abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173745173
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 22:50 schreef Vosje6 het volgende: Als je weet dat dat niet het geval is, is het toch goed lijkt me?
Ja, dat klopt ook wel hoor. Alleen in mijn achterhoofd blijft het nu toch een beetje malen ondanks dat we alle vragen met 'nee' konden beantwoorden. Ze gaf nog allerlei dingen aan: of we het bord te vol gooien of dat we M. te veel dwingen om het bord leeg te eten (doen we juist niet), veel snoep bij de oppas, etc.. Misschien volgt er inderdaad nog wel een groeispurt. Daar had ik niet eens over nagedacht!

@logeren en uit eten gaan: logeren gebeurde hier met de geboorte van J. onverwachts en dat ging prima. Op zich wel voor herhaling vatbaar dus, hoewel ik denk dat de volgende keer toch ook pas op verzoek van M. is. We hebben er zelf nog vrij weinig behoefte aan.

Uit eten gaan vind ik eerlijk gezegd nog wel lastig met een peuter die niet zo goed stil kan zitten. Als we ergens heen gaan, moet er dus ook wel echt een speelhoek zijn of genoeg entertainment mee in de tas. Dan eet ik liever gewoon thuis. Sowieso zit M. sinds een tijdje weer in de 'ik eet als een Rapleyende baby-fase' dus voorlopig gaan we nergens heen. (Behalve pap en yoghurt wordt alles weer met de handen gegeten.) Dan liever samen met mijn man of een vriendin uit eten :P
pi_173745382
Kazy, wij hadden de laatste keer dat we bij het cb waren precies hetzelfde. Ik trok het me eerst best wel aan, maar dat is nu gezakt. Ik weet wat mijn kind eet en hij is niet dik. Dus ik ga gewoon zo door.
pi_173745815
Interessant om de verschillen te lezen in logeren en oppassen! Wij hebben geluk met onze oppasmeisjes, is via het KDV, die hebben een oppaspoule. En B vindt dat reuze gezellig. Gebeurt iets van 1 x in de 2,5 maand dus niet wekelijks. Daar vind ik het ook te gezellig voor met zijn 3tjes.
  woensdag 13 september 2017 @ 08:35:00 #179
327807 Mariposas
יה&#14
pi_173745872
registreer om deze reclame te verbergen
Wat vervelend dat het cb je zo'n gevoel gaf, kazy. Ik neem aan dat je hebt gezegd dat snoepen, grote porties e.d. Allemaal niet aan de orde zijn, wat was dan uiteindelijk haar conclusie, als je niets 'verkeerd' doet?

Wat eten jullie peuters als ontbijt? Ik ben pasgeleden gestopt met de papfles. Brood eet hij 2 hapjes van. Pap in een kom wordt meestal een kliederzooi, peuter vindt bestek namelijk zwaar overschat. }:|
No hay mal que dure cien aos ni cuerpo que lo aguante
pi_173746152
Hier wordt brood met hagelslag gegeten 's ochtends. Iets anders erop resulteert in niet eten. Brood met vlees wordt het vlees af gegeten. }:|
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173746174
Mari, N. is een echte broodeter, maar soms maak ik ook wel eens gezonde muffins (banaan/havermout/besjes) voor haar of een bananenpannenkoekje. Vooral die muffins laten zich heel makkelijk bewaren, dus met n keer bakken heb ik voor de halve week genoeg. Pap wilde ze als baby niet en hebben we later ook nooit meer geprobeerd.

N. vindt bestek ook niet zo heel interessant, ook buiten de deur laten we haar nog gewoon met de handjes eten. Daarna poetsen we natuurlijk wel de hele boel extra goed, maar dat spreekt voor zich natuurlijk.
pi_173746203
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 08:35 schreef Mariposas het volgende:
Wat vervelend dat het cb je zo'n gevoel gaf, kazy. Ik neem aan dat je hebt gezegd dat snoepen, grote porties e.d. Allemaal niet aan de orde zijn, wat was dan uiteindelijk haar conclusie, als je niets 'verkeerd' doet?

Wat eten jullie peuters als ontbijt? Ik ben pasgeleden gestopt met de papfles. Brood eet hij 2 hapjes van. Pap in een kom wordt meestal een kliederzooi, peuter vindt bestek namelijk zwaar overschat. }:|
Dat heb ik inderdaad aangegeven. De verpleegkundige wist het ook niet. Ze had het nog over babyvet, maar M. loopt al een hele poos dus dat is het denk ik ook niet. Ze vroeg zelfs of ze een volle luier omhad met wegen maar die hadden we net verschoond. Uiteindelijk stelde ze voor om over een poosje nog eens te wegen om te kijken hoe het gaat. Ik denk dat we dat dan maar gaan doen.

Als ontbijt eet M. een kommetje Brinta met melk. (Een van de weinige dingen die ze wel met bestek eet.) We doen er relatief weinig melk in zodat het wat dikker blijft en niet de hele kamer door vliegt. Brood ging hier 's ochtends trouwens ook voor geen meter.
pi_173746227
Brinta, boterhammen, beschuitjes, toast..dat soort dingen :)
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
pi_173746378
I eet 's ochtends boterhammen (al dan niet geroosterd - dat zou je misschien nog kunnen proberen Mari?) of yoghurt met muesli. In het weekend nemen we er wat meer tijd voor en dan bakt Baard wel regelmatig bananenpannenkoekjes.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 13 september 2017 @ 09:25:16 #185
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_173746456
Melle logeert ook wel regelmatig, opas en omas vinden het vooral leuk en niet belastend. En Melba vindt het ook prima.

Hij was ook toen hij nig lastiger was met naar bed gaan trouwens altijd prima naar bed te brengen door de oma's, bij hen thuis. Andere omgeving doet soms wonderen voor hoe dat gaat. Thuis bleef het toen wel gewoon zoals het was overigens.
pi_173747096
Kazy, hoe zat het met de lengte? Ik denk dat het daar bij J misging namelijk. Het cb zat 1,5 cm onder de meting van de kinderarts 2 maanden eerder. J moest nu voor het eerst staan voor het meten. Maar volgens de cb arts (ik heb al vaker gedoe met haar gehad) kon het daar niet aan liggen. Dan niet.

Ontbijt is hier brood met zelfgekozen beleg. Maar even geen losse vleeswaren meer, want dat wordt er ineens vanaf gegeten. Ontbijt is altijd 100-150 ml dieetmelk (soms met wat moeite) en 1 hap tot 1 snee brood, dat wisselt.
pi_173747233
B wisselt ontbijt af, of van die Lu crackers met zoete smeersels of hetzelfde als zijn andere mama: Cruesli met yoghurt en honing.
Het is echt heel lang die crackers geweest, bewust met smeersels zodat hij het er niet af eet. Maar sinds een paar weken wil hij steeds vaker cruesli met yoghurt.
Sinds de vakantie naar Frankrijk in de zomer drinkt ie water bij het ontbijt want hij vond de melk daar zo vies dat hij het afgezworen heeft..... :D
pi_173747309
Logeren en oppas: regelmatig, al dan niet doordat ik voor werk weg moet. Lucas en opa's en oma's (twee van de drie stellen in elk geval) zijn dikke vrienden, dus iedereen vindt dat geweldig. Hij vraagt zelf zelfs wel eens wanneer hij weer mag logeren :+
We hebben 3 lieve oppas-zussen, via een oud-bruidspaar van mij O+ Zij zijn fantastisch met hem, doen alles (ook koken/eten/in bed leggen/badderen indien nodig of handig) en hij zegt 'ik *oppas* zooooo lief!' Dus volgens mij zit dat ook wel goed. Wij hebben het door de weken heen vaak zo onregelmatig druk (ik werk ook vaak 's avonds of ben twee of 3 dagen van huis) dat uit eten ook echt een nuttige bijpraatmogelijkheid is. J werkt nu (gelukkig) weer behoorlijk regelmatig; 2 dagen in de week 9-17 en een half dagje vrijwilligerswerk.

Ontbijt: bruinbroodje met honging/pinnakaas/appetoop (hij kiest het beleg) met water. Of een krentenbol als dat een keer zo uitkomt (want haast). En op zondag altijd geroosterde witbroodjes, traditie uit mijn gezin O+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_173747320
Ketel ontbijt met twee tot vier sneen (afhankelijk van honger) brood met pindakaas of appelstroop. Hij eet de korstjes niet meteen op, maar snackt daar gedurende de dag vaak nog op. :') Met een bekertje melk of aangelengd sap. Sowieso is hij wel een zuiplapje, we mogen zijn beker regelmatig bijvullen en hij komt er ook echt om vragen.

Vanavond is hij weer lekker in de plassen stampend naar de gastouder gegaan. O+
pi_173747377
Oh ja, logeren. Ik vond het ook lang spannend, maar sinds een half jaartje gaat hij zo nu en dan naar opa en oma (mijn ouders; schoonouders wonen te ver weg en zijn gezondheidstechnisch ook niet in staat op te passen). Dat is voor iedereen dikke pret; opa en oma genieten van zijn aanwezigheid en hij wordt schandalig verwend. En voor ons is even tijd met zijn tweetjes, rustig uitslapen etc ook heel fijn.

Mijn nichtje past heel soms 's avonds op, maar dat vind ik toch nog wel spannend vaak, dus losse avondjes uit doen we niet vaak. Gelukkig vinden we met zijn drien eropuit ook leuk, en gaat het buiten de deur eten prima.
  woensdag 13 september 2017 @ 10:21:43 #191
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173747385
Ontbijt is bv, met daarna yoghurt met van die chocoladerondjes erin. Maar daar eet ze vaak maar heel weinig van. Brood eet ze alleen met hagelslag, maar dan ook maar een paar hapjes. Crackers likt ze alleen het beleg eraf.
Meestal gaat N daarna met papa de stad in, dan eten ze vaak nog een eitje bij het caf hiernaast (of soms taart, als ze naar een ander cafeetje gaan...). Of naar de bibliotheek, daar hebben ze lekkere tosti's.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173747895
Hoe waren de ervaringen met zo'n peuterwekker hier ook al weer? Dus een of ander figuur/beest wat dan wel of niet z'n ogen open heeft ofzo :)

Want onze Minion is qua slapen flink aan het klooien op het moment :{ maar als we zeggen dat het nog nacht is, pikt ze dat verrassend goed en slaapt soms nog rustig verder. Dus ik heb de naeve hoop dat ze dat van zo'n wekker ook pikt :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  woensdag 13 september 2017 @ 13:12:43 #193
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173750275
Hier gaat dat heel goed, Sam heeft echt autoriteit :+.
KuikenGuppy
pi_173750354
Zolang je geen partner hebt die zegt: 'Oh, Nijntje is nog niet wakker? Nou ja, kruip toch maar gezellig bij ons in bed' gaat het heel goed.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173751029
_O- _O- _O- DaD!

Wij hebben aap MoMo en na een aanloop werkt het nu heel goed. Er zijn zelfs ochtenden dat ie gaat lezen tot aap zijn ogen opendoet, maar dat zijn wel uitzonderingen. Het is meer: 'B is aap wakker? Nee?! Dan moet je nog even slapen of dutten, doei'. En dat gaat steeds beter.
pi_173751485
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:06 schreef Hupje het volgende:
Kazy, hoe zat het met de lengte? Ik denk dat het daar bij J misging namelijk. Het cb zat 1,5 cm onder de meting van de kinderarts 2 maanden eerder. J moest nu voor het eerst staan voor het meten. Maar volgens de cb arts (ik heb al vaker gedoe met haar gehad) kon het daar niet aan liggen. Dan niet.
Mijn man zei net toevallig ook dat M. gisteren niet helemaal recht stond met meten. Ik ging net dus nog eens kijken naar de meting die we vorige maand zelf hadden gedaan op het cb. (We gingen toen voor J. en hadden M. zelf ook even gewogen enzo. Die cijfers staan niet in het systeem, want het was geen inloopspreekuur dus dat mocht niet.) Toen was ze een halve centimeter langer en 400 gram lichter. Best kans dus inderdaad dat er ergens een meetfout in zit.
  woensdag 13 september 2017 @ 14:20:41 #197
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_173751504
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 10:06 schreef Hupje het volgende:
Kazy, hoe zat het met de lengte? Ik denk dat het daar bij J misging namelijk. Het cb zat 1,5 cm onder de meting van de kinderarts 2 maanden eerder. J moest nu voor het eerst staan voor het meten. Maar volgens de cb arts (ik heb al vaker gedoe met haar gehad) kon het daar niet aan liggen. Dan niet.

Ontbijt is hier brood met zelfgekozen beleg. Maar even geen losse vleeswaren meer, want dat wordt er ineens vanaf gegeten. Ontbijt is altijd 100-150 ml dieetmelk (soms met wat moeite) en 1 hap tot 1 snee brood, dat wisselt.
Staand en liggend scheelt hier 3 cm!
pi_173751541
Ontbijten? Dat ligt ergens tussen 2 happen droge cracker/beschuit en 1 boterham met beleg. En een beker melk. Meer blieft meneer niet in de ochtend. Soms eet hij iets van ontbijtgranen, maar vaak niet. Ach ja.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_173752699
Hier onbijt peuter met een bak fruit, dikke yoghurt erover en wat muesli, zelfde als zijn ouders :+

Uit logeren gaat hij ook geregeld, laatst ook voor het eerst samen met zijn babybroertje. Ik vind het heerlijk om samen een avond of nacht weg te gaan dus ben blij dat (schoon)ouders zich dan beschikbaar stellen als logeerplek.
  woensdag 13 september 2017 @ 20:59:19 #200
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_173759315
Ontbijten zijn mijnesse wel goed in. Elke dag een bakje yoghurt met 'vogelvoer' (granola dus) :')

Wij zitten al maanden in de periode wel/geen middagslaapje en het begint inmiddels wel een beetje frustererend te worden. Bij niet slapen vallen ze rond half 5 van ellende om en is het tijdens het avondeten drama. En bij wel slapen zijn ze 's avonds niet fatsoenlijk naar bed te krijgen voor half 9. Vandaag was een dag zonder middagslaapje en ik was blij toen ze om half 7 op bed lagen. :X

Eerder vanmiddag gingen T en S voor controle naar de tandarts. Een speciale kindertandarts waar ouders niet meer mee naar binnen mogen vanaf het 4e jaar. Toen S naar binnen mocht liep hij zelf de behandelkamer in en ik hoefde nu al niet meer mee. Kleine stoere! :o T vond het wat spannender, maar omdat zijn grote broer al was voorgegaan wilde hij toch ook wel alleen naar binnen. Vandaag hebben T en S een fluorbehandeling gehad om hun kaaskiesjes iets steviger te maken, dus de tandarts heeft ook echt iets gedaan. T vertelde achteraf wel dat hij het een beetje eng vond en dat hij een klein beetje moest huilen omdat hij de mevrouwen eng vond. Ik vond het zo knap dat hij dat kon benoemen en ook dat hij alsnog in zijn eentje binnen is gebleven en heeft gedaan wat er van hem verwacht werd. Wat kun je dan trots zijn als mama. O+
Mama van 3!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')