Maes? Ranzige pilsner is dat zegquote:Op donderdag 9 februari 2017 18:37 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
De nummer 1 is nog altijd van origine (voor een groot deel) Belgisch.
Biercultuur in NL met microbrouwerijen is niet veel als je het daarmee vergelijktquote:Op zondag 12 februari 2017 22:55 schreef Ringo het volgende:
[..]
Welke landen bedoel je dan? België heeft van zichzelf een prachtige biercultuur maar is daarin nogal conservatief; Duitsland hetzelfde. Zuid-Europa houdt het nog altijd bij koud pils van grote brouwerijen. Het mooiste nieuwe bier komt momenteel uit de Angelsaksische landen, de VS voorop.
Van 20 actieve brouwerijen in 1980 naar bijna 450 anno nu, kun je niet anders zeggen dan dat we op de goede weg zijn.quote:Op maandag 13 februari 2017 07:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Biercultuur in NL met microbrouwerijen is niet veel als je het daarmee vergelijkt
Neuh, niet echt. Je hebt ook al heel lang een schare Belgisch bierdrinkers. Dat verandert niks aan de onverschilligheid die pils ten deel valt.quote:Op zondag 12 februari 2017 18:41 schreef Ringo het volgende:
[..]
De populariteit van allerhande craft beers en thuisbrouwexperimenten doet toch een tegenbeweging vermoeden.
Pils is ook een lastig bier om te brouwen, dat lukt alleen onder heel gecontroleerde omstandigheden. De meeste hobbybrouwers richten zich op ale en porter (in allerlei variëteiten), de aandacht daarvoor is in Nederland enorm toegenomen, waar vroeger Belgische speciaalbieren de toon zetten.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Neuh, niet echt. Je hebt ook al heel lang een schare Belgisch bierdrinkers. Dat verandert niks aan de onverschilligheid die pils ten deel valt.
Een pils die de commerciële pilsen benaderd is inderdaad lastig te brouwen. Dat is zo dun en smaakloos dat elke minuscule onbalans opvalt. Als je iets meer body geeft aan je pils dan wordt ie veel smakelijker. Gaat wel erg dicht tegen een blond aanzitten dan kwa smaak en dan is een blond weer eenvoudiger te brouwen.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:40 schreef Ringo het volgende:
[..]
Pils is ook een lastig bier om te brouwen, dat lukt alleen onder heel gecontroleerde omstandigheden. De meeste hobbybrouwers richten zich op ale en porter (in allerlei variëteiten), de aandacht daarvoor is in Nederland enorm toegenomen, waar vroeger Belgische speciaalbieren de toon zetten.
Ben ik wel mee eens, maar tot een bepaald niveau. euroshopper is niet acceptabel, finkbräu ook niet en zo zijn er nog wel een aantal.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:25 schreef spierbal het volgende:
Mensen die zeiken dat sommige bieren vies zijn.
De bieren uit de winkel smaken nagenoeg hetzelfde, tuurlijk er zit verschil in maar ik heb nog nooit bier gehad waarvan ik oprecht kon zeggen die is vies, en anders is dat na 3 biertjes verder ook wel weer verdwenen.
Het enige wat mensen hier doen is kijk mij eens interessant doen met mijn bier kennis van wat wel en wat niet lekker is.
Beetje sneu om dat te moeten verkondigen op een internetforum.
Lowlifers.
quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:19 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb liever dat andere bier uit brabant met blauw etiket.
Dat is geen excuus om je vol te laten lopen met Heineken en Amstel etc. Dat is op zich wel heel Nederlanders als het smaak aankomt, lekker pretentieus doen over bijzondere dingen, maar de gewone dingen totaal veronachtzamen. Kunnen die mensen hun smaakpapillen aan en uitzetten of zo?quote:Op maandag 13 februari 2017 08:40 schreef Ringo het volgende:
[..]
Pils is ook een lastig bier om te brouwen, dat lukt alleen onder heel gecontroleerde omstandigheden. De meeste hobbybrouwers richten zich op ale en porter (in allerlei variëteiten), de aandacht daarvoor is in Nederland enorm toegenomen, waar vroeger Belgische speciaalbieren de toon zetten.
quote:
Paar keer gezopen in Tsjechie maar het bier was al dood toen het in het glas ging...quote:
Ooh qua hectoliters. Maes zou de beste pilsener moeten zijnquote:Op maandag 13 februari 2017 19:43 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Nee: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anheuser-Busch_InBev
Maes is Heineken.
BAVARIA HOOGquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:19 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb liever dat andere bier uit brabant met blauw etiket.
'Vo!quote:
Zelf de kleine Appie hier om de hoek heeft al een behoorlijk assortiment aan lokale biertjes. Je ziet toch wel heel duidelijk een kentering. Wel zonde van die IPA-hype. Ik heb liever een goede stout of porter.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:07 schreef Ringo het volgende:
[..]
Van 20 actieve brouwerijen in 1980 naar bijna 450 anno nu, kun je niet anders zeggen dan dat we op de goede weg zijn.
Heineken heeft dan ook al reeds geruime meerdere merken op de Engelse markt, Murphy's en Foster's bijvoorbeeld doen het daar ook goed. (En ze hebben nog een paar honderd merken, dus keuze genoeg.)quote:Op zondag 12 februari 2017 23:15 schreef Buurtzwaan het volgende:
Vraag me af of dat voor het toerisme wel zo handig is. Bij een Engelse pub drink je toch liever Engels bier dan Heiniken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |