Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:30 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker
Dasty van de Wibraquote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?
Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?quote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef MCH het volgende:
[..]
Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.
Ik ben wel een foodie, noem me snob, maar ik vind frikandellen best lekker. Met mayonaise het liefst... Eet ze niet zo vaak, want niet echt heul gezond. Maar wel lekker (en niet p de bbq trouwens, in de airfryer of de frituurpan)quote:Op zondag 21 mei 2017 22:22 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?
Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen
Ja, maar wel eerst in de blender.quote:
Goed hoog opstoken en even met een messing borstel (2,- bij de Action) schoonmaken. Nachtje in het gras leggen of een zonnige dag in een afgesloten vuilniszak met water en een vaatwasserblokje laten weken.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?
Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Klinkt allemaal heerlijk, ik heb het courhetterecept opgeslagen.quote:Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Vuur heet opstoken, boven de 350 graden, dan veranderd alles behalve het rooster in witte as.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?
Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
So dan.quote:Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.quote:Op maandag 29 mei 2017 18:20 schreef Zorro het volgende:
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren.
Manlief houdt van de barbecue en als hij tijd heeft, het weer is goed... dan willen we niet anders dan dat. De colakip viel wat tegen trouwens. Was sappig, maar ook wat flauw. Het korstje was wel lekker. Misschien de volgende keer drumsticks of vleugeltjes in die marinade... meer korstje!quote:
Urban myth/cognitieve dissonantie/confirmation biasquote:Op maandag 29 mei 2017 18:21 schreef DKS het volgende:
[..]
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.
Vlees.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:09 schreef DKS het volgende:
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom.
Ik leg er meestal saté op.
En wat voor salades en andere bijgerechten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |