FOK!forum / Politiek / [CENTRAAL] Forum voor Democratie #57
Mr.Majorwoensdag 6 september 2017 @ 17:51
forum_voor_democratie_logo_final_1800px1.png

forumvd.png


Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carrièrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
ufP1IUT.gif

Referendum sleepwet
referendum-sleepwet.jpg
Door de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) krijgen de Inlichtingendiensten AIVD en MIVD aanzienlijk meer bevoegdheden. In de nieuwe wet wordt zogeheten bulkinterceptie toegestaan. Simpel gezegd: de geheime dienst verzamelt een grote berg gegevens en filtert daar langzaam de nuttige informatie uit.

Over deze wet is een aanvraag voor een referendum gedaan door een onafhankelijke groep studenten. Veel mensen maken zich zorgen om hun privacy en de effectiviteit van de nieuwe wetgeving. De eerste 10.000 handtekeningen zijn ruim opgehaald. Om het raadgevend referendum, dat bovendien mogelijk wordt afgeschaft door het kabinet Rutte III, mogelijk te maken moeten 300.000 handtekeningen worden ingezameld.

Tekenen voor het referendum kan op de onderstaande webpagina.

https://teken.sleepwet.nl/

[ Bericht 2% gewijzigd door Mr.Major op 06-09-2017 18:20:13 ]
Mr.Majorwoensdag 6 september 2017 @ 17:52
Kan de openingspost niet een update gebruiken?

[ Bericht 43% gewijzigd door Mr.Major op 06-09-2017 18:24:15 ]
Veszwoensdag 6 september 2017 @ 17:57
quote:
Tot onze verbazing is er vandaag commotie ontstaan over het feit dat FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet niet aanwezig kon zijn bij het debat over het besluit vervolgingsmechanisme MH17.

Het is niet ongebruikelijk dat kleinere fracties soms debatten moeten missen.

Deze tragische ramp heeft de volle aandacht van FVD. Daarom heeft de FVD-fractie op 22 augustus j.l. onderstaande vragen gesteld aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken (PvdA) en minister Blok van Veiligheid & Justitie (VVD).

Het kabinet Rutte blijft in haar beantwoording van de FVD vragen schimmig over de geheime deal die er kort na de MH17-ramp is gesloten met President Poroshenko van Oekraïne (vragen 1 tot en met 5). Ook ten aanzien van de beschikbare radarbeelden (vraag 15) blijft het kabinet Rutte ontwijkend antwoorden.

We zijn nu meer dan drie jaar verder en nog steeds is de “onderste steen” van Mark Rutte zoek.

Schriftelijke inbreng FVD en antwoord ministers BZ en V&J:

De leden van de fractie van Forum voor Democratie hebben de volgende vragen:

In de antwoorden van 18 augustus 2017 van het kabinet op de vragen van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken inzake het Besluit vervolgingsmechanisme MH17, stelt het kabinet dat er nooit gezegd is dat er sprake zou zijn van een non-disclosure overeenkomst tussen de JIT-landen. Toch geeft het kabinet in hetzelfde antwoord en in eerdere antwoorden op schriftelijke vragen aan dat de inhoud van de JIT-overeenkomst vertrouwelijk is. Kan het kabinet aangeven wat wordt bedoeld met vertrouwelijkheid?
Kan het kabinet inzicht geven in hoe deze vertrouwelijkheid gestalte krijgt?
Kan het kabinet inzicht geven op welke manier, schriftelijk dan wel mondeling, tot deze vertrouwelijkheid is overeengekomen?
Indien schriftelijke tot vertrouwelijkheid is overeengekomen, deelt het kabinet de opvatting dat dit vergelijkbaar is met een commerciële non-disclosure overeenkomst? En zo nee, waarom niet?
Kan het kabinet aangeven hoe de Nederlandse opvatting over de vertrouwelijkheid van de inhoud van de JIT-overeenkomst zich verhoudt tot de brief van de Australische regering, zoals verkregen door RTL Nieuws (https://www.rtlnieuws.nl/(...)ngsovereenkomst-mh17), waarin wordt gesteld dat er sprake zou zijn van een non-disclosure overeenkomst gesloten tussen de JIT-landen die het landen enkel op basis van consensus toelaat om informatie te delen?

Antwoord op de vragen 1-5
Zoals reeds eerder aan de Kamer is gemeld wordt over de inhoud van de JIT-overeenkomst niet gecommuniceerd.

Ten aanzien van non-disclosure hebben de Australische autoriteiten in een brief uit 2014 aangegeven dat is afgesproken dat de landen eerst met elkaar afstemmen voor ze informatie naar buiten brengen. Dat is juist en ligt ook voor de hand als je samenwerkt in het kader van een strafrechtelijk onderzoek.

Het begrip non-disclosure wordt verschillend geïnterpreteerd. De Australische interpretatie strekt alleen tot afstemming over informatie die naar buiten wordt gebracht.

Er bestaat geen verschil tussen de opvattingen van het kabinet en de Australische regering.

Kan het kabinet aangeven waarom het zo lang geduurd heeft voordat er werd besloten dat de rechtszaak in Nederland zal worden gevoerd?

Antwoord
Na het veto van de Russische Federatie in de VN-Veiligheidsraad op 29 juli 2015, is Nederland in nader overleg getreden met de JIT-landen. Door de regeringsleiders van die landen is toen besloten te komen tot een verdere (juridische) uitwerking van twee vervolgings- en berechtingsmechanismen, te weten nationale vervolging en berechting in één van de bij het strafrechtelijk opsporingsonderzoek betrokken landen, dan wel een internationale vervolging en berechting door een bij multilateraal verdrag op te richten tribunaal. In een brief aan uw Kamer van 24 oktober 2016 is aangegeven dat de keuze voor het meest effectieve strafrechtelijke vervolgings- en berechtingsmechanisme gemaakt zou worden zodra het strafrechtelijk onderzoek dat zou toelaten. Het OM heeft de regering onlangs laten weten dat vanuit het strafrechtelijk onderzoek van het JIT behoefte bestaat aan een besluit over de wijze van vervolging en berechting. Volgens het OM was het onderzoek in een fase gekomen waarin het OM helderheid nodig had over het juridisch kader waarin vervolging zal plaatsvinden. Voor het nemen van het besluit was het ook nodig om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden om met Oekraïne een verdrag te sluiten inzake strafrechtelijke samenwerking ten behoeve van de vervolging en berechting in Nederland en over politieke en financiële steun van de JIT-landen voor die vervolging en berechting.

Kan het kabinet aangeven of de rechtszaak tegen de MH17-verdachten onder Nederlands recht zal plaatsvinden? Zo nee, onder welk recht dan?

Antwoord
De keuze voor Nederland brengt mee dat de vervolging en berechting naar Nederlands recht, op basis van het Nederlandse straf(proces)recht zal plaatsvinden.



Deelt het kabinet de opvatting dat het al dan niet toelaten of in behandeling nemen van bewijs tot een strafrechtelijk onderzoek essentieel is in elk strafrechtelijk onderzoek?
Deelt het kabinet de opvatting dat ontbrekend of onvolledig bewijs de uitkomst van een rechtszaak volkomen kan veranderen?
Deelt het kabinet de opvatting dat transparantie over het wel en niet toegelaten bewijs essentieel is in elk strafrechtelijk onderzoek?
Deelt het kabinet de opvatting dat ontbreken van transparantie over wel en niet toegelaten bewijs een groot risico over de kwaliteit van de rechtsgang in zich draagt?
Deelt het kabinet dan dus ook de opvatting dat indien in de JIT-overeenkomst zou zijn afgesproken dat Oekraïne greep heeft over het toe te laten bewijs materiaal in de strafzaak, de uitkomst van deze strafzaak bij voorbaat ondeugdelijk moet worden bevonden?
Kan het kabinet aangeven hoe de vertrouwelijkheid van de voorwaarden van het JIT-onderzoek zich verhoudt tot de bewijsvoering bij de berechting van mogelijke daders?
Kan het kabinet aangeven of er vertrouwelijk bewijsmateriaal zal worden toegelaten bij de strafzaak?

Antwoord op de vragen 8-14
Het kabinet deelt de opvatting dat elk strafrechtelijk onderzoek gericht is op het vinden en analyseren van bewijs dat kan leiden tot een strafproces waarin de rechter kan beoordelen of strafbare feiten zijn gepleegd en wie daarvoor verantwoordelijk kan worden gehouden.

Ter gelegenheid van de behandeling van de zaak ter terechtzitting zal het Openbaar Ministerie het bewijs waarover het beschikt in alle openbaarheid presenteren en zijn opvatting geven over de voornoemde vragen, die door de rechter moeten worden beantwoord.

Welke radarbeelden zijn beschikbaar als bewijsmateriaal in het proces?


Antwoord
Het kabinet kan geen uitspraken doen over de inhoud van het strafdossier van het OM. Tijdens de presentatie van de eerste bevindingen op 28 september 2016, maakte het JIT bekend dat het beschikt over overtuigend bewijs ter ondersteuning van de gepresenteerde conclusies. Radarbeelden maken deel uit van het geheel aan informatie waarover het JIT beschikt.

Kan het kabinet inzicht geven in de positie van de nabestaanden in het proces?


Antwoord
In de artikelen 51a tot en met 51h van het Wetboek van Strafvordering en beleid van politie en OM zijn diverse rechten van slachtoffers en nabestaanden verankerd. Voor de wet hebben slachtoffers en nabestaanden in beginsel dezelfde rechten.

Deze komen – kort samengevat – op het volgende neer:

– het recht op een correcte bejegening;
– het recht op informatie over hun rechten, het strafproces en het verloop daarvan;
– het recht zich te laten bijstaan door een advocaat, bijvoorbeeld tijdens de strafzitting;
– het recht op kennisneming van de processtukken die voor het slachtoffer van belang zijn;
– het recht om ter terechtzitting te spreken;
– het recht zich terzake van zijn vordering tot schadevergoeding als benadeelde partij te voegen in het strafproces.

https://forumvoordemocrat(...)er-geheime-mh17-deal
Gohf046woensdag 6 september 2017 @ 18:10
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 17:57 schreef Vesz het volgende:

[..]

Zal ook wel weer niet goed zijn :')
Kansenjongerewoensdag 6 september 2017 @ 18:17
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:10 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Zal ook wel weer niet goed zijn :')
Zoals in het vorige deel ook al aangegeven in reactie op dezelfde post: als dit onderwerp de volle aandacht heeft van het FVD hadden ze op zijn minst even kunnen uitleggen waarom ze dit debat moeten missen. Natuurlijk moeten ze soms keuzes maken, het lijkt echter logischer dan een debat over te slaan over een onderwerp dat niet de volle aandacht heeft.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 18:33
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:17 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Zoals in het vorige deel ook al aangegeven in reactie op dezelfde post: als dit onderwerp de volle aandacht heeft van het FVD hadden ze op zijn minst even kunnen uitleggen waarom ze dit debat moeten missen. Natuurlijk moeten ze soms keuzes maken, het lijkt echter logischer dan een debat over te slaan over een onderwerp dat niet de volle aandacht heeft.
Dat zou je inderdaad denken. Of ze beseffen nu dat ze zich met hun standpunt op dit onderwerp echt voor schut zetten...
Mr.Majorwoensdag 6 september 2017 @ 18:34
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:33 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat zou je inderdaad denken. Of ze beseffen nu dat ze zich met hun standpunt op dit onderwerp echt voor schut zetten...
Of hij kon gewoon niet en vindt dat zelf ook jammer. Ze houden het in ieder geval niet stil op FB en de website.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 18:38
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:34 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Of hij kon gewoon niet en vindt dat zelf ook jammer.
Als je dit, zoals ze aangeven, echt een belangrijk onderwerp vindt, dan zorg je dat je tijd maakt. Laat je iets anders maar schieten.

quote:
Ze houden het in ieder geval niet stil op FB en de website.
Als politieke partij die dit belangrijk zegt te vinden hoor je toch minstens te proberen bij zo'n debat aanwezig te zijn? Het lijkt er dus eerder op dat hij het debat ontwijkt. Dan is wat op Facebook roepen natuurlijk een stuk makkelijker, heb je ook geen tegenspraak.

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2017 18:39:28 ]
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 18:42
https://www.rtlnieuws.nl/(...)chuldig-aan-genocide

Als Omtzigt ooit ingaat op de avances van Thierry / FvD, gaat bij mij het spreekwoordelijke broekje op de enkels. In mijn optiek één van de betere, zo niet de beste politicus van Nederland. :Y
Mr.Majorwoensdag 6 september 2017 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:42 schreef SgtPorkbeans het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)chuldig-aan-genocide

Als Omtzigt ooit ingaat op de avances van Thierry / FvD, gaat bij mij het spreekwoordelijke broekje op de enkels. In mijn optiek één van de betere, zo niet de beste politicus van Nederland. :Y
Ik heb het vermoeden dat het CDA weer wat meer de conservatieve kant op gaat. Dan is blijven wel waarschijnlijker. Maar goed het zou kunnen...
Gohf046woensdag 6 september 2017 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:42 schreef SgtPorkbeans het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)chuldig-aan-genocide

Als Omtzigt ooit ingaat op de avances van Thierry / FvD, gaat bij mij het spreekwoordelijke broekje op de enkels. In mijn optiek één van de betere, zo niet de beste politicus van Nederland. :Y
Ik hoop wel dat Omtzigt enigzins dezelfde houding blijft aannemen als hij dadelijk in een kabinet zit samen met de VVD/D'66/CU. Maar inderdaad een uitstekend politicus.
Mr.Majorwoensdag 6 september 2017 @ 18:49
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:38 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als je dit, zoals ze aangeven, echt een belangrijk onderwerp vindt, dan zorg je dat je tijd maakt. Laat je iets anders maar schieten.

[..]

Als politieke partij die dit belangrijk zegt te vinden hoor je toch minstens te proberen bij zo'n debat aanwezig te zijn? Het lijkt er dus eerder op dat hij het debat ontwijkt. Dan is wat op Facebook roepen natuurlijk een stuk makkelijker, heb je ook geen tegenspraak.
Dat laatste klopt. Maar ze verzwijgen niet dat ze niet kunnen bedoel ik.

Het hangt er maar net vanaf wat Baudet vandaag moest doen. Als het het verjaardagspartijtje van zijn achterneef is lijkt het me logisch dat het debat voorrang heeft. Maar laten we ook niet doen alsof zijn spreektijd echt iets zou veranderen, zijn standpunt is duidelijk.
Veszwoensdag 6 september 2017 @ 18:51
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:42 schreef SgtPorkbeans het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)chuldig-aan-genocide

Als Omtzigt ooit ingaat op de avances van Thierry / FvD, gaat bij mij het spreekwoordelijke broekje op de enkels. In mijn optiek één van de betere, zo niet de beste politicus van Nederland. :Y
Vanaf 39.50 min, ik denk niet dat hij ooit gaat overstappen.
Kansenjongerewoensdag 6 september 2017 @ 18:53
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:49 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat laatste klopt. Maar ze verzwijgen niet dat ze niet kunnen bedoel ik.
Ze zijn toch pas met dit bericht, waarin niet wordt ingegaan opr het waarom van de keuze om niet te verschijnen, gekomen in reactie op opmerkingen over hun afwezigheid?
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 18:59
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:53 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Ze zijn toch pas met dit bericht, waarin niet wordt ingegaan opr het waarom van de keuze om niet te verschijnen, gekomen in reactie op opmerkingen over hun afwezigheid?
En er werd ook als excuus aangehaald dat een eerdere afspraak uitliep terwijl hij zich niet eens had aangemeld. En Hiddema vond een bijbaantje belangrijker dan volksvertegenwoordiger zijn.
Nattekatwoensdag 6 september 2017 @ 19:00
Manmanman :')

Die complete kamer is verlaten bij de overgrote meerderheid van de debatten maar jullie weten het weer bij één partij te leggen.
Tamabralskiwoensdag 6 september 2017 @ 19:02
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:47 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik heb het vermoeden dat het CDA weer wat meer de conservatieve kant op gaat. Dan is blijven wel waarschijnlijker. Maar goed het zou kunnen...
Ik vermoed dat het gewoon opvijzelen van partij-imago is om daarna weer te gaan lopen draaien als vanouds. Buma wast de handen voor CDA maar vergeten doen wij toch hopelijk niet.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:00 schreef Nattekat het volgende:
Manmanman :')

Die complete kamer is verlaten bij de overgrote meerderheid van de debatten maar jullie weten het weer bij één partij te leggen.
Als de partij voor de dieren bij een debat over dierenwelzijn verstek zou laten gaan met een zwak excuus, dan zou daar ook commentaar op komen, en terecht. Je hoeft overigens niet altijd in die Calimerohouding te springen, iedereen snapt dat kleine partijen niet alles af kunnen lopen. Dat is het punt ook helemaal niet.
Nattekatwoensdag 6 september 2017 @ 19:05
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:03 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als de partij voor de dieren bij een debat over dierenwelzijn verstek zou laten gaan met een zwak excuus, dan zou daar ook commentaar op komen, en terecht. Je hoeft overigens niet altijd in die Calimerohouding te springen, iedereen snapt dat kleine partijen niet alles af kunnen lopen. Dat is het punt ook helemaal niet.
En je weet in elke post wel weer een ad hominem te verstoppen waardoor je uiteraard elke kans op een fatsoenlijke discussie verpest hebt.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 19:07
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:05 schreef Nattekat het volgende:

[..]

En je weet in elke post wel weer een ad hominem te verstoppen waardoor je uiteraard elke kans op een fatsoenlijke discussie verpest hebt.
Wanneer heb jij voor het laatst überhaupt een poging gedaan een fatsoenlijke discussie te voeren?
Maar waar het om gaat is dat altijd maar naar andere partijen wijzen als er terechte kritiek op een partij is wat flauw en kinderachtig overkomt.
Xa1ptwoensdag 6 september 2017 @ 19:08
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:05 schreef Nattekat het volgende:

[..]

En je weet in elke post wel weer een ad hominem te verstoppen waardoor je uiteraard elke kans op een fatsoenlijke discussie verpest hebt.
Nattekat die het heeft over een fatsoenlijke discussie. :')
Nattekatwoensdag 6 september 2017 @ 19:09
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:07 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Wanneer heb jij voor het laatst überhaupt een poging gedaan een fatsoenlijke discussie te voeren?
Maar waar het om gaat is dat altijd maar naar andere partijen wijzen als er terechte kritiek op een partij is wat flauw en kinderachtig overkomt.
Hangt er af van wanneer er voor het laatst iemand op bezoek kwam die wel fatsoenlijk in discussie kan zonder het persoonlijk te maken.
Rangonowoensdag 6 september 2017 @ 19:13
Oh, mensen maken zich weer eens druk dat een partij niet aanwezig is bij een bepaald debat.
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 19:21
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:13 schreef Rangono het volgende:
Oh, mensen maken zich weer eens druk dat een partij niet aanwezig is bij een bepaald debat.
Er moet wel even gekankerd worden op FvD natuurlijk. ^O^
Xa1ptwoensdag 6 september 2017 @ 19:38
quote:
9s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:21 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Er moet wel even gekankerd worden op FvD natuurlijk. ^O^
Beetje te makkelijk. Het FvD heeft de nodige vraagtekens bij het onderzoek dienaangaande, Vrijwel alle partijen hebben wel iemand aangemeld en het FvD, wat zo'n beetje als enige kritisch was, is afwezig. Niet heel raar dat dat vreemd wordt gevonden lijkt me.

En als Baudet daar dan nog eens op duikt middels een kutsmoes, tja...
Tamabralskiwoensdag 6 september 2017 @ 20:12
Ja thierry is dat gedraai en ontwijkend antwoorden op vragen omtrent Mh17 natuurlijk goed zat. Heel logisch dat je dan wat beters kan verzinnen om te gaan doen.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 20:37
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:12 schreef Tamabralski het volgende:
Ja thierry is dat gedraai en ontwijkend antwoorden op vragen omtrent Mh17 natuurlijk goed zat. Heel logisch dat je dan wat beters kan verzinnen om te gaan doen.
Maar zeg dat dan en verzin geen zwakke excuses of leugentjes.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 21:06
Wat een heerlijk baardje krijgt Baudetgod _O_
KingRolandwoensdag 6 september 2017 @ 21:20
Ze zien dat hij aan het stijgen is, dus ik had de aanvallen wel verwacht.

Ik ben er klaar voor _O_

tevens; Koenders :')
remlofwoensdag 6 september 2017 @ 21:22
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:06 schreef Doublepain het volgende:
Wat een heerlijk baardje krijgt Baudetgod _O_
Ik heb zo'n baard na een week, waarom doet hij er een maand over?
Klopkoekwoensdag 6 september 2017 @ 21:30
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:47 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik heb het vermoeden dat het CDA weer wat meer de conservatieve kant op gaat. Dan is blijven wel waarschijnlijker. Maar goed het zou kunnen...
Rechts, rechts en nog verder naar rechts
Nielschwoensdag 6 september 2017 @ 21:34
Wat een laffe drol die Baudet
Nielschwoensdag 6 september 2017 @ 21:37
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:13 schreef Rangono het volgende:
Oh, mensen maken zich weer eens druk dat een partij niet aanwezig is bij een bepaald debat.
Die mensen zijn wel mabestaanden van overledenen. Een zeer gevoelig onderwerp waar die natte tosti eerst nog een grote bek over had. Waarom was ie niet bij het debat? Moest ie weer lavendel snuiven?
Nielschwoensdag 6 september 2017 @ 21:39
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:42 schreef SgtPorkbeans het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)chuldig-aan-genocide

Als Omtzigt ooit ingaat op de avances van Thierry / FvD, gaat bij mij het spreekwoordelijke broekje op de enkels. In mijn optiek één van de betere, zo niet de beste politicus van Nederland. :Y
De inhoudelijke bedenker van ons extreem fraudegevoelige toeslagenstelsel. Nee echt geweldig.
Nielschwoensdag 6 september 2017 @ 21:43
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:00 schreef Nattekat het volgende:
Manmanman :')

Die complete kamer is verlaten bij de overgrote meerderheid van de debatten maar jullie weten het weer bij één partij te leggen.
Nee Calimero; als het nou ging over broedplaatsen van de Vlaamse nachtegaal was het logisch dat het FvD er niet bij zou zijn. Dit was echter een onderwerp waar Baudet zich in het verleden graag mee bemoeide.
KoosVogelswoensdag 6 september 2017 @ 21:49
Baudet wil zijn Russische matties natuurlijk niet tegen het hoofd stoten. Hij wil een discussie over de schuldvraag van de Russen niet legitimeren door aanwezig te zijn bij het debat.
Klopkoekwoensdag 6 september 2017 @ 21:52
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:37 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Die mensen zijn wel mabestaanden van overledenen. Een zeer gevoelig onderwerp waar die natte tosti eerst nog een grote bek over had. Waarom was ie niet bij het debat? Moest ie weer lavendel snuiven?
Poetin fanboy.

Livestro weet.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 21:52
quote:
7s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:22 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik heb zo'n baard na een week, waarom doet hij er een maand over?
Geen idee, ben ik god?
Nattekatwoensdag 6 september 2017 @ 22:01
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:43 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Nee Calimero; als het nou ging over broedplaatsen van de Vlaamse nachtegaal was het logisch dat het FvD er niet bij zou zijn. Dit was echter een onderwerp waar Baudet zich in het verleden graag mee bemoeide.
Ah gossie, weer een stakker die geen post zonder ad hominem kan maken.
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 22:05
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:49 schreef KoosVogels het volgende:
Baudet wil zijn Russische matties natuurlijk niet tegen het hoofd stoten. Hij wil een discussie over de schuldvraag van de Russen niet legitimeren door aanwezig te zijn bij het debat.
cyka рады, что они знают наш план!
:')
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 22:08
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:43 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Nee Calimero; als het nou ging over broedplaatsen van de Vlaamse nachtegaal was het logisch dat het FvD er niet bij zou zijn. Dit was echter een onderwerp waar Baudet zich in het verleden graag mee bemoeide.
Hij heeft toch een verklaring gegeven? Je kunt het accepteren of niet. We kunnen wel gaan twijfelen over alles wat iemand zegt, maar dan komt er geen einde aan. ;(
KoosVogelswoensdag 6 september 2017 @ 22:09
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:05 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

cyka рады, что они знают наш план!
:')
Baudet zal ons ongetwijfeld kunnen vertellen wat dat betekent.

Nee, ook op dat vlak is Baudet een engnek. De beste man heeft in het verleden doodleuk Russisch fake news lopen verspreiden via Twitter. Heel apart.
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 22:10
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:09 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Baudet zal ons ongetwijfeld kunnen vertellen wat dat betekent.

Nee, ook op dat vlak is Baudet een engnek. De beste man heeft in het verleden doodleuk Russisch fake news lopen verspreiden via Twitter. Heel apart.
Russisch fake news? In welke context? En heb je daar een voorbeeld van?
Kansenjongerewoensdag 6 september 2017 @ 22:11
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:08 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Hij heeft toch een verklaring gegeven? Je kunt het accepteren of niet. We kunnen wel gaan twijfelen over alles wat iemand zegt, maar dan komt er geen einde aan. ;(
Zijn verklaring was toch niet meer dan dat kleine partijen nu eenmaal niet bij alle debatten kunnen zijn, maar dat hij het onderwerp echt heel belangrijk vindt? Als Denk met die verklaring een debat over het oppakken van Nederlanders in Turkije zou laten schieten, zou jij dan zeggen: "Prima verklaring, groot gelijk hebben ze!"?
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:11
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:08 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Hij heeft toch een verklaring gegeven? Je kunt het accepteren of niet. We kunnen wel gaan twijfelen over alles wat iemand zegt, maar dan komt er geen einde aan. ;(
Een verklaring dat zijn vorige afspraak was uitgelopen. Maar toen bleek dat hij zich niet eens als spreker had aangemeld. Als verklaring wat mager dus, zeker aangezien het eerder voor de FvD blijkbaar toch een erg belangrijk onderwerp was. En Hiddema vond zijn bijbaan belangrijker dan zijn taak als volksvertegenwoordiger.
Dan lijkt het toch meer op wat lafjes het debat en daarmee tegenspraak ontwijken.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2017 22:13:41 ]
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:12
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:10 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Russisch fake news? In welke context? En heb je daar een voorbeeld van?
Zie o.a. De linkjes die ik in het vorige deel plaatste. Hij heeft meerdere malen typisch Russisch nepnieuws proberen te verspreiden. Dat was toch wel vrij algemeen bekend?
KoosVogelswoensdag 6 september 2017 @ 22:16
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:10 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Russisch fake news? In welke context? En heb je daar een voorbeeld van?
Vooral het laatste stuk is interessant
Klopkoekwoensdag 6 september 2017 @ 22:16
quote:
"Het gaat niet om één beslissende gebeurtenis. Zie het als een salami met dunne schijfjes, die staan voor ondermijning van de NAVO of de verwijding in Nederland tussen links en rechts."
https://nos.nl/artikel/21(...)-in-cyberoorlog.html

Baudet is een nuttige idioot
Tamabralskiwoensdag 6 september 2017 @ 22:17
quote:
11s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:12 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Zie o.a. De linkjes die ik in het vorige deel plaatste. Hij heeft meerdere malen typisch Russisch nepnieuws proberen te verspreiden. Dat was toch wel vrij algemeen bekend?
Wat vind jij geen politieke nepnieuws ? Alles wat niet-wanbeleid is vind jij (russische) nep-nieuws.. en anders schreeuw je 'Nazi!'
KoosVogelswoensdag 6 september 2017 @ 22:20
Check de fanboys agressief reageren. Niemand mag komen aan de lavendel snuivende messias.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:20
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:20 schreef KoosVogels het volgende:
Check de fanboys agressief reageren. Niemand mag komen aan de lavendel snuivende messias.
Gaat alles wel goed?
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:22
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:20 schreef KoosVogels het volgende:
Check de fanboys agressief reageren. Niemand mag komen aan de lavendel snuivende messias.
Bij enige kritiek is de kans op schuimbekken inderdaad vrij groot. Kritisch of zelfstandig denken over de grote leider lijkt compleet onmogelijk.
Bluesdudewoensdag 6 september 2017 @ 22:22
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:17 schreef Tamabralski het volgende:
anders schreeuw je 'Nazi!'
Ik zit me suf te peinzen wanneer 99.999 ' nazi' schreeuwde.
Ik zou het niet weten..
what the hell.... jij bent de nazi-schreeuwer En je beschuldigt je vijand daarvan.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:26
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:22 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ik zit me suf te peinzen wanneer 99.999 ' nazi' schreeuwde.
Ik zou het niet weten..
what the hell.... jij bent de nazi-schreeuwer En je beschuldigt je vijand daarvan.
Ach in bepaalde gevallen wil ik racisme of ander extreemrechts gedrag wel benoemen. Maar niet te vaak en als argument in deze slaat het ook nergens op. Maar goed, die tambralski is een wat 'bijzonder' figuur.
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 22:27
quote:
Wat is er precies interessant aan? Baudet geeft aan dat hij het verhaal van de Russen ook aan wil horen. Daar is toch niks mis mee? Of moet alles wat Rusland doet en zegt maar meteen naar de kliko verwezen worden omdat het Rusland is?

De normalisering van de relatie met Rusland is ook een punt waar ik persoonlijk groot voorstander van ben overigens.
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 22:27
-dubbel-
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:30
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:27 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Wat is er precies interessant aan? Baudet geeft aan dat hij het verhaal van de Russen ook aan wil horen. Daar is toch niks mis mee? Of moet alles wat Rusland doet en zegt maar meteen naar de kliko verwezen worden omdat het Rusland is?

De normalisering van de relatie met Rusland is ook een punt waar ik persoonlijk groot voorstander van ben overigens.
Ofwel je wilt de Russische agressie richting Oekraïne belonen?
Of is wat jou betreft de soevereiniteit van De Krim weer overdragen aan Oekraïne ook onderdeel van die normalisatie? Dan wil ik dat ook wel steunen.
KoosVogelswoensdag 6 september 2017 @ 22:32
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:27 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Wat is er precies interessant aan? Baudet geeft aan dat hij het verhaal van de Russen ook aan wil horen. Daar is toch niks mis mee? Of moet alles wat Rusland doet en zegt maar meteen naar de kliko verwezen worden omdat het Rusland is?

De normalisering van de relatie met Rusland is ook een punt waar ik persoonlijk groot voorstander van ben overigens.
Hij retweet Russisch fake news, dat als doel heeft het westen te ondermijnen. Dat is wat er interessant aan is.

Waarom stel je trouwens zo'n vraag, terwijl je vorige post al een reactie was op een bijdrage van mij waarin ik aangaf waar het mij om ging?
SgtPorkbeanswoensdag 6 september 2017 @ 22:33
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:30 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ofwel je wilt de Russische agressie richting Oekraïne belonen?
Of is wat jou betreft de soevereiniteit van De Krim weer overdragen aan Oekraïne ook onderdeel van die normalisatie? Dan wil ik dat ook wel steunen.
Dat vind ik er verder los van staan. Rusland heeft net zo weinig te zeggen over de Krim als Nederland wat mij betreft. (Ook al is Rusland daar formeel wel de baas op dit moment natuurlijk.)
KoosVogelswoensdag 6 september 2017 @ 22:40
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:33 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Dat vind ik er verder los van staan. Rusland heeft net zo weinig te zeggen over de Krim als Nederland wat mij betreft. (Ook al is Rusland daar formeel wel de baas op dit moment natuurlijk.)
Dus het 'normaliseren van de relatie' houdt vooral in: buigen voor de Russische beer.

Wij schrappen de sancties, worden weer beste matties met Poetin en verwachten daar niets voor terug? Sterker, impliciet zeggen we tegen de Russen dat we geen moeite hebben met hun agressieve buitenlandpolitiek.

Als dit de lijn is van FvD, bid ik op m'n blote knietjes dat die gasten nooit verder komen dan twee zetels.
Kansenjongerewoensdag 6 september 2017 @ 22:43
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:27 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Wat is er precies interessant aan? Baudet geeft aan dat hij het verhaal van de Russen ook aan wil horen. Daar is toch niks mis mee? Of moet alles wat Rusland doet en zegt maar meteen naar de kliko verwezen worden omdat het Rusland is?
Wat heeft het aanhoren van het Russische verhaal voor zin als het Russische verhaal, elke keer dat er meer bewijs wordt verzameld tegen de Russen, steeds 180 graden draait ten opzichte van het vorige Russische verhaal?
Het eerste Russische verhaal was dat de MH17 was neergehaal door een Oekraïens gevechtsvliegtuig. Daar hadden de Russen zelfs radarbeelden van, helaas bleken die later gefotoshopt, maar dat mocht de pret niet drukken.
Vervolgens wisten de Russen met zekerheid te melden (dankzij satellietbeelden, helaas eveneens nep) dat de MH17 was neergehaald door een type Buk dat alleen gebruik werd door de Oekraïners. Helaas voor hen werden later resten gevonden van een ander type Buk.
En zo is het nog een tijdje doorgegaan, waarbij het enige doel van de Russen telkens maar weer blijkt om een rookgordijn op te werpen in de hoop anderen de schuld in de schoenen te schuiven.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:49
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:33 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Dat vind ik er verder los van staan. Rusland heeft net zo weinig te zeggen over de Krim als Nederland wat mij betreft. (Ook al is Rusland daar formeel wel de baas op dit moment natuurlijk.)
De annexatie van de Krim is een belangrijke oorzaak van de gespannen relatie op dit moment. Net zoals de Russische betrokkenheid bij het neerhalen van MH17. Bij normalisatie van de relatie hoort toch ook dat die onderwerpen uitgesproken worden?
Of accepteer je dat zonder consequenties?
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 22:51
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:43 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Wat heeft het aanhoren van het Russische verhaal voor zin als het Russische verhaal, elke keer dat er meer bewijs wordt verzameld tegen de Russen, steeds 180 graden draait ten opzichte van het vorige Russische verhaal?
Het eerste Russische verhaal was dat de MH17 was neergehaal door een Oekraïens gevechtsvliegtuig. Daar hadden de Russen zelfs radarbeelden van, helaas bleken die later gefotoshopt, maar dat mocht de pret niet drukken.
Vervolgens wisten de Russen met zekerheid te melden (dankzij satellietbeelden, helaas eveneens nep) dat de MH17 was neergehaald door een type Buk dat alleen gebruik werd door de Oekraïners. Helaas voor hen werden later resten gevonden van een ander type Buk.
En zo is het nog een tijdje doorgegaan, waarbij het enige doel van de Russen telkens maar weer blijkt om een rookgordijn op te werpen in de hoop anderen de schuld in de schoenen te schuiven.
Als handelaars in verwarring blijken ze, daarin al dan niet bewust gesteund door 'nuttige idioten' als Baudet, inderdaad bijzonder bekwaam.
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 23:11
Wat gaan we hard, al deel #57 _O_

Top 20 FVDuser tot nu toe :)

info.gif Top 100 voor reeks "[FVD] Forum voor Democratie" van 01-01-2017 t/m 06-09-2017

nr / aantal posts / gebruiker
01 1608 Mr.Major
02 1515 Nattekat
03 1349 99.999
04 0847 Xa1pt
05 0630 Fylax
06 0494 Gohf046
07 0470 Kansenjongere
08 0444 Maraca
09 0413 6star6lord6
10 0374 Ryon
11 0315 Ludachrist
12 0308 SgtPorkbeans
13 0306 Bluesdude
14 0269 Jigzoz
15 0260 Doublepain
16 0259 Chivaz
17 0252 remlof
18 0221 Ronald-Koeman
19 0209 Arthur_Spooner
19 0209 gekkewiebel
21 0206 DrDentz

_O_
Bluesdudewoensdag 6 september 2017 @ 23:13
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2017 23:11 schreef Doublepain het volgende:
Wat gaan we hard, al deel #57 _O_

Top 20 FVDuser tot nu toe :)

[ afbeelding ] Top 100 voor reeks "[FVD] Forum voor Democratie" van 01-01-2017 t/m 06-09-2017

nr / aantal posts / gebruiker
01 1608 Mr.Major
02 1515 Nattekat
03 1349 99.999
04 0847 Xa1pt
05 0630 Fylax
06 0494 Gohf046
07 0470 Kansenjongere
08 0444 Maraca
09 0413 6star6lord6
10 0374 Ryon
11 0315 Ludachrist
12 0308 SgtPorkbeans
13 0306 Bluesdude
14 0269 Jigzoz
15 0260 Doublepain
16 0259 Chivaz
17 0252 remlof
18 0221 Ronald-Koeman
19 0209 Arthur_Spooner
19 0209 gekkewiebel
21 0206 DrDentz

_O_
Dit is nepnieuws... De media belazeren ons.
Ik kan nooit zo weinig hier gezeten hebben....
Kan er een onderzoek worden ingezet
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 23:13 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dit is nepnieuws... De media belazeren ons.
Ik kan nooit zo weinig hier gezeten hebben....
Kan er een onderzoek worden ingezet
Door een (bewuste?) fout van een mod kunnen we pas vanaf DEEL 8 meetellen, misschien dat dat het verklaard? :)
#ANONIEMwoensdag 6 september 2017 @ 23:16
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 20:11 schreef bamibij het volgende:

[..]

Dat is de kandidaten lijst Elfletterig. Jij had het over bijeenkomsten.
Ik gebruik af en toe Mycroft en kom nu weer deze opmerking tegen. Waar slaat dit op? De user die je citeert (Homey), is geen kloon van mij. Graag mij buiten je discussies houden.
Bluesdudewoensdag 6 september 2017 @ 23:26
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2017 23:15 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Door een (bewuste?) fout van een mod kunnen we pas vanaf DEEL 8 meetellen, misschien dat dat het verklaard? :)
sorry.... sorry... ik was nepboos... for a laugh. Het zal wel kloppen.
Eigenlijk vind ik dat veel te veel in deze serie verkeer.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 08:19
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:20 schreef KoosVogels het volgende:
Check de fanboys agressief reageren. Niemand mag komen aan de lavendel snuivende messias.
Check anders met welke toon jullie hier zelf binnen vallen ? De brandstapel staat al klaar en hoeft alleen nog maar in de fik gezet te worden. ZIE JE NOU WEL !!!
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 10:30
Deze column beschrijft de vele problemen die ik met de EU heb bijzonder accuraat. Notabene geschreven door "links". Must read.

Democratie

door Ewald Engelen

Vlak voor Rutte vorige week naar Parijs vloog om daar met Macron te spreken over de verdere verdieping van de eurozone, wist De Telegraaf te melden dat in de coalitieonderhandelingen het raadgevend referendum was uitgeruild tegen de gekozen burgemeester. Het moet een hele opluchting zijn geweest voor Rutte. Niet langer de hijgende adem van de burger in zijn nek terwijl hij breed lachend zijn paraaf zet onder het einde van Nederland.

Twee weken geleden schreef ik dat het Europese politieke establishment een stille coup voorbereidt. Alle signalen wijzen erop dat wij spoedig geconfronteerd gaan worden met vergaande stappen naar een min of meer volwaardige euroregering. En ook al maken politici en hun paardenfluisteraars mooie sier met democratie en inspraak, het is toch echt onvermijdelijkheid wat de klok slaat. Een muntunie kan niet zonder grotere begrotingscoördinatie, zonder een bankenunie, zonder een kapitaalmarktenunie, zonder eenhoofdige leiding, en niet zonder transfers van rijk naar arm. En over de rest mag verder fijn democratisch gedebatteerd worden. Aldus übertechnocraat Coen Teulings vorige week in NRC Handelsblad.

Begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen Europese samenwerking. Er zijn voldoende grensoverschrijdende problemen waar Europese samenwerking in principe een goede oplossing voor zou kunnen zijn. In principe – want in de praktijk heeft de burger over de aard van die samenwerking weinig te zeggen en het grootbedrijf veel. Maar ik ben faliekant tegen de euro. En mijn argumenten hebben alles te maken met de geschiedenis van de goudstandaard. Voor de Eerste Wereldoorlog werkte de goudstandaard prima. Erna niet meer. Reden: na de ongelooflijke offers die de elites tijdens de Grote Oorlog van Jan-met-de-pet hadden gevraagd was het uit met de paternalistische pret van ervoor. De gewone man wilde in ruil voor zijn dienstplicht via vakbond en politieke partij zeggenschap over staat en economie. En dus kreeg hij universeel stemrecht, mocht hij demonstreren, mocht hij zich aansluiten bij vakbonden, en kreeg hij een verzorgingsstaat.
Het regeerakkoord wordt een smurrie van wat ons beloofd is

Het gevolg was dat afstemming tussen economieën niet langer kon plaatsvinden door simpelweg een kwart of een derde uit het loonzakje van Jan-met-de-pet te halen. Hij zou ogenblikkelijk het Malieveld hebben gevuld. Of een barrage aan moties richting het kabinet hebben afgevuurd. Of erger. Voor de Grote Oorlog was het snijden in loonkosten geen enkel probleem. Erna werd het een geheide gang richting oppositiebankjes of revolutie. De eurozone is de goudstandaard in het kwadraat. Economieën worden gedwongen hun concurrentievermogen te herstellen door rücksichtslos te snijden in de lonen van werknemers. Zie Griekenland. Het betekent dat de muntunie structureel de belangen van werkgevers dient en die van werknemers schaadt. Om die reden is de euro principieel onverenigbaar met democratie. Vandaar de trojka, vandaar de eis van Duitsland dat alle lidstaten een verbod op begrotingstekorten in hun grondwet opnemen, vandaar de uitbreiding van de controlemacht van Brussel, en vandaar de uitholling van het nationale budgetrecht.

