abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173659627
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
3s.gif Op vrijdag 8 september 2017 14:43 schreef Nobu het volgende:

[..]

Niet heel vreemd ook als je 15 keer zoveel inwoners hebt natuurlijk. Liechtenstein is net zo klein als San Marino
Okť
pi_173914353
quote:
De UEFA heeft de regelgeving en de opzet van de nieuwe Nations League woensdagmiddag bekendgemaakt. Deze landencompetitie begint in september 2018 en kan gezien worden als de vervanger van de huidige oefeninterlands. Via de Nations League kunnen ook tickets voor het EK 2020 worden verdiend en de competitie kan dus als vangnet dienen voor landen die zich niet via de reguliere wijze weten te kwalificeren.

Alle 55 UEFA-landen doen mee aan het toernooi en de deelnemers worden via de UEFA-ranking verdeeld over vier divisies, op basis van niveau dus. Die vier divisies worden in de Nations League herverdeeld in vier groepen. In de twee sterkste divisies wordt er gespeeld in vier groepen van drie landen. Alleen de hoogstgeplaatste teams van de vier groepen in hoogste divisie belanden in de eindronde. Deze wordt in de zomer van 2019 afgewerkt en bestaat uit twee halve finales, een troostfinale en de finale.

In de lagere divisies wordt gestreden om promotie en degradatie. De vier groepswinnaars van de drie laagste divisies promoveren, terwijl de vier hekkensluiters in de groepen degraderen. Het Europese eindtoernooi bestaat net als in 2016 uit 24 deelnemers. Twintig landen plaatsen zich via de reguliere kwalificatie: er worden tien kwalificatiepoules geformeerd, waarvan de toptwee zich plaatst voor het EK.

De resterende vier tickets kunnen worden verdiend met de Nations League, waarbij de vier groepswinnaars strijden om een EK-ticket. Als een groepswinnaar zich al via de reguliere EK-kwalificatie heeft geplaatst voor het eindtoernooi, mag het land dat daarna het best geklasseerd is deelnemen aan de strijd om een EK-ticket.

De virtuele verdeling van de vier divisies:

Divisie A: Duitsland, Portugal, BelgiŽ, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, ItaliŽ, Polen, KroatiŽ, IJsland en Wales.

Divisie B: Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Nederland, OekraÔne, BosniŽ-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

Divisie C: SloveniŽ, AlbaniŽ, Montenegro, ServiŽ, Schotland, TsjechiŽ, RoemeniŽ, Griekenland, Bulgarije, Israel, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan

Divisie D: Litouwen, Wit-Rusland, GeorgiŽ, ArmeniŽ, MacedoniŽ, FaerŲer, Luxemburg, Letland, MoldaviŽ, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar
pi_173917648
Dit is voor de EK-kansen van Nederland goed nieuws!

Voor het EK 2020 worden er tien poules gemaakt in de kwalificatie, waarvan de top 2 doorgaat. Dat zal voor Nederland wel weer dramatisch lastig worden. Maar stel dat het mislukt, dan is er een ticket te verdienen via de Nations League.

Groep B is nu:
Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Nederland, OekraÔne, BosniŽ-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

De meeste landen daarvan zullen zich al plaatsen via de normale kwalificatie, waardoor je weinig en redelijk zwakke concurrenten overhoudt om alsnog dat laatste EK-ticket te pakken.
pi_173942735
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 15:51 schreef capuchon_jongen het volgende:
[knip]

Goed idee _O_ een idee die ik zou kunnen uitvinden _O_
En is dit een vervanger van iets of wat? En dan heb ik het over een EK natuurlijk.
pi_174067213
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 20:39 schreef Tchock het volgende:
Dit is voor de EK-kansen van Nederland goed nieuws!

Voor het EK 2020 worden er tien poules gemaakt in de kwalificatie, waarvan de top 2 doorgaat. Dat zal voor Nederland wel weer dramatisch lastig worden. Maar stel dat het mislukt, dan is er een ticket te verdienen via de Nations League.

Groep B is nu:
Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Nederland, OekraÔne, BosniŽ-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

De meeste landen daarvan zullen zich al plaatsen via de normale kwalificatie, waardoor je weinig en redelijk zwakke concurrenten overhoudt om alsnog dat laatste EK-ticket te pakken.
Inderdaad.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  woensdag 11 oktober 2017 @ 07:51:32 #81
279571 JanCees
#FREEONLOGISCH
pi_174342918
Het interlandvoetbal in Europa staat voor de grootste verandering in lange tijd. De Nations League gaat alles anders maken, maar biedt ook mogelijkheden voor Nederland, dat zich kan opmaken voor een verblijf in Divisie A.
Alle 55 bij de UEFA aangesloten landen doen mee aan het nieuwe toernooi en de deelnemers worden verdeeld over vier divisies. Dit gaat via de UEFA-ranking. Na de 2-0 zege op Zweden lijkt Oranje zeker van Divisie A, al moet de UEFA dat nog bevestigen. Op 24 januari 2018 vindt de loting plaats.


De virtuele indeling:

Divisie A
Duitsland, Portugal, BelgiŽ, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, ItaliŽ, Polen, KroatiŽ, IJsland en Nederland.

Divisie B
Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Wales, OekraÔne, BosniŽ-Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

Divisie C
SloveniŽ, AlbaniŽ, Montenegro, ServiŽ, Schotland, TsjechiŽ, RoemeniŽ, Griekenland, Bulgarije, Israel, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan

Divisie D
Litouwen, Wit-Rusland, GeorgiŽ, ArmeniŽ, MacedoniŽ, FaerŲer, Luxemburg, Letland, MoldaviŽ, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar


De vier divisies worden in de Nations League herverdeeld in vier groepen. Op 24 januari 2018 wordt hiervoor geloot. In de twee sterkste divisies wordt er gespeeld in vier groepen van drie landen. Tussen september en november 2018 werken de landen een thuis- en uitwedstrijd af tegen elkaar, de eerste speelronde staat 6 september 2018 op de agenda.
Alleen de hoogstgeplaatste teams van de vier groepen in Divisie A belanden in de eindronde. Deze wordt in de zomer van 2019 afgewerkt en bestaat uit twee halve finales, een troostfinale en de finale, precies het format van de eerste EK's, die tussen 1960 en 1980.
In de lagere divisies wordt gestreden om promotie en degradatie. De vier groepswinnaars van Divisie B, C en D promoveren, terwijl de vier hekkensluiters in de groepen van Divisie A, B en C degraderen.

DKPK_CzXkAANvmO.jpg:large

HET EK 2020

Begint het al te duizelen? Dat is heel normaal, want de UEFA hanteert een belastingdienst-achtige slogan, maar dan net anders. Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker.

Met de komst van de Nations League gaat ook de kwalificatieperiode voor het volgende EK op de schop. Het Europese eindtoernooi - een speciale editie, afgewerkt in dertien landen - bestaat net als in 2016 uit 24 deelnemers. Twintig landen plaatsen zich via de reguliere kwalificatie, die pas in maart 2019 begint en dus niet vlak na het WK. Er worden tien
kwalificatiepoules geformeerd, waarvan de toptwee zich plaatst voor het EK.

Resteren er vier tickets. En hier komt de Nations League om de hoek kijken. Elke divisie heeft zijn eigen route, waarin de vier groepswinnaars strijden om een EK-ticket. Dat gebeurt in halve finales en een enkele finale. Voor de toplanden is de Nations League dus een ideaal vangnet om na een mislukte kwalificatie alsnog de eindronde te halen. En wat te denken van de zwakke broeders? Divisie D, waarin de Andorra's en Gibraltars de degens kruisen, is verzekerd van ťťn ticket.

Voor het Nederlands elftal is deze opzet ook goed nieuws. Mocht de EK-kwalificatie (net als in 2016) mislukken, dan heeft Oranje in elk geval de Nations League nog achter de hand.
Als een groepswinnaar zich al via de echte kwalificatie heeft geplaatst voor het eindtoernooi, mag het land dat daarna het best geklasseerd is deelnemen aan de strijd om een EK-ticket. In het uiterste geval (als er minder dan vier teams overblijven) wordt gekeken naar de UEFA-ranking om eventueel landen uit andere leagues uit te nodigen.

Resteert nog ťťn vraag: houdt na bijna 120 jaar het fenomeen oefeninterland op te bestaan? Natuurlijk niet, landen hebben van de UEFA nog steeds alle vrijheid om sparringpartners uit te nodigen.
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.

JanCees FOR ADMIN 2018
pi_174342939
registreer om deze reclame te verbergen
Goed verhaal
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_174343058
ik hoor hier nu echt voor het eerst van :')
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_174343570
Op zich wel een voordeel dat we in groep A zitten aangezien de meeste landen uit deze groep zich wel zullen kwalificeren vanuit de reguliere kwalificatie.
pi_174343604
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:11 schreef Simmertje het volgende:
Op zich wel een voordeel dat we in groep A zitten aangezien de meeste landen uit deze groep zich wel zullen kwalificeren vanuit de reguliere kwalificatie.
Dan worden de halve finales toch gewoon aangevuld door ploegen uit groep B?
pi_174343667
Vraag me af hoe het dan met de wereldranglijst gaat. Voor ons zal het niet slecht zijn omdat je constant tegen topploegen kan oefenen.
Voor de ranking zal het voor ons wel lastig zijn om Łberhaupt punten te behalen. Buiten Ijsland en Zwitserland zijn het ook allemaal zekerheidjes voor het komende EK, dus als back up hebben we daar ook nog een goede kans om ons te kwalificeren. Om je via een 2de plek te kwalificeren in reguliere kwalificatie zal dan wel lastiger worden.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_174343685
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:14 schreef 44rdbei het volgende:

[..]

Dan worden de halve finales toch gewoon aangevuld door ploegen uit groep B?
Lijkt me niet. De finalerondes hebben niet alleen betrekking op kwalificatie.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_174343771
Dus er wordt sowieos een ticket vrijgegeven voor iemand uit divisie D? :')
pi_174343812
quote:
7s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:25 schreef Vasion het volgende:
Dus er wordt sowieos een ticket vrijgegeven voor iemand uit divisie D? :')
Ja
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_174343852
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:28 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

Ja
Waarom zou de uefa dat willen? Die zijn dan om de twee jaar pas kansrijk omdat de hekkensluiter van divisie C degradeert en komend jaar met gemak de groep zal winnen.
pi_174343967
Dat kan. Je echter laten degraderen is natuurlijk een korte termijn oplossing. Kwalificeer je je en dan stijg je weer. Voor het EK is het nog niet zo’n probleem aangezien er toch relatief veel ploegen meedoen.
Of dit na het EK weer doorgaat voor het WK is de vraag. Lijkt me niet of in een andere opzet.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_174343982
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:20 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

Lijkt me niet. De finalerondes hebben niet alleen betrekking op kwalificatie.
Dit staat letterlijk in de OP:

quote:
Als een groepswinnaar zich al via de echte kwalificatie heeft geplaatst voor het eindtoernooi, mag het land dat daarna het best geklasseerd is deelnemen aan de strijd om een EK-ticket. In het uiterste geval (als er minder dan vier teams overblijven) wordt gekeken naar de UEFA-ranking om eventueel landen uit andere leagues uit te nodigen.

  woensdag 11 oktober 2017 @ 09:38:51 #93
279571 JanCees
#FREEONLOGISCH
pi_174343994
quote:
7s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:30 schreef Vasion het volgende:

[..]

Waarom zou de uefa dat willen? Die zijn dan om de twee jaar pas kansrijk omdat de hekkensluiter van divisie C degradeert en komend jaar met gemak de groep zal winnen.
er promoveert er ook eentje dus dat blijven slechte teams
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.

JanCees FOR ADMIN 2018
pi_174344000
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:38 schreef 44rdbei het volgende:

[..]

Dit staat letterlijk in de OP:

[..]

Bij nader inzien toch wel positief om in groep A te zitten dan.
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.
pi_174344078
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:38 schreef JanCees het volgende:

[..]

er promoveert er ook eentje dus dat blijven slechte teams
Ja klopt, alleen als Turkije uit divisie C in de kwalificatie op 1 staan, dan is lange termijn denken om je te laten degraderen uit divisie C. Ik denk als ik het zo bekijk dat die laatste speelronde heel sneaky zal gaan worden omdat die kwalificatiepoule ermee gemoeid is
pi_174344113
In ieder geval zou het weer een schande zijn als we ons niet plaatsen. 20 teams weer via reguliere weg.
De teams in divisie 1 zullen zich normaal gesproken allemaal wel plaatsen. De Beste teams uit divisie 2 ook wel, dus dan kom je hoogstens tegen de slechtste teams uit divisie 2 te spelen (als we ons niet zouden plaatsen via reguliere weg).
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_174344184
Oh die nations league is een paar maanden op gang lees ik nu, oeps. Ja dan is het wel interessant. Maar blijf wel benieuwd of het in de praktijk allemaal mogelijk is.
  woensdag 11 oktober 2017 @ 09:59:06 #98
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_174344323
Is het erg dat ik nog nooit van die Nations League gehoord had? :')
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_174344498
quote:
7s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 09:51 schreef Vasion het volgende:
Oh die nations league is een paar maanden op gang lees ik nu, oeps. Ja dan is het wel interessant. Maar blijf wel benieuwd of het in de praktijk allemaal mogelijk is.
Kennelijk want het is al definitief.
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.
pi_174344561
Achteraf gezien is de overwinning op Zweden dus eigenlijk al rechtstreekse plaatsing voor het EK2020 waard voor Nederland. Dit aangezien je er vanuit mag gaan dat alle landen in Divisie A zich ook wel via kwalificatie zullen plaatsen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')