abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169622782
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:29 schreef Jagärtrut het volgende:
Vraagje: ik ben het weekend weg van t. Kom zondagmiddag weer terug. Heb m'n pomp ingepakt, maar een onderdeel vergeten. T is 18 maand en drinkt nog 2-3x per dag. Als m'n borsten het qua stuwing enzo aankunnen, zou m'n productie weg zijn na geen bv en niet pompen van vrijdagavond tot zondagmiddag?
Bij mij kon het maar het zal ook wel erg vrouw afhankelijk zijn. Niet dat je nog heel veel aan mijn antwoord hebt want het is al bijna zondagmiddag.

Heeft er iemand ervaring met kolven voor de bevalling? Bij de andere twee niet gedaan maar had nu in eens het idee dat ik het wel zou kunnen doen. Ik had al gezien dat je de melk in van die spuitjes bewaart die je bij de apotheek kan kopen.
Ik vraag me wel af hoe groot de kans is dat er bijvoeding nodig gaat zijn, bij de andere twee ging het allemaal probleemloos.
pi_169623143
Als je nooit bijvoeding nodig hebt gehad en je zwangerschap nu ook probleemloos verloopt, vraag ik me af of de inspanning de moeite waard gaat zijn. Ik heb het zelf uiteindelijk daarom niet gedaan.
Je kunt vanaf 37 weken gaan kolven, met de hand en dat levert een druppel tot een paar milliliter colostrum op. Dat vang je dan op en vries je in. Ik weet niet precies hoe vaak per dag het standaard regime is, maar met twee loslopende kinderen denk ik dat 2x het meest reëel is.
pi_169623503
Goede vraag, is het me de moeite waard. Twee keer per dag klinkt eerlijk gezegd ook als een hele tijdsinvestering. Ergens had ik in mijn hoofd zitten dat ik de elektrische pomp er wel kon opzetten en dan , na een paar keer kolven, een aantal spuitjes vol zou hebben maar dat is natuurlijk onzin, haha.

Misschien eerst zorgen dat ik alle babykleertjes gewassen heb enzo en dan kan ik daarna altijd nog kijken :D
pi_169623905
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb het gedaan, vanaf 37 weken idd, eerst een keer per dag en later twee. Ik deed t dan als volgt; douchen en dan in de warme badkamer met de hand kolven, opvangen in een aventbeker en daaruit opzuigen met een spuitje. 5 ml (= 1 spuitje) per keer, tot ik 100 ml had. In t begin duurde t wel 30 minuten tot ik klaar was, op t eind 10. Ingevroren met naam/datum en volgnummer erop. Er zijn er 3 meegegaan naar t ziekenhuis voor de zekerheid (niet gebruikt), de rest ligt nog in de vriezer :+

Hier was de reden een klein eerste kind (P<2,3) dat met kv bijgevoed moest worden, en dat wilde ik voorkomen dit keer :)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_169624030
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:30 schreef WupWup het volgende:
Kan je echt goed in de diepte voelen of doet dat te veel pijn? Toen ik een borstontsteking had, dacht ik ook dat het soepel was, maar met dat de pijn wegging, bleek er toch echt wel een verstopping onder te zitten.
Je hebt gelijk, na even doorvoelen en het vergelijken van de beide borsten zitten er wel degelijk wat hardere plekken. Ik voel me ook belabberd.. Ik heb I even uitgebreid laten drinken. Hopelijk ben ik er snel weer vanaf. Ik zat te denken of er een verband is met de pseudokroep die I had dit weekend. Maar op de tepel zitten geen kloven of wondjes dus dat lijkt me vergezocht.

Kolven aan het einde van de zwangerschap zou ik ook alleen doen als je denkt dat bijvoeding nodig zal zijn. Of als het je eerste kind is en je onzeker bent of het wel goed op gang zal komen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169647533
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:09 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, na even doorvoelen en het vergelijken van de beide borsten zitten er wel degelijk wat hardere plekken. Ik voel me ook belabberd.. Ik heb I even uitgebreid laten drinken. Hopelijk ben ik er snel weer vanaf. Ik zat te denken of er een verband is met de pseudokroep die I had dit weekend. Maar op de tepel zitten geen kloven of wondjes dus dat lijkt me vergezocht.