Ik vind het onbestaanbaar dat onze volksvertegenwoordigers tijdens de eurocrisis het nationale budgetrecht grotendeels hebben weggegeven. Het is een van de redenen waarom ik zo blij ben met een laagdrempelig raadgevend referendum. En waarom dat van mij morgen een corrigerend referendum mag worden. De recente geschiedenis heeft geleerd dat burgers onvoldoende kunnen vertrouwen op de democratische inborst van het merendeel van hun vertegenwoordigers. Zij geven doodleuk weg wat niet van hen is en wat niet aan hen is om weg te geven. De tegenwerping dat zij democratisch zijn gekozen en dat dus alles oké is, snijdt geen hout. Wij hebben op 15 maart niet gestemd voor of tegen nationaal budgetrecht. Wat partijen ons beloofden was een meer of minder coherent programma gebaseerd op een meer of minder coherente wereldbeschouwing. En wat wij straks krijgen is een regeerakkoord dat daar een wonderlijke smurrie van heeft gemaakt. De Schotse taalfilosoof Gallie gebruikte democratie als voorbeeld voor een categorie woorden die hij 'principieel betwistbaar' noemde. De tegenstanders van het referendum lijken niet te beseffen dat onze representatieve democratie maar bleekjes afsteekt bij het morele ideaal van gelijke medezeggenschap. Onze veelgeprezen vertegenwoordigende democratie is het historische resultaat van een burgerlijke elite die de opkomende arbeidersbeweging de wind uit de zeilen wilde nemen zonder de eigen positie in gevaar te brengen.

Het is hoog tijd de emancipatie van de demos te voltooien en het electoraat als het om kwesties als meer of minder euro gaat zelf te laten beslissen. Deze tijd vraagt om meer democratie, niet minder. Juist als er veel op het spel staat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gohf046 op 07-09-2017 10:36:51 ]
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 12:02
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:40 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dus het 'normaliseren van de relatie' houdt vooral in: buigen voor de Russische beer.

Wij schrappen de sancties, worden weer beste matties met Poetin en verwachten daar niets voor terug? Sterker, impliciet zeggen we tegen de Russen dat we geen moeite hebben met hun agressieve buitenlandpolitiek.

Als dit de lijn is van FvD, bid ik op m'n blote knietjes dat die gasten nooit verder komen dan twee zetels.
Wat :')
Waar heb je mij dit ooit horen zeggen? Ik vind absoluut terecht dat ze voor de annexatie van de Krim sancties opgelegd hebben gekregen.
Over agressieve buitenlandpolitiek gesproken, heb je wel eens naar onze Amerikaanse overlord gekeken? Die gaan nog wel een tandje verder dan de Russen.
Ik wil bepaalde daden en acties van de Russen niet goedpraten, maar we moeten niet vergeten dat de Amerikanen ook genoeg vuiligheid hebben uitgehaald en absoluut geen heiligen zijn.

quote:
7s.gif Op woensdag 6 september 2017 22:49 schreef 99.999 het volgende:

[..]

De annexatie van de Krim is een belangrijke oorzaak van de gespannen relatie op dit moment. Net zoals de Russische betrokkenheid bij het neerhalen van MH17. Bij normalisatie van de relatie hoort toch ook dat die onderwerpen uitgesproken worden?
Of accepteer je dat zonder consequenties?
Dat moeten wij zeker niet accepteren zonder consequenties, daarom zijn nu ook die sancties opgelegd. Maar op een gegeven moment moeten we toch met elkaar door. Er heerst nog altijd een anti-Rusland sentiment en dat is in mijn optiek niet (geheel) terecht.
remlofdonderdag 7 september 2017 @ 12:04
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:02 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Over agressieve buitenlandpolitiek gesproken, heb je wel eens naar onze Amerikaanse overlord gekeken? Die gaan nog wel een tandje verder dan de Russen.
Trump is een gigantische randmongool, maar ik kan me niet herinneren dat ie ook maar een vierkante meter van een ander land heeft geannexeerd.
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 12:08
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:04 schreef remlof het volgende:

[..]

Trump is een gigantische randmongool, maar ik kan me niet herinneren dat ie ook maar een vierkante meter van een ander land heeft geannexeerd.
Confessions_of_An_Economic_Hitman_Cover.jpg

Klopt. Ze pakken het wat tactischer aan, annexeren is niet nodig.
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 12:10
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:04 schreef remlof het volgende:

[..]

Trump is een gigantische randmongool, maar ik kan me niet herinneren dat ie ook maar een vierkante meter van een ander land heeft geannexeerd.
Trump niet specifiek, maar meer the US of A in het algemeen. Denk maar aan de bemoeienis in Libië, Irak en de onvoorwaardelijke steun aan Israël, die wél delen van Palestina annexeert.
remlofdonderdag 7 september 2017 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:08 schreef Vesz het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Klopt. Ze pakken het wat tactischer aan, annexeren is niet nodig.
John Perkins is gewoon een mafklapper met een aluhoedje.
agterdonderdag 7 september 2017 @ 12:21
Werkt Baudet voor Putin?
Zipportaldonderdag 7 september 2017 @ 12:22
NWS / Huis Thierry Baudet besmeurd met verf
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 12:44
quote:
Triest.
Mani89donderdag 7 september 2017 @ 12:46
‘Radicaal Anarchistisch Feministisch Front’

Je gaat bijna denken aan een false flag met zo'n lachwekkende over de top naam.
Mani89donderdag 7 september 2017 @ 12:48
“We protesteren met deze aktie tegen het verderfelijke gedachtengoed van Baudet. We verzetten ons tegen het groeiende gevaar van Forum voor Democratie dat een nieuwe fascistische beweging probeert op te bouwen van hordes (jonge) witte mannen. (blanke mannen bedoelen ze hier mee) Baudet en consorten verpakken hun racisme, seksisme en nationalisme in pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij. Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte (blanke) mensen steeds duidelijker hun stem laten horen.”

Dit had zomaar een post uit deze reeks kunnen zijn.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 12:49
Oh lekker alle kritiek op Thierry verdachtmakende omdat een of andere gekkenclub mensen in de persoonlijke sfeer lastig valt.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 12:54
Ik hoop dat Baudet wat beveiliging krijgt, je weet het maar nooit met die linkse gekkies
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 12:54
Beetje sneu om zijn huis te bekladden.
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 12:58
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:54 schreef Doublepain het volgende:
Ik hoop dat Baudet wat beveiliging krijgt, je weet het maar nooit met die linkse gekkies
Dat heeft hij al, bij de herdenking van Pim Fortuyn en voorafgaande aan het Oekraine-referendum werd hij ook beveiligd. Is ook hard nodig blijkt wel weer, agressie en geweld uit die hoek kent geen grenzen.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 12:59
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:58 schreef Vesz het volgende:

[..]

Dat heeft hij al, bij de herdenking van Pim Fortuyn en voorafgaande aan het Oekraine-referendum werd hij ook beveiligd. Is ook hard nodig blijkt wel weer, agressie en geweld uit die hoek kent geen grenzen.
Enige vorm van discussie is vaak ver te zoeken idd, of je bent het met ons eens of je bent een racist/facist etc
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 13:01
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:58 schreef Vesz het volgende:

[..]

Dat heeft hij al, bij de herdenking van Pim Fortuyn en voorafgaande aan het Oekraine-referendum werd hij ook beveiligd. Is ook hard nodig blijkt wel weer, agressie en geweld uit die hoek kent geen grenzen.
Persoonlijk vind ik wat verf op zijn voordeur en trap wat anders dan 'grenzeloze agressie en geweld', maar goed, overdrijven is ook een vak.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 13:01
quote:
Schandalig. Hoop dat ze de daders pakken. Politici pak je aan in het debat.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 13:02
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:58 schreef Vesz het volgende:

[..]

Dat heeft hij al, bij de herdenking van Pim Fortuyn en voorafgaande aan het Oekraine-referendum werd hij ook beveiligd. Is ook hard nodig blijkt wel weer, agressie en geweld uit die hoek kent geen grenzen.
Terwijl in deze reeks de agressie bijna exclusief vanuit de Baudetfans komt. Toch ergens wel opmerkelijk.
xpompompomxdonderdag 7 september 2017 @ 13:02
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:58 schreef Vesz het volgende:

[..]

Dat heeft hij al, bij de herdenking van Pim Fortuyn en voorafgaande aan het Oekraine-referendum werd hij ook beveiligd. Is ook hard nodig blijkt wel weer, agressie en geweld uit die hoek kent geen grenzen.
Roze verf.
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 13:03
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:01 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik wat verf op zijn voordeur en trap wat anders dan 'grenzeloze agressie en geweld', maar goed, overdrijven is ook een vak.
Bij Fortuyn begon het ook met een onschuldige taart, maar die vergelijking mag niet gemaakt worden.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:03
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:01 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik wat verf op zijn voordeur en trap wat anders dan 'grenzeloze agressie en geweld', maar goed, overdrijven is ook een vak.
Noujah, dit is een eerst stap die richting uit. Je weet nooit wat dat soort lieden uiteindelijk gerechtvaardigd vinden.
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 13:04
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:02 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Terwijl in deze reeks de agressie bijna exclusief vanuit de Baudetfans komt. Toch ergens wel opmerkelijk.
Jij zit je hier als topposter al maanden als een hooligan te gedragen en bij tegenspraak is de ander agressief.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 13:05
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:59 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Enige vorm van discussie is vaak ver te zoeken idd, of je bent het met ons eens of je bent een racist/facist etc
Dat wordt wel vaak geroepen maar is het werkelijk zo? Want iemand die gewoon onderbouwde kritiek levert zal eigenlijk nooit voor racist of fascist uitgemaakt worden.
Waarom zit die slachtofferrol toch zo lekker dat jullie dit maar blijven roepen?
Ryondonderdag 7 september 2017 @ 13:07
Krap aan in de top 10. Mooi.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 13:07
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:04 schreef Vesz het volgende:

[..]

Jij zit je hier als topposter al maanden als een hooligan te gedragen en bij tegenspraak is de ander agressief.
Waar heb ik mensen dan bedreigd of ben ik agressief geworden?
Want dat is wat mensen met wat kritiek op Baudet hier gegarandeerd over zich heen krijgen.
Verder dan zo nu en dan wat denigrerend hoongelach ben ik volgens mij niet gekomen.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:07
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:02 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Terwijl in deze reeks de agressie bijna exclusief vanuit de Baudetfans komt. Toch ergens wel opmerkelijk.
Serieus ? agressie ? Volgens mij word hier over het algemeen op een vrij beschaafde manier gediscussieerd. Dat er soms wat linkse rakkers(lang niet allemaal) hier binnenvallen met een onbeschofte toon die vervolgens op dezelfde manier word beantwoord zou ik niet echt onder agressie willen scharen.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:09
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:07 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Waar heb ik mensen dan bedreigd of ben ik agressief geworden?
Want dat is wat mensen met wat kritiek op Baudet hier gegarandeerd over zich heen krijgen.
Verder dan zo nu en dan wat denigrerend hoongelach ben ik volgens mij niet gekomen.
Misschien moet je even lezen hoeveel agressie ik over me heen kreeg toen ik me melde in het POL-cafe. Daar zijn de FvD topic's niks bij.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:07 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Serieus ? agressie ? Volgens mij word hier over het algemeen op een vrij beschaafde manier gediscussieerd.
Jij gedraagt je inderdaad wel netjes maar lijkt daarmee helaas toch een redelijke uitzondering.
quote:
Dat er soms wat linkse rakkers(lang niet allemaal) hier binnenvallen met een onbeschofte toon die vervolgens op dezelfde manier word beantwoord zou ik niet echt onder agressie willen scharen.
Het gaat natuurlijk wel wat verder en dieper dan dat
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:03 schreef Vesz het volgende:

[..]

Bij Fortuyn begon het ook met een onschuldige taart, maar die vergelijking mag niet gemaakt worden.
Dus nu mogen we geen kritiek meer hebben? Makkelijk wel.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:09 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Misschien moet je even lezen hoeveel agressie ik over me heen kreeg toen ik me melde in het POL-cafe. Daar zijn de FvD topic's niks bij.
Remlof moet je net als zo'n tambralski gewoon negeren. Dat doet iedereen.
Ryondonderdag 7 september 2017 @ 13:10
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:09 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Dus nu mogen we geen kritiek meer hebben? Makkelijk wel.
Nou ja, ik zou geen taarten gooien of kogels afschieten. Dat ligt nog wat gevoelig.
xpompompomxdonderdag 7 september 2017 @ 13:11
quote:
11s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:

[..]

Nou ja, ik zou geen taarten gooien of kogels afschieten. Dat ligt nog wat gevoelig.
Taart is toch juist lekker?
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:11
quote:
11s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:

[..]

Nou ja, ik zou geen taarten gooien of kogels afschieten. Dat ligt nog wat gevoelig.
Valt dat onder kritiek ja? :')

Beetje vreemde reactie dit.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:11
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:09 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Dus nu mogen we geen kritiek meer hebben? Makkelijk wel.
Natuurlijk mag je kritiek hebben. Iedereen is vrij om ieder persoon en/of gedachtegoed te bekritiseren. Waar staat dat je geen kritiek mag hebben ?
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:12
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:09 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Remlof moet je net als zo'n tambralski gewoon negeren. Dat doet iedereen.
Tot die conclusie was ik inderdaad al gekomen :P.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:12
Ik zal mijn toon niet matigen, iemand persoonlijk lastigvallen vind ik sowieso uit de boze, dus daar verandert ook verder niets aan.

Verder duidelijk een heel verkeerde actie.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:13
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:11 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Natuurlijk mag je kritiek hebben. Iedereen is vrij om ieder persoon en/of gedachtegoed te bekritiseren. Waar staat dat je geen kritiek mag hebben ?
De vergelijking met Fortuyn wordt vaak gemaakt om de tegenstander de mond te snoeren.
Ryondonderdag 7 september 2017 @ 13:13
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:11 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Valt dat onder kritiek ja? :')

Beetje vreemde reactie dit.
Nee, jij kwam zelf aanzetten met gevolgtrekking van "nu mogen wij geen kritiek meer hebben" maar een voordeur besmeuren met verf valt niet onder kritiek geven. Net als taarten gooien en politici vermoorden daaronder valt.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:15
quote:
15s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:13 schreef Ryon het volgende:

[..]

Nee, jij kwam zelf aanzetten met gevolgtrekking van "nu mogen wij geen kritiek meer hebben" maar een voordeur besmeuren met verf valt niet onder kritiek geven. Net als taarten gooien en politici vermoorden daaronder valt.
Dan moet jij toch echt beter lezen beste Ryon.

In elke reactie is de daad vrij expliciet afgekeurd door mij, ik reageer op users die aangeven dat het "zo ook bij Fortuyn" begon, wordt vaak gebruikt om de tegenstander de mond te snoeren. Ik geef even aan dat dat niet gaat werken.

Verder hoef ik ook niet in de verdediging te schieten over acties duidelijk te ver gaan en zeer afkeurenswaardig zijn.

Vrij sneu om meteen met "kogel" aan te komen zetten eigenlijk. Moet je niet doen.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:17
Dus de implicatie dat ik zou vinden dat deze actie onder kritiek valt is of een slechte grap of een heel gekke interpretatie van mijn posts. :)
agterdonderdag 7 september 2017 @ 13:17
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:09 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Dus nu mogen we geen kritiek meer hebben? Makkelijk wel.
Ja. Want dan demoniseert je en lok je moord en agressie uit. Kijk maar naar Pim. :+
_O-

Roze verf mensen.. roze verf. :D
Ryondonderdag 7 september 2017 @ 13:18
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:15 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Dan moet jij toch echt beter lezen beste Ryon.

In elke reactie is de daad vrij expliciet afgekeurd door mij, ik reageer op users die aangeven dat het "zo ook bij Fortuyn" begon, wordt vaak gebruikt om de tegenstander de mond te snoeren. Ik geef even aan dat dat niet gaat werken.

Verder hoef ik ook niet in de verdediging te schieten over acties duidelijk te ver gaan en zeer afkeurenswaardig zijn.

Vrij sneu om meteen met "kogel" aan te komen zetten eigenlijk. Moet je niet doen.
Nee, ik las wel degelijk goed, die user zei:

quote:
Bij Fortuyn begon het ook met een onschuldige taart, maar die vergelijking mag niet gemaakt worden.
Voordat de 'onschuldige' taart gegooid werd was Fortuyn al het middelpunt van het debat, de kentering kwam na de taart. Dat had niets meer met kritiek te maken.

Dit incident (en de vergelijking met Fortuyn) opvatten als "er mag geen kritiek meer geleverd worden" is onterecht. Dat mag ook gewoon. Maar dit soort 'onschuldige' acties goedkeuren is geen kritiek leveren, dat is de opmars naar zwaardere acties.
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 13:19
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:15 schreef Jip141 het volgende:

[..]

In elke reactie is de daad vrij expliciet afgekeurd door mij, ik reageer op users die aangeven dat het "zo ook bij Fortuyn" begon, wordt vaak gebruikt om de tegenstander de mond te snoeren.
Dat is meer om de overeenkomst aan te tonen die stelselmatig wordt ontkend, niet om de mond te snoeren.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:19
quote:
14s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:17 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Want dan demoniseert je en lok je moord en agressie uit. Kijk maar naar Pim. :+
_O-

Roze verf mensen.. roze verf. :D
Bagatelliseren van dit soort acties is beetje kansloos vind je niet ? Ach "ze stonden maar op een moskee"
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:18 schreef Ryon het volgende:

[..]

Nee, ik las wel degelijk goed, die user zei:

[..]

Voordat de 'onschuldige' taart gegooid werd was Fortuyn al het middelpunt van het debat, de kentering kwam na de taart. Dat had niets meer met kritiek te maken.

Dit incident (en de vergelijking met Fortuyn) opvatten als "er mag geen kritiek meer geleverd worden" is onterecht. Dat mag ook gewoon. Maar dit soort 'onschuldige' acties goedkeuren is geen kritiek leveren, dat is de opmars naar zwaardere acties.
Maar dat doe ik dus expliciet niet, nu letterlijk voor jou:


Dit incident heeft helemaal niets te maken met kritiek en is ook niet onschuldig. Het is zeer afkeurenswaardig. Iemand op deze manier lastigvallen in de persoonlijke sfeer is fout.


Vervolgens zeg ik: betekent niet dat we hierna geen kritiek, (dat is dus niet het besmeuren van iemands woonplaats), mogen hebben op de FvD.

Wellicht ben je in de war door de letterlijke quote en de reactie erna. Maar zo is het totaal niet bedoeld. En had je eigenlijk ook kunnen opmaken uit alle reacties, maar goed.
Vrij duidelijk allemaal.

Je leest wat je wil lezen natuurlijk.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 13:24
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:37 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Die mensen zijn wel mabestaanden van overledenen. Een zeer gevoelig onderwerp waar die natte tosti eerst nog een grote bek over had. Waarom was ie niet bij het debat? Moest ie weer lavendel snuiven?
Vier zinnen, twee spastische ad hominems richting Baudet.
Ronald-Koemandonderdag 7 september 2017 @ 13:25
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:23 schreef Jip141 het volgende:

[..]


Dit incident heeft helemaal niets te maken met kritiek en is ook niet onschuldig. Het is zeer afkeurenswaardig. Iemand op deze manier lastigvallen in de persoonlijke sfeer is fout.
Jammer dat we vanuit links dit soort nuance zo weinig terug zien in de discussies over Baudet en FvD.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:25
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:23 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Maar dat doe ik dus expliciet niet, nu letterlijk voor jou:


Dit incident heeft helemaal niets te maken met kritiek en is ook niet onschuldig. Het is zeer afkeurenswaardig. Iemand op deze manier lastigvallen in de persoonlijke sfeer is fout.


Vervolgens zeg ik: betekent niet dat we hierna geen kritiek, (dat is dus niet het besmeuren van iemands woonplaats, mogen hebben op de FvD.

Wellicht ben je in de war door de letterlijke quote en de reactie erna. Maar zo is het totaal niet bedoeld. En had je eigenlijk ook kunnen opmaken uit alle reacties, maar goed.
Vrij duidelijk allemaal.

Je leest wat je wil lezen natuurlijk.
Maar wie zegt hier dan dat je geen kritiek mag hebben ? Hier vallen namelijk meerdere mensen per dag willekeurig binnen met zowel inhoudelijke als niet inhoudelijke kritiek op Baudet/FvD :P.
agterdonderdag 7 september 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:19 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Bagatelliseren van dit soort acties is beetje kansloos vind je niet ? Ach "ze stonden maar op een moskee"
Het is wat het is. Roze verf. Niets meer. Niets minder.

Blaas het niet op. Dat maakt het lachwekkend.
Ryondonderdag 7 september 2017 @ 13:26
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:23 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Maar dat doe ik dus expliciet niet, nu letterlijk voor jou:


Dit incident heeft helemaal niets te maken met kritiek en is ook niet onschuldig. Het is zeer afkeurenswaardig. Iemand op deze manier lastigvallen in de persoonlijke sfeer is fout.


Vervolgens zeg ik: betekent niet dat we hierna geen kritiek, (dat is dus niet het besmeuren van iemands woonplaats, mogen hebben op de FvD.

Wellicht ben je in de war door de letterlijke quote en de reactie erna. Maar zo is het totaal niet bedoeld. En had je eigenlijk ook kunnen opmaken uit alle reacties, maar goed.
Vrij duidelijk allemaal.

Je leest wat je wil lezen natuurlijk.
Dat je de actie afkeurde zag ik en daar doelde ik ook niet op. Je kwam zelf met de stroman aanzetten van "nu mogen we geen kritiek meer hebben". Niemand beweerde dat. Ik gaf alleen aan dat taarten en kogels 'als vorm van kritiek' wat gevoelig liggen. Want ja, de vergelijking met een andere uitgesproken politicus ligt wel degelijk op de loer.
xpompompomxdonderdag 7 september 2017 @ 13:27
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:25 schreef agter het volgende:

[..]

Het is wat het is. Roze verf. Niets meer. Niets minder.

Blaas het niet op. Dat maakt het lachwekkend.
quote:
agressie en geweld uit die hoek kent geen grenzen.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:27
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:25 schreef agter het volgende:

[..]

Het is wat het is. Roze verf. Niets meer. Niets minder.

Blaas het niet op. Dat maakt het lachwekkend.
Ik blaas helemaal niks op. Mooie woordspeling trouwens :P. Maar ze proberen hier toch een politicus te intimideren en ondertussen vandaliseren ze de boel ook nog.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:26 schreef Ryon het volgende:

[..]

Dat je de actie afkeurde zag ik en daar doelde ik ook niet op. Je kwam zelf met de stroman aanzetten van "nu mogen we geen kritiek meer hebben". Niemand beweerde dat. Ik gaf alleen aan dat taarten en kogels 'als vorm van kritiek' wat gevoelig liggen. Want ja, de vergelijking met een andere uitgesproken politicus ligt wel degelijk op de loer.
Ik ben blij dat het duidelijk is wat mijn mening is in deze.
Ronald-Koemandonderdag 7 september 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:48 schreef Mani89 het volgende:
“We protesteren met deze aktie tegen het verderfelijke gedachtengoed van Baudet. We verzetten ons tegen het groeiende gevaar van Forum voor Democratie dat een nieuwe fascistische beweging probeert op te bouwen van hordes (jonge) witte mannen. (blanke mannen bedoelen ze hier mee) Baudet en consorten verpakken hun racisme, seksisme en nationalisme in pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij. Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte (blanke) mensen steeds duidelijker hun stem laten horen.”

Dit had zomaar een post uit deze reeks kunnen zijn.
Het feit dat ze overgaan op dit soort strapatsen (vandalisme; een vorm van bedreiging) geeft al aan dat ze de discussie inhoudelijk niet weten te winnen. Te zielig gewoon. Maar goed, we wisten allang dat dit soort lieden bestonden. Hopelijk houdt Baudet z'n hoofd koel.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 13:36
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:03 schreef Vesz het volgende:

[..]

Bij Fortuyn begon het ook met een onschuldige taart, maar die vergelijking mag niet gemaakt worden.
Ik zou niet direct in elk actietje van een links groepje direct een voorbode van een op handen zijnde liquidatie zien, nee. Net zo min als ik zoiets zou zien als een toonbeeld van de grenzeloze bereidheid tot geweld van links of wie je ook precies bedoelt.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 13:41
Wethouder steekt demonstratief vingers in zijn oren: ‘la la la’

Met twee vingers in beide oren demonstratief een liedje zingen: la la la. Zo zou wethouder Franko Zivkovic-Laurenta(D'66) van Stichtse Vecht volgens twee insprekers hebben gereageerd tijdens een commissievergadering toen zij het woord namen.

https://www.ad.nl/utrecht(...)n-la-la-la~aa83fe38/

Waarom doet dit me denken aan Remlof ? :') :') :')
Ronald-Koemandonderdag 7 september 2017 @ 13:50
quote:
Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte (blanke) mensen steeds duidelijker hun stem laten horen.”
Ja, FvD voorstanders voelen zich zelfs zo bedreigd over hun machtspositie dat ze méér inspraak willen voor het hele volk inclusief niet-blanke mannen en vrouwen. Wat een stelletje machtswellustelingen en onderdrukkers zeg dat FvD :r
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 13:51
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:36 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik zou niet direct in elk actietje van een links groepje direct een voorbode van een op handen zijnde liquidatie zien, nee. Net zo min als ik zoiets zou zien als een toonbeeld van de grenzeloze bereidheid tot geweld van links of wie je ook precies bedoelt.
Deze actie alleen zegt inderdaad niet zoveel, maar als je naar het groter plaatje kijkt maak ik me steeds meer zorgen in ieder geval. Bijeenkomsten die moeten worden afgelast omdat ze niet welkom zijn en de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, de dagelijkse stortvloed aan opinies hoe fout, seksistisch en extreemrechts FvD en Baudet is en ga zo maar door. Deze actie is daar een gevolg van.
Elziesdonderdag 7 september 2017 @ 13:53
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:41 schreef Gohf046 het volgende:
Wethouder steekt demonstratief vingers in zijn oren: ‘la la la’

Met twee vingers in beide oren demonstratief een liedje zingen: la la la. Zo zou wethouder Franko Zivkovic-Laurenta(D'66) van Stichtse Vecht volgens twee insprekers hebben gereageerd tijdens een commissievergadering toen zij het woord namen.

Ik heb die vergelijking hier al vaker gemaakt. Soms klinkt de waarheid zo direct dat men de eigen vingers in de oren stopt en la, la, la gaat zingen. Dan kun je nog beter een verfkwast ter hand nemen of natuurlijk de digitale pen. :)
Elziesdonderdag 7 september 2017 @ 14:00
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:51 schreef Vesz het volgende:

[..]

Deze actie alleen zegt inderdaad niet zoveel, maar als je naar het groter plaatje kijkt maak ik me steeds meer zorgen in ieder geval. Bijeenkomsten die moeten worden afgelast omdat ze niet welkom zijn en de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, de dagelijkse stortvloed aan opinies hoe fout, seksistisch en extreemrechts FvD en Baudet is en ga zo maar door. Deze actie is daar een gevolg van.
Het is toch weer een deuk in de vrijheid van meningsuiting.

Een deuk om in alle vrijheid in Nederland een discussie te kunnen voeren.

Met opengesperde ogen schreeuwen of met roze verven op andermans deuren zal nooit leiden tot enige overtuigingskracht bij de ander. Men vergroot louter de al bestaande gepolariseerde werkelijkheid.

Maar het is wel triest dat dit in Nederland gebeurd. Want we herinneren ons allemaal nog die met poep besmeurde taart die Pim Fortuyn in het gezicht werd gesmeerd. Men leert er niets van.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 14:04
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:51 schreef Vesz het volgende:

[..]

Deze actie alleen zegt inderdaad niet zoveel, maar als je naar het groter plaatje kijkt maak ik me steeds meer zorgen in ieder geval. Bijeenkomsten die moeten worden afgelast omdat ze niet welkom zijn en de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, de dagelijkse stortvloed aan opinies hoe fout, seksistisch en extreemrechts FvD en Baudet is en ga zo maar door. Deze actie is daar een gevolg van.
Of is dat allemaal weer het gevolg van de oneindige stroom achterlijke uitspraken vanuit FvD en haar aanhang?

Een beweging wordt echt niet vanuit het niets geassocieerd met facisme, racisme en seksisme. Ze kiezen er zeer bewust voor om steeds de grens op te zoeken en regelmatig over te gaan.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 14:07
Vond deze wel redelijk accuraat. Beschrijving van Baudet door een linkse user hier op het forum.

quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:42 schreef probeer het volgende:
Ik zou hem denk ik eerder omschrijven als conservatief en (neo-)liberaal. Nationalistisch ook, zonder daar verder een waardeoordeel aan te hangen. Seksist, mwah .. wellicht een tikkeltje, op een manier waarop 'rechtse Amsterdamse ballen' dat altijd wel een beetje zijn. Maar ik zie hem dat absoluut niet in beleid omzetten. Fascist of racist, nee, dat zie ik niet terug.

Eerder gewoon een VVD-er die in reactie op de politieke ontwikkelingen van de laatste 5-10 jaar, binnen oa het christendom op zoek is gegaan naar 'de Nederlandse identiteit'.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 14:13
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:51 schreef Vesz het volgende:

[..]

Deze actie alleen zegt inderdaad niet zoveel, maar als je naar het groter plaatje kijkt maak ik me steeds meer zorgen in ieder geval. Bijeenkomsten die moeten worden afgelast omdat ze niet welkom zijn en de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, de dagelijkse stortvloed aan opinies hoe fout, seksistisch en extreemrechts FvD en Baudet is en ga zo maar door. Deze actie is daar een gevolg van.
Volgens mij was die bijeenkomst niet afgelast omdat ze niet welkom waren, maar omdat de eigenaar zelf geen zin had om beveiliging te regelen nadat hij hoorde dat er wellicht ook wat linkse actievoerders kwamen. Daarna konden ze in de Van der Valk gewoon weer verder met de bijeenkomst.

Verder heb je die stortvloed aan opinies over elke politicus. Volgens een paar users hier is de galg nog te goed voor Klaver en de D'66 politici, TPO staat vol over hoe ons land door de (s)linksen wordt weggegeven, GeenStijl ziet Rutte het land verraden waar we allemaal bij staan en De Telegraaf zoekt elke verkiezingsronde een linkse partij uit om eens goed aan te pakken.

Dan zal er in de Volkskrant best af en toe een artikel staan over Baudet (ik geloof niet zo in een dagelijkse stortvloed), maar doen alsof we hier te maken hebben met De Herrijzenis van Ons Aller Pim is nog wel een paar deuren verder. Die man kreeg wel wat meer over zich heen dan een paar boze artikeltjes op Joop.
agterdonderdag 7 september 2017 @ 14:19
Hier is ie dan, de roze verf:

57683f145c_IMG-20170907-WA0000.jpg?mark=%2Fimage%2Fwatermark%2FGeenstijl-watermark-def.png&markalign=top%2Cright&markpad=12&markscale=10&w=593&s=2a83a4b44676bc30b35f3dd34acfb036
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 14:22
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:19 schreef agter het volgende:
Hier is ie dan, de roze verf:

[ afbeelding ]
Al die spetters ook, niet eens netjes afgewerkt
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 14:23
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:22 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Al die spetters ook, niet eens netjes afgewerkt
Dat hoort een beetje bij bekladden.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 14:25
Ik vind het nogal slordig afgewerkt :') .
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 14:27
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:23 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat hoort een beetje bij bekladden.
Voor iemand van 5 misschien, als ze een beetje zorgvuldiger gewerkt hadden bijv niet de hele kwast onderdompelen en meteen erop smijten zou al heel wat schelen, vooral als je met symbolen of letters wil werken..

Zomaar een idee
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 14:27
Zo zie je maar weer waarom vrouwen achter het aanrecht horen, van schilderen hebben ze geen kaas gegeten.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 14:32
Ik vind dat sfeer hier wel een tikkeltje gemoedelijk worden. Dat moeten we ook niet willen met z'n allen toch ? c_/
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 14:34
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:19 schreef agter het volgende:
Hier is ie dan, de roze verf:

[ afbeelding ]
Dit is het directe gevolg van de ranzig linkse demonisering. Precies hetzelfde als wat Fortuyn toentertijd overkwam. De volgende stap is dat Baudet niet meer zonder beveiliging over straat kan.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 14:35
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:32 schreef Gohf046 het volgende:
Ik vind dat sfeer hier wel een tikkeltje gemoedelijk worden. Dat moeten we ook niet willen met z'n allen toch ? c_/
Baudet is een stomme nazifascist.
xpompompomxdonderdag 7 september 2017 @ 14:35
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:34 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Dit is het directe gevolg van de ranzig linkse demonisering. Precies hetzelfde als wat Fortuyn toentertijd overkwam. De volgende stap is dat Baudet niet meer zonder beveiliging over straat kan.
Ok.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 14:36
quote:
11s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:35 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Baudet is een stomme nazifascist.
Kan niet lang duren tot de gemoedelijkheid weer voorbij is nu.
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 14:39
quote:
14s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:36 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Kan niet lang duren tot de gemoedelijkheid weer voorbij is nu.
Zeker niet als ik mijn "matties" van het Identitair Verzet erbij ga halen :') :7
KrappeAutodonderdag 7 september 2017 @ 14:41
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:13 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Volgens mij was die bijeenkomst niet afgelast omdat ze niet welkom waren, maar omdat de eigenaar zelf geen zin had om beveiliging te regelen nadat hij hoorde dat er wellicht ook wat linkse actievoerders kwamen. Daarna konden ze in de Van der Valk gewoon weer verder met de bijeenkomst.
Wat is praktisch het verschil? De conclusie is dat de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt.

We zien hetzelfde met het afbeelden van Mohammed. Mensen doen dat niet, niet omdat ze het inhoudelijk verwerpelijk vinden om Mohammed af te beelden, maar omdat ze bang zijn aangevallen te worden door islamitische terroristen. Praktisch is het resultaat hetzelfde: de vrijheid wordt stapsgewijs afgebouwd.

quote:
Verder heb je die stortvloed aan opinies over elke politicus. Volgens een paar users hier is de galg nog te goed voor Klaver en de D'66 politici, TPO staat vol over hoe ons land door de (s)linksen wordt weggegeven, GeenStijl ziet Rutte het land verraden waar we allemaal bij staan en De Telegraaf zoekt elke verkiezingsronde een linkse partij uit om eens goed aan te pakken.
Het klopt dat er genoeg kritiek is op linkse politici. Een wezenlijk verschil is echter dat rechtse politici al snel als onmenselijk worden weggezet door middel van zeer geladen labels die niet aansluiten op het gepropageerde gedachtegoed van de persoon in kwestie.

Ik bedoel, de SP staat niet ver van een gedachtegoed dat verantwoordelijk is voor de dood van honderden miljoenen mensen (communisme/socialisme), maar die worden met veel meer respect behandeld dan menig rechtse politicus.

Iemand continu voor fascist, racist of nazi uitmaken geeft uiteindelijk morele goedkeuring voor geweld en veroorzaakt waardeverlies van de daadwerkelijk betekenis van de woorden en daarmee haar geschiedenis.

quote:
Dan zal er in de Volkskrant best af en toe een artikel staan over Baudet (ik geloof niet zo in een dagelijkse stortvloed), maar doen alsof we hier te maken hebben met De Herrijzenis van Ons Aller Pim is nog wel een paar deuren verder. Die man kreeg wel wat meer over zich heen dan een paar boze artikeltjes op Joop.
Sure, maar zoals wel vaker heeft men problemen met het spotten van trends.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 14:52
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:19 schreef agter het volgende:
Hier is ie dan, de roze verf:

[ afbeelding ]
Konden ze niet eerst wat lessen nemen?
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 14:54
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:41 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Wat is praktisch het verschil?
Dat de bijeenkomst gewoon doorging, logischerwijs.

quote:
Het klopt dat er genoeg kritiek is op linkse politici. Een wezenlijk verschil is echter dat rechtse politici al snel als onmenselijk worden weggezet door middel van zeer geladen labels die niet aansluiten op het gepropageerde gedachtegoed van de persoon in kwestie.
Klopt, en mensen als Klaver en Pechtold landverrader noemen klopt wel, want ja, dat zijn dan wel geladen labels maar ze sluiten perfect aan op het gedachtegoed.

quote:
Ik bedoel, de SP staat niet ver van een gedachtegoed dat verantwoordelijk is voor de dood van honderden miljoenen mensen (communisme/socialisme), maar die worden met veel meer respect behandeld dan menig rechtse politicus.
Dat zal voornamelijk komen omdat zij mensen zelf ook met meer respect behandelen dan menig rechts politicus, verwacht ik.

quote:
Iemand continu voor fascist, racist of nazi uitmaken geeft uiteindelijk morele goedkeuring voor geweld en veroorzaakt waardeverlies van de daadwerkelijk betekenis van de woorden en daarmee haar geschiedenis.
Aan de andere kant is het de facto verbod op die woorden dat andere mensen graag zien ook weer zoiets. De termen fascist en racist betekent gewoon iets, en als jij kan beargumenteren waarom Baudet daar volgens jou aan voldoet is het geen enkel probleem om die termen te gebruiken. De enige keer dat Baudet volgens mij een nazi is genoemd ging het vooral over zijn gedachtegoed, en dat was best een inhoudelijk stuk. Daar hoef je het niet mee eens te zijn verder, maar er werden wel redenen gegeven waarom de schrijver die woorden gebruikte.
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 14:55
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:22 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Al die spetters ook, niet eens netjes afgewerkt
Daarom moet je schilderen ook aan mannen overlaten. :{w
Ronald-Koemandonderdag 7 september 2017 @ 14:56
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:19 schreef agter het volgende:
Hier is ie dan, de roze verf:

[ afbeelding ]
whatsapp-image-2017-09-07-at-10.04.24.jpeg

Ook nog eens de pot met verf laten vallen bij het wegrennen :+
agterdonderdag 7 september 2017 @ 15:00
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:56 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ook nog eens de pot met verf laten vallen bij het wegrennen :+
_O-

Dat moet Baudet zelf geweest zijn. :+
Of heeft Hiddema Parkinson?
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 15:00
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:00 schreef agter het volgende:

[..]

_O-

Dat moet Baudet zelf geweest zijn. :+
Nee die had wel lavendelpaars genomen. :D
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 15:05
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:00 schreef agter het volgende:

[..]

_O-

Dat moet Baudet zelf geweest zijn. :+
Of heeft Hiddema Parkinson?
Ik zie prompt een beeld voor me van Baudet die in alle vroegte zijn voordeur uitloopt en uitglijdt in een plas roze verf :') "verdomde kartelverf!".
remlofdonderdag 7 september 2017 @ 15:06
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:56 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ook nog eens de pot met verf laten vallen bij het wegrennen :+
Dat krijg je nog moeilijker schoon dan die deur :P
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 15:12
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:13 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Volgens mij was die bijeenkomst niet afgelast omdat ze niet welkom waren, maar omdat de eigenaar zelf geen zin had om beveiliging te regelen nadat hij hoorde dat er wellicht ook wat linkse actievoerders kwamen. Daarna konden ze in de Van der Valk gewoon weer verder met de bijeenkomst.
Dat ging wel degelijk om de veiligheid;
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eidsrisicos-a1554809

quote:
Verder heb je die stortvloed aan opinies over elke politicus. Volgens een paar users hier is de galg nog te goed voor Klaver en de D'66 politici, TPO staat vol over hoe ons land door de (s)linksen wordt weggegeven, GeenStijl ziet Rutte het land verraden waar we allemaal bij staan en De Telegraaf zoekt elke verkiezingsronde een linkse partij uit om eens goed aan te pakken.

Dan zal er in de Volkskrant best af en toe een artikel staan over Baudet (ik geloof niet zo in een dagelijkse stortvloed), maar doen alsof we hier te maken hebben met De Herrijzenis van Ons Aller Pim is nog wel een paar deuren verder. Die man kreeg wel wat meer over zich heen dan een paar boze artikeltjes op Joop.
Uiteraard is er kritiek op vrijwel elke politicus maar dat vind ik persoonlijk van een andere categorie dan de kritiek op Baudet. Dan kijk ik wellicht door een gekleurde bril maar zo ervaar ik het wel in ieder geval. De eerste linkse politicus die regelmatig of 24/7 beveiliging nodig heeft moet ik nog tegenkomen in ieder geval.
Ronald-Koemandonderdag 7 september 2017 @ 15:15
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:06 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat krijg je nog moeilijker schoon dan die deur :P
Ervaring mee? :P
agterdonderdag 7 september 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:12 schreef Vesz het volgende:

[..]

Dat ging wel degelijk om de veiligheid;
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eidsrisicos-a1554809

[..]

Uiteraard is er kritiek op vrijwel elke politicus maar dat vind ik persoonlijk van een andere categorie dan de kritiek op Baudet. Dan kijk ik wellicht door een gekleurde bril maar zo ervaar ik het wel in ieder geval. De eerste linkse politicus die regelmatig of 24/7 beveiliging nodig heeft moet ik nog tegenkomen in ieder geval.
Niet alles wordt zo breed uitgemeten hè.

Van GL raadslid Halewijn zijn de auto's in de fik gestoken. Lijkt me ook nogal heftig.

En bij Pechtold weet ik nog dat ie zo'n bedreiger voor liet komen bij de rechter, om uit te leggen hoeveel effect en ellende het voor zijn gezin/kinderen betekende.
Ronald-Koemandonderdag 7 september 2017 @ 15:19
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:00 schreef agter het volgende:

[..]

_O-

Dat moet Baudet zelf geweest zijn. :+
Of heeft Hiddema Parkinson?
Zou mooi zijn als de roze voetstappen naar de daders leiden, of dat het Baudet zelf was idd :+
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 15:21
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:06 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat krijg je nog moeilijker schoon dan die deur :P
Paar liter terpentine en juh lijkt me, maar ik ben dan ook geen ervaringsdeskundige op dat gebied :P
Gohf046donderdag 7 september 2017 @ 15:23
Baudet spreekt via zijn woordvoerder lof uit voor de politie. „Ik heb veel waardering voor de professionele wijze waarop de Amsterdamse politie deze zaak voortvarend heeft aangepakt.”

De Amsterdamse politie heeft de bekladding in onderzoek: „Nadat wij melding kregen van de bekladding van een woning is onze afdeling Forensische Opsporing ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen”, stelt een politiewoordvoerster.

„De resultaten van dat onderzoek zullen worden overgedragen aan de recherche, die deze zaak verder in onderzoek heeft.” Of de bekladding van Baudets woning aanleiding is om extra beveiliging rond zijn woning te plaatsen, wil de politie niet zeggen.

Beveiliging van politici wordt normaliter grotendeels verricht door de Diens Bewaken Beveiligen (DBB), die tevens verantwoordelijk is voor de veiligheid van het Koninklijk Huis en diplomaten.

