook andere factoren mee, zegt hij. Maar hij bevestigt wel dat bosbranden met Kerst in CaliforniŽ normaal zouden kunnen worden, mede door klimaatverandering.


De inwoners van CaliforniŽ zullen moeten wennen aan de hogere temperaturen, extreme droogte en steeds grotere kans op allesverwoestende bosbranden. "De weersomstandigheden in de regio zijn veranderd", zegt inwoner Steve. "Het zuiden van CaliforniŽ heeft geen echte winter meer. Er valt vrijwel geen regen."

Hoewel de inwoners van sommige getroffen gebieden inmiddels weer terug mogen naar hun huizen, zijn de bosbranden nog steeds niet achter de rug. Veel scholen en wegen zijn nog dicht. De verwachting is dat het vuur ook dit weekend nog woedt. Geschat wordt dat de branden nu al voor bijna 75 miljoen aan schade hebben aangericht. Zeker 800 huizen zijn verwoest.

Steve is een van de mensen die vrijwel alles is kwijtgeraakt. Hij woont met zijn huisdieren in de garage bij vrienden. Hij heeft in zijn afgebrande huis in Bonsall gezocht naar overgebleven spullen van waarde, maar vond bijna niets. "Alles is weggesmolten in een onherkenbare massa. Zo intens was de hitte van het vuur."


https://nos.nl/artikel/22(...)es-is-gesmolten.html
  zondag 17 december 2017 @ 10:39:24 #14
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175778709
Evacuaties Santa Barbara door bosbranden CaliforniŽ


Door de aanhoudende bosbranden in CaliforniŽ wordt nu ook de stad Santa Barbara bedreigd. Inwoners van bepaalde delen is aangeraden zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken.

Door de aanwakkerende noordenwind is het vuur weer opgelaaid. Ook de weersverwachting biedt weinig soelaas: het blijft hard waaien en het blijft heet en droog. Het gaat in omvang inmiddels om de derde brand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat.

Ook de dierentuin in Santa Barbara bereidt zich voor op een mogelijke evacuatie.

750 huizen verwoest
De branden worden Thomas Fire genoemd, naar de plek waar ze begin deze maand ontstonden: het Thomas Aquinas College bij Santa Paula. Meer dan duizend gebouwen zijn in de as gelegd, waaronder 750 huizen.

Meer dan 100.000 hectare natuur is verbrand. Het bestrijden van de branden heeft tot nu al meer dan 100 miljoen dollar gekost. Voor zover bekend zijn er twee mensen omgekomen: een 32-jarige brandweerman en 70-jarige vrouw die een auto-ongeluk kreeg toen ze voor de vlammen vluchtte.

https://nos.nl/artikel/22(...)nden-californie.html
pi_175805152
quote:
CaliforniŽ wordt steeds warmer, droger en dus gevaarlijker

"Ik ben nog nooit in oorlogsgebied geweest, maar dit voelt wel zo", zegt Bonnie Marcus, een inwoner van Santa Barbara, tegen een verslaggever van de New York Times. Haar stad wordt bedreigd door de in omvang inmiddels derde brand in de geschiedenis van CaliforniŽ.

Het gevecht tegen de vlammenzee heeft inderdaad wel iets weg van een oorlog. Blusvliegtuigen bombarderen het vuur met water. Graafmachines en bulldozers trekken stroken groen weg in een poging het oprukkende vuur brandstof te ontnemen. Meer dan 8000 brandweermannen zijn in actie gekomen. Maar niets lijkt te helpen.

De harde wind houdt aan en Santa Barbara, een stad met ruim 90.000 inwoners, komt steeds nadrukkelijker in de gevarenzone te liggen. Delen van de stad zijn verplicht geŽvacueerd. Maar mensen vertrokken ook vrijwillig. Het centrum is in een spookstad veranderd.

De brand heeft in bijna twee weken tijd ruim duizend vierkante kilometer verwoest; een gebied iets kleiner dan de provincie Utrecht.

De brand ontstond razendsnel. In de eerste negen uur tijd groeide de brand uit tot ruim 125 vierkante kilometer, de oppervlakte van de stad Breda.

Inmiddels heeft het vuur zeker duizend gebouwen in de as gelegd. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

De rol van het klimaat
Het fenomeen staat niet op zich. De bosbranden in CaliforniŽ worden steeds frequenter en groter. Volgens de brandweer telde 2017 alleen al vijf van de twintig meest verwoestende branden ooit in CaliforniŽ. En dat heeft ťťn belangrijke oorzaak: het klimaat.

De gemiddelde temperatuur in CaliforniŽ is de afgelopen vijftig jaar met meer dan een graad Celsius gestegen. De extremen nemen toe: alle jaren na 2000 gelden als 'warme jaren' waarbij de gemiddelde temperatuur anderhalve graad of meer afweek van het gemiddelde.

Door de hogere temperaturen drogen de bossen uit en vliegen ze, in combinatie met warme woestijnwinden, sneller in brand. "Zoals sommige wetenschappers zeggen: door klimaatverandering brandt CaliforniŽ letterlijk op", zei gouverneur Jerry Brown eerder deze week. Brown is dan ook zeer kritisch over president Trump, die de VS uit het VN-klimaatakkoord van Parijs terugtrok.

Maar dat helpt nu niet. De brandweer van Santa Barbara put wel hoop uit het feit dat de wind vandaag iets is gaan liggen. "Het is een beest", zei brandweercommandant Martin Johnson, vandaag op een persconferentie. "Maar we gaan het afmaken."
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_175805212
quote:
Thomas Fire battle continues - two dead
SAN DIEGO -- A multi-county funeral procession was held Sunday for San Diego firefighter Cory Iverson, who died battling the Thomas Fire, CBS Los Angeles reports. The Ventura County Medical Examiner said Iverson died of burns and smoke inhalation.

The 32-year-old died Thursday as a strike team faced down flames near Fillmore.

Iverson had worked for Cal Fire since 2009. He leaves behind a 2-year-old daughter and a pregnant wife.

That procession began at 10 a.m. local time on the 101 Freeway in Ventura County. It then headed into LA County, continuing into San Bernardino County, and then made a short stop in Chino. Around 12:30 p.m., the procession moved into Riverside County.

CBS News' Carter Evans reports that first responders lined streets and bridges as Iverson's body was brought back to his hometown of San Diego around 2 p.m. local time. It was a grim reminder of the sacrifices made as thousands continue to battle the Thomas Fire.

"It's just tough to talk about because number one, he was really young. And he's got a wife and a 2-year-old and she's pregnant with his second," said Bruce Cartelli, retired San Diego Fire Chief.

Many are calling Iverson a hero.

"With Cory, they said, he got his guys out first. And he didn't get out. So [he was] the captain of the ship," said Cartelli.

Many of the firefighters came to show the family support at this difficult time.

"Hopefully, the family will see us and know that they're not alone and have a lot of prayers and support coming their way," said mourner Bob Goodwin.

Many of the mourners said they were also there to show support for the crews still battling the fire.

"These guys have to push forward knowing that one of their brothers has fallen. They have to continue to do their job and serve our community and public well," said Sarah Ramos-Evinger.

Evans reports that the Thomas Fire is California's third largest in state history and has destroyed more than 700 homes. Over the last two weeks the blaze scorched more than 400 square miles.

Even though firefighters now finding relief with calmer winds -- so far it's cost more than $117 million to fight the Thomas Fire -- and it could be weeks before it's completely out, Evans reports
ontzettend triest...
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  zaterdag 23 december 2017 @ 14:06:07 #17
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_175945016
De Californische bosbrand 'Thomas', die twee mensen het leven kostte, is de grootste bosbrand ooit gemeten in de Amerikaanse staat. Gisteren kon de brand na bijna drie weken tijd worden bedwongen.

Het vuur heeft in die relatief korte tijd een gebied van 1106 vierkante kilometer verwoest, een gebied iets kleiner dan de provincie Utrecht. Dat is net iets meer dan het vorige record uit 2003. Bij die bosbrand, genaamd Cedar, kwamen vijftien mensen om.

De branden worden Thomas genoemd, naar de plek waar ze ontstonden: het Thomas Aquinas College bij Santa Paula. In de eerste negen uur verspreidde de brand zich over ruim 125 vierkante kilometer, de oppervlakte van de stad Breda. Er werd veel schade aangericht in de districten Ventura en Santa Barbara. Inwoners van de gelijknamige stad werden eerder verzocht een veilig heenkomen te zoeken.

Thomas heeft meer dan duizend gebouwen in de as gelegd, waaronder 750 huizen. Een burger en een brandweerman kwamen om. De bosbrand was zo vernietigend vanwege de aangewakkerde noordenwind en de extreem lage luchtvochtigheid.

https://nos.nl/artikel/22(...)t-in-californie.html
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')