abonnement Unibet Coolblue
pi_173915358
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 18:52 schreef Aloulu het volgende:
Goede docu gisteravond over Myanmar op de publieke zender. Zeer aan te raden. Worden nationalistische monniken gevolgd. Prachtig land overigens.
Deze van zondag?
https://www.npo.nl/de-mac(...)0-09-2017/KN_1693544
pi_173915572
quote:
Yes. Echt de moeite waard. Zeer interessant zeker met dit conflict nu.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_173917530
quote:
Ze worden NOG meer gediscrimineerd als de nederlandse moslims.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_173938147
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 13:05 schreef polderturk het volgende:
WTF?!?

Rohingya baby gemarteld door Birmese soldaat? Baby krijgt stroomschokken.

https://twitter.com/TurkeyDeeply/status/902007328576286720
Fake news. Dit filmpje heb ik eerder gezien. In een andere context.
  zaterdag 23 september 2017 @ 00:18:32 #206
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_173939649
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
  zaterdag 23 september 2017 @ 13:14:17 #207
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_173945348
https://www.nrc.nl/nieuws(...)rs-13134321-a1574503

Rohingya-Vluchtelingen hebben geen water, geen eten, geen ouders

Op modderige velden in Bangladesh klonteren duizenden Rohingya-vluchtelingen uit Birma samen. Joeri Boom trekt met de stroom mee naar het kamp in Balukhali, waar ook voor kinderen geldt dat ze zichzelf moeten redden.

Het stipje groeit en groeit. En verandert in een traditionele Bengaalse vissersboot. Halvemaanscheepjes worden ze in Bangladesh genoemd, wegens hun hoge, halfronde voor- en achtersteven. Ze zijn niet veel groter dan een flinke sloep. Het bootje loopt vast op een zandbank. Er klauteren mensen uit. Mannen en vrouwen, ze dragen kinderen in hun armen en uitpuilende zakken op hun hoofd. Ze omklemmen waterkruiken, ze zijn uitgeput.

Een vrouw zakt in elkaar aan de waterlijn. Ze droeg een baby en sleurde een peuter mee door het water. De baby houdt ze in haar armen geklemd, de peuter staat nu naast haar en kijkt ons met grote ogen aan. „Oh Allah”, zucht ze. Haar ogen draaien weg. We rennen naar haar toe, gevolgd door een Bangladeshi man met een grote fles water. Hij stond net als wij op het strand naar de rookkolommen aan de overkant van het water te kijken. De vrouw gebaart naar haar kinderen. Alle drie drinken gulzig.

Eerst zagen we één rookpluim. Een dunne, witte. Al snel waren het er vijf, sommige pikzwart. Verder landinwaarts begon het eveneens te branden. We zagen vuren flakkeren. Aan de overkant van het water – de brede grensrivier tussen Bangladesh en Birma – ligt Rakhine (spreek uit: Ragein), de armste deelstaat van Birma. Daarvandaan vluchten al jarenlang Rohingya-moslims die hun leven niet zeker zijn te midden van de boeddhistische meerderheid.

Sinds 25 augustus is de vluchtelingenstroom aangezwollen tot een exodus. Die vrijdag vielen slecht bewapende strijders van de Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) politieposten aan. Ze doodden een handvol agenten. In Arsa-gelederen zouden honderden, en volgens sommige berichten zelfs duizenden doden zijn gevallen. Leger, politie en militante groepen etnische Rakhine, die boeddhistisch zijn en de Rohingya beschouwen als gevaarlijke islamitische indringers, vielen vervolgens Rohingya-dorpen aan. Het leger zegt op zoek te zijn naar Rohingya-strijders. Maar mensenrechtenorganisaties en de VN menen dat sprake is van een georganiseerde campagne om de Rohingya uit Birma te verdrijven. „Een schoolvoorbeeld van etnische zuivering”, volgens de mensenrechtencommissaris van de VN.

Door sloten waden

„Dat zijn brandende dorpen”, vertelde een Bangladeshi grenswacht ons, wijzend op de rookpluimen. „Die zien we al weken.” Hij had er geen probleem mee ons door te laten. We liepen kilometers lang over zandbanken om bij de kustlijn te komen, zo dicht mogelijk bij de vuren – Birma laat geen journalisten toe tot Rakhine.

„Ze hebben ons dorp verbrand”, zegt de uitgeputte vrouw. Ze draagt een lang zwart gewaad met witte borduursels, zonder sluier. „In Birma schieten militairen op ons. We hebben niet genoeg te eten. We kunnen er niet overleven. We zijn al acht dagen op de vlucht. We hebben door sloten gewaad, met borstdiep water, om aan ze te ontsnappen.”Haar man, Muhammad Hossein, loopt heen en weer van het bootje naar het strand. Hij helpt twee oude vrouwen om veilig aan land te komen en draagt de bezittingen van zijn gezin naar het strand. Twee grote dichtgeknoopte zakken. „De Rakhine zijn het ergst”, zegt hij. „Ze jagen op ons. Nadat onze huizen waren aangevallen trokken we van dorp naar dorp. Vanmorgen werd ook het laatste dorp waar we onderdak vonden aangevallen. We hadden geen keus meer. We moesten het water over.”

De ongeveer dertig vluchtelingen hebben nog een lange tocht te gaan. We geven hun ons drinkwater. Ze moeten de Bangladeshi grenswachten omzeilen en in de beschutting van de glooiende heuvels tussen het grensstadje Teknaf, de meest zuidelijke stad van Bangladesh, en de toeristenplaats Cox’s Bazar zien te geraken. Daar kunnen ze opgaan in de anonimiteit van honderdduizenden mede-Rohingya, die net als zij vluchtten voor de Birmese ordetroepen. In Bangladesh zijn sinds 25 augustus al minstens 410.000 Rohingya aangekomen.

De vluchtelingen komen uit de streken rond Busidong en hebben allemaal hetzelfde verhaal: hun dorpen werden aangevallen door mannen in legeruniformen. Steeds waren er groepen Rakhine bij, meestal niet in uniform, soms alleen bewapend met machetes, soms ook met geweren. Zij staken de huizen in brand. Elk dorp waar de opgejaagde Rohingya heen vluchtten was uiteindelijk hetzelfde lot beschoren. „Jullie horen hier niet”, zeiden ze tegen Mariam, een jonge vrouw met een beige hoofddoek. Zij vluchtte met haar broer, maar tijdens de laatste aanval verloor ze hem uit het oog. „Ik weet niet of ik hem ooit nog zal zien”, zegt ze.

Hutjes van bamboe

Al jaren zijn er berichten over Rohingya-moslims die Birma ontvluchten. In gammele bootjes, door oerwoud en over heuvels, vaak langs paadjes waar Birmese grenswachten mijnen hadden gelegd – dat gebeurde onlangs opnieuw.

De meeste vluchtelingen van de afgelopen jaren kwamen terecht in Bangladesh. Voordat de exodus na 25 augustus op gang kwam, streken daar al zo’n 400.000 Rohingya neer. Het land herbergt nu dus al ruim 800.000 Rohingya. De meesten wonen in hutjes van bamboe en zwart en oranje tentzeil. Dichtbij elkaar, op plekken die door de overheid zijn aangewezen. ‘Vluchtelingenkampen’ worden die plekken genoemd. Maar in feite zijn het ongeorganiseerde klonteringen van mensen, zonder welke faciliteit dan ook.

We klimmen in de laadbak van een vrachtwagen vol vluchtelingen. Elke vierkante centimeter is bedekt met zakken, kinderen, bejaarden en vrouwen met en zonder sluiers. Er zijn maar weinig jonge mannen. Vechten ze voor Arsa? Daarover laten de vluchtelingen niets los. We rijden een half uur mee – een zware rit vol misselijkmakend geklots en gebonk. De Rohingya moeten nog minstens een uur in de laadbak doorbrengen voordat ze een van de kampen zullen bereiken.

Een meisje van een jaar of tien met een rood shirt zit voorin de laadbak. Ze heeft pientere ogen en ontfermt zich over haar broertje dat moet overgeven. Aan het einde van de middag begint het te stortregenen. Door een watersluier zie ik vanuit onze auto opeens het meisje. Langs de kant van de weg, bij Balukhali, doet ze verwoede pogingen om met één bamboepaal en een groot zwart plastic zeil een tent te bouwen. Haar broertje staat met zijn armen over elkaar te bibberen, naast hun moeder die een gehavende paraplu vasthoudt. Vanuit een tent naast haar wordt het meisje gadegeslagen door een jongen van haar leeftijd, die minachtend naar haar spuugt.

Afgedragen kleding

De volgende ochtend is ons bouwvallige hotelletje in Teknaf omringd door honderden vluchtelingen. Ze drommen samen rond een truck vol afgedragen kleding. Vanuit de laadbak wordt die hen toegeworpen. Schoon water of voedsel is er niet. Er schijnt een orkaan-alarm te zijn afgekondigd. Zelfs als de harde wind uitblijft, zal het hevig gaan regenen. Daartegen zijn de tentjes van de vluchtelingen niet bestand.

Een orkaan wordt het niet, maar de regens zijn fel. Bij het vluchtelingenkamp Balukhali zijn alle laag gelegen velden, die vol staan met geïmproviseerde hutjes, ondergelopen. Een deel van het kamp is alleen bereikbaar via een V-vormige bamboebrug. Een paar lange, aan elkaar gebonden bamboestengels van één voet breed, vormen de basis, met hoger bevestigde bamboestaken als leuningen. De brug overspant een meter of veertig. Normaal gesproken hangt hij boven het water. Nu hangt hij erin. Aan beide kanten van het gammele bouwwerk verdringen zich tientallen mensen. Op de brug zelf schuifelt een rij vluchtelingen voorzichtig heen en weer. Elkaar passeren is een heksentoer. Aan de angstige blikken valt af te lezen dat maar weinig Rohingya kunnen zwemmen. Een jongetje van een jaar of zes klampt zich midden op de brug vast aan een bamboestaak. Het waait flink. Angstig kijkt hij om zich heen. Dan begint hij naar de oever te schuifelen, waarbij hij de leuning, die eigenlijk te hoog voor hem is, zo stevig mogelijk vasthoudt.

Als het jongetje de oever bijna heeft bereikt, staat daar een vrouw met een doek om haar hoofd. Ze gebaart naar hem. Maar als hij de laatste lange stap maakt, en half vallend vaste grond bereikt, vangt ze hem niet op. Toch niet zijn moeder. Het jongetje krabbelt op en verdwijnt in de menigte. Alleen.

Volgens Unicef, de VN-organisatie die zich richt op kinderen, is ongeveer zestig procent van de vluchtelingen kind. 220.000 kinderen hebben dringend hulp en bescherming nodig. „Ze zijn heel gevoelig voor ziektes en uitputting. We hebben tot nu toe ongeveer 1.300 kinderen geïdentificeerd die zonder hun ouders zijn aangekomen. Zij zijn hier zonder degenen die ze het meest vertrouwen. Ze lopen kans op ernstige trauma’s”, zegt Unicef-woordvoerder Christophe Bouliérac. We ontmoeten hem in een van de kampen. Hij is vanuit Genève ingevlogen om aandacht voor de vluchtelingenkinderen te vragen. „Dit is echt enorm. We moeten de hulp snel uitbreiden.”

Onbegaanbare modderpoelen

De volgende dag is een groot deel van de tentjes rond het vluchtelingenkamp Balukhali verdwenen. Waar eerst vluchtelingen beschutting vonden, is nu een watervlakte. De regen is gestopt, maar de velden en heuvels zijn veranderd in haast onbegaanbare modderpoelen.

Tegenover het kamp, op een lage heuvel, zit in een tent een vrouw met een schotwond in het vlees van haar onderrug. Ze heet Jasmin. „Op een ochtend kwamen er trucks met gewapende mannen. Ze staken onze huizen in brand en schoten op ons. Ik werd geraakt door een uit elkaar spattende kogel. En ik raakte mijn dochter kwijt. We hebben zonder haar moeten vluchten.” Ze spreekt haast machinaal, haar ogen groot. Af en toe trekt er een grimas over haar gezicht. „Het doet pijn”, zegt ze. Haar oude, gerimpelde moeder is vroedvrouw en heeft de wond van haar dochter provisorisch verbonden. Medische hulp hebben ze nog niet gevonden.

Wij worden vaak aangezien voor hulpverleners. Als we het tentje uit kruipen worden we aangesproken door twee vrouwen. De ene vrouw heeft een baby in haar armen van zo’n twee maanden oud. Het heeft koorts, maakt ze duidelijk. De andere vrouw hoeft niets uit te leggen. Haar baby rust bewegingloos tegen haar schouder. Haar achterhoofdje is bedekt met grote rode zweren.

Hutjes worden afgebroken, tentzeilen opgevouwen en bamboepalen aan elkaar gebonden. Je moet oppassen waar je loopt. In de modder zijn de handgegraven latrines vol uitwerpselen bijna niet zichtbaar. Noor Along, een man met een gegroefd gelaat, heeft zijn spullen gepakt. „De politie heeft gezegd dat we hier niet mogen wonen. Te dicht bij de weg. Dus gaan we ergens anders heen.” Hij wijst naar het noorden, in de richting van vluchtelingenkamp Kutuphalong. „Daar is plaats genoeg, zeggen ze.” Hij hijst een stok met aan beide kanten een grote baal vol spulletjes op zijn schouders en begint langzaam te lopen.

In Kutuphalong is het zo druk, dat het moeilijk voorstelbaar is dat er nog mensen bij kunnen. Later die middag ontdekken we in het reusachtige kamp een kliniekje waar één overheidsarts werkt. Hij heeft zijn handen vol aan hoestende, koortsige kinderen. We keren terug naar de plek waar we Jasmin en de jonge moeders met hun zieke baby’s ontmoetten. Het terrein is leeg. Het tentje van Jasmin is verdwenen.
  maandag 25 september 2017 @ 20:50:57 #209
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_173994630
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_173994699
Hindoes worden afgeslacht door de Rohingya-jihadisten!!!! SYSTEM ERROR$@%@#$!& Does. Not. Fit. With. Victim. Narrative.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_173995529
quote:
11s.gif Op maandag 25 september 2017 20:53 schreef alilami het volgende:
Hindoes worden afgeslacht door de Rohingya-jihadisten!!!! SYSTEM ERROR$@%@#$!& Does. Not. Fit. With. Victim. Narrative.
Vandaar dat je er niets over hoort in de MSM.
pi_173997137
Daar waar moslims zijn, daar is geweld.
pi_174028701
Vele duizenden tot waarschijnlijk een miljoen hindoes en boeddhisten zijn in 1972 in Bangladesh gedood.
Het Chakma (boeddhistisch) volk in de Chittagong-heuvels (Bangladesh) is bijna geheel uitgeroeid.
De overgebleven Chakma zijn gevlucht naar India en Myanmar.
pi_174029001
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 12:28 schreef Avinus het volgende:
Vele duizenden tot waarschijnlijk een miljoen hindoes en boeddhisten zijn in 1972 in Bangladesh gedood.
Het Chakma (boeddhistisch) volk in de Chittagong-heuvels (Bangladesh) is bijna geheel uitgeroeid.
De overgebleven Chakma zijn gevlucht naar India en Myanmar.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1971_Bangladesh_genocide
pi_174029076
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 13:14 schreef slashdotter3 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)rs-13134321-a1574503

Rohingya-Vluchtelingen hebben geen water, geen eten, geen ouders

Op modderige velden in Bangladesh klonteren duizenden Rohingya-vluchtelingen uit Birma samen. Joeri Boom trekt met de stroom mee naar het kamp in Balukhali, waar ook voor kinderen geldt dat ze zichzelf moeten redden.

Het stipje groeit en groeit. En verandert in een traditionele Bengaalse vissersboot. Halvemaanscheepjes worden ze in Bangladesh genoemd, wegens hun hoge, halfronde voor- en achtersteven. Ze zijn niet veel groter dan een flinke sloep. Het bootje loopt vast op een zandbank. Er klauteren mensen uit. Mannen en vrouwen, ze dragen kinderen in hun armen en uitpuilende zakken op hun hoofd. Ze omklemmen waterkruiken, ze zijn uitgeput.

Een vrouw zakt in elkaar aan de waterlijn. Ze droeg een baby en sleurde een peuter mee door het water. De baby houdt ze in haar armen geklemd, de peuter staat nu naast haar en kijkt ons met grote ogen aan. „Oh Allah”, zucht ze. Haar ogen draaien weg. We rennen naar haar toe, gevolgd door een Bangladeshi man met een grote fles water. Hij stond net als wij op het strand naar de rookkolommen aan de overkant van het water te kijken. De vrouw gebaart naar haar kinderen. Alle drie drinken gulzig.

Eerst zagen we één rookpluim. Een dunne, witte. Al snel waren het er vijf, sommige pikzwart. Verder landinwaarts begon het eveneens te branden. We zagen vuren flakkeren. Aan de overkant van het water – de brede grensrivier tussen Bangladesh en Birma – ligt Rakhine (spreek uit: Ragein), de armste deelstaat van Birma. Daarvandaan vluchten al jarenlang Rohingya-moslims die hun leven niet zeker zijn te midden van de boeddhistische meerderheid.

Sinds 25 augustus is de vluchtelingenstroom aangezwollen tot een exodus. Die vrijdag vielen slecht bewapende strijders van de Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) politieposten aan. Ze doodden een handvol agenten. In Arsa-gelederen zouden honderden, en volgens sommige berichten zelfs duizenden doden zijn gevallen. Leger, politie en militante groepen etnische Rakhine, die boeddhistisch zijn en de Rohingya beschouwen als gevaarlijke islamitische indringers, vielen vervolgens Rohingya-dorpen aan. Het leger zegt op zoek te zijn naar Rohingya-strijders. Maar mensenrechtenorganisaties en de VN menen dat sprake is van een georganiseerde campagne om de Rohingya uit Birma te verdrijven. „Een schoolvoorbeeld van etnische zuivering”, volgens de mensenrechtencommissaris van de VN.

Door sloten waden

„Dat zijn brandende dorpen”, vertelde een Bangladeshi grenswacht ons, wijzend op de rookpluimen. „Die zien we al weken.” Hij had er geen probleem mee ons door te laten. We liepen kilometers lang over zandbanken om bij de kustlijn te komen, zo dicht mogelijk bij de vuren – Birma laat geen journalisten toe tot Rakhine.

„Ze hebben ons dorp verbrand”, zegt de uitgeputte vrouw. Ze draagt een lang zwart gewaad met witte borduursels, zonder sluier. „In Birma schieten militairen op ons. We hebben niet genoeg te eten. We kunnen er niet overleven. We zijn al acht dagen op de vlucht. We hebben door sloten gewaad, met borstdiep water, om aan ze te ontsnappen.”Haar man, Muhammad Hossein, loopt heen en weer van het bootje naar het strand. Hij helpt twee oude vrouwen om veilig aan land te komen en draagt de bezittingen van zijn gezin naar het strand. Twee grote dichtgeknoopte zakken. „De Rakhine zijn het ergst”, zegt hij. „Ze jagen op ons. Nadat onze huizen waren aangevallen trokken we van dorp naar dorp. Vanmorgen werd ook het laatste dorp waar we onderdak vonden aangevallen. We hadden geen keus meer. We moesten het water over.”

De ongeveer dertig vluchtelingen hebben nog een lange tocht te gaan. We geven hun ons drinkwater. Ze moeten de Bangladeshi grenswachten omzeilen en in de beschutting van de glooiende heuvels tussen het grensstadje Teknaf, de meest zuidelijke stad van Bangladesh, en de toeristenplaats Cox’s Bazar zien te geraken. Daar kunnen ze opgaan in de anonimiteit van honderdduizenden mede-Rohingya, die net als zij vluchtten voor de Birmese ordetroepen. In Bangladesh zijn sinds 25 augustus al minstens 410.000 Rohingya aangekomen.

De vluchtelingen komen uit de streken rond Busidong en hebben allemaal hetzelfde verhaal: hun dorpen werden aangevallen door mannen in legeruniformen. Steeds waren er groepen Rakhine bij, meestal niet in uniform, soms alleen bewapend met machetes, soms ook met geweren. Zij staken de huizen in brand. Elk dorp waar de opgejaagde Rohingya heen vluchtten was uiteindelijk hetzelfde lot beschoren. „Jullie horen hier niet”, zeiden ze tegen Mariam, een jonge vrouw met een beige hoofddoek. Zij vluchtte met haar broer, maar tijdens de laatste aanval verloor ze hem uit het oog. „Ik weet niet of ik hem ooit nog zal zien”, zegt ze.

Hutjes van bamboe

Al jaren zijn er berichten over Rohingya-moslims die Birma ontvluchten. In gammele bootjes, door oerwoud en over heuvels, vaak langs paadjes waar Birmese grenswachten mijnen hadden gelegd – dat gebeurde onlangs opnieuw.

De meeste vluchtelingen van de afgelopen jaren kwamen terecht in Bangladesh. Voordat de exodus na 25 augustus op gang kwam, streken daar al zo’n 400.000 Rohingya neer. Het land herbergt nu dus al ruim 800.000 Rohingya. De meesten wonen in hutjes van bamboe en zwart en oranje tentzeil. Dichtbij elkaar, op plekken die door de overheid zijn aangewezen. ‘Vluchtelingenkampen’ worden die plekken genoemd. Maar in feite zijn het ongeorganiseerde klonteringen van mensen, zonder welke faciliteit dan ook.

We klimmen in de laadbak van een vrachtwagen vol vluchtelingen. Elke vierkante centimeter is bedekt met zakken, kinderen, bejaarden en vrouwen met en zonder sluiers. Er zijn maar weinig jonge mannen. Vechten ze voor Arsa? Daarover laten de vluchtelingen niets los. We rijden een half uur mee – een zware rit vol misselijkmakend geklots en gebonk. De Rohingya moeten nog minstens een uur in de laadbak doorbrengen voordat ze een van de kampen zullen bereiken.

Een meisje van een jaar of tien met een rood shirt zit voorin de laadbak. Ze heeft pientere ogen en ontfermt zich over haar broertje dat moet overgeven. Aan het einde van de middag begint het te stortregenen. Door een watersluier zie ik vanuit onze auto opeens het meisje. Langs de kant van de weg, bij Balukhali, doet ze verwoede pogingen om met één bamboepaal en een groot zwart plastic zeil een tent te bouwen. Haar broertje staat met zijn armen over elkaar te bibberen, naast hun moeder die een gehavende paraplu vasthoudt. Vanuit een tent naast haar wordt het meisje gadegeslagen door een jongen van haar leeftijd, die minachtend naar haar spuugt.

Afgedragen kleding

De volgende ochtend is ons bouwvallige hotelletje in Teknaf omringd door honderden vluchtelingen. Ze drommen samen rond een truck vol afgedragen kleding. Vanuit de laadbak wordt die hen toegeworpen. Schoon water of voedsel is er niet. Er schijnt een orkaan-alarm te zijn afgekondigd. Zelfs als de harde wind uitblijft, zal het hevig gaan regenen. Daartegen zijn de tentjes van de vluchtelingen niet bestand.

Een orkaan wordt het niet, maar de regens zijn fel. Bij het vluchtelingenkamp Balukhali zijn alle laag gelegen velden, die vol staan met geïmproviseerde hutjes, ondergelopen. Een deel van het kamp is alleen bereikbaar via een V-vormige bamboebrug. Een paar lange, aan elkaar gebonden bamboestengels van één voet breed, vormen de basis, met hoger bevestigde bamboestaken als leuningen. De brug overspant een meter of veertig. Normaal gesproken hangt hij boven het water. Nu hangt hij erin. Aan beide kanten van het gammele bouwwerk verdringen zich tientallen mensen. Op de brug zelf schuifelt een rij vluchtelingen voorzichtig heen en weer. Elkaar passeren is een heksentoer. Aan de angstige blikken valt af te lezen dat maar weinig Rohingya kunnen zwemmen. Een jongetje van een jaar of zes klampt zich midden op de brug vast aan een bamboestaak. Het waait flink. Angstig kijkt hij om zich heen. Dan begint hij naar de oever te schuifelen, waarbij hij de leuning, die eigenlijk te hoog voor hem is, zo stevig mogelijk vasthoudt.

Als het jongetje de oever bijna heeft bereikt, staat daar een vrouw met een doek om haar hoofd. Ze gebaart naar hem. Maar als hij de laatste lange stap maakt, en half vallend vaste grond bereikt, vangt ze hem niet op. Toch niet zijn moeder. Het jongetje krabbelt op en verdwijnt in de menigte. Alleen.

Volgens Unicef, de VN-organisatie die zich richt op kinderen, is ongeveer zestig procent van de vluchtelingen kind. 220.000 kinderen hebben dringend hulp en bescherming nodig. „Ze zijn heel gevoelig voor ziektes en uitputting. We hebben tot nu toe ongeveer 1.300 kinderen geïdentificeerd die zonder hun ouders zijn aangekomen. Zij zijn hier zonder degenen die ze het meest vertrouwen. Ze lopen kans op ernstige trauma’s”, zegt Unicef-woordvoerder Christophe Bouliérac. We ontmoeten hem in een van de kampen. Hij is vanuit Genève ingevlogen om aandacht voor de vluchtelingenkinderen te vragen. „Dit is echt enorm. We moeten de hulp snel uitbreiden.”

Onbegaanbare modderpoelen

De volgende dag is een groot deel van de tentjes rond het vluchtelingenkamp Balukhali verdwenen. Waar eerst vluchtelingen beschutting vonden, is nu een watervlakte. De regen is gestopt, maar de velden en heuvels zijn veranderd in haast onbegaanbare modderpoelen.

Tegenover het kamp, op een lage heuvel, zit in een tent een vrouw met een schotwond in het vlees van haar onderrug. Ze heet Jasmin. „Op een ochtend kwamen er trucks met gewapende mannen. Ze staken onze huizen in brand en schoten op ons. Ik werd geraakt door een uit elkaar spattende kogel. En ik raakte mijn dochter kwijt. We hebben zonder haar moeten vluchten.” Ze spreekt haast machinaal, haar ogen groot. Af en toe trekt er een grimas over haar gezicht. „Het doet pijn”, zegt ze. Haar oude, gerimpelde moeder is vroedvrouw en heeft de wond van haar dochter provisorisch verbonden. Medische hulp hebben ze nog niet gevonden.

Wij worden vaak aangezien voor hulpverleners. Als we het tentje uit kruipen worden we aangesproken door twee vrouwen. De ene vrouw heeft een baby in haar armen van zo’n twee maanden oud. Het heeft koorts, maakt ze duidelijk. De andere vrouw hoeft niets uit te leggen. Haar baby rust bewegingloos tegen haar schouder. Haar achterhoofdje is bedekt met grote rode zweren.

Hutjes worden afgebroken, tentzeilen opgevouwen en bamboepalen aan elkaar gebonden. Je moet oppassen waar je loopt. In de modder zijn de handgegraven latrines vol uitwerpselen bijna niet zichtbaar. Noor Along, een man met een gegroefd gelaat, heeft zijn spullen gepakt. „De politie heeft gezegd dat we hier niet mogen wonen. Te dicht bij de weg. Dus gaan we ergens anders heen.” Hij wijst naar het noorden, in de richting van vluchtelingenkamp Kutuphalong. „Daar is plaats genoeg, zeggen ze.” Hij hijst een stok met aan beide kanten een grote baal vol spulletjes op zijn schouders en begint langzaam te lopen.

In Kutuphalong is het zo druk, dat het moeilijk voorstelbaar is dat er nog mensen bij kunnen. Later die middag ontdekken we in het reusachtige kamp een kliniekje waar één overheidsarts werkt. Hij heeft zijn handen vol aan hoestende, koortsige kinderen. We keren terug naar de plek waar we Jasmin en de jonge moeders met hun zieke baby’s ontmoetten. Het terrein is leeg. Het tentje van Jasmin is verdwenen.
De tldr versie?
  woensdag 27 september 2017 @ 13:01:26 #216
468509 _--_
In varietate concordia
pi_174029580
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 12:42 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

De tldr versie?
Rohingyas zijn de grote slachtoffers.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_174029978
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2017 13:01 schreef _--_ het volgende:

[..]

Rohingyas zijn de grote slachtoffers.
Omdat hun jihad niet helemaal naar wens verloopt?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_174030035
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 13:21 schreef Hathor het volgende:

[..]

Omdat hun jihad niet helemaal naar wens verloopt?
Pas maar op hoor straks komt hij weer aanzetten met de Turkse versie van de Hitlerkrant om je ongelijk te bewijzen.
pi_174030506
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 12:28 schreef Avinus het volgende:
Vele duizenden tot waarschijnlijk een miljoen hindoes en boeddhisten zijn in 1972 in Bangladesh gedood.
Het Chakma (boeddhistisch) volk in de Chittagong-heuvels (Bangladesh) is bijna geheel uitgeroeid.
De overgebleven Chakma zijn gevlucht naar India en Myanmar.
1972 moest zijn 1971
Een link naar de Chakma's
https://www.amnesty.org.u(...)ittagong-hill-tracts
pi_174030534
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 12:42 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

De tldr versie?
NRC
pi_174030654
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 13:21 schreef Hathor het volgende:

[..]

Omdat hun jihad niet helemaal naar wens verloopt?
Die jihad begint pas vrees ik.
pi_174032420
Nog 69% schat ik zo in.


Alleen turkey kan ze helpen. Redder en voorbeeld der muslims.
pi_174045928
Zal er geen seconde minder om slapen.
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
  donderdag 28 september 2017 @ 01:37:41 #224
198365 Morendo
The Real Deal
pi_174045945
Kunnen de Rohingya's geen referendum organiseren?
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_174046184
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 01:37 schreef Morendo het volgende:
Kunnen de Rohingya's geen referendum organiseren?
Als niet erkende bevolkingsgroep kun je organiseren wat je wil, alleen zal er geen hond naar omkijken.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 28 september 2017 @ 09:28:39 #226
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_174047960
quote:
Goed stuk ^O^

quote:
en ik kan dat verdomde kutgeloof niet meer horen, zien of voelen! He-le-maal klaar met die mosseljankerts, sodetieft op naar je eigen zandbak, leef daar zoals je denkt dat jouw denkbeeldige vrindje het wil en blijf vooral mijlenver uit de buurt van de geciviliseerde wereld. we hebben hier de invloed van geloof geminimaliseerd tot wat gebeier op zondag en wat mafkezen in drenthe, werkt geweldig goed echt. Sinnds het begin van de verslaggeving over myanmar en de rohingya zat me dat woordje moslims al dwars en het lijkt er toch wel weer op dat ze het wederom niet snappen. Eerst je eigen stukkie totaal onleefbaar maken met dat tyfgeloof en als alles kaalgevreten en stukgesloopt is exporteren ze die ellende naar het volgende stuk. Net sprinkhanen. Zat van. doe maar eens eerst iets aan goeie pr, dit lijkt nergens naar en als islam een merk zou zijn zou het al lang geleden faiiliet gegaan zijn
Spijker, kop :) _O_
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_174049036
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 01:37 schreef Morendo het volgende:
Kunnen de Rohingya's geen referendum organiseren?
officieel besta je niet, wat wil je dan bereiken met een referendum? :P

officieel kan je niet eens naar school of naar een arts of werken en jij hebt het over een referendum :s)

wel sympathiek! :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174049049
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 01:34 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:
Zal er geen seconde minder om slapen.
dit soort reacties :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174049855
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit soort reacties :')
Ze hebben het aan zichzelf te danken dus waarom zou ik er minder goed van slapen. Wen er maar aan.
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_174050025
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:45 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Ze hebben het aan zichzelf te danken dus waarom zou ik er minder goed van slapen. Wen er maar aan.
klopt ja ze hadden gewoon niet als rohingja in myanmar geboren moeten worden dan hoefde de centrale regering hun burgerrechten niet in te trekken, omdat ze "Bengalis" zouden zijn, dan hadden ook deze etnische zuiveringen niet plaatsgevonden.

actie-reactie.

eigen schuld dikke bult! :6
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174050092
Die kneuzen hadden zich nooit moeten laten bekeren naar de islam.
pi_174055583
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:45 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Ze hebben het aan zichzelf te danken dus waarom zou ik er minder goed van slapen. Wen er maar aan.
Naja, dit is nogal ongenuanceerd. Maar je hebt gelijk dat het islamitische milities waren die het geweld zijn begonnen. Alleen is het collectief straffen van de rohingja's nogal buiten proportioneel.
  donderdag 28 september 2017 @ 18:34:17 #233
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_174056929
Getverdemme,de Rohingya executeren de meeste Hindoes in hun kampen en de aantrekkelijke vrouwen mogen blijven leven mits deze zich bekeren tot de islam.
http://www.dailymail.co.u(...)a-refugee-camps.html

En de Rohingya maar klagen dat ze zo slecht behandeld worden.....
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_174057074
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 18:34 schreef MrRatio het volgende:
Getverdemme,de Rohingya executeren de meeste Hindoes in hun kampen en de aantrekkelijke vrouwen mogen blijven leven mits deze zich bekeren tot de islam.
http://www.dailymail.co.u(...)a-refugee-camps.html

En de Rohingya maar klagen dat ze zo slecht behandeld worden.....
Zoals overal wordt ook in Birma de islam terror boys&girls nog steeds met een te zachte hand behandeld.
pi_174057256
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 18:34 schreef MrRatio het volgende:
Getverdemme,de Rohingya executeren de meeste Hindoes in hun kampen en de aantrekkelijke vrouwen mogen blijven leven mits deze zich bekeren tot de islam.
http://www.dailymail.co.u(...)a-refugee-camps.html

En de Rohingya maar klagen dat ze zo slecht behandeld worden.....
Er waren in deze topicreeks ook meerdere filmpjes geplaatst van Rohingya die vanuit de moskee op ongelovigenjacht gingen. Maar toch worden de Nederlandse moslims boos als je zegt dat er misschien enig empathisch vermogen voor beide kanten nodig is om het geweld tot een einde te brengen.
pi_174057770
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 18:52 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Er waren in deze topicreeks ook meerdere filmpjes geplaatst van Rohingya die vanuit de moskee op ongelovigenjacht gingen. Maar toch worden de Nederlandse moslims boos als je zegt dat er misschien enig empathisch vermogen voor beide kanten nodig is om het geweld tot een einde te brengen.
Omdat de Turkse overheid en media aandacht aan dit probleem geeft hebben 'onze' moslims het er opeens over.

Tieners en andere broekjes die het opeens over Birma hebben. Birma... Dat land heet al bijna dertig jaar anders.
  donderdag 28 september 2017 @ 20:42:32 #237
198365 Morendo
The Real Deal
pi_174059833
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 10:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

officieel besta je niet, wat wil je dan bereiken met een referendum? :P

officieel kan je niet eens naar school of naar een arts of werken en jij hebt het over een referendum :s)

wel sympathiek! :Y
Natuurlijk bestaan ze. Ze vermoorden en verkrachten toch massaal hindoes?
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_174062216
quote:
10s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

klopt ja ze hadden gewoon niet als rohingja in myanmar geboren moeten worden dan hoefde de centrale regering hun burgerrechten niet in te trekken, omdat ze "Bengalis" zouden zijn, dan hadden ook deze etnische zuiveringen niet plaatsgevonden.

actie-reactie.

eigen schuld dikke bult! :6
Eigen schuld inderdaad. Het trucje waarbij illegale migranten even snel een paar kinderen werpen en vervolgens denken dat ze daardoor allerlei rechten op kunnen eisen werkt niet overal ter wereld.
  zondag 1 oktober 2017 @ 12:36:50 #239
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_174111391
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_174114744
quote:
Naast Boeddhisten zijn dus ook Hindoestanen het slachtoffer? Beetje ongeloofwaardig aangezien moslims volgers zijn van de religie van de vrede en hier dus het slachtoffer zijn.
  zondag 1 oktober 2017 @ 15:00:39 #241
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_174114877
Tsja,
als zelfs Unesco zegt dat islam vredig is dan zal het wel zo zijn:

Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
  zondag 1 oktober 2017 @ 16:58:22 #242
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_174117624
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 15:00 schreef MrRatio het volgende:
Tsja,
als zelfs Unesco zegt dat islam vredig is dan zal het wel zo zijn:

[ afbeelding ]
Dat geloven de moslims zelf niet eens. :')
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 1 oktober 2017 @ 18:57:12 #243
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_174120202
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
  zondag 1 oktober 2017 @ 20:16:55 #244
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_174122234
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_174186540
Het zijn de hindu Rohingya's die het meest te lijden hebben. Zij worden ook verkracht en gedood door de moslim Rohingya's.
pi_174194938
quote:
China en Rusland, twee permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, zijn belangrijke wapenleveranciers voor Myanmar. Myanmars militaire macht en politieke arrogantie hangen grotendeels samen met de enorme hoeveelheid Russische en Chinese wapens waarover het land beschikt. Een resolutie tegen Myanmar, zal waarschijnlijk weggestemd worden door China of Rusland, of door beide landen.

Volgens het International Peace Research Institute (Sipri) heeft China tussen 2010 en 2016 een reeks afspraken gemaakt over wapenleveranties aan Myanmar. Dat zou onder meer gaan om zeedoelraketten, luchtdoelsystemen, fregatten en tanks. In dezelfde periode bereikte Rusland overeenkomsten over de verkoop van gevechtsvliegtuigen, gevechtshelikopters, lichte helikopters en luchtdoelraketten. De Israëlische krant Haaretz beschuldigde Israël er in september van “oorlogsmisdadigers” te bewapenen. De krant stelde dat geweld tegen de Rohingya-moslims in het land in de afgelopen tijd is toegenomen, inclusief het in brand steken van dorpen. Informatie die volgens de krant bevestigd is door satellietbeelden. ‘Maar dat alles heeft niet geleid tot een ander beleid van het Israëlische ministerie van Defensie, dat weigert de wapenleveranties aan Myanmar stop te zetten.’

De hoeder van de natie verstevigde zijn rol in de samenleving met nog meer fanatisme. Veel westerse landen bevroren na het bloedbad de betrekkingen, maar met inkomsten uit de verkoop van natuurlijke hulpbronnen en belastingen over witgewassen drugsgelden werd flink geïnvesteerd. Er kwamen modernere wapens uit China en Rusland en het troepenaantal werd uitgebreid van 250.000 naar ongeveer 400.000. Officieren en andere hogere militairen kregen speciale opleidingen en aparte ziekenhuizen. Op de legeracademies werden niet alleen officieren opgeleid, maar ook ambtenaren voor het civiele bestuur. Via enorme conglomeraten strekte de Tatmadaw ook zijn tentakels uit in de economie.

Behalve China en Rusland behoort ook Noord-Korea tot de wapenleveranciers van Myanmar, zegt Daniel Darling, analist bij Forecast International Inc, een Amerikaans bedrijf dat de defensiemarkt onderzoekt. Myanmar heeft naar verluidt zestien Chinees-Pakistaanse JF-17 Thunder-gevechtsvliegtuigen besteld, waarvan de eerste naar verwachting nog dit jaar geleverd worden.
quote:
Finally appearing from the shadows, Saudi Arabia affirmed that they had been discreetly helping the Rohingyas jihadis army, and had already offered them 50 million dollars’ worth of aid during that time. King Salman also added a gift of 15 million dollars. The Saudi ambassador to the UN in Geneva, Abdulaziz ben Mohammed Al-Wassil, mobilised the United Nations Human Rights Council (UNHRC).

The Myanmar army and the drug cartel armies which it fights against are all stronger individually than the Bangladesh armed forces. This is despite Myanmar being almost 90 million smaller in population than Bangladesh. Myanmar army is effective jungle warfare land force in Southeast Asia. Both Myanmar Army and the ethnic insurgent armies have had decades of combat experience and Myanmar has crushed the Rohingya" mujahid movements every time they emerged.


[ Bericht 4% gewijzigd door Aipen op 05-10-2017 18:06:01 ]
pi_174195775
quote:
Executies in Myanmar



Het leger van Myanmar heeft eind augustus tientallen Rohingya-moslims geëxecuteerd in een dorpje in de staat Rakhine. Dat schrijft Human Rights Watch in een nieuw rapport. Het rapport stelt dat een groep van 25 militairen op 27 augustus een terrein in het dorpje Maung Nu omsingelde waar tientallen Rohingya hun toevlucht hadden gezocht. Volgens getuigen werden de mannen naar een centraal plein gebracht waar ze werden vastgebonden en geslagen werden. Een aantal militairen hakte met messen op de Rohingya in, terwijl anderen schoten. Bij de dodelijke slachtoffers zouden ook verschillende kinderen zijn geweest. Zo getuigt een 28-jarige vrouw dat ze zag hoe haar tienjarig neefje door het hoofd werd geschoten door één van de militairen. Iemand anders vertelt over een massagraf met daarin de dode lichamen van 10 tot 15 jonge kinderen. De lichamen zouden nadien in vrachtwagens zijn geladen en weggebracht.
Een duidelijk message aan terroristen wat gebeurt mochten ze nogmaals tot islamitische terreuracties overgaan.

Birmaanse taal geschreven in het Birmese schrift

[ Bericht 7% gewijzigd door Aipen op 05-10-2017 07:19:20 ]
pi_174197260
Buddha golden shrine worship in Yangon, Myanmar.

Buddha statue









[ Bericht 53% gewijzigd door Aipen op 05-10-2017 07:57:36 ]
pi_174197299
Women officers of Burma Army.

quote:
De drijvende kracht achter het verjagen van honderdduizenden Rohingya-moslims uit Burma is de machtige legerchef Min Aung Hlaing. Hij presenteert zichzelf als een staatsman en heeft een veto op grondwetswijzigingen. Ook de Rohingya-minderheid hoeft wat hem betreft beslist niet op meer rechten te rekenen. Dat maakte Min Aung Hlaing eerder dit jaar nog weer eens duidelijk in zijn gebruikelijke toespraak, de Dag van de Strijdkrachten. Daarin hield de generaal, zoals altijd, vast aan de beproefde, repressieve lijn. Die houdt in dat de moslims Bengali-indringers uit de overbevolkte buurland Bangladesh zijn, die nooit 'Rohingya' mogen worden genoemd. Gestoken in zandkleurig uniform, met een borst vol medailles, liet de keiharde legerleider er geen enkel misverstand over bestaan: "We hebben geen Rohingya in ons land."


[ Bericht 11% gewijzigd door Aipen op 05-10-2017 05:28:14 ]
pi_174198964
quote:
Kabinet maakt twee miljoen euro vrij voor Rohingya-crisis in Myanmar. Demissionair minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen maakt twee miljoen euro vrij voor hulp aan Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar. In Bangladesh zitten meer dan een half miljoen Rohingya in opvangkampen. Dat is veel meer dan waar de kampen op zijn berekend. De hulp voor deze vluchtelingen wordt besteed via het Wereldvoedselprogramma van de VN. Vorige maand maakte Ploumen al 500.000 euro vrij voor noodhulp aan deze vluchtelingen.
Toe maar. Het is toch maar belastinggeld. Altijd makkelijk om met andermans geld te strooien alsof je sinterklaas bent.

[ Bericht 69% gewijzigd door Aipen op 04-10-2017 22:32:57 ]
  woensdag 4 oktober 2017 @ 21:48:57 #251
198365 Morendo
The Real Deal
pi_174199027
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:58 schreef Aipen het volgende:
[ afbeelding ]Women officers of Burma Army.

[..]

Ik zit echt wel in #teammyanmar
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_174199885
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:48 schreef Morendo het volgende:

[..]

Ik zit echt wel in #teammyanmar
Ik ook, weg met die illegale slipperdragers van de Arabieren.
pi_174207892
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:13 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ik ook, weg met die illegale slipperdragers van de Arabieren.
Ben je serieus?
pi_174207971
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:17 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ben je serieus?
Mijn sympathie voor de Rohingya is wel enorm gedaald na gelezen te hebben over hoe ze zelf met andersgelovigen omgaan. Het is het zoveelste land waar een moslim minder- of meerderheid niks dan ellende brengt. Dat Saudi-Arabië ze financieel steunt is ook totaal geen verrassing. De grootste exporteur van ellende.
pi_174208010
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:21 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Mijn sympathie voor de Rohingya is wel enorm gedaald na gelezen te hebben over hoe ze zelf met andersgelovigen omgaan. Het is het zoveelste land waar een moslim minder- of meerderheid niks dan ellende brengt. Dat Saudi-Arabië ze financieel steunt is ook totaal geen verrassing. De grootste exporteur van ellende.
Normaliter zou ik het met je eens zijn, maar in dit geval is het genuanceerder. De Rohingya zijn al vanaf het begin staatloos, daar zou ik ook erg gefrustreerd van raken.
pi_174208082
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:22 schreef Rangono het volgende:

[..]

Normaliter zou ik het met je eens zijn, maar in dit geval is het genuanceerder. De Rohingya zijn al vanaf het begin staatloos, daar zou ik ook erg gefrustreerd van raken.
Dan vecht je om een staat te krijgen. Ga je geen gewone dorpelingen vermoorden en wat overblijft converteren tot de islam. Ik heb hier echt totaal geen sympathie voor en snap Myanmar helemaal dat ze ze niet binnen de grenzen willen hebben.
pi_174208146
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:25 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Dan vecht je om een staat te krijgen. Ga je geen gewone dorpelingen vermoorden en wat overblijft converteren tot de islam. Ik heb hier echt totaal geen sympathie voor en snap Myanmar helemaal dat ze ze niet binnen de grenzen willen hebben.
Dat komt omdat je al gekozen hebt voor Myanmar. Zou het ook kunnen dat de daden van de Rohingya juist een reactie zijn op de daden van Myanmar?
pi_174208320
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:28 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat komt omdat je al gekozen hebt voor Myanmar. Zou het ook kunnen dat de daden van de Rohingya juist een reactie zijn op de daden van Myanmar?
Ja, we krijgen geen stukkie land dus vallen we gewone burgers aan en converteren we wat we laten leven tot de islam. Dat klinkt erg logisch inderdaad. Zoals ik al zei, als je problemen met de overheid hebt, dan vecht je met de overheid. Dan ga je niet plunderend, verkrachtend en bekerend door de dorpen.
pi_174208334
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:36 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Ja, we krijgen geen stukkie land dus vallen we gewone burgers aan en converteren we wat we laten leven tot de islam. Dat klinkt erg logisch inderdaad. Zoals ik al zei, als je problemen met de overheid hebt, dan vecht je met de overheid. Dan ga je niet plunderend, verkrachtend en bekerend door de dorpen.
Stukkie land?

Ze hebben geen rechten.
pi_174208350
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:36 schreef Rangono het volgende:

[..]

Stukkie land?

Ze hebben geen rechten.
Daar wordt mijn verhaal niet anders van.
pi_174208385
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 11:37 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Daar wordt mijn verhaal niet anders van.
Je verhaal is vooral erg inconsequent.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 20:29:41 #262
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_174219066
Overzichtsplaatjes: http://fingfx.thomsonreut(...)0050ZV28P/index.html

Ready to fight again - The homeless Rohingya still backing Myanmar insurgency
Tommy Wilkes

COX‘S BAZAR, Bangladesh (Reuters) - For 28-year-old Rohingya Muslim shopkeeper Mohammed Rashid, the evening phone call from organisers of the fledgling insurgent movement came as a surprise.

“Be ready,” was the message.

A few hours later, after meeting in the darkness in an open field, he was one of 150 men who attacked a Myanmar Border Guard Police post armed with swords, homemade explosives and a few handguns. At the end of a short battle, half a dozen men he had grown up with in his village were dead.

“We had no training, no weapons,” said Rashid, from the Buthidaung area of Myanmar’s Rakhine state, who had joined the group just two months earlier.Accounts from some of those, like Rashid, who took part in attacks by the Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA) on dozens of police posts early on Aug. 25 paint a picture of a rag-tag band of hopeless, angry villagers, who were promised AK-47 rifles but ended up fighting with sticks and knives.

Hundreds joined as recently as June, according to the accounts, and membership meant little more than a knife and messages from leaders on the popular mobile messaging app Whatsapp.

Reuters interviewed half a dozen fighters and members of the group now sheltering in Bangladesh, as well as dozens of others among the more than half a million Rohingya refugees who have fled across the border to escape a Myanmar army counteroffensive that the United Nations has branded ethnic cleansing.

ARSA, which emerged in 2016, says in press releases and video messages from its leader, Ata Ullah, that it is fighting for the rights of the Rohingya, a stateless Muslim minority that has long complained of persecution in mainly Buddhist Myanmar.

Myanmar says ARSA is a ruthless Islamist extremist movement that wants to create an Islamic republic in northern Rakhine.

Despite the massive suffering inflicted on their communities in the weeks since the August attacks, most of the fighters now stuck in dirt-poor camps said they were determined to continue their fight and some refugees voiced support for the insurgency.

Other refugees Reuters spoke to criticised the insurgents for bringing more misery upon them.

Myanmar leader Aung San Suu Kyi’s spokesman, Zaw Htay, said ARSA had killed many Muslims who had cooperated with the authorities and so “people have felt threatened and terrorised” into supporting it. He added that Myanmar’s intelligence showed that religious scholars were prominent in recruiting followers.

ARSA denies killing civilians, and did not respond to a request for comment this week.

Analysts say the violence could galvanise ARSA members and supporters huddled in the refugee camps and among those Rohingya still in Myanmar, as people feel they have even less to lose.

“A militancy like this finds fertile ground because of the desperation of the community,” said Richard Horsey, a Yangon-based analyst and former U.N. official. “They are willing to take suicidal steps because they don’t see any other choice.”

Transnational Islamist groups could also try to exploit the desperation in the camps to radicalise people, Horsey added. Al Qaeda last month called for support for the Rohingya.

Reuters could not independently verify the individual insurgents’ stories, but there were broad similarities in all of their accounts.

One fighter, 35-year-old Kamal Hussain from a village in Rathedaung in Myanmar’s Rakhine state, said he joined ARSA when a religious teacher stood in his village square in June, during the Muslim holy month of Ramadan, and implored a crowd of hundreds to fight.

“He said we have no choice but to attack Myanmar because our brothers and sisters are being killed day by day. I think everyone joined that day,” Hussain said, as he sat under a tarpaulin in a Bangladesh refugee camp. “We should attack again and again. I would go back to fight if I had the chance.”

Unlike longer-serving fighters, most new joiners had little or no training or contact with the group’s leaders, who communicated using Whatsapp and delivered rudimentary homemade explosives ahead of the assaults.

A third fighter, his account supported by comments from two elders from his village interviewed separately, said he and about 60 men from Myin Hlut signed up three months ago.

The 26-year-old, who asked not to be named because he feared arrest by Bangladeshi authorities, said he was among 200 men who attacked another police checkpost in the early hours of Aug. 25.

“We had only knives and sticks, no guns,” he said. “They promised us AK-47s but we got nothing. The explosives didn’t work. We had two of them for the whole group, but when we threw them nothing happened.”

About 40 fighters were killed, he said, but added that he would do it again if called on.

“I still support ARSA,” he said. “If my leaders call me to go again and fight, I will go back.”

According to two village-level commanders, there were Whatsapp groups restricted to leaders and others to members.

Bigger groups, administered from overseas, were used to build broader community support for ARSA and the Rohingya cause.

On his phone, Shoket Ullah, an uncle of the 26-year-old fighter, scrolled through messages posted in the Whatsapp group “ARSA.G1”, administered through a Saudi phone number, where ARSA press releases, videos of alleged Myanmar military violence and messages of support for Rohingyas were shared.

Another Whatsapp group on Ullah’s phone, “Rohingya Desh Arakan”, is administered by someone using a number from Malaysia. Tens of thousands of Rohingya live in both Saudi Arabia and Malaysia.

Rohingya anger at Myanmar has long existed, but this is the first serious armed resistance in decades.

In the crowded Bangladeshi camps, several refugees voice support for ARSA.

“I am disappointed and regret what happened but this was pre-planned by the Myanmar government,” said Shafi Rahman, a 45-year-old Burmese teacher whose village was burned to the ground the day after the attacks. “If ARSA didn’t attack, they would have done this to us anyway.”

Several refugees said some people had begun to sell cattle, vegetables and rice to raise funds for ARSA.

Not everyone was supportive, however. When Kamal Hussain, the fighter, argued that ARSA needed to keep fighting, his neighbours in the camp shouted him down.

“We have lost everything. Violence is not the answer,” shouted one elderly man, as muddy water spilled into the tent he now calls home.

It is not obvious how fighters would regroup and rebuild after so many have fled across the border or disappeared.

Three of the fighters who spoke to Reuters said they had been surprised by the ferocity of the Myanmar military’s response, and within weeks commanders had told their men to put down their weapons and abandon their villages.

Several said Whatsapp groups where regional and field commanders from ARSA, which before a rebranding this year called itself al-Yakin, or “Faith Movement”, would post updates had gone quiet.

“People who blame this on al-Yakin need to realise my people had to flee in 1978 and in the 1990s when there was no ARSA,” said one of the two village-level commanders, who grew up in Bangladesh after his family fled an earlier outbreak of violence, but returned to Myanmar in the 1990s.

“We should continue to attack. Even women can join.”
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_174231583
Hopelijk gaan we meer naar een wereld waar dit soort keiharde aanpak steeds meer opgepakt gaat worden door andere veiligheidsdiensten. Als terroristen aanvallen, dan worden ze gebackt door hun achterban, die dan ook maar aanpakken en dat is wat Myanmar doet. Op een gegeven moment moet je achterban en hun stille support ook niet meer ontzien.

[ Bericht 13% gewijzigd door Aipen op 07-10-2017 15:56:05 ]
pi_174399671
quote:
Leger Myanmar doet onderzoek naar eigen optreden tegen Rohingya

De Myanmarese strijdkrachten zijn een eigen onderzoek begonnen naar gedrag van militairen in deelstaat Rakhine. Daar sloegen meer dan een half miljoen Rohingya op de vlucht naar Bangladesh voor een geweldsuitbraak.

Het leger trad hard op nadat Rohingya-opstandelingen eind augustus veiligheidstroepen hadden aangevallen. Getuigen verklaarden dat soldaten zich schuldig maakten aan moordpartijen, verkrachtingen en brandstichting.

Een militair comité gaat nu uitzoeken of de manschappen zich hielden aan de gedragscode en hun bevelen opvolgden, blijkt uit een verklaring op de Facebookpagina van legerleider Min Aung Hlaing. ''Daarna geven ze alle informatie over het onderzoek vrij.''

De Verenigde Naties noemden het optreden van de militairen eerder ''een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen''.

Eind september noemde VN-topman António Guterres de ontwikkelingen een ''humanitaire nachtmerrie''. ''We hebben ijzingwekkende verhalen gehoord van vluchtelingen, vooral vrouwen, kinderen en ouderen'', zei Guterres. Zij spraken onder meer over ''excessief geweld, het gebruik van landmijnen tegen burgers en seksueel geweld''.

De overheid van Myanmar heeft altijd ontkend dat er een etnische zuivering plaatsvindt. Volgens een woordvoerder zijn er enkel "rebellen" gedood. https://www.nu.nl/buitenl(...)treden-rohingya.html
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174609101
600.000 vuchtelingen naar bangladesh alweer

metesohtaoglu twitterde op zondag 22-10-2017 om 20:53:23 #UN group says over 600.000 #Rohingya refugees have fled to #Bangladesh since 25 August#Myanmar #Burma 📸 Bangladesh border https://t.co/VeyGBMXNuX reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_174825123
Birmanen zijn een hard volk. Petje af voor ze. Over die handel heen gaan. Verjagen richting hun moederland Bangladesh is meer dan voldoende.

[ Bericht 13% gewijzigd door Aizen_Aizen op 02-11-2017 15:22:37 ]
  maandag 13 november 2017 @ 23:13:56 #270
198365 Morendo
The Real Deal
pi_175057463
Goh, weer wat linkdumps in het Engels.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_175057962
quote:
10s.gif Op maandag 23 oktober 2017 17:58 schreef Slayage het volgende:
600.000 vuchtelingen remigranten naar bangladesh alweer
Fixed.
pi_175058720
Toch leuke mensen die Bangladeshi? Okay zij branden een heuse dorp plat omdat iemand iets over ene mohammed gekwakt zou hebben op feesboek maar dat is de cultuur.
Rare jongens die Birmezen die deze cultuur niet waarderen.


http://www.dailymail.co.u(...)hammed-insulted.html
  dinsdag 14 november 2017 @ 00:43:20 #273
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175058739
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 23:37 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Fixed.
Ze worden letterlijk afgeslacht. Wat is uberhaupt jouw definitie van vluchten?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_175058766
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:43 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ze worden letterlijk afgeslacht. Wat is uberhaupt jouw definitie van vluchten?
Jij gelooft ook alles wat turkie turkie tv van ome erdo je wijsmaakt.
pi_175058776
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:43 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ze worden letterlijk afgeslacht. Wat is uberhaupt jouw definitie van vluchten?
Ze hebben wel het balletje zelf aan het rollen gebracht.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175058806
Die figuren verjagen is je plicht als overheid als het beschermen van de bevolking je kerntaak is.
  dinsdag 14 november 2017 @ 00:50:49 #277
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175058813
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:49 schreef WammesWaggel het volgende:
Die figuren verjagen is je plicht als overheid als het beschermen van de bevolking je kerntaak is.
Die figuren maken al eeuwen deel uit van een bevolking. Het feit dat je dit goed praat zegt al genoeg over de indoctrinatie procedure in stormfrtont. :{w

Mensen die nooit iets kwaads hebben gedaan worden verkracht en afgeslacht. En dat door militairen. }:|
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 14 november 2017 @ 00:51:54 #278
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175058824
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:46 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ze hebben wel het balletje zelf aan het rollen gebracht.
Die ze zijn geen 600.000 mensen. Maar 3 mense die zichzelf nodig moesten opblazen. Derhalve ongeldige argumentatie.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 14 november 2017 @ 00:52:10 #279
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175058829
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:46 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Jij gelooft ook alles wat turkie turkie tv van ome erdo je wijsmaakt.
Hier ga ik niet eens op in. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 14 november 2017 @ 00:53:21 #280
317039 Printerkabel
Hello darkness, my old friend
pi_175058842
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:50 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die figuren maken al eeuwen deel uit van een bevolking. Het feit dat je dit goed praat zegt al genoeg over de indoctrinatie procedure in stormfrtont. :{w

Mensen die nooit iets kwaads hebben gedaan worden verkracht en afgeslacht. En dat door militairen. }:|
Nou, laat ze maar naar Bangladesh gaan.
pi_175058847
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:50 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die figuren maken al eeuwen deel uit van een bevolking. Het feit dat je dit goed praat zegt al genoeg over de indoctrinatie procedure in stormfrtont. :{w

Mensen die nooit iets kwaads hebben gedaan worden verkracht en afgeslacht. En dat door militairen. }:|
De truc waarbij illegale migranten een kind werpen om vervolgens allerlei rechten op te eisen werkt niet overal ter wereld.
pi_175058861
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Hier ga ik niet eens op in. :')
emo_typen.gif
  dinsdag 14 november 2017 @ 00:56:18 #283
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175058865
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:53 schreef Printerkabel het volgende:

[..]

Nou, laat ze maar naar Bangladesh gaan.
Dat doen ze toch al? :?

Toch worden achter het rijtje nog mensen opgepikt en vernederd. :N
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 14 november 2017 @ 01:05:11 #284
198365 Morendo
The Real Deal
pi_175058908
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:50 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die figuren maken al eeuwen deel uit van een bevolking. Het feit dat je dit goed praat zegt al genoeg over de indoctrinatie procedure in stormfrtont. :{w

Mensen die nooit iets kwaads hebben gedaan worden verkracht en afgeslacht. En dat door militairen. }:|
Zo zwart-wit is het vanzelfsprekend niet. Islamitisch geïnspireerd geweld is daar ook een kankergezwel.
Die Lebenslust bringt dich um.
  dinsdag 14 november 2017 @ 01:07:47 #285
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175058926
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:05 schreef Morendo het volgende:

[..]

Zo zwart-wit is het vanzelfsprekend niet. Islamitisch geïnspireerd geweld is daar ook een kankergezwel.
Dat ontken ik niet. Maar dat betekent niet dat je een bevolkingsgroep van miljoenen mensen die er al eeuwen leven over 1 kam moet scheren. Dat is regelrechte onzin.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  dinsdag 14 november 2017 @ 01:19:17 #286
198365 Morendo
The Real Deal
pi_175058978
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:07 schreef _--_ het volgende:

[..]

Dat ontken ik niet. Maar dat betekent niet dat je een bevolkingsgroep van miljoenen mensen die er al eeuwen leven over 1 kam moet scheren. Dat is regelrechte onzin.
In plaats van een chemokuur toepassen hadden ze beter wat chirurgisch kunnen snijden. Maar goed, de ellende begon bij de Rohingya, en dat zul je in bepaalde pers nooit horen.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_175059125
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 00:51 schreef _--_ het volgende:

[..]

Die ze zijn geen 600.000 mensen. Maar 3 mense die zichzelf nodig moesten opblazen. Derhalve ongeldige argumentatie.
Nee hoor, er zijn hier beelden voorbijgekomen van hele hordes moslims die op vrijdag uit hun moskeeen kwamen en vrijwel meteen op klopjacht gingen met kapmessen en al. Totaal geen medelijden met die Rohingya.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175059131
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:07 schreef _--_ het volgende:

[..]

Dat ontken ik niet. Maar dat betekent niet dat je een bevolkingsgroep van miljoenen mensen die er al eeuwen leven over 1 kam moet scheren. Dat is regelrechte onzin.
En daar ga je al de fout in, ze zijn er geen eeuwen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 14 november 2017 @ 01:55:41 #289
198365 Morendo
The Real Deal
pi_175059143
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:52 schreef Hathor het volgende:

[..]

Nee hoor, er zijn hier beelden voorbijgekomen van hele hordes moslims die op vrijdag uit hun moskeeen kwamen en vrijwel meteen op klopjacht gingen met kapmessen en al. Totaal geen medelijden met die Rohingya.
De vijandschap van moslims jegens niet-moslims zit inderdaad vaak heel erg diep.

Dat is dieptriest, maar voor zo'n overheid in een ruig gebied als Myanmar wel een fact of life. Straks zijn zij zelf het haasje, met hun goede gedrag.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_175059181
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:55 schreef Morendo het volgende:

[..]

De vijandschap van moslims jegens niet-moslims zit inderdaad vaak heel erg diep.

Dat is dieptriest, maar voor zo'n overheid in een ruig gebied als Myanmar wel een fact of life. Straks zijn zij zelf het haasje, met hun goede gedrag.
Dat hebben ze dan volledig aan zichzelf te wijten, net zoals de moslims in CAR een tijdje terug. Als ze daar en in Myanmar een numerieke meerderheid hadden gehad, hadden we nu met zijn allen zitten posten in een topic over hoe zielig het wel niet is voor de boedisten en christenen aldaar. Fuck die kutmoslims met dat eeuwige gekloot van ze.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_175059204
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 02:01 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dat hebben ze dan volledig aan zichzelf te wijten, net zoals de moslims in CAR een tijdje terug. Als ze daar en in Myanmar een numerieke meerderheid hadden gehad, hadden we nu met zijn allen zitten posten in een topic over hoe zielig het wel niet is voor de boedisten en christenen aldaar. Fuck die kutmoslims met dat eeuwige gekloot van ze.
Waarheid als een koe dit.
  dinsdag 14 november 2017 @ 08:42:56 #292
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175060570
De logica hier gaat als volgt. Omdat iemand uit die bevolkingsgroep wat heeft gedaan zijn alle mensen in die bevolkingsgroep, inclusief vrouwen en kind, de slachtoffer van moord, verkrachting, oftewel, genocide?

En nog eens terecht ook? Jullie hebben vast indoctrinatie op hoog niveau meegemaakt.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_175061211
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 08:42 schreef _--_ het volgende:
De logica hier gaat als volgt. Omdat iemand uit die bevolkingsgroep wat heeft gedaan zijn alle mensen in die bevolkingsgroep, inclusief vrouwen en kind, de slachtoffer van moord, verkrachting, oftewel, genocide?

En nog eens terecht ook? Jullie hebben vast indoctrinatie op hoog niveau meegemaakt.
wat je hier ziet is het resultaat van het ontmenselijken van de moslims nu al jaren door veel politici en media door de jaren heen.
we hebben in de geschiedenis vaak genoeg gezien wat het resultaat kan zijn wanneer je mensen niet meer ziet als mensen. vernietiging in de letterlijke zin van het woord, net als dat je een rattenplaag en een kakkerlakkenplaag vernietigd.

in het geval van myanmar, zijn we gelukkig niet zo ver, het zijn vooral zuiveringen gepaard met selectief toegepast geweld, maar als de politiek daar zou beslissen om de rohingja te vernietigen zullen ze genoeg mensen vinden om de vernietiging uit te voeren. zoals je ziet hebben we ook een basis hier op deze forum voor een endlosung ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_175061408
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 08:42 schreef _--_ het volgende:
De logica hier gaat als volgt. Omdat iemand uit die bevolkingsgroep wat heeft gedaan zijn alle mensen in die bevolkingsgroep, inclusief vrouwen en kind, de slachtoffer van moord, verkrachting, oftewel, genocide?

En nog eens terecht ook? Jullie hebben vast indoctrinatie op hoog niveau meegemaakt.
nee, maar het is allemaal niet zo zwart wit zoals oa jij hier stelt.
pi_175061551
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 09:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat je hier ziet is het resultaat van het ontmenselijken van de moslims nu al jaren door veel politici en media door de jaren heen.
...
Oh joh, echt waar?

[ Bericht 1% gewijzigd door WodanIsGroot op 14-11-2017 10:07:16 ]
  dinsdag 14 november 2017 @ 10:11:10 #296
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_175061681
Alleen maar ellende in de wereld met al die moslims... overal waar dat volk is, is conflict.
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
  dinsdag 14 november 2017 @ 10:13:17 #297
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175061721
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 09:48 schreef Prego het volgende:

[..]

nee, maar het is allemaal niet zo zwart wit zoals oa jij hier stelt.
Laat mij anders een bron zien die stelt dat de hele bevolkingsgroep verantwoordelijk is.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_175063335
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 10:13 schreef _--_ het volgende:

[..]

Laat mij anders een bron zien die stelt dat de hele bevolkingsgroep verantwoordelijk is.
Het is zo'n beetje hetzelfde verhaal als in Molenbeek. Niet iedereen daar is een terrorist of jihadist, maar als er een paar gezochte terroristen zich onder hen schuil houden, zal er niet eentje in die hele gemeenschap de autoriteiten op de hoogte brengen, sterker nog, de terrorist zal steun krijgen om uit handen van de overheid te blijven. Dat maakt in mijn ogen die hele gemeenschap medeplichtig aan dat bloedbad in Parijs. Zelfde geldt voor jihadisten in Myanmar die zich verschuilen in de menigte, en zo hun straf denken te kunnen ontlopen. Alleen is het gezag in Myanmar uit ander hout gesneden dan de Europeanen, en pakken die dan maar meteen die hele gemeenschap aan.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 14 november 2017 @ 12:04:54 #299
468509 _--_
In varietate concordia
pi_175063636
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 11:43 schreef Hathor het volgende:

[..]

Het is zo'n beetje hetzelfde verhaal als in Molenbeek. Niet iedereen daar is een terrorist of jihadist, maar als er een paar gezochte terroristen zich onder hen schuil houden, zal er niet eentje in die hele gemeenschap de autoriteiten op de hoogte brengen, sterker nog, de terrorist zal steun krijgen om uit handen van de overheid te blijven. Dat maakt in mijn ogen die hele gemeenschap medeplichtig aan dat bloedbad in Parijs. Zelfde geldt voor jihadisten in Myanmar die zich verschuilen in de menigte, en zo hun straf denken te kunnen ontlopen. Alleen is het gezag in Myanmar uit ander hout gesneden dan de Europeanen, en pakken die dan maar meteen die hele gemeenschap aan.
Slaat nergens op dit. Tevens klopt die beschrijving van je niet.

Ik wacht nog steeds op een concretere bron. :Y
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_175063689
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 12:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Slaat nergens op dit. Tevens klopt die beschrijving van je niet.

Ik wacht nog steeds op een concretere bron. :Y
Ik had van jou ook helemaal niet verwacht dat je het ermee eens zou zijn, het is gewoon voor mij een bevestiging dat ik gelijk heb.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')