abonnement Unibet Coolblue
pi_173914990
Kerstdiner 2017! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic



Ho ho ho luitjes! Ik word er nu al een paar weken over lastiggevallen - de 'r' zit allang in de maand en wáár blijft toch dat kerstdinertopic?!? Bij deze dan! O+

Dit jaarlijkse topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Ter inspiratie, de vorige topics:
Kersttopic 2016: http://forum.fok.nl/topic/2334776
Kersttopic 2015: http://forum.fok.nl/topic/2256995
Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048
Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736

Game on! ~:)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 21 september 2017 @ 18:35:42 #2
468509 _--_
In varietate concordia
pi_173914997
FIPO
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 21 september 2017 @ 18:37:25 #3
468509 _--_
In varietate concordia
pi_173915037
Overigens zit de "-ber" in de laatste 4 maanden. :P
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_173915054
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:37 schreef _--_ het volgende:
Overigens zit de "-ber" in de laatste 4 maanden. :P
Jaja. We nemen bij CUL graag ruim de tijd voor onze kerstdiners. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_173915228
Yes! Was op 27 december uiteraard al begonnen :P
pi_173915354
*O* *O*
pi_173915859
Morgen papa jarig, dat is meestal de dag dat ik opper om te koken voor Kerst. :7
Sterkheidsbaas van alles.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 21 september 2017 @ 19:59:14 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_173916816
*volgt
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173920447
Ja! *O*
pi_173932185
Leuk! Had het toevallig nog vorig weekend erover dat ik maar eens moest gaan denken. Heb nog geen concrete ideeën. Denk wel dat ik het hoofdgerecht (vaak vlees) sous vide ga bereiden.
pi_173932829
Ojee :o Het gaat weer langzamerhand beginnen...
pi_173935414
Yeah! Nu al zin in...
pi_173935907
Ik heb dit jaar al gezegd dat ik het niet ga doen. _O_ Ik was er wel klaar mee.

Misschien wel bij de schoonfamlie, maar dat zijn vaak eerder wat hapjes omdat dat makkelijker is met de kinderen.
pi_174384747
Ik lees ook even mee hier, vorige jaren heb ik veel inspiratie bij jullie vandaan gehaald.

Dit jaar krijg ik veel mensen over de vloer. Ik wil een bogracs (stoofketel) buiten boven houtvuur hangen, met aardappelpuree, stoofpeertjes en nog een paar bijgerechtjes.
Vooraf wil ik dan graag wat voorgerechtjes maken die makkelijk staand te eten zijn als we buiten bij het vuur staan.
Nagerecht moet ik ook nog bedenken, dat wordt gewoon lekker binnen en geen 1p porties aangezien we met minstens 12 man zijn vermoed ik dus iets van een taart of ander nagerecht dat ik in grote porties kan bereiden.
pi_174386647
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga :9

pi_174388275
Ik weet nog niet hoe het zit met familie, maar m'n vriend en ik vieren ook graag alleen met z'n tweetjes kerst en dan staat er zeker wild op het menu :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 20:21:27 #17
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_174437841
Vader van vriendlief zal koken voor kerst (zal wel een roast worden, want Engeland).

Ben wel van plan om dit jaar zijn ouders ergens rond de kerst uit te nodigen in ons huis en een 3-gangen kerstdiner te maken! :9

Weet 1 voorgerecht al, maar dat is voor de dames (de heren houden niet van gerookte zalm :P )
  maandag 16 oktober 2017 @ 16:40:40 #18
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_174453866
Ik zal zeker 1 van de 2 kerstdagen wel weer iets moeten maken. Geen hoofdgerecht dit jaar, daar heb ik me vorig jaar op beide dagen al aan gewaagd.

Ik ga voor 1 of 2 voorgerechten, maar afhankelijk van wat de rest van de familie wil maken kan ik ook nog uitwijken naar een toetje. Ik hoefde in elk geval dit jaar niet het initiatief te nemen, de familie van beide kanten begon zelf al te vragen wat we met kerst gingen doen. Dus misschien weet ik dit jaar langer dan 2 weken vantevoren definitief welke gang ik maken mag.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_174465065
Op kerstavond eten we thuis met een aantal vrienden. Daarnaast eten we op één van de kerstdagen bij mijn ouders, waar we één gang moeten verzorgen. Ik ga dit topic in de gaten houden voor inspiratie!
pi_174644673
Ik ga dit zeker in de gaten houden voor ideeën.

Normaal gesproken gourmetten we met kerst, maar dit jaar is het met mijn familie een keer in ons nieuwe huis. We dachten eraan om weer eens een menu te gaan maken, maar hebben nog niks verzonnen.
Het enige dat we weten: We willen een stuk vlees op de BBQ gaan doen, iets dat een aardig tijdje erop moet, we hebben alleen nog geen idee wat...

Kan wel het menu delen dat we 2 jaar geleden met m'n schoonouders hadden, wat erg beviel en waarschijnlijk ook wat dingen van hergebruikt worden:
Voor
- Mais soepje
-Trio van toast (toastjes met 3 zelfgemaakte smeersels)
- Eendenborstfilet met cranberry saus

Tussen
- Italiaans groente taartje
- Hamrolletjes met spinazie
- Carpaccio bonbon

Hoofd
- Zoete aardappel puree
- Paddenstoelen met madeiraroom
- Kippakketje met kruidenroomkaas

Na
- Aardbei panna cotta
- Advocaat met slagroom en chocola
PSN: Metal_Akilla
pi_174648463
Wij gaan al een paar jaar uit eten, bestel je een verassingsmenu en dan heb je een heerlijke maaltijd.
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_174653085
Met bolletjes vanille ijs (als kleine kerstballetjes) en stukjes fruit kan het vast ook wel bij een diner en past het in dit draadje... Maar ik ga dit doen voor het ontbijt. Te leuk!

http://www.whatscookingella.com/nutella-christmas-tree.html

pi_174664688
Heb totaal geen weet wat ik moet gaan bereiden, maar wel dat *IK* dus dit jaar opnieuw achter het fornuis kruip om nieuwe Miep en familie weer happy te maken.De "kenners" op CUL kennen de voorgaande edities wel die ik digitaal heb gedeeld in CUL.
pi_174673193
Van de 6 a 7 voor oud & nieuw is er 1 pescotarier en een andere die liefst zo weinig mogelijk vlees eet.

Vorig jaar heb ik daarom een hele zalm (3,5kg) in een zoutkorst gebakken, groenten en aardappels uit de oven en een soufflé als dessert.

Maar vind het lastig om te "moeten" schikken aan de 2 niet vlees-eters, ik spendeer al genoeg tijd aan de maaltijd, en een 2e (kleine) hoofdgerecht klaarmaken is niet zo evident.
En weet ook niet zo direct wat ik nog kan klaarmaken dit jaar.

Wat doen mensen hier met vegetariërs of andere "Tariërs"? :P
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_174676955
Je zou een vegetarisch voorgerecht en dessert kunnen serveren en het hoofdgerecht op schalen. De meeste bijgerechten zijn gebaseerd op groenten, aardappel etc. Ze kunnen dan hun bordje zelf vullen terwijl jij van een vlees- of visgerecht pakt.

Bijvoorbeeld menu;


Paddenstoelensoep

Rode kool met appel
Witlofsalade (zonder ham of spek)
Aardappelgratin
Geroosterde wortel met wat honing en tijm
zoete aardappel frietjes

En daar past dus een fijn stukje wild bij voor de vleeseters

Crepes Suzette na
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')