abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_166479945
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Ex-Georgian president quits Ukraine post

Former Georgian president Mikheil Saakashvili has resigned from his post as governor of a Ukrainian region after 18 months. The controversial pro-West reformer accuses Kyiv of not being serious about tackling corruption.

Saakashvili tendered his resignation as governor of Odessa region on Monday, accusing highly-placed officials in Kyiv of obstructing his attempts at reform. Saakashvili, who is widely credited with cracking down on graft when he was president of Georgia, was appointed Odessa governor in May 2015 by Ukrainian President Petro Poroshenko.

But he's since repeatedly accused the Kyiv leadership of lacking a real commitment to reform and backpedaling on a promise to create a tariff-free zone on the Black Sea. He said Monday he had no choice but resign in protest. "We will definitely unite and finish this fight, bringing victory to Ukraine," Saakashvili told reporters. "The fight continues."

Corruption remain a major liability and stumbling block for investment and development in the former Soviet republic. State graft continues to penetrate the country almost three years since the start of a popular uprising that appeared to herald fresh change for one of Europe's poorest and most mismanaged countries.

Saakashvili made himself into a darling of the West in ex-Soviet Georgia by cleaning up the corrupt police force and setting the country on a far more economically transparent road. But his hawkish posturing toward neighboring Russia which culminated in the break-out out of a brief-but-devastating war in 2008 over a breakaway region, saw Saakashvili's popularity in his native country plummet. He was ousted in a 2012 election and then fled the country after his rivals-turned-leaders opened a series of investigations into his administration. He was stripped of his Georgian citizenship and fearing arrest, has been unwilling to return. It's unclear what, if any, his future plans are.
Bron

Ik ben het lang niet altijd met Saakashvilli eens, maar dit is dan wel weer een van de dingen waarvoor hij mijns inziens respect voor verdiend. ^O^
  maandag 7 november 2016 @ 18:35:52 #2
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_166481384
Da's lang, volgens mij zat ik daar in de originele Ghost Recon al achteraan.
"We aren't people, we are text."
- Japanman Sakyusan -
pi_166481455
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 18:35 schreef Tyr80 het volgende:
Da's lang, volgens mij zat ik daar in de originele Ghost Recon al achteraan.
? :?
pi_166481845
registreer om deze reclame te verbergen
Tsja.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175508646
Dit topic verdient wel een schopje. Omdat hij na de affaire in Odessa in ongenade was gevallen bij Poroshenko heeft die laatste zijn Oekra´ense nationaliteit ingetrokken, zie hier:

Saakasjvili van president tot staatloos burger
https://www.nd.nl/nieuws/(...)burger.2750439.lynkx

Omdat hij zijn Georgische nationaliteit was kwijtgeraakt na het aannemen van de Oekra´ense nationaliteit maakte dit hem staatloos. Echter, Saakasjvili zou Saakasjvili niet zijn als hij het er bij liet zitten en als gevolg daarvan is hij in september 2017 'illegaal' Oekra´ne binnengedrongen.

Iemand stateloos maken is echter illegaal volgens een verdrag uit 1954 wat Oekra´ne getekend heeft, zodoende is het natuurlijk de vraag is of je iemand de toegang tot het land kunt ontzeggen indien die op illegale de nationaliteit is kwijtgeraakt.

Hij slaagde erin om Oekra´ne vanuit Polen (Przemysl) binnen te komen doordat zijn supporters een cordon vormden en zodoende door de muur van grensbewakers wisten te komen. Zie daarvoor dit artikel:

Stateloze Saakasjvili te voet Oekra´ne binnengetrokken
https://nos.nl/artikel/21(...)binnengetrokken.html

Sindsdien was Saakasjvili min of meer een vrij man in Oekra´ne en organiseerde hij zelfs protesten tegen corruptie, waaronder direct voor de Rada (Oekra´ens parlement) in Kiev:

Saakashvili to continue protest rally outside Ukraine's parliament until Nov 7 – media
https://www.unian.info/po(...)til-nov-7-media.html

Vandaag vond de Oekra´ense regering het echter welletjes geweest en besloot Saakasjvili op te pakken. Echter, Saakasjvili blijft veel fans hebben en daardoor is er vandaag het volgende gebeurd:

quote:
Menigte verhindert afvoeren oud-president Saakasjvili in Kiev
Het is de Oekra´ense politie niet gelukt om de Georgische oud-president Micheil Saakasjvili vast te zetten. Saakasjvili (49) werd vanmorgen meegenomen uit zijn appartement in Kiev. Hij wordt verdacht van het helpen van een criminele organisatie.

Honderden aanhangers blokkeerden de hele ochtend de politiebus met Saakasjvili. Ondanks de inzet van traangas en pepperspray lukte het de oproerpolitie niet om de menigte uiteen te drijven.

Na uren slaagden betogers erin om de deur van de politiebus te forceren en zo Saakasjvili te bevrijden.
Om het feest helemaal compleet te maken trok Saakasjvili vervolgens ook nog doodleuk wederom naar de Rada in Kiev om daar te gaan protesteren:

quote:
Met een megafoon riep Saakasjvili vervolgens op tot vreedzame demonstraties tegen de regering van president Porosjenko. Hij liep daarna met zijn aanhangers naar het parlement om de daad bij het woord te voegen.

Eerder had hij vanaf het dak van zijn flatgebouw zijn aanhangers toegesproken. Hij noemde Porosjenko een verrader en een dief. Volgens verschillende media dreigde hij om naar beneden te springen.

https://nos.nl/artikel/22(...)asjvili-in-kiev.html
Blijft een uitermate controversieel en kleurrijk figuur, ik kan zijn doorzettingsvermogen en de enorme veranderingen die in GeorgiŰ heeft doorgevoerd in ieder geval wel waarderen. Het begint nu vooral een hoofdpijndossier voor Poroshenko te worden omdat hij hem, ondanks het afpakken van het paspoort, maar niet in het gareel weet te krijgen.
  dinsdag 5 december 2017 @ 15:50:40 #6
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_175509382
Hij wordt verdacht van het helpen van een criminele organisatie ? Ik wist niet dat hij de regering geholpen had.... :P
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_175527133
registreer om deze reclame te verbergen
Oud-president Saakasjvili nog altijd uit handen Oekra´ense politie
http://nos.nl/l/2206206

Hij is nog altijd niet opgepakt. Het is wel symptomatisch voor het ontzettende falen van de Oekra´ense autoriteiten :') Bovendien toont het ook aan dat Oekra´ne verre van een rechtstaat is.

Zie daarvoor ook:

The West Backed the Wrong Man in Ukraine

https://www.bloomberg.com(...)wrong-man-in-ukraine

Twee revoluties sinds 2000 en alsnog zijn de leiders van het land zo corrupt als de pest :') Leren die nu niet van het verleden?

[ Bericht 22% gewijzigd door J.B. op 06-12-2017 13:45:56 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')