abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173550156
registreer om deze reclame te verbergen
Misschien een tip voor op het kdv FF: soms geven kleintjes niet heel duidelijk een 'verzoek' (zoals mijn eerste). Het kdv kon dus niet zoveel met mijn 'op verzoek' aanwijzing en het is wel ooit voorgevallen dat ze dan thuiskwam na een derde van wat ik op een dag kolfde gedronken te hebben. Een afspraak maken dat ze proberen regelmatig wat aan te bieden en evt bij te verwarmen als kindje nog meer lijkt te lusten kan dan helpen. Hier dronk mijn meisje toen snel meer op een dag en toen ze haar behoefte wat beter kenden konden ze al snel naar (minimaal) drie flesjes van zo'n 120 per dag (soms bleef er dan wat over van een fles, soms niet). Ik ben het eens met Wupwup wat betreft de lijntjes: het ziet er zo niet enorm verschrikkelijk uit, maar alertheid lijkt op zijn plaats. Hopelijk volgende keer wel een glittersticker voor allebei!
pi_173551395
Bedankt allemaal voor de verschillende inzichten. Dat het per dagdeel verschilt weet ik, ze drinken met name de laatste avondvoeding en de 2e voeding heel veel.

Mijn gevoel erbij is dat het eigenlijk wel oke ging omdat ze qua ontwikkeling en lengte wel vooruit gaan. Ik heb soms wel het idee dat ze een voeding afraffelen en al snel genoeg hebben. Vijf minuten actief drinken is vaak genoeg voor ze, muv de late avondvoeding en de 2e voeding.

Op het kdv drinken ze nu 3 keer, met max 3 uur ertussen, ze krijgen daar dus iig genoeg drinkmomenten.

Ik denk dat ik het een vaste borst per baby eens ga proberen, dat hoor ik vaker bij tweelingen, maar dan wel elke dag wisselen van kant ivm mogelijke productieverschillen/verschillende groottes. Eens kijken of ik dan verschil merk.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_173553766
Vervelend dat de groei nog niet echt lekker loopt FF. Ieder een eigen borst klinkt voor mij als leek wel logisch met bv.

Ik heb ook nog wel een vraag of wellicht zijn er dames die het herkennen. J. is een snelle drinker. Meestal is hij met 10-15 minuten klaar alleen gaat hij tijdens de meeste voedingen op een gegeven moment een soort van headbangen en uiteindelijk huilen terwijl hij blijft aanhappen. Ik merk dat hij heel snel slikt. Ik heb ook gemerkt dat hij aan het einde van de voeding liever op een speen zuigt, omdat hij gewoon cht geen melk meer wil. (Dan is het huilen geblazen.) Zou ik misschien een te snelle tsr of melkstroom hebben of zou hij gewoon al verzadigd zijn terwijl zijn zuigbehoefte onvoldoende vervuld is? En zijn er tips waarmee ik hem rustiger/langzamer zou kunnen laten drinken? Uit een fles drinkt hij ook veel rustiger namelijk.

Ik probeerde hem net op mijn buik te leggen en zo te laten drinken, maar dat was geen succes.

Dit is echt zo anders dan hoe zijn zus dronk.. M. dronk de eerste drie maanden zeker 40-45 minuten per voeding en die kon je daarna slapend wegleggen. Dit is nu echt het tegenovergestelde. Met de speen als afsluiting is hij overigens wel tevreden en hij lijkt nog prima te groeien. Het voeden zelf gaat alleen op zo'n onrustige manier dat we er beiden wel een beetje ongelukkig van worden.
pi_173555196
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 13:55 schreef Vosje6 het volgende:
Wat leuk en handig dat je een nieuw topic voor ft kolvende moeders wil starten Vivi!
Tadaa: OUD / Fulltime kolven *O*
pi_173556221
Goed bezig Vivi!
Kazy, ik herken het onrustig zijn en dan blij zijn met speen wel. Mijn mannetje had dat een tijdlang savonds bij de laatste voeding voor de nacht. Eerst dacht ik dat mijn melkstroom dan juist minder was en hij daardoor gefrustreerd raakte, maar toen zag ik een keer dat hij juist bozig werd toen hij een slok melk binnenkreeg. Sindsdien meestal een speen gegeven na drinken savonds en dan viel hij heerlijk in slaap :D. Bij ons de rest van de voedingen wel rustig. Echt liggend voeden heb ik nooit gedaan, maar de standaardhouding is wel onderuitgezakt in de madonnahouding zeg maar. Ik weet niet hoe jij voedt maar misschien is het de moeite iets onderuit te zakken ;).
Bij structureel speen-na-voeding wel opletten dat de groei goed blijft en bedacht zijn op oorontstekingen. Van speengebruik krijgt een kind op zich geen oorontsteking, maar als je kind gevoelig is voor oorontstekingen (zoals die van mij), dan kan het zuigen op de speen de frequentie en duur ervan verergeren. Dat is ook de reden waarom wij met 10 maanden (en 5 oorontstekingen :{ ) gestopt zijn met de speen. Gelukkig ging dat stoppen zonder gedoe
pi_173556272
Kazy, noud doet dit ook regelmatig. Het is hier een teken dat ie gewoon moe is en niet meer wil drinken en naar bed moet. Zou het zoiets simpels kunnen zijn?
disclaimer
  zondag 3 september 2017 @ 08:16:13 #57
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_173556358
registreer om deze reclame te verbergen
Ella had het ook in de eerste 3 maanden. Ze wilde toen nog geen speen, dus ik zat te hannissen met de leegste borst geven enzo.
Het gebeurde vooral in de avond als ze moe was.

Is wel vanzelf overgegaan. Nu wil ze de borst echt alleen voor voeding (dus geen troost enzo) en accepteert ze wel de speen.

Ik wist dat helemaal niet van die link tussen speen en oorontstekingen, Vosje. Goed om te weten.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_173556421
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 08:16 schreef Sylver_ het volgende:


Ik wist dat helemaal niet van die link tussen speen en oorontstekingen, Vosje. Goed om te weten.
Dat heeft ook geen algemene bekendheid en mjn huisarts heeft er nooit iets over gezegd en toen vond ik deze: https://www.ntvg.nl/artik(...)rontsteking/volledig
Sinds het stoppen met de speen heeft dreumes nog maar n echte oorontsteking gehad :)
pi_173557056
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 08:24 schreef Vosje6 het volgende:

[..]

Dat heeft ook geen algemene bekendheid en mjn huisarts heeft er nooit iets over gezegd en toen vond ik deze: https://www.ntvg.nl/artik(...)rontsteking/volledig
Sinds het stoppen met de speen heeft dreumes nog maar n echte oorontsteking gehad :)
:o
Zo leer ik nog wat in m'n verlof...

Kazy, herkenbaar drinkgedrag beschrijf je! Ik heb nog niet iets ontdekt dat structureel helpt dus ik klungel lekker verder :')
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173558750
'Fijn' dat er herkenning is! Ik zal er vandaag eens op letten, maar volgens mij gebeurt het hier ook meer richting de avond. Dan wordt het althans steeds onrustiger. Vannacht en vanochtend dronk hij ineens weer rustig (hij viel net zelfs in slaap na de voeding).

Ik zal eens kijken of een andere houding helpt als hij weer zo onrustig wordt. Ik voed nu overdag in de madonnahouding en 's nachts liggend.

En misschien is het inderdaad gewoon heel simpel dat hij er klaar mee is en wil slapen :) Het speentje werkt in ieder geval goed als afsluiter. Dat van de oorontsteking wist ik trouwens ook niet, bedankt voor de waarschuwing! Ik heb vroeger veel ooronstekingen gehad en weet hoe vervelend dat is.
  zondag 3 september 2017 @ 20:42:56 #61
171422 LadyBlack
paint it black
pi_173571458
Pffff ik kwam hier dus laatst melden dat voeden regelmatig pijnlijk is geweest, maar ik heb t weer te pakken hoor :X

Links ligt helemaal open en is volgens mij ook ontstoken of heeft een schimmelinfectie of beide.... rechts is totaal schraal en aan het vervellen oid ;(

Ik ga maar weer aan het smeren, en bidden dat dit de laatste keer was, veroorzaakt door de hoektanden doe aan het doorkomen zijn. En zo niet, dan zou dit wel eens een vroegtijdig einde van de borstvoedingsperiode kunnen zijn. Ik ben zo klaar met die pijn elke keer...
E & S
  zondag 3 september 2017 @ 22:01:50 #62
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173573739
Heftig, LB -O-. Ik hoop dat het smeren helpt en je er snel weer klaar mee bent :*.
KuikenGuppy
pi_173574892
Ach LB wat kut weer, je wordt wel op de proef gesteld zeg. :{ Beterschap! :*
pi_173577192
Dat klinkt heftig, LB. Wat een gedoe weer! Ik hoop dat er heel snel verbetering in zit.
pi_173577275
Ik ben helemaal blij met de tepelcreme van nuby <3

Verzacht gelijk als mijn tepel en tepelhof zeer doet van een bijt of iets in die geest. Ik doe behoorlijk lang met een tube en nu heb ik een nieuwe tube gewonnen op een reageer-actie op fb. Wij kunnen weer vooruit :)
Schudden voor gebruik
pi_173589468
Ah nee, LB, wat een ellende toch alweer zo'n gedoe. Hopelijk snel verbetering :*
pi_173589776
Wat naar zeg LB, klinkt erg pijnlijk.
pi_173589882
Wat naar LadyBlack :*
pi_173671752
Hee LB, hoe is het nu? Wordt het al wat beter en lukt het voeden nog?

In het kader van de random vragen: ik heb een blauwe (groene) plek onder mijn tepel. Doet geen pijn verder, en ik ben ook niet geslagen oid. Dus ik vind het een beetje raadselachtig. Zou er gewoon een beharand dubbel hebben gezeten ofzo? Iemand ooit zoiets gehad? Zeg maar niet dat ik het aan de huisarts moet vragen, want ik weet vrij zeker dat die geen zinnig antwoord heeft :P en vooral is het niet erg genoeg daarvoor.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_173672286
Ik wilde net hetzelfde vragen LB: hopelijk gaat het een beetje beter met je!
Lemijn, dat klinkt inderdaad echt vreemd. Is zo'n rare plek he? Je zou zeggen dat als je op de een of andere manier daaro druk hebt gehad genoeg om een blauwe plek te krijgen, je dat had moeten merken :?
Aan de andere kant, ik heb ooit rondgelopen met tassen met allerlei spullen en 1 daarvan kwam telkens met een punt van een kartonnen verpakking tegen mijn bovenbeen tijdens het lopen. Deed geen pijn, maar ik had wel een joekel van een bloeduitstorting :N

[ Bericht 0% gewijzigd door Vosje6 op 09-09-2017 11:01:10 ]
pi_173672412
sorry, ik kom even binnenvallen met een vraag en ben verder nog niet toegekomen aan bijlezen hier. De borstvoeding verloopt hier heel goed. Ze drinkt alleen vrij kort en snel, maar lijkt daar genoeg aan te hebben want het gewicht neemt toe en ze is tevreden.

Nu ben ik me langzaam aan het orinteren op een kolf en wat handig zou zijn. Ga ik een kolf huren of aanschaffen? Ik denk namelijk dat het niet haalbaar is om tijdens mijn werk te kolven (50% afspraken buiten de deur). Is het mogelijk om zonder kolven dan te voeden op de momenten dat ik thuis ben?
Ik denk dat ik dan een kolf nodig heb voor de komende 3, misschien 4 maanden ongeveer. Wat zijn jullie ervaringen kwa huren of aanschaf en welke kolf hebben jullie in bezit? ik heb geen idee waar ik op moet Letten.
pi_173672528
Oei lastig Nolita als je echt geen gelegenheid hebt te kolven op de werkdag. Er zijn hier vast ook dames met ervaring met banen die moeilijk combineren met kolven. De eerste maanden kun je niet zonder kolven toe overdag als je niet kan voeden. Dan reageert je productie met achteruitgang en kun je zelf allerlei problemen krijgen (borstontsteking bijv). Mede daarom ook het kolfrecht (max kwart van de werktijd). Ik zou snel eens bespreken met je werkgever. Van dames die veel onderweg zijn voor hun baan ook wel gehoord over kolven in de auto, direct voor of na een afspraak. Meestal is het makkelijker in te passen dan je denkt en het levert zoveel op het in te plannen. Qua kolf: een koop heb je er vaak al snel weer uit. Veel succes
pi_173672735
Als je in de auto gaat kolven is een huurkolf in ieder geval geen optie, want dat zijn grote, zware apparaten die niet zonder stopcontact kunnen. Qua kosten: mijn huurkolf kostte 2,50 per dag en daar kwam een persoonlijke dubbele afkolfset van ongeveer 37 bij, dus met 4 maanden huren zit je dan op zo'n 340 en is een koopkolf voordeliger.

Mijn ervaringen met verschillende kolven schreef ik onlangs hier: OUD / Beste kolf
pi_173673073
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:56 schreef Lemijn het volgende:
Hee LB, hoe is het nu? Wordt het al wat beter en lukt het voeden nog?

In het kader van de random vragen: ik heb een blauwe (groene) plek onder mijn tepel. Doet geen pijn verder, en ik ben ook niet geslagen oid. Dus ik vind het een beetje raadselachtig. Zou er gewoon een beharand dubbel hebben gezeten ofzo? Iemand ooit zoiets gehad? Zeg maar niet dat ik het aan de huisarts moet vragen, want ik weet vrij zeker dat die geen zinnig antwoord heeft :P en vooral is het niet erg genoeg daarvoor.
Ik heb dat wel eens als baby mishapt, dan zuigt hij ergens een soort blauwe plek/zuigzoenachtige plek :D soms ook op mijn tepel. Maar weer niet of dat hetzelfde is als wat jij hebt.
pi_173673386
Nolita, waarom heb je een kolf nodig als je toch niet tijdens werk gaat kolven?
disclaimer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')