Heb je ook olie (arachide maar olijf kan ook) en azijn? En evt. wat honing. Een hele simpele is olie/azijn/mosterd en wat honing naar smaak (en natuurlijk wat peper) van alles een beetje bij elkaar doen (1 eetl olie, 2 azijn, 1 theelepel mosterd en dan een beetje honing) En dan proeven totdat jij zegt dat het lekker isquote:Op woensdag 21 juni 2017 11:22 schreef summer2bird het volgende:
Hoi, wellicht een domme vraag, maar ja.
Ik kan geen boodschappen doen door een ongeluk maar heb gisteren een zak veldsla gekregen.
Omdat ik vanavond een salade bij mijn quiche wil eten wil ik vragen hoe ik van mijn dingen die ik in het voorraadhok een dressing kan maken. Alle dressingen vragen bijvoorbeeld om Griekse yoghurt terwijl ik alleen magere normale heb.
En ik ben superslecht met verhoudingen.
Ook om in gedachten te houden is, het is fijn als het laag in kcal is, dus geen mayo.
Ik heb in huis:
- magere yoghurt
- ui
- knoflook
- gedroogde dille
- verse peterselie
- mosterd
- ui en peper
- eieren
- tomaten
- grote zak veldsla
- flesje citroensap
- boter
- fruit zoals appels en peren.
Weet iemand een leuke dressing met een of meerdere van deze ingrediënten?
Ik zou het niet vragen als ik zo onhandig was met verhoudingen, ik heb ooit eens een volledig pakje vermicelli in een klein pannetje soep gegoten Ik ben echt een ramp, help
Ik zou wel willen experimenteren, maar dat is een beetje eng als je geen boodschappen kan doen.
Bedanktquote:Op woensdag 21 juni 2017 11:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heb je ook olie (arachide maar olijf kan ook) en azijn? En evt. wat honing. Een hele simpele is olie/azijn/mosterd en wat honing naar smaak (en natuurlijk wat peper) van alles een beetje bij elkaar doen (1 eetl olie, 2 azijn, 1 theelepel mosterd en dan een beetje honing) En dan proeven totdat jij zegt dat het lekker is
Denk dat dit 'm wordt, bedanktquote:Op woensdag 21 juni 2017 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Dressing
3 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
2 tl honing
grofgemalen peper
zout
Samen tot vinaigrette kloppen
Dan superfijngesnipperd sjalotje erdoor roeren.
Mengen met je veldsla. (ik doe dat in het zakje En natuurlijk niet meteen alles, gewoon beetje, tot je denkt dit is genoeg)
Daarna de aangemaakte sla in een slakom doen of verdelen over borden/kommetjes.
Daar dan eventueel nog bij:
gekookt ei in partjes
partjes tomaat
partjes appel
Verse peterselie staat wel leuk, maar hoeft niet.
zu heb heulegaar geen sjalotjequote:Op woensdag 21 juni 2017 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Dressing
3 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
2 tl honing
grofgemalen peper
zout
Samen tot vinaigrette kloppen
Dan superfijngesnipperd sjalotje erdoor roeren.
Mengen met je veldsla. (ik doe dat in het zakje En natuurlijk niet meteen alles, gewoon beetje, tot je denkt dit is genoeg)
Daarna de aangemaakte sla in een slakom doen of verdelen over borden/kommetjes.
Daar dan eventueel nog bij:
gekookt ei in partjes
partjes tomaat
partjes appel
Verse peterselie staat wel leuk, maar hoeft niet.
Oh, sorry hoor. Uitje dan.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |