abonnement Unibet Coolblue
pi_168542309
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden van 1-jarigen.. voor zover opvoeden mogelijk is :P




Waar we praten over poetsen met dreumesen
pi_168542370
Poetsen, schoonmaken, opruimen, allemaal dingen die we hier nauwelijks kunnen als Sjaak wakker is. Hij wil namelijk altijd onze bezem/Swiffer/stofzuiger en het is heel groot Drama als dat dan niet mag. Hij heeft een eigen bezem maar die is lang zo tof niet als die van ons.
Kleding in de kast leggen moet ik ook altijd snel doen, anders gooit Sjaak er alles weer uit. Maar ja, gelukkig vindt Sjaak Frozen heel erg leuk, en tijdens (een stuk van) Frozen kan ik heel veel doen (gister de afvoer in de keuken vervangen, vandaag een Ikea-ding in elkaar gezet...
pi_168542429
Poetsen? Wat is dat? Ik doe dat soort dingen als Koen in bed ligt, of in de keuken (hek tussen keuken en woonkamer). Hij vermaakt zich altijd prima met spelen/rommelen/tv kijken.

Koen heeft een dubbele middenoorontsteking en ontstoken keelamandelen en dus zijn eerste kuur te pakken.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_168545318
Oh wat zielig McLaura, Beterschap voor hem!

Poetsen valt hier ook niet mee als L niet slaapt. Wasjes draaien kan soms wel even als ze in haar stoeltje zit. Vaatwasser uitruimen red ik meestal net als ze even aan het spelen is. Maar ik durf haar niet echt alleen in de woonkamer te laten en dat vindt ze zelf meestal ook geen succes.
  maandag 30 januari 2017 @ 17:03:44 #5
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_168546328
Wat ik hier links opruim wordt rechts weer omgegooid.

Hier kwam ik laatst de kamer in en toen had meneer de Tripp Tripp bij het aanrecht geschoven en had er een lekkere zooi van gemaakt op het aanrecht :')

Hij houdt me flink bezig :P
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_168551396
Pf wat sneu McLaura, veel beterschap! En nog bedankt voor het filmpje, ik hoop het niet mee te maken maar als het ooit gebeurt hoop ik het zo te herkennen.

Leuk om te lezen hoe jullie omgaan met de kindjes en veiligheid. Ik ben wel van team voorzichtig denk ik, liever voorkomen dan genezen, ik laat haar bv niet alleen op de bank zitten (ze kan nog niet klimmen). Maar er zijn altijd onbewaakte ogenblikken, als ze dan valt dan reageer ik niet meteen of ik zeg "oeps" oid - vaak gaat ze dan weer verder met spelen. Als het echt pijn doet huilt ze en troost ik meteen.

Beetje "mee" laten poetsen werkt hier ook wel goed, maar liever dat 1 van ons de kleine ergens anders bezig houdt. De rest tijdens haar dutjes.

Maar als ik het zo lees is E nog relatief rustig haha. Er staat me nog veel te wachten zo te lezen :'). Oh boy. Ik geniet nog even van deze fase :+. *steekt kop in zand*.
pi_168551498
Een herkenbaar probleem ja! Ik kan in de keuken bezig zijn als ik S. in de stoel zet met eten in zijn hand.
Soms probeer ik wat te poetsen of op te ruimen, maar dan moet ik steeds terug om hem uit de keukenkastjes te trekken (tijdelijk huis, dus geen slotjes), van de hondenbak weg te halen of bij stekkers weg te houden. Ik vraag me ook steeds af wat er leuker is aan al die dingen dan zijn bergen speelgoed :')

Voor de eerste keer kapper :o dat is hier al 3 keer gebeurd. Zijn haren hangen anders echt voor de ogen en dat vind ik ook wel weer sneu.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_168552486
Poetsen, moet dat?
R heeft de kruimelzuiger geclaimd dus die kan ik niet meer aanraken zonder dramaaaa.
Verder krijgt ze weinig kleren aan, een bakje met een bodem sop en een doekje. En we hebben een schoonmaakster.

[ Bericht 0% gewijzigd door ingee op 30-01-2017 22:14:00 ]
pi_168552674
Beterschap voor Koen McLaura!

A is altijd voorzichtig geweest. Toen ze begon te rollen, legde ze haar hoofdje altijd heel zachtjes neer op de grond. Toen ze begon te staan, ging ze ook heel langzaam weer door haar knietjes naar de grond. En nu met 15 maanden loopt ze langs de meubels, maar loslaten doet ze nog niet! Dus ik hoef haar niet vaak te waarschuwen. Over kaarsen heb ik 1x gezegd dat ze heet zijn en au doen. Nu wijst ze alle kaarsen (of ze branden of niet) aan en zegt "kaars! au!" O+ Het is gewoon geen stuntpilootje ;)

Ik ben erg van een opgeruimd en schoon huis, dus loop gewoon tussendoor te poetsen/op te ruimen als A in de TripTrapp zit of in bed ligt/zit te spelen. In haar kamertje zet ik haar gewoon in haar ledikantje als ik de was/kleertjes wil opruimen of wil poetsen. Als ik in de keuken bezig ben, zet ik haar met een Swiffer in de woonkamer. Maakt ze de tafel en kast schoon ^O^ En in de badkamer helpt ze de was in de wasmachine doen. Wel opletten dan dat er geen wc-rol tussen zit ;)
pi_168555353
R kan ook heel enthousiast schone gevouwen was weer terug in de wasmand met vieze was storten. :')
pi_168556214
Mijn twee jongens stoeien het liefst de hele dag met elkaar. Rollend over de bank, rennen door de kamer, klimmen op de trap... En dan huilt er elke 5 min. eentje omdat het te wild is, er opeens gebeten wordt of aan haren getrokken... Voorzichtig doen, daar doet mijn nog-net-even-dreumes iig niet aan :').

Kapper is voorlopig nog niet nodig denk ik. Er beginnen eindelijk wat haartjes te groeien :D.

Schoonmaken met de kinderen gaat steeds beter. Als ik wil. We hebben ook een hulp 1x in de week, dus de basics zijn tussendoor echt voldoende (en speelgoed slingert bijna altijd wel rond).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_168556230
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2017 22:15 schreef ingee het volgende:
R kan ook heel enthousiast schone gevouwen was weer terug in de wasmand met vieze was storten. :')
Wij hebben 2 extra wasmanden gekocht omdat Sjaak er altijd 1 of 2 claimt.

Phaidra, nog nooit naar de kapper geweest? Sjaak is echt al 5 keer geknipt, anders had hij echt een matje en heel lange bakkebaarden.
pi_168556582
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2017 22:44 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Wij hebben 2 extra wasmanden gekocht omdat Sjaak er altijd 1 of 2 claimt.

Phaidra, nog nooit naar de kapper geweest? Sjaak is echt al 5 keer geknipt, anders had hij echt een matje en heel lange bakkebaarden.
Nope :D

Het is overal nog even kort:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_168560034
Bedankt voor alle eettips nog: ik heb alles gelezen, maar nog niet zoveel tijd gehad om te reageren. :+ Wat jullie zeiden was over het algemeen zoals ik er zelf ook insta, maar dat sparren is even fijn. N. heeft gisteren weer normaal gegeten, dus we kijken het gewoon nog even aan.

Team stuntpiloot hier. Madame heeft vorige week bedacht dat het wel erg leuk is om jezelf van de bank te werpen omdat papa of mama je toch wel vangt. :') Ik heb haar nu een aantal keer bewust laten vallen (alleen indien verantwoord natuurlijk) of net iets minder goed opgevangen zodat ze er hopelijk wel iets van leert. Verder laat ik haar lekker haar ding doen aangezien alle dingen die echt gevaarlijk zijn toch niet bereikbaar zijn.

Poetsen: als ik de badkamer ga doen of stofzuigen of zo gaat ze eigenlijk altijd lief spelen. Zodra ze doorheeft dat ik mijn achterwerk weer op de bank geparkeerd heb is die functie ook ineens weer kapot. _O- Verder is koken een feestje sinds Baard van DaD een Learning Tower voor ons gefixt heeft, echt zo superleuk!

N. reageert trouwens fantastisch op haar zusje. O+ Kusjes geven, boekjes delen ("asje Jenne, boeboe lesuh"), speentje aangeven, noem het maar. O+ Helaas ben ik nog aan bed gekluisterd ivm een fluxus, maar hopelijk mag ik vandaag even naar beneden zodat ik N. ook weer iets langer kan zien. Nu komt ze natuurlijk ook wel naar boven, maar ik mis haar toch.
pi_168561688
Wat klinkt dat mooi, Selvaria!

Ik smelt de laatste tijd steeds als S. tijdens het spelen zomaar langs me kruipt en me een dikke knuffel geeft O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_168563353
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 07:47 schreef Selvaria het volgende:
Poetsen: als ik de badkamer ga doen of stofzuigen of zo gaat ze eigenlijk altijd lief spelen. Zodra ze doorheeft dat ik mijn achterwerk weer op de bank geparkeerd heb is die functie ook ineens weer kapot.
Echt hè. Zo herkenbaar :')
pi_168564139
Maar ergens is dat toch heel logisch? Mamma is niet bezig, mamma zit op de bank, mamma kan dus met mij spelen, hoe tof is dat? MAMMA, BILLEN VAN DE BANK EN VERMAAK MIJ.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  dinsdag 31 januari 2017 @ 12:43:00 #18
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_168564174
^^^ dit dus :(

En dat duurt tot dat ze 4 zijn hoor, en nog langer vrees ik...
pi_168565793
Wat lief Selvaria! Fluxus klinkt niet mals- veel kroelen en rusten met je mini dan maar :*
Als minibaby vond peuter haar broertje wel lief (fashouwe!), maar later kwam ze er snel achter dat babybashen een prima methode is om extra aandacht te krijgen :P. Gelukkig is dat nu weer over en ontfermt ze zich nu soms echt over hem (It raap het speeltje wel op foor jou hoor! Of: Nuffel!). O+
pi_168569309
Ik was altijd van team pleurmaarraak. Maar sinds het (daar is hij weer) skippiekoeincident ben ik wat voorzichtiger.

Schoonmaken doe ik grotendeels terwijl Mies rondscharreld.
Gaat best prima.
Ze heeft nu aften in haar mond. Voor zover ik kan zien maar eentje, maar wel een hele grote. Ik mag niet goed kijken.
Ze huilt bij het eten en word s nachts meerdere keren huilend wakker.
Ik heb nu een smeerseltje, hopelijk helpt het.
Bij wolk alle aften weer weg Lu?

Beterschap voor Koen!!
  dinsdag 31 januari 2017 @ 17:21:49 #21
409579 LuDann
All the way
pi_168570163
Wat fijn dat N. zo goed op haar zusje reageert Selvaria. O+

Paidra, das nog steeds een kort koppie inderdaad! Ik vind het wel lief staan.

Qua schoonmaken, ik ben erg blij met onze hulp, ik stofzuig nooit zelf. Dingen als de was en vaatwas doe ik met Wolk erbij en dat gaat een heel stuk meer ontspannen sinds we een traphekje hebben. :+ Ze 'helpt' een deel mee en stuift verder van de ene naar de andere kamer. Gaat eigenlijk wel prima. Echt opruimen doen we als ze op bed ligt of overdag als ik een keer thuis werk en een uurtje over heb.

@mlb: wat sneu van de aften! Ik hoop dat het er bij eentje blijft. Wolk had een mond vol en die was er echt behoorlijk ziek en naar van. Echt ziek een dag of 5 en in totaal heeft het wel 2 weken geduurd voor ze er vanaf was. Ontstoken tandvlees dat er als bonus bijkwam zelfs 3 weken.
pi_168570880
M'n baby is zo ziek ;( eigenlijk alleen maar koorts, zonder verdere klachten, maar hij is er echt flink flurps van :{ zo sneu. Hele dag slaapjes en piepjes en niks eten, ander kind! Wel lekker rustig verder :') maar oh zo zielig.
Ben benieuwd of hij vannacht nog slaapt
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_168572233
Oh Pinq, dat klinkt exact hetzelfde als onze baby vorige week ;( dan hebben ze echt niets bij te zetten hè? Veel beterschap en ik hoop op een rustige nacht voor jullie! :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_168572520
Beterschap voor alle sneutjes :* Hier lijkt M. ook niet helemaal fit. Ze is steeds moe ondanks prima dutjes en nachtrust. Ze eet steeds slechter (ze hoeft nu ook haar yoghurt niet meer en dat is normaal favoriet). De poepluier van zojuist was ook echt verschrikkelijk :X Bijna weer een oldschool poepsplosie.

Ik ben stiekem wel benieuwd of ze hierna weer beter gaat eten of dat we zo gewoon doorrollen naar de eten-is-voor-baby's-fase.
  dinsdag 31 januari 2017 @ 19:23:51 #25
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_168572884
Hier ook een sneuneusje. Geen zin om te eten (geen fruit, soms geen boterham, juist wel yoghurt), hangerig, huilerig. Hij moet ook veel hoesten, t ukje, en is erg moe, want hoest zichzelf 's nachts wakker. We zijn nu bezig aan week 2, van mij mag het wel weer voorbij zijn...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')