abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 6 december 2016 @ 13:19:28 #76
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167141265
Fijn van de glittersticker, Hilz!
Kan me wel voorstellen dat het je wat onzeker maakt dat je d'r niet zo goed voelt. Een golvende buik voelt wel geruststellend.
Voelde je je zoon destijds beter?

Ik ben gisteren de berging ingedoken voor de kerstspullen en meteen ook maar dieper gaan graven voor de babykleertjes.
Peuter vindt het geweldig om al die kleertjes te bekijken. En wat een 'trip down memory lane' voor mij zeg O+

Wel veel luchtige kleertjes (was dan ook een hittegolf toen), dus wil er nog wel wat wollen kleertjes bij kopen :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_167142219
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 12:23 schreef Cygne het volgende:
Hahaha nou hilz, baby Snorlax en mijnes kunnen het vast prima vinden samen. Beetje de echomevrouw pesten. _O-
Matties 4 life!! O+
pi_167142305
Bij de Senn ging het vanaf 20 weken helemaal los. Daarvoor wist ik niet zo goed wat ik moest voelen Sylver. En baby kleertjes! O+ Ik vond het zo leuk om te doen! Ik heb een doosje vol bewaard voor Senn als hij groot is. En wat spullen voor zusje bewaard. De rest allemaal weggegeven.

Soit, wat jij ook zegt Lemijn, ze is nog maar klein, als ze groter wordt zal het allemaal wel beter worden! En het hartje klopt goed. O+
pi_167142376
Ik ben morgen 18wk en voel maar heel af en toe een schopje...

5e zwangerschap en bij de andere zwangerschappen voelde ik vanaf 14/15 wk al heel wat geplop en rond deze tijd al heel veel schopjes, dus soms ook wel een beetje bang of alles wel goed gaat daar binnen... op de echo is ze echter telkens juist heel actief :')

Blijkbaar is toch echt elke zwangerschap anders :)

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2016 14:09:30 ]
  dinsdag 6 december 2016 @ 14:28:55 #80
149959 SQ
snelle trees
pi_167142996
Och Hilz, ik herken het gevoel helemaal :* Het blijft ook zo'n ongrijpbaar iets he. Want hoe definieer je bij zoiets nou "goed" of "voldoende"? Ik heb er iig mijn hele vorige zwangerschap last van gehad en moet er nu ook extra waakzaam op zijn dat het geen panische obsessie wordt. Kusje voor jou.

En wat een boel reacties O+ Tsja weet je. Mijn moeder heeft zeer bewust het risico genomen. En de kaarten vielen helaas ongunstig. Dat gebeurt. Het had ook prima nog 20 jaar goed kunnen gaan maar dat deed het eenvoudigweg niet. Dat soort risico's nemen mensen, alle mensen.
Het feit dat ze zelf snel vrede sloot met haar lot heeft het voor mij ook wel makkelijker gemaakt. Ik heb ook geen hekel aan rokers en ben ook geen antirookgekkie geworden verder. Maar ik maak zelf nu wel heel bewust een andere keuze. Niet alleen wat roken betreft maar ook hoe ik het leven an sich benader. Het is intrigerend hoeveel levenslessen je van zo'n ervaring opsteekt.
En ik wil mijn kleinkinderen wel een beetje zien opgroeien dus ik hou gewoon maar even het voorbeeld van mijn oma aan, die is 88 inmiddels en met tweede achterkleinkind onderweg. Zo kan het ook gaan.

Natuurlijk vind ik het vreselijk jammer dat ze Noud niet kan zien maar er zit ook ergens wel een soort melancholieke schoonheid in het feit dat het leven toch gewoon doorgaat en ook zij een stukje voortleeft in mijn kinderen. Daar put ik best veel kracht uit. Het is vreselijk jammer dat ik het niet met haar kan delen maar ik ben ook zo ontzettend blij dat ze nog wel bewust oma is geweest voor Mauw. Dat we dát stukje nog hebben kunnen delen. Dus overall denk ik dat ik het best een goed plaatsje kan geven.
disclaimer
pi_167143563
Oh wat sta je er mooi in SQ O+

Hilz, mn zusje heeft wel eens gezegd dat een 2e (of meerder) zwangerschap ook anders is omdat je na een eerste weet wat je kan krijgen als het goed gaat, dat je dat dus gaat missen als het niet goed gaat.

Mijn eerste zwangerschap was echt super onbevangen, daarna heb ik dat nooit meer gehad :')

Dus ik snap je best :*

[ Bericht 32% gewijzigd door tombolafan op 06-12-2016 14:54:41 ]
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_167144006
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 14:07 schreef Logician2.0 het volgende:
Ik ben morgen 18wk en voel maar heel af en toe een schopje...

5e zwangerschap en bij de andere zwangerschappen voelde ik vanaf 14/15 wk al heel wat geplop en rond deze tijd al heel veel schopjes, dus soms ook wel een beetje bang of alles wel goed gaat daar binnen... op de echo is ze echter telkens juist heel actief :')

Blijkbaar is toch echt elke zwangerschap anders :)
Zo leuk hoe wij gelijk op gaan. O+ . Ik voel ook niet veel. Vorige week wel: toen lag ik bij de vk op de bank en ging zij het hartje zoeken en toen voelde ik heel duidelijk beweging. Ik denk dus ook wel dat het nu vaak zo subtiel is dat ik het tijdens andere bezigheden niet voel. Maar ik kijk er ook wel echt naar uit dat ik meer ga voelen. Bij I voelde ik ook meer 'geplop', nu zijn het meer golfjes. Fascinerend inderdaad hoe dat steeds ander is!

SQ, wat mooi beschreven. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167145374
Oh wat een fijne bijlees is dit, zo met al jullie overwegingen! Nooit gerookt, alcohol door zwanger-borstvoeding(toen zelden)-zwanger ook al heel lang niet. Koffie 1 of 2 per dag, chocola onbeperkt :P en thee zoveel mogelijk zonder theïne. Met salami enzo ben ik wel een stuk minder voorzichtig dan vorige keer.

Stormqueen, wat sta je er mooi in inderdaad :*

Hilzillah :*

Ik heb het het wiegje opgemaakt. Zo klein! Opeens weer allemaal bijna-baby-overwegingen, zal ik de box al opzetten, moet ik een matrasbeschermer, ik vond een bibi-speen uit zo'n doos (maar er was toch iets met bibi), etc O+

[ Bericht 19% gewijzigd door Heliotrope op 06-12-2016 16:55:53 ]
pi_167146645
Sq heftig van je moeder, ik vind het bewonderenswaardig dat je er voor jou en je kindjes een positieve les uit hebt getrokken. :*

Hillz dat lijkt me ook moeilijk als je niet zo veel beweging voelt. Gelukkig dat je het hartje wel af en toe kunt horen O+

Qua eetgewoontes eet en drink ik al mijn hele leven alsof ik zwanger ben (op het broodje zalm na dan ;( ); alleen water, melk en af en toe een vruchtensapje. En alles qua vlees of ei wat maar enigszins niet gaar is krijg ik sowieso niet naar binnen. Als ik wat meer dikke slobbertruien had gehad had ik nu denk ik nog niet hoeven vertellen dat ik zwanger ben :+

Overigens baal ik ervan dat ik geen rare cravings heb :D Lijkt me zo tof om dan later te kunnen zeggen "Toen mama zwanger was van jou at ze elke dag een pot augurken met pindakaas" ofzoiets. Of komt dat nog *)
pi_167147280
SQ mooi beschreven O+ :*

Logician, wat een zware zwangerschap had je vorige keer zeg :'(

Ik ben heel blij dat de behoefte aan sigaretten niet meer terug is gekomen. Vroeger vond ik alcohol & roken echt onmisbaar samen. Toen ik na de geboorte van F weer eens naar de kroeg ging was ik wel benieuwd of de trek weer zou komen, maar gelukkig niet :)
pi_167148161
SQ heftig van je moeder, maar wel sterk dat je er zo in staat! O+
pi_167148700
Ik ben met roken gestopt enkele maanden voordat we gingen beginnen met zwanger worden voor de oudste en nu dus alweer 8 jaar ex-roker. Ik heb niet het idee dat dat nog een zwakte is, gelukkig.
Alcohol doe ik echt, echt totaal niet tijdens de zws. Een paar jaar geleden was er nog een grote campagne rondom FAS, waarin heel duidelijk werd gemaakt dat élke druppel schadelijk is, hoewel niet altijd klinisch relevant. Maar elke druppel heeft de potentie om je kind onherstelbaar te beschadigen op elk mogelijk niveau en dat risico wil ik niet nemen. Ik geef het ook mee aan mijn zwangeren: doe het niet, ook geen slokje.
pi_167148963
Ik zit op het randje met caffeine, mijn geluk is wel dat ik soms dagen heb dat ik koffie niet lekker vind. Maar ja, dan drink ik meer zwarte thee....

Van die hele FAS campagne heb ik onthouden dat er geen veilige grens is ontdekt. Bij de 1 ging het mis na 1 glas, een ander heeft zich laveloos gedronken en alles ging goed. Maar ik mis een lekker glas wijn wel op zijn tijd. Gelukkig heb ik, als het goed is, meer niet zwangere jaren voor de boeg dan wel zwangere ;)
pi_167150765
Ik mis mijn glas wijn ook wel soms, maar het kost me geen moeite om het niet te nemen. Echt geen druppel, ook niet om te proeven.

Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik dan net die persoon zou zijn die met een geringe hoeveelheid alcohol toch een kindje met FAS zou krijgen.
pi_167151656
Jullie zijn lief! :* En hoewel het niet iets is om blij mee te zijn, ben ik 'blij' dat ik niet de enige ben met dit gevoel.

SQ, Ik kan me van jou een poosje geleden een post herinneren dat je ook zo onzeker als de neten was. En dat zelfs de Angelsound geen verlichting bracht. Ik vond dat zo erg om te lezen. Want wat als zelfs het geen wat geruststelling moet brengen geen geruststelling brengt. Wat dat betreft verlang ik echt terug naar het niks aan de handerige gevoel wat ik had tijdens de zwangerschap van Senn. Maar... ook dit shall pass.

Verder wil ik nog even inhaken op de hoogzwangere sushi date meet.
I'm dus In hè!! Ik hou zo van Sushi O+

En die FAS campagne kan ik me ook nog wel herinneren. Met al die kinderen met FAS die gingen vertellen wat ze hadden en waardoor het kwam. Heart breaking :'(
pi_167151733
Bestaat er geen alcohol vrije wijn die geen Jip en Janneke champagne is? Net als 0.0 bier? Of bestaat het wel en is het echt ontzettend vies?
pi_167152205
SQ, mooi beschreven! :*.

Ik heb geen enkele moeite om me aan de 'regels' voor zwangeren te houden. Roken heb ik nog nooit gedaan, koffie is viessss, en de enige keer alcohol van de afgelopen drie jaar zo'n beetje was een glas champagne op mijn eigen bruiloft. :+.
Mijn vader is eerder dit jaar gestopt met roken na dat ruim 45 jaar te hebben gedaan. Zó knap en ik ben zo trots op hem.

Verder weet ik niet heel veel meer, sorry. :@. Lange werkdag (ouderavond) gehad. Bij thuiskomst lag er een brief van de verloskundigenpraktijk om me te feliciteren met mijn zwangerschap, terwijl ik vandaag weer helderrood bloed verloor. Het is hier nog spannend, laten we maar zeggen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_167152275
Hilz dat bestaat wel en kan best te drinken zijn!
Ik had het vorige keer bij het kerstdiner.
https://www.gall.nl/wijn/alcoholvrije-wijn/

[ Bericht 65% gewijzigd door ingee op 06-12-2016 20:25:14 ]
  dinsdag 6 december 2016 @ 20:24:56 #94
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167152446
He bah DaD, wat zenuwslopend zeg :{
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_167152530
DaD ik kan me voorstellen dat je nog flink in onzekerheid zit. Wanneer mag je weer voor een echo?
  dinsdag 6 december 2016 @ 20:32:12 #96
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_167152621
Jullie hebben gelijk hoor, of beter gezegd: ik weet dat, van geen ondergrens bekend bij alcohol. Ik heb ervoor gekozen om tot nu toe 2x een ingewikkelde situatie op te lossen door dat nipje (wat niet eens een slok is). Maar goed, ik hoef me niet te verdedigen, dat weet ik wel. Het is alleen wat mij betreft complexer dan 'als ik me aan die 10 voorschriften houd is het goed', en het is zeker niet 'wie zich er niet aan houdt is fout'. Vind ik.

DaD, je moest 3 of 4 weken wachten toch? Kan je niet gewoon een paar tientjes er tegenaan gooien en nog een keer spieken? Of zelfs bellen en vragen of je van de verloskundige nog een keer mag kijken in de tussentijd vanwege aanhoudend bloedverlies? Het lijkt me akelig om steeds zo in angst te zitten!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_167152663
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:28 schreef ingee het volgende:
DaD ik kan me voorstellen dat je nog flink in onzekerheid zit. Wanneer mag je weer voor een echo?
Op 29 december is de termijnecho. Ik mag eerder komen als ik daar behoefte aan heb, maar ik twijfel of ik daar goed aan doe. De zekerheid die zo'n echo geeft is maar tijdelijk, natuurlijk.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 6 december 2016 @ 20:34:54 #98
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_167152677
En nog even _O_ voor emesafene. Dat maakt de dagen een stukje dragelijker hier!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_167152897
Wat akelig DaD. :*

Lemijn, inderdaad. Emesafene. O+ Ik heb het nu nog steeds nodig, anders is het weer bal. :@
  dinsdag 6 december 2016 @ 20:44:24 #100
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_167152917
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:43 schreef Cygne het volgende:
Wat akelig DaD. :*

Lemijn, inderdaad. Emesafene. O+ Ik heb het nu nog steeds nodig, anders is het weer bal. :@
Nog steeds? Wat een tegenvaller voor je! Hoop dat je inmiddels een apotheek hebt gevonden waar ze aan je gewend zijn :P
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')