maan_man | dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:50 |
Eerst dat hele Fipronil gebeuren laten ontsporen, maar nu even (als het in mijn ogen helemaal niet nodig is), lekker hard ingrijpen. Als ik vleesvervangers zou eten, dan zou ik graag weten of iets op kip of gehakt lijkt, dus goede naam. En daarnaast zoals men op de radio al aanhaalde waarom hier wel ingrijpen, maar niet bij: • Gestampte muisjes • Babyolie • Bokkenpootjes • .... | |
superniger | dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:55 |
Mooi | |
Morrigan | dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:56 |
Wat een gezeik. Alsof mensen niet het verschil zien. Sowieso liggen vleesvervangers vaak op andere plekken in de schappen. | |
LurkJeRot | dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:56 |
________ | |
Dagoduck | dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:56 |
Ik snap sowieso niet waarom je als je geen vlees eet wel producten wil eten die erop lijken... | |
defokkingfoker | dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:57 |
Ik vind dit best een goed besluit. Zou wel graag willen weten of de kippen of koeien vlees aten of vegetariërs waren wanneer ik mijn kipstuckjes en gerookte speckjes koop. Dit is zelfs essentieel bij vis. Wie wilt er nou tonijn eten welk zelf een kannibaal is. Visvrije tonyn is dus zeer misleidend | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:05 |
is plantaardig hè, geen echt dier. Da's ook meteen het probleem | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:11 |
Kip ook | |
Tourniquet | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:16 |
Het feit dat "we" ons hier druk om kunnen maken geeft wel aan dat het zo slecht nog niet is gesteld met ons landje. Wat een non-discussie, hoe duidelijk wil je het hebben dat het om een vegetarisch product gaat? Overigens is de Vegetarische Slager lang niet de enige producent die dit soort namen gebruikt, dus bedrijven als Vivera moeten nu ook aan de bak om een andere naamgeving te verzinnen? | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:22 |
Dit. En zoals ik in een ander topic al schreef: ik vind het juist heel handig zo. Die zie ik vaker voorbij komen, maar vind ik zo dom. Gewoon, omdat je andere redenen hebt om geen vlees te willen eten dan de smaak (en/of het uiterlijk) ervan? Dat je vlees wel heel lekker vindt, maar tegen het dierenleed bent wat daarmee gepaard gaat bijvoorbeeld? Is dat nou echt zo moeilijk te bedenken? | |
ems. | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:26 |
Je moet wel een speciaal soort hangjas zijn om dit te verwarren met echt vlees. | |
Guanabana | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:28 |
Eigenlijk schandalig dat de NVWA zijn pijlen richt op producten van de Vegetarische Slager (toch een goed initatief lijkt me) in plaats van daadwerkelijk misstanden aan de kaak te stellen. We hebben nog een hele bio-industrie waar we vanaf moeten, kom op zeg. | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:36 |
Eens. En met daarbij de gedachte die door die Niko Koffeman wordt uitgesproken (dat er sprake is van een 'politiek gemotiveerde' actie waar de vleeslobby achter zit, een gedachte die mij heel erg aannemelijk lijkt) helemaal. | |
Dagoduck | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:51 |
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten) Je kan als vegetariër dan toch gewoon pasta gaan eten of salade of soep of hartige taart of groenten of ambachtelijk gemaakte kaas van de lokale boer. Waarom dan iets eten wat niet naar vlees smaakt omdat je vlees wel lekker vindt. | |
Phoenix78 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:53 |
De misleiding begint al bij het feit dat een groenteboer zichzelf een Vegetarische slager noemt. Wat wordt er geslacht dan ? Alleen maar vegetarische beestjes ? | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 16:59 |
Ja, dat kan ook, maar 'nepvlees' nuttigen (hoe 'niet-perfect' de nabootsingen vooralsnog al dan niet zijn) lijkt toch echt wel meer op het eten van echt vlees dan de dingen die jij noemt, dus wat is nu precies het probleem? Ik doe béide (als 'flexitariër'). Wel eens "nepvlees" gebruiken én wel eens maaltijden eten die gewoon geen vlees noch vleesvervangers bevatten/nodig hebben. Alleen maar mooi toch, dat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn? | |
Farenji | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:02 |
Tja, wat slacht een touwslager precies? | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:02 |
Tja, wat is een slager eigenlijk? Vragen, vragen ... | |
Pisces29 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:05 |
Dus je moet de smaak vies vinden omdat je tegen dierenleed bent. Heel apart. | |
Tourniquet | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:13 |
https://nos.nl/artikel/21(...)op-vlees-lijken.html | |
Ser_Ciappelletto | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:14 |
Alle bakjes moeten de vorm van het woord 'vegetarisch' hebben. Grgr NVWA. | |
valentijn101 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:18 |
Ik heb wel verschillende redenen. Ik ben flexetarier. -De producten van de vegetarische slager zijn gewoon lekker. -Ik hoef niet moeilijk te doen en andere recepten te gaan zoeken maar kan de, mij bekende, gerechten gewoon maken maar dan met een vegetarisch product. -de producten van de vegetarische slager zijn volwaardige vleesvervangers. Ik hoef me dus geen zorgen te maken of ik niet bepaalde tekorten krijg omdat ik geen/ minder vlees eet. -het geeft me een goed gevoel dat ik niet bijdraag aan het in stand houden van de bioindustrie. | |
grimselman | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:22 |
Jodenkoeken Berehap Hamburger Kinderachtig gezeik van de nvwa | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:23 |
Zijn punt is blijkbaar (?) dat 'nepvlees' niet op echt vlees lijkt en daarmee een onzinnig product is, maar hoewel het zeker - nog - geen perfecte nabootsingen betreft, ben ik het daar niet mee eens. Ik vind zelf dat je met dat soort producten wel degelijk een beetje het idee van echt vlees in je maaltijd hebt en waarom jezelf 'beperken' (hoewel dat soort maaltijden óók gewoon heel lekker kunnen zijn, daar niet van) tot maaltijden met 'slechts' kaas, padde(n)stoelen, eieren, noten, peulvruchten en dergelijke als dat op deze manier gewoon niet (meer) nodig is? [ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 03-10-2017 17:29:22 ] | |
Pisces29 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:27 |
Ja ik had eigenlijk verkeerd gequote, want het ging om deze: Waarom niet? Als iemand zich daar goed bij voelt? Daarbij, als veel mensen minderen met vlees, door de producten van de Vegetarische Slager omdat ze daarbij alsnog hun oude vertrouwde vleesmaak hebben, dan is dat enkel positief. Maar het is het zeikerige vraagje voor de vegetariër. Vroegah was het "eet je geen vlees, waarom heb je wel leren schoenen" Nu is het "oh die vegetarische burgers, waarom wil je dat, als je geen vlees wil eten". | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:27 |
Ik had al mijn redenen nog niet (expliciet) genoemd, maar alles wat jij hier schrijft geldt dus ook voor mij Gewoon én goed te eten (en daarbij wel degelijk een beetje het idee van echt vlees vind ik) én makkelijk/handig. | |
probeer | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:36 |
Vind ik het hypocriet dat de vegetarische vlees-vervanging sector meelift op de marketing van vleesproducten? Jazeker. Vind ik dat de overheid wat aan die naamgeving moet doen? Neen. | |
ems. | dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:51 |
Wat is er zo vreemd aan om vlees wel lekker te vinden maar dat om verscheidene redenen niet te willen eten Ik ben gewoon vleeseter maar als ze iets uitvinden wat exact de smaak van bacon weet te benaderen dan zal ik ook nooit meer echte bacon kopen. | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:29 |
Godsamme, (goed doorbakken) bacon... Als ze er dan ook nog eens een gezonder en minder dikmakend van product zouden weten te maken... oh my ... Dit product (I Sea Bacon van Seamore, op basis van zeewier) schijnt (geen idee of ik dat zélf ook vind, want heb het zelf helaas nog niet kunnen vinden) al best aardig te zijn qua vervanging: http://www.grihnz.nl/eten-drinken/getest-i-sea-bacon/ | |
Loekie1 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:30 |
Die NVWA gedraagt zich net zoals de Europese Unie. Apekoppen (drop) mag straks ook niet meer zeker. En slavinken kan ook niet. | |
ems. | dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:33 |
Die heb ik al zien liggen bij een ap in Utrecht! | |
Toga | dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:57 |
Ik eet alleen vegetarisch vlees; vlees van dieren die alleen gras/hooi eten. | |
Dagoduck | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:20 |
Daar is niets vreemds aan, dat zeg ik ook helemaal niet. Mensen eten vleesvervanger, wat (in mijn ervaring) niet smaakt naar vlees, omdat ze vlees lekker vinden. Dát snap ik niet. Als die vleesvervanger nou ook echt naar vlees zou smaken zou ik het begrijpen. | |
viceversa | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:30 |
Wat een ontzettende bullshit dit. Maar past wel in het rijtje van 'Sojamelk mag geen melk meer heten' dus heet het nu sojadrink. Terwijl er natuurlijk nog wel zoiets is als kokosmelk. | |
viceversa | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:33 |
Ze doen hun best. Het komt wel enigszins in de buurt vind ik. En het maakt de drempel voor vleeseters wat lager om af en toe iets vegetarisch op het bord te leggen. Goede zaak. Kipstuckjes zijn een goede vervanging voor kip, dus een goede naam. Misleiding Please. | |
Yreal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:34 |
wat een kul. Ik vind heroine spuiten, motor rijden met 300km/u en op straat poepen ook super chill, maar om nogal overduidelijke redenen doe ik dat niet. | |
Aether | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:35 |
Ondertussen al 100 jaar in de VS | |
Zelva | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:37 |
Probleem met deze producten vind ik dat de suggestie wordt gewekt dat het altijd smaakt zoals echt vlees, wat natuurlijk gewoon quatsch is. Gecreërd 'vlees' kan nooit een smaak nabootsen die ontstaat door specifieke leefomstandigheden van een dier. Een ander probleem is, maar dat enigszins terzijde, dat het wordt gemaakt van ingrediënten die echt geen ene drol kosten, maar waar wel de absolute hoofdprijs voor wordt gevraagd. Als je missie dan zogenaamd echt is om 'dieren te bevrijden uit de voedselketen', dan past daar niet bij om zo'n 25 euro de kilo te vragen voor een beetje simpele soja. Dan gaat het vooral om poen binnenharken. En dat mag, maar het wekt bij mij nogal allergie op als je die commerciële doeleinden verpakt met allerlei prietpraat over wereldverbetering. Of dat eerste reden genoeg is om die namen te verbieden, mwa, 'k weet niet. | |
ems. | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:39 |
Omdat ze de vleesvervanger lekker vinden? Ik heb bij mijn zus trouwens weleens die shit gegeten en hoewel het niet echt vlees is kwam het wat mij betreft wel redelijk dichtbij qua smaak. Geen idee welk merk ze gebruikte. Natuurlijk kan je een smaak wel nabootsen ondanks dat het niet precies hetzelfde is. Kaaschips smaakt kazig. | |
Dagoduck | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:40 |
Wtf? | |
Kaneelstokje | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:40 |
Wat een nonsens. Als je een concurrerend, vergelijkbaar product wilt verkopen, en dat op een misleidende manier doet (zoals hier) moet je ook niet zeuren als de overheid hier iets van zegt. Dat is een van hun taken. Niet alleen de naam slager gebruiken, wat duidt op vlees, maar ook nog de naam van het vlees gebruiken in je product. Met een spelfout Dat is niet vergelijkbaar met dingen als autodrop, aangezien dat geen vergelijkbaar product is. Zelfde met slavinken en apekoppen. | |
stavromulabeta | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:44 |
Op zich terecht dat ze iets aan verwarrende producten doen. Maar dan had ik liever gezien dat ze iets doen aan bijv. blikken met boontjes met toegevoegde suiker van bijvoorbeeld Bonduelle. Nagenoeg iedereen denkt dat hij/zij naturel boontjes koopt. Bij producten van de Vegetarische Slager ben je imho ontzettend blind als je dat met 'echt' vlees verward. | |
Zelva | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:44 |
Ik heb nog nooit een kaaskoekje met zogenaamde Emmental-smaak geproefd dat ook maar enigszins iets weghad van Emmental. Het smaakt kazig ja, meer niet. Kipstuckjes smaakt hooguit kippig, meer niet. | |
ems. | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:50 |
Tsja, dat lijkt me 'nabootsen' te zijn. Iets min of meer als iets anders laten smaken zonder dat je dat daadwerkelijke ingrediënt hebt. Dat kipstukjes kippig en niet meer smaken is voor sommige mensen goed genoeg. Zoveel mensen zoveel wensen, immers. | |
Cruseder4 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:51 |
Wat een hoop gekkies in dit topic zeg. De jodenkoek en weet ik veel wat allemaal genoemd is valt geheel niet te vergelijken met deze situatie, misschien eens de OP lezen. Het wordt verboden omdat het misleidend is en verwarring kan veroorzaken. Ik zou het me kunnen voorstellen dat jullie gekkies ook chagrijnig zouden worden als naast jullie "Rijst", "Ryst" ofzo zou staan met andere ingrediënten, misschien zelfs vlees en dat jullie tere maagjes dat door vergissing ineens te verwerken krijgen. | |
Tourniquet | dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:54 |
Jaap Korteweg (de Vegetarische Slager) zit vanavond bij Pauw. Prima reclame wel deze 'ophef' Verbod op 'Kipstuckjes' is 'geweldige reclame voor vegetarisch vlees' | |
stavromulabeta | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:01 |
Heb je de verpakking wel eens bekeken? Hoe kun je die in hemelsnaam verwarren met echt vlees? | |
Physsic | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:04 |
Is het ook niet meer een algemene regel? Dat je gewoon niet zo'n herkenbare naam/term mag gebruiken op verpakking van producten waar dat helemaal niet in zit? In dit geval gaat het dan om producten van de fabrikant Vegetarische Slager, maar de fabrikant kan ook een minder duidelijke naam hebben. | |
Loekie1 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:07 |
Ik twijfel erg aan het IQ bij de NVWA. | |
TheFreshPrince | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:15 |
Hahah, ja, daar zat ik ook aan te denken. Vooral het "we gaan de namen niet veranderen" is wel een slimme zet. Ze hebben sowieso nog tot maart 2018 en als ze gelijk hadden toegegeven was de ophef lang zo groot niet. | |
Yreal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:18 |
Het ligt niet in hetzelfde schap. Er staat heel duidelijk op wat het is. Je zeurt. | |
Kaneelstokje | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:21 |
Nog steeds is het een vergelijkbaar concurrerend product dat in dezelfde winkel wordt verkocht. Dat is waar het om gaat. | |
Yreal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:23 |
Chips zijn ook een concurrerend product aan borrelnootjes. Wat een gezever dit. Of eet jij altijd vuilniszakken omdat ze vlakbij de chocolade liggen? Je zeurt. | |
Kaneelstokje | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:27 |
Daarom heten chips geen noodjes en nootjes geen hcips. | |
Janneke141 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:28 |
Gaan we de alcoholvrije wijn dan ook anders noemen? | |
Yreal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:30 |
Dies wel leuk ook ja. Alcohol is toch wel een redelijk essentieel onderdeel lijkt mij.. | |
Viltje | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:30 |
Bijvoorbeeld alcoholvrije wyn? | |
Yreal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:30 |
Er worden ook chips verkocht van wortels. | |
Kaneelstokje | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:35 |
En je punt? | |
Yreal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:37 |
chips is van aardappels. wortels zijn geen chips en moeten dus verboden worden. | |
Physsic | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:52 |
Lijkt me niet, voor zover het gaat om producten die hetzelfde zijn als wijn, maar dan zonder de alcohol. | |
Beathoven | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:52 |
Ik word hier zo moe van he. Nu weer dat gezeur over de vegetarische slager. Kunnen we er gewoon niet eens over ophouden met zn allen? | |
Zelva | dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:53 |
| |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:11 |
Weet je nog bij welke AH in Utrecht? De XL? (Jarenlang op slechts een paar kilometer van die XL gewoond, maar nu niet meer). Zelf heb ik tot nu toe alleen de "I sea pasta" zien liggen... | |
ems. | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:13 |
A'dam straatweg. Daar is een zo'n vak met allerlei van dat soort shit | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:30 |
druivensap | |
Aether | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:47 |
Vind dit veel meer misleiden. | |
valentijn101 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:00 |
Er staat toch duidelijk 100% plantaardig | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:02 |
Het lijkt anders nú al echt wel in énige mate op echt vlees (zowel qua smaak, als structuur als qua beleving/hoe je het kunt gebruiken) en heel overduidelijk zijn ze er beetje bij beetje ook steeds beter in aan het worden. Op welke manier dat precies gaat gebeuren weet ik niet (en of dat op plantaardige basis zal zijn of misschien door het klonen van het dierlijke weefsel of iets dergelijks), maar ik ben er zo goed als van overtuigd dat ze ergens in de toekomst qua smaak en structuur exacte kopieën zullen weten te fabriceren, zonder het nu nog bijbehorende dierenleed. En ja, de producten zijn prijzig (dat geldt overigens vooral voor de producten van de VS, genoeg vega-producten die ook goed/lekker zijn en een stuk goedkoper), maar je moet die prijzen wel tegenover diervriendelijk en biologisch vlees zetten en niet gaan vergelijken met de prijzen van kiloknallers en dergelijke. Juist van die laatsten zijn de prijzen 'oneerlijk' en juist díe prijzen zijn flink debet aan al het dierenleed. De prijzen zijn natuurlijk ook niet alleen gebaseerd op het gebruik van de plantaardige producten. Bij de producten waarbij nabootsing het belangrijkste aspect is, zal een groot deel van de kosten, neem ik aan, naar R&D en PR/marketing en dergelijke gaan. Verder is het zo dat hoe meer mensen overgaan tot dit soort producten, hoe meer die prijzen ook kunnen/zullen dalen. | |
Physsic | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:05 |
Inderdaad. Ik snap ook niet waarom de NVWA slechs één fabrikant aanspreekt.. Liggen de producten van Vivera niet in de supermarkt ofzo? | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:06 |
Hoewel ik dit ook nog wel (nét!) duidelijk genoeg vind (door het merk an sich, door de plek die het in de schappen zal hebben en, het belangrijkste, door het feit dat er toch wel heel duidelijk '100% plantaardig' bij staat), maar ik vind dit/deze product(en) idd stukken méér misleidend dan die van de VS | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:08 |
Wat is er nou weer duidelijk aan het merk 'Vivera'? | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:10 |
Ah, da's niet eens een XL dus (want dacht daar nog de meeste kans te hebben). Wanneer in de buurt, zal ik daar eens kijken, thnx | |
Guanabana | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:10 |
Inderdaad. Ik stond vandaag nog even bij het vega-schap te kijken, en toen vond ik van alle producten de Vegetarische Slager nog wel het meest obvious vega. Dit mag nota bene gewoon kipschnitzel heten. Het zou me niet eens verbazen als hier iets smerigs van een of andere vleeslobby achterzit. Waarom zou je als NVWA anders moeilijk gaan doen over zoiets onschuldigs als dit, terwijl er veel prangender zaken aan de hand zijn in voedselland. | |
Morrigan | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:10 |
Dit dus. Gaat gewoon helemaal nergens over. | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:11 |
Ik bedoelde daarmee, dat ik denk dat best veel mensen wel weten dat zij van de vegetarische producten zijn... | |
Tourniquet | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:11 |
NVWA geeft aan dat de regels voor alle fabrikanten gelden, maar dat ze alleen over de VS een (1!!) klacht hadden ontvangen. | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:12 |
Als je into vegetarische producten bent vast wel ja | |
Aether | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:13 |
Er staat ook "kipschnitzel", dat zou duidelijker zijn dan "vegetarische kipstuckjes"? | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:14 |
Zoals al meerdere keren door mensen gemeld, hebben de vegetarische producten hun eigen schap. Als je helemaal niet 'into' vegetarische producten bent, heb je daar überhaupt niks te zoeken lijkt me... | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:20 |
Je brengt het alsof dat aan de andere kant van de supermarkt is. Doorgaans is dat gewoon een schap op de dezelfde afdeling als het vlees. En als je into vlees bent, dan heb je dus wat op die afdeling te zoeken. Beetje gaar wel om daar dan een schapje met undercoverpakketjes met 'vleeschproducten' en 'KIPSCHNITZEL plantaardig RIJK AAN EIWITTEN tussen te plaatsen en te zeggen dat iemand de hele verpakking maar had moeten lezen als voor iemand niet direct duidelijk is dat het niet om echt vlees gaat. Je kan niet ervoor kiezen dat het allemaal zo veel mogelijk op vlees moet lijken en tegelijkertijd de consument de schuld geven als hij per ongeluk denkt dat hij met vlees te maken heeft. | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:21 |
Qua uiterlijk zien ze er ook echt net als de echte kipschnitzels uit en als je puur naar de naam kijkt (even los van dat ze dus wel in het veg. schap zullen liggen) en dus niet naar dat "100% plantaardig" eronder is een vergissing in dit geval zo gemaakt. Bij de producten van de VS staat bij de náám al heel duidelijk dat het om iets vegetarisch gaat. Toch wel een groot verschil vind ik. | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:23 |
Ja maar het staat bij VS ook niet bij alle producten in de naam.
| |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:25 |
Tja, sorry, het kan aan mij liggen, maar ik heb toch echt het idee dat dat maar heel zelden gebeurt... En het ging nu eventjes alleen om de naam van het merk hè... zoals ik al schreef is het belangrijkste nog dat er gewoon duidelijk op staat dat het om een 100% plantaardig iets gaat. Bovendien schreef ik ook al, dat ik die van Vivera idd nog wel het meest misleidend vind.... wat mij betreft zou dáár nog best iets aan gedaan mogen worden, maar het is juist de VS die nu het gezeik krijgt. | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:27 |
Ik neem aan dat andere bedrijven zullen volgen, want die kipschnitzel slaat inderdaad al helemaal nergens op Valt me nog wel mee dat ze niet ergens sneaky in een hoekje hebben gezet dat het plantaardig is | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:30 |
Tja, o.k., maar er staat wel "VEGETARISCHE" in koeienletters en ook gewoon echt HEEL erg in het oog springend op de verpakking. Ik kan me echt niet voorstellen dat er mensen zijn die dat niet zien en/of niet begrijpen wat dat inhoudt... | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:32 |
Er staat natuurlijk net zo goed 'slager'. Er is ook geen onduidelijkheid over wat een slager nou eigenlijk is De naam zelf al is dus gewoon bezopen (en tegenstrijdig en dus misleidend) | |
withxhonor | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:32 |
Vivera lift graag mee op de producten van de VS. En ook zij hebben her en der al productnamen aan moeten passen in het verleden. Daarom de extra letters of alternatieve schrijfwijze van sommige productnamen. | |
maan_man | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:37 |
Maar nootjes, niet alle nootjes, zijn genaamd tijgernootjes. | |
Physsic | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:47 |
In sommige gevallen lijkt het er wel op dat ze dat het liefst zo onopvallend mogelijk op de verpakking zetten. Deze valt nog wel mee, omdat er nog 'vegane' boven staat. Maar deze vind ik wel onduidelijk. Waarom zo licht groen gebruiken? Al wordt hier dan weer geen naam gebruikt die suggereert dat het om vlees gaat. "Balletjes" beperkt zich niet tot vleesproducten, lijkt mij? Gevonden via Google, dus geen idee of ze ook in de supermarkt liggen | |
Cikx | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:48 |
Degenen die zeggen dat vleesvervangers nooit naar echt vlees kunnen smaken wil ik van harte de kipnuggets van de Vegetarische Slager aanbevelen. | |
bloodymary1 | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:49 |
Het lijkt mij allemaal niet zo verwarrend, het is toch wel duidelijk dat het vegetarische produkten betreft. Maar wat als dat niet het geval is, en iemand vergist zich toch een keer. Wat is daar eigenlijk zo erg aan? | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:49 |
Ach, hoewel feitelijk niet kloppend nee, vind ik het door het "vegetarische" erbij toch echt niet misleidend. Ook uit die naam blijkt gewoon dat de VS (in eerste instantie) vooral vleeseters/flexitariërs aan wil trekken (i.p.v. mensen die (al) (100%) vegetariër zijn) en dat vind ik persoonlijk alleen maar goed. | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:50 |
Ik vind het idee ook niet verkeerd. Maar als je het nou allemaal zo veel mogelijk op vlees wil laten lijken, klaag dan niet als je een keer op de vingers wordt getikt omdat het te veel lijkt en dus misleidend is | |
Forbry | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:55 |
De bedoeling is dat het WEL veel lijkt, maar tegelijkertijd NIET daadwerkelijk misleidend/verwarrend is. Ik vind zelf (en vele mensen met mij heb ik het idee) dat de meeste van die vega producten hieraan prima voldoen en juist zeker die van de VS. Die krokante kipschnitzel van Vivera is dan een, uitzonderlijk, voorbeeld van hoe ik vind dat het op zich níet moet. | |
hugecooll | dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:05 |
Is ook wel zo, maar het idee is dus (volgens mij) dat ze er allemaal aan voldoen | |
PicoMMP | dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:16 |
Ik las NWA | |
crystal_meth | dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:24 |
Als "verwarrend en misleidend" de maatstaf is, dan zouden al die produkten verboden moeten worden, want wie niet of slecht kan lezen zal enkel naar de inhoud kijken, en zonder de tekst zou niemand denken dat het groenten ipv vlees betreft. Ook mensen die kunnen lezen maar een beperkte woordenschat hebben (het woord "vegetarisch" niet kennen) worden misleid. Maar die mensen gaan geen klacht indienen bij de NVWA. Zullen ook niet op Fok zitten... | |
De_cameraman_uit_Colombia | woensdag 4 oktober 2017 @ 03:03 |
Tijd dat er in de Joodekoeken ook weer echte Jooden gaan inderdaad. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 03:09 |
Je wilt niet weten hoeveel beestjes er in groenten zitten. | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 05:05 |
Maar is er ooit werkelijk iemand misleid ? Is er ooit werkelijk iemand geweest die volledig overtuigd was dat er kip in een product van de vegetarische slager zat ? Dan was die persoon vast ook misleid door plaatjes van blije vrije kippen op eiersalades, lachende biggetjes op hamlapjes of een koe op seperatorvlees. Had Lubach toch gelijk dat daar stickers op moeten worden geplakt om duidelijk te maken wat er echt inzit | |
Haags | woensdag 4 oktober 2017 @ 05:11 |
Wat is dit nu weer dan | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 05:52 |
Een succesje van de vleeslobby | |
Ivo1985 | woensdag 4 oktober 2017 @ 08:11 |
Vaak een eerste makkelijke stap richting een vegetarisch leven. Hoef je niet eindeloos te zoeken naar nieuwe vegetarische recepten, maar kun je ook gewoon even aardappelen, groenten, vlees(vervanger) in de pan gooien zonder dat je na een lange werkdag nog moet nadenken of het wel een goede en smaakvolle maaltijd wordt. | |
nietzman | woensdag 4 oktober 2017 @ 08:27 |
Mjah tell me about it, m'n achterbuurman was vroeger koperslager. Wagens slachtvee reden af en aan. | |
valentijn101 | woensdag 4 oktober 2017 @ 08:35 |
Ik had een touwslager in het dorp. Brak mijn hart iedere keer als ik het transport zag. | |
Onaniem | woensdag 4 oktober 2017 @ 08:57 |
Ik deel deze gedachtengang. Echter: ik begrijp ook dat een standaard blok tofu uiterlijk (en fwiw ook smakelijk) niet aantrekkelijk is. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:23 |
Ach, Zou een slager zijn vlees gaan verkopen als "Vegetarische Biefstuk" zouden vegetariërs weer zeuren. | |
Elzies | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:27 |
De vegetarische hamburger van de Vegetarische Slager is echt lekker. Een broodje met een beetje sla, stuk gesneden sjalotjes, ei en wat frisse saus toegevoegd. Smullen geblazen én gezond! | |
Twentsche_Ros | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:32 |
katjesdorp, koetjesrepen, spekjes (als snoep), | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:39 |
Ik vind een rauwe kipfilet er ook niet echt appetijtelijk uitzien. Smaakt ook nergens naar. Vlees moet je kruiden, marineren, bakken, grillen, etc. Tofu natuurlijk ook. En dat doet de vegetarische slager natuurlijk heel goed, die verandert dat weeige witte tofublok in iets lekkers met fijne structuur en goede smaak, dat niet meer aan tofu doet denken maar aan "gewoon vlees". Maar goed, ik doe dat liever zelf en het hoeft ook niet op vlees te lijken voor mij. Krokant gebakken tofu met groente en een goede saus, simpel en heel lekker. | |
Roberta_J | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:41 |
heerlijk idd. Ik haal niet anders meer. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:45 |
Wat een tyfus bullshit. ik eet geen kip maar mijn vriendin wel. om dan toch samen te koken kook ik meestal met kipstujkes van de vegetarische slager. kipstukjes is toch geen merknaam? | |
DrMabuse | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:34 |
| |
DrMabuse | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:35 |
(En...... ze zijn verdomde lekker die Vegetarische Slager producten) | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:35 |
Vrij weinig mensen zullen per ongeluk een koetjesreep met een gehacktbal (de marketinglul die die extra C heeft verzonnen mogen ze afschieten) verwarren. Maar zou het omgekeerd ook mogen? Een gewone slager die zijn biefstuk onder de naam 'vegetarische biefstuk' verkoopt? Die vraag staat nog open. | |
YazooW | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:36 |
Waarom eet je geen kip? Kip is fucking lekker. | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:45 |
De column van Sanne Boswinkel van rtl nieuws past hier ook prima bij. https://www.rtlnieuws.nl/(...)a-ik-ben-niet-debiel | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:46 |
eet het echt al jaren niet | |
Aether | woensdag 4 oktober 2017 @ 12:08 |
In ieder geval beter dan 'kipstukcjes' (hoe spreek je dit uit ) | |
Tourniquet | woensdag 4 oktober 2017 @ 12:20 |
| |
ijs_beer | woensdag 4 oktober 2017 @ 12:24 |
| |
Guanabana | woensdag 4 oktober 2017 @ 12:34 |
Helemaal mee eens. | |
Aether | woensdag 4 oktober 2017 @ 12:41 |
Januari 2017:
| |
Super_Fucker_II | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:14 |
De vleesmafia schijt in hun broek. Mensen eten steeds minder vlees, dus gaan ze nu beginnen te miepen als een groep nazistische autisten. Er staat verdomme Vegetarische Slager, groot op de voorkant. Wat een achterlijke kwaadaardige personen zijn de mensen die benamingen op vegetarisch voedsel willen verbieden. Als er nou stond authentieke kip, dan zouden ze een punt hebben, maar deze maatregel is niets anders dan om de kwaadaardige massale vleesindustrie te beschermen tegen hun alsmaar stijgende inkomstenverlies. Vleesvervangers duiden is verboden?. Het is duidelijk welke belangen de overheid dient. De vleesindustrieën hebben één van de grootste lobby's in de EU en Den Haag en diezelfde industrieën zijn volgens wetenschappelijke onderzoeken verantwoordelijk voor dierenleed, duizenden kankergevallen per jaar en ernstige milieuschade. Chips, geen computerchips Pannekoek, geen pan in een koek Hagelslag, geen bevroren regen of kogels die slaan Men kan dus duidelijk onderscheid maken tussen de benaming van voedsel en de daadwerkelijke inhoud. | |
Vader_Aardbei | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:19 |
Ik vind dit hele getouwtrek jammer omdat er nu weer media-aandacht is voor de Vegetarische Slager en zijn misselijkmakende wanproducten. Omnivoren en veganisten vliegen elkaar weer in de haren op Twitter om niks. | |
Super_Fucker_II | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:22 |
Het gaat niet om het bedrijf maar om de politiek die onder druk van de vleesindustrie allerlei maatregelen neemt om het de vleesindustrie zo makkelijk mogelijk te maken, terwijl de vleesindustrie absoluut niet het algemeen belang dient, maar mensen en dieren ziek maken met hun manipulatie en bedrog. | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:24 |
Als je iets heel erg vindt dan ga je toch niet die dieren vernoemen in je product | |
Vader_Aardbei | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:24 |
Tjaaa, maar daar kunnen we sowieso geen fuck meer tegen beginnen, nietwaar? Nu dat Oekraine verdrag er ligt, kunnen we de foute eieren en kippen niet meer tegenhouden. | |
JeMoeder | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:24 |
Vegetarisch slager. Alleen al van die naam krijg ik een toeval. | |
Physsic | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:26 |
Het legbatterij-ei komt terug! | |
Ivo1985 | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:42 |
Ook van een touwslager of koperslager? Het woord slager is absoluut niet per definitie verbonden aan vlees. Dat de andere slagers die er van oudsher waren en niets met vlees van doen hadden inmiddels in de vergetelheid zijn geraakt doet daar niets aan af. Het woord betekent van oorsprong iets als 'bewerker'. Een vegetarische slager bewerkt dus simpelweg vegetarische producten, zoals een koperslager koper bewerkt en een vleesslager vlees bewerkt. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:57 |
Hoezo? Je kan dan toch gewoon rundergehakt verkopen als zijnde plantaardig? Als "gehaktbal "of "kipstukje" een andere betekenis mag krijgen, mag dat net zo goed voor het woord "vegetarisch". | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:19 |
Van Dale zegt: Een "slager" die geen vlees verkoopt is dus gewoon een bedrieger. Ik vind het oordeel van de NVWA daarom ook terecht. Niks tegen vegetarisch voedsel, wel iets tegen bedrog. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:21 |
Whehe | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:25 |
He ja, laten we discussies gaan beslechten met definities uit de Van Dale. Dat is geen wetboek he. Kern van de discussie lijkt me dat er enerzijds mensen te dom zijn om te schijten ("ja ik had niet door dat 'vegetarisch' daadwerkelijk 'vegetarisch' betekende"), en anderzijds mensen een irrationele haat tegen vegetarisch eten hebben ("het is geen vlees, dus slecht!"), en dat er "daarom" maar debiele en inconsequente wetgeving verzonnen moet worden. Doei. | |
summer2bird | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:25 |
Problemen weer | |
Twentsche_Ros | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:25 |
Behalve als zo'n vegetarische detaillist vanwege moordende concurrentie de vlees-slagers tot wanhoop drijft en dat deze massaal zelfmoord gaan plegen, want dan komt betekenis 2 uit de Van Dale om de hoek kijken: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=slager&lang=nn | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:26 |
Dat is beter dan met definities van wat een woord ooit honderden jaren geleden betekende, want Van Dale geeft weer wat een normaal mens als betekenis van het woord verstaat. De kern van de discussie is, dat op een product geen misleidende informatie mag staan. Als er "vegetarisch" op staat dan moet het vegetarisch zijn, en als er "tonijn" op staat dan moet er tonijn in zitten. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2017 16:27:51 ] | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:32 |
Dat lijkt me ook. Ik snap het gejank niet echt. Als je "slager" in je bedrijfsnaam hebt, en je verkoopt "gehaktballen" die geen gehakt bevatten vraag je om gedoe. Als ik "Bakkerij Ulx" opricht, en op de verpakking van mijn produkt staat "Brood voor Fietsers" en daarin zit een setje binnenbanden heb ik ook gezeik. | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:45 |
De man, ex-man inmiddels, van Thieme lees ik net. | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:47 |
Dus jouw redenatie volgend... als er vegetarische tonijn op staat, moet er ook vegetarische tonijn inzitten. En laat dat nou net het geval zijn.. | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:57 |
WTF is vegetarische tonijn? Waar zwemmen die? Hoe planten ze zich voort? | |
HeatWave | woensdag 4 oktober 2017 @ 16:58 |
. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:00 |
Een tonijn eet andere vissen. | |
Ivo1985 | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:03 |
Die zwemmen in zee. Eten voornamelijk algen. Net zoals koeien voornamelijk gras eten. Heel vegetarisch. Veganistisch zelfs. Er zijn maar weinig koeien die van nature niet vegetarisch zijn. | |
Aether | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:05 |
En die vleestomaten dan | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:06 |
Het wordt wel verwarrend als we dezelfde begrippen gaan gebruiken voor verschillende dingen. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:08 |
En appelsientje met vruchtvlees? Boehoe. Het is allemaal oneerlijk en hypocriet! En bij een meet en greet krijg ik ook geen meat en een Greet heb ik ook nooit mogen ontmoeten! *snif* | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:08 |
Ben je nou echt zo dom of doe je maar zo om deze onzinnige discussie gaande te houden.. Het gaat om een product dat een alternatief voor tonijn biedt. Persoonlijk vind ik het een droge hap en waarschijnlijk het minst lekkere product van de vegetarische slager. Maar dat ter zijde. Gezien dit product op plantaardige basis is draagt het de naam vegetarisch. En de tonijn komt om de hoek kijken omdat het daar een alternatief voor is. Zo moeilijk is het allemaal niet. | |
zuchtje | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:08 |
Ze zouden een marktonderzoek moeten doen om te kijken of de bevolking snapt dat het om vegetarische vervangers voor de dieren op de verpakking gaat. Het is enorm triest dat die bij het nvwa ligt, en niet bij een reclame code commissie Ik vraag me ook af waarom deze organisatie hier mee bezig is. https://www.nvwa.nl/over-(...)-nvwa-in-vogelvlucht Prima dat ze zich bezig houden met de veiligheid van de vegetarische kipstukjes, maar ze hebben toch helemaal niks te maken met de naamgeving? | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:09 |
Koeien eten, als ze de kans krijgen, ook eendenkuikens, ratten, muizen en andere kleine diertjes.. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:10 |
Op zich wel. | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:10 |
Dat ook. Waarom heeft een clubje van het ministerie van landbouw hier iets van te vinden? | |
bloodymary1 | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:11 |
Hoe kom je daarbij? Echt niet! | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:16 |
Koe eet kuiken.. | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:23 |
Als je iets heel erg vind dan ga je toch niet de naam van het slachtoffer gebruiken? Als je de moord op tonijnen (ik pas me nou even aan aan het taalgebruik van vegetariërs) verschrikkelijk vind dan ga je toch niet iets verkopen met "tonijn" in de naam? | |
butz0rs | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:25 |
Eensch. Als er 'VEGETARISCHE KIPBURGER met echte kip' in het schap ligt, zou de wereld te klein zijn. Maar 'vegetarische KIPBURGER MET ECHTE VLEESvervanger' mag geen probleem zijn . Maar de NVWA kan zich inderdaad beter bezig houden met nuttige dingen. | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:30 |
Er zijn veel meer redenen om geen vlees te eten dan alleen "zielig" he, simpelmans. | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:40 |
Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat veel vegetariërs moreel corrupt zijn. Voor mij is het doden van een dier voor consumptie de gewoonste zaak van de wereld. Dat kan je veroordelen maar ik zie dat nou eenmaal zo en heb daarom geen moeite met het eten van vlees. Vegetariërs en veganisten zien het doden van dieren vaak als een genocide en toch zeggen ze "hm, ik mis die smaak van dode dieren wel" en gaan vervolgens allerlei termen gebruiken waar het dode dier in voorkomt . Dan ben je toch veel corrupter? | |
withxhonor | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:41 |
Waar maken jullie je nou zo druk om? Ik wens geen vlees te eten omdat in onze huidige samenleving er geen enkele reden toe is om dit nog te doen. Er zijn genoeg vervangende producten ruimschoots voor hande. En natuurlijk is het hok te klein als er een vegetarische kiphap zou zijn waar zonder vermelding kip in zou zitten, omdat ik en menig ander mens dit niet wensen te eten. Ik maak me overigens niet de illusie dat mijn vegetarisme ook maar iets uitmaakt in de gehele vleesindustrie en wat een ander eet of niet moet die ander lekker zelf weten. Maar dit is moeilijk doen om het moeilijk doen. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:45 |
| |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 17:57 |
Als jij daar geen probleem in zie dan zou ik nog een stukje verder gaan. Ik vind het wel lekker als het bloed uit mijn biefstukje druipt. Heeft de vegetarische slager daar al een antwoord op? Misschien een nepbiefstukje met bietensap? Vegetarisch rundvlees met bietensap is wel een mooie naam dan. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:00 |
Tering, wat ben jij enorm aan het janken. Ik ben flexitariër (geen vegetariër) vanwege "zielig". Zolang er maar geen/minder dierenleed bij komt kijken vind ik het goed, dus waarom zou het mij uit moeten maken dat de naam van het dier wordt gebruikt? Zeker wanneer dat voor het gebruik van het product juist heel handig is? En van mij mag de VS ook dat bloed wel na proberen te maken hoor, als dat (daadwerkelijk) nóg meer mensen van echt vlees eten zou afhouden | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:05 |
Ik jank omdat ik die eeuwige bemoeienis van anderen zat ben. Als jij elke dag konijnenvoer wil eten dan moet je dat zelf weten, ik ga jou geen vlees opdringen. Het zou fijn zijn als vegetariërs ook eens rekening houden met anderen. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:07 |
Graag aanwijzen waar er ook maar één iemand schrijft dat jij geen vlees meer zou mogen eten ... Waar er nu überhaupt mensen worden opgeroepen om ook vegetariër/flexitatiër/veganist te worden? | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:09 |
Je geeft het net zelf toe, en dat is ook het hele idee van die Vegetarische Slager achter het benoemen van zijn producten naar dode dieren: Je wilt dat iedereen konijnenvoer gaat eten. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:10 |
hoezo dan? hoe heb jij er in hemelsnaam last van dat een ander geen vlees eet? | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:10 |
Volgens mij zei ik het tegenovergestelde. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:11 |
Geef maar aan waar ik iemand anders/jou daar op enige manier toe dwíng? | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:12 |
Je dwingt niet, nog niet, dat is de volgende stap maar je wil het wel. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:13 |
nee hoor, niet-vleeseters moeten rekening met jou houden omdat je blijkbaar heel sielug bent, maar hoe zo dan? Waarom heb jij er last van dat een winkel meer verkoopt dan biefstuk? | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:18 |
Het enige waar ik problemen mee heb is dat intolerante vegetariërs hun levensstijl opdringen aan vleeseters en zelfs zo ver gaan om hun producten naar dode dieren te vernoemen. Ze vinden het zo zielig dat die diertjes vermoord worden maar vernoemen wel hun producten naar dode dieren. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:20 |
oh boe hoe hoe. Ben jij dan dom genoeg om het woord vegetarisch niet te herkennen? | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:20 |
Vent, wat lul je toch allemaal? Bovendien: ik eet zelf ook (nog steeds) vlees hoor. En dit dus. | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:21 |
Waarschijnlijk. Vegetariers en veganisten zeuren immers ook al jaren dat de verpakkingen van vlees, zuivel etc. misleidend zijn omdat er vrijwel altijd plaatjes van blije dieren die vrij rondhuppelen opstaan. Maar daar wordt niets mee gedaan, afgezien van wat tv aandacht bij Lubach. Wat wel vreemd blijft is dat: 1. De NVWA zich hier uberhaupt mee bemoeit. Voedselveiligheid is hier niet in het geding - en dierenwelzijn al helemaal niet. 2. De NVWA dat doet op basis van 1 enkele klacht en zich ook alleen maar richt op 1 enkel merk ipv de hele sector 3. De NVWA er werkelijk vanuit lijkt te gaan dat de teksten ook daadwerkelijk mensen misleiden. Ik mis vooral bij 3 de onderbouwing. Ja, het zou in theorie kunnen. Maar gebeurt het ECHT ? | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:22 |
Ja, want vermoorden en hun naam gebruiken is hetzelfde Het is wel goed met je (nou ja, blijkbaar niet dus, maar dat zal mij al dan niet vegetarische worst zijn) Edit: ik heb overigens nog het minste een probleem met het 'vermoorden' zelf, ik heb vooral problemen met (onnodig) leed daaraan voorafgaand ... [ Bericht 2% gewijzigd door Forbry op 04-10-2017 18:30:36 ] | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:28 |
Dus volgens jou is een pedofiel die er voor kiest om geen seks met een kind te hebben ondanks het feit dat hij daar wel van zou genieten moreel corrupt ? Apart. | |
Braindead2000 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:31 |
Blijkbaar verlangen vegetariërs nog steeds naar de geur en smaak van vermoorde dieren. Dat baart me een beetje zorgen. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:34 |
je hebt verder niks te doen? Meeste gebruikers van dit soort produkten zijn geen strikte vegetariers maar mensen die een gezinslid hebben die geen vlees eet of mensen die af en toe ipv een slavink iets vega eten bij de spruitjes | |
Luthien87 | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:55 |
Hoezo? Je kunt vlees toch heel lekker vinden, maar het niet eens zijn met het proces dat voorafgaat aan het stukje vlees dat bij de slager ligt? Dat zijn twee heel verschillende dingen. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:58 |
Ik zou het liefste helemaal geen vlees meer eten vanwege het dierenleed wat daarmee gepaard gaat. Ik zou het liefste zo veel mogelijk naar believen vlees kunnen eten, omdat ik de smaak (en structuur) ervan wel echt heel lekker vind en ik daarnaast ook van mening ben dat het eten van een zekere hoeveelheid vlees bijdraagt aan een goede gezondheid. Goh, en nu zijn er producten op de markt die, vooralsnog tot op zekere hoogte, beide wensen weten te verenigen en dus koop ik die (wel eens). Wat valt hier nou niet aan te snappen? En wat maakt dit een probleem voor jou? | |
VEM2012 | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:06 |
Als ik bij de vegetarische slager ben raak ik ook altijd in de war. Dan denk ik ook dat er vlees ligt in de vitrine. Ik denk dat ik op het verkeerde been gezet wordt door 'vegetarisch'. Misleidende term... | |
Ivo1985 | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:27 |
Dus jij erkent wél dat taal in het verleden kon veranderen (van Dale heeft het immers alleen over de vleesbewerker, andere bewerkers schijnen er niet te zijn of zijn geweest), maar tegelijkertijd zeg je dat woorden geen nieuwe/aanvullende betekenis kunnen krijgen 'want in de Van Dale staat dit wel en dat niet'. Ronduit vreemd. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:40 |
Goh, mensen bedenken voor hun bedrijven/merken/producten: - creatieve namen - namen met een knipoog - namen die de doelgroep van hun product(en) (extra) duidelijk maken - namen die bepaalde verwachtingen die je bij hun product(en) kunt/mag hebben (extra) duidelijk maken Wat een schande! JANKEN!! | |
Physsic | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:42 |
Creatief zou ik de namen niet willen noemen. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:44 |
Niet in de zin dat het heel slim is bedacht ofzo, maar creatief in de zin dat er wordt gespeeld met het woord "slager". Edit: misschien op deze manier niet helemaal juist uitgedrukt, maar een beetje in de zin van dat het hier gewoon om een soort van "dichterlijke vrijheid" gaat die mensen, zolang het niet dáádwerkelijk verwarring oplevert (!), gewoon niet zo vreselijk serieus moeten nemen... [ Bericht 10% gewijzigd door Forbry op 04-10-2017 19:49:29 ] | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:50 |
Slager. Kip. Gehakt. Hamburger. Schnitzel. Ik denk nu niet direct aan vegetarisch eten. | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:54 |
| |
Morrigan | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:56 |
Daarom staat er ook het woord 'vegetarisch' voor. Serieus, lopen mensen in dit topic nou te trollen of hebben ze echt de intelligentie van een pantoffeldiertje. | |
Zelva | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:02 |
Ik snap geen ruk van waarom je het wel oké zou vinden om planten te doden, maar niet om dieren te doden. Dat onderscheid vind ik volstrekt willekeurig en niet op rationele gronden gestoeld. | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:02 |
Nouja, blijkbaar heeft de NVWA dan toch gelijk en is het heel moeilijk en verwarrend voor sommige mensen... Dat die mensen de producten van de vegetarische slager kunnen betalen verbaast mij dan wel | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:13 |
Daarnaast vermoed ik dat vegetariërs (en zeker veganisten) eigenlijk niet eens de hoofddoelgroep van de vegetarische slager zijn. Dat zijn eerder de mensen die weliswaar minder vlees willen eten - en of dat nu vanwege dierenleed, gezondheidsredenen, milieuoverwegingen of whatever is maakt niet uit - maar een maaltijd zonder iets vleesachtigs niet "compleet" vinden. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:14 |
Ga ik "vegetarische kipfilet" verkopen gemaakt van echte kip. Er staat tenslotte 'kipfilet' op de verpakking. En nu? | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:19 |
