abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170161579
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 april 2017 19:55 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Stop eerst eens met blowen.
Dit dus. Uitstellen komt vooral door je blowen. Krijg eerst alles op een rijtje en als het blowen dan toch zo belangrijk voor je is kun je daarna weer af en toe een jointje gaan roken.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  woensdag 12 april 2017 @ 09:23:58 #27
54408 Parzival
Where it happens
pi_170161720
of je pakt een keer je rugzakje en je gaat down-under in Australie.. of lekker met shoe-string mee ofzo.. kom je genoeg mensen tegen waar je tegenaan kunt kletsen..

ander bijkomend voordeel is dat veel van die mensen ook niet zo spraakzaam zijn.. maar anderen weer wel.. dusssssssss
Any previously enabled store events for this user, including notifications to other users, may fail to fire
pi_170163623
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 23:17 schreef Al-di-la het volgende:
Bedankt voor alle reactie's...om misschien wat kort te reageren op de meeste

@madjackthepirate het gaat ook niet om die paar avonden maar globaal gezien zit ik vaak thuis.

@roland_deschain ik doe er liever nu wat aan ipv dat het dalijk te laat is.

@droopie blowen is niks meer dan een bezigheid, tegen de verveling

@doubledip ik zie sporten gewoon niet zo zitten. Heb laatst een paar keer gefitnesst, maar daar keek ik na 10 keer ook weer elke keer tegen op om nog eens te gaan. Misschien wat verlegen/bang om wat nieuws te proberen. Ben te passief om te gaan sporten. En een psycholoog gaat 'm echt zeker niet worden...na 5 sessie's in de schuldsanering. Ik ben wel een pratert, maar niet over mezelf. Dat hou ik liever voor me.

@scary_mary een paar concrete doelen... stoppen met roken (2 dagen tot nu toe) meer in contact komen met vrouwen, vrienden vinden met dezelfde interesse's als mij (als die er uberhaupt zijn..), ik wil gewoon eens wat gelukkiger in mijn leven worden.
Verstandig dat je er wat aan wilt doen. Goed van je. Genoeg mensen van jouw leeftijd die helemaal niet zo reflectief op hun eigen leven bezig zijn.

Sporten ... Prima dat je dat niet zo ligt. Maar probeer eens te kijken of dat dan komt doordat je de sport an sich niets vindt, of dat het misgaat bij je motivatie om er aan te beginnen / door te zetten. Dat laatste kan je namelijk wel veranderen door het een deel van je routine te maken.

Blowen ... Mee stoppen of iig enorm minderen. Dat spul houdt je passief, is echt killing voor je motivatie, en zit de hele week door in je systeem. Zelfs wanneer je alleen maar savonds een jointje rookt, wanneer je toch niets meer gaat doen die dag. Neem dat alsjeblieft van ons aan, want ik gok dat iedereen die er in dit topic over begint daar op een negatieve manier zelf achter gekomen is. We zeggen dat echt niet zomaar.

Concrete doelen zijn helemaal top. Maar waak er voor dat je daarin te enthousiast wordt, en vervolgens teleurgesteld raakt wanneer je die doelen niet meteen haalt. Het is een proces ed. Dus probeer die doelen iig in het begin nog aardig ruim op te stellen en breed te definiëren.

Psycholoog. Je zegt dat je niet graag/makkelijk over jezelf praat. Dikke prima. Maar ook dat kan je leren. En daar kan een psycholoog je enorm goed mee helpen. Daarbij richt zo'n beetje de meest gebruikte therapie (cognitieve gedrags therapie) zich juist enorm op het 'activeren' (dwz, dingen doen) en heeft daar enorm handige hulpmiddelen bij die je niet alleen helpen om meer te doen, maar je ook inzichtelijk maken in je eigen gedrag en denkpatronen. Juist voor iemand met specifiek jouw probleem, sluit dat echt precies aan.

[ Bericht 4% gewijzigd door probeer op 12-04-2017 11:43:47 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_170163648
registreer om deze reclame te verbergen
Ik zie TS vooral smoesjes posten om niets te veranderen. Alle prima haalbare tips (stoppen met blowen, hobby zoeken, psycholoog) worden bij voorbaat al afgeschoten.

Zeg me of ik het verkeerd zie, TS?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_170172542
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 23:25 schreef Droopie het volgende:

[..]

Hoi Hoi,

Blowen trekt alle energie en prikkels weg om actief te worden.

Blowen is of een genotsmiddel of een medicijn..
Er is geen middenweg..

Het nadeel van blowen?
Je ziet niet eens hoeveel tijd je erdoor verliest en alles is wel oke.. Probeer een maand niet te blowen en kijk of dat lukt.

Zo niet, dan ben je verslaafd.
Welk verhaaltje jezelf ook wijsmaakt.
Ik weet zeker dat ik 30 dagen zonder problemen kan stoppen zit nu alweer op 3 dagen... alhoewel ik zelf niet denk dat het probleem hier ligt. Echter ik zal op aanraden maar eens compleet stoppen dan.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 23:52 schreef Desmosedici het volgende:
Van al mijn vrienden die ik op de basisschool had spreek ik niemand meer. Van de middelbare school is een iemand nog een goede vriend. Alle vrienden die ik had toen ik 19 was spreek ik heel soms een iemand nog plus die jonge van de middelbare school nog een goede vriend. Toen ging ik studeren en kreeg ik weer een hele set nieuwe vrienden. Daar ben ik nog steeds met twee bevriend, al zie ik ze niet vaak. Op mijn 25 ste gaan werken en na een jaar gestopt, daar heb ik een vriend aan overgehouden. Nu weer studeren en heb weer een hoop nieuwe vrienden. Elke levensfase maak je weer nieuwe vrienden. Het is niet zo dat je op de middelbare school vrienden moet maken voor de rest van je leven...

En wat studeer je? Als het niet lukt om op je studie vrienden te maken weet ik het ook niet meer.
De naam van mijn studie houd ik liever terzijde, maar het klopt ik heb hier wel wat vrienden gemaakt maar 90% van de klas is 3 jaar jonger als mij en wonen 50km+ van mij vandaan. Ik kan je verder wel goed begrijpen in je verhaal hoor, kan niet wachten op m'n volgende levensfase...

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 06:22 schreef Hiddendoe het volgende:
TS doet me een beetje denken aan Frits van Egters.
Alleen heb ik geen nachtmerries

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 06:56 schreef Keep_Walking het volgende:
Hou op met blowen.

Verder ben je nog jong genoeg om te doen wat je wil. Misschien crossfit?
nah heb een korte periode gefitnest, dat is niet mijn ding om in een zweetschuur wat breder te worden. Iedereen zit elkaar maar een beetje aan te gapen.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 07:39 schreef TaMieke het volgende:
Kijk anders eens in dit topic.
En waarom niet alsnog een sportclub of vereniging zoeken waarbij je je kunt aansluiten? Misschien is het in eerste instantie niet zo je ding, maar dat kan altijd nog komen. Ik sport ook, niet van harte en heb er nog geen nieuwe mensen ontmoet, maar het voelt wel altijd goed als ik geweest ben.

Zijn er geen mensen op je studie waar je een klik mee hebt en een keer iets mee kunt gaan doen of samen mee opan?

En hoezo zit je na een paar keer bij een psycholoog in de schuldsanering? Vaak krijg je een gedeelte vergoed en je geeft aan dat je werkt. Er komt dan toch gewoon geld binnen? Het kan je wel helpen, Maar je moet het ook zelf willen....
sporten trekt me gewoon niet zo, ik ben blijkbaar liever lui dan moe. (behalve als het om werk gaat) Ik heb bij die groep gekeken, wie weet als ik eens zin heb kom ik wel langs alleen ik heb geen FB. Ik ben al eens met medestudenten opstap geweest, maar ik zoek toch eigenlijk meer een vaste kameraden. Ik werk minimaal 1 á 2 volle dagen per week dus er komt net zat binnen. Ik heb gewoon geen enkele behoefte aan een psycholoog, ik heb niet eens tijd ik moet naar school en elke andere vrije dag ga ik graag werken. En wat moet mijn familie wel niet denken? dat ik voortaan niet meer capabel ben?

quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 07:54 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wordt gewoon vergoed vanuit de basisverzekering als je via de huisarts wordt doorverwezen. En als je zelfmoordgedachten niet door de drugs komen, hoe dacht je dat dan op te lossen?
Door mijn best te blijven doen om te veranderen.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 07:56 schreef Notorious_Roy het volgende:
Je bent altijd welkom:

Games & Consoles
Bedankt ! alleen ik game al een tijdje niet meer...had meer dan 300+ playing days in een spel zitten, vind dat ik mijn tijd genoeg aan gamen verknoeit heb.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 09:23 schreef Parzival het volgende:
of je pakt een keer je rugzakje en je gaat down-under in Australie.. of lekker met shoe-string mee ofzo.. kom je genoeg mensen tegen waar je tegenaan kunt kletsen..

ander bijkomend voordeel is dat veel van die mensen ook niet zo spraakzaam zijn.. maar anderen weer wel.. dusssssssss
Ik ben al jaren niet op vakantie geweest, en dat ben ik ook niet van plan met de verplichting om bijna elke week op school te komen ;) Eerst geld verdienen en dan pas uitgeven...ben ik dalijk 25 en de hele wereld gezien...en nog geen rode cent om een hypotheek af te sluiten?

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 11:30 schreef probeer het volgende:

[..]

Verstandig dat je er wat aan wilt doen. Goed van je. Genoeg mensen van jouw leeftijd die helemaal niet zo reflectief op hun eigen leven bezig zijn.

Sporten ... Prima dat je dat niet zo ligt. Maar probeer eens te kijken of dat dan komt doordat je de sport an sich niets vindt, of dat het misgaat bij je motivatie om er aan te beginnen / door te zetten. Dat laatste kan je namelijk wel veranderen door het een deel van je routine te maken.

Blowen ... Mee stoppen of iig enorm minderen. Dat spul houdt je passief, is echt killing voor je motivatie, en zit de hele week door in je systeem. Zelfs wanneer je alleen maar savonds een jointje rookt, wanneer je toch niets meer gaat doen die dag. Neem dat alsjeblieft van ons aan, want ik gok dat iedereen die er in dit topic over begint daar op een negatieve manier zelf achter gekomen is. We zeggen dat echt niet zomaar.

Concrete doelen zijn helemaal top. Maar waak er voor dat je daarin te enthousiast wordt, en vervolgens teleurgesteld raakt wanneer je die doelen niet meteen haalt. Het is een proces ed. Dus probeer die doelen iig in het begin nog aardig ruim op te stellen en breed te definiëren.

Psycholoog. Je zegt dat je niet graag/makkelijk over jezelf praat. Dikke prima. Maar ook dat kan je leren. En daar kan een psycholoog je enorm goed mee helpen. Daarbij richt zo'n beetje de meest gebruikte therapie (cognitieve gedrags therapie) zich juist enorm op het 'activeren' (dwz, dingen doen) en heeft daar enorm handige hulpmiddelen bij die je niet alleen helpen om meer te doen, maar je ook inzichtelijk maken in je eigen gedrag en denkpatronen. Juist voor iemand met specifiek jouw probleem, sluit dat echt precies aan.
thnx voor je reply, ik krijg het niet in mijn routine om me ergens eens aan te schrijven. Laatst sportschool geweest en dan ging ik direct na school snel snel, rond half 8 pas weer thuis nog douchen en eten. Oftewel heel weinig vrije tijd nog over.

En je bent de zoveelste die een psycholoog de hemel in prijst, ik ga die grootverdieners niet consuleren of spekken. Ik kom zelf wel uit de problemen... en mocht het ooit nog veel slechter gaan, who knows.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 11:32 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik zie TS vooral smoesjes posten om niets te veranderen. Alle prima haalbare tips (stoppen met blowen, hobby zoeken, psycholoog) worden bij voorbaat al afgeschoten.

Zeg me of ik het verkeerd zie, TS?
Als ik niets wilde veranderen had ik hier nooit een account aangemaakt, na maanden te lezen op forums wilde ik het toch eens proberen. Ik ben ondertussen alweer 3 dagen gestopt met blowen, en een hobby blijft inderdaad erg lastig. En dan heb ik het meer over een hobby buiten de deur...thuis kan ik me altijd wel vermaken, alleen wat eenzaam soms.
en over psychologen kijk hier boven aub.
Ik ben het niet eens als je zegt dat ik smoesjes verkoop om niet te veranderen. Ik probeer zo eerlijk en oprecht mogelijk te reageren ik zou eerder zeggen een tikkeltje eigenwijs...

(P.S. ik had überhaupt nooit meer als een paar reacties hier verwacht,wilde even zeggen dat ik blij ben met allen die advies geven)
pi_170174162
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:08 schreef Al-di-la het volgende:

En wat moet mijn familie wel niet denken? dat ik voortaan niet meer capabel ben?


Volgens mij is dit de reden dat je niet naar een psycholoog wilt, omdat je bang bent dat je omgeving dan zal veroordelen. Je hebt het idee dat je, door professionele hulp te zoeken, 'zwak' bent 'incapabel'..

Waarom denk je dat?
Victory or defeat it's up to me to decide.
pi_170174982
registreer om deze reclame te verbergen
Nou je zal ergens een slag moeten gaan inhalen.

Alle adviezen opvolgen zou natuurlijk overdreven zijn, maar in blowen niet het probleem zien, psychologen niet willen spekken, aanschrijven niet in je routine kunnen opnemen, sportschool niet leuk.

Met 2 dagen per week werken en wachten op een volgende fase komt die volgende fase er niet hoor.
Als je echt wilt veranderen, zou ik eens bij mijzelf ten rade gaat welke opties erover blijven.

Stoppen met blowen is trouwens een stuk makkelijker als je ergens afleiding in vind ;)
a great future doesn't require a great past
  was: Tyler-Girl woensdag 12 april 2017 @ 21:59:26 #33
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_170179596
Droopie bedoelt vast niet een andere verslaving zoeken ;) :P

Het is inderdaad een hele stap om naar een psycholoog ofzo te gaan. Dat had ik in het begin ook. Maar het is alleen maar eigen belang, helemaal voor jezelf. Als jij het niet doet, wie dan wel?! Je familie gaat niets voor je kunnen veranderen, dat moet je zelf doen.

En wat doe je met je vrije tijd dan? Je zegt dat je om half 8 terug was van het sporten en toen nog eten enzo... wat doe je anders op een dag/avond?
En als je het in stukken hakt? Eerst rustig thuis komen van school/werk. Dan eten en daarna sporten. Heb je vrije tijd en kun je sporten.

Je moet ergens beginnen....
pi_170179971
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 23:17 schreef Al-di-la het volgende:
@scary_mary een paar concrete doelen... stoppen met roken (2 dagen tot nu toe) meer in contact komen met vrouwen, vrienden vinden met dezelfde interesse's als mij (als die er uberhaupt zijn..), ik wil gewoon eens wat gelukkiger in mijn leven worden.
- Stoppen met roken, heb je al een tactiek bedacht? Heb je überhaupt al eens geprobeerd te stoppen? Zo ja, hoe ging dat? Waar denk je dat je valkuilen liggen? Heb je naast een financiele motivatie misschien nog andere redenen om te stoppen?

- Zet je interesses en dingen waar je gelukkig van wordt eens op een rijtje. Zowel dingen die je nu al doet als dingen die je misschien wel zou willen proberen.
pi_170180144
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 23:17 schreef Al-di-la het volgende:
@droopie blowen is niks meer dan een bezigheid, tegen de verveling
Toevallig, precies dit zei ik op mijn 17e tegen een Jellinek medewerker, hij gaf aan dat het een excuus was om door te blijven gaan. Nu, 16 jaar later, heb ik er nog steeds spijt van dat ik niet verder met hem in gesprek ben gegaan. Hij had gelijk, dat zag ik 3 jaar nadat ik gestopt was.

Ik ben er van overtuigd dat blowen gezond is, als je het een paar keer per jaar doet, om je geest uit te dagen en goed over jezelf na te denken. Maar elke dag of elke week, dat is niet gezond.
The Dark One
pi_170180154
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 20:12 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

typo Mei*,
ik kan wel stoppen met blowen ik vind mezelf zeker niet verslaafd. Alleen dan heb ik inplaats van een aantal vrienden en elke avond nog een beetje gezelligheid helemaal geen vrienden meer. Alleen maar thuis zijn schiet ook niet bepaald op.

Wat ik er zelf aan probeer te veranderen is elke dag opnieuw positief te blijven en voor nieuwe dingen open te staan. Terwijl ik me vaak doodongelukkig voel, en ik heb maanden gehad dat ik totaal niet blowde en toen was ik ook maar een geisoleerde mol.
Tja, welkom in de echte wereld :) Het is helaas niet zo dat iedereen lekker open staat meer voor elkaar, dus daar geen verrassingen. Je kunt alleen maar proberen om sociaal bezig te gaan zijn, liefst met activiteiten waar je ook echt plezier in beleeft en dan hopen dat er ergens een vriendschap ontstaat.

Dus blijf gewoon positief, en onderneem iets wat je ligt. Blowen, kap er mee, of minder, en gebruik alleen in de avond als je het echt moeilijk vindt.
pi_170180498
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:08 schreef Al-di-la het volgende:
sporten trekt me gewoon niet zo, ik ben blijkbaar liever lui dan moe. (behalve als het om werk gaat) Ik heb bij die groep gekeken, wie weet als ik eens zin heb kom ik wel langs alleen ik heb geen FB. Ik ben al eens met medestudenten opstap geweest, maar ik zoek toch eigenlijk meer een vaste kameraden. Ik werk minimaal 1 á 2 volle dagen per week dus er komt net zat binnen. Ik heb gewoon geen enkele behoefte aan een psycholoog, ik heb niet eens tijd ik moet naar school en elke andere vrije dag ga ik graag werken. En wat moet mijn familie wel niet denken? dat ik voortaan niet meer capabel ben?
Niet meer capabel, que? Lijkt me vrij capabel om te constateren dat je een beetje vast zit en dat je misschien wel wat extra ondersteuning zou kunnen gebruiken om het zo efficient mogelijk aan te pakken. Dat is capabeler dan de schijn ophouden, wat afstand creëert en je eenzame gevoel in stand houdt.
Naast een psycholoog zijn er ook nog andere mogelijkheden natuurlijk. De POH bij je huisarts bijvoorbeeld, gaat niet van eigen risico af volgens mij.

Verder is het ook een kwestie van prioriteiten stellen natuurlijk. Top dat je iedere vrije dag gaat werken, maar hoe kun je wel tijd hebben voor eventuele nieuwe dingen en vrienden als je nog niet eens een paar uurtjes voor wat ondersteuning vrij zou kunnen maken zogenaamd?

quote:
[..]

Als ik niets wilde veranderen had ik hier nooit een account aangemaakt, na maanden te lezen op forums wilde ik het toch eens proberen. Ik ben ondertussen alweer 3 dagen gestopt met blowen, en een hobby blijft inderdaad erg lastig. En dan heb ik het meer over een hobby buiten de deur...thuis kan ik me altijd wel vermaken, alleen wat eenzaam soms.
en over psychologen kijk hier boven aub.
Ik ben het niet eens als je zegt dat ik smoesjes verkoop om niet te veranderen. Ik probeer zo eerlijk en oprecht mogelijk te reageren ik zou eerder zeggen een tikkeltje eigenwijs...

(P.S. ik had überhaupt nooit meer als een paar reacties hier verwacht,wilde even zeggen dat ik blij ben met allen die advies geven)
Weet je wat het is? Een verschil tussen dingen zeggen en dingen doen. 3 dagen gestopt zijn is goed, maar dat is nog maar een begin. Dat is voor een aantal doorgewinterde posters die hier al jaren mensen zien posten dat ze niet happy zijn en dingen echt wel willen veranderen, maar blablabla gewoon een beetje peanuts. Omdat lange termijn veranderingen vaak wat meer voeten in de aarde hebben, zeker als er dieper een en ander mee lijkt te spelen. Dus ja, niet om je te dissen ofzo, maar even een stukje context als het een beetje cynisch overkomt. We gaan het wel helemaal te gek vinden als je ons een beetje op de hoogte houdt van de dingen die je ook echt doet en veranderd enzo. Zie het als een extra stukje uitdaging ofzo :P

Succes!
pi_170182981
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:59 schreef madam-april het volgende:

[..]

Volgens mij is dit de reden dat je niet naar een psycholoog wilt, omdat je bang bent dat je omgeving dan zal veroordelen. Je hebt het idee dat je, door professionele hulp te zoeken, 'zwak' bent 'incapabel'..

Waarom denk je dat?
Omdat ik dat ook lichtjes over een persoon denk als ik het ergens hoor of lees. Ik wil niemand teleurstellen, en begrijp me niet verkeerd. Ik zie ook wel eens op tv van die programma's met professionele hulp... dan zou ik nog niet misschien mogen klagen. Ik ben zelf in de shit terecht gekomen, en daar kom ik zelf ook weer uit. Wanneer ik niet meer kan studeren of werken, zul je mij misschien bij een pscyholoog zien en anders toch zeker niet. Sorry dat gaat 'm echt niet worden voor dit eigenwijs mannetje.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:59 schreef TaMieke het volgende:
Droopie bedoelt vast niet een andere verslaving zoeken ;) :P

Het is inderdaad een hele stap om naar een psycholoog ofzo te gaan. Dat had ik in het begin ook. Maar het is alleen maar eigen belang, helemaal voor jezelf. Als jij het niet doet, wie dan wel?! Je familie gaat niets voor je kunnen veranderen, dat moet je zelf doen.

En wat doe je met je vrije tijd dan? Je zegt dat je om half 8 terug was van het sporten en toen nog eten enzo... wat doe je anders op een dag/avond?
En als je het in stukken hakt? Eerst rustig thuis komen van school/werk. Dan eten en daarna sporten. Heb je vrije tijd en kun je sporten.

Je moet ergens beginnen....
Wat ik normaal gesproken s' avonds doe is lezen, documentaires kijken, netflix, muziek, of met kennissen kletsen(outdoors ofc.) Of aan school werken. In stukken hakken kan ook..maar het voelde gewoon of mijn dag alleen uit school,fitness en slapen bestond. Spieren > tijd ? Moeilijk...

quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 22:06 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

- Stoppen met roken, heb je al een tactiek bedacht? Heb je überhaupt al eens geprobeerd te stoppen? Zo ja, hoe ging dat? Waar denk je dat je valkuilen liggen? Heb je naast een financiele motivatie misschien nog andere redenen om te stoppen?

- Zet je interesses en dingen waar je gelukkig van wordt eens op een rijtje. Zowel dingen die je nu al doet als dingen die je misschien wel zou willen proberen.
daar is in mijn ogen maar één tactiek voor...simpelweg niet meer roken. Ik ben in het verleden al vaker eens een paar maanden gestopt, en dan na wat verveling en isolatie toch maar weer begonnen. Valkuilen liggen bij alle negatieve prikkels via anderen. Maar nogmaals zo erg verslaafd ben ik nu ook weer niet. Als ik maar weer iets anders interessants vind. Een andere reden zou zijn om wat zuiniger met mijn hersenen/longen om te gaan. Als ik morgen wat tijd heb maak ik wel een rijtje...
  donderdag 13 april 2017 @ 04:23:24 #39
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_170184685
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 23:33 schreef Al-di-la het volgende:

daar is in mijn ogen maar één tactiek voor...simpelweg niet meer roken. Ik ben in het verleden al vaker eens een paar maanden gestopt, en dan na wat verveling en isolatie toch maar weer begonnen. Valkuilen liggen bij alle negatieve prikkels via anderen. Maar nogmaals zo erg verslaafd ben ik nu ook weer niet.
Je bent allang zwaar verslaafd, je wilt het alleen niet toegeven. Ik heb zo de indruk dat daar ook je angst voor de psycholoog vandaan komt: dat je offcieel als verslaafde wordt gekwalificeerd. Dan ben je pas incapabel.
Daarnaast lijkt het me ook vrij duidelijk dat allerlei mensen in je omgeving je mijden omdat ze wel doorhebben dat je verslaafd bent en dus geen fijne vriend zult zijn, jij hebt maar een trouwe vriend en die heet blowen. En je bent als de dood dat de psycholoog je die vriend, die je altijd troost als het nodig is, zal afnemen en dat je dan helemaal zelf je problemen onder ogen moet komen èn moet aanpakken.

Jij gaat dit helemaal niet zelf oplossen. Dan had je dat namelijk allang gedaan. Het is namelijk geen hogere wiskunde wat hier door diverse users wordt geadviseerd, met een beetje googelen had je zulke adviezen ook kunnen vinden. Je zoekt een luisterend oor schrijf je, maar het lijkt meer of je een bevestiging van je waanbeelden (over blowen, vriendschap, sport, psycholoog) zoekt. Misschien moet je op eBay eens zoeken naar een luisterend oor zolang je doof blijft voor de adviezen die men geeft.
pi_170185118
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 23:33 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Omdat ik dat ook lichtjes over een persoon denk als ik het ergens hoor of lees. Ik wil niemand teleurstellen, en begrijp me niet verkeerd. Ik zie ook wel eens op tv van die programma's met professionele hulp... dan zou ik nog niet misschien mogen klagen. Ik ben zelf in de shit terecht gekomen, en daar kom ik zelf ook weer uit. Wanneer ik niet meer kan studeren of werken, zul je mij misschien bij een pscyholoog zien en anders toch zeker niet. Sorry dat gaat 'm echt niet worden voor dit eigenwijs mannetje.

[..]

Wat ik normaal gesproken s' avonds doe is lezen, documentaires kijken, netflix, muziek, of met kennissen kletsen(outdoors ofc.) Of aan school werken. In stukken hakken kan ook..maar het voelde gewoon of mijn dag alleen uit school,fitness en slapen bestond. Spieren > tijd ? Moeilijk...

[..]

daar is in mijn ogen maar één tactiek voor...simpelweg niet meer roken. Ik ben in het verleden al vaker eens een paar maanden gestopt, en dan na wat verveling en isolatie toch maar weer begonnen. Valkuilen liggen bij alle negatieve prikkels via anderen. Maar nogmaals zo erg verslaafd ben ik nu ook weer niet. Als ik maar weer iets anders interessants vind. Een andere reden zou zijn om wat zuiniger met mijn hersenen/longen om te gaan. Als ik morgen wat tijd heb maak ik wel een rijtje...
Ik snap dat je je er graag zelf uitred en dat is ook goed. Maar soms moet je, vooral aan jezelf, toegeven dat dat niet lukt.
Je geeft aan dat je al eens gestopt bent met blowen, maar later weer begon uit verveling. Het stoppen met blowen heeft je toen dus ook geen verandering gebracht. Als je nu stopt en verder niets veranderd, beland je over een paar maanden weer op hetzelfde punt.

Ik zeg ook niet dat je direct vandaag of morgen naar een psycholoog moet gaan. Tuurlijk wil je het voor iedereen goed doen, wie niet?! Ik herken dat heel erg. "Wat zullen ze wel niet over me denken?" "Doe ik het wel goed?" Maar je bent zelf ook belangrijk.
Als mensen je niet meer als capable beschouwen op het moment jij ergens anders hulp zoekt, moeten zij zich ook eens nalaten kijken. En heb jij hun vooral niet nodig.

En wat betreft het sporten. Zie het dan los van die spieren of het breed worden of wat dan ook. Het is een activiteit waarbij je buiten komt, waarmee een klein stapje maakt naar een actiever leven. Want dat wil je.....tenminste, dat zeg je. Wat is het verschil tussen; school -> Netflix -> slapen of school -> sporten -> slapen? (en na het sporten kun je vast nog wel even netflixen ;) )Het is alleen een andere invulling van je vrije tijd.
Is er niet iets anders dat je leuk vindt? Misschien een cursus volgen of een of ander groepje waarbij je je aan kunt sluiten?!

Denk er over na, laat het even op je inwerken. Ik heb ook de neiging de hakken in het zand te zetten. Overal een "ja maar...." op te bedenken. Tot ik er langer over na ga denken en dan meestal inzie dat diegene toch wel een goed punt had. :@
pi_170186489
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:08 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Als ik niets wilde veranderen had ik hier nooit een account aangemaakt, na maanden te lezen op forums wilde ik het toch eens proberen. Ik ben ondertussen alweer 3 dagen gestopt met blowen, en een hobby blijft inderdaad erg lastig. En dan heb ik het meer over een hobby buiten de deur...thuis kan ik me altijd wel vermaken, alleen wat eenzaam soms.
en over psychologen kijk hier boven aub.
Ik ben het niet eens als je zegt dat ik smoesjes verkoop om niet te veranderen. Ik probeer zo eerlijk en oprecht mogelijk te reageren ik zou eerder zeggen een tikkeltje eigenwijs...

(P.S. ik had überhaupt nooit meer als een paar reacties hier verwacht,wilde even zeggen dat ik blij ben met allen die advies geven)
Tja, als ik je replies lees zie ik toch echt vooral redenen om dingen niet te doen.
Een topic openen is een eerste ministapje. Maar je bent op dit moment nog geen stap verder dan waar je dit topic mee begon. Ik snap ook wel dat je je leven niet in twee dagen kunt omgooien. Goed dat je gestopt bent met blowen, dat is iets concreets! Ben benieuwd of je verschil gaat merken in energie en daadkracht. Ik denk het wel.

Maar ga voor jezelf nu ook een stappenplan maken om de rest van je leven om te gooien. Welke hobby ga ik proberen, welke sociale activiteiten ga ik doen om uit mijn isolement te komen. Welke acties zijn daarvoor nodig, wanneer ga ik die uitvoeren etc. En vooral: wie heb ik daarvoor nodig? Want volgens mij deel je heel weinig met je omgeving over wat je bezig houdt.

Je post ook over falen, als je omgeving zou weten wat jou bezig houdt. Je weet helemaal niet of die vooronderstelling klopt. Ga het eens aan, ga met je ouders om tafel zitten en deel je zorgen. of praat met iemand buiten je familie, die ervoor is opgeleid om jou te helpen andere gedachtenpatronen aan te nemen, maar ja, dat wil je niet...

Ik zie je nog vooral posten dat je 'gaat denken over', 'wellicht gaat kijken naar' etc. Je moet dingen gaan DOEN.

Of niet natuurlijk, jouw keus. Maar dan heb je dit topic ook niet nodig.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_170188746
Je doet alsof je terugkijkt op een mislukt leven, maar je bent pas 19.. :') Je leven moet nog beginnen gast.
  donderdag 13 april 2017 @ 19:38:37 #43
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_170196432
Ik kan mezelf redelijk vinden in jouw situatie. Op de basisschool was ik met iedereen goede vrienden, alleen is dat een compleet andere situatie dan de middelbare school. Vrienden maken op de basisschool is nou eenmaal makkelijker.

Tijdens mijn middelbare schooltijd ook ontzettend veel gegamed, achteraf ook veel spijt van gehad. Veel mensen met wie ik het goed kon vinden, alleen zaten daar maar 1-2 goede vrienden bij. Sprak wel eens wat af en had wel eens een feestje, maar niet bijzonder veel. Echter nu ik al anderhalf jaar studeer lijkt het wel alsof die "vriendschappen" stapsgewijs verbeteren. Spreek regelmatig nog met ze.

Als je gaat studeren begin je als het ware opnieuw. Daarom is het belangrijk om jezelf gelijk van je beste kant te laten zien. Dat deed ik ook, en heb daardoor nu een handjevol goede vrienden met wie ik veel dingen onderneem (feestje hier, FIFA-sessie daar, etc. etc.). Ik nam initiatief, en dat wordt uiteindelijk wel beloond. Zit sinds dit jaar ook bij een studentenvereniging. Levert je ook weer veel nieuwe contacten en goede vrienden op. Echter, als je niet op kamers woont is het allemaal wat lastiger. Ik moest wel op kamers gezien de afstand.

Daarnaast kan je ook nog op allerlei manieren actief worden bij een studie- of sportvereniging. Nee, het komt je allemaal niet aanwaaien. Je moet er tijd in investeren, en van je verslavingen afkomen. Het kost tijd, maar dat is het zeker waard.
pi_170197065
Half Nederland heeft wel eens bij een psycholoog gezeten voor wat dan ook. Niks om je voor te schamen.
pi_170197165
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 22:21 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Niet meer capabel, que? Lijkt me vrij capabel om te constateren dat je een beetje vast zit en dat je misschien wel wat extra ondersteuning zou kunnen gebruiken om het zo efficient mogelijk aan te pakken. Dat is capabeler dan de schijn ophouden, wat afstand creëert en je eenzame gevoel in stand houdt.
Naast een psycholoog zijn er ook nog andere mogelijkheden natuurlijk. De POH bij je huisarts bijvoorbeeld, gaat niet van eigen risico af volgens mij.

Verder is het ook een kwestie van prioriteiten stellen natuurlijk. Top dat je iedere vrije dag gaat werken, maar hoe kun je wel tijd hebben voor eventuele nieuwe dingen en vrienden als je nog niet eens een paar uurtjes voor wat ondersteuning vrij zou kunnen maken zogenaamd?

[..]

Weet je wat het is? Een verschil tussen dingen zeggen en dingen doen. 3 dagen gestopt zijn is goed, maar dat is nog maar een begin. Dat is voor een aantal doorgewinterde posters die hier al jaren mensen zien posten dat ze niet happy zijn en dingen echt wel willen veranderen, maar blablabla gewoon een beetje peanuts. Omdat lange termijn veranderingen vaak wat meer voeten in de aarde hebben, zeker als er dieper een en ander mee lijkt te spelen. Dus ja, niet om je te dissen ofzo, maar even een stukje context als het een beetje cynisch overkomt. We gaan het wel helemaal te gek vinden als je ons een beetje op de hoogte houdt van de dingen die je ook echt doet en veranderd enzo. Zie het als een extra stukje uitdaging ofzo :P

Succes!
Ik ontken niet dat ik daar geen tijd voor zou hebben dat zou grote onzin zijn uiteraard excuus, maar zo ver heen ben ik niet. Ik vind het tof dat jullie mij aanraden om naar een psycholoog of dergelijke te gaan, alleen weet ik als beste dat dat niet gaat gebeuren. Het is makkelijk om te zeggen tegen ieder die schrijft over problemen die persoon meteen aan te kaarten bij een psycholoog. Ik heb wel eens een paar dagen langs een kliniek gewerkt...sjonge jonge wat een volk daar op af kwam zeg. 3 dagen gestopt is ook nog niks, maar ik denk dat de meeste een tikkeltje te erg denken... stoppen is geen probleem. Ooit later niet opnieuw beginnen is het probleem. Daarom ga ik het deze keer wat slimmer aanpakken. Mocht er ooit iets nieuws voorbij komen in mijn leven, laat ik het wel weten als daar animo voor is.

quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 04:23 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je bent allang zwaar verslaafd, je wilt het alleen niet toegeven. Ik heb zo de indruk dat daar ook je angst voor de psycholoog vandaan komt: dat je offcieel als verslaafde wordt gekwalificeerd. Dan ben je pas incapabel.
Daarnaast lijkt het me ook vrij duidelijk dat allerlei mensen in je omgeving je mijden omdat ze wel doorhebben dat je verslaafd bent en dus geen fijne vriend zult zijn, jij hebt maar een trouwe vriend en die heet blowen. En je bent als de dood dat de psycholoog je die vriend, die je altijd troost als het nodig is, zal afnemen en dat je dan helemaal zelf je problemen onder ogen moet komen èn moet aanpakken.

Jij gaat dit helemaal niet zelf oplossen. Dan had je dat namelijk allang gedaan. Het is namelijk geen hogere wiskunde wat hier door diverse users wordt geadviseerd, met een beetje googelen had je zulke adviezen ook kunnen vinden. Je zoekt een luisterend oor schrijf je, maar het lijkt meer of je een bevestiging van je waanbeelden (over blowen, vriendschap, sport, psycholoog) zoekt. Misschien moet je op eBay eens zoeken naar een luisterend oor zolang je doof blijft voor de adviezen die men geeft.
Ik vind dat je een klein beetje van stapel loopt met je uitspraken. Stopt een zwaar verslaafde zomaar cold tukey omdat die wil dat er wat verandert in zijn leven ? Ik wil gewoon persoonlijk zelf niet naar een psycholoog om daar een nummertje te zijn, of om het simpel te noemen : Om goed voor lul te staan bij de mensen die ik nog heb ;). En als jij zegt dat ik dit helemaal niet zelf ga oplossen motiveert me dat alleen maar meer, stuur me een berichtje in wat maandjes?

quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 08:03 schreef TaMieke het volgende:

[..]

Ik snap dat je je er graag zelf uitred en dat is ook goed. Maar soms moet je, vooral aan jezelf, toegeven dat dat niet lukt.
Je geeft aan dat je al eens gestopt bent met blowen, maar later weer begon uit verveling. Het stoppen met blowen heeft je toen dus ook geen verandering gebracht. Als je nu stopt en verder niets veranderd, beland je over een paar maanden weer op hetzelfde punt.

Ik zeg ook niet dat je direct vandaag of morgen naar een psycholoog moet gaan. Tuurlijk wil je het voor iedereen goed doen, wie niet?! Ik herken dat heel erg. "Wat zullen ze wel niet over me denken?" "Doe ik het wel goed?" Maar je bent zelf ook belangrijk.
Als mensen je niet meer als capable beschouwen op het moment jij ergens anders hulp zoekt, moeten zij zich ook eens nalaten kijken. En heb jij hun vooral niet nodig.

En wat betreft het sporten. Zie het dan los van die spieren of het breed worden of wat dan ook. Het is een activiteit waarbij je buiten komt, waarmee een klein stapje maakt naar een actiever leven. Want dat wil je.....tenminste, dat zeg je. Wat is het verschil tussen; school -> Netflix -> slapen of school -> sporten -> slapen? (en na het sporten kun je vast nog wel even netflixen ;) )Het is alleen een andere invulling van je vrije tijd.
Is er niet iets anders dat je leuk vindt? Misschien een cursus volgen of een of ander groepje waarbij je je aan kunt sluiten?!

Denk er over na, laat het even op je inwerken. Ik heb ook de neiging de hakken in het zand te zetten. Overal een "ja maar...." op te bedenken. Tot ik er langer over na ga denken en dan meestal inzie dat diegene toch wel een goed punt had. :@
Daar ga ik me komende tijd ook op storten om mezelf wat beter te leren kennen, wat ik nu echt leuk vind. Ik ben me er ook van bewust van dat als ik niets verander het over een paar maanden misschien weer kassa is, dus dit keer wil ik het wat anders aanpakken. Ik vind zat dingen leuk, alleen iets waarbij ik sociaal kan zijn is nog even goed zoeken. Het is soms wat lastig om een goede maat te vinden als je van dag tot dag leeft en ook een klein beetje gek bent net als mij...

quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 10:06 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Tja, als ik je replies lees zie ik toch echt vooral redenen om dingen niet te doen.
Een topic openen is een eerste ministapje. Maar je bent op dit moment nog geen stap verder dan waar je dit topic mee begon. Ik snap ook wel dat je je leven niet in twee dagen kunt omgooien. Goed dat je gestopt bent met blowen, dat is iets concreets! Ben benieuwd of je verschil gaat merken in energie en daadkracht. Ik denk het wel.

Maar ga voor jezelf nu ook een stappenplan maken om de rest van je leven om te gooien. Welke hobby ga ik proberen, welke sociale activiteiten ga ik doen om uit mijn isolement te komen. Welke acties zijn daarvoor nodig, wanneer ga ik die uitvoeren etc. En vooral: wie heb ik daarvoor nodig? Want volgens mij deel je heel weinig met je omgeving over wat je bezig houdt.

Je post ook over falen, als je omgeving zou weten wat jou bezig houdt. Je weet helemaal niet of die vooronderstelling klopt. Ga het eens aan, ga met je ouders om tafel zitten en deel je zorgen. of praat met iemand buiten je familie, die ervoor is opgeleid om jou te helpen andere gedachtenpatronen aan te nemen, maar ja, dat wil je niet...

Ik zie je nog vooral posten dat je 'gaat denken over', 'wellicht gaat kijken naar' etc. Je moet dingen gaan DOEN.

Of niet natuurlijk, jouw keus. Maar dan heb je dit topic ook niet nodig.
Mijn replies, zijn wel mijn gedachtes hoe ik erover denk oftewel mijn insteek... alleen zo kom ik erachter dat ik ook echt eens iets moet gaan veranderen. Kan wel overal op ja-knikken, en vervolgens nog niks uitvoeren, dan ben ik toch ook maar een neppe flikker? Ik ga werken aan een lijstje met dingen die ik wil gaan uitvoeren. En ja ik deel heel weinig maar dat is altijd al zo geweest, ben niet z'n pratert over mezelf. Mijn ouders en ik hebben al niet z'n hechte band/klik. Dat ga ik niet verergeren, het is nooit hun ze fout geweest. Ik weet toch al, als ik het huis verlaat ergens rond mijn 25-30ste dat ik niet om hulp hoef te vragen. En dat ze de vlag uit zullen hangen wanneer ik weg ben. Zonder dit topic had ik het niet gezien dat ik iets moet gaan DOEN, nu alleen nog hoe.

[ Bericht 7% gewijzigd door Al-di-la op 13-04-2017 20:08:35 ]
  donderdag 13 april 2017 @ 21:39:26 #46
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_170200837
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 20:01 schreef Al-di-la het volgende:

[..]
Ik wil gewoon persoonlijk zelf niet naar een psycholoog om daar een nummertje te zijn, of om het simpel te noemen : Om goed voor lul te staan bij de mensen die ik nog heb
Je staat al lang voor lul als die blowende eikel zonder vrienden die te laf is om professionele hulp te zoeken en en passant de halve wereld als losers beschimpt omdat zij dat lef wel hebben.
Waarom zouden mensen vrienden met je willen worden? Ze hebben geen ruk aan je.
pi_170201857
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 20:01 schreef Al-di-la het volgende:
Ik vind dat je een klein beetje van stapel loopt met je uitspraken. Stopt een zwaar verslaafde zomaar cold tukey omdat die wil dat er wat verandert in zijn leven ? Ik wil gewoon persoonlijk zelf niet naar een psycholoog om daar een nummertje te zijn, of om het simpel te noemen : Om goed voor lul te staan bij de mensen die ik nog heb ;). En als jij zegt dat ik dit helemaal niet zelf ga oplossen motiveert me dat alleen maar meer, stuur me een berichtje in wat maandjes?
Lees dit anders nog een keer:

quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 19:59 schreef DoubleDip het volgende:
Half Nederland heeft wel eens bij een psycholoog gezeten voor wat dan ook. Niks om je voor te schamen.
Je denkt misschien dat je de enige bent, maar dat is echt niet zo. Dat mensen er nooit over praten wil niet zeggen dat niemand die je kent er wel eens heeft gezeten. Naar de psycholoog gaan is lang niet alleen voor mensen die 'gek' zijn (en wat is dat dan?), juist goed als je het heft in eigen hand neemt en hulp gaat zoeken voor je problemen.
pi_170203880
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 22:04 schreef DoubleDip het volgende:

[..]

Lees dit anders nog een keer:

[..]

Je denkt misschien dat je de enige bent, maar dat is echt niet zo. Dat mensen er nooit over praten wil niet zeggen dat niemand die je kent er wel eens heeft gezeten. Naar de psycholoog gaan is lang niet alleen voor mensen die 'gek' zijn (en wat is dat dan?), juist goed als je het heft in eigen hand neemt en hulp gaat zoeken voor je problemen.
Ik heb het even opgezocht, ik betaal mijn zorgverzekering zelf. En dat is dus de goedkoopste
variant mogelijk, en er word nihil vergoed. Om eventjes 70 á 90 euro per uur af te tikken.... krijg ik meer de neiging om mijn opleiding om te gooien... ook hier helaas geen geld boompje jongens.
pi_170204410
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 22:51 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Ik heb het even opgezocht, ik betaal mijn zorgverzekering zelf. En dat is dus de goedkoopste
variant mogelijk, en er word nihil vergoed. Om eventjes 70 á 90 euro per uur af te tikken.... krijg ik meer de neiging om mijn opleiding om te gooien... ook hier helaas geen geld boompje jongens.
Kunnen je ouders je niet financieel steunen? En heb je geen spaargeld waar je het van kan betalen?
pi_170204641
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 23:03 schreef DoubleDip het volgende:

[..]

Kunnen je ouders je niet financieel steunen? En heb je geen spaargeld waar je het van kan betalen?
Ook mijn vader gaat niet de hele dag werken zodat ik een uurtje mag kletsen. Spaarrekening waar nog net genoeg opstaat voor als mijn auto gebreken krijgt... naja ik los het allemaal lekker zelf op.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')