Ja goed hč ! Zij is echt t geheim om zelf ok zulke toffe resultaten te krijgenquote:Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
kan ook niet vanuit dropbox, wel imgur of photobucketquote:Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.
[ afbeelding ]
Edit: ik krijg de link van de foto niet goed...
Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?quote:Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.
[IMG]http://i63.tinypic.com/w8tjlu.jpg[IMG]
Eindelijk gelukt, ik ben ook niet gewend om veel te posten hier, sorry... Ik heb het brood nog niet geproefd, dus de smaak is nog een verrassing. Voor een eerste keer ben ik in ieder geval wel tevreden met het uiterlijk.quote:Op zondag 1 januari 2017 18:45 schreef Bleie het volgende:
[..]
Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?
Dat klinkt interessant, bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 14 januari 2017 12:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik weet niet of het interessant wordt maar vanaf as donderdag heeft Robert v Beckhoven een programma over brood
http://www.omroepmax.nl/brood/
Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Meesterpatissier Robčrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robčrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem.
Robčrt reist in zes afleveringen door acht verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). Als het even kan bakt en proeft hij mee met de bijzondere mensen die hij onderweg ontmoet.
Uitzending
Vanaf donderdag 19 januari 2017
22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)
ook brood dat niet goed rijst blijft niet rauw binnenin.quote:Op donderdag 19 januari 2017 00:13 schreef Schadenfreude het volgende:
Ik probeer nu al een tijdje om zelf brood te bakken in de oven. Echter, elke keer is het rauw binnenin. Ik vermoed dat het niet goed genoeg rijst. Ik laat het deeg met gist eerst een hele nacht rijzen, voeg dan nog wat water en meel toe en laat het een paar uur rijzen maar dit is blijkbaar niet goed genoeg. Ik snij dan maar sneedjes af en leg die terug in de oven zodat ze alsnog kunnen bakken.
Het smaakt overigens heerlijk.
Iemand tips hoe ik het wel volledig kan bakken, liefst ook wat luchtiger hoewel het zeker geen baksteen is.
Prachtig!quote:Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is zuurdesem (sourdough). Weet niet of dit recept klopt, maar 50 graden is te warm om te reizen. Ik heb niet veel ervaring met zuurdesem, maar anderen hier wel.quote:Op donderdag 19 januari 2017 19:20 schreef Schadenfreude het volgende:
Blijkbaar was een deel van het bericht weggevalen. Dit is mijn recept:
Ik heb een potje met een soort van deeg gekregen van een vriendin dat ik in de koelkast bewaar. Dit werkt als gist (ik weet niet exact hoe dit heet). Als ik bak voeg ik hier 30ml water en 30g wholemeal rye flour aan toe en laat het een aantal uren op de verwarming staan. Daarna haal ik hier twee lepels uit, men deze met 190ml water, 180g wholemeal rye flour en 100g wholemeal spelt flour. Dit laat ik ruim een nacht (16 uur) in de buurt van (niet op) de verwarming staan. Daarna voeg ik nogmaals 190ml water, 200g wholemeal rye flour, 200g spelt flour en een lepel zout toe. Dit zet ik een aantal uren in de oven op 50 graden om te laten rijzen. Daarna gaat het de oven in op 240graden voor zo'n 1,5 uur.
Excuses voor de engelse termen, ik woon in London en weet niet de exacte vertaling. De vriendin van wie ik het gistmengsel heb gekregen heeft mij ook dit recept gegeven maar weet ook niet waarom het bij mij niet en bij haar wel lukt.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1quote:Op zaterdag 21 januari 2017 08:14 schreef pmponer het volgende:
goedemorgen bakkers,
Ik wil voor vanavond 2 broden maken voor bij de soep.
Ik zit zelf te denken aan:
- zongedroogde tomaten en rode ui
- kaas ui
Iemand nog tips voor een goed hartig brood? (met recept, als het kan)
Goede tip, meteen een bookmark gezet bedankt!quote:Op zaterdag 21 januari 2017 08:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1
Kijk hier eens! Top recepten met top uitleg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |