abonnement Unibet Coolblue
pi_174763773
Verschonen is hier ook lastig. Ik zorg dat ze steeds iets anders interessants in haar handen heeft. Iets dat geen speelgoed is, zoals een fles of een gymp en dat helpt een beetje. Net als een beetje streng toespreken.

Tanden poetsen ook matig. Als ik boven haar hang en aaaaaaaaa zeg, doet ze dat ook en kan ik een beetje poetsen
  maandag 30 oktober 2017 @ 20:02:02 #252
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174764308
Dat komt allemaal erg bekend voor! Het liggen gaat sinds een paar weken wat beter. Ik ben ook wel pragmatisch, dus niet willen liggen? Dan staand! Ik ben inmiddels handig in staand verschonen. Het heeft ook voordelen.

En die tanden poetsen ja. Ik accepteer dat het nu eenmaal de ene avond goed gaat en de andere bijna niet. Als ze dat spul in hun mond krijgen is het ook al ok, denk ik dan maar. Hij begint sinds een weekje nu wel zelf de borstel te pakken en de poetsbeweging in zijn mond te maken. Skills!

Chanty, leuk om weer wat van je te lezen! Gaat lekker zo te merken :)

Ik lag trouwens vanmorgen plat op mijn buik op straat om Max' tractor onder een geparkeerde auto vandaan te vissen. Hij wilde 'm niet loslaten, dus toen maar mee op de fiets. Was maar een klein stukje :') Doen we ook niet meer :D
  maandag 30 oktober 2017 @ 21:58:07 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174767987
Hoi Plopsa! Toffe dreumes met ondeugend bekkie dat! ^O^

Verschonen: luierzakje/luier/afleiding in haar handen en anders streng toespreken. En zeggen wat ik ga doen. Heb het idee dat ze dat echt wel snapt dan. Iig is ze vaak rustiger dan.
Kleding staand, ze doet zelf een beetje omhoog en armpjes ook. Ik tik haar been aan en zeg 'beentje omhoog' en dan vindt ze dat prachtig dat ze dat zelf kan.

Zo ook bij tandenpoetsen. Ritueel is eerst even zelf mogen 'poetsen', dan doen we het samen (lees: één van ons neemt over) en dan mag zij het afmaken.

Die tractor :o
Ik lig idd ook weleens op straat ofzo in gekke houdingen. Nooit gedacht van tevoren _O-
Goed voor mijn lenigheid ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174768582
Jaaa molo dat aankleden. Zo knap vind ik dat. Als ze een sleutelbos in haar handen heeft dan pakt ze hem uit zichzelf al over als ze begrijpt dat ze die hand in een mouw moet gaan steken. En ze helpt ook al zelf haar broek uit te trekken.
Helaas trekt ze ook zelf haar slaapzak half uit in bed.

Vandaag in de auto was ze zo schattig en ultiem vrolijk. Ze trok een heel repertoire aan geluiden en woorden en liedjes achter elkaar open. Het was bijna Jochem Meijer.
Het ging ongeveer zo: prrrrrr, hoera hoera, knorknor, bumba, bumba, hihihihahaha, mama mama, zitten, happenhappen, *klakt met tong*, aapie aapie oeoeoeoe, beerbeer, aaiaaai, auto, toettoet :+
  maandag 30 oktober 2017 @ 22:20:54 #255
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174768819
Hier veeeeeeeel praten, hele zinnen alleen totaal geen touw aan vast te knopen qua woorden :D

Koos had laatst haar schortje voor het eten voor haar gehouden toen ze een stuk brood al in haar handen had. Ze keek even, bedacht een plannetje, stopte het grote stuk brood in haar mond en had zo haar handen vrij.
Heerlijk om te zien dat hč, awesome kindjes _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174771171
Sowieso staand verschonen ^O^ En tegenwoordig inderdaad overal bij helpen met aankleden. Ideaal, want bij onderbroek/broek heeft hij ondersteuning nodig en krijg ik gratis knuffels :7

Q, ik had je wel willen zien liggen _O-

Arja, zo leuk dat kletsen. Hoewel het hier inmiddels áltijd zo klinkt. Kind houdt zijn mond nooit :') en ik ben vaak de enige die hem snapt.
Vandaag in de keuken was ik bezig met tomaten, zijn lievelings: 'Mama, neenee, jijjij!' O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174771431
Lesage ja dat en ik vind het heerlijk dat ik die ene speciale voor haar ben die haar wel begrijpt O+

Maar niet altijd. Ze roept ook de hele dag "appel" ook als er helemaal geen appel is en zo dol is ze niet eens op appels.
pi_174771783
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 23:51 schreef Arja het volgende:
Lesage ja dat en ik vind het heerlijk dat ik die ene speciale voor haar ben die haar wel begrijpt O+

Maar niet altijd. Ze roept ook de hele dag "appel" ook als er helemaal geen appel is en zo dol is ze niet eens op appels.
Jamaar, ze kan het zeggen. Dat is gewoon genoeg hoor! 'Auto' is zo'n woord dat hier de heeeele dag wordt geroepen. En 'opa', want dat is zijn allerlievelingste.
Nu komen ook de makkelijke woorden. 'Bah, poepie', 'noeg' (genoeg), 'aan', 'uit', 'moe', 'oed' (goed). Hij kan daardoor steeds beter aangeven wat hij wil.
En als hij weet dat iets niet mag ('Nijna jijjij' = ik wil een Nijntje-biscuitje) dan roept hij zelf vast 'jaja' erachter :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174773050
Haha wat grappig die pratende dreumessen :D

LeSage, handig dat hij zelf al antwoord heeft op zijn eigen vraag :7

Molo, wat knap en tof dat ze nu dingen kunnen bedenken he? Dat begint hier nu ook te komen, zo tof!

Fijn die herkenning met aankleden/verschonen/tandenpoetsen. Ik beweeg veel met haar mee, maar soms wordt het voor mezelf dan wel lastig. En dit dametje heeft best wel wat grenzen nodig dus dan vind ik het soms ook lastig om met haar mee te bewegen (met een goed gevoel, ik doe het wel maar denk dan meteen dat ik haar verpest).
Opvoeden sowieso, wat mag wel en wat mag niet? Aan stopcontacten en draden zitten natuurlijk sowieso niet, maar willen staan als je wordt verschoond, tja waarom niet. Vaak als ik geen goede reden kan verzinnen waarom iets niet mag, dan mag het wel. En uiteindelijk komt het er op neer dat ze heel veel mag dus als ze dan eens iets niet mag dan is ze een stervende zwaan inclusief boos op de grond liggen of dramatisch achterover klappen :')
Ik wil graag consequent zijn, maar vind het nog moeilijk te bepalen wat de grenzen zijn. Soms mag iets gewoon soms wel en de andere keer niet (met mijn telefoon spelen bijv). Mja, is dat dan niet te verwarrend?
Het zal allemaal wel loslopen, maar het houdt me wel bezig.

Arja, wat klinkt dat schattig in de auto! Zo tof als ze hele verhalen tegen zichzelf vertellen. Hier is het nog alleen gebrabbel en ‘aai’, maar dat is al zo leuk.
M. is druk aan het oefenen met gezichtsuitdrukkingen, zo grappig! Vooral als ik niet kijk :D
pi_174773316
Mies, ik ben zelf opgevoed volgens het principe: er zijn alleen regels als ze nodig zijn. Dus voor veiligheid, sociaal gedrag, enz.
Voorbeeld: ik had geen tijdstip waarop ik thuis moest zijn van stappen (3 of 4 uur, het is toch wel laat), maar moest wel met iemand samen naar huis toe fietsen (want veiliger dan alleen).
Ik vind dat op zich wel een mooi uitgangspunt en het heeft er bij mij en mijn zussen voor gezorgd dat we de regels die er dan wél waren respecteerden (meestal ;) ).
Ik vind het ooit wel lastig, want ik ben snel geneigd om automatisch 'nee' te roepen, maar ik probeer dit wel toe te passen.
En vanmiddag ga ik op aanraden van iemand van hier een boek ophalen bij de bieb over opvoeden. Gewoon om me wat te verdiepen in consequent zijn.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174773527
Praten, ha ja. Dat gaat hier nu zo:

“Mama! Mama! MAMA!”
*ja W.? Wat is er?*
“Stout ehbeurt mama!”
*is er iets stouts gebeurt? Wat dan?*
“Kom kijkuh mama”

Heeft ‘ie dus 1 van de kasten opgetrokken, een spel
kaarten gepakt en die zijn uit het doosje op de grond gevallen. Dus ik:
*oh jeej! Nu moet mama ze opruimen!*
“Hihihi! Stout mama! Kijk!”
W. Pakt handenvol kaarten en gooit ze door de hele kamer.
*hee! Dat mag niet! Dat is stout!*
“Ja! Stout mama! Hihihi *)

Ja echt. Wees dan maar is streng. Het enige consequente dat ik dan kan opbrengen is dat ik in de lach schiet.

Overigens wordt W. donderdag 2 :o . We vieren het as. weekend.
Hij krijgt van ons een peuterbed, dat ga ik vandaag al in elkaar zetten. Ben benieuwd hoe hij het gaat vinden.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 12:33:08 #262
171422 LadyBlack
paint it black
pi_174777637
Hoi :W

Wat leuk toch al die herkenbare verhalen hier O+ S is inmiddels 20 maanden en begint zich al flink peuterig te gedragen oO< Inmiddels ook eindelijk met wat meer woordjes dan alleen appol, haha, daar wordt alles wel makkelijker van. Het mooiste vind ik dat hij eindelijk een naam voor zn zus heeft: Esie O+ (ze heet E.va maar soit), en dat hij momenteel vreselijk geďnteresseerd is in wie we allemaal zijn. Hij wijst dan de hele tafel rond, alleen bij zichzelf raakt hij helemaal in de war _O-

Drama met verschonen is hier wisselend. Buggy kunnen we wel wegdoen want lopen is de bom, of als ik met de tula aan kom lopen, dat wil hij ook nog wel erg graag *;

Oh en ik zou als er nog maar 1 tandje net door is, het tandenpoetsen vooral heel leuk houden. Dus niet zelf al gaan lopen poetsen, maar gewoon een speldenknopje tandpasta erop en lekker laten knagen ^O^
pi_174778727
Tandenpoetsen is hier heel wisselend met periodes. Nu vindt hij het leuk en houdt z'n mond aardig open. Sommige periodes is het drama en ben ik blij dat hij iets van tandpasta in z'n mond krijgt.

Vandaag op kraamvisite en haar andere zoon was 2 en L heeft zo leuk met hem gespeeld O+ hij wordt ook zo sociaal. Toen we binnenstapten (hij kent niemand daar, is een collega) was het 2 minuten eng. Daarna heeft hij een uur lang heerlijk gespeeld totdat we naar huis gingen. Wat dat betreft zou een sibling niet verkeerd zijn voor hem. Nu m'n man nog overhalen :+
pi_174779354
Leuk LB, en heel herkenbaar, maar dat zal wel komen omdat ze bijna even oud zijn.
S. heeft een oplossing voor zichzelf: jijjij. Heel logisch hoor 8)7
Hier wordt ook de hele familie regelmatig benoemd O+

Nazil :Y een broertje/zusje is het beste ooit, vraag maar aan S. Tot je jaloers wordt, dan zeg je dat gewoon, als hij bijvoorbeeld bij papa ligt: 'Mijm (M.erijn) mama. Papa, jijjij.' Oftewel, M. gaat nu naar mama en ik ga bij papa :+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 19:56:14 #265
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174787380
Jongens, jongens, ik (en dus Max) heb de filmpjes van Juf Roos ontdekt. Hilarisch :D

Qua grenzen aangeven was één actie van Max wel een eye-opener voor me. Hij gaat dus altijd op de bank bij het randje van de bank staan en slaat dan één beentje eroverheen. Ik probeerde van alles. Corrigeren eindigde in een giegelbui van Max :X O+ , laten gaan betekende zich te pletter vallen ;(

Nu besloot ik eens niet te kijken (uiteraard hem in mijn ooghoek in de gaten houdend, want ik vind het doodeng). Resultaat: hij stopt ermee.

Playertje }:|
pi_174788486
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 19:56 schreef Quoi het volgende:
Jongens, jongens, ik (en dus Max) heb de filmpjes van Juf Roos ontdekt. Hilarisch :D

Qua grenzen aangeven was één actie van Max wel een eye-opener voor me. Hij gaat dus altijd op de bank bij het randje van de bank staan en slaat dan één beentje eroverheen. Ik probeerde van alles. Corrigeren eindigde in een giegelbui van Max :X O+ , laten gaan betekende zich te pletter vallen ;(

Nu besloot ik eens niet te kijken (uiteraard hem in mijn ooghoek in de gaten houdend, want ik vind het doodeng). Resultaat: hij stopt ermee.

Playertje }:|
:D herkenbaar :’) hoe harder ik ‘nee’ zeg, hoe mooier ze het vindt.
pi_174789355
Soms is iets even niet zien de beste oplossing ja.

Ik voelde me net heel schuldig :'( S. en ik waren samen in de keuken en draaiden tegelijk om, waardoor ik S. omver stootte. Resultaat is een enorme paarse streep op zijn wang, omdat hij tegen een rek aan viel. Het was een ongeluk, maar wel verschrikkelijk zielig ;(
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174789737
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 19:56 schreef Quoi het volgende:
Jongens, jongens, ik (en dus Max) heb de filmpjes van Juf Roos ontdekt. Hilarisch :D

W. vindt dat ook leuk. Alleen, man ving het dus een keer op, op het moment dat juf Roos iets zei als “Maar loodgieter Gijs! Wat doe je nu!”.
Man, stom verbaasd: “zit ‘ie nu een erotische film te kijken?!” :')

Sindsdien kan ik ook niet serieus meer naar juf Roos kijken 8)7
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:55:03 #269
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174789783
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 20:53 schreef silliegirl het volgende:

[..]

W. vindt dat ook leuk. Alleen, man ving het dus een keer op, op het moment dat juf Roos iets zei als “Maar loodgieter Gijs! Wat doe je nu!”.
Man, stom verbaasd: “zit ‘ie nu een erotische film te kijken?!” :')

Sindsdien kan ik ook niet serieus meer naar juf Roos kijken 8)7
_O- _O- _O-
Ok, die gaat volgende thuisblijfdag op het programma hier _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:55:51 #270
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174789814
LeSage, ze zijn het gelukkig én snel weer vergeten én ze zijn er echt op gemaakt
Helen bijzonder snel en zijn hartstikke flexibel :*
Wees niet te streng naar jezelf :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:57:31 #271
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174789872
Ik dacht serieus eerst dat twee studenten dit in een dronken bui hadden opgenomen. Maar het bleek een programma! Met vader langbaard (moet dat stoeltje ook kapot?) :7 En "In De Maneschijn" vanuit een Russisch ruimteschip :D
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:58:29 #272
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174789913
En LeSage, wat sneu! Maar wat Molo zegt. Mama is onvoorwaardelijk de liefste! (ok, en papa...)
pi_174790021
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 20:57 schreef Quoi het volgende:
Ik dacht serieus eerst dat twee studenten dit in een dronken bui hadden opgenomen. Maar het bleek een programma! Met vader langbaard (moet dat stoeltje ook kapot?) :7 En "In De Maneschijn" vanuit een Russisch ruimteschip :D
Het concept is wel elke aflevering hetzelfde. Gijs verveelt zich, “wordt” dan iets (van boer tot astronaut), juf roos zingt een liedje ennn. Repeat!

Maarja, 2 dronken studenten had verder best gekund ja :')
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 21:05:28 #274
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174790171
Ja, ik heb inmiddels de afleveringen bijna allemaal bekeken (kon mooi even opstaan terwijl ik kookte voor een hongerig jongetje). Ik vind het wel tof :)
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 21:49:13 #275
171422 LadyBlack
paint it black
pi_174791421
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 20:44 schreef LeSage het volgende:
Soms is iets even niet zien de beste oplossing ja.

Ik voelde me net heel schuldig :'( S. en ik waren samen in de keuken en draaiden tegelijk om, waardoor ik S. omver stootte. Resultaat is een enorme paarse streep op zijn wang, omdat hij tegen een rek aan viel. Het was een ongeluk, maar wel verschrikkelijk zielig ;(
Ik heb mijn dochter wel drie keer omvergebeukt toen ik zwanger was van S. Ze was toen 2,5 en mijn buik zat precies ter hoogte van haar hoofd :o :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')