Kolven aan het einde van de zwangerschap zou ik ook alleen doen als je denkt dat bijvoeding nodig zal zijn. Of als het je eerste kind is en je onzeker bent of het wel goed op gang zal komen.
Hoe is het? Krijg je die borst goed leeg?
  maandag 20 maart 2017 @ 19:52:01 #257
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_169660603
registreer om deze reclame te verbergen
Jeetje beterschap Franny!

Hier lijkt het na 19 maanden borstvoeding voorbij te zijn, gek idee hoor!
De laatste tijd was het eigenlijk alleen nog maar 1 keer per dag een beetje sabbelen en aan mn haar wriemelen, echt drinken was het al niet meer te noemen. Nu 2 dagen overgeslagen vanwege logeren en vandaag voor het eerst niet meer aangeboden en hij leek het niet te missen :P
Ik heb geen laatste foto helaas, maar verder was ik er zelf ook wel klaar mee inmiddels :@
Niet gedacht dat ik het zo lang zou volhouden, zeker niet na die hele zware eerste maand. Maar het is goed zo :)

[ Bericht 0% gewijzigd door MissBliss op 20-03-2017 20:04:20 ]
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_169661030
Ja, beterschap Franny, hopelijk is het al wat beter.

MissBliss, wat een mooie lange periode :Y

Ik vind het voeden weer zo gezellig met mijn bijna-12-weken baby O+ Zo lief die handjes, geen krampjes meer vlak erna, knus! O+
pi_169661102
Mooi hoor MB. O+

Ik word hier gek. Mijn lichaam kent maar twee standen: traag druppelen en spuiten als een supersoaker. }:| In het geval van het eerste wordt L. boos omdat het niet opschiet, indien het tweede kan ze niet omgaan met de harde straal. Die idyllische plaatjes die hier wel eens voorbij komen zijn bij ons dus totaal niet aan de orde, elke voeding (muv de nachtvoedingen) lijkt meer op een partijtje worstelen en dat ben ik zo enorm zat. Ik hoop dat ze snel wat sterker wordt en beter met de straal om kan gaan. De eerste tsr weg laten lopen helpt niet, want een minuut later volgt er weer een en weer een minuut later weer een. Tegen de zwaartekracht in voeden ook niet, dan wordt ze nog bozer.

Niks aan op deze manier, maar stoppen is ook geen optie want ze drinkt niet/nauwelijks uit de fles. Als er bv in zit drinkt ze nog wel eens 10cc, maar kv weigert ze volledig. :{

Morgen bel ik een lk, maar ik vraag me af wat die nog kan doen..

Ik moest het even kwijt geloof ik. :@
pi_169661396
Ai Selvaria, dat klinkt ook naar en niet leuk zo. Het was hier ook een tijdje geworstel bij en ongelukkig na bijna elke voeding en dat ging ook vrij plotseling weer weg (vandaar juist mijn blije post), dat hoop ik voor jou ook. Goed dat je een lk inschakelt, die heeft vast nog wat extra tips. Kan het nog iets reflux-achtigs zijn? Of is het echt alleen bij het voeden zelf?
:*
pi_169661879
Verder gaat het heel erg goed hier nu, geen krampjes en pijntjes, maar een tevreden meisje. Dit is echt het enige dat heel vervelend is. Nu ligt ze weer te draaien met haar hoofd en te tepeltrekken. -O-
pi_169664173
Selvaria wat vervelend zo, ook omdat je nu "gevangen" zit in deze situatie. Wie weet kan de lk nog wat betekenen. :* Ik had ook bijna altijd een boze baby aan de borst, maar dan alleen bij het aanhappen. Hopelijk beseffen de mensen bij wie het vanzelf gaat en zo idyllisch is wat een groot goed dat is. O+
pi_169666511
Kan me voorstellen Selvaria dat je onderhand toe bent aan rustig kunnen voeden. Bij mij ging het allemaal best aardig (geen veel te grote melkstroom, kindjes met een snel goede techniek), maar vond en vind het gedoe rond tijden van bijregelen of weigeren (menstruatie, tanden, verkoudheid, te druk met al het andere op de wereld) altijd best intensief. Hopelijk kan een LK echt wat betekenen :*
  maandag 20 maart 2017 @ 23:12:35 #264
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169667892
Selv, zou je misschien baat hebben bij een tepelhoedje?
Ik hoop dat de lk je verder kan helpen!

MB fijn dat je zo lang hebt kunnen voeden O+.
KuikenGuppy
pi_169669584
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:05 schreef WupWup het volgende:

[..]

Hoe is het? Krijg je die borst goed leeg?
I heeft gisteren (dwz zondag) een paar keer lang gedronken. Ik heb tijdens die drinksessies veel gemasseerd. De pijn is langzaam grotendeels weggetrokken, dus het tij lijkt gekeerd. Ik was er knap beroerd van, overal spierpijn, zelfs een keer spugen ook. Maar ik geloof dat antibiotica verder niet nodig is. Ik houd het komende dagen wel goed in de gaten nog.

MB, geweldig dat je het zo lang hebt gedaan en dat jullie allebei op hetzelfde moment wel klaar zijn. Dat is echt zoals je hoopt dat het gaat!

Selvaria, ik hoop ook dat de lk je verder kan helpen, dit is erg frustrerend zo.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169672643
Vandaag 1 jaar borstvoeding! Nooit nooit verwacht dat het zou lukken en nu gewoon echt nog niet klaar O+
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_169672827
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 10:42 schreef Lamb29 het volgende:
Vandaag 1 jaar borstvoeding! Nooit nooit verwacht dat het zou lukken en nu gewoon echt nog niet klaar O+
Wauw! Wat super! En E al 1 gewoon :o Gefeliciteerd! Mooi ook he, hoe je daarin meegroeit en je 'opeens' op xx maanden zit O+

Edit: en ik lees nu verder terug.

Wat rot Selvaria, die eerste tijd is vaak zo hard werken he? Ik kan me je frustratie goed voorstellen, als je nog zoveel voedingen per dag hebt wil je gewoon dat het soepel loopt. Ook omdat je eigenlijk niet anders kan dan voeden. Goed idee om een lk te vragen, hopelijk heeft zij goeie tips! Sterkte.

En MB, mooi dat het zo eindigt! Gek idd maar tegelijk goed zo, fijn!

Franny beterschap, wat naar! Het zit je niet mee die laatste zwangere weken. Zware laatste loodjes heb je zo. :*

[ Bericht 26% gewijzigd door Mineola op 21-03-2017 10:59:53 ]
pi_169672898
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 10:42 schreef Lamb29 het volgende:
Vandaag 1 jaar borstvoeding! Nooit nooit verwacht dat het zou lukken en nu gewoon echt nog niet klaar O+
Zo gek is dat! Vliegt voorbij ook.
Schudden voor gebruik
pi_169674001
Gefeliciteerd lamb!

Selvaria, dat klinkt vervelend zeg. Wanneer komt de lk?

Het is hier nu ook goed te merken dat de borstvoeding loopt. Het gaat zo hard dat meneer zich regelmatig ontzettend verslikt :') en rustiger drinken is natuurlijk geen optie he, klokken voor het vaderland :Y)
Gister even de kolf er op gezet en trok er in 5 minuten 80 cc uit dus ja, das heftig :') hij begint wel echt spekken te krijgen al O+
disclaimer
pi_169674104
Ugh, de lk die ik wilde bellen (en vorige keer ook bij ons is geweest) was maar telefonisch bereikbaar tot 11.30 kom ik net achter. |:( Morgen maar proberen dan.

Burd, geen idee, maar dat lijkt me niet te helpen bij een snelle melkstroom toch?
pi_169674854
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 00:18 schreef Franny_G het volgende:

[..]

I heeft gisteren (dwz zondag) een paar keer lang gedronken. Ik heb tijdens die drinksessies veel gemasseerd. De pijn is langzaam grotendeels weggetrokken, dus het tij lijkt gekeerd. Ik was er knap beroerd van, overal spierpijn, zelfs een keer spugen ook. Maar ik geloof dat antibiotica verder niet nodig is. Ik houd het komende dagen wel goed in de gaten nog.

MB, geweldig dat je het zo lang hebt gedaan en dat jullie allebei op hetzelfde moment wel klaar zijn. Dat is echt zoals je hoopt dat het gaat!

Selvaria, ik hoop ook dat de lk je verder kan helpen, dit is erg frustrerend zo.
Gelukkig... Je doet al zo'n jas uit qua weerstand tijdens de zwangerschap, fijn dat je er zelf weer bovenop lijkt te komen! Neem paracetamol bij koorts, juist ook voor de kleine.
pi_169674990
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 20:06 schreef Selvaria het volgende:

Ik word hier gek. Mijn lichaam kent maar twee standen: traag druppelen en spuiten als een supersoaker. }:| In het geval van het eerste wordt L. boos omdat het niet opschiet, indien het tweede kan ze niet omgaan met de harde straal. Die idyllische plaatjes die hier wel eens voorbij komen zijn bij ons dus totaal niet aan de orde, elke voeding (muv de nachtvoedingen) lijkt meer op een partijtje worstelen en dat ben ik zo enorm zat. Ik hoop dat ze snel wat sterker wordt en beter met de straal om kan gaan. De eerste tsr weg laten lopen helpt niet, want een minuut later volgt er weer een en weer een minuut later weer een. Tegen de zwaartekracht in voeden ook niet, dan wordt ze nog bozer.

Niks aan op deze manier, maar stoppen is ook geen optie want ze drinkt niet/nauwelijks uit de fles. Als er bv in zit drinkt ze nog wel eens 10cc, maar kv weigert ze volledig. :{

Morgen bel ik een lk, maar ik vraag me af wat die nog kan doen..

Ik moest het even kwijt geloof ik. :@
Wat balen, Selvaria... Het doet me ook denken aan de bv-tijd met mijn middelste. Daar bleek uiteindelijk niet de melkstroom, maar pijn in zijn nek de oorzaak. Zou dat ook nog wat kunnen zijn? Ik heb bij hem ook eerst een lk erbij gehad, omdat het aan de hevige stroom leek te liggen. Maar uiteindelijk bleek hij gewoon niet lekker te liggen aan de borst, dat deed hem zeer en hij wilde strekken (=tepeltrekken) om dat op te lossen. Osteopaat bood daarna uitkomst.

Ik wil je niks aanpraten, maar ik weet dat het toen bij mij ook ff duurde voor ik die optie overwoog... Misschien helpt het jou ook :@
pi_169675121
Wow, SQ, dat gaat inderdaad lekker. _O_ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169676111
Fijn dat het zo lekker op gang is, SQ! Wanneer wordt hij weer gewogen? Of vind je dat niet zo interessant meer ;)

En wat tof, een jaar borstvoeding, Lamb! Hopelijk nog lang verder als jullie het beiden nog fijn vinden O+

Hier een maand borstvoeding, en vanmorgen het eerste bezoek aan het CB. Ik had al het idee dat het goed ging, en dat werd bevestigd. Van 3790 bij geboorte naar 4460 na 4 weken. Haar broer en zus (met ongeveer hetzelfde startgewicht) waren met deze termijn een kilo zwaarder, dus ik vind dit rustige groei. En ze zit ermee op de +1 lijn.
pi_169676224
Dat gaat goed zeg marel! Mooie groei :Y
Ik ben wel benieuwd wat de kleine man qua gewicht gaat doen maar ik hoef er niet voor naar het weeguurtje. Ik zie de spekken zo ook wel :') 11 april hebben we eerste afspraak :) mauw woog toen 5100 ongeveer.

Fijn dat het alweer beter gaat Franny. Op zo'n ontsteking zit je nu al helemaal niet te wachten :*
disclaimer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')