abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 30 september 2016 @ 16:54:10 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165672099
De berichtenstroom gaat nu zowat per uur.

Komt Deutsche Bank op eigen kracht uit de problemen?


Deutsche Bank zit in de problemen, de vraag is of ze nog zonder hulp van de Duitse overheid eruit weten te komen. RTL Z-beurscommentator Hans de Geus denkt dat het mogelijk is.

Volgens persbureau Bloomberg heeft een aantal grote hedge funds hun onderpand bij Deutsche Bank voor een deel teruggetrokken. Ze zijn bang dat hun geld daar niet helemaal veilig is, legt De Geus uit.

''Als dat bekend is van een aantal grote hedge funds, dan geheid dat dat vele kleinere spelers dat ook niet doen.''

Verschillende problemen voor Deutsche
Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, zit in de hoek waar de klappen vallen. Van de Amerikaanse toezichthouders dreigt een boete van 14 miljard dollar vanwege misstanden bij de verkoop van hypotheken in aanloop naar de crisis.

Daarnaast lopen er nog onderzoeken naar de manipulatie van euribor- en libor-rentes alsmede van de prijzen van edelmetalen door medewerkers van Deutsche Bank. De vrees is dat de bank straks niet genoeg eigen vermogen heeft als het flinke boetes krijgt of schikkingen moet treffen.

Deutsche Bank noteerde begin deze maand nog boven de 13 euro, nu is dat rond de 10 euro. Vorig jaar zomer lag de koers nog rond de 30 euro.

'Op eigen kracht eruit, het kan nog'

De Geus denkt dat Deutsche Bank er nog wel op eigen kracht uit kan komen. In de praktijk worden boetes in de VS fors teruggebracht als er een schikking komt. ''Als de boete wordt verlaagd tot 5 miljard euro of minder, dan zou dat al een hoop schelen. Verder moeten ze als een dolle bedrijfsonderdelen gaan verkopen, als de koers dan een beetje stabiel wordt, dan kunnen ze misschien nog een emissie doen'', aldus De Geus.

Wat volgens hem helemaal zou helpen is dat als de regering zou aangeven klaar te staan om de bank te redden. ''Uiteindelijk gaan ze dat toch doen, door te wachten maak je het probleem alleen maar groter''. Eerder deze week waren er geruchten dat de Duitse overheid een reddingsplan maakte voor Deutsche Bank, maar dat werd ontkend.

In RTL Z Voorbeurs toonde Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer zich wat somberder. ''Het schip maakt slagzij, maar de band op het achterdek speelt door''. Er is volgens Bender bijna geen houden meer aan. Hij denkt dat Deutsche Bank er niet zelf uit kan komen en hulp van buitenaf nodig heeft.

  vrijdag 30 september 2016 @ 17:04:14 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 30 september 2016 @ 17:08:24 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165672305
Vandaag is de koers weer redelijk aan het klimmen. Heeft dat te maken met de interne )en nu uitgelekte' mail van DB.

Interne mail topman Deutsche Bank stelt personeel en financiële markt gerust
Redactie − 30/09/16, 16:02

UPDATE "Onze fundamenten zijn goed. We lopen veel minder risico dan een paar jaar geleden. We zitten goed bij kas. We hebben 215 miljard euro ter beschikking: een extreem confortabele buffer." Met zinnen als deze probeerde John Cryan, bestuursvoorzitter van Deutsche Bank gisteren personeel én de financiële markten gerust te stellen.

Of de circa honderdduizend personeelsleden van Europa's grootste zakenbank wat geruster zijn geworden, is niet bekend. Maar Cryans verklaring had wel effect op beleggers.

Direct na opening van de beurs van Frankfurt daalde het aandeel Deutsche Bank gisteren met ruim 8 procent en kostte een aandeel even minder dan tien euro - tegen 26 euro een jaar geleden en meer dan honderd euro in het pre-crisisjaar 2007. Toen Cryan zijn boodschap de wereld in zond, veerde de koers op. Dat gold ook voor de koersen van andere Europese banken, waaronder ING en ABN Amro.

De koersdaling was een gevolg van het bericht dat tien hedgefondsen minder zaken gaan doen met Deutsche Bank. Beleggers vatten die stap op als een soort motie van wantrouwen tegen de bank. Blijkbaar, zo redeneerden zij, heerst er bij die fondsen de vrees dat Deutsche Bank niet safe is.

Die vrees is er al langer en werd gevoed door een boete van 12,5 miljard euro die de bank onlangs kreeg van de Amerikaanse justitie vanwege gesjoemel met hypotheken. Of Deutsche dat bedrag moet overmaken is nog ongewis - vermoedelijk komt het tot een schikking waarbij de bank er wat genadiger vanaf komt.

Maar er dreigen meer boetes - vanwege andere onverkwikkelijke zaken - en die komen Duitslands grootste bank slecht uit nu overheden en toezichthouders juist eisen dat banken hun financiële buffers versterken. Ze moeten, ook in tijden van acute crisis, overeind blijven.

Lehman-debacle?
Is Deutsche Bank zo solide? Nee, de Amerikaanse tak van Deutsche is dat niet, oordeelde het stelsel van Amerikaanse centrale banken in juni. Het kan en moet beter bij Deutsche Bank, oordeelde de Europese Bankenautoreit in juli. Maar Cryan ziet dat anders: "In geen twintig jaar is de balans van Deutsche Bank zo solide geweest als nu."

Daar is dus niet iedereen van overtuigd. Of de bank, met een balanstotaal van 1600 miljard euro, omvalt, lijkt vooralsnog niet waarschijnlijk. Een variant op het Lehman-debacle, de Amerikaanse zakenbank die in 2008 omviel en zo de financiële crisis inleidde, lijkt niet in het verschiet te liggen.

Groter is de kans dat de bank op zoek moet naar extra kapitaal om zijn buffers aan te vullen. Daar zijn mogelijkheden voor. Verkoop van bedrijfsonderdelen is een eerste optie. Daar is Deutsche al mee bezig.

Kostenbesparing is een tweede optie en ook daar werkt de bank aan. Duizenden medewerkers verliezen hun baan. Bij aandeelhouders aankloppen om extra geld is een derde optie, maar geen eenvoudige. Nu de beurskoers zo laag is, zou Deutsche een grote hoeveelheid nieuwe aandelen moeten uitgeven om aan een fors geldbedrag te kopen. Voor de huidige aandeelhouders betekent dat een financiële aderlating.

En steun van de overheid? Tja, dat kan eigenlijk niet. Na de crisis van 2008 is het uitgangspunt dat de belastingbetaler niet moet opdraaien voor banken met financiële problemen. Dat risico ligt vooral bij de aandeelhouders, dan bij de obligatiehouders en daarna bij de spaarders met meer dan een ton op de bank. Deutsche wil van overheidssteun niets weten en bondskanselier Merkel zegt dat ook niet te willen.

Merkel kan moeilijk iets anders beweren. Maar wat zal ze doen als de enorme bank, leverancier van ingewikkelde, onoverzichtelijke financiële producten, echt in nood komt? Als die andere banken in de wereld meetrekt - niemand die precies weet hoe een (dreigende val) van Deutsche zal uitpakken voor andere grote banken. Kan zo'n joekel van een bank dan zomaar failliet gaan? Of is die domweg te groot om dat te laten gebeuren?

Dijsselbloem wil overleg
Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) wil internationaal overleg over extreem hoge Amerikaanse boetes voor Europese banken. Hij zei dat vrijdag in verband met een dreigende Amerikaanse miljardenboete voor de belangrijke Duitse bank Deutsche Bank.

Die boete kan een serieus probleem vormen, aldus de bewindsman. De Amerikaanse boetes kunnen zo hoog uitvallen dat het voor banken heel moeilijk wordt zichzelf te versterken. Het maakt het herstel van de Europese banken na de kredietcrisis heel moeilijk, vreest Dijsselbloem.

Het bedrag van veertien miljard dollar dat Amerikaanse autoriteiten aan Deutsche Bank als schikkingsvoorstel voorlegden zou buitenproportioneel en echt schadelijk zijn, zegt Dijsselbloem. Daar is als bank bijna niet tegen op te boksen, omdat de bank dan tegen hogere kosten nieuw kapitaal moet aantrekken. Het bedreigt de financiële stabiliteit, aldus de minister.
--------------------------------------------------------------------------
Ik lees tegenstrijdige berichten. Over hun directe kapitaal reserves. Zal ik straks wel even terug zoeken. Dat zou liggen tussen de 60 en 220 miljard.
pi_165672355
215 miljard in kas? Really?

Nu staat er dus: totaal balans van 16 biljoen.
Las ik twee dagen geleden: 42 biljoen.

Waarom is die 14 miljard dan een probleem, dat is peanuts.
I´m back.
  vrijdag 30 september 2016 @ 17:42:29 #5
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165672760
quote:
15s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:11 schreef Ryan3 het volgende:
215 miljard in kas? Really?

Nu staat er dus: totaal balans van 16 biljoen.
Las ik twee dagen geleden: 42 biljoen.

Waarom is die 14 miljard dan een probleem, dat is peanuts.
Zo goed zijn hun cijfertjes nu. Niemand kan direct duiden wat ze direct aan cash hebben. Maar met of zonder cijfers. Zonder vertrouwen in de markt gaat deze bank het echt niet redden.
pi_165672795
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:42 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Zo goed zijn hun cijfertjes nu. Niemand kan direct duiden wat ze direct aan cash hebben. Maar met of zonder cijfers. Zonder vertrouwen in de markt gaat deze bank het echt niet redden.
Ja, als de cijfers (en percentages) niet eens duidelijk zijn en je in elk artikel weer andere cijfers ziet dus, dan wekt dat sws geen vertrouwen.
I´m back.
pi_165672799
quote:
15s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:11 schreef Ryan3 het volgende:
215 miljard in kas? Really?

Nu staat er dus: totaal balans van 16 biljoen.
Las ik twee dagen geleden: 42 biljoen.

Waarom is die 14 miljard dan een probleem, dat is peanuts.
quote:
Volgens het jaarverslag over 2015 (pdf, p. 138 e.v.) zit het als volgt met het eigen vermogen. Dat bedroeg op 31 december 2015 ¤48,7 miljard (exact: het fully loaded Tier 1 capital). De leverage ratio stond op 3,5% (is eigen vermogen/balanstotaal en minimaal vereist: 3%). Stel dat de Amerikanen niet buigen, DB barst en ¤12,5 miljard betaalt. Dan gebeurt het volgende. Er was al ongeveer ¤2,5 miljard gereserveerd voor deze schikking, dus dan gaat er ¤10 miljard van Duitsland naar de VS. Het eigen vermogen daalt naar ¤38,7 miljard. Als we dat delen op de totale bezittingen van de bank (volgens Basel: ¤1.395 miljard) dan zakt de leverage ratio naar 2,8%. Dat is te weinig!

http://daskapital.nl/2016/09/brekertje_klanten_halen_geld_w.html
pi_165672811
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:46 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

[..]

Ja, dit is ook allemaal weer geouwehoer als je niet weet hoe groot hun exposure is.
I´m back.
  vrijdag 30 september 2016 @ 19:08:57 #9
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165676009
Gaat niet zo best hé? Ben geen kenner, maar hoor het en der berichten over een op omvallen staande DB , bankrun, ING die mogelijk duizenden gaat ontslaan...

What is happening?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2016 20:29:12 ]
pi_165676158
Aardig gek dit allemaal weer
Everything in the world is about sex except sex. Sex is about power.
pi_165681899
Las vandaag overigens een stuk over hoe Europese banken er voor gezorgd hebben dat zij in tijden van crisis makkelijker vreemd vermogen om kunnen zetten in eigen vermogen, zodat het kapitaalratio weer op peil komt zonder dat Euro-landen bij hoeven te springen. Daarvoor worden zogenaamde coco's gebruik, dat zijn converteerbare obligaties die bij bepaalde vooraf vastgesteld gebeurtenis tegen een vaste koers geconverteerd worden maar aandelen. Nu komt alleen het interessante: Europese banken hebben een groot deel van elkaars coco's in bezit. Gevolg, als de conversie bij bank A in werking treedt heeft dat tot gevolg dat andere Europese banken de klap voor wat betreft het aanzuiveren van het eigen vermogen van bank A moeten opvangen. Als daardoor andere coco's ook weer in werking treden zijn de rapen gaar en heb je weer een bancaire crisis.
pi_165682043
quote:
15s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 00:41 schreef Kowloon het volgende:
Las vandaag overigens een stuk over hoe Europese banken er voor gezorgd hebben dat zij in tijden van crisis makkelijker vreemd vermogen om kunnen zetten in eigen vermogen, zodat het kapitaalratio weer op peil komt zonder dat Euro-landen bij hoeven te springen. Daarvoor worden zogenaamde coco's gebruik, dat zijn converteerbare obligaties die bij bepaalde vooraf vastgesteld gebeurtenis tegen een vaste koers geconverteerd worden maar aandelen. Nu komt alleen het interessante: Europese banken hebben een groot deel van elkaars coco's in bezit. Gevolg, als de conversie bij bank A in werking treedt heeft dat tot gevolg dat andere Europese banken de klap voor wat betreft het aanzuiveren van het eigen vermogen van bank A moeten opvangen. Als daardoor andere coco's ook weer in werking treden zijn de rapen gaar en heb je weer een bancaire crisis.
Lol, nooit van gehoord. Lijkt op systeem dat NLse banken elkaar moeten afdekken?

Overigens moeten we maar een keer een commissie samenstellen om te onderzoeken hoe dit allemaal is kunnen gebeuren. Wrs heeft die gekke Verhofstadt nog gelijk ook, in de zin dat in de EU nooit alles afgekocht heeft kunnen worden. Doordat de EU de instrumenten niet had en i9n de VS gooide men er maar even 800 miljard tegen aan oid.
I´m back.
pi_165683089
tijdens de opening -9% en vervolgens een flinke stijging?

Ben benieuwd of de rekeningen al leeg getrokken worden.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_165695388
Waarom gaat Deutsche eigenlijk onherroepelijk kapot? (2)

We roepen het al een tijdje: Deutsche Bank is onherstelbaar stuk. De bank is een relikwie uit een bygone era, toen er nog mensen waren die dachten dat een euro gecombineerd met extreem veel lenen een goed idee is. We noemen het voor het gemak multicultureel pro-Europees hyperkapitalisme. Dat gaat (of ging) als volgt:

Hier verder:
http://925.nl/archief/201(...)erroepelijk-kapot-1/
pi_165695440
CEO Deutsche Bank: niks aan de hand hier, doorlopen mensen!

Staatssteun is helemaal nergens voor nodig, aldus CEO John Cryan. Deutsche is een hartstikke gezonde bank, niks mis mee. Kopen, dat aandeel!

Als een bankier u gerust gaat stellen, dan weet u dat het tijd is om te rennen. Er is iets grondig mis met Deutsche. De koers zakt tot onder de ¤ 10 en komt verdraaid dicht in de buurt van de ¤ 4,80, het hoogste jaarlijkse dividend dat de bank ooit heeft uitgekeerd.

Hier verder:
http://925.nl/archief/201(...)er-doorlopen-mensen/
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 22:47:18 #17
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165697486
Lot Deutsche Bank treft heel Europa


De manier waarop de Duitse regering de problemen bij Deutsche Bank aanpakt zal bepalend zijn voor de toekomst van Europa. Dat zegt de vooraanstaande Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz in een interview met Trouw. "De kans is groot dat Duitsland vooral in het eigen belang zal handelen en niet in het belang van Europa", aldus de Nobelprijswinnaar.

De laatste weken loopt de spanning rond de grootste bank van Duitsland steeds verder op. Deutsche zou er dusdanig zwak voor staan dat een redding onvermijdelijk is. Sinds de laatste bankencrisis zijn Europese regels opgesteld die bepalen hoe banken failliet kunnen gaan zonder dat de belastingbetaler voor de schade opdraait. Het was vooral Duitsland dat aandrong op deze regeling. Nu Duitsland zelf aan de beurt is met een bank in nood, moet blijken wat de nieuwe regels waard zijn. Gelden ze alleen voor Griekse en Italiaanse banken, of toch ook voor Duitse? Een eventuele redding van Deutsche zal dat duidelijk maken, zegt Stiglitz.

"Ik verwacht dat Duitsland zal kiezen voor een oplossing die goed is voor Duitsland, en niet noodzakelijkerwijs goed voor Europa", zegt de econoom. "Dat zal in het zuiden het beeld versterken dat binnen de eurozone met twee maten wordt gemeten, dat er regels zijn voor het noorden en voor het zuiden. Dat zal de verhoudingen binnen Europa nog verder op scherp stellen."

Die verhoudingen zijn sinds 2008 al niet goed. Landen als Griekenland, Frankrijk en Italië willen soepeler omgaan met de regels, Duitsland en Nederland willen daar niets van weten. Analisten vrezen nu dat Duitsland zelf de regels oprekt om toch staatssteun te geven aan de grootste bank van het land.

Boete
De paniek rond Deutsche Bank begon twee weken geleden toen de Amerikaanse justitie een boete oplegde van 12,5 miljard euro. Deutsche was betrokken bij de verkoop van rommelhypotheken in de aanloop naar de financiële crisis van 2008. Minister Dijsselbloem van financiën had gisteren geen goed woord over voor die sanctie. Die zou buitenproportioneel zijn, en daarmee de financiële stabiliteit bedreigen.

Want Deutsche is een zogeheten systeembank, de grootste van Europa nog wel. Als Deutsche begint te wiebelen, breekt bij alle financiële instellingen binnen en buiten de eurozone het zweet uit.

En wiebelen deed Deutsche Bank. Nadat de boete op de mat viel, daalden de beurskoersen. Er kwamen geruchten over staatssteun en hedgefondsen die bij de bank weg zouden lopen, waardoor de koersen verder en verder zakten. Een aandeel Deutsche Bank kostte gisteren 11,57 euro. Een jaar geleden was dat nog ruim 27 euro.

Dijsselbloem wil de hoge boete bij het IMF op de agenda plaatsen. Maar volgens Stiglitz heeft Deutsche Bank de problemen vooral aan zichzelf te danken."De Amerikaanse justitie heeft lang geprobeerd te schikken vanwege ernstige overtredingen, maar Deutsche Bank werkte van alle banken het minste mee. Dan is er geen enkele reden om niet de zwaarste behandeling te krijgen." Volgens Stiglitz is er voldoende ruimte om alsnog te schikken, omdat ook de Amerikaanse justitie kijkt naar de marktreacties op de boete

"Wat er nu met Deutsche gebeurt maakt de financiële markt in New York erg nerveus. We weten dat justitie niet altijd het recht dient en rekening houdt met de reacties op de markten, ook al moeten ze dat eigenlijk niet doen. Dus misschien dat de Amerikaanse aanklager een beetje gas terugneemt." De laatste berichten lijken dat te bevestigen. Volgens persbureau AFP is Deutsche dicht bij een schikking van 4,8 miljard euro.
---------------------------------------------------
Het is zeker nog niet over.
pi_165702161
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 20:55 schreef Braindead2000 het volgende:
Waarom gaat Deutsche eigenlijk onherroepelijk kapot? (2)

We roepen het al een tijdje: Deutsche Bank is onherstelbaar stuk. De bank is een relikwie uit een bygone era, toen er nog mensen waren die dachten dat een euro gecombineerd met extreem veel lenen een goed idee is. We noemen het voor het gemak multicultureel pro-Europees hyperkapitalisme. Dat gaat (of ging) als volgt:

Hier verder:
http://925.nl/archief/201(...)erroepelijk-kapot-1/
Als we defaulten nou gewoon eens hadden toegestaan ...
pi_165712774
quote:
MILAAN (AFN) - Deutsche bank is dit weekend officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het derivatenschandaal bij de Italiaanse Banco Monte dei Paschi di Siena. Daarmee heeft het geplaagde financiële concern er weer een nieuwe kopzorg bij.

Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over ING Groep

Een rechter in Milaan heeft het verzoek van de Italiaanse justitie om een strafzaak in gang te zetten tegen Deutsche Bank, een medewerker van het concern en vijf oud-bestuurders, toegewezen.

Ook enkele oud-bestuurders van de Japanse zakenbank Nomura en Monte dei Paschi zelf moeten voor de rechter verschijnen. Bij Monte dei Paschi, de oudste bank ter wereld, zouden tussen 2008 en 2012 via ingewikkelde financiële constructies forse verliezen zijn gemaskeerd.

Miljardenboetes
Deutsche Bank is een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld, maar staat zwaar onder druk door dreigende miljardenboetes en een reeks onopgeloste problemen uit het verleden. Dit zorgde de afgelopen week ook voor veel onrust op de beurzen.

Beleggers waren zelfs bang dat de problemen bij de grootste bank van Duitsland zouden overslaan naar andere banken en een wereldwijde bankencrisis zouden veroorzaken.

Die vrees werd vrijdag echter voor een deel weggenomen toen een gerucht naar buiten kwam dat Deutsche Bank dicht bij een voor de bank zeer gunstige schikking zou zijn met de Amerikaanse justitie.

Daardoor ging het aandeel Deutsche Bank, dat dit jaar bijna in waarde is gehalveerd, uiteindelijk met een flinke plus het weekend in.

Verdampt
Ook Monte dei Paschi staat er de laatste tijd niet goed voor. De bank zag dit jaar ruim vier vijfde van zijn beurswaarde verdampen door de zorgen over zijn toekomst.

Om er weer bovenop te komen, proberen de Italianen miljarden aan nieuw kapitaal op te halen en slechte leningen te verkopen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)agd_in_Italie__.html

(Ja ik weet het de telegraaf :') )
  zondag 2 oktober 2016 @ 19:51:02 #20
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165714630
Boeien dat het de telegraaf is, maandagochtend Maandag 15:00 is het voor de DB gewoon weer business as usual.

• Derivaten schandaal in Italie, deze had ik niet op mijn radar staan. Welk prijskaartje gaan ze hier ophangen ? Zie hetzelfde bericht ook in de NRC.


De handel in het aandeel Deutsche Bank ligt maandag nog stil in Frankfurt. De Duitse beurs blijft dan gesloten vanwege een feestdag. In New York, waar Deutsche Bank ook een notering heeft, kan wel weer meteen worden gehandeld in de aandelen van de bank.

[ Bericht 23% gewijzigd door Drugshond op 02-10-2016 20:20:07 ]
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:24:43 #21
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165722858
7000 banen weg bij ING

AMSTERDAM - ING schrapt wereldwijd zo’n 7000 banen. In Nederland moeten tot 2021 in totaal 2300 medewerkers op zoek naar ander werk.

Dat heeft de leiding van ING maandagmorgen bekendgemaakt. De bank voert een nieuwe reorganisatie door, die tot betere efficiency moet leiden. Dit moet volgens de leiding weer betere en snellere (online) dienstverlening voor klanten opleveren.

De zwaarste klappen van de reorganisatie vinden plaats in Nederland en België. Het Belgische onderdeel van ING schrapt 3500 banen.
---------------------------------------------------------------------
Geeft wel te denken. Als er bij de Commerzbank 9600 banen verdwijnen vanwege problemen. Hoe komt de ING dan aan 7000 banen.Zijn daar dan ook problemen ?

Totaal aantal werknemers 52.368 (2015). Dat wil zeggen 1 op de 7 banen verdwijnen.

In 2006 waren daar nog 119.801 banen. straks ongeveer 45.000. Dat is meer dan de helft weg in 10 jr tijd.
pi_165722925
Die banen bij ING lijkt me gewoon achterstallig onderhoud.
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:41:41 #23
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_165722966
Komt ook doordat het cash geld aan het verdwijnen is en we bijna alle bankzaken online kunnen doen natuurlijk.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:42:57 #24
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165722975
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:35 schreef 99.999 het volgende:
Die banen bij ING lijkt me gewoon achterstallig onderhoud.
Valt moeilijk te zeggen. Vanaf 2006 is het qua personeelsbestand hard naar beneden gegaan.
De grootste klapper was al in (2013->2014) van 76.050 naar 52.898. Een groot deel van dat onderhoud had al plaatsgevonden. Denk meer dat dit in het rijtje past van Lean and Mean (naar de rest van het bankwezen).
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:48:10 #25
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165723006
quote:
7s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:41 schreef Gutmensch het volgende:
Komt ook doordat het cash geld aan het verdwijnen is en we bijna alle bankzaken online kunnen doen natuurlijk.
Dat konden we 3 jaar geleden ook al. Neemt niet weg dat ik het gedwongen verloop tussen 2014 en 2016 iets moeilijker kan bevatten. Deze nieuwe reorganisatie zou een besparing moeten opleveren van 800 miljoen op jaarbasis.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')