abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_172986847
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.
Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_172988389
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Ohhh wow, dat is echt het meest simpele om te maken. Eieren splitsen: easy. Stijf kloppen: easy.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_172988429
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideen voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
pi_172988777
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideen voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Overgebleven darm kan je invriezen.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 06:37:28 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172988784
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideen voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Vraag je slager, nee heb je, ja kan je krijgen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172988798
Stone age love and strange sounds too.
Come on, baby, let me get to you.
Bad nights causing teenage blues.
Get down ladies, you've got nothin' to lose.
pi_172989501
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Ik vraag t gewoon bij de slager. Soms betaal je er wat voor laatste keer kreeg ik t mee. Maar dat was baggerkwaliteit, niet mee te werken.
We have far more in common than that which devides us..
pi_172989826
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:15 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.
Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken.
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.

Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_172989838
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideen voor smaken in mijn hoofd.

Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.

Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Ja doen! En dan natuurlijk een verslag maken in het worstentopic :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_172989849
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.

Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd.
Ja dat had ik me ook al bedacht.
We have far more in common than that which devides us..
pi_172990183
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand...
pi_173000184
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:14 schreef Syrena het volgende:
Die pompoentaart vond ik echt ultiem goor toen ik 'm had gemaakt :@ ik ben sowieso al geen fan van speculaaskruiden, maar de puree-igheid van de vulling was ook echt ieuw.
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.
DLRP Passeport Annuel Dream
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 18:05:25 #88
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173000351
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 09:52 schreef kipje1234 het volgende:
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand...
Je hebt wel een geschikte pan nodig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173000366
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 17:57 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.
Ik geloof dat ik 'm maar van mijn lijst schrap.
Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_173005551
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt.
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:40:36 #91
47102 Elvi
Omelette du fromage.
pi_173005655
Spekkoek
Frikadelbroodjes
Dumplings
Brood, en dan vooral apart brood zoals bietenbrood
Turkse pizza
pi_173006419
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 21:36 schreef Bleie het volgende:
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt.
Ik eet nauwelijks jam, maar zelfgemaakt is zo ontzettend lekker.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:20:38 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173006813
Maak liever jam dan dat ik het eet. Het is zelfgemaakt erg lekker, maar eet eigenlijk vrijwel nooit zoete geit op brood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173006876
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens!

[..]

Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwens ;)
LS, die erwtensoep kan uitstekend in de Slowcooker :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
"Ik ben niet negatief. Ik heb alleen andere ideeen over hoe dingen zouden moeten!" - PdeHoog, 2012
last.fm | RYM
  woensdag 9 augustus 2017 @ 07:47:53 #95
466056 oganesson
ik heb mijn momenten
pi_173011960
Beef Wellington
Een hele gans
Brisket
De perfecte doch simpele lasagna, niet een goede Bolognese saus met laagjes.
(ik merk dat het toch vooral vleesbereiding is)

Verder:
Een hele grote rainbow cake
Een 5 laags chocolade taart
pi_173013129
Ik heb n ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.

Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
  woensdag 9 augustus 2017 @ 09:41:38 #97
47102 Elvi
Omelette du fromage.
pi_173013167
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb n ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.

Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
Rucola stampot is er wel lekker bij :Y
  woensdag 9 augustus 2017 @ 09:46:56 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173013262
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb n ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.

Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag tot medium vuur tot de huid knapperig is, en de filet ros.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.

De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173013514
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij?

Ben niet zo heel dol op rucola Elvi :@
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:02:32 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173013554
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:00 schreef PrincessToadstool het volgende:
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij?

Ben niet zo heel dol op rucola Elvi :@
Bloemige aardappels, rode kool of peentjes en erwtjes of gegrillde courgette? Spruiten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')