FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / [Centraal] Crisis in Syri en Irak #404 VS steunt ISIS in DeirEzZor
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 19:01
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Syrian_civil_war.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
1200px-Nineveh_Plains.svg.png
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 19:04
Amerika geeft ISIS de luchthaven van Deir Zour als cadeau:


Op dit moment valt ISIS de luchthaven aan met mortieren....
Aloulumaandag 19 september 2016 @ 19:10
Gisteren bij Syrische familie gegeten met mijn vrouw. Mijn vrouw had een Syrische via haar werk leren kennen en bevriend geraakt. Leuke familie die uit de provincie van Hama komt en het redelijk goed hadden. Na twee jaar Turkije zijn ze via Algerije en Libi met de boot in Itali aangekomen en zo doorgereisd naar NL. De man hadden al familie in NL (eerder vertrokken vluchtelingen) en wilde daarbij in de buurt komen te wonen.
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 19:13
Het gaat weer los in Aleppo...
Szuramaandag 19 september 2016 @ 19:13
Oost-Aleppo wordt momenteel gebombardeerd. Beter duiken ze ook snel op in Deir ez-Zor.
Szuramaandag 19 september 2016 @ 19:14
@AP
BREAKING: US says it's prepared to extend Syria truce despite violations and Syrian announcement it is over.

:') :D
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 19:17
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 19:14 schreef Szura het volgende:
@AP
BREAKING: US says it's prepared to extend Syria truce despite violations and Syrian announcement it is over.

:') :D
Wereldvreemd :')
Szuramaandag 19 september 2016 @ 19:30
CstjsC-VYAExafE?format=jpg&name=large
Richestoragsmaandag 19 september 2016 @ 19:30
Amerika :')
Szuramaandag 19 september 2016 @ 19:37
@EjmAlrai
Opps
#Russian source in #Syria:"We r not interested in the '#USA 7 days game' and we shall protect #SAA from any 'AF mistakes' from now on".
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 19:38
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 19:37 schreef Szura het volgende:
@EjmAlrai
Opps
#Russian source in #Syria:"We r not interested in the '#USA 7 days game' and we shall protect #SAA from any 'AF mistakes' from now on".
Ik ben benieuwd wat dat concreet betekend.
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 19:39
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 19:37 schreef Szura het volgende:
@EjmAlrai
Opps
#Russian source in #Syria:"We r not interested in the '#USA 7 days game' and we shall protect #SAA from any 'AF mistakes' from now on".
Hopelijk maken de Russen hun woorden nu wel waar...
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 19:41
hodgsh2 twitterde op maandag 19-09-2016 om 19:25:17 أنباء غير موثوقة عن بدا هجوم على مطار دير الزور من قبل مقاتلي الدولة ... reageer retweet
Directe luchthaven van Deur Zour overun door ISIS is begonnen, bericht is nog onbevestigd.
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 19:43
Army_of_Conques twitterde op maandag 19-09-2016 om 19:42:16 More than 20 aid trucks meant for besieged Aleppo set on fire by regime air strikes on Big Orem Rd. in rural Aleppo. reageer retweet
Richestoragsmaandag 19 september 2016 @ 19:44
https://www.almasdarnews.(...)res-jihadists-jobar/
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 19:44
HKX07 twitterde op maandag 19-09-2016 om 19:43:07 #Syria Military of defence declares the end of 7 day ceasefire which was violated 300+ times by "rebels" inc #JFShttps://t.co/FFt8ss4Mgt reageer retweet
Szuramaandag 19 september 2016 @ 19:53
Jihadi Julian :')

@JulianRoepcke
#BREAKING #Statement
#Russia declares the ceasefire over, blames the United States and Syrian rebels.
#BombAssad
#StopRussia

@JulianRoepcke
Keep in mind that the #Assad regime killed around 100 civilians during the last "ceasefire" week while rebels killed around 0.

:')
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 19:56
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 19:53 schreef Szura het volgende:
Jihadi Julian :')

@JulianRoepcke
#BREAKING #Statement
#Russia declares the ceasefire over, blames the United States and Syrian rebels.
#BombAssad
#StopRussia

@JulianRoepcke
Keep in mind that the #Assad regime killed around 100 civilians during the last "ceasefire" week while rebels killed around 0.

:')
Hoeveel word die betaald door Qatar?
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 19:58
leithfadel twitterde op maandag 19-09-2016 om 19:55:37 The rebel idiots got in a fight with the UN today at Al-Wa'er. Apparently, they weren't happy about something the UN was doing reageer retweet
sp3cmaandag 19 september 2016 @ 20:13
is daar meer informatie over?
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 20:33
aj_observations twitterde op maandag 19-09-2016 om 18:27:12 President #Assad tells it like it is, the US strike on #DeirEzzor AB was no mistake, they wanted #ISIS to overrun ithttps://t.co/FVHy8ZuxaL reageer retweet
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 20:37
naser_j12 twitterde op maandag 19-09-2016 om 20:17:20 معلومة :مستودعات السلاح التي ضمن مطار #دير_الزور العسكري تكفي لقتال عشر سنوات متتالية بحسب شبكات راصدة#إحباط_4عمليات_إرهابية#باقية_وتتمدد reageer retweet
Dair Zour luchthaven heeft volgens deze gast zoveel munitie en bevoorrading dat men daarmee 10 jaar lang oorlog kan voeren (overdreven), maar het zal zeker grote voordelen en bevoorrading brengen voor ISIS als het hun lukt om die luchthaven over te nemen. Misschien heeft Amerika samen met ISIS gecordineerd om ISIS op deze manier te bevoorraden met nieuwe munitie?
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 20:45
AlArabiya_Eng twitterde op maandag 19-09-2016 om 17:49:24 #BREAKING: Mohammed bin Nayef: #Saudi Arabia welcomed over 2.5 million #Syrian refugees since the conflict began reageer retweet
Saudis :')
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 20:56
http://www.hln.be/hln/nl/(...)en-en-gewonden.dhtml

Wie heeft zin om een orgaan van een IS strijder in je te krijgen?
Montaguimaandag 19 september 2016 @ 21:03
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 20:13 schreef sp3c het volgende:
is daar meer informatie over?
Verschillende en tegenstrijdige info van UN die evacuaties zou tegenhouden tot Assad die de evacuaties zou uitvoeren. Neem eruit wat in je straatje past. ;)

http://sana.sy/en/?p=88510
quote:
Informed source: UN hinders the exit of gunmen from al-Waer neighborhood to Idleb under groundless pretexts
http://orient-news.net/en(...)aced-by-Assad-regime
quote:
Civilians in al-Waer about to be displaced by Assad regime
http://orient-news.net/en(...)ontinues-deportation
quote:
Al-Waer: Opposition warns, Assad brushes aside, continues deportation
http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950629001256
quote:
Reconciliation Plan in Homs Delayed Due to UN Representative's Absence
Dus daadwerkelijk 'in a fight'? Neuh. De evacuatie gaat dusver niet volgens plan.
sp3cmaandag 19 september 2016 @ 21:05
fog of war dus

k thanks :)

enige idee wat de nationaliteiten van de VN'ers zijn?
waar moet ik zoeken?
Szuramaandag 19 september 2016 @ 21:09
Hahahahahahahah
Wat een ultieme triestheid deze onzin

CsvSJz-WEAEYIQI.jpg:large
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 21:11
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 21:09 schreef Szura het volgende:
Hahahahahahahah
Wat een ultieme triestheid deze onzin

[ afbeelding ]
The daily beast :') :') :')

Weer zo een tabloid dat je niet al te serious moet nemen....
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 21:16
RamiAILoIah twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:11:37 Child fighter appearing in a new #ISIS beheading media from Ninawa.. #Iraq https://t.co/EaOEM46UR5 reageer retweet
CsvTyMyWIAAmELK.jpg
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 21:30
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 21:09 schreef Szura het volgende:
Hahahahahahahah
Wat een ultieme triestheid deze onzin

[ afbeelding ]
_O- _O- _O-
Szuramaandag 19 september 2016 @ 21:38
Is dat al bevestigd dat er een VN-hulpkonvooi is gebombardeerd? Zo ja, manmanman...
Aloulumaandag 19 september 2016 @ 21:39
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 21:38 schreef Szura het volgende:
Is dat al bevestigd dat er een VN-hulpkonvooi is gebombardeerd? Zo ja, manmanman...
Had de US maar geen Syrische militairen moeten bombarderen h....all bets are off now :D
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 21:41
Beter gooien ze een bom op VS troepen om dan te zeggen dat we dachten dat het ''IS'' was.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 21:45
ik vraag me oprecht af waarom ze (en dan heb ik het over alle partijen), maar uiteraard met name de VS en Rusland, waarom ze uberhaupt zijn begonnen aan deze zogenaamde CoH. als ze er duidelijk niet hun best voor wilden doen om het te doen slagen.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 21:48
lekker weer business as usual...

CsvZOiLXgAQ0p6k.jpg

Charles_Lister twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:03:12 Terrible: director of #Syria's Red Crescent center round #Aleppo Omar Barakat, was killed in strike vs aid convoy: https://t.co/o3Z5dswoe7 reageer retweet


[ Bericht 69% gewijzigd door Slayage op 19-09-2016 21:55:41 ]
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 21:58
tja...

Interbrigades twitterde op maandag 19-09-2016 om 20:23:20 #Putin bombs aids convoys at will.While USA apologize and offer blood money for hitting the war criminals of SAA & Hezbollah.Sad joke. reageer retweet
Szuramaandag 19 september 2016 @ 21:59
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 21:39 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Had de US maar geen Syrische militairen moeten bombarderen h....all bets are off now :D
Ja sorry hoor, maar ik zie hier het nut niet van in (als het echt een hulpkonvooi was)
Szuramaandag 19 september 2016 @ 22:04
quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2016 21:48 schreef Slayage het volgende:
lekker weer business as usual...

[ afbeelding ]

Charles_Lister twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:03:12 Terrible: director of #Syria's Red Crescent center round #Aleppo Omar Barakat, was killed in strike vs aid convoy: https://t.co/o3Z5dswoe7 reageer retweet
Dat is toch juist de organisatie waar het regime wel mee wil samenwerken?
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:04
het was en double tap zelfs... denken jullie dat de russen excuses en compensatie aan de familie leden zullen aanbieden? want hey de russen zijn goed bezig toch...

CsvaGePW8AAgawp.jpg
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:05
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 22:04 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat is toch juist de organisatie waar het regime wel mee wil samenwerken?
wil het regime met de rode kruis werken?
Szuramaandag 19 september 2016 @ 22:07
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

wil het regime met de rode kruis werken?
Syrische. Zag vandaag nog konvooien voor Homs op Twitter.
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 22:10
wooow
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:10
New Syrian Army in DeZ heeft zich overgegeven aan IS.

Zouden die de airstrike hebben aangevraagd op de SAA?
tong80maandag 19 september 2016 @ 22:13
quote:
Vrachtwagens vol voedsel en hulpgoederen zijn maandagavond in de buurt van Aleppo bestookt vanuit de lucht. Ze werden aangevallen door Syrische of Russische gevechtsvliegtuigen, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens een omwonende zijn medewerkers van de plaatselijke Rode Halvemaan bij het bombardement gewond geraakt.

De vrachtwagens stonden volgens de buurtbewoner geparkeerd voor een hulpcentrum van de Rode Halvemaan in Urm al-Kubra, dat even ten westen van Aleppo ligt, toen ze door een vijftal raketten werden getroffen. Het hoofd van het centrum en meerdere anderen raakten ernstig gewond, aldus de buurtbewoner.

Hulpkonvooien waren op weg naar noodlijdende burgers in Aleppo en andere plaatsen onder dekking van de wapenstilstand die regeringstroepen en rebellen sinds vorige week maandag in acht namen. Het regeringsleger zegde het bestand eerder maandag echter op en kondigde aan de wapens weer op te nemen. Volgens activisten nam de Syrische luchtmacht vrijwel onmiddellijk na die mededeling delen van Aleppo onder vuur die in handen zijn van de opstandelingen. Het Observatorium telde 35 luchtaanvallen in en rond de Noord-Syrische metropool sinds het leger het staakt-het-vuren beindigde.

Het is nog onduidelijk tot welke hulporganisatie het getroffen konvooi behoorde. De Verenigde Naties en het Rode Kruis onderzoeken wat er is gebeurd. De VN lieten eerder op de dag weten dat er meelbloem en andere goederen onderweg waren naar Urm al-Kubra.
http://www.telegraaf.nl/b(...)gebombardeerd__.html
:{

[ Bericht 4% gewijzigd door sp3c op 19-09-2016 22:20:57 ]
Zahreddinemaandag 19 september 2016 @ 22:14
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 22:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:
New Syrian Army in DeZ heeft zich overgegeven aan IS.

Zouden die de airstrike hebben aangevraagd op de SAA?
Bron?
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:14
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:14 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Bron?
https://mobile.twitter.com/dkimball12/status/777947501773062144
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:15
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 22:07 schreef Szura het volgende:

[..]

Syrische. Zag vandaag nog konvooien voor Homs op Twitter.
het regime wil met het rode kruis alleen werken als het het regime uitkomt. dus als het syrische kruis in deir hulp wilt droppen dan werkt het regime mee, evenals als het syrische rode kruis het waterzuiveringssysteem in damascus wilt repareren enz. enz. enz.

het regime werkt alleen mee wanneer het ten bate van het regime is, anders is het zoals we door de jaren heen hebben gezien, traineren, traineren, traineren. niks nieuws. zoals ik zei het is gewoon business as usual. het regime heeft het konvooi vanochtend door gelaten om het vervolgens te bombarderen, slechts om een punt te maken wie het voor het zeggen heeft in het land.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:15
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2016 22:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:
New Syrian Army in DeZ heeft zich overgegeven aan IS.

Zouden die de airstrike hebben aangevraagd op de SAA?
die zaten toch veel zuidelijker van deir stad?
Szuramaandag 19 september 2016 @ 22:17
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

die zaten toch veel zuidelijker van deir stad?
Ja. Als de VS daadwerkelijk op hun inlichtingen zijn afgegaan.... :')
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 22:19
Sommige berichten op twitter in het Arabisch melden dat SAA zich klaar maakt voor een terugtrekking uit Deir Azour luchthaven. IS bestookt de luchthaven op dit moment nog steeds met mortieren.
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:19
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

die zaten toch veel zuidelijker van deir stad?
"We hebben hier en hier een groep van 200 IS-ers gezien. Kunnen jullie ff helpen kthnx?"

En dan later "oeps"
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:20
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:19 schreef JubaUrbicus het volgende:
Sommige berichten op twitter in het Arabisch melden dat SAA zich klaar maakt voor een terugtrekking uit Deir Azour luchthaven. IS bestookt de luchthaven op dit moment nog steeds met mortieren.
ik zei toch dat ze deir wilden evacueren en ze dit konden gebruiken als excuus :P
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:19 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

"We hebben hier en hier een groep van 200 IS-ers gezien. Kunnen jullie ff helpen kthnx?"

En dan later "oeps"
die gasten zijn door amerikanen goed genaaid en ook mochten ze wat russische bommen koppen en nu worden ze ook nog eens onthoofd door isis.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:23
dus 1 bombardement gaat ervoor zorgen dat het kaartenhuis genaamd deir in elkaar gaat storten? :')
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:23
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

die gasten zijn door amerikanen goed genaaid en ook mochten ze wat russische bommen koppen en nu worden ze ook nog eens onthoofd door isis.
Het zijn waarschijnlijk goed getrainde strijders, als je ze hier en daar tussen 20 andere IS-ers gooit kunnen ze die gasten nog gebruiken. Als ze alleen zijn zullen ze niet tegen een groep IS-ers vechten.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:24
zegt genoeg over hoe serieus het regime was mbt de CoH

Charles_Lister twitterde op maandag 19-09-2016 om 16:30:25 Per reports, #Syria’s ceasefire has 90mins remaining.1 week on & *zero* aid has crossed any borders into Syria, for besieged communities. reageer retweet
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:24
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:23 schreef Slayage het volgende:
dus 1 bombardement gaat ervoor zorgen dat het kaartenhuis genaamd deir in elkaar gaat storten? :')
Het gebied wat IS heeft ingenomen is een belangrijk gebied, ze kunnen alles wat opstijgt en gaat landen neerschieten. Ze hebben in principe fire control over het vliegveld.
Szuramaandag 19 september 2016 @ 22:25
Het regime dat DeZ wil ontruimen? Daar geloof ik niks van. Het is een stad die je vast wil houden volgens dat 'aanwezig zijn in alle vier de hoeken van Syri' principe. En bovendien is het een enorm kerkhof voor ISIS-apen die anders massaal in west-Syri konden aanvallen.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:26
het ziet ernaar uit dat ze tegenwoordig een manier hebben gevonden om die svbieds te stoppen van isis voordat ze hun target bereiken. ze hebben bij jarablus veel van die dingen uitgeschakeld.

markito0171 twitterde op maandag 19-09-2016 om 16:27:26 @markito0171 #FSA stopped IS-vehicle bomb toward Kadrish reageer retweet
Szuramaandag 19 september 2016 @ 22:26
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:24 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Het gebied wat IS heeft ingenomen is een belangrijk gebied, ze kunnen alles wat opstijgt en gaat landen neerschieten. Ze hebben in principe fire control over het vliegveld.
En dit.
Hoe wil je het nu in godsnaam ontruimen? Onmogelijk.
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:26
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:26 schreef Slayage het volgende:
het ziet ernaar uit dat ze tegenwoordig een manier hebben gevonden om die svbieds te stoppen van isis voordat ze hun target bereiken. ze hebben bij jarablus veel van die dingen uitgeschakeld.

markito0171 twitterde op maandag 19-09-2016 om 16:27:26 @markito0171 #FSA stopped IS-vehicle bomb toward Kadrish reageer retweet
Gewoon ATGM er op. Dan ontploft dat ding vanzelf. Deed de YPG ook.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:27
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:25 schreef Szura het volgende:
Het regime dat DeZ wil ontruimen? Daar geloof ik niks van. Het is een stad die je vast wil houden volgens dat 'aanwezig zijn in alle vier de hoeken van Syri' principe. En bovendien is het een enorm kerkhof voor ISIS-apen die anders massaal in west-Syri konden aanvallen.
of noord syrie waar de amerikanen zitten?
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:28
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gewoon ATGM er op. Dan ontploft dat ding vanzelf. Deed de YPG ook.
ik heb geen atgm beelden gezien tot nu toe. of de turken doen het op een bepaalde manier?
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:29
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik heb geen atgm beelden gezien tot nu toe. of de turken doen het op een bepaalde manier?
Als er een SVBIED aan komt rijden pak je niet ff snel je telefoon erbij en de hoeveelheid info zal het Turkse leger sowieso willen minimaliseren.
Montaguimaandag 19 september 2016 @ 22:29
Wat inzicht in de hele onderhandelingsoperatie m.b.t het hulp konvooi.

Egeland heeft nog steeds hoop voor een konvooi voor dinsdagmorgen....

https://www.theguardian.c(...)ys-countrys-military
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:30
AhmadAlkhtiib twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:16:33 The first minutes of the #Russian air strikes on the Aid convoys in Orem Alkobra, result of 12 killed others injured https://t.co/c4ATfj0pfY reageer retweet
ps niet veel te zien, donkere beelden met wat vuur hier en daar.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:30
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:29 schreef Montagui het volgende:
Wat inzicht in de hele onderhandelingsoperatie m.b.t het hulp konvooi.

Egeland heeft nog steeds hoop voor een konvooi voor dinsdagmorgen....

https://www.theguardian.c(...)ys-countrys-military
ik denk dat hij morgen ochtend anders piept...
Szuramaandag 19 september 2016 @ 22:32
Snap sowieso niet waarom je nu zo'n konvooi zou bestoken. De hele week hebben we kunnen zien dat 'rebellen' geen checkpoint opzetten bij Castello, dat er in Oost-Aleppo geprotesteerd werd tegen hulp terwijl het regime terugtrok bij Castello. Dan sta je dus 'goed' op qua dat verhaal, en dan dit.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:35
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:32 schreef Szura het volgende:
Snap sowieso niet waarom je nu zo'n konvooi zou bestoken. De hele week hebben we kunnen zien dat 'rebellen' geen checkpoint opzetten bij Castello, dat er in Oost-Aleppo geprotesteerd werd tegen hulp terwijl het regime terugtrok bij Castello. Dan sta je dus 'goed' op qua dat verhaal, en dan dit.
gewoon een signaal zoals we die vaker hebben gezien. niks nieuws imo.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:36
Charles_Lister twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:21:41 #pt: Initial reports suggest 10/20 aid trucks are totally destroyed & all staff are either wounded or dead.The convoy was to feed 78,000. reageer retweet
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:46
CivilWarMap twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:36:05 #ISIS SVBIED hit #rebels and the Turkish Army near Kadrish Village in Northern #Aleppo#EuphratesShield #Syria https://t.co/BeumtmRJmd reageer retweet
Volgens Sultan Murad Brigade was de SVBIED ontploft voordat het z'n doel bereikte. Op de beelden is er niet veel te zien, alleen een explosie.
W.H.I.S.T.L.Emaandag 19 september 2016 @ 22:46
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:36 schreef Slayage het volgende:
Charles_Lister twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:21:41 #pt: Initial reports suggest 10/20 aid trucks are totally destroyed & all staff are either wounded or dead.The convoy was to feed 78,000. reageer retweet
Het westen steunt isis, zelfs de ypg terroristen steunen isis, de zgn vijandigheid is voor de bhne.
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:
CivilWarMap twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:36:05 #ISIS SVBIED hit #rebels and the Turkish Army near Kadrish Village in Northern #Aleppo#EuphratesShield #Syria https://t.co/BeumtmRJmd reageer retweet
Volgens Sultan Murad Brigade was de SVBIED ontploft voordat het z'n doel bereikte. Op de beelden is er niet veel te zien, alleen een explosie.
Geen gewonden dus dan.
Slayagemaandag 19 september 2016 @ 22:49
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:46 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

Het westen steunt isis, zelfs de ypg terroristen steunen isis, de zgn vijandigheid is voor de bhne.
tin foil en alles
JubaUrbicusmaandag 19 september 2016 @ 22:51
Nour_Samaha twitterde op zondag 18-09-2016 om 00:07:03 Civilians in #DeirEzzor city are panicking and asking to be evacuated (pretty impossible b/c of #ISIS siege) 5/ reageer retweet
W.H.I.S.T.L.Emaandag 19 september 2016 @ 22:52
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:51 schreef JubaUrbicus het volgende:
Nour_Samaha twitterde op zondag 18-09-2016 om 00:07:03 Civilians in #DeirEzzor city are panicking and asking to be evacuated (pretty impossible b/c of #ISIS siege) 5/ reageer retweet
niet gaan panikeren luidt mijn advies, gewoon bekeren tot salafisme ;)

en hoe Nour_Samaha erbij loopt kan echt niet in isis gebied.
ClapClapYourHandsmaandag 19 september 2016 @ 22:55
Ik zie dat zarGon ook actief is op Syrian Civil War Reddit. Zijn er nog meer mensen hier die daar posten?
JaJammerJanmaandag 19 september 2016 @ 22:58
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:32 schreef Szura het volgende:
Snap sowieso niet waarom je nu zo'n konvooi zou bestoken. De hele week hebben we kunnen zien dat 'rebellen' geen checkpoint opzetten bij Castello, dat er in Oost-Aleppo geprotesteerd werd tegen hulp terwijl het regime terugtrok bij Castello. Dan sta je dus 'goed' op qua dat verhaal, en dan dit.
In de Westerse media heeft Assad nooit goed ervoor gestaan met betrekking tot die hulpkonvooien. Zonet nog hoorde ik nog op nieuwsuur dat 'Assad de hulpkonvooien tegenhoudt, tegen de afspraken in.' Hoe het daadwerkelijk zit weet ik niet, maar volgens de media was het in ieder geval Assad zijn schuld dat dat konvooi niet in Aleppo gekomen is.

Ik denk overigens dat een van de redenen dat Assad die hulpkonvooien daar niet wilt hebben, is dat er dan meer burgers in Oost-Aleppo blijven. De terroristen gebruiken die burgers als menselijk schild om vervolgens plaatjes van dode kinderen te maken als ze door Assad/Rusland gebombardeerd worden. Als ze dat niet meer kunnen dan kunnen Assad en Rusland het aantal luchtaanvallen verhogen met minder burgerdoden.

[ Bericht 16% gewijzigd door JaJammerJan op 19-09-2016 23:04:50 ]
Richestoragsmaandag 19 september 2016 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2016 22:52 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

niet gaan panikeren luidt mijn advies, gewoon bekeren tot salafisme ;)

en hoe Nour_Samaha erbij loopt kan echt niet in isis gebied.
Wel in mijn slaapkamer :9
JaJammerJanmaandag 19 september 2016 @ 23:35
quote:
10s.gif Op maandag 19 september 2016 22:23 schreef Slayage het volgende:
dus 1 bombardement gaat ervoor zorgen dat het kaartenhuis genaamd deir in elkaar gaat storten? :')
1 bombardement? Volgens mij is er nu info dat er minimaal al 4 vliegtuigen meededen:
- Een Britse Reaper drone
- Twee Deense F16's
- Een ongespecificeerd aantal Australische vliegtuigen.
- Rusland heeft ook geclaimt dat er Amerikaanse A-10 Thunderbolts meededen met de aanval. (Geen ander land opereert dit vliegtuigtype)

Dus minimaal 4 maar mogelijk meer vliegtuigen die deze aanval uitvoerden. Hoe normaal is het dat er zoveel vliegtuigen bij een aanval gebruikt worden tegen IS door onze coalitie?
#ANONIEMdinsdag 20 september 2016 @ 00:02
Zwaar NSFW filmpje van ISIS uit Nineveh, Irak ( Waar Mosul onder behoort. Het Assyrisch hart van Irak )

Kijk dit AUB niet als je niet tegen beelden van executies kan.
SPOILER
Dit soort beesten zijn ISIS. Daarom moet je elk ISIS persoon ook gelijk een kogel door de hoofd doen. Er valt hier geen genade aan te geven ze verdienen allemaal te sterven en het liefst ook langzaam en pijnlijk.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-09-2016 00:02:53 ]
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 00:22
Blijkbaar hebben de JaF-terroristen ook weer een poging gedaan in Zuid-Aleppo. Tevergeefs.

https://www.almasdarnews.(...)ack-southern-aleppo/
JubaUrbicusdinsdag 20 september 2016 @ 00:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 00:02 schreef vigen98 het volgende:
Zwaar NSFW filmpje van ISIS uit Nineveh, Irak ( Waar Mosul onder behoort. Het Assyrisch hart van Irak )

Kijk dit AUB niet als je niet tegen beelden van executies kan.
SPOILER
Dit soort beesten zijn ISIS. Daarom moet je elk ISIS persoon ook gelijk een kogel door de hoofd doen. Er valt hier geen genade aan te geven ze verdienen allemaal te sterven en het liefst ook langzaam en pijnlijk.
Die graphics zijn sick en die kwaliteit ook tering....
#ANONIEMdinsdag 20 september 2016 @ 00:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 00:02 schreef vigen98 het volgende:
Zwaar NSFW filmpje van ISIS uit Nineveh, Irak ( Waar Mosul onder behoort. Het Assyrisch hart van Irak )

Kijk dit AUB niet als je niet tegen beelden van executies kan.
SPOILER
Dit soort beesten zijn ISIS. Daarom moet je elk ISIS persoon ook gelijk een kogel door de hoofd doen. Er valt hier geen genade aan te geven ze verdienen allemaal te sterven en het liefst ook langzaam en pijnlijk.
Zieke beelden. :r
W.H.I.S.T.L.Edinsdag 20 september 2016 @ 00:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 00:02 schreef vigen98 het volgende:
Zwaar NSFW filmpje van ISIS uit Nineveh, Irak ( Waar Mosul onder behoort. Het Assyrisch hart van Irak )

Kijk dit AUB niet als je niet tegen beelden van executies kan.
SPOILER
Dit soort beesten zijn ISIS. Daarom moet je elk ISIS persoon ook gelijk een kogel door de hoofd doen. Er valt hier geen genade aan te geven ze verdienen allemaal te sterven en het liefst ook langzaam en pijnlijk.
Het kindje dat onder het puin gehaald wordt na de bombardementen, echt ziek man.
Adrie072dinsdag 20 september 2016 @ 01:30
http://www.demorgen.be/bu(...)t-fallujah-b492396b/

Leestip.
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 08:10
Conflicts twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:15:42 UPDATE: Officials confirm to @ABC that UN convoy carrying aid for #Aleppo has been attacked. Still unclear who attacked it - @WilliamsJon reageer retweet
Dit kan alleen maar de SAA zijn. De Russen zijn hier niet dom genoeg voor en de Coalitie opereert niet in dat gebied en denken zeker wel 5 keer na, na de actie in Deir ez-Zor.
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 08:39
Nou als ik dat zo lees is het een kwestie van tijd voordat Rusland en de VS openlijk elkaar afschieten. Iemand nog een mooi land zonder Islam waar ik heen kan?
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 08:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:10 schreef DustPuppy het volgende:
Conflicts twitterde op maandag 19-09-2016 om 21:15:42 UPDATE: Officials confirm to @ABC that UN convoy carrying aid for #Aleppo has been attacked. Still unclear who attacked it - @WilliamsJon reageer retweet
Dit kan alleen maar de SAA zijn. De Russen zijn hier niet dom genoeg voor en de Coalitie opereert niet in dat gebied en denken zeker wel 5 keer na, na de actie in Deir ez-Zor.
Volgens hem wel:
ryadalhussin twitterde op maandag 19-09-2016 om 23:17:31 Syrian fighter jets bombed a convoy of #UN aid west of the city of #Aleppo and predicted more than 10 dead from the… https://t.co/V27RkofrMS reageer retweet
ryadalhussin twitterde op maandag 19-09-2016 om 23:15:38 Syrian fighter bombed a convoy of #UN aid west ofthe city #Aleppo and predicted more than 10 dead from the Syrian R… https://t.co/DoPX5Fz3dg reageer retweet
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 08:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:39 schreef BarryOSeven het volgende:
Nou als ik dat zo lees is het een kwestie van tijd voordat Rusland en de VS openlijk elkaar afschieten. Iemand nog een mooi land zonder Islam waar ik heen kan?
Probeer Groenland eens.
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 08:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:39 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Probeer Groenland eens.
Klinkt als een paddestoel ontwijkende optie inderdaad, thanks
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 08:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:39 schreef Montagui het volgende:

[..]

Volgens hem wel:
ryadalhussin twitterde op maandag 19-09-2016 om 23:17:31 Syrian fighter jets bombed a convoy of #UN aid west of the city of #Aleppo and predicted more than 10 dead from the… https://t.co/V27RkofrMS reageer retweet
ryadalhussin twitterde op maandag 19-09-2016 om 23:15:38 Syrian fighter bombed a convoy of #UN aid west ofthe city #Aleppo and predicted more than 10 dead from the Syrian R… https://t.co/DoPX5Fz3dg reageer retweet
Deze 'White Helmet' zegt dat er barrel bombs zijn gedropt, er is maar n partij die dit doet.

Het konvooi werd ook in de gaten gehouden door de Russen:
tobiaschneider twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:58:12 Unconfirmed: Russian MOD stream earlier today showed drone tracking SARC/UN aid convoy approaching Urem al-Kubra.… https://t.co/L1rSPHjlFT reageer retweet
Mr_Ghostly twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:46:40 The @UN/@SYRedCrescent convoy being monitored by @mod_russia before it was massacred in airstrikes:... https://t.co/Hvydo3bkdd reageer retweet
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 08:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:41 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Klinkt als een paddestoel ontwijkende optie inderdaad, thanks
Save me a seat!
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 09:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:41 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Deze 'White Helmet' zegt dat er barrel bombs zijn gedropt, er is maar n partij die dit doet.

Het konvooi werd ook in de gaten gehouden door de Russen:
tobiaschneider twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:58:12 Unconfirmed: Russian MOD stream earlier today showed drone tracking SARC/UN aid convoy approaching Urem al-Kubra.… https://t.co/L1rSPHjlFT reageer retweet
Mr_Ghostly twitterde op maandag 19-09-2016 om 22:46:40 The @UN/@SYRedCrescent convoy being monitored by @mod_russia before it was massacred in airstrikes:... https://t.co/Hvydo3bkdd reageer retweet
Lijkt derhalve op een bewust gecordineerde actie van de Russen en Assad.

Waar blijven de excuses? :{

[poetin troll army mode] Rusland en Assad :r :r :r [/poetin troll army mode]
;)
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 09:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 09:00 schreef Montagui het volgende:

[..]

Lijkt derhalve op een bewust gecordineerde actie van de Russen en Assad.

Waar blijven de excuses? :{

[poetin troll army mode] Rusland en Assad :r :r :r [/poetin troll army mode]
;)
Van de reddit:
quote:
I doubt Russia and Syrian wanted to destroy a UN convoy intentionally
But when the US bomb the SSA it was intentional... Is the US now also going to pull of a show in front of the UN? They should just read the same speech the Russians held and just replace US with Russia/Syria.
Zou wel een strakke actie zijn. Gewoon exact dezelfde speech, alleen VS vervangen door Rusland/Assad.
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 09:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 09:36 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Van de reddit:

[..]

Zou wel een strakke actie zijn. Gewoon exact dezelfde speech, alleen VS vervangen door Rusland/Assad.
Vind het gebruik van het woordje 'intentionally' wel interessant. Het gebruik ervan hangt af van je perspectief. ;)

Nou sta ik niet echt aan de kant van Rusland/SAA, maar ik zie de aanval op het hulp konvooi toch eerder als een 'bewuste' actie dan de aanval op de Syrische stelling door de coalitie.

De VS zou bij een bewuste aanval een aantal coalitiemogendheden flink te kijk zetten. Reken maar dat de Britten, de Denen en de Australirs de VS het vuur na aan de schenen zouden (en mogelijk zullen) leggen. En gelet op de berichten over het hulp konvooi zouden de Russen deze met een drone gevolgd hebben en aangezien Assad toch al niet veel op heeft met hulp konvooien is het niet moelijk voor te stellen dat hij deze moedwillig aan zou vallen.....met als mogelijke redenatie dat er wel wapens gesmokkeld zouden worden. Wat niet waarschijnlijk is omdat deze konvooien na dagenlange onderhandelingen met alle partijen en via alle mogelijke controles tot bij Aleppo zijn gekomen.
HSGdinsdag 20 september 2016 @ 10:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:39 schreef BarryOSeven het volgende:
Nou als ik dat zo lees is het een kwestie van tijd voordat Rusland en de VS openlijk elkaar afschieten. Iemand nog een mooi land zonder Islam waar ik heen kan?
Probeer Angola eens. De islam is daar sinds een paar jaar verboden.

