abonnement Unibet Coolblue
pi_173862678
Wat een belachelijke gang van zaken Nikki. Groot gelijk dat je er achteraan zit. En wat sneu voor T. -O-

quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 21:07 schreef AwayTL het volgende:
Ah arme T. Het is ook niet niks :{ .

Even een vraagje tussendoor. Is er iemand bekend met kinderen die met hun hoofd onder de dekens in slaap vallen?

Frans doet dit bijna altijd. Ik heb het idee dat hij de prikkels oid uit wil sluiten. Tegenstrijdig hier aan is dat hij gaat brullen als hij niet met de lamp aan mag gaan slapen. Als hij dutjes gaat doen, doet hij dit ook. Laatst tijdens het verstoppen onder een dekentje en vanmiddag onder mijn jurk. Ik vind het niet heel erg, hij heeft het kennelijk nodig, maar ik vind het ook wel een beetje eng.

Kan het heel veel kwaad en/of heeft er iemand ervaring/betere oplossing?
Ik zou het zelf ook eng vinden denk ik. Zou een hemeltje om zijn bed misschien een oplossing zijn? Eentje die hij dicht kan doen?

Ik sliep als kind ook altijd helemaal van top tot teen onder de dekens omdat dat veilig voelde, een hemeltje zou denk ik ook geholpen hebben daarbij.
pi_173862710
Mijn peuter heeft vanavond tijdens het kijken van YouTube op mijn telefoon een of ander betaald spelabonnement afgesloten door ergens op te klikken. Aargh. |:( Ik snap dus niet dat dat gewoon zomaar kan, ik heb allerlei blokkades aanstaan op Google play & bij mijn mobiele provider.
pi_173864834
Oh, dat is niet fraai, LuDann. Van haar eigen zakgeld terugbetalen dan maar. ;) Kun je er 'makkelijk' van af?

Edit: van dat zakgeld is natuurlijk een grapje.

[ Bericht 42% gewijzigd door Hupje op 19-09-2017 08:04:04 ]
pi_173864969
Balen Lu. Snel maar weer opzeggen inderdaad. Misschien weet ze inmiddels je wachtwoord? :P

Away, dat zou ik ook eng vinden. L. wikkelt zich compleet in dr dekens, maar niet d'r hoofd. Het zal inderdaad een stukje geborgenheid zijn.

Wij kochten gister klei en sindsdien wordt er non stop mee gespeeld. Hier sowieso een meisje dat veel om knutselen vraagt. Verfen, met lijm plakken, stickers, kleuren. En altijd eindigen met vieze vingers die je moet 'sjoonemaken bad'. Valt met de klei gelukkig mee.

Ik ben eindelijk weer een beetje in de gratie. Het was pappa voor en pappa na de afgelopen maanden, maar inmiddels mag ik ook weer wat. Zal wel weer veranderen als de baby er is, dus tot die tijd maar extra van genieten. O+
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173864971
Een peuter die zakgeld krijgt? Ik stort alleen de kinderbijslag elke 3 maanden op haar rekening en dat vind ik eerlijk gezegd wel genoeg.

Nikki, wat een verhaal zeg... Ziekenhuizen moeten plekken zijn waar je no matter what gewoon goed geholpen moet kunnen worden... Helaas weet ik uit ervaring dat je bij sommigen meer als nummer dan als mens gezien wordt.

Gister de doktersset gevonden. Echt elke speelgoedwinkel in de buurt af geweest, bij action geslaagd :')
pi_173865933
Wat fijn Sunshine van de dokterstas, zal je altijd zien, de Action _O-

Wij maken overigens elke maand een bedrag over naar B zijn spaarrekening. Dat komt voor hem vrij als hij 18 is. In principe voor zijn studie etc, maar als hij het verbrast, is dat zijn eigen probleem. We kunnen er wel gewoon bij dus stel dat het dak van ons huis ineens instort hebben we dat geld als extra back up.

En hij heeft een spaarpot waar we wat ingooien als onze portemonnees te vol zitten met muntgeld en hij helpt wel eens mee met 'klusjes' bij de buurman die dan standaard geld in zijn spaarpot gooit. :D (klusjes als in blaadjes in de container gooien die de buurman snoeit)
pi_173866135
Wat leuk exode, de klusjes bij de buurman!
pi_173866273
Oei ludann. Ergens wel knap dat het haar gelukt.

Away zou het helpen om in het bovenste stuk geen dekbed te hebben maar alleen een stuk hoes dat ademt makkelijker.
pi_173866522
Wij hadden ooit bedacht om structureel te sparen voor J, maar in de praktijk staat er alleen geld wat hij gekregen heeft van opa en oma op zijn spaarrekening. Een spaarpot heeft hij nog niet.
pi_173867001
Away T slaapt ook onder de dekens. Ik ga altijd voor ik ga slapen nog even bij hem kijken. Hij heft een dekbed van dons maar het is meer mijn gevoel dat dat iets veiliger is dan synthetisch dan dat dat wijsheid is volgens mij. ;)

Exode wat een heerlijke eigen mening heeft B. :D dan zit er niets anders op dan een kasteel kopen. ;)

Oeps LuDann :o , kun je er nog wel makkeijk vanaf komen?

Krisvc dat klinkt als een heerlijk dagje knutselen en kliederen. O+

Ik bracht vanmorgen T naar de opvang en hij vertelde tegen de juf dat hij gisteren in het ziekenhuis is geweest en dat hij nu pijn in zijn keel heeft. Vanavond ga ik even goed de tijd nemen om duidelijk te maken dat de operatie echt nog niet gebeurd is. -O-

Sparen doen wij voor alle kinderen vanaf direct na hun geboorte. Sowieso krijgen ze allemaal elke 3 maanden de kinderbijslag op hun rekening en van mijn zusje krijgen alle kinderen ook elke maand 10 euro op hun spaarrekening gestort. Al met al komt het bij elkaar toch ongeveer neer op 1000 euro per jaar, dus dat is best een leuke spaarpot om straks van te kunnen studeren/rijbewijs halen/wereldreis doen/whatever. :)
pi_173867173
Sunshine, ja he. We hebben sowieso geluk met de buren. We wonen er natuurlijk pas net 6 maanden, maar B vindt de buren erg leuk. Ze hebben een zoon van 11 en daar kijkt ie echt tegenop. De buurman kan niet stilzitten en als hij in de brandgang de klimop gaat snoeien, is B er als de kippen bij. De eerste keer dacht ik: 'Hoe kom je aan dat geld?' (het was iets van 50 cent). 'Mama ik heb buurman Wim geholpen en dit is mijn salaris' _O-

En die mening, tja...die is best sterk ja. We moeten ook het goede kasteel kopen anders is dat echt drama. (voor de kenners hij wil nummer 6001)
pi_173867176
Nou ja Nikki, wat een gedoe met dat ziekenhuis. Wat sneu voor T. vooral. -O-

Lu, ik moest lachen om Wolk. :D Maar wel stom dat dat zomaar kan. Speelt ze in een veilige omgeving (Parental control / kinderapp oid)? Als het goed is heb ik ook alles zo ingesteld dat N. niks aan kan schaffen, maar ik zal het nog eens controleren.

Knutselen: wij kleuren veel en plakken stickers. Klei, verf e.d. wil ik binnenkort ook eens proberen. Op het kdv kliedert ze wel heel veel. Het gaat daar sinds ik weer aan het werk ben na de vakantie ook eindelijk beter. Toen ik vakantie had bleef ze soms wel de hele ochtend verdrietig en was ze ook veel aan het huilen. Nu weet ze dat ik weer werk en is alleen het afscheid lastig en heeft ze het verder weer goed naar haar zin. O+

Sparen: beide kinderen krijgen maandelijks 25 euro op hun rekening gestort. Geen enorme vetpot over 18 jaar, maar zeker een leuk beginnetje. :)
pi_173867716
Als ik naar mezelf kijk, mijn ouders hadden 1800 gulden voor me gespaard, wat ik gewoon verbrast heb aan weet ik veel wat. Niet echt een megabedrag, maar dat hoeft ook niet vind ik. Het is leuk dat mijn kind later een leuk centje heeft om ergens aan bij te dragen, maar ik vind ook dat ze later ook best voor haar eigen geld kan zorgen om haar spaargeld verder uit te breiden. Ik ben al op mijn 14e begonnen met zaterdagbaantjes en ik ben daar echt niet slechter van geworden :)
pi_173867778
Ik wil als ouder betalen voor de studie omdat we dat belangrijk vinden. Mijn schoonouders hebben niets betaald waardoor mijn vrouw en haar broers en zussen het werkende leven begonnen met behoorlijke studieschulden. Terwijl ze allemaal een bijbaan hadden. Mijn vrouw heeft langer gedaan over haar studie niet omdat ze continu aan het stappen was, maar omdat ze die tijd nodig had. Dat wil ik voor B voorkomen. Tenminste ik wil hem het middel aanbieden om dat te voorkomen.
pi_173867970
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 11:18 schreef exode het volgende:
Ik wil als ouder betalen voor de studie omdat we dat belangrijk vinden. Mijn schoonouders hebben niets betaald waardoor mijn vrouw en haar broers en zussen het werkende leven begonnen met behoorlijke studieschulden. Terwijl ze allemaal een bijbaan hadden. Mijn vrouw heeft langer gedaan over haar studie niet omdat ze continu aan het stappen was, maar omdat ze die tijd nodig had. Dat wil ik voor B voorkomen. Tenminste ik wil hem het middel aanbieden om dat te voorkomen.
Studie betalen, uiteraard. Ik hoop alleen dat tegen die tijd studeren nog een beetje betaalbaar is....
pi_173868207
Met hoe de situatie nu is, denk ik dat onze kinderen het spaargeld beter kunnen bewaren voor het kopen van een eerste huisje.. Een studieschuld is het ergste nog niet. Maar goed, geen idee hoe het zal zijn over 20 jaar. Ik hoop wel dat onze kinderen het geld wijs zullen besteden, en ons advies daar ook bij zullen inwinnen. Ik heb achteraf best een beetje spijt van hoe ik in mijn jongere jaren met mijn geld ben omgegaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Franny_G op 19-09-2017 11:43:56 ]
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173868211
Wij sparen ook voornamelijk voor de studie. Ik had het geluk dat mijn ouders mijn collegegeld en boeken betaalden, mijn man niet, en die heeft ondanks altijd werken dus inderdaad ook een fikse studiegeld. En dat was dan in de periode dat je stufi nog wel (deels) een gift was, als je je diploma op tijd haalde. Nu alle stufi standaard een lening is, is het natuurlijk nog veel duurder. :N

Mijn opa en oma hadden trouwens een kleine spaarrekening voor ons geopend, daar stond iets van 1400 euro op en dat heb ik uiteindelijk toen ik 25 was in ons trouwfeest gestopt. Kon er al vanaf mijn 18e bij, maar toen nooit nodig gehad.
pi_173868303
Nikki, wat een rotervaring zo met het ziekenhuis. En dat terwijl jij zo je best hebt gedaan om hem voor te bereiden. :* .

Ik heb last van vakantie melancholie, geloof ik. Vond het zo fijn, die twee weken met z'n vieren, en alle aandacht voor elkaar. Aan de andere kant vond ik het ook wel weer fijn dat I vanochtend naar het kdv ging en ik even alleen met baby. Op dit soort momenten zou ik geloof ik het liefst voor altijd in een huisje op het platteland zitten, zonder werk, verplichtingen etc. Een utopie dus. En dat terwijl ik toch echt van de stad houd. 8)7 .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173868668
Oh heel herkenbaar Franny, ik heb dat ook. Zo heerlijk, gewoon simpel tijd met zn vieren en verder niks hoeven. Ik heb het ook vaak aan het eind van het weekend. het draagt er ook niet aan bij dat ik mijn werk niet zo leuk vind.

NIKKI, wat een toestand zeg. Ik zou ook not amused zijn. En dan mag je over anderhalve week weer. Sterkte alvast.

LuDann, oei :o Krijg je het weer opgezegd? Ik moet ook nog eens zo'n beveiligde omgeving zoeken... iemand tips? Hoe youtube je bijvoorbeeld kindvriendelijk?

Knutselen gebeurt hier vooral op de opvang. Ik ben niet zo'n creatieveling en ik denk er gewoon niet echt aan. Kleuter vraagt zelf nog wel eens om verf maar peuter vindt tekenen maar heel kort leuk. Stickers en klei kan ik wel eens tevoorschijn halen, goeie!

Sparen: doen we voor allebei maandelijks. En opa en oma storten er met verjaardagen etc nog wel eens iets. We hebben bewust geen rekening op hun eigen naam want ik wil er wel zeggenschap over kunnen houden en ik wil er ook zo bij kunnen. Want zoals ik er nu over denk wil ik ze niet zomaar een bedrag meegeven op hun 18e. Ik zie het als geld wat aan/voor hen besteed kan worden. Het is ook een spaarpotje voor momenten dat we het misschien minder breed hebben en ik ze mbv dat spaargeld dan toch op kamp/excursie/sport/muziekles/weet ik het kunnen, of dat schoolgeld of een fiets of zo daarvan betaald kan worden. En als dat zich niet voordoet dan stel ik me voor dat we tzt samen een doel bedenken waar het aan besteed kan worden, bv een reis of rijbewijs of wat dan ook.
pi_173868731
Mineola, wij hebben de illusie dat we net voor zijn 18e nog wel kunnen inschatten of hij verstandig met het geld om zal gaan.

Mijn ouders betaalden mijn collegegeld en boeken, maar dat was 1 jaar, toen ben ik gestopt. Met het restant geld mocht ik doen wat ik wilde. En dat terwijl mijn ouders het niet breed hadden. Ik heb dat geld gebruikt voor een reis....en het is best goed met me gekomen :D
pi_173868915
Wij sparen voor Wolk op dit moment 30 euro per maand en gaan dat voor baby 2 ook doen. Daar komt dan nog af en toe wat uit haar spaarpotje bij, van ons of de opa's en oma's. Als ik uiteindelijk wat meer ga verdienen doen we daar wat meer bij.

Mijn man en ik hebben beiden geen spaargeld van onze ouders meegekregen en dingen als rijbewijs en studie zelf betaald (althans, ik ben nu met mijn rijbewijs bezig). Hebben we allebei geen probleem gevonden maar ik zou zelf wel het rijbewijs willen betalen bijvoorbeeld.

Met onze studieschuld hebben we zelf geen problemen en de terugbetalingsregels voor huidige studenten zijn behoorlijk gunstig dus ik zie dat niet echt als reden om extra te gaan sparen op dit moment als we het geld ook goed voor andere dingen kunnen gebruiken.

Ik zie het echt vooral als extraatje, mogelijk dat we tegen die tijd alsnog wel meebetalen aan een studie oid, afhankelijk van ons eigen inkomen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 10:45 schreef Selvaria het volgende:

Lu, ik moest lachen om Wolk. :D Maar wel stom dat dat zomaar kan. Speelt ze in een veilige omgeving (Parental control / kinderapp oid)? Als het goed is heb ik ook alles zo ingesteld dat N. niks aan kan schaffen, maar ik zal het nog eens controleren.

Ik heb een Android waarbij je het scherm op slot kan zetten met screen lock, dus dan kan ze de app waar ze in zit niet uit. Ik dacht dat dat voldoende was maar zo'n advertentie kan kennelijk dus wel naar buiten linken. Normaal gesproken zien we geen advertenties omdat we een abbo op YouTube Red hebben maar dit keer dus wel.

