abonnement Unibet Coolblue
pi_168891936
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 10:00 schreef LovelyLady het volgende:
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus
nee hoor! :*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_168918158
quote:
11s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 12:58 schreef tombolafan het volgende:

[..]

nee hoor! :*
Oh in dat geval:

Rocky road fudge gemaakt. Het was alleen een beetje te fudgie dus heb dat opgelost met een laagje witte chocolade
(fudge omgekeerd en dan de witte chocolade daar opgegooid en laten stollen)




De basis komt hier vandaan:
http://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/rocky-road-fudge.html

In mijn fudge zitten:
Cranberries
Walnoten
Pecan noten
Amandelen
Cashewnoten
Hazelnoten
*Bovenstaande nootjes zijn ongezouten.
Gezouten pinda's
En mini marshmellows.

:@ O+

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-02-2017 22:17:03 ]
pi_168945640
Ooooh ziet er lekker uit en klinkt nog heerlijker :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 18 februari 2017 @ 13:39:27 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168981245
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :


Welsh Rarebit Inspired Tosti


Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
pi_168997098
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 13:39 schreef RobinOok het volgende:
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :

[ link | afbeelding ]
Welsh Rarebit Inspired Tosti


Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
Ziet er wel echt heel lekker uit .!
pi_169006890
Volledig mee eens dat het er lekker uit ziet, al moet ik bekennen dat ik bij de eerste blik op de foto dacht dat er schenkstroop op de kaas lag...

en ja, ik vind het best een goed idee, die tosti, maar ik heb nu (ruim) bier op dus nu moet ik m'n laatste libanese brood (lees: wrap) beleggen met cheddar, schenkstroop en cayennepeper, gewoon om van dat idee af te zijn, hahaha...daarna mag de rest van de edamame de pan in en die peuzel ik dan lekker op met ehm...een biertje er naast of zo ;-)
  zondag 19 februari 2017 @ 18:58:39 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169007816
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. 8-)

PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
pi_169047725
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2017 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. 8-)

PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
Ik vind het er anders prima uit zien...gesmolten kaas! :9

Maar goed, hier dan ook als late lunch een bak zwarte bonen soep gemaakt,
kleurtje hoor, alsof ik m'n tafel zit op te vreten...

pi_169076250
Vanavond voor het eerst eomuk-bokkeum gemaakt, oftewel roergebakken fish cakes met wat groenten en in mijn geval enigszins pittig...met rijst.

lekker, al is het echt een bijgerecht (banchan), maar goed, het moest een keer uitgeprobeerd worden.

Hieronder met rijst:

  zaterdag 25 februari 2017 @ 13:56:40 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169134702
Wat een dunne fish cakes? Of zijn het in plakjes gesneden fishcakes?
Het ziet er een beetje droog uit zo met die rijst. Maar zal vast lekker geweest zijn. Al lijkt het me als bijgerecht wel beter. ;-)
  zaterdag 25 februari 2017 @ 14:01:25 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169134771

Shimeji On Toast


Gebakken beukenzwammen (shimeji heten die in Japan en dus de toko) met een 62°C eitje op een geroosterde boterham. Voor meer info : klikken.

En dit zit erin (alleen niet alles, want had teveel lente-ui, koriander, zout, peper, nou ja alles klaargezet):
  zaterdag 25 februari 2017 @ 18:21:03 #62
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169138981
Dat ei :9~ Sous vide gemaakt zeker? Hoe vergelijk je het met gewoon gepocheerd?
  zaterdag 25 februari 2017 @ 18:52:26 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169139526
Dat was het plan, eeeeindelijk mijn Anova inwijden. Had de houder al aan mijn snelkookpan bevestigd en kwam er toen achter dat je eerst een app moet installeren. Dus pan gevuld met warm water uit de kraan, kerntemperatuurmeter in de houder gehangen (handig ding, die houder!) en bijgevuld met kokend water tot 62 graden. Drie eitjes erin. Timer op 40 minuten. Pan op allerkleinste vuurtje. Temperatuur in de gateN houden en dan viel hendig mee. :)

Dit eitje was perfect. (eiwit weggepleurd)
En toen ik de helft op had en dacht, ik doe nog een fotoshoot bleken de twee andere eitjes "mislukt". Dooier had structuur van vette boter. Ook lekker, maar niet fotogeniek.

Gepocheerd ei lijkt altijd meer op zachtgekookt ei. Je hebt dan nog iets aan het eiwit. Nu is het eiwit snot, dat gooi ik weg. Kan je natuurlijk ook bewaren voor iets anders, maar dat is me teveel moeite.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 19:52:42 #64
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169140762
Oke, thanks. Ik wil dit ook nog eens proberen met mijn anova, maar vind het zo zonde van het eiwit. Maar dan weet ik dat ik minimaal 2 eitjes moet doen, zodat 1 eigeel het eiwit kan vervangen. :)

Maar waarom trouwens je pan op een vuurtje? Ik heb het nu twee keer zonder vuur gedaan, ging prima.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 19:54:34 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169140798
Om hem op temperatuur te houden.
De Anova hing er niet in he?

( ik gooi eigenlijk mijn hele leven al het eiwit weg. Ook van gekookte eitje. ;) Ben een echt dooiermeisje.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 20:00:56 #66
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169140925
Ah ja, ben zo duf dat ik dat alweer vergeten was :)
pi_169176355

Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:00:08 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280139
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! :)
(en dat is gemeend!)
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:01:45 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280157

Steak Sandwich


Mijn steak sandwich verslaving is nog niet voorbij....
Deze keer met parmezaanse kaas, okonomiyaki en kewpie. :9

[ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 04-03-2017 11:13:01 ]
pi_169286004
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Jeetje wat veel. Heb je dat echt opgekregen.
pi_169294787
Kwartel met spek,zuurkool,kroketjes,andijvie met dijon vinaigrette en dragonroomsaus.

pi_169328113
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! :)
(en dat is gemeend!)
Je mag best eerlijk zeggen wat je denkt. Dit was een licht voorgerecht, voor we aan de bavette en salted caramelijs met chocoladetaart gingen.
  maandag 6 maart 2017 @ 15:57:03 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169331379
Beetje een ouderwetse opmaak.

pi_169408481
Gisteren lekker met een vriend aan het koken geweest. Helaas niet de best verlichte foto's.


Het complete gerecht.


Gebakken boontjes, wortel en lenteui in knoflook, gember, palmsuiker, sojasaus en sambal. Met jasmijnrijst.


Ingelegde witte kool in sojasaus en yuzusaus. Daarop varkenshaas besprenkeld met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder). Door de patentbloem, ei en panko gehaald. Daarna gefrituurd en getrancheerd. Geserveerd met tonkatsu saus.

Niet op de foto. Komkommer, besprenkeld met zout, tijdje in de koelkast. Daarna ingelegd in rijstazijn en chili-olie.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 11:33:50 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169429633
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker! ^O^
  zaterdag 11 maart 2017 @ 11:37:25 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169429707
Deze maakte ik vorige week, maar toen had ik de steak sandwich van de week ervoor al gepost, dus ben erop gaan zitten. :P


Eendenborst met Truffelmayonaise en Okonomiyakisaus


En ja, ik weet dat er geen truffel in truffelmayonaise zit en toch vind ik het lekker.
Als ik cijfers zou geven voor combinaties dan gaf ik mijzelf een 10, deze sandwich was echt fucking lekker. *O*
pi_169478606
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker! ^O^
Was ook erg lekker. Jammer dat de verlichting zo rot is bij die vriend. Had er betere foto's van willen maken.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 11:58:12 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169763783

Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
pi_169765048
Die dingen heb ik in een videoblog voorbij zien komen (als streetfood) en lijken me juist erg lekker :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_169768788
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Waar gekocht? Ik ben nog moed aan het verzamelen om ze zelf te maken. Zie dat al helemaal mis gaan.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 17:57:10 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169769938
Gewoon bij Amazing Oriental.
pi_169770326
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:27:40 #83
63722 z80
I fink you freaky
pi_169770596
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ook in Vietnam volop te koop op straat. Zowel met octopus als met garnaal.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_169770777
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
whut :') als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft o|O
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_169770859
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef tombolafan het volgende:

[..]

whut :') als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft o|O
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie *;
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:52:43 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169771031
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:42 schreef MCH het volgende:

[..]

Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie *;
Speciale relatie in je hoof!
Maar ik kan het prima hebben ja. Mij heb je er niet mee, anderen kunnen slechter tegen je gezuig.
pi_169772758
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ik heb het ooit ergens gekocht toen een vriendin me meenam naar een "japanse markt", oftewel alleen maar anime en manga droeftoeters. Buitenkant was heel crispy en de binnenkant zacht en melig, ik neem aan dat dat niet is hoe het hoort? Want dat was erg vies :) Kwam volgens mij uit de frituur :')
  zaterdag 25 maart 2017 @ 20:27:51 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169773122
Binnenkant moet wel zacht, maar niet melig smaken. Buitenkant "gewoon" gebakken, niet echt knapperig. Net zodat het zijn vorm behoudt. Die kant-en-klare zijn heeeeeeel karig gevuld. (zie foto dwarsdoorsnede op mijn site).

Oh, ik zie dat ik vergeten ben een doorsnede van een gaar poffertje op de site te zetten. Zal ik zo nog even doen. Maar eerst hier (geen foodgawker foto's maar gewoon ter info voor de nieuwsgierigen dus):





En oja, op de verpakking staat dat je ze 5 minuten kunt frituren. Dat lijkt me echt he-le-maal niks. Of 2 minuten in de magnetron, dat is op zeker niks, dat heb ik geprobeerd en is niet te eten.

[ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 25-03-2017 20:39:36 ]
pi_169893154
ik heb die takoyaki van amazing oriental na de 2 minuten magnetron behandeling weggegooid, want dat was té erg....maar goed, jouw verhaal over de oven klinkt goed (en het ziet er erg goed uit), dus dat zal ik nog eens moeten proberen, haha.

Anyway, hier vanavond (voor de tweede keer deze week) een sub met char siu, hoisin mayo (met sriracha en limoensap), komkommer, ijsbergsla en op een paar dagen geleden op zuur gezette rode ui en wortel gegeten.

het was weer erg lekker...en nee, de char siu heb ik niet zelf gemaakt, dat was een pakje van de toko (ik geloof niet dat ik (of de Chinese restaurants waar ik ooit gegeten heb) dat zelf ooit beter heb gemaakt, dus daar kan ik volledig mee leven ;-) )

pi_169893414
Hmmm Char Siu :9~
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 8 april 2017 @ 23:53:38 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170096781
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
Speciaal voor jou: nooit vertoonde, unieke, zelfgemaakte èn zelfbedachte takoyaki. Met nashipeer, spekjes en Zeeuwse stroop.


Hollandse Takoyaki


(precieze recept staan onderaan hier)

Een volgende keer maak ik zelf stroop en doe er booze in. Weet nog niet wat...
pi_170096873
die zogenaamde poffertjes lijken me ook niet echt lekker.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 9 april 2017 @ 00:01:02 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170096950
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes. ^O^
pi_170097015
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:01 schreef RobinOok het volgende:
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes. ^O^
doe maar niet zo aangebrand. ik bedoelde die dingen die je uit de vriezer had.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 9 april 2017 @ 00:11:07 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170097082
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-)
Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt.
Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien.
pi_170111100
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-)
Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt.
Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien.
je hebt ze toch ook helemaal moeten 'pimpen' om ze eetbaar te maken? ik haat die slechtgevulde troep. zoals ook alle bapao uit de vriezer.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  maandag 10 april 2017 @ 11:22:15 #97
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_170124069
Of het lekker is of niet: de foto's zien er weer super uit! :9~
  zaterdag 15 april 2017 @ 12:52:53 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170236859
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
  zaterdag 15 april 2017 @ 14:01:16 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170237006
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:52 schreef Prego het volgende:
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
Het is ook moeilijk uit te leggen. Sorry. :D
Gewoon een keer doen. :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')