jawel toch. Alleen niet veganistisch.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:16 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Maar normale kaas is dus niet vegetarisch?
ja dat kan ik me voorstellenquote:Op vrijdag 22 september 2017 01:16 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Eerst bier daarna wodka met cola maar ook paar showtjes puur. Dat was kotsen geblazen.
Rennet komt meestal uit de maag van kalfjes en daarom is normale kaas niet vegetarisch.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:16 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Maar normale kaas is dus niet vegetarisch?
Nee zit nu keuringdienst van waarde te kijken, wist dit echt niet joh, zit gewoon stremsel in.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:17 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
jawel toch. Alleen niet veganistisch.
Er wordt mogelijk een maagonderdeel van runderen gebruikt in de fabricage:quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:16 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Maar normale kaas is dus niet vegetarisch?
Maar na kotsen voel je meestal wel een stuk beterquote:Op vrijdag 22 september 2017 01:17 schreef FlippingCoin het volgende:
Alcohol kotsen is wel wat minder ja.
Ja bizar joh.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:17 schreef devzero het volgende:
[..]
Rennet komt meestal uit de maag van kalfjes en daarom is normale kaas niet vegetarisch.
Ja precies.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:18 schreef Hdero het volgende:
[..]
Er wordt mogelijk een maagonderdeel van runderen gebruikt in de fabricage:
Winning van stremsel[bewerken]
Stremsel wordt voornamelijk gewonnen uit de lebmaag van nuchtere[2] kalveren als nevenproduct van de kalverslachterij. In de maag van volwassen koeien komt dit enzym niet voor.
Stremsel kan ook gewonnen worden uit de maag van sommige andere zoogdieren, zoals pasgeboren geiten of lammeren[1].
Historisch gezien werd stremsel gemaakt door gedroogde magen te weken in wei. Een modernere en constantere methode is om diepgevroren magen te vermalen en daaruit de benodigde enzymen te winnen en verder te zuiveren.[1] De gestandaardiseerde stremsel bevat 80% chymosine en 20% pepsine.
dat is een fabeltje vind ikquote:Op vrijdag 22 september 2017 01:18 schreef devzero het volgende:
[..]
Maar na kotsen voel je meestal wel een stuk beter
Geloof ik graagquote:Op vrijdag 22 september 2017 01:18 schreef _--_ het volgende:
Zoek maar op naar dierlijke stremsel in kaas. Je gaat er van kokhalsen.
Ja dat is waar, daarna is de misselijkheid vaak wel weg.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:18 schreef devzero het volgende:
[..]
Maar na kotsen voel je meestal wel een stuk beter
vaker kotsenquote:Op vrijdag 22 september 2017 01:19 schreef Borrelnootje00 het volgende:
[..]
dat is een fabeltje vind ik
Oh nee, bij mij is het dan wel gelijk klaar.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:19 schreef Borrelnootje00 het volgende:
[..]
dat is een fabeltje vind ik
dat lucht nooit opquote:
ohquote:Op vrijdag 22 september 2017 01:20 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Oh nee, bij mij is het dan wel gelijk klaar.
Ietsjes, maar nog steeds kut.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:18 schreef devzero het volgende:
[..]
Maar na kotsen voel je meestal wel een stuk beter
Zoals ik, voor dit.quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:20 schreef _--_ het volgende:
Heel veel mensen weten nog steeds niet dat kaas hiervan wordt gemaakt.
Maar als je kaas eet krijg je wel het enzym binnen maar krijg je een stukje vlees mee binnen (van dat maag)?quote:Op vrijdag 22 september 2017 01:20 schreef _--_ het volgende:
Heel veel mensen weten nog steeds niet dat kaas hiervan wordt gemaakt.
Dat is eigenlijk best bizar dat de consument indirect wordt voorgelogen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |