abonnement Unibet Coolblue
pi_167854249
Aangezien ik het vorige topic op heb gemaakt, bij deze een verse versie!
Eerst wat basisinformatie, geknipt en geplakt, met dank aan mijn voorganger(s):

Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!

Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's
voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie
Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een
beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Iwanius:


RobinOok:


n0a:


zeer:


Zo-is-dat:


vinnypassy:


Ben benieuwd wat er nog meer in de keukens gebrouwen kan worden!
pi_167854568
En ik zal maar meteen aftrappen met een ouwetje van mezelf die in deze tijd van het jaar van pas komt, namelijk gestoomde aubergine salade, dus geen vet-opslurpende aubergines....wel erg lekker



het recept heb ik hier vandaan: http://www.chinasichuanfood.com/chinese-eggplant-salad-recipe/
al waren er wat aanpassingen nodig, ik hou namelijk niet van koriander...ja, een zeurpiet in jullie midden, net nu de pietendiscussie weer voorbij was, sorry!
pi_167863738
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:

Honey Pork Noodle Salad

(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)

pi_167864233
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 20:10 schreef realAIVD het volgende:
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:

Honey Pork Noodle Salad

(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)

[ afbeelding ]
YUM!!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 7 januari 2017 @ 14:15:38 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167949737

Broodje Leftover Babi Ketjap


Met wat geroosterde cashewnoten, verse chilipeper en lente-ui om het op te peppen.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-01-2017 19:18:50 ]
pi_167955503
Godsamme Robin, dat ziet er lekker uit.....

:9~
Is dat zo?
pi_167956912
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!! _O_

...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
  zaterdag 7 januari 2017 @ 19:17:42 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167957656
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 18:45 schreef realAIVD het volgende:
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!! _O_

...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
pi_168052878
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 19:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.

Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).

Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....



....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)

tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4 ;)

  woensdag 11 januari 2017 @ 15:17:14 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168053330
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!

Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
pi_168053345
Dumplings zijn echt mijn zwakte
  woensdag 11 januari 2017 @ 15:27:38 #12
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_168053528
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.

Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_168053866
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!

Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!! ;)
al heb ik die in de loop der tijd dan weer enigszins aangepast naar wat ik in huis heb
ik gebruik:
10 tl unagisaus (ipv sojasaus en suiker)
1 tl zoete zwarte rijstazijn
2 tl lao gan ma crispy chili oil
1 tl chili olie (dat doorzichtige rode spul)

en ja, normaal ben ik ook te lui om dit soort zaken te maken.
gyoza met kip en lenteui haal ik bij de toko
pierogi haal ik (na anderhalf keer maken) bij de Pool
alleen bedacht ik me dat ik nog nooit wontons met originele varkensvulling had gemaakt, dat moest er dus een keer van komen
voor een keer een leuk werkje, maar volgende keer gewoon van de toko hoor :-P
pi_168053950
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 15:27 schreef MutedFaith het volgende:
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.

Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingers

ik vond dit een handig voorbeeld (in foto's):

http://www.seriouseats.co(...)li-oil-dumpling.html
pi_168058395
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 14:52 schreef realAIVD het volgende:

[..]

will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.

Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).

Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....

[ afbeelding ]

....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)

tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4 ;)

[ afbeelding ]
Gaaf!
pi_168164885
Alweer een week oud en samen met vriendje gemaakt (hij is een grotere dierenliefhebber, dus weet altijd beter raad met flinke stukken vlees)

Een ezeltje met spruitjes, paprika, ui, spekjes, kastanjes en daar bovenop heul veul champignons en achterin wat aardappelgratin.
We hadden beide nooit eerder een ezeltje in de pan gehad en waren blij verrast.

  zondag 15 januari 2017 @ 17:05:01 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168165262
Oooh, seht gut aus! :9~
pi_168175235
Hoe smaakt ezel?
Of is het een cut?
pi_168175273
Oh

"Ezeltje – Dit rundvlees wordt ook wel Tri-Tip of Liesstuk genoemd"

Foppert. Ben er zomaar ingetrapt.
pi_168180919
Haha, dat was niet expres!
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:48:55 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168319090

Geroosterde boterham met chilipindakaas en uitgebakken ontbijtspek


(volgende keer zou ik er ook honing bij doen, wegens drooooooog)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:52:39 #22
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_168319138
Pindakaas met ontbijtspek, nice. :) Hoe kom je daarop?
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:04:32 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168319293
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 12:52 schreef vinnypassy het volgende:
Pindakaas met ontbijtspek, nice. :) Hoe kom je daarop?
Bedacht. :D
Ik had die pindakaas gekocht en stond al een tijdje in de kast.
Spek lag in de ijskast.
  zondag 22 januari 2017 @ 15:42:15 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168344377
Ik heb sinds een tijdje een steaksandwich verslaving...


Steak Sandwich met mierikswortelsausje, hoisinsaus en parmezaanse kaas
pi_168344471
^O^ Fijne foto's weer
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_168425149
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).

Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.

Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)

pi_168478688
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).

Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.

Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit :Y

m'n ma heeft dat servies ook :P
pi_168478997
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).

Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.

Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)

[ afbeelding ]
👍 Ook nog gochujang gekocht?
pi_168486562
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 22:17 schreef n0a het volgende:

[..]

👍 Ook nog gochujang gekocht?
Daar had ik nog een halve kuip van staan, heerlijk spul.
pi_168486586
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 22:09 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Ziet er goed uit :Y

m'n ma heeft dat servies ook :P
haha, Bunzlau castle!
  zaterdag 28 januari 2017 @ 15:00:19 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168492055
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel
Lekker. Ik kook eigenlijk te weinig Koreaans. Moet mijn Koreaanse kookboeken maar weer eens bovenop leggen. Misschien binnenkort een Koreaanse varkensschouder maken of zo.
  zaterdag 28 januari 2017 @ 15:02:54 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168492099
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)


Ciabatta met gerookte eendenborst, kwarteleitjes en hoisionsaus


Nou ja, eigenlijk moesten de eendenborst en de kwarteleitjes gewoon op wegens bijna over de datum. 8-)
pi_168493541
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)

[ link | afbeelding ]
Ciabatta met gerookte eendenborst, kwarteleitjes en hoisionsaus


Nou ja, eigenlijk moesten de eendenborst en de kwarteleitjes gewoon op wegens bijna over de datum. 8-)
_O_ ziet er lekker uit.

Sowieso, Broodjesblog :Y) :9~
pi_168493611
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2017 15:53 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

_O_ ziet er lekker uit.

Sowieso, Broodjesblog :Y) :9~
Dit precies! *O*
  zaterdag 28 januari 2017 @ 17:39:17 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168495785
Daaaank u. :)
pi_168511165
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
Ooooh, wat ziet dat er allemaal lekker uit.
Die shiitake deden me denken aan lotusbroodjes die ik een tijd geleden maakte:
shiitake gebakken, "afgeblust" met jouw yinyin saus, op lotusbroodjes met een likje hoisin en wat lenteuitjes


en nu moet ik dat apenhaar toch eindelijk eens een keer in m'n boodschappenmandje stoppen, haha
  zondag 29 januari 2017 @ 12:14:15 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168511418
Oh, coooool! :9
pi_168566567
Zojuist als lunch zo'n hipster poké bowl gemaakt, tenminste, iets dat er op lijkt.

zeer dun gesneden aangemaakte ijsbergsla (ipv rijst) met daarop:
gemarineerde blokjes gerookte zalm (had ik in huis, volgende keer rauw..al was dit ook niet vies)
edamame
komkommer uit het zuur
rode ui uit het zuur
wakame
surimi
paar druppels extra hete sriracha



verder had ik nog in de planning:
avocadoblokjes, ringetjes lente-ui en wat wasabimayo, maar daar ben ik niet meer aan toegekomen.

Al met al had ik er niet zo veel van verwacht en met dat verwachtingspatroon was het verrassend lekker ;)
pi_168611285


Zuurkoolkroketten niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig.
  donderdag 2 februari 2017 @ 17:05:09 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168618644
Zuurkoolkroketten? Waarommm?
pi_168619198
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2017 17:05 schreef RobinOok het volgende:
Zuurkoolkroketten? Waarommm?
Want lekker. Originele recept is uit het boek van Bas.
pi_168619442
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2017 11:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Zuurkoolkroketten niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig.
Lijkt me lekker :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_168619975
Boerenkool- of hutspotkroketten lijken me wel lekker. Ik houd niet van zuurkool.
  zaterdag 4 februari 2017 @ 11:54:07 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168659300
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 14:31 schreef realAIVD het volgende:
Zojuist als lunch zo'n hipster poké bowl gemaakt, tenminste, iets dat er op lijkt.

Bij de term poke bowl moet ik helaas toch steeds aan pikachu denken :@
pi_168691130

soepje met lekkere balletjes.



kleine gehaktballetjes i.c.m. snijbonen en witte rijst & jus.

Note!
Wat eten en drinken we vandaag #375 Smikkelen & Acclimatiseren.
pi_168692273


Bijgerecht: tomaatjes met knoflook, verse basilicum en Balsamico Azijn.



Ik had voor het eerst (nu pas) Carpaccio gemaakt.
Met Rucola, kaas, kappertjes en groene pesto.



En Hasselback aardappeltjes met (heel veel) knoflook en Rozemarijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 5 februari 2017 @ 19:21:43 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_168692334
quote:
2s.gif Op zondag 5 februari 2017 18:42 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
soepje met lekkere balletjes.


[ afbeelding ]
kleine gehaktballetjes i.c.m. snijbonen en witte rijst & jus.

Note!
Wat eten en drinken we vandaag #375 Smikkelen & Acclimatiseren.

Prefab gehaktballetjes? ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_168693384
:Y sterker nog:

KÖTTBULLAR.
Met mijn bereidingswijze echt niet verkeerd hoor voor een zondag hapje. :s)
pi_168889009
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus

[ Bericht 92% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2017 10:12:25 ]
pi_168891936
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 10:00 schreef LovelyLady het volgende:
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus
nee hoor! :*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_168918158
quote:
11s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 12:58 schreef tombolafan het volgende:

[..]

nee hoor! :*
Oh in dat geval:

Rocky road fudge gemaakt. Het was alleen een beetje te fudgie dus heb dat opgelost met een laagje witte chocolade
(fudge omgekeerd en dan de witte chocolade daar opgegooid en laten stollen)




De basis komt hier vandaan:
http://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/rocky-road-fudge.html

In mijn fudge zitten:
Cranberries
Walnoten
Pecan noten
Amandelen
Cashewnoten
Hazelnoten
*Bovenstaande nootjes zijn ongezouten.
Gezouten pinda's
En mini marshmellows.

:@ O+

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-02-2017 22:17:03 ]
pi_168945640
Ooooh ziet er lekker uit en klinkt nog heerlijker :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 18 februari 2017 @ 13:39:27 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168981245
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :


Welsh Rarebit Inspired Tosti


Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
pi_168997098
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 13:39 schreef RobinOok het volgende:
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :

[ link | afbeelding ]
Welsh Rarebit Inspired Tosti


Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
Ziet er wel echt heel lekker uit .!
pi_169006890
Volledig mee eens dat het er lekker uit ziet, al moet ik bekennen dat ik bij de eerste blik op de foto dacht dat er schenkstroop op de kaas lag...

en ja, ik vind het best een goed idee, die tosti, maar ik heb nu (ruim) bier op dus nu moet ik m'n laatste libanese brood (lees: wrap) beleggen met cheddar, schenkstroop en cayennepeper, gewoon om van dat idee af te zijn, hahaha...daarna mag de rest van de edamame de pan in en die peuzel ik dan lekker op met ehm...een biertje er naast of zo ;-)
  zondag 19 februari 2017 @ 18:58:39 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169007816
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. 8-)

PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
pi_169047725
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2017 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. 8-)

PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
Ik vind het er anders prima uit zien...gesmolten kaas! :9

Maar goed, hier dan ook als late lunch een bak zwarte bonen soep gemaakt,
kleurtje hoor, alsof ik m'n tafel zit op te vreten...

pi_169076250
Vanavond voor het eerst eomuk-bokkeum gemaakt, oftewel roergebakken fish cakes met wat groenten en in mijn geval enigszins pittig...met rijst.

lekker, al is het echt een bijgerecht (banchan), maar goed, het moest een keer uitgeprobeerd worden.

Hieronder met rijst:

  zaterdag 25 februari 2017 @ 13:56:40 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169134702
Wat een dunne fish cakes? Of zijn het in plakjes gesneden fishcakes?
Het ziet er een beetje droog uit zo met die rijst. Maar zal vast lekker geweest zijn. Al lijkt het me als bijgerecht wel beter. ;-)
  zaterdag 25 februari 2017 @ 14:01:25 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169134771

Shimeji On Toast


Gebakken beukenzwammen (shimeji heten die in Japan en dus de toko) met een 62°C eitje op een geroosterde boterham. Voor meer info : klikken.

En dit zit erin (alleen niet alles, want had teveel lente-ui, koriander, zout, peper, nou ja alles klaargezet):
  zaterdag 25 februari 2017 @ 18:21:03 #62
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169138981
Dat ei :9~ Sous vide gemaakt zeker? Hoe vergelijk je het met gewoon gepocheerd?
  zaterdag 25 februari 2017 @ 18:52:26 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169139526
Dat was het plan, eeeeindelijk mijn Anova inwijden. Had de houder al aan mijn snelkookpan bevestigd en kwam er toen achter dat je eerst een app moet installeren. Dus pan gevuld met warm water uit de kraan, kerntemperatuurmeter in de houder gehangen (handig ding, die houder!) en bijgevuld met kokend water tot 62 graden. Drie eitjes erin. Timer op 40 minuten. Pan op allerkleinste vuurtje. Temperatuur in de gateN houden en dan viel hendig mee. :)

Dit eitje was perfect. (eiwit weggepleurd)
En toen ik de helft op had en dacht, ik doe nog een fotoshoot bleken de twee andere eitjes "mislukt". Dooier had structuur van vette boter. Ook lekker, maar niet fotogeniek.

Gepocheerd ei lijkt altijd meer op zachtgekookt ei. Je hebt dan nog iets aan het eiwit. Nu is het eiwit snot, dat gooi ik weg. Kan je natuurlijk ook bewaren voor iets anders, maar dat is me teveel moeite.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 19:52:42 #64
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169140762
Oke, thanks. Ik wil dit ook nog eens proberen met mijn anova, maar vind het zo zonde van het eiwit. Maar dan weet ik dat ik minimaal 2 eitjes moet doen, zodat 1 eigeel het eiwit kan vervangen. :)

Maar waarom trouwens je pan op een vuurtje? Ik heb het nu twee keer zonder vuur gedaan, ging prima.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 19:54:34 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169140798
Om hem op temperatuur te houden.
De Anova hing er niet in he?

( ik gooi eigenlijk mijn hele leven al het eiwit weg. Ook van gekookte eitje. ;) Ben een echt dooiermeisje.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 20:00:56 #66
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169140925
Ah ja, ben zo duf dat ik dat alweer vergeten was :)
pi_169176355

Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:00:08 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280139
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! :)
(en dat is gemeend!)
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:01:45 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280157

Steak Sandwich


Mijn steak sandwich verslaving is nog niet voorbij....
Deze keer met parmezaanse kaas, okonomiyaki en kewpie. :9

[ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 04-03-2017 11:13:01 ]
pi_169286004
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Jeetje wat veel. Heb je dat echt opgekregen.
pi_169294787
Kwartel met spek,zuurkool,kroketjes,andijvie met dijon vinaigrette en dragonroomsaus.

pi_169328113
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! :)
(en dat is gemeend!)
Je mag best eerlijk zeggen wat je denkt. Dit was een licht voorgerecht, voor we aan de bavette en salted caramelijs met chocoladetaart gingen.
  maandag 6 maart 2017 @ 15:57:03 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169331379
Beetje een ouderwetse opmaak.

pi_169408481
Gisteren lekker met een vriend aan het koken geweest. Helaas niet de best verlichte foto's.


Het complete gerecht.


Gebakken boontjes, wortel en lenteui in knoflook, gember, palmsuiker, sojasaus en sambal. Met jasmijnrijst.


Ingelegde witte kool in sojasaus en yuzusaus. Daarop varkenshaas besprenkeld met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder). Door de patentbloem, ei en panko gehaald. Daarna gefrituurd en getrancheerd. Geserveerd met tonkatsu saus.

Niet op de foto. Komkommer, besprenkeld met zout, tijdje in de koelkast. Daarna ingelegd in rijstazijn en chili-olie.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 11:33:50 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169429633
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker! ^O^
  zaterdag 11 maart 2017 @ 11:37:25 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169429707
Deze maakte ik vorige week, maar toen had ik de steak sandwich van de week ervoor al gepost, dus ben erop gaan zitten. :P


Eendenborst met Truffelmayonaise en Okonomiyakisaus


En ja, ik weet dat er geen truffel in truffelmayonaise zit en toch vind ik het lekker.
Als ik cijfers zou geven voor combinaties dan gaf ik mijzelf een 10, deze sandwich was echt fucking lekker. *O*
pi_169478606
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker! ^O^
Was ook erg lekker. Jammer dat de verlichting zo rot is bij die vriend. Had er betere foto's van willen maken.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 11:58:12 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169763783

Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
pi_169765048
Die dingen heb ik in een videoblog voorbij zien komen (als streetfood) en lijken me juist erg lekker :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_169768788
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Waar gekocht? Ik ben nog moed aan het verzamelen om ze zelf te maken. Zie dat al helemaal mis gaan.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 17:57:10 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169769938
Gewoon bij Amazing Oriental.
pi_169770326
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:27:40 #83
63722 z80
I fink you freaky
pi_169770596
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ook in Vietnam volop te koop op straat. Zowel met octopus als met garnaal.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_169770777
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
whut :') als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft o|O
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_169770859
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef tombolafan het volgende:

[..]

whut :') als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft o|O
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie *;
  zaterdag 25 maart 2017 @ 18:52:43 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169771031
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:42 schreef MCH het volgende:

[..]

Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie *;
Speciale relatie in je hoof!
Maar ik kan het prima hebben ja. Mij heb je er niet mee, anderen kunnen slechter tegen je gezuig.
pi_169772758
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki


Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ik heb het ooit ergens gekocht toen een vriendin me meenam naar een "japanse markt", oftewel alleen maar anime en manga droeftoeters. Buitenkant was heel crispy en de binnenkant zacht en melig, ik neem aan dat dat niet is hoe het hoort? Want dat was erg vies :) Kwam volgens mij uit de frituur :')
  zaterdag 25 maart 2017 @ 20:27:51 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169773122
Binnenkant moet wel zacht, maar niet melig smaken. Buitenkant "gewoon" gebakken, niet echt knapperig. Net zodat het zijn vorm behoudt. Die kant-en-klare zijn heeeeeeel karig gevuld. (zie foto dwarsdoorsnede op mijn site).

Oh, ik zie dat ik vergeten ben een doorsnede van een gaar poffertje op de site te zetten. Zal ik zo nog even doen. Maar eerst hier (geen foodgawker foto's maar gewoon ter info voor de nieuwsgierigen dus):





En oja, op de verpakking staat dat je ze 5 minuten kunt frituren. Dat lijkt me echt he-le-maal niks. Of 2 minuten in de magnetron, dat is op zeker niks, dat heb ik geprobeerd en is niet te eten.

[ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 25-03-2017 20:39:36 ]
pi_169893154
ik heb die takoyaki van amazing oriental na de 2 minuten magnetron behandeling weggegooid, want dat was té erg....maar goed, jouw verhaal over de oven klinkt goed (en het ziet er erg goed uit), dus dat zal ik nog eens moeten proberen, haha.

Anyway, hier vanavond (voor de tweede keer deze week) een sub met char siu, hoisin mayo (met sriracha en limoensap), komkommer, ijsbergsla en op een paar dagen geleden op zuur gezette rode ui en wortel gegeten.

het was weer erg lekker...en nee, de char siu heb ik niet zelf gemaakt, dat was een pakje van de toko (ik geloof niet dat ik (of de Chinese restaurants waar ik ooit gegeten heb) dat zelf ooit beter heb gemaakt, dus daar kan ik volledig mee leven ;-) )

pi_169893414
Hmmm Char Siu :9~
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 8 april 2017 @ 23:53:38 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170096781
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
Speciaal voor jou: nooit vertoonde, unieke, zelfgemaakte èn zelfbedachte takoyaki. Met nashipeer, spekjes en Zeeuwse stroop.


Hollandse Takoyaki


(precieze recept staan onderaan hier)

Een volgende keer maak ik zelf stroop en doe er booze in. Weet nog niet wat...
pi_170096873
die zogenaamde poffertjes lijken me ook niet echt lekker.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 9 april 2017 @ 00:01:02 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170096950
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes. ^O^
pi_170097015
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:01 schreef RobinOok het volgende:
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes. ^O^
doe maar niet zo aangebrand. ik bedoelde die dingen die je uit de vriezer had.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  zondag 9 april 2017 @ 00:11:07 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170097082
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-)
Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt.
Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien.
pi_170111100
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-)
Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt.
Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien.
je hebt ze toch ook helemaal moeten 'pimpen' om ze eetbaar te maken? ik haat die slechtgevulde troep. zoals ook alle bapao uit de vriezer.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  maandag 10 april 2017 @ 11:22:15 #97
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_170124069
Of het lekker is of niet: de foto's zien er weer super uit! :9~
  zaterdag 15 april 2017 @ 12:52:53 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170236859
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
  zaterdag 15 april 2017 @ 14:01:16 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170237006
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:52 schreef Prego het volgende:
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
Het is ook moeilijk uit te leggen. Sorry. :D
Gewoon een keer doen. :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')