YUM!!!quote:Op dinsdag 3 januari 2017 20:10 schreef realAIVD het volgende:
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:
Honey Pork Noodle Salad
(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)
[ afbeelding ]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 18:45 schreef realAIVD het volgende:
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!!
...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!!quote:Op woensdag 11 januari 2017 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!
Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingersquote:Op woensdag 11 januari 2017 15:27 schreef MutedFaith het volgende:
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.
Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
Gaaf!quote:Op woensdag 11 januari 2017 14:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.
Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).
Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....
[ afbeelding ]
....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)
tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4
[ afbeelding ]
Bedacht.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:52 schreef vinnypassy het volgende:
Pindakaas met ontbijtspek, nice. Hoe kom je daarop?
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).
Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.
Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)
[ afbeelding ]
👍 Ook nog gochujang gekocht?quote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).
Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.
Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)
[ afbeelding ]
haha, Bunzlau castle!quote:Op vrijdag 27 januari 2017 22:09 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ziet er goed uit
m'n ma heeft dat servies ook
Lekker. Ik kook eigenlijk te weinig Koreaans. Moet mijn Koreaanse kookboeken maar weer eens bovenop leggen. Misschien binnenkort een Koreaanse varkensschouder maken of zo.quote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel
ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
[ link | afbeelding ]
Ciabatta met gerookte eendenborst, kwarteleitjes en hoisionsaus
Nou ja, eigenlijk moesten de eendenborst en de kwarteleitjes gewoon op wegens bijna over de datum.
Dit precies!quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ziet er lekker uit.
Sowieso, Broodjesblog
Ooooh, wat ziet dat er allemaal lekker uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
Lijkt me lekkerquote:Op donderdag 2 februari 2017 11:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Zuurkoolkroketten niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig.
Bij de term poke bowl moet ik helaas toch steeds aan pikachu denkenquote:Op dinsdag 31 januari 2017 14:31 schreef realAIVD het volgende:
Zojuist als lunch zo'n hipster poké bowl gemaakt, tenminste, iets dat er op lijkt.
Prefab gehaktballetjes?quote:Op zondag 5 februari 2017 18:42 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
soepje met lekkere balletjes.
[ afbeelding ]
kleine gehaktballetjes i.c.m. snijbonen en witte rijst & jus.
Note!
Wat eten en drinken we vandaag #375 Smikkelen & Acclimatiseren.
nee hoor!quote:Op dinsdag 14 februari 2017 10:00 schreef LovelyLady het volgende:
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus
Oh in dat geval:quote:
Ziet er wel echt heel lekker uit .!quote:Op zaterdag 18 februari 2017 13:39 schreef RobinOok het volgende:
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :
[ link | afbeelding ]
Welsh Rarebit Inspired Tosti
Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
Ik vind het er anders prima uit zien...gesmolten kaas!quote:Op zondag 19 februari 2017 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard.
PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was!quote:Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Jeetje wat veel. Heb je dat echt opgekregen.quote:Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Je mag best eerlijk zeggen wat je denkt. Dit was een licht voorgerecht, voor we aan de bavette en salted caramelijs met chocoladetaart gingen.quote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was!
(en dat is gemeend!)
Was ook erg lekker. Jammer dat de verlichting zo rot is bij die vriend. Had er betere foto's van willen maken.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker!
Waar gekocht? Ik ben nog moed aan het verzamelen om ze zelf te maken. Zie dat al helemaal mis gaan.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Ook in Vietnam volop te koop op straat. Zowel met octopus als met garnaal.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
whut als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeftquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatiequote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef tombolafan het volgende:
[..]
whut als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft
Speciale relatie in je hoof!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:42 schreef MCH het volgende:
[..]
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie
Ik heb het ooit ergens gekocht toen een vriendin me meenam naar een "japanse markt", oftewel alleen maar anime en manga droeftoeters. Buitenkant was heel crispy en de binnenkant zacht en melig, ik neem aan dat dat niet is hoe het hoort? Want dat was erg vies Kwam volgens mij uit de frituurquote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Takoyaki
Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai.
Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki
Speciaal voor jou: nooit vertoonde, unieke, zelfgemaakte èn zelfbedachte takoyaki. Met nashipeer, spekjes en Zeeuwse stroop.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:13 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic.
doe maar niet zo aangebrand. ik bedoelde die dingen die je uit de vriezer had.quote:Op zondag 9 april 2017 00:01 schreef RobinOok het volgende:
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes.
je hebt ze toch ook helemaal moeten 'pimpen' om ze eetbaar te maken? ik haat die slechtgevulde troep. zoals ook alle bapao uit de vriezer.quote:Op zondag 9 april 2017 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-)
Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt.
Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien.
Het is ook moeilijk uit te leggen. Sorry.quote:Op zaterdag 15 april 2017 13:52 schreef Prego het volgende:
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |