abonnement Unibet Coolblue
pi_166724391
MwC: misschien helpt het ook als hij in eerste instantie iets van 'gereedschap' kan gebruiken om de boel een beetje te ontdekken? Onze Minion kreeg bij mijn zus laatst klei voor d'r neus, waar ze in eerste instantie niets van moest hebben.
Maar toen ze er 5 minuten met zo'n plastic mesje in had zitten porren, pakte ze het toch opeens gewoon op.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166724829
MC, misschien iets wat lekker aanvoelt met een leuke associatie erbij? R wil graag net als mama make-up op, dus ze krijgt een likje bodylotion op haar vingers om op haar wangen te smeren. Staat dan echt gelukzalig 'sjmeeer sjmeeer' over haar wangen te aaien.
Je kan eens een pot nivea erbij pakken.
pi_166724982
Wat vindt Sjaak van de zandbak?
J krijgt op het kdv altijd een kwast om te verven, omdat hij niet met zijn handen wil. Prima. Klei vind hij niks, zoutdeeg was wel oké. En bijvoorbeeld buiten klopt hij zelf zijn handen af, maar is er gewoon geen doekje om te poetsen en dat accepteert hij dan wel.

Mijn dreumes concludeerde nadat zijn melk op was en we samen op de bank zaten: "Moe. Bed. Sapen." O+
pi_166725016
Lieve allemaal,

Ik lees heel trouw mee maar vind even niet de ruimte in mijn hoofd om actief mee te schrijven. Al mijn energie en aandacht gaat naar Twix en zijn gezondheid. Wel super lief dat jullie informeren.
Hij doet het naar omstandigheden goed. Blijft vrolijk, blij en actief. We zitten volop in de onderzoeken en dat is spannend.

:* van ons!
pi_166725136
Allereerst een dikke :* voor Malteser en Twix. En nog eentje :*

Twist: met gereedschap is mwoh. Qua verf dan, Sjaak pakt de kwast, geeft me een blik }:| en port dan wat in de verf. Klatst dat op een papier en zegt dan "Klaa!". Klei heb ik überhaupt nog niet geprobeerd.

Inge, dat hebben we ook nog niet geprobeerd.
Wat wel is: yoghurt op je handen is dolle pret! Dat is echt graaien en likken etc. Maar verf van dezelfde consistentie... }:|

Hupje, de zandbak is dolle pret, met handen vol zand overal heen lopen en lekker overal in wroeten.

In mijn beleving is het dus echt van dat knutsel-spul.
pi_166725215
Dat wordt dan dus verven met yoghurt op tafel :P
pi_166725260
Of met scheerschuim verven! Das vaak ook een hit!
pi_166725305
Maar iets minder geslaagd in de ik-steek-alles-in-mijn-mond-fase ;)
pi_166725434
Malteser. :* Voel je vooral niet verplicht om mee te schrijven en weet dat er hier aan je gedacht wordt. :*
pi_166729301
Cactus, vind je het vervelend dat hij niet van verf en lijm oid houdt? Ik zou het zelf namelijk prima vinden, haha. Ik had (en heb) zelf namelijk absoluut geen trek in die kliederzooi dus ik doe daar thuis gewoon niet aan. Luie moeder it is, lekker op de opvang, veel plezier!

Als hij zand en yoghurt wel prima vindt dan is ie niet 'bang' voor vies worden lijkt me!
Of idd dat pinterest idee: een beetje verf in een ziplockzakje doen en dat met plakband of schilderstape op de tafel of op de ruit plakken (vierkant van tape zeg maar, dat het blijft zitten) en dan erover heen wrijven.

En verder ben ik inmiddels wel rijp voor een slaaptrainplan. Het kan best snel gaan, haha :D Maar daar moet ik vooral mijn echtgenoot voor aankijken geloof ik. }:|
pi_166732832
Oh, wat een leuke filmpjes zag ik voorbij komen! Wat worden sommigen al groot zeg!
En wat veel haar heeft Wolk nu zeg!

Hier is het enkel nog "daaaaww" (daar) (dat staat voor bijna alles wat ze aanwijst) en "kijk".
Mama en papa zegt ze niet, maar kan ze wel gewoon uitspreken.
pi_166732870
Lief dat je naar M. vraagt Mineola :) Het gaat hier iets beter met het drinken. Fles en rietjesbeker zijn lava, maar thee drinken uit een mok gaat ineens redelijk goed. Heel af en toe pakt ze zelf de tuitbeker om een slok water te nemen. Het hysterische gillen bij de aanblik van een fles is wel minder aan het worden. Ik krijg dus niet de indruk dat ze (nog) ziek is, maar dat ze gewoon echt ineens een nare associatie heeft met haar eigen bekers/flessen. Ik hoop dat maar een fase is en anders gaan we weer naar de huisarts.

Over dat verven met zo'n plastic zakje: Ik heb het een keer geprobeerd, maar dan nog met een papiertje erin waar ik de verf op had gedaan. M. trok dus steeds de tape los. Vervolgens kreeg ik het papiertje nauwelijks uit het zakje (scheurde want te nat) en in het zakje wilde het niet drogen. #faal Verder vond M. het wel leuk geloof ik :D
pi_166736736
Mijn dreumes heeft weer 40 graden koorts. 2e keer in 2 weken, fijn, op het kdv beginnen..
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:26:00 #189
409579 LuDann
All the way
pi_166737353
Oef, beterschap Jagar.

quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2016 20:23 schreef Mineola het volgende:

[..]

Wat lief dat je er naar vraagt. Wel beter dan het was, maar nog steeds vrij matig. Twee stapjes vooruit eentje terug, dat idee. Gemiddeld 1-2 nachten per week maakt hij een langere ruk van 6-7 uur aaneen en als hij wakker is, slaapt hij meestal wel snel weer in. Maar vannacht was het weer pet met een paar uur wakker. Eigenlijk moeten we ook eens een tactiek als van Jagar toe gaan passen, maar ik ben zelf geloof ik nog niet zo ver... En er is steeds wel een excuus om niet te gaan trainen ook, ziekjes, man weg, tanden, etc. Het helpt ook niet dat het met oudste ook (in mijn herinnering dan :P) vanzelf goed kwam. Dus we modderen een beetje voort met licht stijgende lijn :)

Hoe is het met de zieken hier? Kazy's M, Twix, Wolk en de rest?
Lastig. Ik ben het met Jagar eens, je moet er echt aan toe zijn denk ik. En dan samen met je man een eenduidig plan maken en je daaraan vasthouden.

Wolk is gelukkig weer beter. Alleen zo'n naar hoestje wat nog wel even aan kan houden.
pi_166739140
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 08:19 schreef Mineola het volgende:
Cactus, vind je het vervelend dat hij niet van verf en lijm oid houdt? Ik zou het zelf namelijk prima vinden, haha. Ik had (en heb) zelf namelijk absoluut geen trek in die kliederzooi dus ik doe daar thuis gewoon niet aan. Luie moeder it is, lekker op de opvang, veel plezier!

Als hij zand en yoghurt wel prima vindt dan is ie niet 'bang' voor vies worden lijkt me!
Of idd dat pinterest idee: een beetje verf in een ziplockzakje doen en dat met plakband of schilderstape op de tafel of op de ruit plakken (vierkant van tape zeg maar, dat het blijft zitten) en dan erover heen wrijven.

En verder ben ik inmiddels wel rijp voor een slaaptrainplan. Het kan best snel gaan, haha :D Maar daar moet ik vooral mijn echtgenoot voor aankijken geloof ik. }:|
Ik vind het op zich niet vervelend dat Sjaak niet van verf, lijm etc houdt, maar het is wel iets wat hij tot hij 12 jaar oud is, heeeeeeel vaak moet gaan doen op kdv/pszschool/bso/kinderfeesten/enz. Dus dan lijkt het me vooral handig als hij het op z'n minst wil doen (eventueel met een dosis gezonde tegenzin).

Dus nee, niet vervelend, ik maak me ook niet echt zorgen, maar wil er wel aandacht voor hebben. Ik ben zelf a-creatief dus kan daarin de tips goed gebruiken.
pi_166740256
Ah joh, de kleuterklas is nog echt ver weg! Zoveel fases die daar nog tussen zitten, komt echt goed :Y.

Mijn kleuter heeft ook niet zoveel met knutselen. Nooit gehad ook. Op school doet hij het wel, met redelijk plezier geloof ik ook, maar hij maakt zich er wel altijd makkelijk vanaf (kleuren met alleen blauw, bijvoorbeeld). Als ergens zijn passie niet ligt, is dat lastig te veranderen denk ik.
Venus in pocketformaat
© loveli
  vrijdag 18 november 2016 @ 19:37:56 #192
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_166741003
Hier nog zoëen, J houdt niet van knutselen en tekenen. Op PSZ of bij oma doet ie wel mee, maar is wel snel klaar (en 2 kleuren is idd al heel veel). Hij is dan wel weer heel goed in grote duplo bouwwerken maken, en graaft met veel plezier in de zandbak, elk kind zn ding!
pi_166744065
Uiteindelijk gaat het om ervaren (en later bepaalde motorische vaardigheden) en maakt het niet uit hoe je dat doet.

J deed vandaag per ongeluk een plasje op de wc :D
En de vraag van de dag is "nog petenootje?" *)
pi_166744774
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2016 22:02 schreef silliegirl het volgende:

Vraag tussendoor: ik ken het fenomeen fantoomschopjes van darmgerommel na bevalling etc. Maar tot wanneer kan dat de kop opsteken? Een jaar na dato ook nog? :@
Had ik ook. Dat zijn rammelende eierstokken. Heerste hier enorm in dit topic. :P

Jagar, nah bah, beterschap voor T maar weer.

Mr. T. heeft geen koorts meer, maar eten en drinken is nog steeds superstom.

Leuke knutseltips!
pi_166746566
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 21:42 schreef Sara82 het volgende:

[..]

Had ik ook. Dat zijn rammelende eierstokken. Heerste hier enorm in dit topic. :P

[...]
:D

Echt werkelijk waar...heb veel respect voor alle zwangeren met een dreumes! Ik moet er zelf nog niet aan denken. A is op dit moment (naja, eigenlijk geldt dat voor alle afgelopen 13mnd) zo verschrikkelijk leuk dat ik er niet aan moet denken om dat "minder goed" mee te maken, omdat ik zo moe ben of pijn in m'n rug heb. Of erger nog...dat ik de legendarische peuterpuberteit maar half meemaak omdat er een nog kleinere uk rondkruipt ;) Het lijkt me wel heel leuk als A wat groter is en echt de grote zus kan uithangen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fijn om te lezen dat veel dreumesjes eindelijk goed slapen! A slaapt nog steeds redelijk goed. Ze slaapt nog wel bij mij op de kamer, maar dat is vooral omdat ik dat fijn vind ('s middags slaapt ze wel regelmatig in haar eigen kamertje). Als ze 's nachts wakker wordt, moet ik er hoe dan ook altijd uit. Haar even laten huilen is dankzij de babyfoon geen optie. Zodra die geluid (gehuil...gehoest...een lawaaierige auto buiten) detecteert breekt hier in huis een heuse discotheek uit (flitsers) en trilt mijn hele bed :') Ja, kan dat ook uitzetten, maar het idee dat ik in slaap sukkel en het vervolgens niet merk als er echt iets aan de hand is... :X

Beterschap T!
pi_166748081
Reageert die babyfoon zo sterk Aerenia? Ik denk dat ik hier dan geen nachtrust meer overhoud aangezien O regelmatig (korte) geluiden maakt. Een van de redenen waarom hij wel al bijna een jaar op zijn eigen kamer slaapt, zodat ik ook redelijk kan slapen

En wat betreft genieten van de eerste heb je zeker gelijk en dat vind ik ook wel jammer, maar op de langere termijn is minder leeftijdsverschil leuker voor ze denk ik, en voor ons een stuk praktischer. En je hebt meestal nog een maand of acht om aan het idee te wennen.

Overigens heb ik die fantoomschopjes in m'n buik ook af en toe. Zijn rare darmen denk ik, die je doordat je echte schopjes hebt gevoeld nu ook zo voelt ipv als rare darmen. Tenminste, dat is mijn theorie.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_166751848
Oh die eierstokken inderdaad. Ik heb inmiddels nog maar 2 maanden om aan het idee te wennen en ik word best heen en weer geslingerd de laatste tijd. N. is zo fantastisch leuk de laatste tijd dat ik wel even moet slikken wanneer ik me realiseer dat zij straks niet meer alle aandacht kan krijgen die ze gewend is en dat maakt me soms best verdrietig. Aan de andere kant is het natuurlijk geweldig als ze straks altijd een speelmaatje heeft en zal alles wel op zijn pootjes terecht komen, maar ik vind het best lastig zo nu en dan. Maar genoeg, dit hoort eigenlijk in het andere topic. ;)

N. is de laatste tijd zo zorgzaam, echt vreselijk lief. Als ze uit haar beker drinkt moeten haar knuffels ook een slokje, als haar beer gevallen is moet die een kusje en als we aan tafel zitten te eten krijg ik haar broodkorsten toegeschoven ("mama hap"). O+
pi_166754817
De meeste babyfoons kun je ook instellen qua gevoeligheid hè? Dus dat de drempel voordat-ie aanslaat wat hoger ligt; misschien is dat wat?

Overigens wel grappig om de verschillende perspectieven over een tweede zo te lezen :D geeft wel goed weer hoe persoonlijk het is!
Juist omdat onze Minion zo leuk en zo makkelijk is, wilde ik graag snel een tweede (nog zo'n leukerd! O+ ). Natuurlijk is het bij een tweede anders en moet je je tijd verdelen, maar ik ben niet zo bang dat ik echt zo verschrikkelijk veel ga missen eigenlijk. En de interactie van beiden lijkt me juist zó leuk! O+ O+
Het lijkt me vooral wel lekker dat we ook bij de tweede nog niet zoveel 'moeten' op een dag, aangezien de oudste dan nog niet naar school hoeft enzo :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166755285
ik rammel ook voor een tweede. Ik zei altijd dat ik eerst een nacht wou doorslapen voordat we er over na gingen denken, maar dat doen we nu al 5 :o nachten achter elkaar.

Het is hier qua toekomstperspectief niet echt handig, en ik zou ook graag een beetje groter wonen, 60 m2 met 2 kinderen is wel heel krap.
pi_166755472
Rammelen doe ik wel, maarja, mijn vent dus niet, dus dat helpt niet echt.

Verder is de slaapfunctie van mijn dreumes stuk. Ik ben vannacht eigenlijk continue met 'm in de weer geweest, dus nu doodmoe. In zo'n situatie ben ik blij dat er niet nog een tweede is, want dan zou ik helemaal niet meer weten hoe je aan je rust toekomt..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')