Zo had ik er nog niet over nagedacht Kan patat/friet ook in arachide?quote:Op maandag 8 mei 2017 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Je hebt toch wel een pan in huis? Vullen met pindaolie, zo heet laten worden dat een plukje brood erin meteen bruist en in een tel krokant is (of een thermometer gebruiken), bitterballen erin en eruit scheppen met een schuimspaan.
Als je maar heel sporadisch frituurt heb je geen friteuse nodig joh!
En dank voor de tip, Tree! Deze week eens kijken..
Vorige keer in de UK toch maar eens geprobeerd en ik vond het verrassend lekkerquote:Op maandag 8 mei 2017 15:52 schreef liedetector het volgende:
for your info die eten ook patata op brood!!!! brrr
Ja, hoor eens. Er zijn wel meer dingen waar een markt voor is, die niettemin een schande zijn voor de mensheid. Geen argument dus!quote:Op maandag 8 mei 2017 16:34 schreef MCH het volgende:
[..]
Ach, die van van Dobben zijn best goed en zelfs Lidl heeft ze dus er is een markt voor
Ja hoor, kan prima!quote:
d\ank scheelt me een open deurquote:Op maandag 8 mei 2017 16:33 schreef Tree het volgende:
Bitterballen uit de oven zijn sowieso een schande voor de mensheid.
ik wist serieus niet wat ik zag en zelf nog nooit de neiging gehad ook, sta toch niet voor jan lul te schillen wassen snijden voorbakken etc etcquote:Op maandag 8 mei 2017 16:38 schreef Isabeau het volgende:
Vorige keer in de UK toch maar eens geprobeerd en ik vond het verrassend lekker
Ooit één keer gekocht. Heb een airfryer dus moet je van alles uitproberen. Brak m'n tanden zowat op de harde korst en de inhoud was, als ik complimenteus ben, smakeloos. Toen 2 verwarmd, 1 half opgegeten en de rest weggegooid. Dat wil ik mezelf en een ander niet aandoen. Dit was uit een paarse zak geloof ik. Als ik bitterballen wil wil ik ook echte.quote:
mijn over buurvrouw op dieet...ik benieuwd naar dr nieuwe airfryer stond ooit voor de deur omdat ze dat wist met een kroket.... vriendinnetje deed open ik al in bed.... vriendinnetje komt boven en geeft mij een kroket (mag je me voor wakker maken echt).... ik wist niet wat ik mee maakte.... ik hoopte toen serieus dat je er ook lekkere dingen in kon maken (maar omdat al goeie oven, ik nooit zo een ruimte verspillend monster in mij keuken wilde laten wonen)quote:Op maandag 8 mei 2017 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ooit één keer gekocht. Heb een airfryer dus moet je van alles uitproberen. Brak m'n tanden zowat op de harde korst en de inhoud was, als ik complimenteus ben, smakeloos. Toen 2 verwarmd, 1 half opgegeten en de rest weggegooid. Dat wil ik mezelf en een ander niet aandoen. Dit was uit een paarse zak geloof ik. Als ik bitterballen wil wil ik ook echte.
@ Uniek, t spul is op de post
Vroeger waren bitterballen uit de oven een zachte blob en nu hebben ze de krokante korst wat overdreven zo te lezen!quote:Op maandag 8 mei 2017 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:
Ooit één keer gekocht. Heb een airfryer dus moet je van alles uitproberen. Brak m'n tanden zowat op de harde korst en de inhoud was, als ik complimenteus ben, smakeloos. Toen 2 verwarmd, 1 half opgegeten en de rest weggegooid. Dat wil ik mezelf en een ander niet aandoen. Dit was uit een paarse zak geloof ik. Als ik bitterballen wil wil ik ook echte.
@ Uniek, t spul is op de post
goed idee het eens uit te proberen met gewone bitterballen bedoel je? ik ben bang dat dat net al uit de oven toch weer een blob wordt...ik vond hoe het (qua korst) nl nog heel vet voelde..als ik schoon vet gebruik voelt het minder vetquote:Op maandag 8 mei 2017 17:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Vroeger waren bitterballen uit de oven een zachte blob en nu hebben ze de krokante korst wat overdreven zo te lezen!
Maar misschien komt dat ook door de airfryer, dat is volgens mij wel goed voor krokante korstjes en zo.
de "gewone" soort? en sowieso frituurpan hoeft toch nit..gewoon dikke stalen pan is voldoende tochquote:Op maandag 8 mei 2017 17:01 schreef Anthraxx het volgende:
Bitterballen en kroketten uit de oven gaat prima. Geeft een krokante korst. Smaak is niet anders dan de rest van het diepvries spul. Voor die paar keer ga ik geen frituurpan aanschaffen.
Ja, ik koop meestal die van Mora. Staat op de zak dat ze ook in de oven kunnen. Weet niet of dat anders is dan altijd .quote:
mora is sowieso niet lekker in mijn beleving...maar als er al op staat geschikt voor oven is het de soort die in de airfryer kan dus.. meh denk ik danquote:Op maandag 8 mei 2017 17:03 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ja, ik koop meestal die van Mora. Staat op de zak dat ze ook in de oven kunnen. Weet niet of dat anders is dan altijd .
je had ooit iets van beckers...goedkope meuk die prima was...maar geloof me in de oven kan dat echt never!!! (mora is voor wat je krijgt juist heel duur.. enige ooit eetbare wat die gemaakt hebben waren kroketrondjes (of dat is gewoon omdat ik die i nde jaren 90 adoreerde)quote:Op maandag 8 mei 2017 17:04 schreef Anthraxx het volgende:
Qua kroketten vind ik sowieso de goedkopere kroketten het lekkerst. Met hele stugge ragout. De Van Dobbens en aanverwante dingen vind ik veel te zout en de smaak gewoon niet lekker.
Die haalde wij gewoon bij de lokale snackbar. Maar die is al jaren failliet hier. De andere snackbars hebben alleen luxere zooi, die niet te eten zijn. Maar wel 3x zo duur.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:05 schreef liedetector het volgende:
[..]
je had ooit iets van beckers...goedkope meuk die prima was...maar geloof me in de oven kan dat echt never!!!
niet gewoon de standaard rundvlees kroket?? das voordeel wel van zelf bakken dan heb je tenminste wel keuze welke je wel of niet "blieft" en oude pan met liter ossewit (doe je het zo nooit teveel tegelijk bakken dus) werkt prima als je geen friteuse wil hoorquote:Op maandag 8 mei 2017 17:05 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Die haalde wij gewoon bij de lokale snackbar. Maar die is al jaren failliet hier. De andere snackbars hebben alleen luxere zooi, die niet te eten zijn. Maar wel 3x zo duur.
Ik denk dat het een standaard kroket is, maar ik weet het merk niet eigenlijk . Nooit ook naar gevraagd.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:07 schreef liedetector het volgende:
[..]
niet gewoon de standaard rundvlees kroket?? das voordeel wel van zelf bakken dan heb je tenminste wel keuze welke je wel of niet "blieft" en oude pan met liter ossewit (doe je het zo nooit teveel tegelijk bakken dus) werkt prima als je geen friteuse wil hoor
snap je bezwaar ansigh wel.... maar ben geloof ik niet heel bang met olie en open vuur.... wokken is oo kstandaard is niet heel anders ergens.... t is vooral je pitten goed kennen en zorgen dat niks oververhit ofzo (en wel heet genoeg wordt), maar nieuwe huis wordt inductie dus... nog nooit op gekookt benieuwd hoe dat bevalt en werkt welquote:Op maandag 8 mei 2017 17:09 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ik denk dat het een standaard kroket is, maar ik weet het merk niet eigenlijk . Nooit ook naar gevraagd.
Ik twijfel nog over een pan. Nu doe ik het zoals Mini het doet, maar ik vind hete olie en open vuur geen fijne combinatie ivm brandveiligheid. Straks heb ik een inductie kookplaat, dus ook geen open vuur meer. Maar wellicht is een pan wel handiger.
Toen ik die leuke serie 'Back in time for dinner' keek over Engelse eetgewoontes per decennium werd er ook verteld dat de meeste huisbranden voor het bestaan van elektrische friteuses door de frituurpan op het gasfornuis kwamen.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:09 schreef Anthraxx het volgende:
Ik denk dat het een standaard kroket is, maar ik weet het merk niet eigenlijk . Nooit ook naar gevraagd.
Ik twijfel nog over een pan. Nu doe ik het zoals Mini het doet, maar ik vind hete olie en open vuur geen fijne combinatie ivm brandveiligheid. Straks heb ik een inductie kookplaat, dus ook geen open vuur meer. Maar wellicht is een pan wel handiger.
Ik ook. Wij willen het om zo min mogelijk gas te gebruiken en voorbereid te zijn op een tijd waarbij de gaskraan uiteindelijk dicht gaat. Voor nu is alleen de warmte nog via Gas.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:11 schreef liedetector het volgende:
[..]
snap je bezwaar ansigh wel.... maar ben geloof ik niet heel bang met olie en open vuur.... wokken is oo kstandaard is niet heel anders ergens.... t is vooral je pitten goed kennen en zorgen dat niks oververhit ofzo (en wel heet genoeg wordt), maar nieuwe huis wordt inductie dus... nog nooit op gekookt benieuwd hoe dat bevalt en werkt wel
sowieso met openvuur let je toch op... ik ken die situaties vooral omdat mensen dan weglopen of gads heel hoogzetten en je dan dus oververhitting krijgt...erbij blijven en het loopt wel los hoor...quote:Op maandag 8 mei 2017 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toen ik die leuke serie 'Back in time for dinner' keek over Engelse eetgewoontes per decennium werd er ook verteld dat de meeste huisbranden voor het bestaan van elektrische friteuses door de frituurpan op het gasfornuis kwamen.
mooi voornemen en benieuwd naar je ervaring wel!!!quote:Op maandag 8 mei 2017 17:13 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ik ook. Wij willen het om zo min mogelijk gas te gebruiken en voorbereid te zijn op een tijd waarbij de gaskraan uiteindelijk dicht gaat. Voor nu is alleen de warmte nog via Gas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |