abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_172460680
Vandaag via kwaliteitssite geenstijl bij een joop artikel gekomen waarin iemand op die site durft op te komen voor IsraŽl.
https://joop.vara.nl/opin(...)el-melaats-verklaren

Ik heb geen idee wat er echt waar van is en welke statements wat verdere nuancering nodig hebben, maar dat maakt ook niet zoveel uit. Ik vind voornamelijk de stortvloed van bagger in de comments interessant. Stel dat alle aantijgingen waar zijn en IsraŽl inderdaad een gemene apartheidsstaat is met minder rechten voor arabieren en andere islamitische medemensen, waarom dan juist IsraŽl boycotten?

De afgelopen jaren was er een systematische gewelddadige terreurcampagne tegen de christelijke bevolking van Egypte met weinig tot geen response van de overheid. Was er een boycot beweging tegen Egypte? De meeste landen in het midden oosten laten geen mensen toe die ook maar voet hebben gezet in IsraŽl. Er zijn in het midden oosten meerdere plekken waar niemand met een ander geloof mag komen en het bezit van een bijbel strafbaar is. Is dat niet apartheid? De groep mensen waar de BDS beweging voor zegt op te komen heeft wetten aangenomen die de doodstraf mogelijk maken voor iedereen die land verkoopt aan een jood. Is dat geen apartheid? In bijna alle landen in het MO wordt een groot deel van de bevolking op basis van geslacht of geaardheid buitengesloten of zelfs vervolgd met straffen variŽrend van gruwelijke lijfstraffen tot de doodstraf.

Toen Trump een reisverbod afkondigde tegen een aantal van deze landen was het volgens een groot aantal commentatoren een domme racistische maatregel zonder effect. Waarom niet dezelfde verontwaardiging als mensen nog een paar stapjes verder gaan tegen IsraŽl?
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')