abonnement Unibet Coolblue
pi_171350094
Aaahw die babypoesjes O+ En toffe dreumes natuurlijk!

Wat fijn dat het goed gaat Adrian!

Ik kreeg vanmorgen allemaal appjes en foto's van mijn moeder dat M. zo leuk met een emmer met water en speeltjes in de weer was. Even later weer een appje met een foto en de ondertitel 'oeps..'. Madame was -met kleding en al- in de emmer gaan zitten toen mijn moeder even de andere kant op keek :D

Ik geloof dat ik mijn woorden dat M. niet zo'n klimgeit is weer moet terugnemen :')
pi_171351122
Wat gezellig dat S bij jou lag te dutten LeSage O+ !

Adrian fijn om te horen dat het zo goed met jullie gaat! Wie weet duurt het hier dan ook niet meer zo lang. Hoewel ik toch het gevoel heb dat ik niet veel eerder zal bevallen als bij L en dat was bij 40.4, dus dat duurt nog ruim 2 weken! Begrijpelijk dat Willem af en toe een momentje heeft dat hij moet wennen aan de nieuwe situatie. Maar ook superfijn ook dat hij zo lief is voor de kleine baby. Ik vind het ook superspannend hoe dat met L zal gaan.

Kazy :D wat grappig dat ze in de emmer is gaan zitten! Dat zal wel een mooie foto zijn O+ ! Heeft je moeder nog reservekleding voor haar?!
pi_171351931
Nee, ze hadden geen reservekleding meer liggen daar. Ze wonen gelukkig dichtbij dus mijn moeder is hier langsgeweest om kleding (en ook maar een zwemluier) op te halen :D
pi_171355936
Adrian, wat heerlijk dat het zo goed gaat! En niet zo gek dat er wat mindere dagen tussen zitten, het is voor jezelf al wennen, zo'n kleintje, laat staan voor een dreumes!

Haha, Kazy, zo kreeg ik S. laatst terug in een veel te kleine romper.. dat was het enige dat oma nog had liggen.
Wel heerlijk dat ze daar zo goed kunnen spelen hè?

Vieve, dat schiet ook wel echt op zeg! Nog maar een paar weken en dan is de volgende er alweer :o

S. kwam met oma op het terras zitten. Hij hobbelde achter oma aan, bedacht zich, draaide zich om, kwam mij een dikke knuffel geven en liep weer met oma mee O+ Dat soort momenten zijn toch om bij te janken :'( O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_171359537
Babypoesjes O+ zijn die van jullie of waren jullie op bezoek Xanteh? Ik wil ook zo graag weer katten, maar is nu even niet praktisch. Als alles goed loopt volgend jaar weer, zeker nu ik in een katrijke buurt woon mis ik ze echt. Lijkt me ook zo leuk voor kinderen om samen op te groeien! O is groot kattenliefhebber, het is alleen nog niet helemaal wederzijds.

Fijn om te horen dat het zo goed gaat bij jullie Adrian! Dat stemt mij hoopvol!

Mooi verhaal Kazy :D ik ben O van de week ook net op tijd kunnen stoppen voor hij de watertafel in klom. Die vond ik daar toch net wat te hoog en krap voor. Dat water is ook gewoon te verleidelijk!

Wat leuk LeSage! O is en keer met oma bij mijn werk langs geweest, keurde me geen blik waardig :D was overigens al wel ruim een half jaar geleden, wie weet zou dat nu anders zijn.

Trap achteruit af gaan is nog geen doorslaand succes overigens, hij wil zich elke trede omdraaien. Dat moeten we dus nog veel oefenen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171364221
FF, scheelt dat S. ongeveer 2-3 keer per week op mijn werk komt, met of zonder mij ;)
Die jongen zit meer op het terras dan menig volwassen mens :')
Sowieso op woensdag met oma, na de boodschappen komen ze altijd een drankje doen bij ons en dan kan ik hem extra kusjes geven O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_171368457
Babypoesjes en dreumes O+ Wij hebben een oudere poezel die zich laat aaien door de kinders- zo heerlijk! Kittens zouden misschien uit enthousiasme gesloopt worden vrees ik.
Ik zag zo'n leuke foto van boekje lezende dreumes op stoel. Superstoer! Wat zijn ze dan leuk he? Dan vergeef je ze bijna de veel te vroege ochtenden ;)
Trappen omlaag...(note to self: keer kijken wat hij ermee doet als ik hem niet uit automatisme naar beneden draag). Trap op gaat vlotjes, maar trap af doet hij niet, want meestal sta ik met peuter en dreumes voor eraf en dan is het makkelijker dreumes op de arm te zetten. Bij eerste vond ik het leuk veel tijd te besteden aan gelegenheid bieden dingen uit te vinden, maar tweede moet het bij veel dingen zelf tussen de bedrijven maar uitvogelen vrees ik :D
pi_171368610
Wij sliepen vanmorgen tot kwart voor 7! *O* *O* *O*

En maar 2 dramabuien, dat was ook goed te doen...
pi_171368825
Beter om je dag zo te kunnen beginnen Jagar, wat fijn!

Ik heb het idee dat de dramabuien hier ook in aantocht zijn : (. L was gister echt verschrikkelijk boos toen ik haar luier wilde verschonen. Wat moeilijk om dan geduldig te zijn... En man zei dat ze sochtends ook al zo boos was omdat ze haar sandaaltjes aan wilde ipv de andere schoentjes. Ook toevallig, dat kwam hier pas nog aan bod, de dreumes en de eigen kleding willen kiezen!

Trap af doet L hier ook nog niet zelf, op gaat goed. Misschien ook maar eens gaan oefenen. Zou wel handig zijn!

Oh dat geloof ik wel Vosje! Een tweede heeft dan wel weer een goed voorbeeld ter beschikking waarschijnlijk, van dreumes :)?
pi_171371879
Fijn Jagar *O*

Dreumesdrama bij Vieve, het is een faaaaaseeee :*

Traplopen: we gingen net oefenen op de onderste paar treden met naar beneden lopen. Alleen zit daar op het eerste stuk aan één kant een soort hek met spijlen. Dus ik zeg tegen M.: kom dan gaan we even oefenen met de trap af lopen. Ze draait zich om, kijkt naar de spijlen, pakt deze vast en loopt als een pro vooruit de trap af :')

Ze had geen zin om het zittend of achterstevoren te proberen. Straks als ze uit bed komt gaan we nog maar eens oefenen vanaf boven. Daar zit alleen een trapleuning (waar ze niet bij kan).

En mevrouw heeft een 'ik zeur de hele dag om een ijsje'-bui. Ik hoor sinds vanmorgen 8 uur niks anders dan: 'mama ijsje pakken? Daar *wijst naar vriezer* Mama? IJsje pakken? Maaaamaaa, ijsje kopen? Ja?' Dit alles inclusief over de grond dweilen en nephuilen, omdat ik nee zeg.
pi_171373228
Ah, ze heeft nog niet door hoe ze de vriezer zelf open krijgt Kazy? Daar hebben wij regelmatig ruzie om. Dat ze dan maar besluit het zelf te gaan pakken. :')
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_171373284
T lust geen ijs! :o
pi_171381830
:D Jt: zoiets hadden wij voorheen ook met peuter! Geen pannekoeken, geen frites, geen chocolade. Tomaatjes, paprikareepjes dan weer wel. Nu wordt alleen nog de frites geboycot. Dreumes eet dan weer zowat alles. Met uitzondering van stukjes prei, want als er maar een flintertje gedetecteerd wordt, wordt alles met een noodgang uit de mond gewerkt :P
pi_171390023
Ontleedt jullie dreumes ook al zijn voedsel? Als hij het idee heeft dat er iets in zit dat hij 'bah' vindt of wat volgens hem een plant is ('pant! bah!') dan gaat hij erin graven met zijn lepel om te zoeken en wordt dat eerst allemaal eruitgehaald. Godzijdank legt hij dat tegenwoordig bij mij of mijn vrouw op het bord i.p.v. dat hij het op de grond gooit.
One cannot make an omelette without
breaking eggs -- but it is amazing how
many eggs one can break without making
a decent omelette.
pi_171390409
Kris: ze heeft het wel geprobeerd, maar ze krijgt de deur niet open #puppypower :D

Jagar: nooo T. weet niet wat hij mist! Hier wordt pizza resoluut opzij geschoven.

Nightsleeper: dat gebeurt hier ook. Alles wordt in volgorde van 'meest lekker' (vleesch!) naar 'iets minder lekker' (toch meestal de groenten en anders gebakken aardappeltjes) gegeten. De rest wordt opzij geschoven met de mededeling 'niet jekker' (gekookte aardappel, groenten die ze er vies uit vindt zien). Voorheen was het laatste 'bah' en werd het op de grond gesmeten.
pi_171390498
Hier worden alleen grote groene dingen er tussenuit gevist. Sperziebonen moeten in stukjes van een cm, dan gaan ze gewoon naar binnen, in alle andere gevallen worden ze eruit gehaald. En losse groente is vaak drama. Spinazie vindt hij eigenlijk best lekker, maar de eerste happen erin krijgen is drama. Geldt ook voor losse peentjes en doperwtjes. Hier wordt ook altijd eerst het lekkere opgegeten. Dat beperkt zich helaas niet alleen tot zijn bord, maar ook alle aardappels en vlees in de pan en op ons bord moeten op zijn voor hij zijn groente gaat eten.

Pizza is hier heerlijk, poffertjes helemaal. Pannenkoeken en frietjes zijn gewoon lekker. IJsjes wisselt, van de ijsboer is heerlijk, uit de vriezer zijn ze wel heel koud (en hebben wij alleen waterijs die we maar heel af en toe pakken, de link vriezer = ijs is hier dus nog niet, alleen de link vriezer = straks brood)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171390513
J. kom eerder de trap op dan dat hij kon lopen.

Hij probeerde net zijn thermometer in mijn hol te duwen. ;( :')

Eten ook prima.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2017 08:21:04 ]
pi_171390595
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 08:11 schreef FlyingFish het volgende:
Hier worden alleen grote groene dingen er tussenuit gevist. Sperziebonen moeten in stukjes van een cm, dan gaan ze gewoon naar binnen, in alle andere gevallen worden ze eruit gehaald. En losse groente is vaak drama. Spinazie vindt hij eigenlijk best lekker, maar de eerste happen erin krijgen is drama. Geldt ook voor losse peentjes en doperwtjes. Hier wordt ook altijd eerst het lekkere opgegeten. Dat beperkt zich helaas niet alleen tot zijn bord, maar ook alle aardappels en vlees in de pan en op ons bord moeten op zijn voor hij zijn groente gaat eten.

Pizza is hier heerlijk, poffertjes helemaal. Pannenkoeken en frietjes zijn gewoon lekker. IJsjes wisselt, van de ijsboer is heerlijk, uit de vriezer zijn ze wel heel koud (en hebben wij alleen waterijs die we maar heel af en toe pakken, de link vriezer = ijs is hier dus nog niet, alleen de link vriezer = straks brood)
Heb je dan niet zoiets van Joe dan eet je lekker geen groenten? Zou hier zelf nooit zo laten beheersen denk ik, maar we hebben dan ook een makkelijke eten die gewoon ook zijn groente eet.

Of wellicht gewoon eerst groenten op zijn bord leggen en pas als dat op is de rest erbij.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2017 08:23:23 ]
pi_171390597
Hier ook kieskeurig in wat ze als eerste opeet. Eten jullie dreumesen al met lepel of vork, zelfstandig?

E wil het wel graag, met lepel yoghurt lukt haar wel, hetzij met kleine beetjes en niet helemaal hoe het 'moet', maar avondeten is lastig. Ik prik nu samen met haar de vork in het eten en de rest doet ze zelf. Ze maakt de prikbeweging zelf ook wel maar meestal ernaast of niet hard genoeg zodat er niks aan de vork blijft zitten (motorisch is ze nog niet zo sterk heb ik het idee :+).

Ik houd me aanbevolen voor evt. tips om dit te helpen bevorderen :).

Oh en vanaf wanneer dronken jullie dreumesen alleen nog maar uit open beker en niet meer uit tuitbeker oid?
pi_171390652
Moeten jullie eigenlijk nog naar het cb? Of alleen tijdens prikken?
  vrijdag 2 juni 2017 @ 08:46:41 #96
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_171390864
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 08:28 schreef Myrr het volgende:
Moeten jullie eigenlijk nog naar het cb? Of alleen tijdens prikken?
Hier nog steeds elk half jaar. Vind het wel leuk, beetje mn kind showen :)

Eten met vork of lepel gaat redelijk, al prikt ze soms idd niet hard genoeg of scheef. Maar avondeten interesseert haar erg weing, ze eet geen groenten en hoogstens een paar stukjes aardappel, pasta, of vleesvervanger. Droge rijst vindt ze wel lekker, en ei.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_171391012
Eten met een vork en lepel ging goed. Met nadruk op ging, want mevrouw is teruggekeerd naar de Rapleyfase. Altijd leuk met yoghurt en pap :') Zusje: wij deden het voor en gaven M. zelf een vork of lepel om mee te klooien. Ineens had ze door hoe het moest.

FF: herkenbaar dat al het lekkere eten ook bij ons al op moet zijn, voordat ze verder eet anders blijft ze er om vragen.

We eten nu thuis een paar keer per week iets waarvan ik weet dat M. het lust en een paar keer iets anders. (De AGV's en de pasta met tomatensaus kwamen intussen wel mijn neus uit.) Als we iets eten wat ze niet lekker vindt, dan krijgt ze 's middags vast komkommer en tomaatjes enzo.

Myrr die thermometer _O-
CB gaan we ook nog naartoe. Volgende keer is hier pas met 2 jaar geloof ik.
pi_171391813
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 08:22 schreef Myrr het volgende:

[..]

Heb je dan niet zoiets van Joe dan eet je lekker geen groenten? Zou hier zelf nooit zo laten beheersen denk ik, maar we hebben dan ook een makkelijke eten die gewoon ook zijn groente eet.

Of wellicht gewoon eerst groenten op zijn bord leggen en pas als dat op is de rest erbij.
Zeg nooit nooit. Je principes vervagen met het krijgen van een mening van je dreumes:
- hij slaapt nooit tussen ons in
- hij dwingt nooit een hapje/likje/slokje af
- hij moet zijn bordje leegeten
- wij bepalen het ritme
:') what was I thinking....
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_171392840
Toch knap dat ze bepaalde groenten, hoe klein ook, ertussenuit vissen.

Ook geen overheerlijk Italiaans ijs Jagar??

LaSage, heel herkenbaar inderdaad :Y

Zusje, ik denk gewoon blijven oefenen :)
pi_171393244
Ah. Hier is na zijn 14 maanden prik niets nieuws meer ingepland, zal vanzelf wel weer eens een brief krijgen denk ik?

Eten met lepel probeert hij wel, maar vlak voor zijn mond kiepert alles eraf dus ik doe het nog even zelf als papa thuis is en als er samen zijn en we eten iets dat niet teveel zooi geeft dan kook ik iets extra en laat ik hem zelf eten.

Als hij een keer zijn eten uitspuugt ofzo en niet meer wil eten... Dan niet. Maar goed, hij knaagt zelfs zijn broodkorsten vrolijk op.


Even afkloppen, hoop dat kind twee en evt. kind drie ook zo gaan zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')