Ik kreeg een smsje waarin stond dat ik een betaalde service van 5 euro per week had afgesloten maar er is niks afgeschreven verder, misschien omdat ik het binnen 10 minuten weer opgezegd heb. Valt mee allemaal dus, maar wel idioot dat zoiets zo makkelijk kan.
pi_173868935
Oh, maar dat heb ik ook hoor, grenzeloos vertrouwen in mijn kind dat hij het wel goed zal besteden :D

Maar het gaat me er meer om dat ik gewoon geen zak geld aan mijn kinderen wil geven. Het is mijn geld, ik heb ervoor gespaard, dus ik wil zelf bepalen wat ik ermee doe. Ik heb zelf ook nooit zo'n vrij te besteden bedrag gekregen, dat zal wel schelen. Mijn ouders betaalden in plaats daarvan dingen voor me, zoals mijn kamerhuur. Ik zie het nut ervan ook niet echt. Ik mag toch hopen dat ze al eerder al met geld hebben leren omgaan. En vooral dat ze hebben geleerd dat geld niet zomaar komt aanwaaien, maar dat je daar iets voor moet doen. Waarmee ik niet wil zeggen dat mijn kinderen alles zelf moeten gaan betalen, zeker niet. Maar ik ben me er wel erg van bewust dat ze waarschijnlijk een scheef beeld mee gaan krijgen vanuit onze (woon)omgeving.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mineola op 19-09-2017 12:41:42 ]
pi_173868940
Oeps, LuDann. :o.

NIKKI, ik zou zeker met de zwangerschapshormonen in mijn lijf waarschijnlijk iemand aangevlogen zijn. :X. Wat ontzettend slordig! En wat je zegt, als het om jezelf gaat is het naar, maar als het dan ook nog eens om je kindje gaat...

Ik heb vanochtend de halve HEMA leeggekocht aan onder andere knutselspullen. ^O^. Lijm met een kwastje, een prikblok, iets met van die pinnetjes die je in zo'n plaat moet prikken, stickers...

Wij sparen ¤50 per maand voor I. We houden dat geld wel in eigen beheer. Als hij dan later gaat studeren, betalen we er bijvoorbeeld het collegegeld van voor hem. Ik heb van mijn ouders geen geld meegekregen en ik heb mijn volledige studie (en kamerhuur en dergelijke) ook allemaal zelf moeten betalen, dus ook hier een flinke studieschuld.

Franny, wennen weer hè. Door onze vakantie weten wij weer heel zeker dat we over een aantal jaar ergens een plekje op het platteland gaan zoeken.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173869121
Ik vind het wel interessant om te lezen, de verschillen in sparen en waarom. Leerzaam vooral, mooi om alle overwegingen te lezen.

Ik ben altijd vrij makkelijk geweest in geld uitgeven. Ik werkte al fulltime op mijn 18e dus dan kan dat ook. Toen ik werkte ben ik ook meteen kostgeld gaan betalen.

Natuurlijk spaar ik wel, maar dat is meer om uit te geven zoals aan een auto als de huidige stuk gaat. Ik ben opgevoed met sparen en niet veel geld uitgeven. Dat heeft bij mij dus niets geholpen :@ Mijn ouders hebben altijd gespaard en verstandig uitgegeven. Mijn vader is op zijn 63e overleden en mijn moeder heeft een zodanige gezondheid dat ze niet eens veel geld kan uitgeven. Het gespaarde geld en het afbetaalde huis zijn dus eigenlijk voor ons, de kinderen. En dat wil ik in de toekomst dus niet. Ik betaal met alle liefde B zijn studie en een rijbewijs wellicht ook nog maar verder geef ik het liever uit. Aan mezelf :D
pi_173869725
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 12:20 schreef DevilsAndDust het volgende:

Franny, wennen weer hè. Door onze vakantie weten wij weer heel zeker dat we over een aantal jaar ergens een plekje op het platteland gaan zoeken.
Gaaf! En dan ook in het noorden van NL? Drenthe lijkt me ook mooi om te wonen.
Ik ben hier heel dubbel in. Ik ben een stadsmens, maar ik houd ook erg van de natuur. Als ik op het platteland zou wonen, zou ik de stad echt gaan missen, zeker als de kinderen groter worden. Mijn vriend en ik zitten nu dus een beetje te dubben: we kunnen verhuizen naar een wat rustigere plek/buurt in de stad (maar daar zit een prijskaartje aan en naar een vinexwijk willen we allebei echt niet), we kunnen ook voor een tweede huisje gaan in de natuur (maar dat moet je dan ook weer onderhouden etc.) of we moeten gewoon maar veel op vakantie gaan. Ik vind het lastig.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')