abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168930944
registreer om deze reclame te verbergen
Pfff Stippel, je bent er zo te lezen maar druk mee... Begrijpelijk dat we je wat minder zien hier. :*

Pinq,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sillie, cool dat W nu leert stappen!

Lief filmpje Bloesem O+

Basisschool ben ik nog niet mee bezig, hier heb je d'r een paar, maar ik geloof niet dat daar nou veel verschil in smaak aan zit zeg maar. Wel of niet een continu-rooster, that's about it. En al helemaal geen hippe dingen als Jena, montessori of VS.

Oh en Sillie, heb als kind van ketters ook op een christelijke school gezeten. Hou je niks aan over. Ja, hooguit een kind dat keihard "Leeeees de bijijijbel, bid elke dag" blert in de Albert Heyn. (aldus mijn moeder...)

Leuk om een verzameling plaatjes van de ongeveer-even-oud-jochies te zien. O+
pi_168933953
Leuk al die foto's O+ Ik zag gisteren ook nog een raceminion voorbij komen :D

Scholen hebben we ons een tijdje geleden in verdiept en daarna ben ik afgehaakt (in die zin dat de matige beoordelingen en scores van de diverse scholen hier in de buurt mij nogal demotiveerden). Op de fb-pagina van mijn wijk werden laatst wel wat tips rondgestrooid dus daar ga ik binnenkort nog eens goed naar kijken. Ik denk dat we echt meerdere rondleidingen/informatiedagen moeten bezoeken voor een betere beeldvorming dan alleen die resultaten op papier. Dat zou ik jou ook adviseren Sillie: ga gewoon eens kijken bij die christelijke school. Wie weet valt het allemaal wel mee.

Oja Faptist: ik raakte ook een beetje overprikkeld van die kleutergroepen op die Vrije School, dus je bent niet de enige ;) Het idee is leuk en spreekt mij wel aan, maar ik denk niet dat de VS iets voor ons is. Sowieso is het ook wel een aardig eindje uit de buurt hier.
pi_168935200
Gaat rap hier! Lees soms te weinig mee merk ik al wel ;) Leuke foto's!

Hier is de kleine alleen maar zieker, piekt tegen de 40 graden koorts, diarree en spugen. Contact gehad met kinderarts en die verteld dat het heetst..even aankijken dan maar weer.
pi_168936237
registreer om deze reclame te verbergen
Beterschap, Bastoenie!

Ik weet op het moment niet zo goed wat ik met dreumes moet. Bij oppas hoor ik steeds hoe gezellig het is geweest terwijl hij bij mij alleen maar schreeuwt, gilt, huilt en zeurt. Werkelijk niets is goed, bij alles is het wringen.
Ik geloof best dat het een fase is, maar ik word er zo verdrietig van :'(
pi_168936342
Wat ik eens gelezen heb LeSage, en daar kan ik me wel in vinden is dat hij zich bij jou zo vertrouwd voelt dat alle negatieve gevoelens er ook uit komen. Dat vond ik wel een fijne manier om naar deze buien te kijken.

Desalniettemin: sterkte! :*

M'n eerste nacht weg van dreumes overleefd. In tijden niet zo slecht geslapen :') ...Ik verheug me hem morgen weer te zien!
pi_168936773
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2017 11:50 schreef LeSage het volgende:
Beterschap, Bastoenie!

Ik weet op het moment niet zo goed wat ik met dreumes moet. Bij oppas hoor ik steeds hoe gezellig het is geweest terwijl hij bij mij alleen maar schreeuwt, gilt, huilt en zeurt. Werkelijk niets is goed, bij alles is het wringen.
Ik geloof best dat het een fase is, maar ik word er zo verdrietig van :'(
Ik herken het een beetje. Hier ook een tijd zo geweest. Deels door de reden die Jagar noemt (bij mij voelt hij zich veilig om alles te uiten) dus we knuffelden toen even nog meer dan we al doen en ik probeerde hem het gevoel te geven dat zijn boosheid/frustratie/verdriet er ook mag zijn, maar hier kwam het ook goed na ander spelaanbod.
Dus ander speelgoed (babyspeelgoed eruit, dreumesspeelgoed erin) en hem meer zelf laten doen.
Vooral van dat laatste groeit Twix enorm. Zelf de trap op, zelf de bank op, zelf in de TrippTrapp klimmen, zelf in de auto klimmen, was in de wasmachine doen, schoenen in of uit de kast doen, Pampers uit de verpakking halen en in het mandje leggen, enz enz. Uiteraard met mij erbij zodat ik hem kan opvangen/begeleiden.

Het is een fase. Er gebeurt zoveel in die koppies, ze ontwikkelen soms harder dan ze kunnen verwerken. Bij jou toont hij dat, jou vertrouwt hij. Niet altijd makkelijk, wel heel mooi. :*
pi_168937041
registreer om deze reclame te verbergen
Ik denk ook wel dat jullie gelijk hebben.
Het probleem zit deels ook wel in het feit dat hij de dingen die jij aangeeft, Malteser, nog niet kan. Hij wil zo graag alles zelf doen, maar bijvoorbeeld door het niet-lopen is het vaak nog te moeilijk.
De frustratie die hem dwars zit, de vermoeidheid, maar niet willen toegeven aan slapen, het zit in de weg. En ik vind het moeilijk om hem te helpen.
pi_168937488
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2017 12:37 schreef LeSage het volgende:
Ik denk ook wel dat jullie gelijk hebben.
Het probleem zit deels ook wel in het feit dat hij de dingen die jij aangeeft, Malteser, nog niet kan. Hij wil zo graag alles zelf doen, maar bijvoorbeeld door het niet-lopen is het vaak nog te moeilijk.
De frustratie die hem dwars zit, de vermoeidheid, maar niet willen toegeven aan slapen, het zit in de weg. En ik vind het moeilijk om hem te helpen.
Dat was hier toen ook rond die periode van nog net niet/net wel zelf kunnen lopen. Maar klimmen kunnen ze al voor ze lopen. Twix klimt al sinds oktober zelf de trap op, hij loopt sinds december.

En dingen als samen de was uitsorteren (3 manden en dan samen verdelen), naar de wasmachine toegaan en hem dan 'opdrachtjes geven' om te helpen met het erin stoppen? Dat soort simpele dingen. Maar misschien doe je dat allang!
Helpen is hier het toverwoord, daar gaat hij al van groeien nog voor we iets gedaan hebben.
Oud papier in een doos stoppen is Twix een kei in. En ook in het er weer uit halen. En helpen poetsen (met een nieuwe ongebruikte Ikea) afwasborstel.
pi_168938071
Hier ook een dreumesdraak. Als ik m in bed leg voor zn middagdutje weigert meneer te gaan slapen. Doet een willekeurig iemand anders dat, geen probleem, hij slaapt binnen 5 minuten. Ik wordt er geirriteerd van, heb zelf dat uurtje rust zó erg nodig :'(

Hij heeft wel nieuwe features, oa zelf op zn stoel klimmen, dan op de eettafel kruipen, en daar een dansje doen :X
pi_168938210
Herkenbaar dat draakgedrag bij mams en soms ook paps en niet bij een ander! Heb me altijd getroost met de gedachte die al eerder is aangegeven: je durft je bij mij zo te gedragen omdat je weet dat ik onvoorwaardelijk van je hou, maar vermoeiend en soms heel frustrerend blijft het. Peuter had dat veel meer dan huidige dreumes. Hij is over het algemeen wat makkelijker met alles (kan heel kwaad worden, maar dat is ook zo weer over). Zeker rondom dingen-nog-niet-kunnen wordt er wel gemiept en soms gebruld. Net het lopen doorgekregen en ook nog een onderste kies door en het is weer vrolijkheid ten top O+ (tot het volgende dingetje natuurlijk :+ )
pi_168938348
Wat mij trouwens weleens hielp (en gefrustreerde dreumes vast ook wel wat) was bij zeer grote frustratie mijn medeleven betuigen (wat vind ik het toch naar voor je dat je je zo voelt e.d.). Zelfde bij naar-bed-want-moe-maar-strijd-want-niet-willen: 'ik weet dat je heel moe bent dus ik ga je naar je bedje brengen en ondanks dat je dat niet lijkt te willen leg ik je er even in met een knuffel en een kus.' Klinkt wat suf, maar mijn peuter kalmeerde er altijd wel een heel eind van en als ze echt niet kon slapen haalde ik haar er na x min (afhankelijk van intensiteit protest) gewoon weer uit
pi_168939035
Dusch, de dreumes had een goede reden niet te willen slapen: enorme poepplosie :X De tweede romper van vandaag die rechtstreeks een sopje in kon... Even in bad gegaan, en nu toch :Z :z :Z En ik heb even quality time met kleuter, en teken achtbanen en schapen op een krijtbord :+
pi_168939412
Foto's O+ Zo leuk die even oude jochies!!!

Dreumesdrakigheid herken ik van de oudste, jongste is zoals Vosje beschrijft. Sterkte ermee allen! Laten helpen is hier ook altijd succesvol.

Slapen overdag gaat hier wel als bij MM. Ik besteed het in bed leggen graag uit aan man of anderen want daar lukt het zonder problemen, mij kost het meer moeite. Terwijl hij meestal wel graag wil slapen. Ik zeg dan vaak iets als dat ik hem toch even in bed leg om te proberen en als het niet lukt om te slapen dat dat niet erg is en dat ik hem dan gewoon weer kom halen. Maar na twee keer in bed leggen zonder succes is mijn geduld ook wel ongeveer op. Want idd mijn eigen behoefte aan een uurtje maar één kind.

ik was nog benieuwd hoe alle zwangeren het trekken met dreumes! Beetje te doen?
pi_168940798
Mijn dreumes is een schatje momenteel. Hij helpt met dingen aangeven als ik het vraag en speelt heel zelfstandig. Hij is vandaag heel netjes meegelopen naar het consultatiebureau waar hij alle nieuwe moeders heeft vertederd en heeft laten zien dat hij briljant is omdat hij alle vormpjes al zonder problemen in de vormenstoof kon doen. Ik dacht dat dat normaal was? Vanaf dat hij een jaar was deed hij dat al, net als puzzelen (wel beide met wisselend succes toen nog), maar de mevrouw deed alsof het heel bijzonder was. Qua taal loopt hij wel achter, maar niks om ons zorgen over te maken. En hij zit netjes op het gemiddelde qua gewicht/lengte.

Maar goed, twee weken geleden lag ik doodmoe en met harde buik in bed omdat hij in de bibliotheek niet meer weg wilde en alleen maar aan het gillen en planken was (lastig om hem dan in de wagen te hijsen, dus eerst maar naar buiten tillen), nadat we al eerder van opa naar de fiets moesten lopen wat hij ook al weigerde. Ik ben toen tegen mn grens aangelopen en mijn man neemt sindsdien ook wel veel zorg van mij over als hij thuis is. Ik mag tegenwoordig elke weekenddag uitslapen (als we geen plannen hebben), en hij brengt O naar bed en doet het tandenpoetsen (O heeft de neiging om dan te gaan schoppen, recht in mijn buik). Daarnaast poetst hij de vloer na het eten en als we boodschappen gaan doen loopt hij met O omdat O bij mij nu altijd in de wagen moet en hij dan dus ook even buiten kan lopen. Sindsdien voel ik me wel veel beter, maar dat kan dus ook komen doordat O nu gewoon even een goede periode heeft met vooral veel lachen en meewerken, de boze buien zijn momenteel makkelijk te verhelpen door een boekje te pakken.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_168941296
Hier helpt het (daar is wel even over gedaan) aan te kondigen wat we gaan doen. Over vijf minuutjes gaan we uit bad. Over een minuutje gaan we uit bad. Geef alvast maar de spulletjes aan voor in het bakje.
We gaan uit badje, het is echt tijd.

Als hij dan weigert geef ik aan. Ik tel tot drie en bij drie helpt mama jou uit badje. Vaak gaat hij bij twee al staan om uit badje te komen. Hij krijgt geem straf of zo. Ik help hem enkel uit badje.

Dat werkt ook bij ons in de winkel/biep/bij oma weggaan.

Daarnaast helpt hij bij alle stappen, maar dat doet hij eigenlijk al vanaf dat hij zelfstandig kan zitten. Net zoals Malthezer omschrijft.

Dwarse driftbuien zijn lastig!
Schudden voor gebruik
pi_168941937
Snapt hij die tijdsaanduidingen dan al een beetje Stippel? O begrijpt daar nog niets van. Die was gisteren boos omdat ik zei "eerst met papa mee omkleden, en daarna gaat mama een boekje met je lezen". Vervolgens rende hij enthousiast naar de kast met boekjes, om te gaan huilen toen bleek dat we nu nog geen boekje gingen lezen.

"boekje" staat hier nu dus ook op de verboden woorden-lijst, tenzij we daadwerkelijk een boekje gaan lezen. Net als cracker, brood, eten en pap, die mogen ook alleen uitgesproken worden als hij die krijgt, niet voor bijvoorbeeld het boodschappenlijstje :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_168942862
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 15:05 schreef Mineola het volgende:

ik was nog benieuwd hoe alle zwangeren het trekken met dreumes! Beetje te doen?
Nee. Haha. Ben zo misselijk (inclusief spugen) :') vooral 's avonds. Ik red me met de gedachte dat alles uiteindelijk goed gaat komen :s)
Nog een paar weken, dan is dat als het goed is weer beter, hebben we weer een eigen huis en hoop ik dat drakendreumes weer gewoon zijn toffe zelf is.
pi_168943503
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 17:33 schreef FlyingFish het volgende:
Snapt hij die tijdsaanduidingen dan al een beetje Stippel? O begrijpt daar nog niets van. Die was gisteren boos omdat ik zei "eerst met papa mee omkleden, en daarna gaat mama een boekje met je lezen". Vervolgens rende hij enthousiast naar de kast met boekjes, om te gaan huilen toen bleek dat we nu nog geen boekje gingen lezen.

"boekje" staat hier nu dus ook op de verboden woorden-lijst, tenzij we daadwerkelijk een boekje gaan lezen. Net als cracker, brood, eten en pap, die mogen ook alleen uitgesproken worden als hij die krijgt, niet voor bijvoorbeeld het boodschappenlijstje :')
Ja dat snapt hij ondertussen al goed. Dat ... minuten nog even spelen en dan iets doen is.
En nu dat het ook nu is.

Ook begrijpt hij eerst dit dan dat.. maar natuurlijk ook niet in een keer. Dat ging geleidelijk en met veel herhalen. Ik som dan ook niet een half uur van te voren op.
Maar iets van
We gaan naar boven, schone luier, pyjama aan. Als we boven zijn herhaal je ik schone luier, pyjama aan en voeg ik er tandjes poetsen bij. (Om maar een voorbeeld te geven)

Maar lars vindt het fijn om vooruit te weten wat we gaan doen.
Schudden voor gebruik
pi_168944320
Hier zijn de dreumesdrama's net voorbij (kssst, scheer je weg Fok!wet). Samen met de twee tandjes lijken we een update te hebben gekregen. Ze kan inmiddels zelf liedjes zingen en vertelt me welke liedjes ik moet zingen. Ze laat ons schrikken door BOE te roepen. Komt ons kriebelen. Zegt dan er komt een spinnetje aangelopen ("omt ie otjie olotjee iehhihihihihi"). O+ En sinds vandaag kan ze tot tien tellen. "Eenteezeszeejeetieeen"

Veel beter dan het wanhopige gevoel van vandeweek. Alleen maar liefde op het moment. *;
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_168944337
Oké, het is gewoon niet zo onze dag. Nadat ik al gespuugd had ging ik net S. naar bed brengen. Flesje gehad, pyjama aan, knuffel erbij en dicht tegen me aan naar zn bedje toe lopen. Spuugt hij werkelijk alles onder, inclusief mijn gezicht en kleren. :{
Nu na een douchebeurt van ons samen en een was in de machine ligt meneer te slapen en kan ik eindelijk op de bank liggen. Wachten tot het eindelijk morgen is en hopelijk een iets toffere dag :P :')
pi_168944700
Pfoe, dat is echt je dag niet LeSage. Hopelijk morgen beter inderdaad! :*

Fijn dat het zoveel beter gaat, Kris. Het klinkt heerlijk inderdaad O+
pi_168945001
Ik word dan wel weer helemaal gelukkig van die berichtjes over jullie awesome dreumessen!
Zingen, vanalles snappen en zelf doen O+
pi_168945647
Pfff LeSage, dat klinkt als een hele zware avond. Gelukkig lig je nu op de bank!

Fijn dat het beter gaat Kris!

Ik moet altijd zo lachen om A als we "Nijntje op de boerderij" lezen. Ik benoemde altijd alles wat A aanwijst en inmiddels wacht ze tot ik iets zeg en dan wijst zij het aan (en alles goed uiteraard :7 ). Maar op de laatste pagina staat een vogelverschrikker. Als ik die zeg kijkt ze me altijd aan van "Een wat??? Heet dat serieus zo???", om hem dan met een bedenkelijk gezichtje aan te wijzen. Meestal gaat ze dan nog 5x terug naar die vogelverschrikker en elke keer kijkt ze hetzelfde :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_168946267
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 19:29 schreef Krisvc het volgende:
Hier zijn de dreumesdrama's net voorbij (kssst, scheer je weg Fok!wet). Samen met de twee tandjes lijken we een update te hebben gekregen. Ze kan inmiddels zelf liedjes zingen en vertelt me welke liedjes ik moet zingen. Ze laat ons schrikken door BOE te roepen. Komt ons kriebelen. Zegt dan er komt een spinnetje aangelopen ("omt ie otjie olotjee iehhihihihihi"). O+ En sinds vandaag kan ze tot tien tellen. "Eenteezeszeejeetieeen"

Veel beter dan het wanhopige gevoel van vandeweek. Alleen maar liefde op het moment. *;
wat ontzettend knap!

Wurm zingt maar twee liedjes mee...

Nanananaaaa lalalala (assepoester O+)
En sinds vandaag een zelf verzonnen pizzalied :') "pizzafeestje! Pizza! Pizza!" Inclusief gebaren van eten en een pizzapunt en random dansen... hij zingt dan pizza klappent mee terwijl we naar pizza in de oven kijken :')

Wurmt houdt van mee helpen met koken en vooral eten!
Schudden voor gebruik
pi_168946427
Ik krijg gelijk ranzige McDonald burger te zien in de advertenties!
Schudden voor gebruik
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')