abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 18:38:27 #126
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173069020
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 17:14 schreef Moonah het volgende:

[..]

Dit is een belangrijke.

Ik heb het topic met interesse (en herkenning ;) ) gelezen.
'Probleem' van therapie vind ik zelf dat het vaak zo cogntief, rationeel blijft. Je wt wel hoe het zit, maar het velt niet zo. Bij mij was dat tenminste zo, na een jaar individuele psychotherapie en daarna een opname van 3 maanden. Ik wist precies hoe het allemaal werkte bij mij. Maar dat 'gat in mijn buik' bleef....

Toen ben ik haptotherapie gaan doen. De therapeute die me daarbij begeleidde heeft mij daadwerkelijk met mijn gevoel in contact gebracht. Zij heeft mij ahw opnieuw 'opgevoed'. Dwz we zijn samen door allerlei fases van mijn leven gegaan. Niet rationeel, zoals bij de eerdere therapien, maar in contact met mijn gevoel. Ik kan het niet omschrijven hoe het gaat. Mensen hebben vaak het beeld van 'zweverig', maar dat viel (bij mijn therapeute iig) erg mee.

Metafoor die voor mij geldt: mijn fundament was erg wankel. Ik deed ontzettend mijn best daar de prachtigste huizen op te bouwen, maar die stortten uiteindelijk allemaal in. Tijdens de cognitieve benadering kreeg ik inzicht in de bouwtekeningen. Tijdens de haptotherapie leerde ik om op het zwakke fundament een piepklein huisje te bouwen, mijn huisje. Dat werd in eerste instantie gestut door mijn therapeute. Maar ik leerde ook hulp en steun te vragen bij anderen, zodat mijn huisje nog meer gestut werd. Van daaruit ben ik verder gaan bouwen. Geen luchtkastelen meer, maar een fijn huis dat bij mij past.

Tijdens de hapto heb ik ook afscheid genomen van alle toekomstplaatjes die ik in mijn hoofd had gemaakt, ik hoefde ze bij wijze van spreken alleen nog maar in te kleuren (en dat mislukte dus telkens). Ook van mijn kinderwens heb ik met deze haptotherapeute oprecht afscheid genomen. Mijn fundament is wat het is. Bij heftige tegenslag val ik nog wel eens zachtjes terug in oude patronen. Maar ik heb ze leren herkennen en kan ze nu snel ombuigen.

Feitelijk ben ik geheeld tijdens dit proces. En van daaruit bleek dat ik wl een stabiele en gezonde relatie aan kan gaan (inmiddels 16 jaar) en hebben we samen een zoon (bijna 11).

Al met al, er is dus echt hoop. Je kunt jezelf met de juiste hulp helen, maar het kost tijd, veel tijd.

Sterkte dames, en veel succes! :*
Oh Moonah O+ . Ik heb net mijn 3e sessie gehad, ik voel het nog steeds in mijn maag! Vandaag voor het eerst heel concreet gevoeld, alsof de inhoud van mijn hersenpan een pirouette deed. Precies wat jij beschrijft, CBT is prachtig maar anyseren hoe je iets moet voelen als je opgesloten zit in je eigen hoofd, is totaal zinloos. Prachtig om patronen mee te doorgronden maar niet om in contact te komen met je gevoel.
Resistance is futile.
pi_173069445
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 17:47 schreef Andromache het volgende:
Megamultiquotereactie, dank allen nogmaals!

[..]

Herkenbaar. Ik benader mezelf snel negatief, dat er iets mis is met mij. Waar dat vandaan komt? Vast de omgang met leeftijdsgenoten vroeger. Dat zonderlinge gevoel. Ik ben nu eigenlijk wel blij dat ik onafhankelijk was en principieel tegen merkkleding en meeloperij was, want daar heb ik nu profijt van in mijn karakter. :) Maar de reflex is een zelfbenadering van 'oei'.

[..]

Ik heb een heel sterk beeld meegekregen, dat een relatie hoort, dat een gezin de norm is. Ik ben daar tamelijk traditioneel in. Dus ik deed het gedoe van mijn ex eigenlijk af als 'hij draait nog wel bij'. Ik dacht echt tot twee maanden voor het uitging dat ik hem nog wel bij kon draaien, we gingen steeds meer zijn angsten erover concreet maken met 'waar gaan we dan wonen, en wat voor soort huis, en hoe gaat dat dan dit dat', maar daarna nam hij rap afstand. Ik nam met steeds minder genoegen in de loop der tijd trouwens ook wat betreft mate van contact, hij nam nooit op als ik belde want hij wilde op zichzelf zijn. Dat heb ik geaccepteerd omdat de rest zo goed was als we bij elkaar waren. Maar ja. Hij past niet echt bij me op het diepe niveau. Het is wel goed zo.

[..]

Nee, absoluut niet, haar moeder is zwaar mishandeld door mijn opa met frustraties over zijn Indi-soldatenverleden en waarschijnlijk ook iets van vroeger dat hij als slimme man nooit heeft kunnen studeren (arbeiders-/schippersmilieu). Beppe bleef ook bij pake kost wat kost. En ik heb het idee dat er verhoudingsgewijs meer mis is gegaan bij mijn moeder dan bij mijn tantes want die zijn een stuk zelfstandiger dan zij.

[..]

Dit doet me denken aan mijn cursus mindfulness waar ik minder mee doe momenteel. Hieronder ook de tip van haptotherapie, die ik al eerder gekregen heb. Ik ga daar alsnog mee aan de slag dit najaar. Maar op dat denken kon ik altijd terugvallen, h? Dat is professioneel/intellectueel mijn grote kracht.

[..]

Bedankt voor je supermooie verhaal O+ Inderdaad, haptotherapie is waarschijnlijk iets voor mij. :)

[..]

Ik ben tamelijk laat aan een echt goede vorm van therapie begonnen, eerstelijns-RET was onvoldoende, wat wel bleek na een aantal herhalingen. Ik vind zeker dat na 2011 de intensiteit van mijn klachten is veranderd. Ik vermoed echter wel dat destijds misschien niet helemaal de goede diagnose is gesteld, omdat ik toch veel blijf herkennen in ADD nu met een serieuze en veeleisende baan, maar ook wel wat borderlinetrekjes. Ik ben kwetsbaar, en ik wil die kwetsbaarheden verminderen. Ik ga eind deze maand naar de huisarts voor een verwijsbrief.

[..]

Geen grip, dat gevoel, dat klopt, maar ik ben het er niet mee eens dat ik er niets aan gedaan heb. Ik heb therapie aangepakt, ik heb me aangesloten, ik heb vrienden gemaakt, ik ben van laatst-gekozen-met-gym naar regelmatig sporten gegaan, ik heb mijn hele leven omgegooid door ook zelf 250 km verderop te gaan wonen in 2013 wat me toen erg goed deed, ik heb de spellenclub opgepakt, ga als het moet zelf naar festivals, ik probeer echt te veranderen in de omgang met mannen (ik heb net 5 appjes van date en hij wacht maar even een paar uur, zo werkt dit toch? :7 ). Ik zal inderdaad nooit de superdaadkrachtige worden op emotioneel niveau, ik ben eerder angstig, maar ik kom er langzaam wel waar ik zijn moet.

[..]

Misschien vergoeilijk ik vroeger inderdaad. Ik ben gewoon niet zwaar mishandeld, ze waren geen alcoholisten, ze hebben binnen de eenmaal uitgekomen moeilijkheden allebei op hun manier hun best gedaan om een dak boven ons hoofd te houden. En inmiddels was ik al bijna volwassen, dus ja... ? Het houdt ergens op, het wijzen met de vinger, ik hou heel veel van hen.

Wat betreft het heen en weer schieten, ik denk dat dat het verschil is tussen wat ik voel en wat ik als zeer intelligent persoon rationeel kan bedenken/accepteren.

Hulp ga ik zoeken, ik sta al op een wachtlijst voor een persoonlijkheidsonderzoek, een nieuwe diagnose, ik heb trouwens al hulp maar in de eerste lijn. Stelt het je trouwens gerust dat mijn offline leven vooral draait om muziek, spellen doen, uitgaan, dansen? :)

[..]

Ik wil iets schrijven op deze reactie maar ik weet niet goed wat. Mag ik slechts zeggen dat ik denk dat je analyse juist is?

[..]

Nou, het was goed of redelijk goed zolang ik wat met hem had, maar toen hij afstand begon te nemen en het uit ging, was alles weer terug wat ik dacht kwijt te zijn, claimen, dat heel sterke gevoel dat ik toch verlaten word, want hee, dat was zojuist gebeurd door iemand bij wie ik dacht dat dat nooit zou gebeuren omdat we het zo gezellig en leuk hadden en werkelijk enorm konden lachen met elkaar. Alles weer in duigen.

[..]

En waarom overkomt ons dat dan? Gewoon pech?

[..]

Dit. Ik denk dat dat ook niet haalbaar is la een topsporter ofzo.

[..]

Dat is toch niet zo? Met verenigingsgenoten knuffel ik niet op de bank, en die neem ik ook beslist niet mee naar de familie met kerst, omdat die vanwege hun 'functie' simpelweg nooit zo dichtbij kunnen en zullen komen als een levenspartner. Sorry, maar ik vind dat te ver gezocht. Aan de bar leuk, met een enkele vriendin van de volleybal heb ik nu een heel leuke en ook best diepgaande vriendschap, echt een ontzettend lief en leuk mens. O+

[..]

Ik zou veel meer naar mijn ouders toe willen maar ik moet altijd nog zo veel van mezelf. Als je mijn to-do-list eens zou zien.. waar ik nooit iets aan doe. Dat zijn smoesjes. Daarom probeer ik morgenavond mijn moeder op te zoeken :) En mijn vader was hier laatst een hele middag en dat was supergezellig! Vriendschappen mogen meer diepgang krijgen. Van de 15 heb ik niet met allemaal een dusdanig diepe band dat ik al mijn kwetsbaarheden durf te tonen. Ongeveer de helft wel. Of nee... ik heb niet het idee dat zij hun kwetsbaarheden aan mij tonen, want dat bewaren ze voor hun partner! Waar mijn vriendinnetje van volleybal wel over haar problemen met mij praat, mis ik dat juist een beetje van de andere kant van de oude vriendenclub, waardoor me daar toch een pietsie dat gevoel van onveiligheid bekruipt als ik me daar kwetsbaar toon.

[..]

Nou, drie maanden overdrijf je schromelijk. Maar voor de rest heb je gelijk, zo gaat het dus en daar baal ik van.
Als ik jou verhaal zo lees, is het allemaal een uit de hand gelopen iets.

Ten eerste je jeugd:
-je ouders namen het blijkbaar niet altijd voor je op. Zie dat gedoe met de juf op school. Hoe zij met jou als baby om gingen is waarschijnlijk moeilijk te achterhalen, zelf weet je daar natuurlijk niet veel van. Verder af en toe de ruzies met je vader. Je waardeert vooral gezellige momenten met de hele familie, maar beschrijft vrij afstandelijk de relatie met je ouders. Knuffelden en speelden zij met je? Werd je getroost bij een ongelukje met pijn? Zijn ze nog steeds van "Los het zelf op?". Of kan je er tegenwoordig wel bij uithuilen?

-ik denk zelf dat jij moeite had met mensen om te gaan. Ik plak er geen label op, misschien heeft een therapeut dat inmiddels gedaan, maar feit blijft dat vanuit de vroege jeugd jijzelf beschrijft moeite te hebben contact te maken met anderen. In de loop van de tijd is het jou wel gelukt om goed met mensen om te gaan (ik lees vanaf de studententijd een toename van contacten), maar dat heeft wel veel bloed, zweet en tranen gekost...

-dus dat heeft wel enorme impact gehad op jouw zelfbeeld gehad: je wilde steeds meer vanaf dat moment dat je niet geaccepteerd werd juist aardig gevonden worden ipv gepest (wie niet?). Met als gevolg dat je juist meer gepest werd. Je twijfelt daardoor chronisch of jij er wel mag zijn. Natuurlijk mag je er zijn! Echter kan een man die negatieve zelfwaardering echt niet zomaar weg halen. Je moet er eerst zelf in geloven :)

-mogelijk heeft jouw wens (even psychologie van de koude grond) naar een gezin "omdat dat in ons gezin zo hoort" dieper met een verlangen naar acceptatie en liefde van je ouders te maken. In plaats van "tanden op elkaar" hoop je eindelijk te horen dat je er echt bij hoort!

Ja, leuk Godshand, maar wat NU?
Hierboven is al wat gesuggereerd, haptotherapie kan helpen, maar vooral zou ik werken aan je zelfbeeld. Een open deur, maar leer (geld eigenlijk net als Seven. hoewel haar problemen weer andere oorzaken hebben) jezelf te accepteren. Leer tevreden alleen te zijn en alleen te geloven dat jij er mag zijn. Vanuit dat punt kan je van anderen gaan houden om wie zij zijn, en niet als potentile zaad- en gezinsdonoren. Dan hoeft er geen verlatingsangst meer zijn, als ze dan jou verlaten, pech gehad, je bent nog goede vrienden met je zelf :)
Dat gezin komt later wel en anders maar niet :)
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 19:12:19 #128
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173069660
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 18:30 schreef Moonah het volgende:

[..]

Het belangrijkste is denk ik dat als je met oude (dysfunctionele) patronen leeft, je vaak een partner treft die daarop aansluit. Op de lange termijn leidt dat meestal niet tot stabiliteit omdat die patronen in het heden niet meer nuttig zijn en ze meestentijds tegen je werken. En ds ook de relatie die daarop gebaseerd is.
Voor de duidelijkheid: wat bedoel je dan precies met aansluiten? Want zo te lezen bedoel je dat niet in positieve zin.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 19:32:59 #129
11682 Moonah
Jolie femme
pi_173070133
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 19:12 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Voor de duidelijkheid: wat bedoel je dan precies met aansluiten? Want zo te lezen bedoel je dat niet in positieve zin.
Dat kan zowel in positieve zin als in negatieve zin uitpakken. Als je je als slachtoffer opstelt en je treft een partner die de redder wil spelen kan het best kans van slagen hebben. Tref je als slachtoffer echter iemand die je nog meer naar beneden haalt, lijkt het me niet zo'n geslaagde combinatie.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie d k wir.
pi_173073666
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 07:23 schreef Seven. het volgende:

Hoewel het rationeel misschien een liefdevol gezin was, je ouders hebben je (onbewust) wel ernstig tekort gedaan. :* . Geen grapje, mijn jeugd was vele malen stabieler dan de jouwe en ik worstel met hetzelfde probleem. Je had als kind geen controle over je eigen omstandigheden en als puber ben je met seks/vriendjes wel die controle uit gaan oefenen. Ik vind het bepaald geen verrassing dat jij in je latere leeftijd onveilige patronen bent gaan ontwikkelen.
Hoe bedoel je rationeel? Je beoordeelt het op basis van je herinneringen en die kunnen rooskleuriger zijn dan de werkelijkheid.
Bovenstaande is maar een kleine greep uit haar repertoire. Sfeerbepalend, maakt iedereen belachelijk. Random trollerig baggergedrag al heel lang.
pi_173074593
Het is veilig om te -blijven- denken dat je ouders niets verkeerd hebben gedaan. Juist wanneer je van ze houdt.

Alle mensen waar ik van hou hebben in hun leven dingen verkeerd gedaan. Ook jij. Ook ik. Ook mijn ouders.

Ik vond het moeilijk dat heel sec te zien.

Ja, zij waren degene die me hadden moeten beschermen tegen bepaalde dingen die toch zijn gebeurd. En daarin schoten ze te kort en daardoor raakte ik op een bepaalde manier beschadigd. Punt.

Dat uitgangspunt klinkt hard. En eerlijk is eerlijk, ik zal het nooit zo tegen ze uitspreken. En daar komt juist het mooie.... omdat ik ook begrijp dat het ze niet gelukt is. Ik begrijp dat ze in de omstandigheden waarin ons gezin op dat moment zat, ze eigenlijk ook maar wat deden, ze vooral reageerden. Internet bestond nog niet, op veel dingen rustte nog een taboe en als er al passende hulp beschikbaar zou zijn geweest, waren mijn ouders iig niet mondig en onderlegd genoeg om die te vinden.

Ze probeerden, ze reageerden, vaak met de handen in het haar. Maar wl met de beste intenties en vol liefde en goede bedoelingen.

Ondanks dat ik nooit heb genoemd dat -heel zwart wit- ik beschadigd ben geraakt in die periode, waarin alleen zij mij hadden kunnen beschermen, heeft mijn vader (en mijn vader is de spreekbuis van mijn moeder, die nooit geleerd heeft over emoties en moeilijke dingen te praten) later vaak genoemd dat hij inziet dat die periode voor mij kut moet zijn geweest en dat ze dat waarschijnlijk -voor mij- beter aan hadden moeten pakken. Maar dat hij hoopte dat ik begreep dat zij eigenlijk ook maar wat deden in het gevecht waar ze in zaten en dat ze altijd van uit de beste intenties hebben gehandeld en besloten, met heel veel liefde voor en bezorgdheid om hun kinderen.

Dus misschien zit de sleutel tot jouw succes wel in toegeven dat het niet zo gek is dat jij onveilig gehecht bent en dat je daardoor in je volwassen leven tegen dingen oploopt. Dat je in die periode gedrag hebt aangeleerd dat tn helpend, maar nu enkel destructief is.

En dat je dat wilt rechtzetten. Omdat je het waard bent.

* DancingPhoebe flipt hair
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_173074828
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een non-dusiscussie over fouten van ouders. Sorry hoor.

Als ze perfect waren geweest had je nu zelf geen reet gekund. Je moet in je leven toch echt wel wat weerstand kunnen ervaren om te groeien. Zonder tegenwind kan je niet vliegen.

Gelukkig heb je als kind normaalgesproken alle kansen om te leren, te ontwikkelen, fouten te maken en zelfstandig(er) te worden.

Het is maar net wat je er zelf mee doet. Echt, mensen die doen alsof 90% van hun leven hen overkomt. :')
pi_173074901
quote:
18s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:06 schreef Mojo.jojo het volgende:
Wat een non-dusiscussie over fouten van ouders. Sorry hoor.

Als ze perfect waren geweest had je nu zelf geen reet gekund. Je moet in je leven toch echt wel wat weerstand kunnen ervaren om te groeien. Zonder tegenwind kan je niet vliegen.

Gelukkig heb je als kind normaalgesproken alle kansen om te leren, te ontwikkelen, fouten te maken en zelfstandig(er) te worden.

Het is maar net wat je er zelf mee doet. Echt, mensen die doen alsof 90% van hun leven hen overkomt. :')
Ja de hele psychologie en psychiatrie zitten er naast inderdaad.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 22:57:10 #134
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_173076537
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:09 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ja de hele psychologie en psychiatrie zitten er naast inderdaad.
Nee, maar TS wel. Dat is gewoon een ruggegraatloze jankerd met issues die alle oorzaken voor haar problemen buiten haarzelf zoekt. Boehoe wat heeft ze het zwaar gehad zeg doordat niet altijd alles voor de wind ging. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 23:45:54 #135
277627 Seven.
We are Borg.
pi_173078032
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:57 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Nee, maar TS wel. Dat is gewoon een ruggegraatloze jankerd met issues die alle oorzaken voor haar problemen buiten haarzelf zoekt. Boehoe wat heeft ze het zwaar gehad zeg doordat niet altijd alles voor de wind ging. :')
Voel je je beter nu je deze gifbeker uitgekotst hebt?
Resistance is futile.
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 23:58:26 #136
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_173078285
quote:
13s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 23:45 schreef Seven. het volgende:

[..]

Voel je je beter nu je deze gifbeker uitgekotst hebt?
Ach joh, ik schenk hier geeneens aandacht aan, ik weet dat hij het helemaal mis heeft maar achter een schermpje is het makkelijk vuilspuiten.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 00:01:33 #137
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_173078346
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 23:58 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ach joh, ik schenk hier geeneens aandacht aan, ik weet dat hij het helemaal mis heeft maar achter een schermpje is het makkelijk vuilspuiten.
Maar er dan met een omweg tch aandacht aan besteden. De parallellen met het grote plaatje hier zijn..lichtelijk ironisch.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_173079083
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 17:47 schreef Andromache het volgende:
En waarom overkomt ons dat dan? Gewoon pech?
Hate to break it to ya, maar...ja.

In ieder geval de meest waarschijnlijke verklaring.
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 01:01:59 #139
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_173079371
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 02:11 schreef Andromache het volgende:
seks en knuffels wil,
Vooral dat 1e deel kan nooit moeilijk zijn.
pi_173079608
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 06:22 schreef Martin_marvellous het volgende:

[..]

Dit is jouw enige 'probleem'.

Er zijn twee dingen die je kunt doen om je situatie aan te pakken.
1. Stop jezelf als probleemgeval te zien. Ik begrijp dat je je soms zo voelt en dat je zo bent gaan denken over jezelf, maar het is onjuist.
2. Ga niet op zoek naar de antwoorden op je vragen.
Klinkt misschien gek, maar het is slecht voor je.

Als je wilt kan ik je helpen andere vragen te stellen, en bovenstaande punten voor je toelichten. Geef het even aan als je dat wilt.
Tuurlijk. Niks aan het handje. Je moet vooral niet willen weten wat er mis is. Laat staan het begrijpen. Zo pakken psychologen en psychiaters het ook aan ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is keihard en de tere zieltjes hier zullen wel moord en brand gaan schreeuwen, maar kort door de bocht ben je (TS) gewoon een rare1 (Ik heb je optreden bij Per Seconde Wijzer gezien en ik schrok eerlijk gezegd een beetje)
Het is natuurlijk een glijdende schaal en de grens is arbitrair, maar 'normale' mensen zien dat echt binnen een seconde. Ook kinderen zien dat meteen. Daarom werd je ook gepest vroeger. Of hoorde je er in ieder geval nooit helemaal bij (precies je pijnpunt).
Gelukkig zijn volwassen mensen doorgaans minder hard voor elkaar en heb je nu grote groep vrienden ^O^

Ook ben je niet echt knap. Dat is wederom keihard om tegen iemand te zeggen, maar het is wel belangrijk om te begrijpen waarom je zo weinig succes hebt op het relatievlak. Want als het op relaties aankomt hebben volwassenen nog precies dezelfde hardheid als kinderen hebben: raar of lelijk!? => bleh, motten we niet!
Dat seks met mannen wl een bereikbaar station voor je is, komt door het simpele feit dat mannen voor alleen seks veel lagere eisen stellen dan voor een relatie. Voor een relatie denkt zelfs een man toch wel drie keer na.

Hoe nu je probleem / problemen op te lossen!? Ten eerste is de classificatie 'raar' natuurlijk een erg grove tweedeling. Bij jou komt het m.i. vooral neer op een zeer diepgewortelde onzekerheid. Waarschijnlijk gecombineerd met een hele trits aan andere psychologische probleempjes en afwijkingen. Van dysthymie via relatief hoge intelligentie (is niet de norm, dus letterlijk gezien ook iets raars) tot een afwijkende mening en gedachtenwereld.
Dus probeer vooral zelfzekerheid te kweken waardoor je niet zo angstig en gejaagd overkomt op mensen/mannen. Bij normale mensen geeft die zelfzekerheid een soort rust. Ze twijfelen gewoon niet of veel en veel minder aan zichzelf en wat ze doen.
Professionele hulp hierbij lijkt me wel een goed idee, want in tegenstelling tot sommige adviezen hier lijkt me je problemen niet begrijpen of zelfs ontkennen niet tot een automagische oplossing van alles leiden.

Voor uiterlijke aantrekkelijkheid hebben vrouwen al lang kasten vol met oplossingen. Letterlijk kasten vol. Namelijk kleding en make up. Natuurlijk kun je daar niet alles mee bereiken, maar stiekem toch heel veel.
Tevens zit er een verband tussen dat zonderlinge en aantrekkelijkheid. Mensen die raar worden gevonden worden zelden aantrekkelijk gevonden.

PS 1. Ik weet echt wel wie het zegt. Ik ben zelf ook altijd een beetje een buitenbeentje geweest. Volgens mij vinden mensen mij nog net bij de groep 'normale' mensen behoren, maar dan wel eentje die zich niet genoeg conformeert en daar kotsen veel mensen behoorlijk op.
Ook doe ik echt lang niet alles goed in mijn leven. Verre van. Dus ook wat dat betreft is het geen kritiek. Ik wil alleen de rook van desinformatie en pseudopsychologische lulkoek een beetje wegblazen hier.

PS 2. Ik vind je verlangen naar een lieve vriend waarmee je ziel en zaligheid kunt delen meer dan begrijpelijk. Totale lulkoek dat dat juist je probleem zou zijn. Vrijwel alle mensen hebben dat verlangen. Sterker nog, daar draait het hele leven om. Anders zou de overgrote meerderheid niet in een relatie zitten of iig heel veel moeite doen om een partner te krijgen. Wat zeg ik!? Zonder dat mechanisme zouden we niet bestaan!

1 Ze noemt zichzelf ook zonderling dus ZO raar is die kwalificatie niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door Puntenjager op 12-08-2017 01:42:48 ]
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 01:55:54 #141
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_173079808
Hey Puntenjager bedankt maar ik ben wel knap, dat zegt iedereen ook, en sorry, ik word veel nagekeken door mannen. Spijt me maar is echt zo! Met bril lijk ik alleen veel strenger.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_173079826
O hechten aan mensen ofzo? Nee.
Now I'm Hi, Pt. 3
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 02:03:01 #143
419909 hetzalallemaalwel
Hell is other people.
pi_173079832
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 02:00 schreef Drug het volgende:
O hechten aan mensen ofzo? Nee.
waarom lees jij tldr topics?
pi_173079853
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 02:03 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

waarom lees jij tldr topics?
heb het niet gelezen behalve iets over een knappe vrouw
Now I'm Hi, Pt. 3
pi_173079901
Ik heb winkelhaak op mijn wang, slechte hechting toen stuur van fiets er doorheen ging op mijn 4e
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 02:55:56 #146
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_173080109
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 01:55 schreef Andromache het volgende:
Hey Puntenjager bedankt maar ik ben wel knap, dat zegt iedereen ook, en sorry, ik word veel nagekeken door mannen. Spijt me maar is echt zo! Met bril lijk ik alleen veel strenger.
Mensen die lelijk zijn worden ook veel nagekeken. Ik weet trouwens niet of je knap of lelijk bent, want ik heb die aflevering nooit gezien.
Bedankt Hans.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 09:49:24 #147
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_173081296
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 01:55 schreef Andromache het volgende:
Hey Puntenjager bedankt maar ik ben wel knap, dat zegt iedereen ook, en sorry, ik word veel nagekeken door mannen. Spijt me maar is echt zo! Met bril lijk ik alleen veel strenger.
Pics
pi_173083749
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 01:55 schreef Andromache het volgende:
Hey Puntenjager bedankt maar ik ben wel knap, dat zegt iedereen ook, en sorry, ik word veel nagekeken door mannen. Spijt me maar is echt zo! Met bril lijk ik alleen veel strenger.
Misschien kleed je je gewoon opvallend?
pi_173083993
en als je een 'slechte' ouder hebt en een 'goede' kan je dan ook hechtingsproblemen krijgen?


slecht als in het kind niet aankunnen.
FOK! is net een groot tijdschrift
pi_173084413
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 12:23 schreef Vimbavimba het volgende:
en als je een 'slechte' ouder hebt en een 'goede' kan je dan ook hechtingsproblemen krijgen?


slecht als in het kind niet aankunnen.
Ja. Bij jongens vooral als hun vader de slechte ouder is geloof ik.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')