In politiek Den Haag is de bekladding scherp veroordeeld. „Verwerpelijk en verschrikkelijk”, reageert PVV-leider Wilders, die zelf al bijna dertien jaar zwaar wordt beveiligd wegens continue doodsbedreigingen uit radicaal-islamitische hoek. „Het debat mag je overal voeren, maar je blijft met je tengels van andermans spullen af”, vindt SP-leider Roemer. „Ik heb hier geen goed woord voor over.”
KrappeAutodonderdag 7 september 2017 @ 15:31
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:54 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat de bijeenkomst gewoon doorging, logischerwijs.
Ja, uiteindelijk met genoeg moeite ging het door. Over een tijdje worden de beschikbare plekken steeds schaarser en/of durft de politie het niet aan om door te laten gaan.

Het lijkt sterk op de ontwikkelingen na kritiek en komedie over de islam. De wereld is een stuk huiveriger geworden na de Rushdie-affaire (aanvallen op uitgevers van zijn boek over de hele wereld (Noorwegen, Japan, Italië) en de Mohammed cartoons. Het recept is hetzelfde: demonstreer hard genoeg (inclusief geweld) totdat de persoon die zijn vrijheid van meningsuiting wil gebruiken dat niet kan doen of te bang is dat te doen.

Conclusie: de vrijheid van meningsuiting wordt praktisch afgebouwd.

Trends, Ludachrist. Niet zo moeilijk om te spotten.

quote:
Klopt, en mensen als Klaver en Pechtold landverrader noemen klopt wel, want ja, dat zijn dan wel geladen labels maar ze sluiten perfect aan op het gedachtegoed.
Kun je aangeven op welke grote rechtse mediaplatforms mensen als Klaver en Pechtold continu voor landverrader worden uitgemaakt door auteurs? Ik kan die zo niet vinden.

Het willen binnenhalen van grote groepen mensen die vinden (niet allemaal) dat de Koran het beste en belangrijkste boek ooit is, waarin wordt opgeroepen om de plaatselijke bevolking af te maken (immers, ongelovig en ook veel Joden) vind ik echter al wel op het randje.

quote:
Dat zal voornamelijk komen omdat zij mensen zelf ook met meer respect behandelen dan menig rechts politicus, verwacht ik.
Want Baudet is niet respectvol geweest tot nu toe?

quote:
Aan de andere kant is het de facto verbod op die woorden dat andere mensen graag zien ook weer zoiets. De termen fascist en racist betekent gewoon iets, en als jij kan beargumenteren waarom Baudet daar volgens jou aan voldoet is het geen enkel probleem om die termen te gebruiken. De enige keer dat Baudet volgens mij een nazi is genoemd ging het vooral over zijn gedachtegoed, en dat was best een inhoudelijk stuk. Daar hoef je het niet mee eens te zijn verder, maar er werden wel redenen gegeven waarom de schrijver die woorden gebruikte.
Zo kun je overal wel redenen geven om iemand voor van alles en nog wat uit te maken en vervolgens zeggen dat dat moet kunnen omdat 'een' reden is gegeven.

Het is bizar om te lezen hoe je het zomaar eventjes gerechtvaardigd vindt om met termen als 'nazi' te strooien zolang er maar 'een' reden wordt gegeven. Een nazi is:

quote:
Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. Het nationaalsocialisme is de ideologie waarop, tussen 1933 en 1945, in Duitsland een totalitaire dictatuur was gebaseerd.
Kortom, een ideologie die voor het omverwerpen van de rechtstaat is, verantwoordelijk is voor genocide, een hekel heeft aan kapitalisme, enzovoort. Het was een verschrikkelijke, duistere tijd in Europa toen men onder het juk van deze ideeën leefde.

Om Baudet deze ideeën toe te schrijven geeft dan ook wel goed het intellectuele failliet van links aan. Men ziet een controversieel boekje in de boekenkast en de persoon is een nazi.

Vroeger betekende het nog iets als iemand werd uitgemaakt voor nazi of racist. Je moest wel heel zeker van je zaak zijn om iemand voor zoiets uit te maken, opdat je niet zomaar het imago van iemand verknalt. Nu zijn het lege termen die gebruikt worden door mensen die inhoudelijk niet mee kunnen komen, vaak door beperkte filosofische capaciteiten of bubbeldenken.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 15:44
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:12 schreef Vesz het volgende:

[..]

Dat ging wel degelijk om de veiligheid;
https://www.nrc.nl/nieuws(...)eidsrisicos-a1554809
Ja, omdat de eigenaar daar zelf voor verantwoordelijk bleek en het evenement liever afblies dan voor beveiliging te zorgen. Dat zeg ik.

quote:
Uiteraard is er kritiek op vrijwel elke politicus maar dat vind ik persoonlijk van een andere categorie dan de kritiek op Baudet. Dan kijk ik wellicht door een gekleurde bril maar zo ervaar ik het wel in ieder geval. De eerste linkse politicus die regelmatig of 24/7 beveiliging nodig heeft moet ik nog tegenkomen in ieder geval.
Het personeelsbestand van de beveiligingsdienst is sinds 2005 verdubbeld. Ook politici als Halsema, Pechtold en Cohen werden regelmatig beveiligd, veel vaker als de meeste mensen denken.

De enige die echt permanent beveiligd wordt is Wilders.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 15:51
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:31 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Ja, uiteindelijk met genoeg moeite ging het door. Over een tijdje worden de beschikbare plekken steeds schaarser en/of durft de politie het niet aan om door te laten gaan.

Het lijkt sterk op de ontwikkelingen na kritiek en komedie over de islam. De wereld is een stuk huiveriger geworden na de Rushdie-affaire (aanvallen op uitgevers van zijn boek over de hele wereld (Noorwegen, Japan, Italië) en de Mohammed cartoons. Het recept is hetzelfde: demonstreer hard genoeg (inclusief geweld) totdat de persoon die zijn vrijheid van meningsuiting wil gebruiken dat niet kan doen of te bang is dat te doen.

Conclusie: de vrijheid van meningsuiting wordt praktisch afgebouwd.

Trends, Ludachrist. Niet zo moeilijk om te spotten.
Dat is leuk en aardig, maar als het daadwerkelijk een trend was dat rechtse clubs hun mening niet meer durven te geven was het FvD natuurlijk nooit opgericht en deden er niet meerdere soortgelijke nieuwe partijen mee aan de verkiezingen.

quote:
Kun je aangeven op welke grote rechtse mediaplatforms mensen als Klaver en Pechtold continu voor landverrader worden uitgemaakt door auteurs? Ik kan die zo niet vinden.
GeenStijl, TPO, de usual suspects. Ik zeg overigens niet 'continu' he.

Kun jij mij aangeven waar Baudet continu voor nazi en fascist wordt uitgemaakt?

quote:
Het willen binnenhalen van grote groepen mensen die vinden (niet allemaal) dat de Koran het beste en belangrijkste boek ooit is, waarin wordt opgeroepen om de plaatselijke bevolking af te maken (immers, ongelovig en ook veel Joden) vind ik echter al wel op het randje.
Dit verbaast niemand.

quote:
Want Baudet is niet respectvol geweest tot nu toe?
Baudet wel, maar die zit er pas net. Ik doel meer op iemand als Wilders. Je neemt voor de SP ook niet alleen de periode-Baudet, neem ik aan.

quote:
Zo kun je overal wel redenen geven om iemand voor van alles en nog wat uit te maken en vervolgens zeggen dat dat moet kunnen omdat 'een' reden is gegeven.
Vrijheid van meningsuiting, he. Als jij iemand een nazi wil noemen mag dat. Als je dat vervolgens onderbouwt is dat wel zo fijn, dan kan de ander ook uitleggen waarom dat niet klopt.

quote:
Het is bizar om te lezen hoe je het zomaar eventjes gerechtvaardigd vindt om met termen als 'nazi' te strooien zolang er maar 'een' reden wordt gegeven. Een nazi is:

[..]

Kortom, een ideologie die voor het omverwerpen van de rechtstaat is, verantwoordelijk is voor genocide, een hekel heeft aan kapitalisme, enzovoort. Het was een verschrikkelijke, duistere tijd in Europa toen men onder het juk van deze ideeën leefde.
Bedankt voor deze refresher over hoe stom de nazi's waren.

quote:
Om Baudet deze ideeën toe te schrijven geeft dan ook wel goed het intellectuele failliet van links aan. Men ziet een controversieel boekje in de boekenkast en de persoon is een nazi.
Eigenlijk heeft één persoon dat geschreven, maar je hebt er wel vaker een handje van om de mening van één iemand maar te extrapoleren tot Geheel Links precies hetzelfde denkt als die dekselse jongen.

quote:
Vroeger betekende het nog iets als iemand werd uitgemaakt voor nazi of racist. Je moest wel heel zeker van je zaak zijn om iemand voor zoiets uit te maken, opdat je niet zomaar het imago van iemand verknalt. Nu zijn het lege termen die gebruikt worden door mensen die inhoudelijk niet mee kunnen komen, vaak door beperkte filosofische capaciteiten of bubbeldenken.
De woorden betekenen precies hetzelfde als vroeger hoor. Dat ze nu vaker gebruikt worden is omdat racisme gewoon steeds duidelijker zichtbaar is in het open riool dat het internet op sommige plekken is.
KrappeAutodonderdag 7 september 2017 @ 16:20
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:51 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat is leuk en aardig, maar als het daadwerkelijk een trend was dat rechtse clubs hun mening niet meer durven te geven was het FvD natuurlijk nooit opgericht en deden er niet meerdere soortgelijke nieuwe partijen mee aan de verkiezingen.
Die trend wordt dus ingezet. Er waren voor FvD geen grote nationale rechtse clubs die bijeenkomsten in het hele land organiseren.

quote:
GeenStijl, TPO, de usual suspects. Ik zeg overigens niet 'continu' he.
Heb je links naar de artikelen waarin Klaver en Pechtold voor landverraders worden uitgemaakt?

quote:
Kun jij mij aangeven waar Baudet continu voor nazi en fascist wordt uitgemaakt?
Even in 5 minuten opgezocht. Artikelen waar Baudet voor fascist/racist/uiterst rechts wordt uitgemaakt:

De fascistische drietrapsraket

Ter rechterzijde worden apert racistische en fascistische theorieën nauwelijks onderscheiden van terechte kritiek op immigratie- en integratiebeleid. Des te verontrustender is het dat op die flank publicisten als Elian, Eppink en Boekestijn allengs meer begrip en waardering hebben voor Thierry Baudet.

Zo maakt Thierry Baudet uiterst rechts gedachtegoed salonfähig

Dit is het slecht verhulde nazi-gedachtegoed van Thierry Baudet

Vlog Elfie: Thierry Baudet is een seksist en racist

Dit is onverdraagzaam links. Talloze opiniestukjes die dit doen, op grote linkse platforms. Ik heb er nog geen enkele kunnen vinden waarin beargumenteerd wordt dat iemand als Klaver een landverrader is. Rechts is veel beschaafder/correcter.

quote:
Dit verbaast niemand.
Als je je onderbuik even negeert zou dit niemand moeten verbazen.

Jammer dat je inhoudelijk wegduikt trouwens. Toch een beetje angstig voor debat zo te zien.

quote:
Baudet wel, maar die zit er pas net. Ik doel meer op iemand als Wilders. Je neemt voor de SP ook niet alleen de periode-Baudet, neem ik aan.
Meh, zelfs iemand als Wilders heeft vaak wel goede redenen om harde kritiek te leveren op bijvoorbeeld een Marcouch (grote fan van Al-Qaradawi en heeft gepleit voor aparte wijken waar de islam zou kunnen bloeien).

Maar goed, in de ogen van velen is Wilders niet respectvol, klopt. Rechtvaardigt dat om hem voor verschrikkelijke dingen uit te maken die hij niet is?

quote:
Vrijheid van meningsuiting, he. Als jij iemand een nazi wil noemen mag dat. Als je dat vervolgens onderbouwt is dat wel zo fijn, dan kan de ander ook uitleggen waarom dat niet klopt.
Je haalt juridisch en moreel door elkaar. Juridisch mag je in in bepaalde omstandigheden best iemand een nazi noemen, maar of het moreel juist is met dergelijke woorden te sproeien over mensen die overduidelijk geen neo-nazi zijn is een heel ander verhaal.

quote:
Eigenlijk heeft één persoon dat geschreven, maar je hebt er wel vaker een handje van om de mening van één iemand maar te extrapoleren tot Geheel Links precies hetzelfde denkt als die dekselse jongen.
Links is vrij overtuigd dat Baudet gevaarlijk/racistisch/enzvoort is, hoor. Onder andere vanwege dat soort infantiele stukjes.

quote:
De woorden betekenen precies hetzelfde als vroeger hoor.
De bijklank is totaal anders.

quote:
Dat ze nu vaker gebruikt worden is omdat racisme gewoon steeds duidelijker zichtbaar is in het open riool dat het internet op sommige plekken is.
Boe-hoe, racisme. Iemand anders behandelen vanwege de huidskleur. Alsof er dagelijks niet miljoenen mensen zijn die vanwege andere redenen anders behandeld worden, bijvoorbeeld omdat ze lelijk zijn (een veel grotere reden voor discriminatie dan huidskleur).

Het is een totaal non-issue in onze samenleving. Samen met iets als klimaathysterie heeft links het nodig om nog relevant proberen te blijven aangezien het zo goed als is uitgespeeld op de grote thema's van onze tijd (immigratie, economie, islam, Europese Unie).
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 16:27
Volgens de Telegraaf heeft dat tuig ook nog een mengsel van ontlasting en braaksel in Thierry zijn brievenbus achtergelaten. :r
Dat volk kent echt geen schaamte. }:|
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:41 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Wat is praktisch het verschil? De conclusie is dat de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt.
Die redenering klopt niet. Als ik een of andere onzinnige rant afsteek in een aantal alinea's en het opstuur naar een of ander groot dagblad die het niet willen publiceren wordt de vrijheid van meningsuiting op geen enkele manier ingeperkt.
remlofdonderdag 7 september 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 15:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Ervaring mee? :P
Ja, ik heb wel eens een emmer verf omgestoten op een terras.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 16:54
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 16:20 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Die trend wordt dus ingezet. Er waren voor FvD geen grote nationale rechtse clubs die bijeenkomsten in het hele land organiseren.
Dus de trend is dat die clubs ontstaan. Oke.

quote:
Heb je links naar de artikelen waarin Klaver en Pechtold voor landverraders worden uitgemaakt?
Nog wel anderen ook:

https://ejbron.wordpress.(...)-gevaarlijke-idioot/

http://politiek.tpo.nl/co(...)-verraad-mark-rutte/

https://www.geenstijl.nl/1073311/harry_van_bommel_is_een_landve/

https://www.geenstijl.nl/3827011/niet_plasterk_maar_rutte_is_de/

https://www.geenstijl.nl/5026732/breek_d66_en_cda_verraden_demo/

Bonuspunten voor Spekman die wat algemene reacties aan zijn adres plaatst:

http://politiek.tpo.nl/2013/01/10/hans-spekman-is-gescheld-zat/

quote:
Je eerste artikel gaat over Amerika waar Baudet in een bijzin genoemd wordt, en dan staat in die bijzin ook nog eens dat hij niet bij de echte fascisten hoort. Je tweede artikel noemt Baudet een keer, in de zin dat het vreemd is dat een paar publicisten hem volgen. Ze noemen hem daar verder niet fascistisch ofzo. Je derde artikel gáát niet eens over fascisme (behalve dat Hiddema Antifa fascistisch noemt), maar over uiterst rechts. Dat is hij, of mag je dat ook al niet meer zeggen?

Je laatste is een vlog van :') Elfie :') .

quote:
Dit is onverdraagzaam links. Talloze opiniestukjes die dit doen, op grote linkse platforms. Ik heb er nog geen enkele kunnen vinden waarin beargumenteerd wordt dat iemand als Klaver een landverrader is. Rechts is veel beschaafder/correcter.
Gelachen.

quote:
Als je je onderbuik even negeert zou dit niemand moeten verbazen.

Jammer dat je inhoudelijk wegduikt trouwens. Toch een beetje angstig voor debat zo te zien.
Gaat de discussie over de islam?

quote:
Meh, zelfs iemand als Wilders heeft vaak wel goede redenen om harde kritiek te leveren op bijvoorbeeld een Marcouch (grote fan van Al-Qaradawi en heeft gepleit voor aparte wijken waar de islam zou kunnen bloeien).

Maar goed, in de ogen van velen is Wilders niet respectvol, klopt. Rechtvaardigt dat om hem voor verschrikkelijke dingen uit te maken die hij niet is?
Nee, maar het verklaart wel waarom andere mensen met wat meer respect worden behandeld. Het is lastig om zelf foto's van Pechtold in een moslimdemonstratie te gaan plaatsen en daarna te gaan klagen dat mensen niet aardig tegen je doen.

quote:
Je haalt juridisch en moreel door elkaar. Juridisch mag je in in bepaalde omstandigheden best iemand een nazi noemen, maar of het moreel juist is met dergelijke woorden te sproeien over mensen die overduidelijk geen neo-nazi zijn is een heel ander verhaal.
Daarom is het niet zo gek om uit te leggen waarom je dat zegt, zodat je ook begrijpt wat de beweegredenen zijn. Maar goed, als jij de vrijheid van meningsuiting wilt beperken 'want moreel' moet je dat lekker vinden. Geef je je lidmaatschap van de 'maar dat mag zeker weer niet gezegd worden'-club dan ook op?

quote:
Links is vrij overtuigd dat Baudet gevaarlijk/racistisch/enzvoort is, hoor. Onder andere vanwege dat soort infantiele stukjes.
Enorme generalisatie. Ik noem 'rechts' toch ook niet allemaal mongolen omdat Constant Kusters bestaat?

quote:
De bijklank is totaal anders.
Het betekent nog altijd dat je een racist bent.

quote:
Boe-hoe, racisme. Iemand anders behandelen vanwege de huidskleur. Alsof er dagelijks niet miljoenen mensen zijn die vanwege andere redenen anders behandeld worden, bijvoorbeeld omdat ze lelijk zijn (een veel grotere reden voor discriminatie dan huidskleur).

Het is een totaal non-issue in onze samenleving. Samen met iets als klimaathysterie heeft links het nodig om nog relevant proberen te blijven aangezien het zo goed als is uitgespeeld op de grote thema's van onze tijd (immigratie, economie, islam, Europese Unie).
Tja, het kan ook zijn dat racisme aan betekenis verliest omdat het mensen niet meer uitmaakt dat ze racistisch zijn, natuurlijk.
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 16:55
Inmiddels ook een ledenpas ontvangen. _O_ ziet er kek uit hoor. :7
remlofdonderdag 7 september 2017 @ 16:56
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 16:55 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Inmiddels ook een ledenpas ontvangen. _O_ ziet er kek uit hoor. :7
Mooi armbandje erbij?
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 16:57
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 16:56 schreef remlof het volgende:

[..]

Mooi armbandje erbij?
Nee wel een bruin hemd.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 17:08
Gaat KrappeAuto nu moeilijk doen over 'gemene woordjes' terwijl dat eerder zijn stokpaardje was om aan te duiden dat mensen te snel gekwetst zijn? Hilarisch.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 17:23
Bizar hoe hier toch nog behoefte lijkt te zijn om te nuanceren, of wedstrijdjes verplassen te spelen, en te stellen dat vrijheid van meningsuiting niet onder druk komt te staan terwijl iemand stront en kots door zijn bekladde brievenbus gedrukt krijgt, om wat hij gezegd heeft.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 17:28
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:23 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Maar dat doe ik dus expliciet niet, nu letterlijk voor jou:


Dit incident heeft helemaal niets te maken met kritiek en is ook niet onschuldig. Het is zeer afkeurenswaardig. Iemand op deze manier lastigvallen in de persoonlijke sfeer is fout.


Vervolgens zeg ik: betekent niet dat we hierna geen kritiek, (dat is dus niet het besmeuren van iemands woonplaats), mogen hebben op de FvD.

Wellicht ben je in de war door de letterlijke quote en de reactie erna. Maar zo is het totaal niet bedoeld. En had je eigenlijk ook kunnen opmaken uit alle reacties, maar goed.
Vrij duidelijk allemaal.

Je leest wat je wil lezen natuurlijk.
Als het totaal niet hetzelfde is, is het misschien ook niet heel relevant om dat dan te zeggen...

Natuurlijk mag je kritiek leveren op Baudet, totaal zinloos om dat nu even te herhalen. Maar misschien is het wél verstandig, om eens te leren inhoudelijke kritiek te leveren en niet enkel mensen te besmeuren, letterlijk en figuurlijk.

De vergelijking met Fortuyn vind ik overigens niet meer dan fair, gezien verfgooisympatisanten op links deze vergelijking zelf ook al hebben gemaakt (AfD), en een andere politicus met ongeveer gelijke denkbeelden (zeker volgens dezelfde verfgooiers) 24/7 beveiligd moet worden.

Elke vorm van bagetellisatie is gewoon niet op zijn plaats. Dat getuigd van gebrek aan fatsoen.
KrappeAutodonderdag 7 september 2017 @ 17:29
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 16:54 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dus de trend is dat die clubs ontstaan. Oke.
De trend is dat de vrijheid van meningsuiting praktisch wordt ingeperkt.

quote:
Geen enkel artikel kunnen vinden over dat Klaver en Pechtold landverraders zijn op grote rechtse platforms dus.

Ejbron.wordpress.... Nog nooit van gehoord. Tweede artikel gaat over een reactie van Rutte. Derde artikel is 10+ jaar oud en gaat over Van Bommel die letterlijk staatsgeheimen zou hebben gepubliceerd. Vierde artikel gaat weer over Rutte. Rutte is inderdaad een linkse politicus die hier voor landverrader wordt uitgemaakt. Vijfde artikel gaat over verraad aan democratie.

Hopeloze poging.

quote:
Je eerste artikel gaat over Amerika waar Baudet in een bijzin genoemd wordt, en dan staat in die bijzin ook nog eens dat hij niet bij de echte fascisten hoort. Je tweede artikel noemt Baudet een keer, in de zin dat het vreemd is dat een paar publicisten hem volgen. Ze noemen hem daar verder niet fascistisch ofzo. Je derde artikel gáát niet eens over fascisme (behalve dat Hiddema Antifa fascistisch noemt), maar over uiterst rechts. Dat is hij, of mag je dat ook al niet meer zeggen?
In al deze artikelen wordt op z'n minst de suggestie gewekt dat Baudet racistisch, fascistisch, nazistisch of uiterst rechts zou zijn.

quote:
Je laatste is een vlog van :') Elfie :') .
Wat een bagger, hè? Zolang Baudet maar voor absurde wordt uitgemaakt wordt zelfs de laagste productiewaarde gepubliceerd. Zo wanhopig is men.

quote:
Gaat de discussie over de islam?
Over of landverraad een gepaste label is voor bepaalde ideeën. Ik zei:

quote:
Het willen binnenhalen van grote groepen mensen die vinden (niet allemaal) dat de Koran het beste en belangrijkste boek ooit is, waarin wordt opgeroepen om de plaatselijke bevolking af te maken (immers, ongelovig en ook veel Joden) vind ik echter al wel op het randje.
Jij ontweek dit. Geeft niet, het is een moeilijk onderwerp voor je.

quote:
Nee, maar het verklaart wel waarom andere mensen met wat meer respect worden behandeld. Het is lastig om zelf foto's van Pechtold in een moslimdemonstratie te gaan plaatsen en daarna te gaan klagen dat mensen niet aardig tegen je doen.
Wilders klaagt terecht over absurde en gevaarlijke labels, niet over kritiek in het algemeen.

quote:
Daarom is het niet zo gek om uit te leggen waarom je dat zegt, zodat je ook begrijpt wat de beweegredenen zijn. Maar goed, als jij de vrijheid van meningsuiting wilt beperken 'want moreel' moet je dat lekker vinden. Geef je je lidmaatschap van de 'maar dat mag zeker weer niet gezegd worden'-club dan ook op?
Stroman #2. Gaat niet zo lekker of wel?

Ik pleit nergens voor een juridische inperking van vrijheid van meningsuiting. Ik vind zelfs dat het sterk verbreed moet worden.

Ik pleit tegen idiote labels plakken op mensen die geen aansluitend gedachtegoed propageren, omdat het gevaarlijk is en moreel fout.

quote:
Enorme generalisatie. Ik noem 'rechts' toch ook niet allemaal mongolen omdat Constant Kusters bestaat?
Oneerlijke discussies zijn geen leuke discussies. Doen alsof de steun voor Constant Kusters op rechts ongeveer net zo groot is als de steun voor ideeën dat Baudet gevaarlijk/racistisch op links zijn stuiptrekkingen van iemand die de discussie aan het verliezen is.

quote:
Het betekent nog altijd dat je een racist bent.
Vroeger betekende het dat je mensen met een andere huidskleur niet in je winkel wilde hebben, vandaag de dag ben je racist als je totaal willekeurig naast de blanke persoon in de trein gaat zitten in plaats van de zwarte.

quote:
Tja, het kan ook zijn dat racisme aan betekenis verliest omdat het mensen niet meer uitmaakt dat ze racistisch zijn, natuurlijk.
Racisme is een non-issue, dude. Tenenkrommend om te zien hoeveel waarde je er nog aan hecht.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 17:30
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:23 schreef Mr.Major het volgende:
Bizar hoe hier toch nog behoefte lijkt te zijn om te nuanceren, of wedstrijdjes verplassen te spelen, en te stellen dat vrijheid van meningsuiting niet onder druk komt te staan terwijl iemand stront en kots door zijn bekladde brievenbus gedrukt krijgt, om wat hij gezegd heeft.
Daarmee staat de vrijheid van meningsuiting nog niet onder druk.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 17:30
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:28 schreef Mr.Major het volgende:
en een andere politicus met ongeveer gelijke denkbeelden (zeker volgens dezelfde verfgooiers) 24/7 beveiligd moet worden.
Niet om het een of ander, maar Wilders wordt echt niet beveiligd vanwege de dreiging uit linkse hoek hoor.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 17:31
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:29 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

De trend is dat de vrijheid van meningsuiting praktisch wordt ingeperkt.

[..]

Geen enkel artikel kunnen vinden over dat Klaver en Pechtold landverraders zijn op grote rechtse platforms dus.

Ejbron.wordpress.... Nog nooit van gehoord. Tweede artikel gaat over een reactie van Rutte. Derde artikel is 10+ jaar oud en gaat over Van Bommel die letterlijk staatsgeheimen zou hebben gepubliceerd. Vierde artikel gaat weer over Rutte. Rutte is inderdaad een linkse politicus die hier voor landverrader wordt uitgemaakt. Vijfde artikel gaat over verraad aan democratie.

Hopeloze poging.

[..]

In al deze artikelen wordt op z'n minst de suggestie gewekt dat Baudet racistisch, fascistisch, nazistisch of uiterst rechts zou zijn.

[..]

Wat een bagger, hè? Zolang Baudet maar voor absurde wordt uitgemaakt wordt zelfs de laagste productiewaarde gepubliceerd. Zo wanhopig is men.

[..]

Over of landverraad een gepaste label is voor bepaalde ideeën. Ik zei:

[..]

Jij ontweek dit. Geeft niet, het is een moeilijk onderwerp voor je.

[..]

Wilders klaagt terecht over absurde en gevaarlijke labels, niet over kritiek in het algemeen.

[..]

Stroman #2. Gaat niet zo lekker of wel?

Ik pleit nergens voor een juridische inperking van vrijheid van meningsuiting. Ik vind zelfs dat het sterk verbreed moet worden.

Ik pleit tegen idiote labels plakken op mensen die geen aansluitend gedachtegoed propageren, omdat het gevaarlijk is en moreel fout.

[..]

Oneerlijke discussies zijn geen leuke discussies. Doen alsof de steun voor Constant Kusters op rechts ongeveer net zo groot is als de steun voor ideeën dat Baudet gevaarlijk/racistisch op links zijn stuiptrekkingen van iemand die de discussie aan het verliezen is.

[..]

Vroeger betekende het dat je mensen met een andere huidskleur niet in je winkel wilde hebben, vandaag de dag ben je racist als je totaal willekeurig naast de blanke persoon in de trein gaat zitten in plaats van de zwarte.

[..]

Racisme is een non-issue, dude. Tenenkrommend om te zien hoeveel waarde je er nog aan hecht.
Je hebt op alle punten helemaal gelijk. Ik geef mijn ongelijk toe. Bedankt en doei.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 17:41
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Daarmee staat de vrijheid van meningsuiting nog niet onder druk.
Stop. Je stelt nog net niet dat het niet onder druk staat als we handen gaan afhakken van mensen die iets racistisch zeggen. Want hij kan het gewoon zeggen. Juist ja.

quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:43 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Welke mening(en) kun je nu zoal niet meer uiten?
Als je mensen gaat vermoorden om wat ze zeggen kan je ook nog je mening uiten. Volgens jou vragen zou in nazi-Duitsland zelfs nog vrijheid van meningsuiting bestaan.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 17:43
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:29 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

De trend is dat de vrijheid van meningsuiting praktisch wordt ingeperkt.
Welke mening(en) kun je nu zoal niet meer uiten?

quote:
Geen enkel artikel kunnen vinden over dat Klaver en Pechtold landverraders zijn op grote rechtse platforms dus.
Je wil de TPO en GeenStijl geen grote rechtse platformen noemen? Hilarisch.
Seamdonderdag 7 september 2017 @ 17:44
Deze topics zijn echt :')
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 17:44
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:41 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Stop
Nee. De vrijheid van meningsuiting staat niet onder druk als iemand iets naar z'n hoofd gegooid krijgt of z'n auto of huis wordt besmeurd. Dat komt al voor sinds mensenheugenis. En anno 2017 kan Wilders nog prima lekker ranten over de islam bijvoorbeeld.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 17:46
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:43 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Welke mening(en) kun je nu zoal niet meer uiten?

[..]

Je wil de TPO en GeenStijl geen grote rechtse platformen noemen? Hilarisch.
Dat soort figuren leven toch in een wat parallel universum :P
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 17:47
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:46 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat soort figuren leven toch in een wat parallel universum :P
Waar Calimero met de scepter zwaait.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 17:47
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:44 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee. De vrijheid van meningsuiting staat niet onder druk als iemand iets naar z'n hoofd gegooid krijgt of z'n auto of huis wordt besmeurd. Dat komt al voor sinds mensenheugenis. En anno 2017 kan Wilders nog prima lekker ranten over de islam bijvoorbeeld.
Volgens mij heb jij vroeger ook iets naar je hoofd gegooid gekregen, en schijnbaar was het een zwaar voorwerp want het resultaat is dat er nu meningen uitkomen die niet meer zijn dan pure schijt. Ben er een beetje klaar mee hoor. Denk eens na.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 17:49
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:47 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Volgens mij heb jij vroeger ook iets naar je hoofd gegooid gekregen, en bij jou is het resultaat dat er nu meningen uitkomen die niet meer zijn dan pure schijt. Ben er een beetje klaar mee hoor. Denk eens na.
Leg dan eens uit hoe de vrijheid van meningsuiting onder druk staat, driftkikker.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 17:50
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Leg dan eens uit hoe de vrijheid van meningsuiting onder druk staat, driftkikker.
Als je dat nu nog niet snapt ga je het ook nooit snappen.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 17:54
Ik vraag me ook af hoeveel mensen hier op dezelfde manier zouden reageren als op Klaver een lik verf op zijn deur krijgt. Er zitten er hier een paar tussen die dan moord en brand zouden schreeuwen heb ik het idee.
remlofdonderdag 7 september 2017 @ 17:55
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:46 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat soort figuren leven toch in een wat parallel universum :P
De alt.right bubble.
Kaneelstokjedonderdag 7 september 2017 @ 17:56
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:55 schreef remlof het volgende:

[..]

De alt.right bubble.
Blijf je mantra maar herhalen. Misschien wordt het dan ooit nog werkelijkheid.
agterdonderdag 7 september 2017 @ 17:58
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:54 schreef Mr.Major het volgende:
Ik vraag me ook af hoeveel mensen hier op dezelfde manier zouden reageren als op Klaver een lik verf op zijn deur krijgt. Er zitten er hier een paar tussen die dan moord en brand zouden schreeuwen heb ik het idee.
Waar was jouw verontwaardiging toen de auto van Halewijn van GL in de brand ging?

Dat lijkt me wel even wat heftiger dan een likje verf op de deur.
richoliodonderdag 7 september 2017 @ 18:00
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:44 schreef Seam het volgende:
Deze topics zijn echt :')
Ja, maar echt. Het is al maanden elkaar uitkafferen omdat ze klaarblijkelijk niet kunnen discussieren of volgens de andere partij niet inhoudelijk op de kwestie ingaan. En vooral veel met redeneringen smijten, zoals ad hominem, non sequitur en stropop.

Vervelend :')
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 18:01
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:58 schreef agter het volgende:

[..]

Waar was jouw verontwaardiging toen de auto van Halewijn van GL in de brand ging?

Dat lijkt me wel even wat heftiger dan een likje verf op de deur.
Dan moet je wel even het hele plaatje meenemen. Er werden ook uitwerpselen en kots door zijn brievenbus gedrukt. :{

Als het nou alleen de verf was, oké, maar dit is toch net even wat meer...

[ Bericht 0% gewijzigd door SgtPorkbeans op 07-09-2017 18:30:37 ]
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 18:01
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:54 schreef Mr.Major het volgende:
Ik vraag me ook af hoeveel mensen hier op dezelfde manier zouden reageren als op Klaver een lik verf op zijn deur krijgt. Er zitten er hier een paar tussen die dan moord en brand zouden schreeuwen heb ik het idee.
Er zijn wel gekkere dingen gebeurd, niet iedereen is zo'n dramaqueen als jij.
Seamdonderdag 7 september 2017 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:00 schreef richolio het volgende:

[..]

Ja, maar echt. Het is al maanden elkaar uitkafferen omdat ze klaarblijkelijk niet kunnen discussieren of volgens de andere partij niet inhoudelijk op de kwestie ingaan. En vooral veel met redeneringen smijten, zoals ad hominem, non sequitur en stropop.

Vervelend :')
ja precies verneukt de sfeer en informatie in de reeks nogal.
Ludachristdonderdag 7 september 2017 @ 18:06
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:47 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Volgens mij heb jij vroeger ook iets naar je hoofd gegooid gekregen, en schijnbaar was het een zwaar voorwerp want het resultaat is dat er nu meningen uitkomen die niet meer zijn dan pure schijt. Ben er een beetje klaar mee hoor. Denk eens na.
Mr.Major, altijd in voor een inhoudelijke discussie.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 18:15
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:50 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Als je dat nu nog niet snapt ga je het ook nooit snappen.
Met dit soort reacties ga je ook nooit een inhoudelijke discussie krijgen natuurlijk.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 18:35
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:58 schreef agter het volgende:

[..]

Waar was jouw verontwaardiging toen de auto van Halewijn van GL in de brand ging?

Dat lijkt me wel even wat heftiger dan een likje verf op de deur.
Niks van gehoord, wanneer was dat. Als ik in een GL forum zou posten zou ik het fatsoen tenminste opbrengen om niet te komen met reacties als ja maar hullie of reacties als oh maar gelukkig zat hij er niet in toen hij afbrande.

Klopt een heel stuk heftiger zelfs. Ik vind een wedstrijdje verplassen wat ongepast maar goed, een afgefikte auto is een stuk erger dan een geverfde deur.

[ Bericht 5% gewijzigd door Mr.Major op 07-09-2017 18:40:06 ]
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 18:36
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:15 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Met dit soort reacties ga je ook nooit een inhoudelijke discussie krijgen natuurlijk.
:') eerst zelf geen inhoudelijke discussie voeren en daarna zeuren dat er geen inhoudelijke discussie wordt gevoerd over of dit de vrijheid van meningsuiting inperkt.

[ Bericht 11% gewijzigd door Mr.Major op 07-09-2017 18:45:56 ]
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 18:49
http://binnenland.eenvand(...)agenten_ziektewet_in
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 18:56
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:36 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

:') eerst zelf geen inhoudelijke discussie voeren en daarna zeuren dat er geen inhoudelijke discussie wordt gevoerd over of dit de vrijheid van meningsuiting inperkt.
Waar heb je het over? Er wordt hier door jou en KrappeAuto beweerd dat de vrijheid van meningsuiting ingeperkt wordt, ik geef aan dat dit soort acties al sinds mensenheugenis voorkomen en weinig met die vrijheid van doen hebben en Wilders ook gewoon nog steeds een eind weg kan blèren. Ik vraag hoe je dat aan elkaar koppelt of daar een verband in ziet en direct daarna verschijnen kinderachtige opmerkingen.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:25
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:56 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Waar heb je het over? Er wordt hier door jou en KrappeAuto beweerd dat de vrijheid van meningsuiting ingeperkt wordt, ik geef aan dat dit soort acties al sinds mensenheugenis voorkomen en weinig met die vrijheid van doen hebben en Wilders ook gewoon nog steeds een eind weg kan blèren. Ik vraag hoe je dat aan elkaar koppelt of daar een verband in ziet en direct daarna verschijnen kinderachtige opmerkingen.
Jij doet alsof vrijheid van meningsuiting pas in het geding is als mensen officieel iets niet meer mogen vinden. (Dan hebben we dus helemaal 0 vrijheid van meningsuiting, in plaats van: oh nu komt het onder druk te staan) Dat mensen uit angst voor extreme repercussies hun mening niet meer uiten, of dat dit dreigt te gebeuren (iets wat vele mensen op rechts ervaren, mezelf incluis) vind je een trivialiteit en onwaar.

Zolang je deze absolute en bizarre stelling hanteert is met jou geen fatsoenlijk of inhoudelijk gesprek te voeren, dus vraag er dan ook niet naar.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:28
Geen bericht over de verfactie op Joop.nl. Wel opmerkelijk aangezien dat haatblogje een van de veroorzakers is van de vijandige sfeer rondom Baudet's persoon.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 19:34
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 17:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Leg dan eens uit hoe de vrijheid van meningsuiting onder druk staat, driftkikker.
Juridisch staat het niet over druk, maar dit kan wel degelijk zelfcensuur veroorzaken.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:40
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:34 schreef Rangono het volgende:

[..]

Juridisch staat het niet over druk, maar dit kan wel degelijk zelfcensuur veroorzaken.
Toch is in de praktijk eerder het tegenovergestelde het geval. Een Wilders neemt bepaald geen blad voor de mond, bijvoorbeeld.
Kansenjongeredonderdag 7 september 2017 @ 19:41
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:25 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Jij doet alsof vrijheid van meningsuiting pas in het geding is als mensen officieel iets niet meer mogen vinden. (Dan hebben we dus helemaal 0 vrijheid van meningsuiting, in plaats van: oh nu komt het onder druk te staan) Dat mensen uit angst voor extreme repercussies hun mening niet meer uiten, of dat dit dreigt te gebeuren (iets wat vele mensen op rechts ervaren, mezelf incluis) vind je een trivialiteit en onwaar.

Zolang je deze absolute en bizarre stelling hanteert is met jou geen fatsoenlijk of inhoudelijk gesprek te voeren, dus vraag er dan ook niet naar.
Is het feit dat ik in de buurt van de F-side maar beter niet voor een andere club dan Ajax kan juichen dan ook een flagrante schending van mijn vrijheid van meningsuiting?
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:28 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Geen bericht over de verfactie op Joop.nl. Wel opmerkelijk aangezien dat haatblogje een van de veroorzakers is van de vijandige sfeer rondom Baudet's persoon.
Het is opmerkelijk, maar tegelijkertijd had ik niks anders verwacht. Misschien iemand die zei dat de nazi op een geweldloze manier op zijn fouten werd gewezen.
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:34 schreef Rangono het volgende:

[..]

Juridisch staat het niet over druk, maar dit kan wel degelijk zelfcensuur veroorzaken.
Het is een taktiek die standaard door links wordt toegepast. Baudet moet en zal extreemrechts, fascist, racist, seksist en een nazi zijn. Want alleen op die manier, als heel veel mensen dat gaan geloven, en heel veel mensen beginnen dat te geloven nu omdat het zo massaal is, alleen dan zwijgt hij. Denken zij. Dat zag je bij Fortuyn, Wilders en nu ook Baudet.

Baudet moet zijn mond houden. En dat kan alleen maar als je iemand wegzet als nazi of extreemrechts. Want dat is dodelijk.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 19:45
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:40 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Toch is in de praktijk eerder het tegenovergestelde het geval. Een Wilders neemt bepaald geen blad voor de mond, bijvoorbeeld.
Wilders niet. Vele andere wel.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:47
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:41 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Is het feit dat ik in de buurt van de F-side maar beter niet voor een andere club dan Ajax kan juichen dan ook een flagrante schending van mijn vrijheid van meningsuiting?
Ah ja, nee, dit is natuurlijk een goede reactie. De mening van een politicus is hetzelfde als juichen voor een voetbalclub. Maar goed, als je het puur volgens de definitie bekijkt is dat ook een vorm van beperkte vrijheid van meningsuiting ja. Is dat voetbalvoorbeeld een maatschappelijk probleem? Neuh, hoort erbij. Als er geweld wordt gebruikt is dat wel een (ander) probleem natuurlijk, maar dat is een andere discussie.

Maar waar jij nu mee bezig bent:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pseudoscepticisme
Een aantal tegenstanders doen hier overigens 90-100% van de tijd aan, zoveel is duidelijk. Ik denk dat zij dat zelf ook wel weten, dus ik hoef geen namen te noemen (wordt ook een erg lange lijst)
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 19:47
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:25 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Jij doet alsof vrijheid van meningsuiting pas in het geding is als mensen officieel iets niet meer mogen vinden. (Dan hebben we dus helemaal 0 vrijheid van meningsuiting, in plaats van: oh nu komt het onder druk te staan) Dat mensen uit angst voor extreme repercussies hun mening niet meer uiten, of dat dit dreigt te gebeuren (iets wat vele mensen op rechts ervaren, mezelf incluis) vind je een trivialiteit en onwaar.
Nou ja, het is natuurlijk niet bepaald de eerste keer dat iemand die in de publiciteit staat en een opvallende mening heeft te maken krijgt met geweld op diens lijf of goed. In zekere zin is dat bijna - helaas - inherent aan het bestaan van politicus of enigszins bekende Nederlander en het kunnen rekenen op een veroordeling van een bepaalde mening. Vooralsnog ken ik weinig mensen die zeggen dat ze bepaalde dingen maar niet meer zeggen uit angst voor represailles. Integendeel zelfs, aan de meer extremere kanten van het politieke spectrum zie je een verharding en meningen worden steeds feller, harder en ongenuanceerder geuit. Dat laatste lijkt me nu niet echt een signaal van een vrijheid van meningsuiting die langzamerhand wordt ingeperkt.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:48
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:45 schreef Vesz het volgende:

[..]

Het is een taktiek die standaard door links wordt toegepast. Baudet moet en zal extreemrechts, fascist, racist, seksist en een nazi zijn. Want alleen op die manier, als heel veel mensen dat gaan geloven, en heel veel mensen beginnen dat te geloven nu omdat het zo massaal is, alleen dan zwijgt hij. Denken zij. Dat zag je bij Fortuyn, Wilders en nu ook Baudet.

Baudet moet zijn mond houden. En dat kan alleen maar als je iemand wegzet als nazi of extreemrechts. Want dat is dodelijk.
Goede aanvulling, dit is inderdaad een losstaand probleem. Ook weer een drogreden bovendien: poisoning the well.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 19:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:34 schreef Rangono het volgende:

[..]

Juridisch staat het niet over druk, maar dit kan wel degelijk zelfcensuur veroorzaken.
Klopt, dat kan, maar de laatste tijd wordt er eerder bij wijze van spreken teveel van die vrijheid gebruik gemaakt dan te weinig.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:45 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wilders niet. Vele andere wel.
Werkelijk? Je hoort in het publieke debat toch juist steeds meer en steeds hardere uitspraken?
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 19:50
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:45 schreef Vesz het volgende:

[..]

Het is een taktiek die standaard door links wordt toegepast. Baudet moet en zal extreemrechts, fascist, racist, seksist en een nazi zijn. Want alleen op die manier, als heel veel mensen dat gaan geloven, en heel veel mensen beginnen dat te geloven nu omdat het zo massaal is, alleen dan zwijgt hij. Denken zij. Dat zag je bij Fortuyn, Wilders en nu ook Baudet.
Bij welke grote linkse platformen zie je Baudet als extreemrechts, fascist, nazi of racist weggezet worden?
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:50
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:45 schreef Vesz het volgende:

[..]

Het is een taktiek die standaard door links wordt toegepast. Baudet moet en zal extreemrechts, fascist, racist, seksist en een nazi zijn. Want alleen op die manier, als heel veel mensen dat gaan geloven, en heel veel mensen beginnen dat te geloven nu omdat het zo massaal is, alleen dan zwijgt hij. Denken zij. Dat zag je bij Fortuyn, Wilders en nu ook Baudet.

Baudet moet zijn mond houden. En dat kan alleen maar als je iemand wegzet als nazi of extreemrechts. Want dat is dodelijk.
En het kan niet zijn dat Baudet zichzelf dat imago heeft aangemeten door een onophoudelijke reeks dubieuze uitspraken op en over het randje?

Ofwel, waarom altijd van alles de schuld bij anderen zoeken?
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 19:51
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:49 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Werkelijk? Je hoort in het publieke debat toch juist steeds meer en steeds hardere uitspraken?
Welnee. Iemand als Van Gogh is er nooit meer geweest. En bij Wilders is het vooral een kwestie geworden van: 'ik kan niet meer terug'.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 19:52
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Klopt, dat kan, maar de laatste tijd wordt er eerder bij wijze van spreken teveel van die vrijheid gebruik gemaakt dan te weinig.
Wat?
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 19:52
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:50 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Bij welke grote linkse platformen zie je Baudet als extreemrechts, fascist, nazi of racist weggezet worden?
DJIZbtBXoAAwf0p.jpg:large
Hier onder andere
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 19:52
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:50 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En het kan niet zijn dat Baudet zichzelf dat imago heeft aangemeten door een onophoudelijke reeks dubieuze uitspraken op en over het randje?

Ofwel, waarom altijd van alles de schuld bij anderen zoeken?
Baudet heeft nooit 'dubieuze' uitspraken gedaan.
Kansenjongeredonderdag 7 september 2017 @ 19:52
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:47 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ah ja, nee, dit is natuurlijk een goede reactie. De mening van een politicus is hetzelfde als juichen voor een voetbalclub. Maar goed, als je het puur volgens de definitie bekijkt is dat ook een vorm van beperkte vrijheid van meningsuiting ja. Is dat voetbalvoorbeeld een maatschappelijk probleem? Neuh, hoort erbij. Als er geweld wordt gebruikt is dat wel een (ander) probleem natuurlijk, maar dat is een andere discussie.

Maar waar jij nu mee bezig bent:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pseudoscepticisme
Een aantal tegenstanders doen hier overigens 90-100% van de tijd aan, zoveel is duidelijk. Ik denk dat zij dat zelf ook wel weten, dus ik hoef geen namen te noemen (wordt ook een erg lange lijst)
Ik dacht dat jullie het net nog over zelfcensuur in het algemeen hadden, maar blijkbaar beperk jij het nu weer tot politici.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk dat vrij veel mensen op hun woorden letten als ze communiceren met iemand met meer agressie dan hersencellen. Doen alsof dat een recent probleem is, is tamelijk dubieus.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:53
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:47 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nou ja, het is natuurlijk niet bepaald de eerste keer dat iemand die in de publiciteit staat en een opvallende mening heeft te maken krijgt met geweld op diens lijf of goed. In zekere zin is dat bijna - helaas - inherent aan het bestaan van politicus of enigszins bekende Nederlander en het kunnen rekenen op een veroordeling van een bepaalde mening. Vooralsnog ken ik weinig mensen die zeggen dat ze bepaalde dingen maar niet meer zeggen uit angst voor represailles. Integendeel zelfs, aan de meer extremere kanten van het politieke spectrum zie je een verharding en meningen worden steeds feller, harder en ongenuanceerder geuit. Dat laatste lijkt me nu niet echt een signaal van een vrijheid van meningsuiting die langzamerhand wordt ingeperkt.
Ik twijfel of ik helemaal niet moet reageren, inhoudelijk moet reageren of moet zeggen dat het weer nergens op slaat.

Je bovenstaande analyse is correct. Je conclusie is echter nikszeggend. Dat ik vanmorgen heb lopen kakken [..]

quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]lijkt me nu niet echt een signaal van een vrijheid van meningsuiting die langzamerhand wordt ingeperkt.
Als je met bovenstaande quote bedoeld te zeggen dat de vrijheid van meningsuiting daarom dus niet wordt ingeperkt moet je even een opfriscursusje argumenteren gaan volgen.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 19:53
Hé, de hele haatploeg is weer samen om Baudet verder kapot te maken :W
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:52 schreef Vesz het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hier onder andere
Alleen die eerste titel neigt die richting op, maar volgens mij was dat een gerucht wat overal de ronde deed. En Joop is het enige linkse platform wat zich daar dan schuldig aan zou maken?
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:55
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:53 schreef Nattekat het volgende:
Hé, de hele haatploeg is weer samen om Baudet verder kapot te maken :W
De aanleiding: ze hebben stront en kots door z'n besmeurde brievenbus geduwd. Juist ja.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 19:56
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:53 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik twijfel of ik helemaal niet moet reageren, inhoudelijk moet reageren of moet zeggen dat het weer nergens op slaat.
Als je op een inhoudelijke discussie uit bent zou je op zich wel inhoudelijk kunnen reageren.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 19:56
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:55 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

De aanleiding: ze hebben stront en kots door z'n besmeurde brievenbus geduwd. Juist ja.
Terechte actie natuurlijk.

Zat 'Ik keur het niet goed, maar...'-reacties gezien.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:52 schreef Rangono het volgende:

[..]

Baudet heeft nooit 'dubieuze' uitspraken gedaan.
Niet?
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 19:57
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:56 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Terechte actie natuurlijk.

Zat 'Ik keur het niet goed, maar...'-reacties gezien.
Waar?
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 19:57
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:57 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Waar?
Ik heb even geen zin in dat spelletje.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:58
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:52 schreef Vesz het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hier onder andere
Niet echt, dat gaat om de samenwerking (naar eigen zeggen onbewust) tussen NVU en FvD. Ook daarmee zetten ze Baudet nog niet weg als rechts-extremist.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 19:59
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:52 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Ik dacht dat jullie het net nog over zelfcensuur in het algemeen hadden, maar blijkbaar beperk jij het nu weer tot politici.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik denk dat vrij veel mensen op hun woorden letten als ze communiceren met iemand met meer agressie dan hersencellen.

Doen alsof dat een recent probleem is, is tamelijk dubieus.
Dacht je écht dat ik in mijn reactie het ook over voetbalfans had? Niet echt slim.

? Wat? :?

? Wat? :?
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 19:59
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:57 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Niet?
Zou niet weten welke.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 19:59
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik heb even geen zin in dat spelletje.
Kom op, wederom ontwijk je iedere inhoudelijke discussie. Laat gewoon eens een keer zien dat het klopt wat je roept.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 20:00
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:59 schreef Rangono het volgende:

[..]

Zou niet weten welke.
Oh, dat is dus heel wat anders. Dan zou ik gewoon eens willekeurig wat uitspraken van hem opzoeken.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:02
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik heb even geen zin in dat spelletje.
Je bedoelt dat je weer dingen uit je duim zuigt en die dus niet kunt hard kunt maken. Ja. Goh.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:03
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:02 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je bedoelt dat je weer dingen uit je duim zuigt en die dus niet kunt hard kunt maken. Ja. Goh.
Ik ga niet voor ieder dingetje een scala aan bronnen opzoeken omdat een onruststoker dat graag wil.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:03
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:59 schreef Rangono het volgende:

[..]

Zou niet weten welke.
Baudet die zegt dat vrouwen het niet zo heel goed doen in een heleboel beroepen, bijvoorbeeld.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:04
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 19:56 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als je op een inhoudelijke discussie uit bent zou je op zich wel inhoudelijk kunnen reageren.
Vandaar dat ik ook inhoudelijk reageerde, toevallig in het stukje dat je niet gequote had. Er valt niks te concluderen uit je bericht. Je gaf een feit dat er niks mee te maken had, en trok een nietszeggende conclusie. Mijn drol zegt inhoudelijk net zo veel over de discussie als die onzinredenering van jou.

Echt hou toch eens op man _O-
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:06
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:03 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik ga niet voor ieder dingetje een scala aan bronnen opzoeken omdat een onruststoker dat graag wil.
Als je een inhoudelijke discussie wil moet je dat dus juist wel doen. Nu beweer je iets, iets wat ook nog eens vrij opvallend is, namelijk dat mensen het wel begrijpen dat Baudet dit wordt aangedaan terwijl ik dat op FOK! dus nergens voorbij heb zien komen tot nu toe. Logisch, want ik gok dat een overgrote meerderheid van Nederland het tamelijk idioot vindt als je zo'n actie uithaalt bij een politicus. Jij zegt echter dat je 'zat' van die reacties hebt gezien. Laat maar eens zien waar die idioten uithangen dan.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:06
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Baudet die zegt dat vrouwen het niet zo heel goed doen in een heleboel beroepen, bijvoorbeeld.
Leg even uit waarom feiten benoemen niet mag.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:07
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Baudet die zegt dat vrouwen het niet zo heel goed doen in een heleboel beroepen, bijvoorbeeld.
Baudet die zegt dat [feit]

Heeeftuuug!
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:07
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:06 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Leg even uit waarom feiten benoemen niet mag.
_O_ Grote geesten denken gelijk ;)
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:08
Tegenstanders van het FvD horen zeuren om een inhoudelijke discussie: lachwekkend.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 20:09
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:00 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Oh, dat is dus heel wat anders. Dan zou ik gewoon eens willekeurig wat uitspraken van hem opzoeken.
Weet wel waar jij het over hebt, maar zie daar het 'dubieuze' niet van in.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 20:10
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Baudet die zegt dat vrouwen het niet zo heel goed doen in een heleboel beroepen, bijvoorbeeld.
Feiten zijn dubieus?
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:11
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:04 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Vandaar dat ik ook inhoudelijk reageerde, toevallig in het stukje dat je niet gequote had. Er valt niks te concluderen uit je bericht.
Als je overal in het debat meningen grover, ongenuanceerder en schreeuwiger ziet worden dan rijmt dat toch niet echt met een vrijheid van meningsuiting die wordt ingeperkt? Als dat het geval zou zijn en mensen uit angst voor represailles juist minder snel hun mening laten horen of daarmee niet meer voor de draad durven komen zou je ook niet zo'n eindeloze shitstorm aan verharde meningen zien of een Wilders die nog even lekker op Twitter wat negatiefs over de islam kan blèren.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:14
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:10 schreef Rangono het volgende:

[..]

Feiten zijn dubieus?
Feit is dat vrouwen niet zo goed presteren in een heleboel beroepen?
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 20:19
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:14 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Feit is dat vrouwen niet zo goed presteren in een heleboel beroepen?
Excelleren.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 20:19
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:09 schreef Rangono het volgende:

[..]

Weet wel waar jij het over hebt, maar zie daar het 'dubieuze' niet van in.
Dat mag, dan heb je een wat ander referentiekader dan gemiddeld.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:19 schreef Vesz het volgende:

[..]

Excelleren.
In een interview zei die geloof ik 'het niet zo goed doen'.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 20:23
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:14 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Feit is dat vrouwen niet zo goed presteren in een heleboel beroepen?
Vooral excelleren. Krijgen van topfuncties enz.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:24
Onderscheid maken tussen mannen en vrouwen in sport is ook gigantisch seksistisch :{w
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:27
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:23 schreef Rangono het volgende:

[..]

Vooral excelleren. Krijgen van topfuncties enz.
Ja, dat wordt dan achteraf weer wat nauwer gedefinieerd of anders uitgelegd. Feit blijft dat Baudet wel vaker dubieuze uitspraken doet die dan achteraf weer wat worden genuanceerd, zo ook over de homeopathische verdunning. Dat blijkt dan toch weer niet volgens Baudet iets met huidskleur te maken te hebben en een aantal weken later geeft-ie in een interview aan dat het hem wel weer om huidskleur te doen is. Tja.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:28
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:24 schreef Nattekat het volgende:
Onderscheid maken tussen mannen en vrouwen in sport is ook gigantisch seksistisch :{w
Kun je nog aanwijzen waar je die reacties vond waarin dat idiote gedoe aan het huis van Baudet werd goedgepraat? Of kan dat definitief in de bak waar een label 'verzinsels en fantasieën' op prijkt worden gedeponeerd?
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 20:29
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:27 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, dat wordt dan achteraf weer wat nauwer gedefinieerd of anders uitgelegd. Feit blijft dat Baudet wel vaker dubieuze uitspraken doet die dan achteraf weer wat worden genuanceerd, zo ook over de homeopathische verdunning. Dat blijkt dan toch weer niet volgens Baudet iets met huidskleur te maken te hebben en een aantal weken later geeft-ie in een interview aan dat het hem wel weer om huidskleur te doen is. Tja.
Welk interview geeft hij toe dat het hem om huidskleur gaat?
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:29
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:28 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Kun je nog aanwijzen waar je die reacties vond waarin dat idiote gedoe aan het huis van Baudet werd goedgepraat? Of kan dat definitief in de bak waar een label 'verzinsels en fantasieën' op prijkt worden gedeponeerd?
War draagt dat bij aan de discussie die je nu probeert te vermijden?
Veszdonderdag 7 september 2017 @ 20:29
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:22 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

In een interview zei die geloof ik 'het niet zo goed doen'.
Nee, dat zei die gast van quote zelf. Hij krijgt regelmatig de vraag waarom er bijna geen vrouwen in de quote 500 staan. Hij zegt vervolgens dat ze hebben gezocht maar dat hij ze niet gevonden heeft, 'de advocatuur is de enige sector waar ze het goed doen'.

Baudet heeft het alleen over minder ambitie omdat ze vaker kiezen voor familieachtige dingen.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 20:31
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:29 schreef Nattekat het volgende:

[..]

War draagt dat bij aan de discussie die je nu probeert te vermijden?
Hij vraagt je om een bewering te staven, je geeft ontwijkend antwoord. Door de mans gevallen dus.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:32
quote:
2s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:31 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Hij vraagt je om een bewering te staven, je geeft ontwijkend antwoord. Door de mans gevallen dus.
Ik heb geen zin om iets op te zoeken als het niks oplevert. Het draagt niks bij aan wat voor discussie dan ook en is enkel bedoeld om te provoceren.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:29 schreef Rangono het volgende:

[..]

Welk interview geeft hij toe dat het hem om huidskleur gaat?
Hier: http://www.amsterdamfm.nl/vluchtweek-donderdag-17-september/

Vanaf 1:10:08.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:29 schreef Nattekat het volgende:

[..]

War draagt dat bij aan de discussie die je nu probeert te vermijden?
Jij vermijdt hier iets. Je zegt eerst dat je 'zat' reacties hebt gelezen waarin mensen dit goedpraten. Als je wordt gevraagd waar dan geef je niet thuis. Het is wel goed met je verzinsels.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik heb geen zin om iets op te zoeken als het niks oplevert. Het draagt niks bij aan wat voor discussie dan ook en is enkel bedoeld om te provoceren.
Goede omschrijving van je eerdere opmerking waarin je ter plekke verzon dat je 'zat' reacties hebt gezien waarin e.e.a. wordt goedgepraat.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:36
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:29 schreef Vesz het volgende:

[..]

Nee, dat zei die gast van quote zelf. Hij krijgt regelmatig de vraag waarom er bijna geen vrouwen in de quote 500 staan. Hij zegt vervolgens dat ze hebben gezocht maar dat hij ze niet gevonden heeft, 'de advocatuur is de enige sector waar ze het goed doen'.

Baudet heeft het alleen over minder ambitie omdat ze vaker kiezen voor familieachtige dingen.
Die bedoelde ik ja. Ik kan 'm nu niet kijken helaas, ik check 'm vanavond nog even opnieuw.
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:36
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Jij vermijdt hier iets. Je zegt eerst dat je 'zat' reacties hebt gelezen waarin mensen dit goedpraten. Als je wordt gevraagd waar dan geef je niet thuis. Het is wel goed met je verzinsels.
Jij blijft nu doorgaan met dooretteren over iets wat ik geobserveerd heb en verder niks met de discussie te maken had, daarbij de echte discussie vermijdend waarbij er tot dusver nog geen enkel weerwoord is gekomen door wie dan ook.
Jip141donderdag 7 september 2017 @ 20:38
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:36 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Jij blijft nu doorgaan met dooretteren over iets wat ik geobserveerd heb en verder niks met de discussie te maken had, daarbij de echte discussie vermijdend waarbij er tot dusver nog geen enkel weerwoord is gekomen door wie dan ook.
Wow, hoe lastig is het om toe te geven dat je verkeerd zat. Man man man.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:39
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:11 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als je overal in het debat meningen grover, ongenuanceerder en schreeuwiger ziet worden dan rijmt dat toch niet echt met een vrijheid van meningsuiting die wordt ingeperkt? Als dat het geval zou zijn en mensen uit angst voor represailles juist minder snel hun mening laten horen of daarmee niet meer voor de draad durven komen zou je ook niet zo'n eindeloze shitstorm aan verharde meningen zien of een Wilders die nog even lekker op Twitter wat negatiefs over de islam kan blèren.
Schijnbaar laten mensen zich niet echt stilhouden. Tenzij ze dat wel doen, dan hoor je ze dus niet, en als je ze niet hoort, vallen ze ook niet op. Zo stond in de telegraaf over de enquête over de Islam in Nederland: hoe gevoeliger het onderwerp, hoe groter de groep die neutraal is wordt. Dat is gewoon het menselijk karakter, dus misschien moeten we niet allemaal zo "gevoelig" doen en het gewoon kunnen bediscussiëren zonder gelijk moreel veroordeeld te worden. Veel mensen blijken dat niet op te kunnen brengen.

Een aantal mensen zal dan júíst harder gaan roepen, dus ik kan ook beargumenteren dat het er wél mee rijmt. Uiteindelijk denk ik dat er, zoals aangegeven, wel zwaarwegendere aspecten zijn
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:41
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:38 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Wow, hoe lastig is het om toe te geven dat je verkeerd zat. Man man man.
Ik weet wat ik gezien heb. En wederom: het draagt niks bij aan de discussie. Is het nou zo lastig om niet met z'n allen op één iemand te springen en inhoudelijk de discussie aan te gaan?
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 20:41
quote:
Hij heeft het vanaf het begin over cultuur. Het woord 'huidskleur' neemt die niet eens in de mond.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:42
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:24 schreef Nattekat het volgende:
Onderscheid maken tussen mannen en vrouwen in sport is ook gigantisch seksistisch :{w
Gewoon samen laten sporten. Geen gewichtheffen voor mannen en vrouwen meer, dat is een patriarchisch systeem dat het dogma dat vrouwen zwakker zijn en daarom achter het aanrecht moeten staan in stand. /s
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:44
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:39 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Schijnbaar laten mensen zich niet echt stilhouden. Tenzij ze dat wel doen, dan hoor je ze dus niet, en als je ze niet hoort, vallen ze ook niet op. Zo stond in de telegraaf over de enquête over de Islam in Nederland: hoe gevoeliger het onderwerp, hoe groter de groep die neutraal is wordt. Dat is gewoon het menselijk karakter, dus misschien moeten we niet allemaal zo "gevoelig" doen en het gewoon kunnen bediscussiëren zonder gelijk moreel veroordeeld te worden. Veel mensen blijken dat niet op te kunnen brengen.

Een aantal mensen zal dan júíst harder gaan roepen, dus ik kan ook beargumenteren dat het er wél mee rijmt. Uiteindelijk denk ik dat er, zoals aangegeven, wel zwaarwegendere aspecten zijn
Ja, alleen zijn het er niet 'een aantal' en zitten we met een aantal politieke partijen die er niet voor schuwen om allerlei problemen één op één te koppelen aan de islam. Dus tenzij jij duidelijke signalen weet te noemen die wèl duiden op steeds minder ruimte of vrijheid om meningen te uiten ga ik er vanuit dat het met die zelfcensuur wel meevalt.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:41 schreef Rangono het volgende:

[..]

Hij heeft het vanaf het begin over cultuur. Het woord 'huidskleur' neemt die niet eens in de mond.
Iets verderop wel, daar noemt hij letterlijk dat hij een dominant blank Nederland wil zien, of iets in die trant.
Bluesdudedonderdag 7 september 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:41 schreef Rangono het volgende:

[..]

Hij heeft het vanaf het begin over cultuur. Het woord 'huidskleur' neemt die niet eens in de mond.
Hij vond dat Europa dominant blank moest zijn
Tjaaaaa... dat is dus een huidskleur willen voortrekken.

1.10.40 Baudet zei : Ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is
https://soundcloud.com/am(...)eptember-2015#t=0:00
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 20:46
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:41 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik weet wat ik gezien heb. En wederom: het draagt niks bij aan de discussie. Is het nou zo lastig om niet met z'n allen op één iemand te springen en inhoudelijk de discussie aan te gaan?
Tja, of je zou niet zo snel je dikke duim aan kunnen en kunnen laten spreken. Ook een idee.
Rangonodonderdag 7 september 2017 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:45 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hij vond dat Europa dominant blank moest zijn
Tjaaaaa... dat is dus een huidskleur willen voortrekken.

1.10.40 Baudet zei : Ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is
https://soundcloud.com/am(...)eptember-2015#t=0:00
Klopt, maar niet met een absolute focus op huidskleur. Etniciteit en cultuur kun je nu eenmaal niet los van elkaar zien.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:47
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:29 schreef Vesz het volgende:

[..]

Nee, dat zei die gast van quote zelf. Hij krijgt regelmatig de vraag waarom er bijna geen vrouwen in de quote 500 staan. Hij zegt vervolgens dat ze hebben gezocht maar dat hij ze niet gevonden heeft, 'de advocatuur is de enige sector waar ze het goed doen'.

Baudet heeft het alleen over minder ambitie omdat ze vaker kiezen voor familieachtige dingen.
Het gaat dus bovendien ook nog eens specifiek over de beroepen in de quote.

Volgens mij is je eigen onderneming starten trouwens iets waar niemand je van kan weerhouden, dus ik zie niet in hoe sexisme hier voor een dusdanig scheve man/vrouw verhouding zorgt.

Er is niks mis met "familieachtige dingen". Want die familieachtige dingen zorgen er wel voor dat ze ook in de zorg aanwezig zijn. De meerderheid van de geneeskunde studenten is vrouw, een studie die vroeger gedomineerd werd door mannen.
Ik studeer overigens, als man, zelf ook in deze sector, en ben als man ook niet beledigd dat hij dit familieachtige dingen noemt. Zorg is dan ook wat familieachtiger/ vrouwelijker dan de "genderneutrale" advocatuur (discussiëren is dan weer vrouwelijker, dus advocatuur lijkt mij mooi in sexe-evenwicht ;) )of CEO's, waar leiderschap/mannelijkheid een kernkwaliteit voor is.

Niks om moeilijk over te doen. Sommige mensen schreeuwen hierom echter gelijk: PATRIARCHY en vrouwenonderdrukking. Waarschijnlijk kunnen deze personen gewoon minder dan ze zelf zouden willen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 07-09-2017 21:16:43 ]
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 20:49
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:46 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Tja, of je zou niet zo snel je dikke duim aan kunnen en kunnen laten spreken. Ook een idee.
Ik zal voortaan een screenshot maken van alles wat ik tegen kom, goed? Heb jij ook weer je pleziertje en kan het hier weer over de inhoud gaan.

Ik zie nog altijd geen tegenargumenten, dus hopelijk was dit de laatste keer dat dit punt aangehaald wordt.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:52
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik zal voortaan een screenshot maken van alles wat ik tegen kom, goed? Heb jij ook weer je pleziertje en kan het hier weer over de inhoud gaan.

Ik zie nog altijd geen tegenargumenten, dus hopelijk was dit de laatste keer dat dit punt aangehaald wordt.
Als je niet de exacte verwoording, locatie, datum en het tijdstip tot op de seconde nauwkeurig kunt aangeven, is het natuurlijk niet waar. Logisch toch.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:54
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:38 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Wow, hoe lastig is het om toe te geven dat je verkeerd zat. Man man man.
Ik heb het bagatelliseren ook gezien. Zullen we remlof anders vragen wat hij van deze ludieke actie vond? Dan krijg je bewijs op bestelling thuisbezorgd. Wat wil je nog meer. Dat ik even op facebook kijk?
agterdonderdag 7 september 2017 @ 20:54
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:35 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Niks van gehoord, wanneer was dat. Als ik in een GL forum zou posten zou ik het fatsoen tenminste opbrengen om niet te komen met reacties als ja maar hullie of reacties als oh maar gelukkig zat hij er niet in toen hij afbrande.

Klopt een heel stuk heftiger zelfs. Ik vind een wedstrijdje verplassen wat ongepast maar goed, een afgefikte auto is een stuk erger dan een geverfde deur.
Dan zoek je het zelf even op.
Het verbaast mij niet dat je dat wat minder boeit. Want het past niet in je straatje, als het een linkse politicus betreft.

Maar leef vooral in je eigen bubbel. 8)7

Enig benul wat bijv een Pechtold over zich heen krijgt?
En dan denken dat vooral Baudet gedemoniseerd wordt..

Kom op, wees een vent. Neem het ook op voor je tegenstander die hetzelfde of erger (of minder erg, maar toch) over zich heen krijgt.
Ik mis dat hier.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 20:55
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:44 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, alleen zijn het er niet 'een aantal' en zitten we met een aantal politieke partijen die er niet voor schuwen om allerlei problemen één op één te koppelen aan de islam. Dus tenzij jij duidelijke signalen weet te noemen die wèl duiden op steeds minder ruimte of vrijheid om meningen te uiten ga ik er vanuit dat het met die zelfcensuur wel meevalt.
Signalen en anekdotes van andere mensen die hetzelfde ervaren als ikzelf. Je hoeft me niet te geloven, maar ik geloof dan weer niet dat jij mij niet gelooft. Ook gaf ik net een constatering over wat er in het islamdebat gebeurd met het aantal mensen dat "neutraal" is. Terwijl het debat polariseert. Hmmm
Kansenjongeredonderdag 7 september 2017 @ 21:05
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik heb geen zin om iets op te zoeken als het niks oplevert. Het draagt niks bij aan wat voor discussie dan ook en is enkel bedoeld om te provoceren.
Als je jouw uitspraak niet wilt of kunt onderbouwen dan was hij blijkbaar enkel bedoeld om te provoceren. Wel fijn dat je eindelijk inziet dat je feitenvrije geroeptoeter niet bijdraagt aan wat voor discussie dan ook.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 21:08
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:55 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Signalen en anekdotes van andere mensen die hetzelfde ervaren als ikzelf.
Wat ervaar je dan precies? Wat kun je nu niet meer zeggen?
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:08
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:54 schreef agter het volgende:

[..]

Dan zoek je het zelf even op.
Het verbaast mij niet dat je dat wat minder boeit. Want het past niet in je straatje, als het een linkse politicus betreft.

Maar leef vooral in je eigen bubbel. 8)7

Enig benul wat bijv een Pechtold over zich heen krijgt?
En dan denken dat vooral Baudet gedemoniseerd wordt..

Kom op, wees een vent. Neem het ook op voor je tegenstander die hetzelfde of erger (of minder erg, maar toch) over zich heen krijgt.
Ik mis dat hier.
Waarom zou ik het opzoeken, ik geloof het gelijk.

Jij ziet het feit dat ik een nieuwbericht uit 2015 gemist hebt als bewijs voor het feit dat ik die autobrand niet erg vindt, terwijl ik net aangaf dat ik het erger vindt dan de verf op Baudet zijn voordeur?

Ook denk jij op basis van het feit dat ik een nieuwsbericht uit 2015 gemist heb dat ik niet weet dat alle politici dagelijks emmers verbale stront en bedreigingen over zich heen krijgen?

Ook vind je dat het mij dan dus schijnbaar minder interesseert?

Ook insinueer je dat ik alleen maar dingen vindt of benoem die in mijn straatje passen?

Ook concludeer je dat ik in een nieuwsbubbel zit, omdat ik een nieuwsbericht uit 2015 gemist heb? Het is volgens jou dus niet mogelijk dat ik op dat moment het nieuws minder volgde omdat ik geen partij kende die het met mij eens was?

Ook zeg je dat ik niet opkom voor de "tegenstander" omdat ik niet gelijk een nieuwsbericht uit 2015 dat ik niet ken aanhaal terwijl dat hier niks mee te maken heeft?

Ook zie jij niet het verschil tussen de beledigingen gemaakt door burgers, en het uitgemaakt worden voor fascist, vrouwenhater, nazi, xenofoob, racist, rusland shill, (scheldwoorden voor dom), etc. etc. etc. door de media?

Verkeerd gedacht, geinsinueerd, gezegd, gevonden gezien en geconcludeerd.

Jammer.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 07-09-2017 21:13:20 ]
Nattekatdonderdag 7 september 2017 @ 21:08
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:05 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Als je jouw uitspraak niet wilt of kunt onderbouwen dan was hij blijkbaar enkel bedoeld om te provoceren. Wel fijn dat je eindelijk inziet dat je feitenvrije geroeptoeter niet bijdraagt aan wat voor discussie dan ook.
Niet alles hoeft discussie te zijn. Het is een blijft ook een topic voor FvD-geïnteresseerden en om er normaal over te praten.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:08
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:08 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat ervaar je dan precies? Wat kun je nu niet meer zeggen?
Ik kan alles zeggen. Kijk maar: Ik vind je schijt irritant met je gedraai en bewust verkeerde woordkeuze.
Maar dat was het punt dus niet. Je mag teruglezen, misschien snap je het nu wel.

Denk je dat vrijheid van meningsuiting er 100% wel of 100% niet is, of denk je dat het ook een beetje kan zijn afgenomen?

[ Bericht 5% gewijzigd door Mr.Major op 07-09-2017 21:15:48 ]
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 21:10
Op GS werden in maart van dit jaar al de zorgen over Baudet's veiligheid geuit. Ze hebben weer eens gelijk gekregen.

Over de ranzig linkse demonisering en de gewelddadige protestfantasietjes van figuren als Anne-Fleur:

Deze gebeurtenissen doen onvermijdelijk terugdenken aan die woeste periode van november 2001 tot mei 2002 toen het radikale aksiewezen met goedkeuring van de linkse media Pim Fortuyn opjaagde in een klassieke drukjacht en het werpen van taarten uiteindelijk eindigde in een kogelregen. Zorgen over de veiligheid van Thierry Baudet zijn op zijn plaats.

Bassiehof - Zorgen over de veiligheid van Baudet

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2017 21:10:31 ]
Tamabralskidonderdag 7 september 2017 @ 21:12
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:54 schreef agter het volgende:

[..]

Dan zoek je het zelf even op.
Het verbaast mij niet dat je dat wat minder boeit. Want het past niet in je straatje, als het een linkse politicus betreft.

Maar leef vooral in je eigen bubbel. 8)7

Enig benul wat bijv een Pechtold over zich heen krijgt?
En dan denken dat vooral Baudet gedemoniseerd wordt..

Kom op, wees een vent. Neem het ook op voor je tegenstander die hetzelfde of erger (of minder erg, maar toch) over zich heen krijgt.
Ik mis dat hier.
Pechtold is zich ervan bewust dat hijzelf een liegende draaiende kontkussende wezel is die lekker met alle winden meewaait. Als ik hem was zoa ik predies weten waarom de kritiek was. En het mij niet zoveel doen. Thierry probeert het partijkartel, wat voor veel wanbeleid heeft gezorgd. te breken. Als je dan kritiek krijgt dan sta je versteld.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:10 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Op GS werden in maart van dit jaar al de zorgen over Baudet's veiligheid geuit. Ze hebben weer eens gelijk gekregen.

Over de ranzig linkse demonisering en de gewelddadige protestfantasietjes van figuren als Anne-Fleur:

Deze gebeurtenissen doen onvermijdelijk terugdenken aan die woeste periode van november 2001 tot mei 2002 toen het radikale aksiewezen met goedkeuring van de linkse media Pim Fortuyn opjaagde in een klassieke drukjacht en het werpen van taarten uiteindelijk eindigde in een kogelregen. Zorgen over de veiligheid van Thierry Baudet zijn op zijn plaats.

Bassiehof - Zorgen over de veiligheid van Baudet
Zolang Baudet niet op dagelijkse basis in vrijwel alle grote dagbladen en media wordt gekleineerd en beschimpt is die vergelijking niet echt op z'n plaats.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 21:19
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:08 schreef Mr.Major het volgende:
Denk je dat vrijheid van meningsuiting er 100% wel of 100% niet is, of denk je dat het ook een beetje kan zijn afgenomen?
Ik denk dat je pas van een afname kunt spreken als er een aantal meningen of standpunten niet meer in het openbaar worden geuit maar wel duidelijk leven. En zolang er dagelijks op moslims en asielzoekers of een Sylvana Simons of Pechtold wordt gekankerd en mensen voor landverrader worden uitgemaakt, maak ik me daar niet zo druk om. Ik denk eerder dat het tegendeel aan de orde is en mensen dankzij de vrijheid die ze hebben ook hun fatsoen uit het oog verliezen.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:21
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:29 schreef Vesz het volgende:

[..]

Hij krijgt regelmatig de vraag waarom er bijna geen vrouwen in de quote 500 staan.
Er zijn 2 opties
1) vrouwen worden onderdrukt
2) vrouwen hebben andere interesses.

Hoewel 1 en 2 elkaar niet uitsluiten, is het antwoord nagenoeg volledig 2, en af en toe een beetje 1.
agterdonderdag 7 september 2017 @ 21:23
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:12 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Pechtold is zich ervan bewust dat hijzelf een liegende draaiende kontkussende wezel is die lekker met alle winden meewaait. Als ik hem was zoa ik predies weten waarom de kritiek was. En het mij niet zoveel doen. Thierry probeert het partijkartel, wat voor veel wanbeleid heeft gezorgd. te breken. Als je dan kritiek krijgt dan sta je versteld.
Ga je het nu goedpraten? :N

Bij Pechtold ging het om wat zijn gezin meekrijgt. Hoe zijn kinderen angstig in bed liggen. Vanwege de doodsbedreigingen.

Het is nooit goed te praten.

En ik verwacht van ieder voorstander van de democratie dat ie elke vorm van intimidatie en bedreiging afkeurt. Bij iedere volksvertegenwoordiger. Of je het er nu inhoudelijk mee eens bent of niet.

Niet zo hypocriet doen als het opeens Baudet betreft. En voor de rest je kop in het zand.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 21:23
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:15 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zolang Baudet niet op dagelijkse basis in vrijwel alle grote dagbladen en media wordt gekleineerd en beschimpt is die vergelijking niet echt op z'n plaats.
Dat is dan jouw gebrek aan inzicht of het bewust niet willen zien van de parallellen. Doe dagelijks eens een zoekactie op de social media zou ik zeggen.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:28
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:19 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik denk dat je pas van een afname kunt spreken als er een aantal meningen of standpunten niet meer in het openbaar worden geuit maar wel duidelijk leven. En zolang er dagelijks op moslims en asielzoekers of een Sylvana Simons of Pechtold wordt gekankerd en mensen voor landverrader worden uitgemaakt, maak ik me daar niet zo druk om. Ik denk eerder dat het tegendeel aan de orde is en mensen dankzij de vrijheid die ze hebben ook hun fatsoen uit het oog verliezen.
Zoals ik al zei, uit het onderzoek over Islam in Nederland blijkt de groep "neutraal" te zijn toegenomen. Een (gedrags?)wetenschapper gaf daarvoor de volgende verklaring: in een debat dat gevoelig ligt is de groep "neutraal" groter. Het debat is gevoeliger (en gepolariseerder (door enkele schreeuwlelijken links en rechts), gaat hand in hand) geworden, en je ziet dat ook de groep "neutraal" groter is geworden. Ik denk niet dat al mensen echt neutraal zijn, en ook die wetenschapper betwijfelt dat dus.

Daar kan je helaas lastig achter komen, want dat moet je vragen, en als ze antwoord geven of ze eigenlijk niet neutraal zijn, zijn ze niet meer neutraal.

Er wordt altijd op moslims kritiek geleverd, dat is ook terecht. De vraag is dus niet of dat gebeurd, maar of het aantal mensen dat kritiek levert, even groot is als het aantal mensen dat kritiek wíl leveren. Bovenstaand voorbeeld doet vermoeden dat er een verschil is tussen die aantallen.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:31
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:12 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Pechtold is zich ervan bewust dat hijzelf een liegende draaiende kontkussende wezel is die lekker met alle winden meewaait. Als ik hem was zoa ik predies weten waarom de kritiek was. En het mij niet zoveel doen. Thierry probeert het partijkartel, wat voor veel wanbeleid heeft gezorgd. te breken. Als je dan kritiek krijgt dan sta je versteld.
En zo verwordt het toch een wedstrijd verpissen. Iemand zegt dit is erger, iemand zegt dit is erger. Ik vind het voorbeeld van pechtold erger, en die verbrande auto's erger. Maar het probleem is dat we nu niet meer zeggen: dit moet stoppen, maar gaan lopen verpissen.
Xa1ptdonderdag 7 september 2017 @ 21:33
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:23 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Dat is dan jouw gebrek aan inzicht of het bewust niet willen zien van de parallellen. Doe dagelijks eens een zoekactie op de social media zou ik zeggen.
In welke grote media zie je Baudet dagelijks beschimpt worden dan?
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:37
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

In welke grote media zie je Baudet dagelijks beschimpt worden dan?
Er zijn momenten dat er meerdere dagen achter elkaar beschuldigingen aan het adres van Baudet worden gemaakt. Dan is dagelijks kijken wel nodig om dat te zien. Of je moet naderhand data gaan checken dat nieuwsberichten zijn uitgeschreven. Iets minder praktisch, maar als je niet dagelijks wil kijken een alternatieve oplossing.

Zolang Baudet nog niet vermoord is is de vergelijking niet op zijn plek natuurlijk, dus zeggen: kijk het is al eerder fout gegaan kán écht niet.
Tamabralskidonderdag 7 september 2017 @ 21:39
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:31 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

En zo verwordt het toch een wedstrijd verpissen. Iemand zegt dit is erger, iemand zegt dit is erger. Ik vind het voorbeeld van pechtold erger, en die verbrande auto's erger. Maar het probleem is dat we nu niet meer zeggen: dit moet stoppen, maar gaan lopen verpissen.
Pechtold is aangenomen en opgenomen in de Bilderbergclub kringen, precies omdat het een nietszeggende verpisser is.

Nu weet ik niet precies wat je bedoelt met 'verpisser' maar klinkt negatief genoeg.
Mr.Majordonderdag 7 september 2017 @ 21:40
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:39 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Pechtold is aangenomen en opgenomen in de Bilderbergclub kringen, precies omdat het een nietszeggende verpisser is.

Nu weet ik niet precies wat je bedoelt met 'verpisser' maar klinkt negatief genoeg.
En wat heeft dat te maken met bedreigingen die ook zijn kinderen raken?

Since the 1940s the term has been used as a slang idiomatic phrase describing contests that are "futile or purposeless", especially if waged in a "conspicuously aggressive manner".[2] As a metaphor it is used figuratively to characterise ego-driven battling in a pejorative or facetious manner that is often considered vulgar.[3]

Opscheppen over waar je niet moet opscheppen dus. Of vergelijken wat je niet moet vergelijken.
#ANONIEMdonderdag 7 september 2017 @ 21:43
quote:
7s.gif Op donderdag 7 september 2017 21:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

In welke grote media zie je Baudet dagelijks beschimpt worden dan?
Zie met name de Volkskrant, NRC, VARA, Radio-1 en Joop.nl.
SgtPorkbeansdonderdag 7 september 2017 @ 21:57
Hebben jullie eigenlijk al pasjes ontvangen mede-leden? 8-)