SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Minilot:
Lot_1
computergirl
monkNL
Zo-is-dat
Mocht je foto er niet in staan, sorry
https://www.weekendbakery(...)yle-sourdough-bread/
[ Bericht 19% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 29-10-2016 21:05:33 ]Mooie broden weer
Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken9 november pas in verkoop, jij al wel binnen dan?quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:17 schreef Trusten het volgende:
Mooie broden weer
Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia makenHij staat op Bol met vandaag besteld, morgen in huis. Diverse mensen hebben hem al binnen.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
9 november pas in verkoop, jij al wel binnen dan?shit, snel bestellenquote:Op zondag 30 oktober 2016 09:41 schreef Trusten het volgende:
[..]
Hij staat op Bol met vandaag besteld, morgen in huis. Diverse mensen hebben hem al binnen.
.......
Woei! 31okt in huis
Voor de fans, ze doet ook signeersessies, oa bij mij in de buurt
Demo's/signeersessies
Zaterdag 19 november ben ik van 13.00 - 16.30 uur aanwezig bij kookwinkel Habitas in de Markthal in Rotterdam.
Zaterdag 26 november ben ik van 12.00 - 16.00 uur aanwezig bij kookwinkel Duikelman, Gerard Doustraat 54 in Amsterdam.
[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 30-10-2016 09:56:37 ]quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:47 schreef computergirl het volgende:
[..]
shit, snel bestellen
.......
Woei! 31okt in huis
Er zit trouwens een drukfoutje in, zie FB van In de keuken van LevineZag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)Ja echt superhandig . Dit is het enige foutje voor zover nu bekend dus das wel te overzien. Unieke versiequote:Op zondag 30 oktober 2016 10:52 schreef computergirl het volgende:
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)Zo-is-dat
of nie dan?Hij staat bij mij op m'n verlanglijstje!
D'r eerste boek komt ook geregeld uit de kast hierOh, dat is wel heel handig ja! Ik zet hem ook op mijn verlanglijstje!quote:Op zondag 30 oktober 2016 10:52 schreef computergirl het volgende:
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)hij is binnen.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:17 schreef Trusten het volgende:
Mooie broden weer
Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken
het is wel duidelijk minder basis dan haar eerste boek, en ze is helaas beetje fan van zaadjes en moutmeel.
Ergens in de kast heb ik nog eenkoorn liggen dat ik over had van recept van Plötsblog dus de broodjes daarmee ga ik nog eens maken (eenkoorn proef je niks bijzonders aan als ik me goed herinner)
Ik denk dat ik ga beginnen met tarwe-boekweit-walnotenbrood, boekweit is super lekker in combi met kaas
Edit: Appelvlaaitjes, die ga ik ook eens maken, maar meer fröbel niveau van Goiske. En kaasbroodjes met gruyere lijken me eigenlijk ook wel wat.
Kortom, ik moet hoooooognodig naar de molen want mijn meel is op
[ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 31-10-2016 19:53:19 ]Ik heb hem ook binnen. Staat wel een foutje in zag ik. 1 brood en dan 3kg bloem . Beetje overdreven.correctie staat op blog & facebookquote:Op dinsdag 1 november 2016 00:28 schreef forelske het volgende:
Ik heb hem ook binnen. Staat wel een foutje in zag ik. 1 brood en dan 3kg bloem . Beetje overdreven.Phone8
.Ik heb een recept voor harde broodjes. Nu staat er dat je deze moet maken met zuurdesem. Nu heb ik dat niet en was mijn vraag of dit probleemloos kan vervangen voor gist..niet probleemloos. Als je alleen gist hebt en weinig ervaring met verschil tussen desem en gist zou ik nog even doorzoeken naar recept voor broodjes met gist.quote:Op woensdag 2 november 2016 08:09 schreef Phone8 het volgende:
Ik heb een recept voor harde broodjes. Nu staat er dat je deze moet maken met zuurdesem. Nu heb ik dat niet en was mijn vraag of dit probleemloos kan vervangen voor gist..Phone8
.Oké bedankt. Ik dacht namelijk een normale hoeveelheid gist te doen en ongeveer 50/60 gram extra vocht toe te voegen. Omdat zuurdesem ook meer vocht bevat van gist. Ik ga wel ff zoeken:)desem heeft ook effect op rijstijdquote:Op woensdag 2 november 2016 08:56 schreef Phone8 het volgende:
Oké bedankt. Ik dacht namelijk een normale hoeveelheid gist te doen en ongeveer 50/60 gram extra vocht toe te voegen. Omdat zuurdesem ook meer vocht bevat van gist. Ik ga wel ff zoeken:)TravelRose
Keep on dreaming
Mijn eerste zelfgebakken brood. Een no knead bread. Alleen roeren, mixen en laten rijzen. Super krokant en hartstikke lekker. Dit weekend staat ciabatta op het programma.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: