abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 24 december 2016 @ 16:29:28 #201
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167578895
Ik heb me gewaagd aan vlechtbrood:



en Kaiserbrötchen



Recept is gewoon witbrood, techniek uit Levine 1.

Straks kijken of ik een rechthoekige Pannettone kan maken (bij gebrek aan een tulbandvorm).
pi_167579118
Ik waag mij vandaag aan simultaan bakken, een zuurdesem en berliner knüppel.
Timing is toch weer lastig uit te kienen dus zuurdesem maar even deel van tweede rijs op koude balkon

Edit: slecht plan. Grootste zuurdesem mislukking uit geschiedenis :X
Knüppel wel gelukt, dus we verhongeren niet ;)

[ Bericht 46% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 24-12-2016 20:26:57 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 24 december 2016 @ 20:53:28 #203
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167584347
Mijn Pannettone van de website van Levine.





In plaats van cranberry's krenten genomen, omdat ik geen cranberry's in huis had. Ik weet niet helemaal hoe zo'n ding moet smaken, maar ik had wat meer fruitsmaak verwacht, maar dat kan natuurlijk komen doordat die cranberry's missen.

Oh, en hij had ook een enorme ovenrijs waardoor 1 zijkant wat ontploft eruit ziet. Hij is dus niet geschikt voor heel Holland bakt, maar smaakt prima. :)
pi_167784491
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.



pi_167784539
Oooh, mijn pistoletjes zijn nooit zo mooi *;
pi_167784737
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
pi_167792107
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:50 schreef Bleie het volgende:
Met dank aan duidelijke uitleg over vouwen en insnijden van Levine. Die vrouw is echt briljant.
Ja goed hč ! Zij is echt t geheim om zelf ok zulke toffe resultaten te krijgen O+
pi_167811651
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.


[ Bericht 11% gewijzigd door coucou op 01-01-2017 18:47:46 ]
pi_167811875
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.

[ afbeelding ]

Edit: ik krijg de link van de foto niet goed...
kan ook niet vanuit dropbox, wel imgur of photobucket

Ben je zelf tevreden met het resultaat?
pi_167812120
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 18:23 schreef coucou het volgende:
Zojuist mijn eerste brood gebakken uit het boek van Levine, het rozijnenkrentenbrood.
Ik ben sinds enige tijd begonnen met zelfgebakken brood uit de broodbakmachine, dit is het eerste brood uit de oven.

[IMG]http://i63.tinypic.com/w8tjlu.jpg[IMG]

Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?
pi_167812217
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 18:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Je moet nog een / toevoegen in de laatste tag. Ziet er goed uit hoor. Is het lekker?
Eindelijk gelukt, ik ben ook niet gewend om veel te posten hier, sorry... Ik heb het brood nog niet geproefd, dus de smaak is nog een verrassing. Voor een eerste keer ben ik in ieder geval wel tevreden met het uiterlijk.
pi_167812228
Ja zie het nu, ziet er idd prima uit!
pi_168126516
Ik weet niet of het interessant wordt maar vanaf as donderdag heeft Robert v Beckhoven een programma over brood
http://www.omroepmax.nl/brood/

Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Meesterpatissier Robčrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robčrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem.

Robčrt reist in zes afleveringen door acht verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). Als het even kan bakt en proeft hij mee met de bijzondere mensen die hij onderweg ontmoet.

Uitzending
Vanaf donderdag 19 januari 2017
22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 14 januari 2017 @ 13:09:14 #214
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_168126983
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 12:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik weet niet of het interessant wordt maar vanaf as donderdag heeft Robert v Beckhoven een programma over brood
http://www.omroepmax.nl/brood/

Een zoektocht naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.
Meesterpatissier Robčrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robčrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem.

Robčrt reist in zes afleveringen door acht verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken). Als het even kan bakt en proeft hij mee met de bijzondere mensen die hij onderweg ontmoet.

Uitzending
Vanaf donderdag 19 januari 2017
22.15 uur, NPO 1
(6 afleveringen)
Dat klinkt interessant, bedankt voor de tip!
pi_168168721
Ik heb weer eens brood gebakken. Volkoren met zaden en pitten, recept van Levine.



pi_168168880
Ziet er gezond uit bleie
Ik heb ook gebakken uit Levine 2 dit weekend, maar niet echt briljant foto materiaal.
Brood met quinoa werd onbedoeld soort van stokbrood omdat hij niet wilde lossen uit de vorm en de Levientjes (zuurdesem versie) wilden niet bijna rijzen. Gelukkig is de combi rozijn, pecan, koekruiden en tarwe altijd wel eetbaar dus maar gewoon in vriezer gegooid
pi_168260188
Ik probeer nu al een tijdje om zelf brood te bakken in de oven. Echter, elke keer is het rauw binnenin. Ik vermoed dat het niet goed genoeg rijst. Ik laat het deeg met gist eerst een hele nacht rijzen, voeg dan nog wat water en meel toe en laat het een paar uur rijzen maar dit is blijkbaar niet goed genoeg. Ik snij dan maar sneedjes af en leg die terug in de oven zodat ze alsnog kunnen bakken.

Het smaakt overigens heerlijk.

Iemand tips hoe ik het wel volledig kan bakken, liefst ook wat luchtiger hoewel het zeker geen baksteen is.
"I can accept failure. I can not accept not trying."
pi_168261232
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 00:13 schreef Schadenfreude het volgende:
Ik probeer nu al een tijdje om zelf brood te bakken in de oven. Echter, elke keer is het rauw binnenin. Ik vermoed dat het niet goed genoeg rijst. Ik laat het deeg met gist eerst een hele nacht rijzen, voeg dan nog wat water en meel toe en laat het een paar uur rijzen maar dit is blijkbaar niet goed genoeg. Ik snij dan maar sneedjes af en leg die terug in de oven zodat ze alsnog kunnen bakken.

Het smaakt overigens heerlijk.

Iemand tips hoe ik het wel volledig kan bakken, liefst ook wat luchtiger hoewel het zeker geen baksteen is.
ook brood dat niet goed rijst blijft niet rauw binnenin.
De temperatuur is te laag of je bakt te kort.

Geef eens details? Wel rececpt gebruik je nu?
pi_168274216
Blijkbaar was een deel van het bericht weggevalen. Dit is mijn recept:

Ik heb een potje met een soort van deeg gekregen van een vriendin dat ik in de koelkast bewaar. Dit werkt als gist (ik weet niet exact hoe dit heet). Als ik bak voeg ik hier 30ml water en 30g wholemeal rye flour aan toe en laat het een aantal uren op de verwarming staan. Daarna haal ik hier twee lepels uit, men deze met 190ml water, 180g wholemeal rye flour en 100g wholemeal spelt flour. Dit laat ik ruim een nacht (16 uur) in de buurt van (niet op) de verwarming staan. Daarna voeg ik nogmaals 190ml water, 200g wholemeal rye flour, 200g spelt flour en een lepel zout toe. Dit zet ik een aantal uren in de oven op 50 graden om te laten rijzen. Daarna gaat het de oven in op 240graden voor zo'n 1,5 uur.

Excuses voor de engelse termen, ik woon in London en weet niet de exacte vertaling. De vriendin van wie ik het gistmengsel heb gekregen heeft mij ook dit recept gegeven maar weet ook niet waarom het bij mij niet en bij haar wel lukt.
"I can accept failure. I can not accept not trying."
pi_168274282
Rijzen op 50 graden :N
Veeeeeeel te warm

Desem moet je de tijd geven maar niet met die temp. Gist gaat dan dood

Probeer deze anders eens, stapje voor stapje uitleg met tijdschema
https://www.weekendbakery(...)tartine-style-bread/

[ Bericht 20% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 19-01-2017 21:29:13 ]
pi_168275082
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:42 schreef Bleie het volgende:
Het nieuwe boek van Levine lag - niet helemaal toevallig - onder de kerstboom voor me. Vandaag stokbrood gebakken voor bij fondue vanavond en pistoletjes voor bij de lunch. Die waren errug lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Prachtig! O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_168276925
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 19:20 schreef Schadenfreude het volgende:
Blijkbaar was een deel van het bericht weggevalen. Dit is mijn recept:

Ik heb een potje met een soort van deeg gekregen van een vriendin dat ik in de koelkast bewaar. Dit werkt als gist (ik weet niet exact hoe dit heet). Als ik bak voeg ik hier 30ml water en 30g wholemeal rye flour aan toe en laat het een aantal uren op de verwarming staan. Daarna haal ik hier twee lepels uit, men deze met 190ml water, 180g wholemeal rye flour en 100g wholemeal spelt flour. Dit laat ik ruim een nacht (16 uur) in de buurt van (niet op) de verwarming staan. Daarna voeg ik nogmaals 190ml water, 200g wholemeal rye flour, 200g spelt flour en een lepel zout toe. Dit zet ik een aantal uren in de oven op 50 graden om te laten rijzen. Daarna gaat het de oven in op 240graden voor zo'n 1,5 uur.

Excuses voor de engelse termen, ik woon in London en weet niet de exacte vertaling. De vriendin van wie ik het gistmengsel heb gekregen heeft mij ook dit recept gegeven maar weet ook niet waarom het bij mij niet en bij haar wel lukt.
Dat is zuurdesem (sourdough). Weet niet of dit recept klopt, maar 50 graden is te warm om te reizen. Ik heb niet veel ervaring met zuurdesem, maar anderen hier wel.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 08:14:32 #223
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168315806
goedemorgen bakkers,

Ik wil voor vanavond 2 broden maken voor bij de soep.
Ik zit zelf te denken aan:

- zongedroogde tomaten en rode ui
- kaas ui

Iemand nog tips voor een goed hartig brood? (met recept, als het kan)
Drop you like an ill, bad habit
pi_168315864
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 08:14 schreef pmponer het volgende:
goedemorgen bakkers,

Ik wil voor vanavond 2 broden maken voor bij de soep.
Ik zit zelf te denken aan:

- zongedroogde tomaten en rode ui
- kaas ui

Iemand nog tips voor een goed hartig brood? (met recept, als het kan)
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1

Kijk hier eens! Top recepten met top uitleg.
^O^
  zaterdag 21 januari 2017 @ 08:39:45 #225
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_168316007
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 08:27 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.it/p/recepten-index.html?m=1

Kijk hier eens! Top recepten met top uitleg.
^O^
Goede tip, meteen een bookmark gezet bedankt!
Ik zit nog even rond te neuzen bij Rudolph maar ik heb al wel wat ideen erbij.
Drop you like an ill, bad habit
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')