dat is echt niks, die schaaft veel van je mes weg, in een vaste hoek, die dingen staan voor 7 euro op ebay btw.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 23:32 schreef Kalebatz het volgende:
https://www.knivesandtool(...)rt-messenslijper.htm
Ik heb zelf deze. Als mijn messen niet meer lekker door een tomaatje glijden pak ik hem er even bij. Doet prima wat ie moet doen.
Toch wil ik mijn messen wel eens professioneel laten slijpen.
Ik koop zelf altijd zo'n koffer voor 5 tot 7 euroquote:Op zaterdag 4 februari 2017 14:19 schreef Farenji het volgende:
Zojuist mijn koksmes laten slijpen op de oogstmarkt op het noordplein in Rotterdam, bij de scherpslijper. Aardige vent en niet duur, 4,50 per mes. Hij slijpt inderdaad vlijmscherp!
dat gelooft niemandquote:Op zaterdag 4 februari 2017 14:45 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik koop zelf altijd zo'n koffer voor 5 tot 7 euro
(liggen vaak bij de maxx)
[ afbeelding ]
Die slijp ik zelf dan nog 1 a 2 keer, en dan haal ik weer een nieuwe koffer
Prima.. dan niet..quote:
Heb eentje met diamantpoeder, dus die slijpt het wel (diamant is harder dan staal). Twee keer erlangs en het is weer scherp.quote:Op maandag 21 november 2016 14:00 schreef Jordy-B het volgende:
Ik gebruik twee waterstenen. Een grove dubbelzijdige en een fijne.
Daar moet je een keer tegenaan lopen op de markt, bijvoorbeeld. Ik vind ¤70 een beetje belachelijk voor een steen. Zeker als het gebruikte mes dat niet eens gekost heeft.
Een aanzetstaal is alleen voor het rechtleggen van de braam, maar slijpt doorgaans niet (Er wordt geen materiaal verwijderd)
Niet echt hoor. Diamantpoeder is wel hard maar ook veel te grof, daar krijg je nooit een glad gepolijst snijgedeelte mee, en dat is wat een mes echt scherp maakt.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 06:57 schreef Gary_Oak het volgende:
[..]
Heb eentje met diamantpoeder, dus die slijpt het wel (diamant is harder dan staal). Twee keer erlangs en het is weer scherp.
daarom een keramische slijpstaafquote:Op dinsdag 7 februari 2017 10:02 schreef Farenji het volgende:
[..]
Niet echt hoor. Diamantpoeder is wel hard maar ook veel te grof, daar krijg je nooit een glad gepolijst snijgedeelte mee, en dat is wat een mes echt scherp maakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |