abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170342991
registreer om deze reclame te verbergen
Soms maakt persoonlijke ervaring ook wel uit. Ik sprak op de afgelopen schoolreunie een meisje waar ik in de brugklas een beetje verliefd op was. Ze heeft een markant litteken in haar gezicht waaraan ik haar meteen herkende. Veel mensen zullen dat lelijk vinden, maar ik vond het juist sexy en mooi. De reden dat ik verliefd op haar werd is omdat ze voor me opkwam tijdens een ruzie die ik had met andere klasgenoten.
pi_170344304
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 22:31 schreef jaha het volgende:
Soms maakt persoonlijke ervaring ook wel uit. Ik sprak op de afgelopen schoolreunie een meisje waar ik in de brugklas een beetje verliefd op was. Ze heeft een markant litteken in haar gezicht waaraan ik haar meteen herkende. Veel mensen zullen dat lelijk vinden, maar ik vond het juist sexy en mooi. De reden dat ik verliefd op haar werd is omdat ze voor me opkwam tijdens een ruzie die ik had met andere klasgenoten.
Klopt. Werd ooit verliefd op een zwart meisje. Daarna gebeurde dat nog een keer en nu wil ik niet anders dan een mooie donkere meid O+
pi_170344562
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 23:19 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Klopt. Werd ooit verliefd op een zwart meisje. Daarna gebeurde dat nog een keer en nu wil ik niet anders dan een mooie donkere meid O+
Verliefd of er ook echt op?
pi_170348186
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 23:31 schreef JohnShooter het volgende:

[..]

Verliefd of er ook echt op?
Verliefd. Heb het niet zo tactisch gespeeld, deels door onzekerheid
  woensdag 26 april 2017 @ 00:10:08 #55
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_170490839
Mijn eisen bijv (moet 100% voor een relatie gaan niet 10% of 50% is het voornaamste, moet niet direct een gezin willen, moet niet alles willen bepalen, moet geen hobbies hebben die ik echt totaal niet begrijp. Enz enz) is niet omdat ik het zo leuk vind om kieskeurig te zijn, maar vanwege m'n teleurstellingen in het verleden en de frustratie daarover. Dat wijzigen gaat niet gemakkelijk. Er hoeft natuurlijk niet altijd bij iedereen een dieperliggende psychologische verklaring voor te zijn, maar wat ik van anderen heb gehoord, meestal wel, als je er maar naar zoekt en dat vinden de meesten niet belangrijk genoeg. De verklaring van 1 van mijn exen (een normaal gesproken rationeler denkend persoon dan ik) waarom hij het uit maakte was bijvoorbeeld "weet niet", hoewel ik ook een keer heel duidelijk ben afgewezen omdat ik niet dik genoeg was (van dus een wat stevigere jongen die ook op wat stevigere dames viel, en er later nog aan toevoegde dat ik verder ook niet slim genoeg was) en dat is wel beter, want dan kun je zelf een afweging maken of het je het waard is ipv al die smoesjes voor wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt "je hebt een waardeloos kut karakter en je uiterlijk compenseert dat te weinig" of zo. Niet dat ik het altijd hoef te weten, tegenwoordig interesseert het me niet meer, het is immers ook iets persoonlijks. En de enige persoon die ooit verliefd was op mij (een compleet gestoord persoon) trok zich niets aan van mijn argumenten dat ik bijv zijn rare fetisjen niets vond dus veel schiet je er in de praktijk ook niet mee op. Toch vind ik dat mensen zich nog te vaak er makkelijk vanaf maken met "m'n gevoel zegt dit" "m'n gevoel zegt dat" "evolutie toont aan dat" Daar heeft een ander niets aan. "Het voelt gewoon niet goed"t is de perfecte dooddoener als je zo snel mogelijk van een ander af wilt omdat je je aangerand voelt maar voor de rest heeft het geen nut. Maar ja, ik ga nu mee met anderen en accepteer gewoon hun visie. Iedereen is hetzelfde, iedereen is in theorie alles, mensen zijn inwisselbaar, de 1 is niet beter dan de ander, een romantische relatie is een waanidee. daarom gaan mensen nu relaties aan met wie ze het meeste zijn tegengekomen, een platonische relatie... Veel zijn psychologisch al zo ver dat ze aseksueel zijn geworden en geen aantrekkingskracht meer voelen voor anderen, en dat komt de samenleving ten goede en dan heb je ook niet meer het gedoe van is het allemaal wel wederzijds, geen scheidingen "omdat het gevoel weg is" en geen drama meer. Een goede fantasie dat is alles wat nodig is om het hardnekkigste libido te bevredigen, daar hoeft geen echt mens meer aan te pas te komen, en op gegeven moment sterft zoiets ook wel automatisch af. Er was hier dus ook zo'n topic over pedo's... Dat soort excessen komt dus ook door de seksualisering van deze maatschappij, verliefd worden maakt daar deel van uit, daarom zit ik zelf ook niet meer op datingsites

quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 00:45 schreef SFProphecy het volgende:
Interessant topic.

Ik denk dat er veel invloeden zijn op onze uiterlijke voorkeuren.

Enkel en alleen puur op uiterlijk zijn zoals Grems zegt de uiterlijke kenmerken van een vrouw die vruchtbaarheid, gezondheid en een hoog geboortesucces indiceren per definitie aantrekkelijk, een effen en gezond ogende huid, grote ogen, volle borsten, hip-to-waist ratio, etc.

Aantrekkelijkheid van mannen op vrouwen wordt vaak bepaald door kenmerken die zelfredzaamheid in de natuur indiceren, lang (dus sterker), kaaklijn (testosteronniveau), etc. waardoor de overlevingskansen van vrouwen en hun offspring verhoogd worden (op emotioneel niveau gevoelens van veiligheid).

Eigenlijk allemaal kansberekening.

Verder zijn er naar mijn weten context afhankelijke uiterlijke voorkeuren, in India bijvoorbeeld een lichte huidskleur (indiceert vermogend, dus zelfredzaam), en in landen waar sprake is van een voedseltekort overgewicht (indiceert ook vermogend en zelfredzaamheid).

Ook zijn er uiterlijke voorkeuren wat eigenlijk emotionele waardeoordelen zijn, bijvoorbeeld de aantrekking van bepaalde aziatische bevolkinsgroepen voor westerlingen wegens bijvoorbeeld onze huidskleur en grote ogen. Wat er in werkelijkheid op onderbewust niveau afspeelt is dat ze tegen ons opkijken (waardeoordeel) wegens allerlei niet uiterlijk gerelateerde zaken, zoals hun beeld van onze maatschappij.

Ook speelt het mere-exposure effect een rol, waarbij we dingen die we vaker zien meer gaan waarderen en aantrekkelijker gaan vinden (waarom etnisch gelijke mensen over het algemeen op gebied van uiterlijk meer aangetrokken zijn tot elkaar dan tot andere etnische groepen).

Voor specifieke uiterlijke kenmerken waar we tot aangetrokken worden denk ik dat als je echt diep gaat graven alsnog in het emotionele en onderbewuste spectrum uitkomt.

Een voorbeeld hiervan is westerse mannen die naast allerlei andere redenen een voorkeur hebben voor aziatische vrouwen. Dit komt weer door de klik tussen de emotionele structuur van de westerse man en de emotionele aansluiting die hij voelt bij het stereotype van een Aziatische vrouw, dit 'lekt door' naar het aziatische uiterlijk en zijn aantrekking daarvoor.

Het dichtste wat ik bij zeer specifieke persoonlijke voorkeuren wat betreft uiterlijk kom komt uit de stal van een goede oudere vriend met een fenomenaal emotioneel inzicht.

Hij heeft in zijn leven twee dominante uiterlijke voorkeuren gehad, voor vrouwen met jeans, een T-shirt en sportschoenen (hij is tegen de zestig en dat was in zijn jeugd waar hij opgroeide een afwijkende kledingstijl) en voor vrouwen met het specifieke type haar zoals de (donker)blonde dame op deze video, vanwege het gevoel tijdens de aanraking van dat haar.
Hij heeft op latere leeftijd kunnen achterhalen wat de oorsprong is geweest van beide persoonlijke uiterlijke voorkeuren.

Zijn sterke aantrekking tot sociale vrouwen in jeans, een t-shirt, en op sportschoenen was omdat zijn emoties het samenkomen met zulke vrouwen associeerde met zijn aangeboren en frustratie uit onvervulde behoefte om atletisch te zijn en sociaal erbij te horen.

Zijn voorkeur voor de 'touch' van het frizzy haartype komt voort uit zijn emotionele ervaringen in zijn vroege jeugd. Hij had als jong kind een ernstige ziekte en verbleef vaker in het ziekenhuis dan niet, daardoor had hij geen vriendjes en omdat beide ouders werkte en meerdere kinderen hadden was hij vaak eenzaam en alleen in het ziekenhuis. Maar als zijn moeder er was dan was alles goed, hij voelde zich dan heel veilig en op zijn gemak, vooral toen hij als heel jong eenzaam en ziek kind met zijn moeders haar speelde, hetzelfde type haar als de dame in de video. Veiligheid is een belangrijk gevoel, vooral als je angstig bent, en het is mooi en apart tegelijk als iemand dat gevoel onbewust bij je kan opwekken, enkel en alleen door de associatie met het haartype.

Hij heeft het kunnen achterhalen op een heel diep psychologisch niveau, en ik denk dat onze zeer specifieke voorkeuren voortkomen uit zulke emotionele ervaringen en motivaties, uiteindelijk is emotie de enige variabele.

Ik ben er trouwens van overtuigd dat er nog veel en veel meer invloeden zijn die ik niet ken die onze uiterlijke voorkeuren bepalen.
Okey dit wilde ik dus ook zeggen maar lukte niet erg, dit is precies wat ik bedoelde en mooier verwoord. Je hele leven en ervaringen wijzigen je voorkeur. Zodra je weet van jezelf waarom je je op een bepaalde manier voelt, is het allemaal veel makkelijker om mee om te gaan.

quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:20 schreef UitStraling het volgende:
Later als je groot bent zul je erachter komen dat het een golfbeweging is, heb je net een relatie achter de rug met een irritante bemoeizuchtige vamp met de gevoeltemperatuur van een koelkast dan zul je eerder open staan voor dat ene lieve muurbloempje, is het andersom en bereik je het stoffige geraniumstadium te snel dan zul je eerder voor het foute oversexte wijf gaan.......and on and on and on
+1 ook dit, wat bij beide geslachten zo is.

[ Bericht 10% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 26-04-2017 16:09:40 ]
<a href="https://www.bol.com/nl/p/spirituele-oplossingen/9200000016170720/?suggestionType=browse" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse</a>
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')