Inderdaad. De meesten gedragen zich als criminelen door geen fooien te geven aan de bediening. Men ziet aan het gedrag het verschil niet meer.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 06:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dan mag de buschauffeur mij eerst naar mijn stoel brengen, vragen of ik misschien een krantje wil lezen tijdens de rit en hoogstpersoonlijk de deur opendoen als ik wil uitstappen.
Het kassameisje mag mij helpen met winkelen, het karretje voortduwen en mijn boodschappen inpakken voor het afrekenen.
Het geheel aan service, van de keuken tot de gastentafel, daar geef je iets extra's voor als je tevreden bent. Een bedrag klein genoeg voor jou om te kunnen missen, groot genoeg om de ander blij te maken.
Sowieso is het argument waarom betalen we het kassameisje eigenlijk niet vooral vals en hypocriet. Alsof jij die wél een fooi zou geven, als dat gewoonte was.
Uiteindelijk komt het erop neer dat jij (net als zoveel anderen) te gierig bent om wat extra's neer te leggen. Voor die gierigheid ga je vervolgens uitvluchten verzinnen.
Meer dan 15 min wachten voor ik kan bestellen, drinken of de rekening krijg is echt een no-go.quote:Op woensdag 16 augustus 2017 00:12 schreef Halcon het volgende:
[..]
20 minuten wachten voor het eten wel, maar 20 minuten tot iemand de bestelling op komt nemen (nadat al een paar keer is gevraagd en bevestigd) vind ik lang duren.
Eens. Helemaal als je vraagt of ze willen komen om de bestelling op te nemen en dat je dat dan daarna nog een keer moet vragen. Het is dat ik te lam ben om de kinderen weer uit de kinderstoel te hijsen en naar elders te verkassen, maar anders ben ik dan gewoon weg.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 08:42 schreef Redbullkid het volgende:
[..]
Meer dan 15 min wachten voor ik kan bestellen, drinken of de rekening krijg is echt een no-go.
Dan krijgen ze echt geen fooi meer..
5 sterrenrestaurants bestaan niet. Maar dit gaat niet over sterrenrestaurants, maar normale restaurants waar je wel een culinaire avond kunt hebben. Misschien ligt het er ook aan waar je zit. Hier in Brabant/Limburg zijn veel restaurants op die manier ingericht, terwijl je in steden in de randstand meer restaurants met eetcafeformule hebt denk ik. Snel eten en niet te veel betalen. Ik heb het over avondvullend eten en per persoon minimaal ¤ 50 kwijt zijn. Ook in het buitenland genoeg van dat soort restaurants overigens.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 07:10 schreef Eenskijken het volgende:
[..]
dat heb ik nog nooit gezien of meegemaakt.. bij niemand.
Dan moet je echt naar een 5 sterren restaurant gaan ofzo? Ik heb het over normale restaurants, geen eetcafes!
Och meid toch het zit je wel diep he 2x op mij reageren.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 06:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dan mag de buschauffeur mij eerst naar mijn stoel brengen, vragen of ik misschien een krantje wil lezen tijdens de rit en hoogstpersoonlijk de deur opendoen als ik wil uitstappen.
Het kassameisje mag mij helpen met winkelen, het karretje voortduwen en mijn boodschappen inpakken voor het afrekenen.
Het geheel aan service, van de keuken tot de gastentafel, daar geef je iets extra's voor als je tevreden bent. Een bedrag klein genoeg voor jou om te kunnen missen, groot genoeg om de ander blij te maken.
Sowieso is het argument waarom betalen we het kassameisje eigenlijk niet vooral vals en hypocriet. Alsof jij die wél een fooi zou geven, als dat gewoonte was.
Uiteindelijk komt het erop neer dat jij (net als zoveel anderen) te gierig bent om wat extra's neer te leggen. Voor die gierigheid ga je vervolgens uitvluchten verzinnen.
Ik doe werk dat veel nuttiger is dan een ober of bediende, maar ik krijg geen cent fooi van onze klanten.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 06:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dan mag de buschauffeur mij eerst naar mijn stoel brengen, vragen of ik misschien een krantje wil lezen tijdens de rit en hoogstpersoonlijk de deur opendoen als ik wil uitstappen.
Het kassameisje mag mij helpen met winkelen, het karretje voortduwen en mijn boodschappen inpakken voor het afrekenen.
Het geheel aan service, van de keuken tot de gastentafel, daar geef je iets extra's voor als je tevreden bent. Een bedrag klein genoeg voor jou om te kunnen missen, groot genoeg om de ander blij te maken.
Sowieso is het argument waarom betalen we het kassameisje eigenlijk niet vooral vals en hypocriet. Alsof jij die wél een fooi zou geven, als dat gewoonte was.
Uiteindelijk komt het erop neer dat jij (net als zoveel anderen) te gierig bent om wat extra's neer te leggen. Voor die gierigheid ga je vervolgens uitvluchten verzinnen.
Werk jij toevallig in de horeca?quote:Op donderdag 17 augustus 2017 06:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dan mag de buschauffeur mij eerst naar mijn stoel brengen, vragen of ik misschien een krantje wil lezen tijdens de rit en hoogstpersoonlijk de deur opendoen als ik wil uitstappen.
Het kassameisje mag mij helpen met winkelen, het karretje voortduwen en mijn boodschappen inpakken voor het afrekenen.
Het geheel aan service, van de keuken tot de gastentafel, daar geef je iets extra's voor als je tevreden bent. Een bedrag klein genoeg voor jou om te kunnen missen, groot genoeg om de ander blij te maken.
Sowieso is het argument waarom betalen we het kassameisje eigenlijk niet vooral vals en hypocriet. Alsof jij die wél een fooi zou geven, als dat gewoonte was.
Uiteindelijk komt het erop neer dat jij (net als zoveel anderen) te gierig bent om wat extra's neer te leggen. Voor die gierigheid ga je vervolgens uitvluchten verzinnen.
quote:Op donderdag 17 augustus 2017 08:30 schreef Fer het volgende:
Gister lekker gegeten voor 99¤, bedrag gepint en 7 losse euro's gegeven.
Nee hoor, maar ik drink wel eens een drankje. En dan gedraag ik me niet als een chagrijnige zonnekoning, ik word meestal prima bediend.quote:
Je bent nogal fel in het fooistandpunt.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:29 schreef Ringo het volgende:
[..]
Nee hoor, maar ik drink wel eens een drankje. En dan gedraag ik me niet als een chagrijnige zonnekoning, ik word meestal prima bediend.
Ze doen gewoon hun werk. Volgens jouw redenatie zou men verplegend personeel ook fooi moeten geven.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 06:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dan mag de buschauffeur mij eerst naar mijn stoel brengen, vragen of ik misschien een krantje wil lezen tijdens de rit en hoogstpersoonlijk de deur opendoen als ik wil uitstappen.
Het kassameisje mag mij helpen met winkelen, het karretje voortduwen en mijn boodschappen inpakken voor het afrekenen.
Het geheel aan service, van de keuken tot de gastentafel, daar geef je iets extra's voor als je tevreden bent. Een bedrag klein genoeg voor jou om te kunnen missen, groot genoeg om de ander blij te maken.
Sowieso is het argument waarom betalen we het kassameisje eigenlijk niet vooral vals en hypocriet. Alsof jij die wél een fooi zou geven, als dat gewoonte was.
Uiteindelijk komt het erop neer dat jij (net als zoveel anderen) te gierig bent om wat extra's neer te leggen. Voor die gierigheid ga je vervolgens uitvluchten verzinnen.
De horeca heeft al te kampen met een personeelstekort. Op niveau dan.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:23 schreef Gutanoth het volgende:
[..]
Ik doe werk dat veel nuttiger is dan een ober of bediende, maar ik krijg geen cent fooi van onze klanten.
Als je vindt dat de fooien bij je werk horen, verdien je te weinig en moet je iets anders zoeken. Als iedereen zo zou denken, krijgt de Horeca een personeelstekort en gaan de lonen omhoog om meer mensen te werven
Dus moeten de lonen omhoog, zodat er meer mensen op af komen en er beter personeel gekozen kan worden. Zo werkt de markt.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:46 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
De horeca heeft al te kampen met een personeelstekort. Op niveau dan.
Je moet helemaal niks.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:39 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ze doen gewoon hun werk. Volgens jouw redenatie zou men verplegend personeel ook fooi moeten geven.
Pay peanuts, get monkeys.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 09:46 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
De horeca heeft al te kampen met een personeelstekort. Op niveau dan.
Heb eigenlijk altijd als ik uit eten ga dat ik minimaal 15 minuten of meer op mijn drinken moet wachten.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 08:45 schreef Halcon het volgende:
[..]
Eens. Helemaal als je vraagt of ze willen komen om de bestelling op te nemen en dat je dat dan daarna nog een keer moet vragen. Het is dat ik te lam ben om de kinderen weer uit de kinderstoel te hijsen en naar elders te verkassen, maar anders ben ik dan gewoon weg.
Ok waarom is het vrekkig om horeca personeel geen fooi te geven.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:31 schreef Ringo het volgende:
[..]
Je moet helemaal niks.
Ik erger me alleen dood aan de stoerdoenerij van het vrekkige menstype.
Het ging bij mij over het opnemen van een bestelling. Compleet onacceptabel dat dat zo lang moet duren.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 12:41 schreef Redbullkid het volgende:
[..]
Heb eigenlijk altijd als ik uit eten ga dat ik minimaal 15 minuten of meer op mijn drinken moet wachten.
Vandaar dat ik ook een hekel heb aan uiteten gaan.
ga jij maar lekker culinair doen in limboland, hier in de stad werkt het gewoon anders.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 14:24 schreef bloodymary1 het volgende:
Lekker klagen, maar de volgende keer zitten jullie weer in zo'n goedkope vreetschuur met apenpersoneel. Want ik krijg toch de indruk dat dat het soort restaurants is dat het merendeel hier opzoekt.
Jazeker, vanavond weer! In Brabant dan, maar dat is natuurlijk een pot nat.quote:Op donderdag 17 augustus 2017 14:42 schreef Eenskijken het volgende:
[..]
ga jij maar lekker culinair doen in limboland, hier in de stad werkt het gewoon anders.
Fooien houden dit soort praktijken juist in stand. Mensen werken maar wat graag in de horeca vanwege de fooien. Dank voor dit argument.quote:Op woensdag 16 augustus 2017 09:40 schreef PestPiloot het volgende:
[..]
[..]
Die vakbonden doen (nog steeds) geen reet
Het is al een jaar duidelijk dat de salarissen te laag zijn, die staan al zo'n 15 jaar stil.
Zelfs inflatiecorrecties e.d zijn niet meer doorgevoerd.
Dat er meer aanloop is, is voor de werkgever alleen maar kassa 'we betalen volgens de normering'
Mijn vrouw heeft de afgelopen maanden al meerdere aanbiedingen gekregen om voor zeker 50% meer salaris over te stappen, maar door de sfeer en lengte van dienstverband niet gedaan.
Er is wel degelijk meer 'geld' in de horeca, maar de bonden leven op statistieken, en die komen nu eenmaal pas 5 jaar later naar ze toe.
proactief zullen ze echt niets doen.
Volgens mij pas als hun bedrijfscatering een keer géén soep serveert, gaan hun ogen echt open.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |