abonnement Unibet Coolblue
  FOK!fotograaf zaterdag 22 juli 2017 @ 17:41:35 #1
842 Zorro
Z
pi_172599891
Etappe 20: Marseille - Marseille, 22,5 km (ITT)

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk was er nog eens een ouderwetse overgangsrit, waar de vluchters een grote voorgift kregen van het peloton. De sprintersploegen hadden geen zin of kracht om nog eens te gaan achtervolgen, dus reed er een grote groep weg. In die groep zaten evenwel een aantal snelle jongens, zoals Nikias Arndt, Ben Swift, Edvald Boasson Hagen en Jens Keukeleire. Een sterke kopgroep, met veel erkende, gepatenteerde en getectyleerde hardrijders. Het werd wel een redelijk saaie rit, omdat er onderweg weinig gebeurde. Het peloton reed op het gemak achter de kopgroep aan, waardoor de kopgroep ook niet veel hoefde te ondernemen. Ze reden gegroepeerd verder, zonder dat er veel aanvallen kwamen. Pas op het laatste klimmetje van de dag schoten een aantal jongens in gang. De klim bleek alleen niet lastig genoeg om veel verschillen te creëren, dus bleef alles nog even bij elkaar. Uiteindelijk viel te beslissing pas later, op het vlakke. Na een aantal demarrages werd de kopgroep gehalveerd, zo ongeveer. In de laatste kilometers waren er veel aanvallen, maar niemand wist weg te komen. Pas op een kilometer of twee van de finish viel de beslissing. Er was een rotonde, met aan het eind daarvan een lichte bocht naar rechts. Logischerwijs moest je dus die rotonde aan de rechterkant nemen, maar dat wist niet iedereen. Alleen Boasson Hagen en Arndt waren op de hoogte. Zij gingen naar rechts, terwijl de rest aan de linkerkant reed. Meteen hadden ze een gat van een paar meter en dat was voor Boasson Hagen het sein om eens flink door te trekken. Hij reed zo hard dat Arndt reglementair uit het wiel werd gereden. Boasson Hagen viel niet meer stil en won zo na een aantal tweede en derde plaatsen eindelijk eens een rit. Eindelijk ook een succes voor Dimension Data, dat hadden ze na het wegvallen van Cavendish vast niet meer verwacht. Het peloton kwam 12 minuten later binnen, het was een ouderwetse snipperdag. Met het oog op rit 20 niet zo gek. Dit wordt de allesbeslissende rit, een tijdrit van 22 kilometer door de straten van Marseille. Een vlakke tijdrit, met onderweg een kort klimmetje. Op papier het meest geschikt voor Froome, dus het is maar de vraag in hoeverre het nog spannend gaat worden. Waarschijnlijk zien we alleen de nummer twee en drie van plaats wisselen, verder lijkt het behoorlijk vast te liggen. De vierde Tourwinst voor Froome is in aantocht en misschien kan hij dat bekronen met een ritzege.




De tijdrit start en eindigt bij het Stade Vélodrome in Marseille. Tegenwoordig heet dat voetbalstadion, met de verwarrende maar voor nu toepasselijke naam, Orange Vélodrome. Ja, Orange bestaat nog, wist ik ook niet. Het is de thuishaven van Olympique de Marseille, een van de grootste Franse clubs. Marseille is een club die al jaren weinig meer presteert en is tegenwoordig ook al in handen gevallen van buitenlandse investeerders. Het Stade Vélodrome, dat altijd al een opvallend stadion was, is speciaal voor het EK van 2016 totaal gerenoveerd en heeft nu een nog opvallender uiterlijk, met een gigantische capaciteit van liefst 67.000 mensen. Die zitten er overigens nooit, want volle stadions doen ze in Frankrijk niet aan. Geen sympathieke jongens overigens, de fans van Marseille. Houden wel van een robbertje matten. Als ik het goed heb begrepen starten de renners in het stadion zelf en eindigen ze daarna aan de andere kant van het stadion. Er zouden ook mensen op de tribune zitten, naar het schijnt. Een start bij het voetbalstadion is niet zo gek, want er is natuurlijk genoeg ruimte op de gigantische parkeerplaatsen in de omgeving en daarnaast is Marseille een echte voetbalstad. Er komen maar weinig grandioze wielrenners uit de stad, bekende voetballers heeft Marseille daarentegen genoeg. Wat te denken van ene Zinedine Zidane, om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.



Na de start in het stadion rijden de renners over even over de grote parkeerplaats, waarna ze over een smal weggetje het terrein verlaten, langs een spoorburg. Na 400 meter slaan ze rechtsaf en tweehonderd meter later is er weer een bocht naar rechts, nu een behoorlijk scherpe. Vervolgens gaat het 700 meter rechtdoor over een vlakke weg, waarna er weer eens een bocht naar rechts is. Het gaat bijna een kilometer rechtdoor over een brede weg, waarna er bij een rotonde een makkelijke bocht naar links is. Aan de andere kant van de weg kunnen de renners nu eventueel enkele collega's tegenkomen, want dit deel van het parcours wordt aan het eind van de tijdrit in tegengestelde richting afgewerkt. Na 1,7 kilometer rechtdoor rijden over de Avenue du Prado volgt er een simpele bocht naar links, waarna het weer 800 meter rechtdoor gaat over een brede en rechte weg langs de kust. Aan het eind van deze weg is er een rotonde, waar de renners een bocht van 180 graden mogen maken. Na die rotonde rijden de coureurs weer 800 meter rechtdoor, maar nu dus aan de andere kant van de weg en in tegengestelde richting. Ze komen bij het punt uit dat ze eerder passeren, maar gaan nu rechtdoor. Langs een deeltje van de haven volgen ze de kustlijn, over een weg die af en toe een beetje omhoog begint te lopen. Een paar kleine stroken vals plat omhoog, met ook een paar stukjes waar het wat lichter naar beneden loopt, met mooi uitzicht over de zee. De weg langs de kust is bochtig, maar het zijn niet echt lastige bochten. De weg is ook behoorlijk breed, dus technisch is dit deel van de tijdrit zeker niet. Stampen op de grote plaat, voor de echte specialisten. Pas richting het eerste meetpunt, na 10,2 kilometer, wordt het wat technischer. De weg wordt even wat smaller en er is een lange bocht naar rechts, waarna er een lastigere bocht naar links volgt, over een bruggetje. Na deze bochten gaat het wel weer wat meer rechtdoor, met onderweg alleen een paar flauwe bochten. Richting het eerste tussenpunt is er wel weer een scherpe bocht naar links, waarna er vlak voor dat punt een lopende bocht naar rechts is. Palais du Pharo, zo heet het eerste meetpunt. Dit is een congrescentrum in een oud gebouwtje, een paar hectometer verderop.



Na het eerste meetpunt rijden de renners rechtdoor over een licht dalende weg, langs de vestingwerken van Marseille. Ze passeren het Fort Saint-Nicolas en daarna rijden ze Vieux-Port binnen, de oude haven. Aan de linkerkant zien ze alleen maar boten, zo ver het oog reikt. De weg is dan wel recht, maar dat wil niet zeggen dat de ondergrond ook gelijk blijft. We ruilen het asfalt in voor steentjes en over die steentjes gaat een aantal kilometer gereden worden. Na een kilometer is er een redelijk scherpe bocht naar links en 300 meter verderop nog een bocht naar links, maar nu minder scherp. Vervolgens gaat het 700 meter rechtdoor, terwijl halverwege de steentjes weer worden ingeruild voor asfalt. Een lopende bocht naar rechts volgt, waarna er 300 meter verderop een lastige bocht van 180 graden volgt. Na deze bocht rijden we weer terug naar de oude haven, die we net hadden verlaten. Aan de andere kant van de weg werken we hetzelfde stuk af. Een paar meter rechtdoor dus, om te beginnen, met daarna een lopende bocht naar links. Weer 700 meter rechtdoor, terwijl dan de steentjes weer terugkeren. Bocht naar rechts, en even verderop weer een bocht naar rechts, maar dan een scherpere. We volgen dan nog een paar meter dezelfde weg, maar daarna slaan de renners linksaf en gaan ze op weg naar de enige echte klim van de tijdrit. De weg begint direct omhoog te lopen, maar in het begin lijkt het nog mee te vallen. Na 300 meter is er bij een rotonde een bocht naar rechts en ook daar loopt het wel omhoog, maar niet enorm steil. 200 meter verderop wordt dat anders, er volgt dan een scherpe terugdraaiende bocht naar links, waar de weg ook wat smaller wordt. Vervolgens loopt het heel smerig omhoog. 300 meter aan meer dan 10%, maar dat is nog niet het zwaarste. Op 300 meter van de top is er eens stevige bocht naar links en in het smalle straatje waar we daarna uitkomen loopt het richting de 20% omhoog. Aan het eind van dit straatje slaat men linksaf en daarna gaat het nog 200 meter verder tot de top van dit klimmetje. Hier ligt ook het tweede meetpunt, voor de deur van de basiliek Notre-Dame de la Garde. In totaal is het 1,2 kilometer aan iets minder dan 10% omhoog gegaan, lekker klimmetje toch wel.



Boven op de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, maar daar gaan de renners weinig van merken. Na het tweede meetpunt gaan ze direct afdalen. Dit tweede meetpunt kwam na 15,6 kilometer, het is nu nog ongeveer zeven kilometer fietsen tot de finish. De afdaling die volgt is behoorlijk pittig. Direct na de top is er een stevige duik naar beneden, met al snel een scherpe bocht naar links en daarna een wat langere lopende bocht naar rechts, die aan het eind wat scherper wordt. Er staan stenen muurtjes langs de kant van de weg, dus niet echt een ideale plaats voor een matige inschatting. Na deze bocht wordt het even een aantal meter vlak, maar al snel gaat het verder naar beneden. Er is een redelijk simpele bocht naar links en daarna loopt het heel steil naar beneden, aan meer dan 10%, door een smal straatje in een woonwijk. In deze straat is er een zeer verraderlijke bocht naar rechts, die moeilijk in te schatten is. In het begin lijkt de bocht wel mee te vallen, maar door een huis aan de rechterkant van de weg zie je niet hoe de bocht loopt. Dat blijkt vrij scherp te zijn, terwijl het ook nog eens heel steil naar beneden loopt. Als je dat stukje niet verkent vlieg je grandioos het decor in en dan ga je dwars door de voorruit van een aftandse Franse keet heen. Dit is meteen wel de laatste lastige bocht van de korte afdaling, het gaat nog even rechtdoor naar beneden, maar al vrij snel wordt het vlak. Er volgt een scherpe bocht naar rechts bij een rotonde, en daarna rijden de renners langs een imponerende rotspartij aan beide kanten van de weg. Het gaat 500 meter behoorlijk rechtdoor, met aan het eind van deze weg een haakse bocht naar rechts, met daarna nog een bochtje naar rechts. Dan gaat het een kilometer zo goed als rechtdoor, waarna de renners weer de kust bereiken. Ze zijn nu op bekend terrein en weten dat het lang rechtdoor gaat, met alleen wat flauwe bochtjes onderweg. Op 2,7 kilometer van de streep is er pas weer een bocht, een makkelijke naar links. Daarna gaat het 1,8 kilometer rechtdoor over een brede en bekende weg, tot op iets minder dan een kilometer van de streep. Bij de rotonde op 900 meter van de streep passeren de renners aan de linkerkant. Ze rijden hier bijna een heel rondje, daarna gaat het rechtdoor tot in de buurt van het stadion. Als het Stade Vélodrome in zicht komt is er een bocht naar links en daarna rijden de renners het stadion binnen, waarna er in het stadion nog een laatste bochtje is, naar links. Na 22,5 kilometer zit het er dan op.



Een tijdritje in Marseille dus, een stad met een grote geschiedenis in de Tour. We zijn hier voor de 36e keer, hoewel het relatief lang geleden is dat de koers de stad nog eens aandeed. Voor het laatst in 2013, een vlakke rit zou eindigen in Marseille, wat trouwens de grootste havenstad van Frankrijk is. Die rit eindigde in een massasprint en werd gewonnen door Mark Cavendish. In de jaren daarvoor was Marseille toch meer een stad voor de vluchters, met onder meer Cédric Vasseur en Jakob Pill als winnaars. Het is een stad met 850.000 inwoners, daarmee is het na Parijs de grootste stad van Frankrijk. Marseille is de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en de hoofdstad van het departement Bouches-du-Rhône. Aan de Middellandse Zee gelegen, waardoor het klimaat zeer prettig is en het uitzicht ook. De stad trekt jaarlijks zeven miljoen toeristen en die toeristen komen onder andere op de oude haven af. Hier zijn naast veel boten ook veel kroegjes en barretjes, niks mis mee. Een ander hoogtepunt passeren de renners ook tijdens de rit, dat is de basiliek Notre-Dame de la Garde. Er zijn nog een paar kerkjes die wel de moeite waard zijn, waaronder de abdij van Saint-Victor, die de coureurs ook kunnen zien liggen als ze door de oude haven rijden. Daarnaast hebben ze in deze plaats ook nog twee paleisjes, een van die twee hebben we al gezien tijdens de rit. Er is in Marseille ook een spuuglelijk wooncomplex te vinden, ontworpen door Le Corbusier. Schijnen veel mensen een fan van te zijn, maar in feite heeft hij bijna alleen maar wanproducten afgeleverd. Voor de mensen die graag naar een museumpje gaan is er hier genoeg te doen, liefst 17 musea. Geen idee wat je er allemaal kan zien, maar dat doet er ook niet toe. Marseille is overigens ook de Europese sportstad van 2017, wat blijkbaar een officiële titel is. Of het klopt weet ik niet, tijdens deze tijdrit in ieder geval wel.



Voor de mannen gaan beginnen aan de tijdrit krijgen we eerst nog de vrouwen in beeld. Je kan om 12:55 Canvas inschakelen, of de NOS. Dan mogen we genieten van Annemiek van Vleuten die iedereen nog verder naar huis gaat fietsen dan ze afgelopen donderdag al deed. Na de achtervolging bij de vrouwen moet je dan rond 13:40 schakelen van Canvas richting één, want daar gaat Sporza dan verder met het uitzenden van de tijdrit. Kan ook zijn dat de tijdrit wat later begint. Het originele idee was dat de eerste renner om 13:45 zou starten, maar het is vooraf natuurlijk lastig in te schatten hoeveel renners er tijdens zo'n tijdrit nog in koers zijn. Chris Froome, de gele trui, vertrekt in ieder geval om 17:04 als laatste. Zijn finish wordt verwacht rond 17:32, men denkt dus dat hij voor deze tijdrit van 22 kilometer slechts 28 minuten nodig heeft. In Marseille gaat het tijdens de tijdrit heel warm worden, richting 30 graden. Geen kans op neerslag, maar wel veel kans op wind. Windkracht 3 à 4 in de middag, terwijl het 's ochtends en 's avonds minder hard waait. In het begin zal de wind tegen zijn, maar daarna zal het een groot deel van de rit schuin in de rug staan. Kan een rolletje spelen, vooral omdat er een tijd langs het water wordt gefietst, waar weinig beschutting is.

Goed, een vlakke tijdrit van 22 kilometer, met ondertussen een korte klim van iets meer dan een kilometer. Die klim is wel lastig en kan heel wat benen breken, maar verder is dit wel echt iets voor de jongens die op de grote plaat kunnen stampen. Voor het grootste deel niet overdreven technisch, dus vooral hard rammen. Iets voor de specialisten, maar daar zijn er niet zoveel van. De lichtgewichten in het peloton gaan hier wel veel tijd verliezen, mede door de wind. Voor Froome een prima tijdritje, die gaat nooit in de problemen komen. Dit wordt niet spannend, sorry.
1. Roglic. De grote favoriet, zeker na zijn indrukwekkende optreden in de rit over de Galibier. Won al een heleboel tijdritten dit jaar en het maakt hem echt niet uit hoe lang of lastig ze zijn. Het klimmetje onderweg is desondanks in zijn voordeel, daar kan hij zo overheen knallen. Afdalinkje daarna kan hij ook prima aan, dat heeft hij ondertussen ook wel bewezen. In de stukken tussendoor gaat de grote plaat aan en wordt er stevig gefietst. Het zal droog zijn, dus een glibberpartij zoals in Düsseldorf is nu vrij onwaarschijnlijk. Ook een paar rustdagen genomen na zijn ritwinst, dus wellicht iets frisser dan de goede tijdrijders onder de klassementsrenners.
2. Froome. Gaat zijn vierde Tourzege veilig stellen tijdens deze tijdrit. In Düsseldorf was zijn tijdrit redelijk goed, terwijl die eigenlijk net te kort voor hem was. Nu zijn er wat meer kilometers en is er nog een klimmetje onderweg, waardoor Froome beter tot z'n recht komt. Daar gaat voor zijn directe concurrenten niets aan te doen zijn. Voor de ritzege wordt het lastig, normaal gesproken. Hoewel Sky vaak niet aan normaal doet, dus je weet het nooit.
3. Tony Martin. Viel tegen in Düsseldorf, zoals hij eigenlijk het hele jaar al tegenvalt. In de weken na de eerste tijdrijt ook niet bijzonder vaak in beeld gereden. Een magere Tour, die na deze tijdrit iets minder mager moet zijn. Klimmetje onderweg is niet direct in zijn voordeel, terwijl een compleet vlakke tijdrit tegenwoordig ook al geen zekerheidje meer is. Wordt lastig dus, maar een plaats bij de eerste vijf komt er uiteraard alsnog.
4. Küng. Enorm goed in Düsseldorf, alleen Thomas was hem te snel af. Daarna vrij weinig gezien van Küng, wat zonde is. Kan een leuke en aanvallende renner zijn, maar daar is de afgelopen weken weinig van gebleken. Misschien heeft hij wel geprobeerd om zijn benen zoveel mogelijk te sparen met het oog op deze tijdrit.
5. Kwiatkowski. Lollerkowski heeft een lachwekkend sterke Tour gereden en om zijn mutantenvorm te bekronen gaat hij ongetwijfeld zichzelf nog een keer helemaal uit elkaar trekken tijdens deze tijdrit.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_172599900
Mooie Belgische uitspraak blijft dat: ei zo na.
Het beste adres voor al uw primeurs!
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:42:12 #3
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172599901
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:40 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

2012 en 2015
2015 kan ik inkomen, 2012 was alleen leuk omdat Froome-Wiggins gate maar verder was dat echt een van de meest genante tours ooit.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:42:23 #4
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172599907
quote:
10s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:39 schreef DeeBee het volgende:
Eigenlijk vrij raar, Froome was matiger dan ooit in de Tour, maar is geen moment écht bedreigd geweest.
En net die Froome zal waarschijnlijk eindelijk die dubbel eens gaan halen, want ik denk dat hij zelfs nog een stuk matiger mag zijn in de Vuelta om die met gemak te winnen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172599908
Tour de dopage blijft toch de mooiste tour ooit
pi_172599920
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:42 schreef Joezi het volgende:
Tour de dopage blijft toch de mooiste tour ooit
Ja al die hypocriete Spanjaarden naar huis. Genot
Het beste adres voor al uw primeurs!
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:42:55 #7
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172599921
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

2014 was ook onthoofd en daardoor weinig aan, 2015 vond ik eigenlijk wel leuk, prima strijd tussen Quintana en Froome, beetje vergelijkbaar met dit jaar.
Was er strijd dit jaar? Heb ik dan even gemist.
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 17:43:01 #8
335263 freaky40
pi_172599924
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:38 schreef Mexicanobakker het volgende:
Stelling: Deze Tour was alsnog de leukste van de afgelopen 6 jaar
Absoluut oneens...de slechste, saaie ritten, saaien winnaars. Mollema was een lichtpuntje, maar meer ook niet.
Allemaal cabaretteketet!
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:43:03 #9
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172599926
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

2014 was ook onthoofd en daardoor weinig aan, 2015 vond ik eigenlijk wel leuk, prima strijd tussen Quintana en Froome, beetje vergelijkbaar met dit jaar.

2012, 2013 en 2016 waren echt geen FUCK aan.
2014 had wel Yorkshire genot, kasseienrit en een fantastische Nibali. Prima parcours ook verder.

Vond die strijd in 2015 nooit echt spannend, maar volgens mij kon ik die rit in de Alpen dat Quintana redelijk wat tijd terug pakte niet zien toen
pi_172599928
BenootGOD _O_
pi_172599936
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

2014 was ook onthoofd en daardoor weinig aan, 2015 vond ik eigenlijk wel leuk, prima strijd tussen Quintana en Froome, beetje vergelijkbaar met dit jaar.

2012, 2013 en 2016 waren echt geen FUCK aan.
2014 was op zich wel een prima Tour, alleen Nibali stak er duidelijk bovenuit. De etappes zelf en de strijd om het podium waren wel prima.
pi_172599937
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:39 schreef SaintOfKillers het volgende:
Uran gaat dus binnen het minuutje van Froome blijven. Zonder laffe wezel instelling was Tourwinst dus echt mogelijk geweest.
Waar had hij die minuut moeten winnen?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_172599938
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

wim wil ons graag laten geloven dat Landa er eigenlijk helemaal niks van kan. Niveautje Gerrans.
Ik zag Landa nog wel grandioos bergop gelost worden door Dumourain op Oropa toen ik dat showtje even terug keek van de week. Dus misschien heeft wim wel een beetje gelijk...
Jack does it in real time...
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:43:37 #14
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172599942
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:42 schreef Zelva het volgende:

[..]

Was er strijd dit jaar? Heb ik dan even gemist.
Tussen Bardet en Froome, tussen Aru en Froome best wat strijd gezien.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_172599945
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

wim wil ons graag laten geloven dat Landa er eigenlijk helemaal niks van kan. Niveautje Gerrans.
Dat zijn gewoon feiten. Hij komt hier nog dicht bij het podium omdat hij bij Sky rijdt, niet ondanks dat hij er rijdt.
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:43:48 #16
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172599947
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef freaky40 het volgende:

[..]

Absoluut oneens...de slechste, saaie ritten, saaien winnaars. Mollema was een lichtpuntje, maar meer ook niet.
Dit is gewoon het verhaal sinds Sky de boel controleert...
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:44:23 #17
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172599961
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Tussen Bardet en Froome, tussen Aru en Froome best wat strijd gezien.
_O-
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 17:44:50 #18
335263 freaky40
pi_172599970
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Dit is gewoon het verhaal sinds Sky de boel controleert...
Time for a change maar ja...
Allemaal cabaretteketet!
pi_172599972
Over 5 jaar wint Uran deze tour
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:44:58 #20
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172599974
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef marcodej het volgende:

[..]

Waar had hij die minuut moeten winnen?
Op die bergen waar hij gaten dermate eenvoudig dichtknalde, dat hij vol in de remmen moest om niet per ongeluk te demarreren.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172599976
Regen in Parijs.

Ik zie Dylan niet winnen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172599977
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat zijn gewoon feiten. Hij komt hier nog dicht bij het podium omdat hij bij Sky rijdt, niet ondanks dat hij er rijdt.
Dat is een vrij kromme redenering. Je doet net of hij 2 minuten bonus door een ploegentijdrit heeft gehad.
pi_172599980
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef freaky40 het volgende:

[..]

Absoluut oneens...de slechste, saaie ritten, saaien winnaars. Mollema was een lichtpuntje, maar meer ook niet.
Zelfs Armstrong vond dit de mooiste tour van na zijn tijd
pi_172599982
Jammer dat Sky per se alles op Froome inzet ipv twee of drie man op het podium willen krijgen
pi_172599983
Bardet pakt podium omdat de tijdstraf voor het aanpakken van drinken in de laatste kilometers ten onrechte uitbleef.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:45:18 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172599986
Vorig jaar hadden we in ieder geval nog Ventoux-genot
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172599992
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef marcodej het volgende:

[..]

Waar had hij die minuut moeten winnen?
Dat is niet zo evident, maar hij heeft natuurlijk wel een punt dat hij het in ieder geval ergens had kunnen proberen... Maar er wordt tegenwoordig niet heel erg veel gekoerst om te winnen, men is allang blij met een top-10 notering en lekker consolideren. Een wanhoopspoging over 3 cols zie ik niemand meer doen tegenwoordig, al was er daar dit jaar ook niet écht het parcours naar nee.
Jack does it in real time...
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 17:45:33 #28
335263 freaky40
pi_172599995
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef franklop het volgende:
Regen in Parijs.

Ik zie Dylan niet winnen
Froome klappen, Dylan winnen...top script!
Allemaal cabaretteketet!
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:45:48 #29
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_172600000
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef franklop het volgende:
Regen in Parijs.

Ik zie Dylan niet winnen
Nee, Greipel gaat winnen.
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:45:54 #30
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600004
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:44 schreef Zelva het volgende:

[..]

_O-
Bardet en Aru hebben wel wat aangevallen hoor.

Ik wil niet zeggen dat ik naar een fantastische tour heb gekeken, maar ik wil de tours van de afgelopen vijf jaren ook niet romantiseren. We kijken gewoon al zes jaar lang naar enorm povere koers.

Dit jaar hebben ze wel in de eerste week een redelijk kutparcours op de mat gelegd, dat was wel pijnlijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:45:56 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172600006
Heb je die walgelijke Knaven weer met z'n schijnheilige hoofd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:45:56 #32
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600007
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Bardet pakt podium omdat de tijdstraf voor het aanpakken van drinken in de laatste kilometers ten onrechte uitbleef.
Dan had Uran die ook moeten krijgen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600008
Denk wel dat dit de laatste voor Froome is die zal zich nu toch willen richten op de klassiekers
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 17:46:06 #34
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172600010
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:43 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat zijn gewoon feiten. Hij komt hier nog dicht bij het podium omdat hij bij Sky rijdt, niet ondanks dat hij er rijdt.
Gelukkig heeft hij bij een andere ploeg al ooit het podium van een grote ronde gehaald. Lijkt me niet volledig aan Sky te liggen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_172600027
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Dan had Uran die ook moeten krijgen.
Ja, maar dan stond Landa er dus voor.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:47:02 #36
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600031
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Gelukkig heeft hij bij een andere ploeg al ooit het podium van een grote ronde gehaald. Lijkt me niet volledig aan Sky te liggen.
Daar was het deelnemersveld een stuk laffer.

Ik ben eigenlijk wel een beetje #teamwimderon in dezen. Als kopman maakt hij het ook steevast niet waar.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_172600037
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef Szura het volgende:
Vorig jaar hadden we in ieder geval nog Ventoux-genot
https://gfycat.com/AggressiveEverlastingGecko

Never forget. _O_
Jack does it in real time...
pi_172600044
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Bardet en Aru hebben wel wat aangevallen hoor.

Ik wil niet zeggen dat ik naar een fantastische tour heb gekeken, maar ik wil de tours van de afgelopen vijf jaren ook niet romantiseren. We kijken gewoon al zes jaar lang naar enorm povere koers.

Dit jaar hebben ze wel in de eerste week een redelijk kutparcours op de mat gelegd, dat was wel pijnlijk.
De laatste jaren heeft Froome zelf nog wel eens aangevallen, dit jaar veel minder.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:47:48 #39
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600045
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:46 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ja, maar dan stond Landa er dus voor.
Klopt, ik had even een black-out, dacht om één of andere reden dat Uran een seconde achter Bardet stond.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600064
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:47 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Klopt, ik had even een black-out, dacht om één of andere reden dat Uran een seconde achter Bardet stond.
Hoewel nog maar de vraag is of dan de koers precies hetzelfde was verlopen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_172600068
Danny Nelissen: eindelijk een tour zonder doping
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:48:42 #42
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_172600069
Als Landa morgen Bardet nog van het podium rijdt wordt ie echt gestenigd door het Franse publiek.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 17:48:45 #43
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172600070
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:47 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Daar was het deelnemersveld een stuk laffer.

Ik ben eigenlijk wel een beetje #teamwimderon in dezen. Als kopman maakt hij het ook steevast niet waar.
Hoe vaak heeft hij als kopman gereden? Vorig jaar in de Giro ziek, dit jaar gevallen. Verder altijd in dienst.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_172600072
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef franklop het volgende:
Al vallen er 150 uit in Parijs.

Ik zie Dylan niet winnen
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_172600075
Zo heeft Bora toch zijn zege te pakken

Maar Sagan had al een etappe gewonnen zeker?
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:49:03 #46
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600077
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:47 schreef Felagund het volgende:

[..]

De laatste jaren heeft Froome zelf nog wel eens aangevallen, dit jaar veel minder.
Niemand was goed genoeg om een succesvolle aanval te plaatsen. En als Sky dan nog zes mannen voor heeft ga je niet aanvallen als je weet dat de Skytrein je kapot gaat rijden.

Nieuwe wielrennen :r
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_172600083
Bodnar heeft zijn revanche op Froome voor vorig jaar.
pi_172600087
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:44 schreef capuchon_jongen het volgende:
Over 5 jaar wint Uran deze tour
LOL
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600088
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:49 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Niemand was goed genoeg om een succesvolle aanval te plaatsen. En als Sky dan nog zes mannen voor heeft ga je niet aanvallen als je weet dat de Skytrein je kapot gaat rijden.

Nieuwe wielrennen :r
wat is daar nieuw aan?
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 17:49:49 #50
335263 freaky40
pi_172600089
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:48 schreef Joezi het volgende:
Danny Nelissen: eindelijk een tour zonder doping
:)
Allemaal cabaretteketet!
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 17:50:32 #51
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172600106
Het Franse volkslied is nu wel een beetje treurig :')
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_172600109
Waarom het Franse volkslied :@?
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:50:45 #53
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600112
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:49 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Niemand was goed genoeg om een succesvolle aanval te plaatsen. En als Sky dan nog zes mannen voor heeft ga je niet aanvallen als je weet dat de Skytrein je kapot gaat rijden.
Nou, op Kwiatkowski en Landa na, reden die andere Skybots er wel voor spek en bonen bij. Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Sky tevreden waren over het niveau van Henao en Nieve.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600123
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:50 schreef capuchon_jongen het volgende:
Waarom het Franse volkslied :@?
Marseille
pi_172600127
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:47 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Daar was het deelnemersveld een stuk laffer.

Ik ben eigenlijk wel een beetje #teamwimderon in dezen. Als kopman maakt hij het ook steevast niet waar.
Het gaat er vooral om dat hij hier in de Tour vaak gelost is geweest, vaak ook zonder werk gedaan te hebben. Ook nog veel tijd verloren in de openingstijdrit, en wat in Rodez. Hij pakt dan een minuut of 2 terug door een vlucht die Sky nooit door zou hebben laten gaan als hij bij een andere ploeg zou rijden.

Maar hij was zo sterk op Peyragudes!!!
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:51:24 #56
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172600129
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:45 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Bardet en Aru hebben wel wat aangevallen hoor.
Klopt, Aru heeft op de Planche écht aangevallen. Bardet totaal niet, in de hele Tour. Onder aanvallen versta ik dat je echt serieus er voor gaat en máximaal geeft om tijd te winnen. Niet dat je één omwenteling extra doet om het daarna weer op te geven.

Sinds de Planche hebben we geen serieuze aanval meer gezien en het enige interessante gebeurde nog naar Peyragudes, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Eigenlijk was dat exemplarisch voor de volledig apathische klassementstrijd dit jaar.
pi_172600131
D'r zitten nog een paar dronken Fransen in het stadion die de Marseillaise meezingen.
De rest is BOE BOE BOE roepend naar huis.

Marseille heeft z'n best gedaan, maar deze halflege galmbak met een zelfbenoemde DJ als speaker was geen succes.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600150
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:42 schreef Joezi het volgende:
Tour de dopage blijft toch de mooiste tour ooit
De drie mooiste Tours waren die met Laurent Fignon. In zijn eerste kwam hij verrassend zijn ploeggenoot Simon aflossen in het geel. En de laatste met de ultieme verliezende tijdrit tegen Lemond
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:52:37 #59
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172600157
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:50 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Nou, op Kwiatkowski en Landa na, reden die andere Skybots er wel voor spek en bonen bij. Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Sky tevreden waren over het niveau van Henao en Nieve.
Thomas is nog afgevallen.
pi_172600163
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:52 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De drie mooiste Tours waren die met Laurent Fignon. In zijn eerste kwam hij verrassend zijn ploeggenoot Simon aflossen in het geel. En de laatste met de ultieme verliezende tijdrit tegen Lemond
Toen droegen wij nog luiers
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:53:38 #61
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600172
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:52 schreef Zelva het volgende:

[..]

Thomas is nog afgevallen.
Daarbij had ik toch ook het idee dat die er gewoon wat had tussen gehangen om af te haken zonder enig kopwerk te doen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600173
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:50 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Nou, op Kwiatkowski en Landa na, reden die andere Skybots er wel voor spek en bonen bij. Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Sky tevreden waren over het niveau van Henao en Nieve.
Hopende op Poels
pi_172600181
Als Poels had meegereden waren we nu aan het juichen
pi_172600183
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:52 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De drie mooiste Tours waren die met Laurent Fignon. In zijn eerste kwam hij verrassend zijn ploeggenoot Simon aflossen in het geel. En de laatste met de ultieme verliezende tijdrit tegen Lemond
De 3 mooiste Tours:

1911
1926
1948
Ik doe het ff rustig aan.
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:54:11 #65
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600192
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:50 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Nou, op Kwiatkowski en Landa na, reden die andere Skybots er wel voor spek en bonen bij. Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Sky tevreden waren over het niveau van Henao en Nieve.
Nieve was behoorlijk sterk en vergeet Kiryienka niet. En dan had Thomas er nog bij gemoeten eigenlijk. Henao was inderdaad vrij zwak.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:54:13 #66
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172600193
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:53 schreef Joezi het volgende:
Als Poels had meegereden waren we nu aan het juichen
:')

Zelfs LBL deed me niets.
pi_172600199
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:53 schreef Toby56 het volgende:

[..]

De 3 mooiste Tours:

1911
1926
1948
:+
pi_172600217
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:51 schreef Toby56 het volgende:
D'r zitten nog een paar dronken Fransen in het stadion die de Marseillaise meezingen.
De rest is BOE BOE BOE roepend naar huis.

Marseille heeft z'n best gedaan, maar deze halflege galmbak met een zelfbenoemde DJ als speaker was geen succes.
Hoezo geen succes?
Omdat er geen 30.000 bezoekers op af zijn gekomen? Nou schrap dan alle finales maar
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:55:03 #69
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600219
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:51 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het gaat er vooral om dat hij hier in de Tour vaak gelost is geweest, vaak ook zonder werk gedaan te hebben. Ook nog veel tijd verloren in de openingstijdrit, en wat in Rodez. Hij pakt dan een minuut of 2 terug door een vlucht die Sky nooit door zou hebben laten gaan als hij bij een andere ploeg zou rijden.

Maar hij was zo sterk op Peyragudes!!!
Ja, daar ben ik het ook mee eens hoor. Hij was 2x bergop heel zwak.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_172600220
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:53 schreef Joezi het volgende:
Als Poels had meegereden waren we nu aan het juichen
Welnee, want dan was Poels Landa en hadden we gejammerd: had Poels nou maar voor zichzelf gekozen.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:55:19 #71
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600226
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:54 schreef Zelva het volgende:

[..]

:')

Zelfs LBL deed me niets.
Dat was dan ook een overwinning à la Gerrans. Met als verschil dat Poels in andere koersen wel iets laat zien.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600240
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:49 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Niemand was goed genoeg om een succesvolle aanval te plaatsen. En als Sky dan nog zes mannen voor heeft ga je niet aanvallen als je weet dat de Skytrein je kapot gaat rijden.

Nieuwe wielrennen :r
Niks nieuws aan, US Postal deed min of meer hetzelfde. Sky heeft het geperfectioneerd.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:56:36 #73
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172600241
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:55 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Dat was dan ook een overwinning à la Gerrans. Met als verschil dat Poels in andere koersen wel iets laat zien.
Angliru was wel tof, maar voor de rest... noem eens wat waar ik echt op de banken voor moet gaan staan?
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:56:40 #74
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600243
Maar laten we vooral doen alsof de Tour de vijf voorgaande jaren zo geweldig is. Sky is het probleem. Die hebben gewoon 7 van de laatste 15 man in het peloton op elke klim.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_172600251
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:51 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het gaat er vooral om dat hij hier in de Tour vaak gelost is geweest, vaak ook zonder werk gedaan te hebben. Ook nog veel tijd verloren in de openingstijdrit, en wat in Rodez. Hij pakt dan een minuut of 2 terug door een vlucht die Sky nooit door zou hebben laten gaan als hij bij een andere ploeg zou rijden.

Maar hij was zo sterk op Peyragudes!!!
Sooow deze post snoert wel even wat mondjes. Ben benieuwd naar de comeback.
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 17:57:13 #76
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600254
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:56 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Niks nieuws aan, US Postal deed min of meer hetzelfde. Sky heeft het geperfectioneerd.
Die hadden ONCE als tegenstander die ook zes uitmuntende klimmers hadden.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:57:44 #77
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172600261
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:56 schreef Mexicanobakker het volgende:
Maar laten we vooral doen alsof de Tour de vijf voorgaande jaren zo geweldig is. Sky is het probleem. Die hebben gewoon 7 van de laatste 15 man in het peloton op elke klim.
Gelukkig volgend jaar 8 renners per team!!!

Blijft zo'n Rowe of Knees thuis
pi_172600262
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:53 schreef Toby56 het volgende:

[..]

De 3 mooiste Tours:

1911
1926
1948
Die van 1948 was van Bartali; ^O^ ^O^ de andere twee kan ik mij niet meer herinneren.
pi_172600267
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:50 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Nou, op Kwiatkowski en Landa na, reden die andere Skybots er wel voor spek en bonen bij. Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Sky tevreden waren over het niveau van Henao en Nieve.
Kyrienka en Knees hebben op het vlakke lopen beuken, maar dat valt minder op.
pi_172600269
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:54 schreef Joezi het volgende:

[..]

:+
1911 vergiftiging van rivaal Duboc door een Garrigou-supporter nadat eerstgenoemde dreigde de Tour naar zich toe te trekken (in de Pyreneeën)
1926 chronisch slecht weer met een apocalyptische tweedaagse door de Pyreneeën, waarbij renners na middernacht nog door reddingsploegen uit bergspelonken werden gehaald
1948 de laatste Echte Tour met Echte Kerels; keiharde strijd tussen de vooroorlogse en naoorlogse generatie, met Bartali en Bobet als strijdende vertegenwoordigers, waarbij de ouwe Italiaan in barbaarse omstandigheden in de Alpen uiteindelijk de sterkste bleek.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600282
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:57 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Die hadden ONCE als tegenstander die ook zes uitmuntende klimmers hadden.
volgend jaar gaat Sunweb full-nucleair en dan krijgen we een echte strijd.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:58:55 #82
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600285
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:56 schreef Zelva het volgende:

[..]

Angliru was wel tof, maar voor de rest... noem eens wat waar ik echt op de banken voor moet gaan staan?
Hij heeft genoeg gewerkt voor Froome. Dat is niet spectaculair, maar bij zo iemand zie ik het dan wel door de vingers als hij eens op een diefje een andere koers wint.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600290
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:57 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Die hadden ONCE als tegenstander die ook zes uitmuntende klimmers hadden.
Maar die voerden meestal ook niets uit. Beloki was de eeuwige aanklamper.
pi_172600300
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:56 schreef Mexicanobakker het volgende:
Maar laten we vooral doen alsof de Tour de vijf voorgaande jaren zo geweldig is. Sky is het probleem. Die hebben gewoon 7 van de laatste 15 man in het peloton op elke klim.
UAE gaat volgend jaar schroeien met hun nieuwe budget.

Of toch niet.
pi_172600321
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:58 schreef Toby56 het volgende:

1926 chronisch slecht weer met een apocalyptische tweedaagse door de Pyreneeën, waarbij renners na middernacht nog door reddingsploegen uit bergspelonken werden gehaald
Bayonne - Luchon _O_

Gewoon eerst 170 km naar de eerste col en dan over kutwegen met dito weer 5 cols over moeten ploeteren.
  Redactie Sport zaterdag 22 juli 2017 @ 18:01:26 #86
274204 crew  Mexicanobakker
pi_172600327
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_172600342
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:58 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Maar die voerden meestal ook niets uit. Beloki was de eeuwige aanklamper.
Het begon zo mooi met Beloki in 2003 he..
pi_172600347
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
Eens.
Citius, Altius, Fortius.
pi_172600349
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:58 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Maar die voerden meestal ook niets uit. Beloki was de eeuwige aanklamper.
Bij elke aanval ging Lance erop en erover. Dat demoraliseert wel enigszins.

En natuurlijk de aanval in een tour die hij had kunnen winnen die hem fataal werd.
pi_172600351
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
Met Sky als ploeg wel, met zijn Giroploeg niet.
pi_172600355
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
Nee, ik denk dat Dumoulin in de bergen niet genoeg kan meekomen.
pi_172600368
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
Porte, Valverde, Dumoulin, Uran en Quintana hadden wel kunnen winnen.
pi_172600373
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:00 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Bayonne - Luchon _O_

Gewoon eerst 170 km naar de eerste col en dan over kutwegen met dito weer 5 cols over moeten ploeteren.
Lucien Buysse maalde er niet om.
De meest stoere Flandrien ever.

Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:04:19 #94
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172600374
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:58 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Hij heeft genoeg gewerkt voor Froome. Dat is niet spectaculair, maar bij zo iemand zie ik het dan wel door de vingers als hij eens op een diefje een andere koers wint.
Oh nou ja, ik gun het hem wel hoor. Maar ik kon er niet enthousiast van worden, that's all.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:06:32 #95
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_172600417
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
Die had gewoon die etappe naar Peyragudes gewonnen. :P
pi_172600424
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Even nog een stellinkje tussendoor:

Dumoulin had deze Tour kunnen winnen.
Vrees van niet.
De top 5 zit dicht bij elkaar; ze gaven elkaar in de bergen nauwelijks iets toe.
Dumoulin had minstens 1 zware bergrit erg slecht verteerd (zoals altijd tot nu toe) en flink wat minuten verloren. In de Giro kwam-ie er net mee weg. Maar het zegt voldoende dat nota bene Quintana zijn voornaamste rivaal was.

Richie Porte had het misschien kunnen doen, dit jaar was zijn grote kans. Pechvogel nummer 1.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600431
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Porte, Valverde, Dumoulin, Uran en Quintana hadden wel kunnen winnen.
Vooral Porte.. die wordt nog wel een paar keer wakker van deze Tour de komende maanden
pi_172600459
Als ze weer een keertje 75+ kilometers tijdrit in een Tour leggen dan gaat Dumoulin echt met minuten verschil winnen. Maar aangezien Bardet er helemaal geen kut van kan op een tijdritfiets, zullen we het de komende jaren vast met maximaal 30 km moeten doen ofzo.
Jack does it in real time...
pi_172600466
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:00 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Bayonne - Luchon _O_

Gewoon eerst 170 km naar de eerste col en dan over kutwegen met dito weer 5 cols over moeten ploeteren.
Toen fietsen ze nog echt een Ronde van/om Frankrijk

pi_172600467
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:08 schreef DeeBee het volgende:
Als ze weer een keertje 75+ kilometers tijdrit in een Tour leggen dan gaat Dumoulin echt met minuten verschil winnen. Maar aangezien Bardet er helemaal geen kut van kan op een tijdritfiets, zullen we het de komende jaren vast met maximaal 30 km moeten doen ofzo.
Na vandaag vrees ik het ergste inderdaad.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600468
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:06 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Vrees van niet.
De top 5 zit dicht bij elkaar; ze gaven elkaar in de bergen nauwelijks iets toe.
Dumoulin had minstens 1 zware bergrit erg slecht verteerd (zoals altijd tot nu toe) en flink wat minuten verloren. In de Giro kwam-ie er net mee weg. Maar het zegt voldoende dat nota bene Quintana zijn voornaamste rivaal was.

Richie Porte had het misschien kunnen doen, dit jaar was zijn grote kans. Pechvogel nummer 1.
Quintana van de Giro kun je niet vergelijken met de Tour natuurlijk..

(Ook al was hij in de Giro ook niet op topniveau)
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:08:31 #102
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_172600470
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:06 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Vrees van niet.
De top 5 zit dicht bij elkaar; ze gaven elkaar in de bergen nauwelijks iets toe.
Dumoulin had minstens 1 zware bergrit erg slecht verteerd (zoals altijd tot nu toe) en flink wat minuten verloren. In de Giro kwam-ie er net mee weg. Maar het zegt voldoende dat nota bene Quintana zijn voornaamste rivaal was.

Richie Porte had het misschien kunnen doen, dit jaar was zijn grote kans. Pechvogel nummer 1.
Aan de andere kant is eindigen met een tijdrit wel enorm in zijn voordeel. Hij was misschien wel een halve minuut sneller geweest dan Froome.
pi_172600480
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:08 schreef LekkerWeertje het volgende:

[..]

Aan de andere kant is eindigen met een tijdrit wel enorm in zijn voordeel. Hij was misschien wel een halve minuut sneller geweest dan Froome.
Maar met 5 minuten achterstand begonnen.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600492
Lichaam van Dumoulin had die enorme hoogtes van woensdag en donderdag ook nog aan moeten kunnen..
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:09:50 #105
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600495
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:08 schreef DeeBee het volgende:
Als ze weer een keertje 75+ kilometers tijdrit in een Tour leggen dan gaat Dumoulin echt met minuten verschil winnen. Maar aangezien Bardet er helemaal geen kut van kan op een tijdritfiets, zullen we het de komende jaren vast met maximaal 30 km moeten doen ofzo.
Misschien moet Dumoulin zich altijd laten aanspreken als Sammy en vergissen de Fransen zich.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600505
quote:
9s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:09 schreef Marcoss het volgende:
Lichaam van Dumoulin had die enorme hoogtes van woensdag en donderdag ook nog aan moeten kunnen..
Op de Stelvio was ie na het schijten wel ijzersterk.
pi_172600518
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:08 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Quintana van de Giro kun je niet vergelijken met de Tour natuurlijk..

(Ook al was hij in de Giro ook niet op topniveau)
Quintana was in de Giro tot weinig imponerends in staat.
Nibali was ook niet de Nibali van weleer.
Het was een Prachtzege van Tom, maar aan geluiden "de nieuwe heerser" doe ik niet mee. Ik hoop dat-ie nog constanter kan worden, dan kan-ie nog een paar grote rondes 'oprapen'.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600534
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:10 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Op de Stelvio was ie na het schijten wel ijzersterk.
Ik weet uit eigen ervaring hoe zoiets oplucht.
pi_172600553
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:11 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ik weet uit eigen ervaring hoe zoiets oplucht.
Ha, ja.
Hij was wel een paar kilootjes lichter. En dat scheelt. Rasmussen zou zeggen: verdomme zeg, als ik 100 laxeerpillen had ingenomen in 2006, dan had ik toen al kunnen winnen. Zonder gezeur.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600560
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:09 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Misschien moet Dumoulin zich altijd laten aanspreken als Sammy en vergissen de Fransen zich.
Ik zou het voor de koers wel leuk vinden.

Ik bedoel, tuurlijk is het leuk als er een Nederlander wint, maar ik vind het wel leuk als meerdere type coureurs meedoen om de zeges. Als ik kijk naar Tours uit het verleden deden er veelal gewoon heel goede wielrenners mee om de eindzege.

Er waren etappes als 'klassiekers' waar met minuten gesmeten kon worden, meer dan 100 kilometer tijdrijden, Alpen reuzen, veel gevarieerder. Renners als Kelly, Kuiper, Hinault zijn veel meer allrounders. Nu kan je alleen meedoen om eindzeges als je een graatmager skelet bent of een Zuid-Amerikaanse dwerg...

Dumoulin pakte nu minuten en had zonder de schijterij onbedreigd gewonnen, maar zijn aanwezigheid zorgde er ook voor dat ploegen met iets moesten komen in de Giro...
Jack does it in real time...
pi_172600568
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Porte, Valverde, Dumoulin, Uran en Quintana hadden wel kunnen winnen.
Porte en Dumoulin wel, de rest niet.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:13:48 #112
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600571
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:10 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Quintana was in de Giro tot weinig imponerends in staat.
Nibali was ook niet de Nibali van weleer.
Het was een Prachtzege van Tom, maar aan geluiden "de nieuwe heerser" doe ik niet mee. Ik hoop dat-ie nog constanter kan worden, dan kan-ie nog een paar grote rondes 'oprapen'.
Ik denk dat we de oude Nibali niet meer gaan terugzien. Contador heeft ook gedaan en ik vraag me stilaan af of dit niet de Quintana is waar we het nu mee moeten gaan doen.

Aru, Bardet, Dumoulin, Chaves (ondanks zijn slechte Tour), dan zijn degenen die Froome moeten gaan verslaan. Niemand anders.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600591
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:13 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik denk dat we de oude Nibali niet meer gaan terugzien. Contador heeft ook gedaan en ik vraag me stilaan af of dit niet de Quintana is waar we het nu mee moeten gaan doen.

Aru, Bardet, Dumoulin, Chaves (ondanks zijn slechte Tour), dan zijn degenen die Froome moeten gaan verslaan. Niemand anders.
Best mogelijk.
Eens komt de wisseling van de wacht (macht).
Destijds was het met Indurain zomaar over. Dat kan Froome ook gebeuren.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600593
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:10 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Quintana was in de Giro tot weinig imponerends in staat.
Nibali was ook niet de Nibali van weleer.
Het was een Prachtzege van Tom, maar aan geluiden "de nieuwe heerser" doe ik niet mee. Ik hoop dat-ie nog constanter kan worden, dan kan-ie nog een paar grote rondes 'oprapen'.
Hij loste wel "gewoon" Landa op Oropa bijvoorbeeld..

(Al vind ik het verder ook wat overdreven ja)
pi_172600613
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:13 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik denk dat we de oude Nibali niet meer gaan terugzien. Contador heeft ook gedaan en ik vraag me stilaan af of dit niet de Quintana is waar we het nu mee moeten gaan doen.

Aru, Bardet, Dumoulin, Chaves (ondanks zijn slechte Tour), dan zijn degenen die Froome moeten gaan verslaan. Niemand anders.
Quintana versloeg Froome nog in de afgelopen Vuelta he.. Gewoon een erg matig jaar van hem, maar hij kan zomaar ineens weer op topniveau zijn. Zie Uran.

Wat betreft Nibali en vooral contador ben ik het wel eens.
pi_172600633
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:14 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Best mogelijk.
Eens komt de wisseling van de wacht (macht).
Destijds was het met Indurain zomaar over. Dat kan Froome ook gebeuren.
Dat was toen in een Pyreneeënrit. Ik dacht dat het toen een vrij lange etappe was.
Dus het pleiten voor alleen maar kortere etappes is niet altijd goed.
pi_172600638
Als Dumoulin een wereldtitel weet te winnen en misschien nog een klassieker dan is hij ook langzaamaan wel een van de meest allround renners van deze generatie.

Maar vooral een klassieker lijkt mij nagenoeg onmogelijk, vooral door de timing in het jaar. In LBL ofzo kan hij best dicht komen, maar daar in topvorm aan de start zal niet vaak gebeuren...
Jack does it in real time...
pi_172600654
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:17 schreef DeeBee het volgende:
Als Dumoulin een wereldtitel weet te winnen en misschien nog een klassieker dan is hij ook langzaamaan wel een van de meest allround renners van deze generatie.

Maar vooral een klassieker lijkt mij nagenoeg onmogelijk, vooral door de timing in het jaar. In LBL ofzo kan hij best dicht komen, maar daar in topvorm aan de start zal niet vaak gebeuren...
Gewoon z'n WK-vorm doortrekken naar Lombardije en daar winnen op de Nibali-manier _O_
pi_172600659
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:15 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Hij loste wel "gewoon" Landa op Oropa bijvoorbeeld..

(Al vind ik het verder ook wat overdreven ja)
Ja, ik wil de zege van Dumoulin zeker niet kleineren. Het is sowieso grote klasse wanneer je een 3 weken durende loodzware ronde kunt winnen. Maar iedere profrenner zal het bevestigen: de Tour is toch heel anders dan Giro en Vuelta. Veel meer stress, hogere snelheden, iedereen wil in beeld rijden, grotere verplaatsingen, slechtere hotels, en noem maar op. En daarbij denk ik inderdaad dat tijdrijden steeds minder belangrijk zal zijn in de komende jaren. Met Hinault deden de Fransen er tientallen kilometers tijdrit bij. Maar voor Bardet zullen ze nog forser gaan inkrimpen. Dat maakt het er voor renners als Dumoulin niet makkelijker op.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:19:54 #120
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600675
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Quintana versloeg Froome nog in de afgelopen Vuelta he.. Gewoon een erg matig jaar van hem, maar hij kan zomaar ineens weer op topniveau zijn. Zie Uran.

Wat betreft Nibali en vooral contador ben ik het wel eens.
Ja, maar dan zit je weer met een Quintana die bergop sterker is dan Froome en wacht tot de laatste col van de laatste bergrit om dan niet genoeg tijd te nemen. "Het" komt er niet uit in de Tour voor Quintana en ik denk dat "het" er gewoon niet in zit. Het zal altijd wel wat zijn, hij ondergaat de koers en gaat echt niet meer uitgroeien tot de renner die het zelf in handen neemt.

Mja, misschien bij een andere ploeg. Je weet nooit.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600678
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:13 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik denk dat we de oude Nibali niet meer gaan terugzien. Contador heeft ook gedaan en ik vraag me stilaan af of dit niet de Quintana is waar we het nu mee moeten gaan doen.

Aru, Bardet, Dumoulin, Chaves (ondanks zijn slechte Tour), dan zijn degenen die Froome moeten gaan verslaan. Niemand anders.
Porte ook wel hoor. Bardet niet, zolang er een tijdrit in zit in ieder geval (en dat geldt eigenlijk ook voor Chaves).
pi_172600691
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:13 schreef wimderon het volgende:

[..]

Porte en Dumoulin wel, de rest niet.
De Quintana van 2015? Die had bergop toch wel flink tijd kunnen winnen als je kijkt wie Froome deze Tour gelost hebben / eraan konden blijven hangen.

Als hij had gedurfd natuurlijk.

(Mijn post was eigenlijk ook om aan te geven dat deze bespiegelingen een beetje zinloos zijn.)
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:20:50 #123
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_172600694
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:54 schreef Zelva het volgende:

[..]

:')

Zelfs LBL deed me niets.
Ik heb zin in de overwinning van Zubeldia in zijn laatste koers _O_
pi_172600723
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

(Mijn post was eigenlijk ook om aan te geven dat deze bespiegelingen een beetje zinloos zijn.)
Ach, dit forum is sowieso zinloos.
90% slap geoudehoer.
Maar we vermaken ons er mee, dus waarom niet?
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600725
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:19 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Ja, ik wil de zege van Dumoulin zeker niet kleineren. Het is sowieso grote klasse wanneer je een 3 weken durende loodzware ronde kunt winnen. Maar iedere profrenner zal het bevestigen: de Tour is toch heel anders dan Giro en Vuelta. Veel meer stress, hogere snelheden, iedereen wil in beeld rijden, grotere verplaatsingen, slechtere hotels, en noem maar op. En daarbij denk ik inderdaad dat tijdrijden steeds minder belangrijk zal zijn in de komende jaren. Met Hinault deden de Fransen er tientallen kilometers tijdrit bij. Maar voor Bardet zullen ze nog forser gaan inkrimpen. Dat maakt het er voor renners als Dumoulin niet makkelijker op.
Als de ASO anti-Froome gaat redeneren zouden ze er misschien juist wel voor kiezen om lange tijdritten in het parcours op te nemen. Dan weten ze dat er met Dumoulin een grote uitdager klaar staat.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:22:11 #126
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600733
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:20 schreef wimderon het volgende:

[..]

Porte ook wel hoor. Bardet niet, zolang er een tijdrit in zit in ieder geval (en dat geldt eigenlijk ook voor Chaves).
Bij Porte heb ik het idee dat dit zijn nu of nooit jaar was. Maar goed, dat dacht ik ook bij Evans in 2008 en die deed het later alsnog (mede door de hulp van een veel te laffe Andy).
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600739
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:20 schreef wimderon het volgende:

[..]

Porte ook wel hoor. Bardet niet, zolang er een tijdrit in zit in ieder geval (en dat geldt eigenlijk ook voor Chaves).
Porte is ouder dan Froome.
De tijd dringt.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172600789
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:19 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ja, maar dan zit je weer met een Quintana die bergop sterker is dan Froome en wacht tot de laatste col van de laatste bergrit om dan niet genoeg tijd te nemen. "Het" komt er niet uit in de Tour voor Quintana en ik denk dat "het" er gewoon niet in zit. Het zal altijd wel wat zijn, hij ondergaat de koers en gaat echt niet meer uitgroeien tot de renner die het zelf in handen neemt.

Mja, misschien bij een andere ploeg. Je weet nooit.
Helemaal mee eens dat Quintana de juiste persoonlijkheid mist, dat was eigenlijk vanaf het begin ook wel duidelijk. Enorm jammer, want in potentie had het een ideale rivalry met Froome kunnen worden.
pi_172600799
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:22 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Porte is ouder dan Froome.
De tijd dringt.
Maar bij Froome zie je duidelijk verval.
pi_172600933
Froome kan volgend jaar ook weer beter zijn. Of weer wat minder dan dit jaar, wie zal het zeggen.

Dit jaar was de derde week in ieder geval wel een keer z'n beste week. En hij heeft tot aan de Tour echt rekening gehouden met de Vuelta. Als hij die dit jaar pakt zal volgend jaar er wellicht ook weer anders uitzien qua piekmomenten.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 18:32:34 #131
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172600945
Ik hoop wel echt dat dit het einde van tijdperk Froome was. Hij mag echt niet ook maar de veters strikken van Anquetil, Merckx en Hinault.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:32:51 #132
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_172600953
Froome gaat de Vuelta echt niet winnen hoor.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_172600957
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:25 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar bij Froome zie je duidelijk verval.
Ja, dat wel, maar ik beschouw Porte niet als representant van de nieuwe generatie die het roer in de grote rondes moet gaan overnemen. Bovendien: hoe geweldig heeft hij tot nu toe in die grote rondes gereden? Hij lijkt meer een man voor Tour Down Under, Parijs-Nice, Ronde van Romandië, et cetera. Misschien was hij wel op zijn best toen-ie reed voor.... Sky. Jawel, en voor een fors salaris de meesterknecht uithing. Porte, Poels, Landa, ze hebben straks 3 villa's in hun bezit en een paar leuke zeges op zak, maar hun naam ontbreekt bij de Grote Afspraken.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:33:18 #134
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172600959
Wie gaat er eigenlijk (met ambitie) de Vuelta rijden?

Ja, ja, Kelderdinges, maar van de renners die recht kunnen blijven, bedoel ik.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172600975
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:33 schreef SaintOfKillers het volgende:
Wie gaat er eigenlijk (met ambitie) de Vuelta rijden?

Ja, ja, Kelderdinges, maar van de renners die recht kunnen blijven, bedoel ik.
Froome?
Dat zullen veel wielerfans op Fok leuk vinden.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:34:52 #136
194695 franklop
Fran knock
pi_172600990
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:32 schreef Mani89 het volgende:
Froome gaat de Vuelta echt niet winnen hoor.
2e achter Keldermerckx
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:36:16 #137
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_172601017
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:33 schreef SaintOfKillers het volgende:
Wie gaat er eigenlijk (met ambitie) de Vuelta rijden?

Ja, ja, Kelderdinges, maar van de renners die recht kunnen blijven, bedoel ik.
Olivier.
pi_172601020
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:21 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Als de ASO anti-Froome gaat redeneren zouden ze er misschien juist wel voor kiezen om lange tijdritten in het parcours op te nemen. Dan weten ze dat er met Dumoulin een grote uitdager klaar staat.
Hij heeft z'n Franse naam wel mee.
Maar ze zien toch liever Bardet dan een halve kaaskop, vermoed ik.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172601029
Zou Castelijns vol voor de Vuelta gaan?
Jack does it in real time...
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 18:37:49 #140
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172601046
Wat moet er gebeuren om de Vuelta en de Giro net zo groot te maken als de Tour? :?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_172601049
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:33 schreef SaintOfKillers het volgende:
Wie gaat er eigenlijk (met ambitie) de Vuelta rijden?

Ja, ja, Kelderdinges, maar van de renners die recht kunnen blijven, bedoel ik.
Kruijssie _O_

(en Chaves, MAL, Nibali, Zakarin, Froome, Contador, Pozzovivo, Majka, Jungels, de Yates-broers.. )
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 18:39:03 #142
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172601069
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:38 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Kruijssie _O_

(en Chaves, MAL, Nibali, Zakarin, Froome, Contador, Pozzovivo, Majka, Jungels, de Yates-broers.. )
Ik moest echt veel te lang nadenken over MAL. Kun je hem anders niet gewoon Superman noemen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_172601073
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik moest echt veel te lang nadenken over MAL. Kun je hem anders niet gewoon Superman noemen?
;)
pi_172601076
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:58 schreef Toby56 het volgende:

[..]

1911 vergiftiging van rivaal Duboc door een Garrigou-supporter nadat eerstgenoemde dreigde de Tour naar zich toe te trekken (in de Pyreneeën)
1926 chronisch slecht weer met een apocalyptische tweedaagse door de Pyreneeën, waarbij renners na middernacht nog door reddingsploegen uit bergspelonken werden gehaald
1948 de laatste Echte Tour met Echte Kerels; keiharde strijd tussen de vooroorlogse en naoorlogse generatie, met Bartali en Bobet als strijdende vertegenwoordigers, waarbij de ouwe Italiaan in barbaarse omstandigheden in de Alpen uiteindelijk de sterkste bleek.
'Mijn' top 3 in beeld ;):





Ik doe het ff rustig aan.
pi_172601096
Vannieuwkerke twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:37:32 .@DeGendtThomas geef er morgen van bij de start eens een koek op. Het publiek dat voor je gestemd heeft, zal dag geweldig vinden. Durf je? reageer retweet
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:40:48 #146
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172601104
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:38 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Kruijssie _O_

(en Chaves, MAL, Nibali, Zakarin, Froome, Contador, Pozzovivo, Majka, Jungels, de Yates-broers.. )
Duidelijk dan. Soler wint de Vuelta.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 18:41:46 #147
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172601131
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:40 schreef Marcoss het volgende:
Vannieuwkerke twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:37:32 .@DeGendtThomas geef er morgen van bij de start eens een koek op. Het publiek dat voor je gestemd heeft, zal dag geweldig vinden. Durf je? reageer retweet
Karl is echt zo'n enorme kleuter. We zijn alweer twee uur verder, laat gaan man. Drink een borreltje, slinger een pornootje aan, kan jou het verrekken allemaal.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:41:49 #148
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_172601133
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:40 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Duidelijk dan. Soler wint de Vuelta.
Of... David de la Cruz.
pi_172601140
quote:
“Vanaf de eerste bocht ging er iets mis met mijn versnelling”, verklaarde Roglic. “Ik kon daarna wel vijftig kilometer per uur rijden, maar normaal zou ik er wel 65 per uur kunnen halen. Toen ben ik doorgereden tot de klim en moest ik wel van fiets wisselen. Het is heel moeilijk om met maar één versnelling te kunnen rijden. Ik ben teleurgesteld. Soms heb je geluk en soms niet. Pech overkomt je, maar het hoort erbij. Ik was hier om mee te strijden voor de overwinning. Maar het is wat het is.”
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 18:42:15 #150
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172601145
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:39 schreef Toby56 het volgende:

[..]

'Mijn' top 3 in beeld ;):

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Fantastische beelden wel _O_
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 18:42:30 #151
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172601153
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:40 schreef Marcoss het volgende:
Vannieuwkerke twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:37:32 .@DeGendtThomas geef er morgen van bij de start eens een koek op. Het publiek dat voor je gestemd heeft, zal dag geweldig vinden. Durf je? reageer retweet
De reden zou bijzonder treurig zijn maar toch is het wel mooi als er een paar rennertjes van de start in de aanval gaan, beleven we nog eens wat
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 18:43:09 #152
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172601174
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Karl is echt zo'n enorme kleuter. We zijn alweer twee uur verder, laat gaan man. Drink een borreltje, slinger een pornootje aan, kan jou het verrekken allemaal.
Het Belse volk zou maar raar opkijken :+
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_172601177
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:40 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Duidelijk dan. Soler wint de Vuelta.
Alaphilippe is er ook nog, die is inmiddels weer fit..

Al is de kans groter dat hij een paar ritten wint en er ergens helemaal doorheen zakt in een bergrit.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:43:52 #154
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172601186
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:31 schreef wimderon het volgende:
Froome kan volgend jaar ook weer beter zijn. Of weer wat minder dan dit jaar, wie zal het zeggen.

Dit jaar was de derde week in ieder geval wel een keer z'n beste week. En hij heeft tot aan de Tour echt rekening gehouden met de Vuelta. Als hij die dit jaar pakt zal volgend jaar er wellicht ook weer anders uitzien qua piekmomenten.
Froome is dit seizoen duidelijk minder dan vorige seizoenen. Bij de Vuelta zal blijken of dit is gemanaged of dat Froome echt op de weg terug is.
pi_172601206
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:37 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat moet er gebeuren om de Vuelta en de Giro net zo groot te maken als de Tour? :?
Een uurtje terug ofzo was ik heel erg boos, en tikte ik dit:

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:10 schreef Toby56 het volgende:
Het zou goed zijn als de niet-Franse teams eens zouden besluiten om de Tour voor een vijftal jaar te mijden. Laten ze van de Vuelta maar het jaarlijkse hoogtepunt maken.

Dan mogen ze in het land van Marianne met een stuk of 8 Franse ploegjes strijden om le maillot enzo. Kijkt er niemand meer, praat niemand er meer over, en hoeven ze daar geen BOE BOE BOE meer te roepen.

BAH.
Maar uiteraard is dat kinderlijk.
Toch stoort die Almacht vd Tour mij ook regelmatig, ook al houd ik er nog zo van. De geschiedenis vd Tour is eigenlijk het mooiste geschiedenisboek ooit.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 18:45:42 #156
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172601230
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:37 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat moet er gebeuren om de Vuelta en de Giro net zo groot te maken als de Tour? :?
Niet zoveel. Was de Tour niet gehouden in een periode waarin veel mensen vrij hebben en er verder in de wereld doorgaans ook geen neuk te beleven is was de reputatie ervan al een stuk minder
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_172601231
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:40 schreef Marcoss het volgende:
Vannieuwkerke twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:37:32 .@DeGendtThomas geef er morgen van bij de start eens een koek op. Het publiek dat voor je gestemd heeft, zal dag geweldig vinden. Durf je? reageer retweet
#SupportDeGendt
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:48:17 #158
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172601274
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:43 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Alaphilippe is er ook nog, die is inmiddels weer fit..

Al is de kans groter dat hij een paar ritten wint en er ergens helemaal doorheen zakt in een bergrit.
Ik lees net dat König ook naar de Vuelta gaat, dat wordt nog episch.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172601294
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:45 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Niet zoveel. Was de Tour niet gehouden in een periode waarin veel mensen vrij hebben en er verder in de wereld doorgaans ook geen neuk te beleven is was de reputatie ervan al een stuk minder
Je moet het die Fransen nageven: zij waren de eersten die zoiets bedachten. Het duo Henri Desgrange en Géo Lefèvre werd ook in eigen land voor volkomen gek verklaard, maar de klus werd geklaard, ondanks (of dankzij? ;)) kopspijkers op het parcours, knokpartijen en renners die onderweg de trein namen. De eerste winnaar, Maurice Garin, werd op slag tot Halfgod benoemd, en de Tour is daarna alleen maar populairder geworden.
De Italianen volgden al snel met hun Giro, alleen was de zomervakantie al bezet. Tsja, zo gaat dat.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172601326
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:32 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik hoop wel echt dat dit het einde van tijdperk Froome was. Hij mag echt niet ook maar de veters strikken van Anquetil, Merckx en Hinault.
Anguetil en Hinault wonnen op hun 30-ste hun laatste Tour, en Indurain werd 31 jaar tijdens zijn laatste Tourzege.
Froome is nu 32 jaar.
pi_172601347
jeremycwhittle twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:40:59 Froome says no intention to try to get Landa on the podium in Paris: "battle for GC is over..." reageer retweet
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_172601361
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:42 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Waarom dan niet eerder gewisseld?
pi_172601377
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:51 schreef marcodej het volgende:
jeremycwhittle twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:40:59 Froome says no intention to try to get Landa on the podium in Paris: "battle for GC is over..." reageer retweet
Schaf de laatste etappe dan ook maar af.
pi_172601392
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:50 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Anguetil en Hinault wonnen op hun 30-ste hun laatste Tour, en Indurain werd 31 jaar tijdens zijn laatste Tourzege.
Froome is nu 32 jaar.
Froome is veel meer een opvolger van Armstrong. Focussen op de Tour. Hoewel Froome zich wel wat vaker laat zien dan destijds de Amerikaan.
Anquetil, Merckx (vooral hij) en Hinault reden veel meer wedstrijden. Merckx had nooit vakantie; in de winter reed-ie Zesdaagsen met Patrick Sercu (daar waren er toen nog heel veel van) en pikte-ie soms een veldritje mee. Geen wonder dat-ie op z'n 30e een mega-opdonder kreeg.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 18:53:37 #165
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172601395
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:52 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Schaf de laatste etappe dan ook maar af.
Ik kan er echt niet bij voor wie dat nou eigenlijk gedaan wordt
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:53:42 #166
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_172601397
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:51 schreef marcodej het volgende:
jeremycwhittle twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:40:59 Froome says no intention to try to get Landa on the podium in Paris: "battle for GC is over..." reageer retweet
Tja, Froome moet met zn knechten weer zij aan zij tegelijk over de finish komen.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 18:53:45 #167
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172601399
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:42 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Zonder de falende Djumbo's had Roglic dus makkelijk gewonnen. Zelfs met al dit gekut verloor hij slechts 49 seconde.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_172601407
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:53 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Ik kan er echt niet bij voor wie dat nou eigenlijk gedaan wordt
Nog een reden om de tijdrit standaard naar de laatste dag te verplaatsen.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172601414
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:48 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik lees net dat König ook naar de Vuelta gaat, dat wordt nog episch.
Heeft die 100 wedstrijdkilometers gemaakt dit jaar?
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:55:31 #170
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172601432
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:37 schreef Dr_Flash het volgende:
Wat moet er gebeuren om de Vuelta en de Giro net zo groot te maken als de Tour? :?
Volgens mij zijn er wel een paar decennia geweest waarin de Tour en de Giro even groot waren. Jaren '50 tot jaren '70. Daarna nam de Tour afstand. De Vuelta is altijd het kleine broertje geweest, dat zie ik nooit veranderen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172601458
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:51 schreef marcodej het volgende:
jeremycwhittle twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 18:40:59 Froome says no intention to try to get Landa on the podium in Paris: "battle for GC is over..." reageer retweet
Dit is precies het hele probleem, het komt niet eens in hun hoofd op. Dit soort Goden streden om elke meter (al dan niet met superbenzine), maar ze hadden tenminste wel lef en koersinstelling:



_O_
Jack does it in real time...
pi_172601479
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:55 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel een paar decennia geweest waarin de Tour en de Giro even groot waren. Jaren '50 tot jaren '70. Daarna nam de Tour afstand. De Vuelta is altijd het kleine broertje geweest, dat zie ik nooit veranderen.
Wat is even groot? B.v. in Nederland was de Giro in die jaren toch veel minder belangrijker?
pi_172601510
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:53 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Froome is veel meer een opvolger van Armstrong. Focussen op de Tour. Hoewel Froome zich wel wat vaker laat zien dan destijds de Amerikaan.
Anquetil, Merckx (vooral hij) en Hinault reden veel meer wedstrijden. Merckx had nooit vakantie; in de winter reed-ie Zesdaagsen met Patrick Sercu (daar waren er toen nog heel veel van) en pikte-ie soms een veldritje mee. Geen wonder dat-ie op z'n 30e een mega-opdonder kreeg.
Eddy Mercks vond dit jaar de uitstippeling van het parcours slecht.
http://www.telegraaf.nl/t(...)rsbouwer_Tour__.html
pi_172601511
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:56 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Dit is precies het hele probleem, het komt niet eens in hun hoofd op. Dit soort Goden streden om elke meter (al dan niet met superbenzine), maar ze hadden tenminste wel lef en koersinstelling:

[ afbeelding ]

_O_
Blijkbaar hebben Froome en Sky dat niet over voor een knecht.
pi_172601559
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:55 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel een paar decennia geweest waarin de Tour en de Giro even groot waren. Jaren '50 tot jaren '70. Daarna nam de Tour afstand. De Vuelta is altijd het kleine broertje geweest, dat zie ik nooit veranderen.
Internationaal gezien was de Tour altijd groter dan de Giro. In Italië uiteraard niet. ;)

Juist in de jaren 50 en 60 werd de Tour helemaal mega, omdat er van die ronde in zowat heel West-Europa bioscoopjournaals werden uitgezonden. Coppi, Nencini en Gimondi werden in eigen land ook Extra gevierd, juist omdat ze in die periode de Tour wisten te winnen.

Oh ja, en lang leve een Echte Etappe naar de Champs-Elysées.

Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:05:08 #176
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172601607
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:01 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Internationaal gezien was de Tour altijd groter dan de Giro. In Italië uiteraard niet. ;)

Juist in de jaren 50 en 60 werd de Tour helemaal mega, omdat er van die ronde in zowat heel West-Europa bioscoopjournaals werden uitgezonden. Coppi, Nencini en Gimondi werden in eigen land ook Extra gevierd, juist omdat ze in die periode de Tour wisten te winnen.

Oh ja, en lang leve een Echte Etappe naar de Champs-Elysées.

Tja, ik had altijd begrepen dat renners als Merckx de Giro even belangrijk vonden als de Tour, maar misschien waren dat uitzonderingen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172601666
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:06 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Vrees van niet.
De top 5 zit dicht bij elkaar; ze gaven elkaar in de bergen nauwelijks iets toe.
Dumoulin had minstens 1 zware bergrit erg slecht verteerd (zoals altijd tot nu toe) en flink wat minuten verloren. In de Giro kwam-ie er net mee weg. Maar het zegt voldoende dat nota bene Quintana zijn voornaamste rivaal was.

Richie Porte had het misschien kunnen doen, dit jaar was zijn grote kans. Pechvogel nummer 1.
Het parcours in de Giro was, met name in de slotweek, veel en veel zwaarder dan de Tour en die opeenstapeling van zware beklimmingen werkt een slechte dag volgens mij ook in de hand. Het is natuurlijk allemaal speculeren maar ik denk dat Dumoulin dit parcours heel goed had kunnen verteren en de manier waarop Sky die bergen op rijdt is voor hem ook ideaal.
Citius, Altius, Fortius.
pi_172601672
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:05 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Tja, ik had altijd begrepen dat renners als Merckx de Giro even belangrijk vonden als de Tour, maar misschien waren dat uitzonderingen.
Merckx reed vanaf zijn 23e voor een Italiaanse sponsor: Faema, Faemino, Molteni en Fiat. Eind 1977 richtte hij zijn eigen ploeg op: C&A (is toch voordeliger). Hij reed voorjaar 1978 nog een paar koersjes maar kwam geen meter meer vooruit, en werd toen maar ploegleider.
Los daarvan: Merckx wilde ALLES winnen. Hij vond zelfs de meest lullige kermiskoers net zo belangrijk als de Tour. En als hij niet kon winnen, dan hielp-ie een ploegmaat. Er werden NOOIT cadeautjes aan de concurrentie uitgedeeld.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:08:54 #179
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172601687
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:55 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel een paar decennia geweest waarin de Tour en de Giro even groot waren. Jaren '50 tot jaren '70. Daarna nam de Tour afstand. De Vuelta is altijd het kleine broertje geweest, dat zie ik nooit veranderen.
De Vuelta heeft anders een flinke opmars gemaakt de laatste decennia. Heeft een zeer gunstige positie op de kalender gekregen, waardoor de combo Giro - Vuelta én Tour - Vuelta de moeite waard zijn om te proberen. En dat gebeurt ook steeds vaker. Kijk eens naar het klassement van rond het jaar 2000, 25 van de top 30 waren Spanjaarden, nu zijn dat er hoogstens 5 tot 10. Het deelnemersveld is vaak niet minder dan die in de Giro en de kijkcijfers zijn volgens mij ook niet veel minder.
pi_172601713
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:08 schreef hhh38 het volgende:

[..]

De Vuelta heeft anders een flinke opmars gemaakt de laatste decennia. Heeft een zeer gunstige positie op de kalender gekregen, waardoor de combo Giro - Vuelta én Tour - Vuelta de moeite waard zijn om te proberen. En dat gebeurt ook steeds vaker. Kijk eens naar het klassement van rond het jaar 2000, 25 van de top 30 waren Spanjaarden, nu zijn dat er hoogstens 5 tot 10. Het deelnemersveld is vaak niet minder dan die in de Giro en de kijkcijfers zijn volgens mij ook niet veel minder.
Zeker, de Vuelta is vaak dikke pret. En inderdaad: de verhuizing naar de nazomer heeft geweldig goed gewerkt.
Maar ja, de Tour blijft de Heilige Graal.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172601720
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:08 schreef Aguero het volgende:

[..]

Het parcours in de Giro was, met name in de slotweek, veel en veel zwaarder dan de Tour en die opeenstapeling van zware beklimmingen werkt een slechte dag volgens mij ook in de hand. Het is natuurlijk allemaal speculeren maar ik denk dat Dumoulin dit parcours heel goed had kunnen verteren en de manier waarop Sky die bergen op rijdt is voor hem ook ideaal.
Met Dumoulin in koers had Sky het wel anders aangepakt, lijkt me (als hij ook echt goed genoeg was om mee te doen)
pi_172601746
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:01 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Internationaal gezien was de Tour altijd groter dan de Giro. In Italië uiteraard niet. ;)

Juist in de jaren 50 en 60 werd de Tour helemaal mega, omdat er van die ronde in zowat heel West-Europa bioscoopjournaals werden uitgezonden. Coppi, Nencini en Gimondi werden in eigen land ook Extra gevierd, juist omdat ze in die periode de Tour wisten te winnen.

Oh ja, en lang leve een Echte Etappe naar de Champs-Elysées.

Dat was een mooie Tour. De nummer een en twee van de Tour rijden om de winst op de Champs-Elysées.

In die tijd was het peloton ook een stuk kleiner. Ik meende maar dat er zo'n 130-140 deelnemers startten, en elke dag moest de rode lantaarndrager van dat moment (die dag) ook nog verplicht uitstappen.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:12:22 #183
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172601768
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:08 schreef Aguero het volgende:

[..]

Het parcours in de Giro was, met name in de slotweek, veel en veel zwaarder dan de Tour en die opeenstapeling van zware beklimmingen werkt een slechte dag volgens mij ook in de hand. Het is natuurlijk allemaal speculeren maar ik denk dat Dumoulin dit parcours heel goed had kunnen verteren en de manier waarop Sky die bergen op rijdt is voor hem ook ideaal.
Dumoulin heeft de Giro gewonnen dankzij 2 lange tijdritten...met Bardet gaan die er in de Tour niet komen.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 19:14:02 #184
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172601814
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:50 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Anguetil en Hinault wonnen op hun 30-ste hun laatste Tour, en Indurain werd 31 jaar tijdens zijn laatste Tourzege.
Froome is nu 32 jaar.
Mooi. Opzouten dus :P
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_172601829
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:10 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Zeker, de Vuelta is vaak dikke pret. En inderdaad: de verhuizing naar de nazomer heeft geweldig goed gewerkt.
Maar ja, de Tour blijft de Heilige Graal.
Ja, voorheen begon het al een dag na de Amstel Gold Race. Toen de Vuelta in de nazomer begon, werd de koers een stuk interessanter. Toen deden renners als Rominger en Jalabert voor de winst mee. Dat was een verademing.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:16:34 #186
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172601868
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:12 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dumoulin heeft de Giro gewonnen dankzij 2 lange tijdritten...met Bardet gaan die er in de Tour niet komen.
Tenzij er een betere renner opstaat die wel goed kan tijdrijden. Maar Latour lijkt toch geen toekomstig grote ronde winnaar en Gaudu is meer een type Bardet.
pi_172601906
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:12 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dumoulin heeft de Giro gewonnen dankzij 2 lange tijdritten...met Bardet gaan die er in de Tour niet komen.
Toch is 68 km niet extreem veel, in de Wiggins-Tour zat meer dan 100 km tijdrit :P
pi_172601926
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:11 schreef Idisrom het volgende:

[...] en elke dag moest de rode lantaarndrager van dat moment (die dag) ook nog verplicht uitstappen.
Is dat ooit echt als regel ingevoerd?

Ik weet wel dat begin jaren 80 het serieus werd overwogen, want de Tourdirectie was er klaar mee dat er zo serieus om de Rode Lantaarn werd gestreden. Maar tegen zo'n strenge maatregel kwamen volgens mij alle ploegen in verzet.
Aad van den Hoek, Philippe Tesnière en de Oostenrijker Schönbacher waren in die tijd beruchte 'in de remmen knijpers'. Van den Hoek verstopte zich in 1976 zelfs achter een viaduct om zijn rivaal te verschalken. LOL.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:19:44 #189
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172601944
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:18 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Toch is 68 km niet extreem veel, in de Wiggins-Tour zat meer dan 100 km tijdrit :P
Klopt, maar we gaan de komende Tours niet boven de 40/50km tijdrijden komen.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:19:56 #190
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172601949
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:08 schreef hhh38 het volgende:

[..]

De Vuelta heeft anders een flinke opmars gemaakt de laatste decennia. Heeft een zeer gunstige positie op de kalender gekregen, waardoor de combo Giro - Vuelta én Tour - Vuelta de moeite waard zijn om te proberen. En dat gebeurt ook steeds vaker. Kijk eens naar het klassement van rond het jaar 2000, 25 van de top 30 waren Spanjaarden, nu zijn dat er hoogstens 5 tot 10. Het deelnemersveld is vaak niet minder dan die in de Giro en de kijkcijfers zijn volgens mij ook niet veel minder.
Mja.... Een renner gaat voor de Tour en als ze dat niet doen, dan gaan ze dat jaar voor de Giro. En in beide gevallen komt daar dan een Vuelta achteraan die ze eventueel ook even doen. Het is een reservekoers, "voor het geval dat", een goedmakertje, een laatste kans om het seizoen nog wat kleur te geven. Of een eerste test voor jonge renners om het eens te proberen, zo'n klassement. Lukt het niet, never mind, het is toch maar de Vuelta. Qua klassementsrenners is dat de voorbije jaren goed meegevallen. Maar qua rittenkapers en sprinters was het dan weer huilen met de pet op.

Wat niet wil zeggen dat de koers niet aantrekkelijk kan zijn, maar daar ging het niet over.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172601995
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 18:58 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Blijkbaar hebben Froome en Sky dat niet over voor een knecht.
Voor de spanning was het wel beter geweest als er boni's waren bij de tussensprint (wat normaal gesproken bij andere koersen wel het geval is)
pi_172602000
Tours als 1995: 107.8 km ITT, plus 67 km TTT. _O-

Geen wonder dat Indurain won. Als je dat niet in het parcours plempt wint Dumoulin met dezelfde soort verschillen...
Jack does it in real time...
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:24:18 #193
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172602055
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:19 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Mja.... Een renner gaat voor de Tour en als ze dat niet doen, dan gaan ze dat jaar voor de Giro. En in beide gevallen komt daar dan een Vuelta achteraan die ze eventueel ook even doen. Het is een reservekoers, "voor het geval dat", een goedmakertje, een laatste kans om het seizoen nog wat kleur te geven. Qua klassementsrenners is dat de voorbije jaren goed meegevallen. Maar qua rittenkapers en sprinters was het dan weer huilen met de pet op.

Wat niet wil zeggen dat de koers niet aantrekkelijk kan zijn, maar daar ging het niet over.
Ligt ook aan het parcours natuurlijk. Dat is voor de sprinters vaak nauwelijks de moeite waard. In potentie is de Vuelta dit jaar de leukste grote ronde, veel interessante profielen en een hoop renners die teleurgesteld uit de Giro/Tour zijn gekomen.

En qua prestige: dat komt vanzelf
pi_172602058
quote:
10s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:22 schreef DeeBee het volgende:
Tours als 1995: 107.8 km ITT, plus 67 km TTT. _O-

Geen wonder dat Indurain won. Als je dat niet in het parcours plempt wint Dumoulin met dezelfde soort verschillen...
Als je dat WEL in het parcours plempt...?
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:25:18 #195
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_172602078
TTT zijn juist uiterst kut, vind ik.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 19:27:04 #196
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172602119
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:25 schreef Smoofie het volgende:
TTT zijn juist uiterst kut, vind ik.
Het moet niet in iedere ronde zitten maar af en toe zoiets zien vind ik wel prima
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_172602133
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:25 schreef Smoofie het volgende:
TTT zijn juist uiterst kut, vind ik.
Om naar te kijken, ja.
Maar dan kun je eens een dagje extra vrij nemen.

Buiten dat: een winnaar van een Grote Ronde moet alles goed kunnen. Dus een forse lap tijdritkilometers hoort daar ook bij.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:27:39 #198
194695 franklop
Fran knock
pi_172602137
TTT is juist mooie discipline _O_
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172602172
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:27 schreef franklop het volgende:
TTT is juist mooie discipline _O_
Ik vind ITT leuker.
Zoals Bardet vandaag kapot ging... en er is geen wiel waar-ie in kan kruipen.
Dat is toch aangrijpende teevee.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172602232
het klassement kan met een lange TTT verpest worden voor de coureurs die het sowieso al zwaarder hebben vanwege de (slechtere) ploeggenoten plus er zijn maar weinig ploegen die er echt hard voor werken.

Dus een geweldig onderdeel als de TTT mag wat mij betreft ontbreken

Maar in ben dan ook van mening dat ploegen rap nog veel kleiner moeten worden.
pi_172602247
Met de TTT's hebben ze qua verschillen ook wel geëxperimenteerd (vaste verschillen tussen plek 1,2,3 enzovoort voor het klassement), maar uiteindelijk hebben ze het maar helemaal afgeschaft in de Tour..
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:32:31 #202
194695 franklop
Fran knock
pi_172602278
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:31 schreef Marcoss het volgende:
Met de TTT's hebben ze qua verschillen ook wel geëxperimenteerd (vaste verschillen tussen plek 1,2,3 enzovoort voor het klassement), maar uiteindelijk hebben ze het maar helemaal afgeschaft in de Tour..
2 jaar geleden was er toch nog 1? Dacht dat er voor volgend jaar ook weer 1 gepland staat. Maar daar kan ik mij in vergissen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:34:06 #203
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_172602323
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:27 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Om naar te kijken, ja.
Maar dan kun je eens een dagje extra vrij nemen.

Buiten dat: een winnaar van een Grote Ronde moet alles goed kunnen. Dus een forse lap tijdritkilometers hoort daar ook bij.
Ja maar dan kan een kan een kanshebber verliezen omdat zijn team super kut is in een TTT
AFCA
Qui audet adipiscitur
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:34:45 #204
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172602338
Als de beste renner in de beste ploeg rijdt (wat vaak gebeurt) dan is zo'n TTT dodelijk.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:35:30 #205
194695 franklop
Fran knock
pi_172602357
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:34 schreef Van_Poppel het volgende:
Als de beste renner in de beste ploeg rijdt (wat vaak gebeurt) dan is zo'n TTT dodelijk.
Volgend jaar 3e etappe een TTT over 35k
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:35:33 #206
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172602359
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:34 schreef Smoofie het volgende:

[..]

Ja maar dan kan een kan een kanshebber verliezen omdat zijn team super kut is in een TTT
Maar dat kan je in een gewone rit ook hebben. Zie de soms belachelijk slecht omringde Aru.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 19:35:41 #207
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172602365
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:32 schreef franklop het volgende:

[..]

2 jaar geleden was er toch nog 1? Dacht dat er voor volgend jaar ook weer 1 gepland staat. Maar daar kan ik mij in vergissen
Zijn daar al wat geruchtjes over?
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_172602394
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:32 schreef franklop het volgende:

[..]

2 jaar geleden was er toch nog 1? Dacht dat er voor volgend jaar ook weer 1 gepland staat. Maar daar kan ik mij in vergissen
Oh, toch nog niet afgeschaft dus :P
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:36:58 #209
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172602396
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:35 schreef franklop het volgende:

[..]

Volgend jaar 3e etappe een TTT over 35k
Nu Sky zo domineert lijkt het me sterk dat ze dat doen.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:37:02 #210
194695 franklop
Fran knock
pi_172602397
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:35 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Zijn daar al wat geruchtjes over?
De ronde zal grotendeels en misschien wel helemaal door Frankrijk gaan.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:37:14 #211
194695 franklop
Fran knock
pi_172602400
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:36 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Nu Sky zo domineert lijkt het me sterk dat ze dat doen.
Is zelfs al bevestigd.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:37:54 #212
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_172602411
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:35 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Maar dat kan je in een gewone rit ook hebben. Zie de soms belachelijk slecht omringde Aru.
Maar dan kan de individu nog in het wiel blijven en dat overwinnen op eigen kracht. In een TTT kun je minuten verliezen, ook al ben je de sterkste.
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_172602414
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:35 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Zijn daar al wat geruchtjes over?


Ik verwijs overigens volgaarne naar dit topic: TDF / Tour de France 2018 #1
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:38:01 #214
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172602416
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:37 schreef franklop het volgende:

[..]

Is zelfs al bevestigd.
Spijtig, daar gaan Uran en Bardet minimaal een minuut verliezen.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 19:40:59 #215
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172602474
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:37 schreef franklop het volgende:

[..]

De ronde zal grotendeels en misschien wel helemaal door Frankrijk gaan.
Noh :o
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 19:41:13 #216
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172602478
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:37 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ik verwijs overigens volgaarne naar dit topic: TDF / Tour de France 2018 #1
Danku :)
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:41:15 #217
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172602479
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:36 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Nu Sky zo domineert lijkt het me sterk dat ze dat doen.
Zo dominant is Sky nou ook weer niet in TTT's. Dit speelt eerder Porte in de hand.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 22 juli 2017 @ 19:41:21 #218
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_172602481
Was dit al gemeld? Roglic had problemen met zn versnelling
https://www.teamlottojumb(...)jdrit-tour-de-france
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:41:40 #219
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172602491
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:38 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Spijtig, daar gaan Uran en Bardet minimaal een minuut verliezen.
Anderzijds is 't niet onmogelijk dat BMC, Orica, QS of Movistar voor Sky eindigen in een ploegentijdrit.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator zaterdag 22 juli 2017 @ 19:41:54 #220
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_172602493
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:41 schreef Pino112 het volgende:
Was dit al gemeld? Roglic had problemen met zn versnelling
https://www.teamlottojumb(...)jdrit-tour-de-france
Wist je dat hij ook schansspringer was? :+
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_172602499
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:19 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Is dat ooit echt als regel ingevoerd?

Ik weet wel dat begin jaren 80 het serieus werd overwogen, want de Tourdirectie was er klaar mee dat er zo serieus om de Rode Lantaarn werd gestreden. Maar tegen zo'n strenge maatregel kwamen volgens mij alle ploegen in verzet.
Aad van den Hoek, Philippe Tesnière en de Oostenrijker Schönbacher waren in die tijd beruchte 'in de remmen knijpers'. Van den Hoek verstopte zich in 1976 zelfs achter een viaduct om zijn rivaal te verschalken. LOL.
Ik heb het even opgezocht
In de Tour 1980 vanaf de 14-e t/m 20-e etappe
Bron: Franstalige Wikipedia, die als bron de Leeuwarder Courant gebruikt :s)

quote:
L'organisation du Tour n'aimait pas l'attention portée par les médias pour la lanterne rouge. Elle a décidé de concevoir une règle pour rendre plus difficile à terminer au dernier rang. Entre la 14e et la 20e étape, le dernier coureur du classement général est éliminé.
Dan zal dat wel het Aad-van der Hoek-effect zijn geweest.

[ Bericht 1% gewijzigd door Idisrom op 22-07-2017 19:47:55 ]
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:42:53 #222
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_172602507
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:41 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Wist je dat hij ook schansspringer was? :+
Wow echt? Heeft hij wel eens aan de W OS meegedaan?!9
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_172602649
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:41 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Anderzijds is 't niet onmogelijk dat BMC, Orica, QS of Movistar voor Sky eindigen in een ploegentijdrit.
BMC zie ik het nog wel doen (al verliezen die toch wat van hun hardrijders volgend jaar). Maar voor de rest zal het toch een lastig verhaal worden tegen een Sky met Froome, Thomas, Kwiatkowski, Kiryienka, Poels en co.
pi_172602668
Wel afwachten wat er van BMC overblijft volgend jaar ja
pi_172602671
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:37 schreef Smoofie het volgende:

[..]

Maar dan kan de individu nog in het wiel blijven en dat overwinnen op eigen kracht. In een TTT kun je minuten verliezen, ook al ben je de sterkste.
Dat is Rominger overkomen. Daardoor moest hij in de individuele tijdrit een paar dagen later in de regen rijden, terwijl Indurain op een droog parcours kon tijdrijden. In de Tour van 1993 was Rominger in mijn ogen sterker dan Indurain.
pi_172602801
DeGendtThomas twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 16:58:27 The public vote is worth more to me than the vote of 6 jurymembers. reageer retweet
pi_172602993
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:34 schreef Smoofie het volgende:

[..]

Ja maar dan kan een kan een kanshebber verliezen omdat zijn team super kut is in een TTT
Voor de duidelijkheid: ik doelde op ITT.
Ben niet zo van de TTTs.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172603047
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:42 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ik heb het even opgezocht
In de Tour 1980 vanaf de 14-e t/m 20-e etappe
Bron: Franstalige Wikipedia, die als bron de Leeuwarder Courant gebruikt :s)

[..]

Dan zal dat wel het Aad-van der Hoek-effect zijn geweest.
Dank u voor de genomen moeite! :)
(Fryslân boppe.)
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172603088
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:57 schreef wimderon het volgende:
DeGendtThomas twitterde op zaterdag 22-07-2017 om 16:58:27 The public vote is worth more to me than the vote of 6 jurymembers. reageer retweet
mad
pi_172603163
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:05 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

mad
Ik zag hem gister in Vive le Vélo en hij liet duidelijk merken dat hij, naar eigen zeggen, de prijs verdiende. Dus hij zal best pissig zijn. Bovendien: 20.000 euro is een leuk bedrag. En Thomas is een echte prijsjespakker. Hij fietst heel wat centen voor zijn werkgever bij elkaar.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 20:10:18 #231
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172603220
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:05 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

mad
Een online poll is dan ook betrouwbaarder dan wat juryleden, zoiets kan je niet beïnvloeden.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 20:11:45 #232
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172603271
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:10 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Een online poll is dan ook betrouwbaarder dan wat juryleden, zoiets kan je niet beïnvloeden.
Hm. Driver of the day (F1) does not agree with you.
in a crowd you lose humanity
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 20:15:08 #233
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172603386
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:18 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Toch is 68 km niet extreem veel, in de Wiggins-Tour zat meer dan 100 km tijdrit :P
Ik weet eigenlijk niet wie daar achter zat, maar Wiggins MOEST die Tour gewoon winnen. Ook al was Froome daar al sterker.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_172603438
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:10 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Een online poll is dan ook betrouwbaarder dan wat juryleden, zoiets kan je niet beïnvloeden.
Bij voetbal lig je als Feyenoord-speler al met 50% voor bij de keuze van het doelpunt of van de beste speler van de week.
pi_172603505
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:10 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Een online poll is dan ook betrouwbaarder dan wat juryleden, zoiets kan je niet beïnvloeden.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 20:20:14 #236
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172603522
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:08 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Ik zag hem gister in Vive le Vélo en hij liet duidelijk merken dat hij, naar eigen zeggen, de prijs verdiende. Dus hij zal best pissig zijn. Bovendien: 20.000 euro is een leuk bedrag. En Thomas is een echte prijsjespakker. Hij fietst heel wat centen voor zijn werkgever bij elkaar.
Nou hij was ook echt enthousiast campagne aan het voeren ja. " :{ kudt franse :{ willen mij die prijs misschien wel niet geven :{ stem op mij :{ via #PrisAnthrax of #GeefThomasGeld. Bedaank."
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_172603572
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:20 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou hij was ook echt enthousiast campagne aan het voeren ja. " :{ kudt franse :{ willen mij die prijs misschien wel niet geven :{ stem op mij :{ via #PrisAnthrax of #GeefThomasGeld. Bedaank."
LOL
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172603597
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:10 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Een online poll is dan ook betrouwbaarder dan wat juryleden, zoiets kan je niet beïnvloeden.
Retweets kan je kopen, dus echt betrouwbaar is dat niet.
pi_172603619
Maar met Barquil als winnaar is toch niet veel mis?
pi_172603666
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:22 schreef TargaFlorio het volgende:
Maar met Barquil als winnaar is toch niet veel mis?
Nee, wat mij betreft ging het tussen die 2.
De Gendt was actiever, Barguil effectiever.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 20:32:53 #241
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172603902
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:24 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Nee, wat mij betreft ging het tussen die 2.
De Gendt was actiever, Barguil effectiever.
Effectiviteit vind ik hierbij toch ook wel belangrijk.
in a crowd you lose humanity
pi_172603917
De reclame die hij zelf heeft gekregen bij Sporza heeft ook wel geholpen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:24 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Nee, wat mij betreft ging het tussen die 2.
De Gendt was actiever, Barguil effectiever.
Niet alleen effectiever maar ook meer in beeld omdat hij vaak alleen in de aanval reed.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_172604120
Thomas de Gendt doet alsof het aantal ontsnappingen of het aantal km dat je in de ontsnapping gezeten hebt maatgevend zou moeten zijn.

Lijkt mij onterecht. Dan doet kwaliteit er niet meer toe.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 20:44:29 #244
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172604254
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:39 schreef opgebaarde het volgende:
Thomas de Gendt doet alsof het aantal ontsnappingen of het aantal km dat je in de ontsnapping gezeten hebt maatgevend zou moeten zijn.

Lijkt mij onterecht. Dan doet kwaliteit er niet meer toe.
Tuurlijk wel. Het is toch de Prijs voor de Strijdlust? Niet de Prijs-Voor-De-Strijdlust-Die-Ook-Wat-Opgeleverd-Heeft?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 22 juli 2017 @ 20:46:07 #245
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172604294
Mja, los van 't feit dat De Gendt overdrijft, is 't wel zo dat bij 2 ritzeges van De Gendt en 11 gefaalde ontsnappingen van Barguil de prijs ook gewoon naar Barguil was gegaan.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 20:47:02 #246
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172604321
Het is gewoon een narrenprijs, in het leven geroepen om te zorgen dat mensen zich in de kijker rijden. Om te zorgen dat de TV ook wat boeiends uit te zenden heeft. Zodat de kijkers niet massaal weg zappen en ze dus meer advertenties verkopen. DAAR is het voor, nergens anders voor.

Voor wat het opgeleverd heeft, heeft Barguil al 2 etappes en de bolletjestrui. Terecht, verdiend, maar daarmee wel genoeg beloond. Dit gaat gewoon ergens anders over.

BEHALVE als er een Fransoos in het spel is natuurlijk :') Kansloos volk.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 22 juli 2017 @ 20:48:14 #247
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172604359
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:46 schreef SaintOfKillers het volgende:
Mja, los van 't feit dat De Gendt overdrijft, is 't wel zo dat bij 2 ritzeges van De Gendt en 11 gefaalde ontsnappingen van Barguil de prijs ook gewoon naar Barguil was gegaan.
Ja natuurlijk. Dan gaat het ineens WEL om ontsnappingen en aanvalkilometers.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_172604511
quote:
13s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:44 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Tuurlijk wel. Het is toch de Prijs voor de Strijdlust? Niet de Prijs-Voor-De-Strijdlust-Die-Ook-Wat-Opgeleverd-Heeft?
Kwaliteit is niet hetzelfde als resultaat
  zaterdag 22 juli 2017 @ 20:54:21 #249
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172604551
quote:
15s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:47 schreef Dr_Flash het volgende:
Het is gewoon een narrenprijs, in het leven geroepen om te zorgen dat mensen zich in de kijker rijden. Om te zorgen dat de TV ook wat boeiends uit te zenden heeft. Zodat de kijkers niet massaal weg zappen en ze dus meer advertenties verkopen. DAAR is het voor, nergens anders voor.

Voor wat het opgeleverd heeft, heeft Barguil al 2 etappes en de bolletjestrui. Terecht, verdiend, maar daarmee wel genoeg beloond. Dit gaat gewoon ergens anders over.

BEHALVE als er een Fransoos in het spel is natuurlijk :') Kansloos volk.
Dat Barguil al andere zaken heeft gewonnen, vind ik irrelevant. Dat de aanvallen van Barguil tot meer hebbgen geleid, vind ik even irrelevant. Dat staat allebei volledig los van de aanwezige aanvalslust van de renner in kwestie, het is de intentie die beloond wordt, anders zou de dagzege in dat klassement ook gewoon vaker naar de winnaar gaan ipv. naar degene die het langst aan de leiding reed.

Vrij veel van de aanvallen van De Gendt waren met grote groepen, daar waar Barguil meer in zijn eentje reed (op zwaardere parcoursen), dus dat is een punt voor Barguil. Anderzijds was De Gendt bij al zijn aanvallen een drijvende kracht van het groepje, wat ook wel wat wordt onderschat.

Ik vind dat er voor beiden iets te zeggen valt.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172605713
quote:
99s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 20:54 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik vind dat er voor beiden iets te zeggen valt.
Zeer juist.
En dan wint de Fransman in de Tour, en de Belg in de Tweedaagse van Jezus-Eik.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 21:56:09 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_172606380
Blijft natuurlijk een discussiepunt, maar ik vind het feit dat de Gendt eigenlijk in geen één aanval echt heeft kunnen overtuigen ook wel zwaar wegen. Hij kan dan wel de punten pakken van een bergtrui/tussensprint. Maar als je dan niet meekan als het er om gaat heeft dat ook wel iets sneus
pi_172606762
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 21:56 schreef Blik het volgende:
Blijft natuurlijk een discussiepunt, maar ik vind het feit dat de Gendt eigenlijk in geen één aanval echt heeft kunnen overtuigen ook wel zwaar wegen. Hij kan dan wel de punten pakken van een bergtrui/tussensprint. Maar als je dan niet meekan als het er om gaat heeft dat ook wel iets sneus
De Gendt houdt er niet van om in een grote groep te rijden.
En dan is de keuze: jezelf laten lossen of aanvallen.
Aanvallen dus maar.

Het is een aparte gozer in het peloton; ik mag hem wel. Maar van het verlies van de Superstrijdlust ten koste van Barguil zou ik niet wakker liggen.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172606810
Dione vraagt naar een eventuele (moeilijke?) samenwerking tussen Dumoulin en Barguil volgend jaar.

http://www.wielerflits.nl(...)en-franse-ploeg.html
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 22:13:41 #254
62913 Blik
The one and Only!
pi_172606846
En iedereen die dit een goede spannende tour vond is niet goed wijs. Deze Tour werd gedomineerd door een graf-parcours, toppers die uitvielen wegens valpartijen, overgebleven toppers die niet echt durfden aan te vallen en een tour-winnaar zonder ritwinst.

Puur en alleen omdat de top-3 dicht bij elkaar stond tot vandaag maakt het nog geen goede Tour
pi_172607146
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 22:13 schreef Blik het volgende:
En iedereen die dit een goede spannende tour vond is niet goed wijs. [...]
Ik ben een blije gek and I'm proud of it.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 22:28:59 #256
62913 Blik
The one and Only!
pi_172607253
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 22:25 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Ik ben een blije gek and I'm proud of it.
Wat maakte deze tour leuker en interessanter dan voorgaande Tours?
pi_172608131
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 22:28 schreef Blik het volgende:

[..]

Wat maakte deze tour leuker en interessanter dan voorgaande Tours?
Dat heb ik niet beweerd.
Deze Tour was ook niet zoveel minder leuk of minder interessant dan menig voorgaande Tour.

Bij de één is het glas altijd half leeg, en bij de ander half vol.
Ik vrees dat ik tot de laatste groep behoor.

Maar, zoals ik al eerder heb gemeld, mijn top 3 Tours de France vonden plaats in 1911, 1926 en 1948.
Kun je nagaan hoe lang het glas voor mij al half vol is. *O*
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 22:59:55 #258
62913 Blik
The one and Only!
pi_172608246
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 22:57 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Dat heb ik niet beweerd.
Deze Tour was ook niet zoveel minder leuk of minder interessant dan menig voorgaande Tour.

Bij de één is het glas altijd half leeg, en bij de ander half vol.
Ik vrees dat ik tot de laatste groep behoor.

Maar, zoals ik al eerder heb gemeld, mijn top 3 Tours de France vonden plaats in 1911, 1926 en 1948.
Kun je nagaan hoe lang het glas voor mij al half vol is. *O*
Ik behoor ook tot de optimisten normaal gesproken. Maar dit was gewoon een flopshow, ik kan er echt niks meer van maken. Het kan zoveel leuker/beter/interessanter dan hoe het dit jaar was
pi_172608695
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 22:59 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik behoor ook tot de optimisten normaal gesproken. Maar dit was gewoon een flopshow, ik kan er echt niks meer van maken. Het kan zoveel leuker/beter/interessanter dan hoe het dit jaar was
Een flopshow was het zeker niet.

Er hebben favorieten gefaald (Quintana, die de Giro 'slechts' als voorbereiding reed & Contador, die beweerde top te zijn na een Dauphiné op halve kracht), er zijn gesneuvelden herrezen (Urán, Barguil, Phinney en - min of meer - Boasson Hagen), er was een schansspringer die een touretappe kon winnen (Roglic), er zijn (intern)nationale helden in dramatische valpartijen gesneuveld (Valverde, Porte, Gesink, Kittel), er zijn heftige debatten over woeste sprints en (on)terechte uitsluitingen gevoerd (Demare, Sagan), er waren jonge Fransen die de boel menigmaal opschudden (Barguil, Calmejane), er waren toppers die heldhaftig voor knecht hebben gespeeld (Kwiatkowski, Mollema), er waren naïevelingen die keer op keer zijn gevlucht voor 'hun' rit (De Gendt), er was een superieure sprinter te bewonderen (Kittel), er zijn aanvallers aan kwaaltjes ten onder gegaan (Aru), er zijn podiumkandidaten gestraft voor hoogmoed (Bardet), er is een Groninger dmv een geweldige vlucht met een ritzege aan de haal gegaan (Mollema), er was hier en daar een oudje still going strong (Chavanel), en er zal uiteindelijk een favoriet gaan winnen aan wie een ronde lang werd getwijfeld (Froome).
Met excuses aan iedereen die ik hierin niet heb genoemd.
Ik doe het ff rustig aan.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 23:17:11 #260
62913 Blik
The one and Only!
pi_172608821
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 23:13 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Een flopshow was het zeker niet.

Er hebben favorieten gefaald (Quintana, die de Giro 'slechts' als voorbereiding reed & Contador, die beweerde top te zijn na een Dauphiné op halve kracht), er zijn gesneuvelden herrezen (Urán, Barguil, Phinney en - min of meer - Boasson Hagen), er was een schansspringer die een touretappe kon winnen (Roglic), er zijn (intern)nationale helden in dramatische valpartijen gesneuveld (Valverde, Porte, Gesink, Kittel), er zijn heftige debatten over woeste sprints en (on)terechte uitsluitingen gevoerd (Demare, Sagan), er waren jonge Fransen die de boel menigmaal opschudden (Barguil, Calmejane), er waren toppers die heldhaftig voor knecht hebben gespeeld (Kwiatkowski, Mollema), er waren naïevelingen die keer op keer zijn gevlucht voor 'hun' rit (De Gendt), er was een superieure sprinter te bewonderen (Kittel), er zijn aanvallers aan kwaaltjes ten onder gegaan (Aru), er zijn podiumkandidaten gestraft voor hoogmoed (Bardet), er is een Groninger dmv een geweldige vlucht met een ritzege aan de haal gegaan (Mollema), er was hier en daar een oudje still going strong (Chavanel), en er zal uiteindelijk een favoriet gaan winnen aan wie een ronde lang werd getwijfeld (Froome).
Met excuses aan iedereen die ik hierin niet heb genoemd.
Het kan nooit 3 weken alleen maar flopshow zijn, er zitten altijd lichtpuntjes tussen. Maar de helft van de zaken die je opnoemt zijn niet eens positief te noemen. En dan blijft er bar weinig over om echt enthousiast van te worden
pi_172609085
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 23:17 schreef Blik het volgende:

[..]

Het kan nooit 3 weken alleen maar flopshow zijn, er zitten altijd lichtpuntjes tussen. Maar de helft van de zaken die je opnoemt zijn niet eens positief te noemen. En dan blijft er bar weinig over om echt enthousiast van te worden
De Tour is al jarenlang (vanaf 1903, om precies te zijn) als het leven zelf. Wie in zijn/haar leven iedere dag een positieve topshow meemaakt, heeft verdomd veel geluk gehad... en eigenlijk geen compleet leven.

Juist die afwisseling tussen hoogte- en dieptepunten met bloed, zweet en tranen, verpakt in 3 weken, maakt de Tour zo aardig om te zien.
Ik ben het met je eens dat er nogal wat rondes zijn verreden met aanzienlijk meer spektakel. Maar je moet eens opletten als men over 'vroeger' gaat praten: die hoogtepunten blijken zich dan ook te beperken tot hooguit een etappe of 3 à 4.
Twee weken geleden was er een Andere Tijden Sport over de Tour van 1977, toen Hennie Kuiper het geel miste op 8 seconden (op Alpe-d'Huez).
Een uur lang leek het of er nooit een spannender en meer interessante Tour was verreden. Vergeet het maar: het was een dodelijk saaie Tour met veel dopinggevallen en precies één mega-epische etappe. Maar na een uurtje terugblikken denk je: wauw, wat een 3 weken durende topshow was de Tour toen nog.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172609906
Toevoeging: je hebt het over zaken die je niet 'positief' kunt noemen.

Uit die etappe van 1977 vind ik deze foto van een dieptepunt en dus ook een hoogtepunt.
Superkampioen Eddy Merckx lijdt aan buikloop, maar rijdt toch door. Hij wordt op meer dan een kwartier gereden, zakt 4 plaatsen (van 3 naar 7) in het klassement, en kan geen boe of bah meer zeggen. Een heroïsche ineenstorting, maar ook "eigen schuld, dikke bult". Hij had zich deze ellende kunnen besparen, het is nogal slecht voor zijn gezondheid, maar hij vond dat hij het zijn fans verplicht was om door te rijden.



Vandaag: supertalent Romain Bardet heeft, weliswaar theoretisch, nog steeds een kans op Tourwinst. Hij moet een half minuutje sneller rijden dan Chris Froome. Eén lekke band, één valpartij van de Brit en hij gaat eraan. Maar Bardet vindt tijdritten de moeite niet en bereidt zich niet voor. Hij gaat volkomen kapot en kan zelfs geen lullig bergje meer oprijden. Heroïsche ineenstorting, maar ook "eigen schuld, dikke bult". Hij had zich deze ellende kunnen besparen, het is nogal slecht voor zijn gezondheid, maar hij vond blijkbaar dat hij zich alleen in bergritten aan zijn fans moest laten zien.



Voor dit soort verhalen volg ik de Tour. En lees ik graag over oudere Tours.
De Tour is voor mij het beste levensverhaal dat je kunt volgen. Vreugde en verdriet, feest en teleurstelling, heroïek en bedrog. Het ene jaar wat meer dan het andere. Net zoals de ene zaterdag de andere niet is.

O-)
Ik doe het ff rustig aan.
  zondag 23 juli 2017 @ 08:19:05 #263
62913 Blik
The one and Only!
pi_172613682
Onterechte uitsluitingen, dramatische valpartijen, onbegrijpelijke jury-beslissingen en een matige tijdrit van iemand die toch al kansloos was... je maakt het heel romantisch, maar dat is het niet.

Je bent het type die voor de nostalgie gaat. Het enige wat van deze Tour onthouden gaat worden is dat de eindwinnaar geen ritoverwinning had en de onbegrijpelijke acties van de jury. Ieder zijn ding, maar dat is voor mij dus een dikke onvoldoende

[ Bericht 47% gewijzigd door Blik op 23-07-2017 08:29:25 ]
pi_172616013
quote:
“Ik heb 679 kilometer in de aanval gereden, meerdere dagen voor André Greipel gewerkt en dat allemaal met een gebroken rib”, twittert de Belg. “Wat moet ik nog meer doen om de prijs van de Superstrijdlust te krijgen?” FDJ-renner David Boucher geeft hem het antwoord: “Misschien Frans worden.” De Gendt, die wél bij de genomineerden hoorde, benadrukt dat hij niet zegt zelf de prijs het meest te verdienen. “Maar andere renners verdienden het meer dan Bardet.”
De Gendt over de keuze voor Bardet voor de superstrijdlust in 2015.. Vorig jaar werd hij 2de in dat klassement achter Sagan, maar daar was hij het wel mee eens, geloof ik :P
  zondag 23 juli 2017 @ 11:20:53 #265
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172616284
Ik vind het storend dat de resultaten van "het nieuwe wielrennen" zo sterk beïnvloed worden door valpartijen. Ik heb het idee dat dat vroeger minder gebeurde. Uiteraard vielen er toen ook renners uit, maar tegenwoordig is dat gewoon schering en inslag (niet alleen in de Tour). Dan heb ik het niet over ziek worden of buiten tijd eindigen, maar echt valpartijen.

Ik kan me geen recente grote rondes en klassieke voorjaren herinneren waar de toppers gewoon een hele periode tegen elkaar reden en iedereen zijn kansen kon verdedigen, er plakken er altijd wel een half dozijn tegen het asfalt.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 23 juli 2017 @ 11:22:50 #266
194695 franklop
Fran knock
pi_172616340
quote:
99s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:20 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vind het storend dat de resultaten van "het nieuwe wielrennen" zo sterk beïnvloed worden door valpartijen. Ik heb het idee dat dat vroeger minder gebeurde. Uiteraard vielen er toen ook renners uit, maar tegenwoordig is dat gewoon schering en inslag (niet alleen in de Tour). Dan heb ik het niet over ziek worden of buiten tijd eindigen, maar echt valpartijen.

Ik kan me geen recente grote rondes en klassieke voorjaren herinneren waar de toppers gewoon een hele periode tegen elkaar reden en iedereen zijn kansen kon verdedigen, er plakken er altijd wel een half dozijn tegen het asfalt.
tour 2015 bleef iedereen wel zitten toch
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 23 juli 2017 @ 11:23:01 #267
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172616346
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 08:19 schreef Blik het volgende:
Onterechte uitsluitingen, dramatische valpartijen, onbegrijpelijke jury-beslissingen en een matige tijdrit van iemand die toch al kansloos was... je maakt het heel romantisch, maar dat is het niet.

Je bent het type die voor de nostalgie gaat. Het enige wat van deze Tour onthouden gaat worden is dat de eindwinnaar geen ritoverwinning had en de onbegrijpelijke acties van de jury. Ieder zijn ding, maar dat is voor mij dus een dikke onvoldoende
Over 5 jaar weet niemand die onbegrijpelijke acties van de jury nog hoor.

De overmacht van Kittel en de vele uitvallers gaan onthouden worden.
pi_172616369
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:22 schreef franklop het volgende:

[..]

tour 2015 bleef iedereen wel zitten toch
Valpartij van Dumoulin toen op weg naar het geel ;(
  zondag 23 juli 2017 @ 11:24:33 #269
194695 franklop
Fran knock
pi_172616385
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:23 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Valpartij van Dumoulin toen op weg naar het geel ;(
Die was toen zeker nog geen kanshebber
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172616454
quote:
12s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:24 schreef franklop het volgende:

[..]

Die was toen zeker nog geen kanshebber
Nee, qua kanshebbers viel het toen inderdaad mee. Van Garderen was de enige grote klassementsrenner die uitviel, maar die was ziek, geloof ik.
pi_172616654
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 08:19 schreef Blik het volgende:
Onterechte uitsluitingen, dramatische valpartijen, onbegrijpelijke jury-beslissingen en een matige tijdrit van iemand die toch al kansloos was... je maakt het heel romantisch, maar dat is het niet.

Je bent het type die voor de nostalgie gaat. Het enige wat van deze Tour onthouden gaat worden is dat de eindwinnaar geen ritoverwinning had en de onbegrijpelijke acties van de jury. Ieder zijn ding, maar dat is voor mij dus een dikke onvoldoende
Prima.
Dat betekent dat er bijna niets in deze sport het vermelden waard blijft.
Als ik zo zou redeneren, dan blijft er nul reden over om zo'n sport nog te volgen.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172616703
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:27 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Nee, qua kanshebbers viel het toen inderdaad mee. Van Garderen was de enige grote klassementsrenner die uitviel, maar die was ziek, geloof ik.
Dumoulin had die dag wel geel gepakt :{
pi_172616763
Volgend jaar zit er in ieder geval een ploegentijdrit in van 35 kilometer. Denk niet dat er daarna nog 2 individuele tijdritten volgen, maar waarschijnlijk nog wel een. De vraag is dan hoe lang die gaat zijn en waar die in de Tour zit.
leven zoals het leven is
  zondag 23 juli 2017 @ 11:48:56 #274
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_172616923
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:41 schreef Jason22 het volgende:
Volgend jaar zit er in ieder geval een ploegentijdrit in van 35 kilometer. Denk niet dat er daarna nog 2 individuele tijdritten volgen, maar waarschijnlijk nog wel een. De vraag is dan hoe lang die gaat zijn en waar die in de Tour zit.
Hopelijk weer een klimtijdrit zoals die van vorig jaar. Sallanches-Megève was echt een prachtig uitgezette klimtijdrit. Net als Embrun-Chorges in 2013.
  zondag 23 juli 2017 @ 12:01:49 #275
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_172617215
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:41 schreef Jason22 het volgende:
Volgend jaar zit er in ieder geval een ploegentijdrit in van 35 kilometer. Denk niet dat er daarna nog 2 individuele tijdritten volgen, maar waarschijnlijk nog wel een. De vraag is dan hoe lang die gaat zijn en waar die in de Tour zit.
Er zou een medium lange tijdrit in kunnen zitten + een redelijk korte klimtijdrit. Dat verwacht ik eerder dan 1 lange vlakke.
pi_172617438
quote:
99s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:20 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vind het storend dat de resultaten van "het nieuwe wielrennen" zo sterk beïnvloed worden door valpartijen. Ik heb het idee dat dat vroeger minder gebeurde. Uiteraard vielen er toen ook renners uit, maar tegenwoordig is dat gewoon schering en inslag (niet alleen in de Tour). Dan heb ik het niet over ziek worden of buiten tijd eindigen, maar echt valpartijen.

Ik kan me geen recente grote rondes en klassieke voorjaren herinneren waar de toppers gewoon een hele periode tegen elkaar reden en iedereen zijn kansen kon verdedigen, er plakken er altijd wel een half dozijn tegen het asfalt.
Hoe ver gaan die herinneringen terug?
En vanaf wanneer begint dat "nieuwe wielrennen"?

Wat wel zo is, is dat er veel meer drukte is in de pelotons, en die pelotons zijn groter dan (veel) vroeger.
De drukte wordt voor een groot deel veroorzaakt door de enorme publiciteit en commerciële belangen.
Complete etappes integraal op tv en internet; dus moet er in beeld gereden worden om de sponsoren te behagen. Dringen geblazen.
Bovendien wordt het spektakel steeds meer geforceerd: de gekste steile smalle afdalingen zijn niet mal genoeg. Er moet gescoord worden.

Ik heb thuis 2 ouwe Vlaamse wielrenboekjes over de jaren 1976 en 1977. Een tijd geleden lekker goedkoop tweedehands gekocht. Geweldig leesvoer over twee doorsnee jaartjes uit de goeie ouwe tijd. Het stikt in die goeie ouwe tijd van de valpartijen. In 1976 valt er in de Giro er één dode: Juan Manuel Santisteban (bijgenaamd "Flappie"). Er zijn vele valpartijen in hectische pelotonsprints; Patrick Sercu wordt zwaar gewond afgevoerd. Er wordt gevreesd voor zijn carrière. Sprinter Rik van Linden eindigt in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. De winnaar van de eerste bergrit, Ronald De Witte, komt na de finish in botsing met fotografen, valt, loopt zware hoofdwonden op en staakt enkele dagen later de strijd. Roze truidrager Felice Gimondi komt ten val en blijft minutenlang liggen. Niettemin krijgt hij van de artsen toestemming om door te fietsen (waanzin). Hij wint de Giro ook nog omdat zijn 'roze' opvolger Johan De Muynck in de laatste bergetappe zwaar ten val komt en dermate gekneusd raakt dat hij in de slottijdrit kansloos is.
In de Tour komt favoriet en titelverdediger Bernard Thévenet meerdere keren ten val (dalen is niet zijn sterkste punt) en staakt uiteindelijk gedemoraliseerd de strijd. Kanshebber en wereldkampioen Hennie Kuiper valt twee keer; na de tweede val wordt hij weer wakker in het ziekenhuis. Joop Zoetemelk valt niet, maar krijgt wel last van een steenpuist op zijn reet, waardoor hij zijn kansen niet voor de volle 100% kan verdedigen. Van Impe wint de Tour.

In de Giro van 1977 rijgt wereldkampioen Freddy Maertens de ene ritzege na de andere aaneen, tot hij ten val komt en zijn pols breekt. Einde verhaal. Gelukkig voor de ploeg neemt meesterknecht Michel Pollentier de honneurs waar. 'De Kei van Keiem' wint de Giro.
In de Tour van 1977 zit kanshebber Hennie Kuiper in de 1e etappe achter een grote valpartij (en dat bij een klein peloton van 100 man). Hij verliest 15 seconden op alle andere favorieten. Op Alpe-d'Huez wint hij de rit, maar hij komt 8 seconden tekort voor het geel. In de slotklim van die etappe ligt titelverdediger Lucien van Impe voorop, maar hij komt ten val nadat hij wordt aangereden door een volgauto. Kuiper passeert, Van Impe's fiets blijkt kapot, Thévenet passeert ook. Van Impe verliest 3 minuten in 5 kilometer.
Gele truidrager Thévenet komt in de stromende regen op de Champs-Elysées ten val, maar de Raleigh-ploeg van Kuiper weigert om daarvan te profiteren. De Fransman wint de Tour, en geeft enkele jaren later toe dat de jury hem gematst heeft bij dopingcontroles.

W.b. de zogenaamde saaiheid van de laatste jaren nog 1 opmerking: in het (al dan niet) verre verleden begonnen de live-uitzendingen plusminus 30 tot 40 km voor de finish, en dan werd er vaak een flitsende finale 'geregeld', terwijl er veel vaker een wandeletappe van wel zo'n 200 kilometer aan vooraf was gegaan. Of lange 'dodelijk saaie' ontsnappingen. 'We' raken eraan gewend dat we iedere scheet van iedere renner live in beeld kunnen krijgen, en vinden na 5 van dergelijke jaren blijkbaar dat het wielrennen eigenlijk een sleur en een flopshow is.

Of zijn 'we' gewoon zeurende en verwende krengen geworden?

[ Bericht 0% gewijzigd door Toby56 op 23-07-2017 12:21:58 ]
Ik doe het ff rustig aan.
  zondag 23 juli 2017 @ 12:57:13 #277
194695 franklop
Fran knock
pi_172618200
Lammertink was nog gevallen gisteren trouwens
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 23 juli 2017 @ 13:04:09 #278
408813 crew  trein2000
pi_172618295
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:41 schreef Jason22 het volgende:
Volgend jaar zit er in ieder geval een ploegentijdrit in van 35 kilometer. Denk niet dat er daarna nog 2 individuele tijdritten volgen, maar waarschijnlijk nog wel een. De vraag is dan hoe lang die gaat zijn en waar die in de Tour zit.
7km eerste dag. Anders vermoord je de kansen van bardet :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_172619292
quote:
99s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:20 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik vind het storend dat de resultaten van "het nieuwe wielrennen" zo sterk beïnvloed worden door valpartijen. Ik heb het idee dat dat vroeger minder gebeurde. Uiteraard vielen er toen ook renners uit, maar tegenwoordig is dat gewoon schering en inslag (niet alleen in de Tour). Dan heb ik het niet over ziek worden of buiten tijd eindigen, maar echt valpartijen.

Ik kan me geen recente grote rondes en klassieke voorjaren herinneren waar de toppers gewoon een hele periode tegen elkaar reden en iedereen zijn kansen kon verdedigen, er plakken er altijd wel een half dozijn tegen het asfalt.
Eens, maar volgens mij is dat meer iets wat we hebben te accepteren dan dat er een realistische oplossing voorhanden is. Toegenomen belangen en cultuurverandering (richting control freak) is vermoedelijk onomkeerbaar, of je moet radicale wijzigingen doorvoeren - veel verdergaand dan een rennertje minder per ploeg.
pi_172619330
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 13:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]

7km eerste dag. Anders vermoord je de kansen van bardet :')
Bardet reed in Düsseldorf sneller dan Uran, Landa en Aru overigens :P
pi_172619633
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 13:50 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Bardet reed in Düsseldorf sneller dan Uran, Landa en Aru overigens :P
Dan spreekt dat alleen nog maar meer om de tijdrit de eerste dag te doen. ;) Maar was er al niet besloten dat het een rit in lijn was?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_172619726
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 13:50 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Bardet reed in Düsseldorf sneller dan Uran, Landa en Aru overigens :P
Tijdrit van Vuillermoz laat volgens mij wel zien dat het niet zo zeer aan het materiaal ligt. Romain was op.
pi_172619859
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:57 schreef franklop het volgende:
Lammertink was nog gevallen gisteren trouwens
_O_

Het nieuwe wielrennen?
Ik doe het ff rustig aan.
pi_172621932
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 14:06 schreef Felagund het volgende:

[..]

Dan spreekt dat alleen nog maar meer om de tijdrit de eerste dag te doen. ;) Maar was er al niet besloten dat het een rit in lijn was?
Jep, eerst twee vlakke ritten en dan de ploegentijdrit.
leven zoals het leven is
  zondag 23 juli 2017 @ 16:18:32 #285
62913 Blik
The one and Only!
pi_172622440
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:36 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Prima.
Dat betekent dat er bijna niets in deze sport het vermelden waard blijft.
Als ik zo zou redeneren, dan blijft er nul reden over om zo'n sport nog te volgen.
Dat ligt in dit geval aan de koers. Vrij recent had je de Tour nog van 2014 die echt wel prima was. Ook die werd ontsierd door valpartijen van toppers, maar ook heroïsche strijd en een interessant parcours met daardoor een interessant verloop van de wedstrijd.

Niemand zit te wachten op weer een etappe waarin de Skyploeg voorop rijd op basis van de wattage-meters, maar het gebeurt wel en het is niet om aan te gluren.
pi_172622951
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:12 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Hoe ver gaan die herinneringen terug?
En vanaf wanneer begint dat "nieuwe wielrennen"?

Wat wel zo is, is dat er veel meer drukte is in de pelotons, en die pelotons zijn groter dan (veel) vroeger.
De drukte wordt voor een groot deel veroorzaakt door de enorme publiciteit en commerciële belangen.
Complete etappes integraal op tv en internet; dus moet er in beeld gereden worden om de sponsoren te behagen. Dringen geblazen.
Bovendien wordt het spektakel steeds meer geforceerd: de gekste steile smalle afdalingen zijn niet mal genoeg. Er moet gescoord worden.

Ik heb thuis 2 ouwe Vlaamse wielrenboekjes over de jaren 1976 en 1977. Een tijd geleden lekker goedkoop tweedehands gekocht. Geweldig leesvoer over twee doorsnee jaartjes uit de goeie ouwe tijd. Het stikt in die goeie ouwe tijd van de valpartijen. In 1976 valt er in de Giro er één dode: Juan Manuel Santisteban (bijgenaamd "Flappie"). Er zijn vele valpartijen in hectische pelotonsprints; Patrick Sercu wordt zwaar gewond afgevoerd. Er wordt gevreesd voor zijn carrière. Sprinter Rik van Linden eindigt in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. De winnaar van de eerste bergrit, Ronald De Witte, komt na de finish in botsing met fotografen, valt, loopt zware hoofdwonden op en staakt enkele dagen later de strijd. Roze truidrager Felice Gimondi komt ten val en blijft minutenlang liggen. Niettemin krijgt hij van de artsen toestemming om door te fietsen (waanzin). Hij wint de Giro ook nog omdat zijn 'roze' opvolger Johan De Muynck in de laatste bergetappe zwaar ten val komt en dermate gekneusd raakt dat hij in de slottijdrit kansloos is.
In de Tour komt favoriet en titelverdediger Bernard Thévenet meerdere keren ten val (dalen is niet zijn sterkste punt) en staakt uiteindelijk gedemoraliseerd de strijd. Kanshebber en wereldkampioen Hennie Kuiper valt twee keer; na de tweede val wordt hij weer wakker in het ziekenhuis. Joop Zoetemelk valt niet, maar krijgt wel last van een steenpuist op zijn reet, waardoor hij zijn kansen niet voor de volle 100% kan verdedigen. Van Impe wint de Tour.

In de Giro van 1977 rijgt wereldkampioen Freddy Maertens de ene ritzege na de andere aaneen, tot hij ten val komt en zijn pols breekt. Einde verhaal. Gelukkig voor de ploeg neemt meesterknecht Michel Pollentier de honneurs waar. 'De Kei van Keiem' wint de Giro.
In de Tour van 1977 zit kanshebber Hennie Kuiper in de 1e etappe achter een grote valpartij (en dat bij een klein peloton van 100 man). Hij verliest 15 seconden op alle andere favorieten. Op Alpe-d'Huez wint hij de rit, maar hij komt 8 seconden tekort voor het geel. In de slotklim van die etappe ligt titelverdediger Lucien van Impe voorop, maar hij komt ten val nadat hij wordt aangereden door een volgauto. Kuiper passeert, Van Impe's fiets blijkt kapot, Thévenet passeert ook. Van Impe verliest 3 minuten in 5 kilometer.
Gele truidrager Thévenet komt in de stromende regen op de Champs-Elysées ten val, maar de Raleigh-ploeg van Kuiper weigert om daarvan te profiteren. De Fransman wint de Tour, en geeft enkele jaren later toe dat de jury hem gematst heeft bij dopingcontroles.

W.b. de zogenaamde saaiheid van de laatste jaren nog 1 opmerking: in het (al dan niet) verre verleden begonnen de live-uitzendingen plusminus 30 tot 40 km voor de finish, en dan werd er vaak een flitsende finale 'geregeld', terwijl er veel vaker een wandeletappe van wel zo'n 200 kilometer aan vooraf was gegaan. Of lange 'dodelijk saaie' ontsnappingen. 'We' raken eraan gewend dat we iedere scheet van iedere renner live in beeld kunnen krijgen, en vinden na 5 van dergelijke jaren blijkbaar dat het wielrennen eigenlijk een sleur en een flopshow is.

Of zijn 'we' gewoon zeurende en verwende krengen geworden?
Topposting, thanks!
Wat een prachtige heroïsche sport is wielrennen toch
  zondag 23 juli 2017 @ 16:55:53 #287
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_172623125
Kom op koersen jongens!
Fade to Black
pi_172624941
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 16:18 schreef Blik het volgende:

[..]

Dat ligt in dit geval aan de koers. Vrij recent had je de Tour nog van 2014 die echt wel prima was. Ook die werd ontsierd door valpartijen van toppers, maar ook heroïsche strijd en een interessant parcours met daardoor een interessant verloop van de wedstrijd.

Niemand zit te wachten op weer een etappe waarin de Skyploeg voorop rijd op basis van de wattage-meters, maar het gebeurt wel en het is niet om aan te gluren.
De renners maken de koers. En als de koers leiders kent (hetzij individuele renners, hetzij een volledige ploeg): ja, dan maken zij doorgaans de koers. De Giro kende niet echt zo'n leider, en dat geeft een boeiender koersverloop, ongeacht de aard van het parcours.

Merckx, Hinault en Anquetil (in mindere mate) waren destijds echte patrons. Hinault had (in eerste instantie) niet de ploeg om alles te regelen, Merckx had dat wel. Vandenbossche, Van Springel, Rini Wagtrmans, allemaal top 10 kandidaten die voor een tas geld voor Molteni gingen fietsen.
Hinault regelde gewoon alles in eigen persoon. Hij greep renners bij de broek die prijzen wilden grijpen terwijl Le Blaireu-lui-même een ander in gedachten had. Hij sloeg zelfs demonstranten, die de koers tijdelijk wilden blokkeren, op hun kakement. Zijn rechtse directe was berucht. Verder viel hij vaak verwoestend aan in slechts 1 bergrit en bleef voor de rest volgen, en wachten tot de tijdritten.

Jacques Anquetil volgde zoveel mogelijk in de bergen, en toonde daarbij vooral veel bluf. Belangrijke concurrenten als Poulidor raakten ieder jaar opnieuw weer onder de indruk en aarzelden te lang om heftig aan te vallen. In de tijdritten (die veel langer waren dan nu) reed Anquetil vervolgens iedereen aan gort.

Anquetil, Merckx en Hinault: alledrie wonnen ze 5 keer de Tour. Dat zijn er al 15 die niet aan te gluren waren.
Niettemin: alle 3 Legendes.

Ik houd het erop dat 'we' verwend zijn en snel vergeten hoe 'saai' vorige edities waren.
En mensen die ieder jaar de krenten uit de pap weten te vissen noemen we liever een romanticus of een nostalgische onnozelaar.
Maar het kan de moderne verwende kijker niet megamegamega spectaculair genoeg meer zijn. Je praat echter wel over mensen. 3 weken achtereen buffelen op de fiets is an sich al onmenselijk zwaar genoeg. Maar als er niet dagelijks bikklhard wordt gestreden om het geel, dan is de chips vretende kijker zwaar teleurgesteld en spreekt van een flopshow.

Frappant genoeg noem je mij een nostalgicus, maar geef je zelf aan dat naar apparaten glurende renners de saaiheid zelve zijn. Jij wilt dus ook heroïek en romantiek, maar dan blijkbaar alleen in het Grote Gebaar, en dan ook nog eens iedere dag. Dat Grote Gebaar is echter doorgaans een zeldzame uitschieter, die heel vaakl wegblijft. Dat is net zoiets als van iedere Elfstedentocht (als die ooit nog wordt verreden) gaan verlangen dat het net zo heroïsch wordt als in 1963.

Dit jaar had we geen toptour, maar zeker geen flopshow.
Een loodzwaar spektakel als de Tour kan per definitie eigenlijk geen flopshow zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door Toby56 op 23-07-2017 18:22:50 ]
Ik doe het ff rustig aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')