Dan dien ik een klacht in bij de NVWA dat dit misleidend en verwarrend is - en dan antwoordt de NVWA dat zij daar helemaal niet over gaan en dat ik naar de reclame code commissie moet Maar verder zie ik geen probleem. Zolang de kip werkelijk alleen plantaardig voedsel kreeg is het nog waar ook En bij nadere beschouwing denk ik dat de meeste vegetariers en veganisten er ook geen probleem mee zouden hebben. Die zijn toch al gewend bewust bezig te zijn met wat ze in hun mond stoppen en lezen ingrediëntenlijsten wel. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:30 |
Ik was ooit getrouwd met een veganiste (later vega) en die vond "vegetarische knakworst" en dat soort dingen gewoon onzin. Dan moest ze alsnog uitvogelen wat het precies was. Dan vond ze Quorn of Tofu of whatever makkelijker. En met haar vele anderen ook. | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:34 |
Maar zoals gezegd zijn vegetariers vrijwel zeker ook niet de hoofddoelgroep. | |
Ulx | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:39 |
Boeiend. Als het alleen maar een marketingtruukje is begrijp ik de ophef niet. | |
Luthien87 | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:57 |
Is ook zo. Aan de andere kant heb ik een tijdje een relatie gehad met een man die al jaren vegetariër was, maar nog steeds aardappels-vlees-groente-maaltijden at. Alleen dan dus een vleesvervanger in plaats van vlees. Die zal inmiddels ook wel blij zijn met alle vegetarische gehaktballen en kipfilets. Of hij heeft inmiddels creatiever leren koken ;-) Maar ook jarenlange vegetariërs zullen vast wel eens trek hebben in een ouderwetse stamppot met rookworst, zeker op avonden als deze. Dan is een rookworst van de vegetarische slager wel een uitkomst. | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:58 |
Omdat het opvallend is dat een instituut dat zich volgens haar doelstelling bezig zou moeten houden met gif en ziekteverwekkers in ons eten, het bestrijden van stalbranden en uitwassen in de bioindustrie, de overdaad aan zout in brood etc. etc. op basis van 1 enkele klacht plots gaat hollen tegen 1 specifieke fabrikant op een terrein waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben - waarbij ze en passant een groot deel van het Nederlandse volk indirect als "randdebiel die niet kan lezen" omschrijven. | |
Luthien87 | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:58 |
Ik begrijp de ophef überhaupt niet eigenlijk. Ik begrijp niet hoe men door het predicaat "vegetarische gehaktbal" of "kipstukjes van de vegetarische slager" misleid kan worden. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:09 |
Ik heb zelf de wilskracht niet om te stoppen met lekker vlees te eten, hoewel ik het enorm zielig vind voor de dieren die geslacht worden. Ik kan vegetarisch voedsel dus enkel aanmoedigen. Maar ik vind wel dat je het dan geen kipstuckjes moet gaan noemen als het geen kipstukjes zijn maar vleesvervangende stukjes. | |
Kassamiep | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:12 |
Kipvervangende stukjes dan | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:17 |
Misschien moeten ze prijsvraag beginnen voor beste nieuw naam | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:19 |
Veggie McVegface | |
Forbry | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:47 |
Dé essentie van dit topic wat mij betreft. Echt, het zou me niet eens verbazen als blijkt dat het feitelijk nog nóóit is gebeurd, dat iemand iets meenam van de VS met het idee echt vlees te hebben gekocht. | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:12 |
Terwijl het omgekeerde vaak genoeg gebeurt: dat je denkt een vegetarisch product te kopen waar toch vlees of dierlijke stoffen in verstopt zijn. Zoals gelatine in drop, slachtvetten in brood of koekjes, patat die in ossenwit is gefrituurd, margarine met omega3 vetzuren uit vis, etc etc. Maar daar hoor je niks over, daar wordt verwacht dat je dat zelf uit de piepkleine lettertjes destilleert. Tja, en dan moet je dus maar even weten dat E904 niet vegetarisch is. En van veel E-nummers weet je vaak helemaal niet zeker of ze plantaardige of dierlijke oorsprong hebben, zoals E470-495, allemaal vetgebaseerd, dat soms plantaardig is en soms uit slachtafval komt. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:20 |
Zolang er geen “vegetarisch” op staat | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:31 |
Dat is nou net het punt he, als er "vegetarisch" opstaat is dat een *garantie* dat het ook echt vegetarisch is. Zoals bij de vegetarische slager. Als het er niet opstaat moet je het zelf uitzoeken. Genoeg dingen waar het niet opstaat maar die toch wel vegetarisch zijn. Maar dat is dus allerminst een garantie, en dus moet je alle ingrediënten nagaan en moet je bijna een studie voedingstechnologie gedaan hebben! Maar andersom wordt gedaan alsof iedereen totaal debiel is... Staat het er met grote dikke koeieletters op, en dat is zeker nog niet genoeg... Achterlijk. | |
rubensanti | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:35 |
Ik snap dat mensen er door in de war kunnen raken en het per ongeluk kopen. Vegetarische slager kan je opvatten als een slager die vegetarisch is, maar wel gewoon dieren slacht. Vegetarische kipstukjes kan dan weer een kip zijn die alleen plantaardig voedsel heeft gehad. Noem het gewoon imitatievlees, nepvlees of homovlees met kipsmaak. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:35 |
Dat is het punt toch niet! Als ik “spruitjes van Mars” op spruitjes zet dan kan ook iedereen wel bedenken dat het niet klopt, maar dat legitimeert de misleiding nog steeds niet. | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:42 |
Als je hierdoor "misleid" wordt ben je rijp voor begeleid wonen en mag je stemrecht ontnomen worden, want dan ben je overduidelijk niet in staat tot zelfstandig nadenken. En wat is nou het allerergste wat gebeurt, je eet misschien een keertje iets minder vlees. Oh nee, help, wat een wereldramp! | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:45 |
Wat maakt het uit of het lukt of niet? Stel dat een pedofiel bij de rechter zegt: “ja maar nog nooit is een kind met me naar bed geweest omdat ik er zo duidelijk als een pedofiel uit zie” dan accepteer je dat toch ook niet!? | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:51 |
Ok, dat is genoeg internet voor vandaag. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 22:51 |
Ik gebruik alleen maar jouw eigen argument hoor. | |
havanagila | woensdag 4 oktober 2017 @ 23:51 |
Nou moet je wel een randdebiel zijn om "vegetarische kipstuckjes" van de vegetarische slager aan te zien voor vlees, maar ja, het staat er toch letterlijk, vegetarische kip, dan zou er dus ook vegetarisch gevoed gevogelte in het pakje moeten zitten, of kip met een vegetarisch sausje oid. mierenneukerij ja, maar je kan ook geen soja als knofloockteentjes of wat dan ook verkopen, al staat er met koeienletters dat het op basis van soja is. Dan zet je maar "sojastukjes met kipsmaak" op je verpakking. | |
Physsic | donderdag 5 oktober 2017 @ 01:31 |
Nog wel. Zo was het voorheen ook een garantie dat kipstukjes en spekreepjes, kip resp. spek bevatten. Misschien bedenkt de vleesslager daar wel iets slims op wanneer de vleesvervangers het aan populariteit gaan winnen. Vegetarische Tofublokjes 100% slachtafval | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 06:23 |
Wat een geklets. Ja, je moet even weten welke E-nummers dierlijk zijn. Print een lijstje af en check het. Maar wat als er en kip staat en vegetarisch? | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:09 |
Als je het niet zeker weet doe je hetzelfde als die vega, lees je de verpakking wat beter. Dan zal je erachter komen dat je niet eens een lijstje met e nummers mee hoeft te nemen, maar dat er zelfs op de voorkant al 100% plantaardig staat. Vrij groot en duidelijk. Als je ook dat niet snapt zal je zien dat er geen vlees bij de ingrediënten lijst staat. En als het dan nog mis gaat, dan moet je een leesbril kopen. | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:41 |
Er staat ook vrij groot en duidelijk "tonijn" etc. op de producten van deze "slager". Desondanks kun je niet ervan uit gaan dat er ook daadwerkelijk tonijn in zit. Als de NVWA daar niet tegen optreedt, dan kun je op "100% plantaardig" voortaan ook niet meer vertrouwen. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:42 |
Er staat groot en duidelijk "Kip" op de verpakking. Die dieren maken ze niet van tofu. | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:47 |
Niet te vergelijken. Dat wordt bedelen om afnemers, maar maak een product wat de smaak, structuur en beleving van tofu zo veel mogelijk probeert te benaderen, maar van echt vlees is gemaakt en zet op de verpakking “NIET-vegetarische tofublokjes, 100% slachtafval/vlees/dierlijk” en ik ga akkoord hoor (ondanks de totale onzinnigheid ervan) | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:51 |
Dat heeft een hele duidelijke functie, namelijk dat het lijkt op c.q. een vervanger is voor kip. Door het ‘vegetarische’ ervoor wordt echter ook heel duidelijk gemaakt dat het geen echte kip betreft. “Jullie” zitten in mijn ogen puur te zeuren om te kunnen zeuren. | |
viceversa | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:53 |
Eens. Het moet lijken op kip, maar is vegetarisch. Hoe duidelijk wil je het hebben (plus dat het ook nog eens niet tussen het vlees ligt maar de vega afdeling) | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:54 |
Dan zet je er "Vegetarische iets wat lijkt op kip" op. Net zoals die "Griekse stijl yoghurt" etc.etc. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2017 08:55:40 ] | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:55 |
Of geen echt vegetarisch produkt. | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 08:59 |
Waarom zou dat moeten, als het zoals het nu is helemaal niet (dáádwerkelijk) voor verwarring zorgt? | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:01 |
Geen hond (tenzij volledig debiel) die dat er daadwerkelijk van maakt, dus zie voor de rest mijn post hierboven. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:01 |
Omdat je nu tegenstrijdige informatie op de verpakking zet misschien? | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:04 |
Ik verpak een echte kipfilet (van zo'n dier dat eieren legt en TOK doet) en zet "vegetarische Kipfilet" op het doorzichtige plastic. Je kunt zien wat er in het bakje ligt. Geen hond heeft dan door dat het niet vegetarisch is, Mag dat van je? | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:06 |
Waarom zou men wél moeten toestaan dat er met koeienletters iets op verpakkingen staat wat er niet in zit? | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:08 |
Het is gewoon de klassieke "Ja maar agent, ik reed toch maar 5 km/u te hard, ga toch boeven vangen". | |
viceversa | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:11 |
Kipstuckjes is wat anders dan kipfilet. | |
Braindead2000 | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:11 |
Die Vegetarische Slager kopieert zelfs het uiterlijk van de overblijfselen van die dode diertjes Ik begrijp er niks meer van. Het doden van dieren veroordelen, walgelijk vinden, maar wel een vervangend product maken met dezelfde kleur, dezelfde structuur en de zelfde vorm als het stoffelijk overschot van die diertjes (en een naam die erop lijkt). | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:16 |
Nee, want in dat geval zal het “geen hond heeft dan door dat het niet vegetarisch is” helemaal niet aan orde zijn, ondanks dat jij het tegendeel beweert. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:17 |
In dat geval kan iemand anders natuurlijk echte kip in stukjes snijden en onder die naam verkopen. | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:19 |
Ach ja, dat is hier immers nog maar ontelbare keren uitgelegd | |
Markeerstift | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:22 |
ik snap echt de ophef niet. De regel is gewoon, zit het er niet in dan mag je het niet zo noemen. Of het nou gezond of ongezond is, of het nou leuk of niet leuk is voor dieren. Hoezo kan zoiets niet plantaardige burger heten of gezouten reepjes. Maar goed dat is ook al ontelbare keren benoemd. | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:23 |
Het mág van mij best anders verwoord worden hoor (zo lang maar wel duidelijk blijft wat voor vlees het dient te vervangen!), maar “why fix something, that isn’t broken”? | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:25 |
Omdat dat het idee achter het product en het gebruiksgemak ervan heel erg zou doen afnemen. | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:28 |
Ik denk niet dat een normale vegetarier een "heel erg" groot probleem met het "gebruiksgemak" heeft als iets een "vegetarische burger" o.i.d. heet. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:30 |
Dus verdient de fabrikant minder? | |
withxhonor | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:33 |
Waarom mag dit dan wel zo heten en snapt iedere triangeljosti en zn moeder dat er geen babies in zitten? Of pinguins... | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:35 |
Omdat het voor baby's is. Kom op zeg, doe niet zo autistisch. Je snapt dit zelf heus ook wel. | |
withxhonor | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:37 |
Niet meer of minder autistisch dan de gemiddelde vleeseter (?) in dit topic... | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:37 |
Het hele idee achter deze producten is dat ze zo veel mogelijk op echte vleesproducten lijken en daarbij richten deze produchten zich vooral op vleeseters/flexitariërs/beginnende vegetariërs. Voor die mensen zou het wel degelijk een probleem zijn als het hoe of wat ervan niet meer duidelijk is. | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:38 |
Er is niks autistisch aan het naleven van de wet. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:39 |
Het hele idee is er zo veel mogelijk van te verkopen en er zo veel mogelijk geld aan te verdienen. . | |
withxhonor | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:39 |
Dan zou de naam olie voor babies moeten zijn, nietwaar? En wat heeft de pinguin er dan mee te maken? | |
viceversa | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:39 |
En het andere is namaak kip. Dat snapt iedereen ook wel. | |
viceversa | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:40 |
Mwah het bedrijf kan meerdere missies hebben. | |
withxhonor | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:40 |
Dus klopt die baby olie niet... | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:40 |
Leuke aanname. Ik weet van wie dat de moeder is. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:41 |
Ook maar een andere naam dus. Dacht ik boomstammetjes te kopen, was het vlees! | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:41 |
Inderdaad niet waar. "Babyolie" valt in de categorie "motorolie" en "kattenvoer". | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:42 |
Heb je ook geprobeerd in te stappen in een stukje autodrop? | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:42 |
Ik hoor trouwens nog steeds geen andere argumenten dan "Ja maar agent, het was maar 5 km/u te hard!" | |
Pandorado | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:42 |
In formele zin kan ik het besluit wel begrijpen. Al lijkt het me sterk dat iemand ooit "vegatarische ..." zou kopen denkende dat er vlees in zit. Van producten zonder een dergelijke kwalificatie als "vegetarisch" of "visvrij" zou ik me kunnen indenken dat er wél verwarring zou kunnen ontstaat. Het lijkt me eveneens sterk dat de eventuele misleiding, als daar dus überhaupt al sprake van is, opzettelijk heeft plaatsgevonden. Alleen al de kwalificatie "vegetarisch" of de naam "vegetarische slager" jaagt onvermijdelijk vrijwel alle klanten weg die op zoek zijn naar echt vlees. Dan wil de producent natuurlijk niet ook nog eens op wat voor manier dan ook de indruk wekken dat er wellicht toch vlees in de verpakking zit, want dan raakt hij alleen maar klanten kwijt die wél op zoek zijn naar iets vegetarisch. Verder moet er gezien de aard van de producten natuurlijk wel ergens duidelijk op de verpakking gezet kunnen worden waar het product op lijkt. Ben benieuwd of aanduidingen als "schijnkip" of "nepkip" dan wel mogen. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:43 |
Boston butt, onmiddellijk verbieden die naam! Heeft niets met die stad te maken en het is ook al geen kont! | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:43 |
Ik heb al meerdere keren gevraagd of het andersom ook mag. Daar krijg ik ook maar geen antwoord op. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:44 |
Je, volgens jou mag er geen naam op staan die niet gaat over wat het is. Dan ook rechtlijnig zijn! Je zou maar zo die boomstammetjes kunnen verwarren met boomstammetjes voor de sier! | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:45 |
Dat geldt voor elk product, dus vrij onzinnig om te melden en doet wat ik schreef geenszins teniet. Mooi toch, dat er producten worden gemaakt die ook daadwerkelijk in bepaalde behoeftes voorzien? In zo’n mate zelfs dat ze blijkbaar een bedreiging aan het vormen zijn en dat waarschijnlijk ook de enige reden is dat ze ‘opeens’ worden aangepakt? | |
Braindead2000 | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:45 |
Het is gewoon niet logisch. Geen vlees meer eten/proeven/ervan genieten is een grote stap. Dat doe je vanwege het leed van arme... bla bla bla. Niet meer geconfronteerd worden met het uiterlijk van het stoffelijke overschot van diertjes is een veel kleinere stap. Herstel, het is nog geeneens een stap, het is een stap in de tegenovergestelde richting. De reden dat je vegetarisch eet is dat je minder dierenleed wil. Dan is het toch compleet onbegrijpbaar om het stoffelijk overschot te gaan kopiëren? | |
AnanYaw | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:46 |
Ahaa nog een topic vol slechte voorbeelden, van producten die wel mogen. Wel zwak van de NVWA trouwens dat ze alleen de vegetarische slager aanspreken. Het argument dat ze enkel op basis van klachten kunnen werken vind ik matig. Je bent een autoriteit of je bent het niet. Verder een prima zaak. | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:46 |
Dien een klacht bij de NVWA in, zou ik zeggen. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:49 |
Daar heb je al meerdere keren antwoord op gekregen... Als er niet vegetarische soja op staat, 100% vlees, dan snapt de gemiddelde flextarier, vegetariër en veganist dat wel. Net als 99% van de wel vlees eters. Je kan en mag verwachten van mensen dat ze de verpakking iig redelijk bekijken. Zeker als het over zaken gaat die in koeienletters op de voorkant staan. | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:51 |
Je schrijft het zelf toch al? De reden is minder dierenleed. Op deze manier IS er minder dierenleed. Punt. Maar jij bent gewoon aan het trollen, dat kan bijna niet anders, want ZO dom is niemand | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:54 |
Hoezo is dat onbegrijpelijk? Er is toch minder (nou ja, niet door jou gefaciliteerd dan) dierenleed als je nepvlees eet? Maar ik begrijp dat jij geen films e.d. kijkt? Want je bent natuurlijk tegen moord, doodslag en criminaliteit, compleet onbegrijpelijk dat je dan naar films kijkt waarin dat dan nep gebeurd. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:56 |
Natuurlijk niet, ik ben het namelijk niet die dan denkt dat het een echte boomstam is. Jij en anderen hier zouden daar ook van in de war moeten raken aangezien jullie in de war raken van vegetarische kipstukcjes. | |
Braindead2000 | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:59 |
Maar waarom dan het uiterlijk, de structuur, de kleur, de naam kopiëren? Dat is toch juist het gene wat je veracht? Als je het voor elkaar krijgt om geen vlees te eten dan is het toch een makkie om ook die sadistische afbeeldingen van de overblijfselen van dieren te missen? Waarom ga je dat dan juist kopiëren? | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 09:59 |
Jullie is wat voor volk? | |
Pandorado | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:00 |
Zijn er eigenlijk richtlijnen voor waar benamingen van namaakproducten aan moeten voldoen? Het is één ding om te zeggen dat de tot nu toe gebruikte benamingen misleidend zijn, maar als de gebruike aanduidingen onduidelijk geacht worden, dan ben ik wel benieuwd wat er op de verpakking zou moeten staan dat duidelijker is dan "vegetarische kip", of iets van die strekking. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat regels die bedoeld zijn om misleiding te voorkomen in praktijk juist verhinderen dat producten een benaming krijgen die voor de consument duidelijk is. Voor het gros van de consumenten betwijfel ik of "vegetarische vleesvervanger die kiptextuur en -smaak redelijk goed benadert" duidelijker is dan "vegetarische kip". | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:02 |
Er wordt helaas nou eenmaal een hoop onzin verkocht en een hoop misleid. Wat dacht je bijvoorbeeld hiervan: Het is geen kaas en er staat ook geen "kaas" op. Toch is het nog steeds misleidend, maar ik kan geen argument bedenken op grond waarvan het verboden zou moeten worden. Maar om misleiding tegen te gaan is het goed als in ieder geval wanneer het wél duidelijk is dat het niet aan regels voldoet, op te treden. | |
Pandorado | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:02 |
Nee, Ze verachten niet het product, maar het dierenleed waarmee het tot stand is gekomen | |
AnanYaw | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:12 |
Als ze nou een rib eye steak na zouden maken, zou ik je belachelijke argument misschien nog enigszins krediet geven, maar het zijn voornamelijk producten die in geen enkele vorm meer op een dier lijken. Dat is namelijk ook onder 'echte' vleesetes de meest geconsumeerde vorm. We zijn nou eenmaal geen culinair hoogstaand land. Die vegetarische slager is daar eigenlijk ook een symptoom van. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:12 |
Het is geen misleiding. Het zou misleiding zijn als er stond "Plakken Jong Belegen Half-om-Half Gehakt." | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:14 |
Gooi maar eens zo'n plak "jong belegen 30+" in een raclette-pannetje. Dan zul je zien waarom ik het misleidend noem. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:15 |
Nee hoor, hoe kom je erbij dat mensen dat verachten? Degene die dat verachten zullen vast geen vleesvervangers eten. Iemand die bijkans onpasselijk wordt van een gegrilde kippenpoot zal naar alle waarschijnlijkheid niet zo snel kiezen voor een product die erg lijkt op vlees qua uiterlijk. Hier gebruik ik bv soms die kipstukcjes van de vega slager omdat de heren erg gek op vlees zijn, maar toch niet elke dag vlees willen eten. Zo kan ik makkelijker een gerecht op tafel zetten waar iedereen blij mee is. Beter gezegd, heb ik meer mogelijkheden daartoe. Het is je al vele keren gezegd, de doelgroep voor deze producten gaat grotendeels over mensen die wel van vlees houden, maar niet van de verschillende consequenties die daaraan vasthangen. Dat omzeilen ze door geen echt vlees te eten. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:16 |
Degene die hier posten dat de naamvoering van dit product idd verwarrend is. | |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:19 |
Natuurlijk is deze productnaam niet verwarrend. Maar het kan wel een precedent zijn voor productnamen die wel verwarrend zijn. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:25 |
Maar omgekeerd is het wel verwarrend? Vegetarische Kip van 100% Kip? Dat moet je dan ook toestaan, want anders gemeen en huichel en hypocriet en vega-lobby! | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:36 |
Ook al eerder gemeld *zucht*: omgekeerd zou “NIET-vegetarische kip zijn van 100% kip”. Totaal onzinnig, maar van mij mag het hoor | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:38 |
Hoezo? Zit er kip in die vegetarische kip dan? | |
Forbry | donderdag 5 oktober 2017 @ 10:44 |
Nee, maar desondanks is voor iedereen die niet compleet achterlijk is volledig duidelijk wat er wordt bedoeld, iets wat hoogstwaarschijnlijk bij jouw voorbeeld niet het geval zou zijn. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 11:00 |
Dat is een aanname. | |
Farenji | donderdag 5 oktober 2017 @ 11:16 |
Dat klopt, ik heb in mijn leven vaak gedacht het absolute dieptepunt van menselijke domheid gezien te hebben, maar het kan altijd nog veel erger. Domheid is helaas iets wat niet te onderschatten valt. Het is jammer dat domheid tegenwoordig steeds minder evolutionair afgestraft lijkt te worden, integendeel; de hele samenleving verlaagt zich tot het allerlaagste niveau. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 11:24 |
Geen kip, wel dierlijke bronnen voor oa eiwitten. Die kip is niet vega. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 12:07 |
Dus vegetarische Kip mag wel als het van plantjes is terwijl ze zou kunnen denken datt het van vlees is wat ook op de verpakking staat want dan ben je dom maar vegetarische kip mag niet als het van vlees is terwijl je zo denken dat die kip van planten is? | |
Zolderkamer | donderdag 5 oktober 2017 @ 12:21 |
Mooi.. noem het beestje maar bij de naam.. en als mensen willen weten waar het op lijkt is dat prima op te vangen: Soja stukjes met kipsmaak, soja stukjes met speksmaak etc etc.. zo moeilijk is het allemaal niet.. Dan hou je jezelf ook niet voor de gek door te denken dat je gevarieerd eet als je verschillende smaken van hetzelfde product verbloemd door iets kipstuckjes of speckblokjes ed te gaan noemen.. | |
highender | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:35 |
| |
#ANONIEM | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:41 |
Is er dan een wettelijke basis waarmee de NVWA "van de bio-industrie af" kan komen? | |
Physsic | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:54 |
Het woord "vegetarische" staat vaak helemaal niet duidelijk voor het woord "kip" (of "schnitzel" of "gehakt" of wat dan ook). Zou dat wel het geval zijn, in dezelfde lettergrote en kleur, dan zou het inderdaad duidelijk zijn. Maar het is wel duidelijk dat sommige fabrikanten dat het liefst zo onopvallend mogelijk op de verpakking zetten. Het voordeel is dan nog wel dat het in een ander schap in de supermarkt schijnt te liggen. | |
Physsic | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:56 |
Voor zuivelproducten zijn die regels ook al streng. Waarschijnlijk mag daar inderdaad geen "kaas" op staan. | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:56 |
Het levensgroot quorn erop is niet duidelijk? | |
Zolderkamer | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:58 |
Als daarmee corn bedoeld word is dat net zo achterlijk natuurlijk... Waarom verbloemen wat je eet? | |
Physsic | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:59 |
Nee, waarom? | |
Pandorado | donderdag 5 oktober 2017 @ 13:59 |
Is het ook, maar het is wel een relevante overweging. Als we misleiding willen bestrijden, dan helpt het niet om ons denken daarover te versmallen tot de vraag of strikt genomen de benaming op de verpakking wel klopt. Op die manier worden we straks nog steeds misleid door benamingen die letterlijk kloppen, maar expres zo geformuleerd zijn dat consumenten verkeerde conclusies trekken over wat er in de verpakking zit, terwijl aanduidingen als "vegetarische kipstukjes" - en wat mij betreft kan dat zonder ck - vervangen moeten worden door aanduidingen die ondanks dat ze correct zijn juist minder duidelijk zijn. | |
Ulx | donderdag 5 oktober 2017 @ 14:01 |
Zoals bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes van kip? Of van niet-kip? | |
Cause_Mayhem | donderdag 5 oktober 2017 @ 14:05 |
Quorn is de merknaam voor een product op basis van mycoproteïne. Het is gefermenteerde mycelium van de schimmel Fusarium venenatum en wordt gebruikt ter vervanging van vlees. Het bestaat voor 45% uit eiwitten en 13% vet.[bron?] Verder zijn er vitaminen en mineralen aan toegevoegd. Als bindmiddel wordt het eiwit van kippeneieren gebruikt. Nadat er ophef ontstond over het gebruik van eieren uit de bio-industrie in het product stapte men op dringend advies van diervriendelijke consumenten over op scharreleieren.[1] Pas toen in 2004 alle Britse Quorn legbatterijeivrij was kreeg het product de goedkeuring van de Britse Vegetarian Society. Quorn is altijd vegetarisch, dat is het product. Die naam is dus overduidelijk. | |
Physsic | donderdag 5 oktober 2017 @ 14:06 |
Dit meen je toch niet serieus he? | |
Zolderkamer | donderdag 5 oktober 2017 @ 14:10 |
Ik noem mijn pik in het vervolg kut.. is bijna hetzelfde maar toch niet helemaal... |