En daar hoor je links niet over. :')

[ Bericht 10% gewijzigd door HSG op 20-09-2016 10:15:45 ]
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:09 schreef HSG het volgende:

[..]

Probeer Angola eens. De islam is daar sinds een paar jaar verboden.
nog nooit van gehoord
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 10:29
toch handig zon russia times drone stream soms. duidelijk te zien dat ze precies wisten waar het konvooi zich bevond.
dit is de zoveelste signaal van de russen/assadisten richting de internationale gemeenschap, dat zij de scepter zwaaien in syrie en niemand anders, maar het "gevaar" zou kunnen zijn dat we misschien zelfs op de vooravond zitten van een escalatie, omdat de internationale gemeenschap en de VS in het bijzonder, de conclusie trekt dat er met de russen/assadisten niet valt te praten. dan zijn we heel ver van huis.

vanaf 1:00:21

HSGdinsdag 20 september 2016 @ 10:33
quote:
5s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

nog nooit van gehoord
Bron.

En anders zoek je in Google op "Angola verbiedt islam".
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 10:34
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:29 schreef Slayage het volgende:
toch handig zon russia times drone stream soms. duidelijk te zien dat ze precies wisten waar het konvooi zich bevond.
dit is de zoveelste signaal van de russen/assadisten richting de internationale gemeenschap, dat zij de scepter zwaaien in syrie en niemand anders, maar het "gevaar" zou kunnen zijn dat we misschien zelfs op de vooravond zitten van een escalatie, omdat de internationale gemeenschap en de VS in het bijzonder, de conclusie trekt dat er met de russen/assadisten niet valt te praten. dan zijn we heel ver van huis.

vanaf 1:00:21

Nou daar begin ik steeds meer overtuigd van de raken. Die false flag in NY heeft in de VS media en de meeloper media hier de aanval van de VS kunnen maskeren.

Nu dan dit, en dit wordt breed uitgemeten op CNN.

Er wordt aangestuurd op oorlog. Of dat vandaag gaat zijn denk ik niet, maar wel voor de verkiezingen nog.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 10:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:33 schreef HSG het volgende:

[..]

Bron.

En anders zoek je in Google op "Angola verbiedt islam".
het ligt toch genuanceerder aldus de telegraaf. het gaat om specifieke groepen waaronder islamistische, maar ook christelijke en anderen

http://www.telegraaf.nl/b(...)oep_verboden___.html
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 10:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:34 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Nou daar begin ik steeds meer overtuigd van de raken. Die false flag in NY heeft in de VS media en de meeloper media hier de aanval van de VS kunnen maskeren.
welke false flag?
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 10:38
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke false flag?
Nou met die bommen?
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 10:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:38 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Nou met die bommen?
die laatst was bij new jersey? heb dat helemaal niet gevolgd. niet elke aanslag vind ik kennelijk meer nieuwswaardig.
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 10:40
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

die laatst was bij new jersey? heb dat helemaal niet gevolgd. niet elke aanslag vind ik kennelijk meer nieuwswaardig.
Maakt niet zoveel uit, je hoeft alleen maar naar de belangen te kijken.

Kwam allemaal wel bijzonder toevallig goed uit en dan nu dit.

Obama gaat niet aftreden.
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 10:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:41 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Oh dit is het forum waar er krampachtig wordt gepoogd weg te kijken en jezelf voor de gek te houden. Sorry, niet gezien.
Er zijn er genoeg die proberen aan de hand van (on)afhankelijke bronnen een beeld van de chaotische situatie te krijgen en daar, al dan niet, logische conclusies aan te verbinden.

Lijkt me gezonder dan wild gespeculeer en overal false flags in te zien. Waarbij ik niet stel dat er geen false flags bestaan.
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:54 schreef Montagui het volgende:

[..]

Er zijn er genoeg die proberen aan de hand van (on)afhankelijke bronnen een beeld van de chaotische situatie te krijgen en daar, al dan niet, logische conclusies aan te verbinden.

Lijkt me gezonder dan wild gespeculeer en overal false flags in te zien. Waarbij ik niet stel dat er geen false flags bestaan.
Nouja deze zet ik wel hoog op het lijstje van mogelijke false flags vooral omdat er anders naar buiten was gekomen dat de VS samenwerkt met ISIS. Geopolitieke belangen zijn zo groot momenteel dat ik bang ben dat we wel meer van dit soort gorigheid gaan zien aan beide kanten.

Het is inderdaad niet zeker een false flag, dat vertellen ze er niet bij. Maar op een gegeven moment moet je wat.
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 11:03
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 10:29 schreef Slayage het volgende:
toch handig zon russia times drone stream soms. duidelijk te zien dat ze precies wisten waar het konvooi zich bevond.
dit is de zoveelste signaal van de russen/assadisten richting de internationale gemeenschap, dat zij de scepter zwaaien in syrie en niemand anders, maar het "gevaar" zou kunnen zijn dat we misschien zelfs op de vooravond zitten van een escalatie, omdat de internationale gemeenschap en de VS in het bijzonder, de conclusie trekt dat er met de russen/assadisten niet valt te praten. dan zijn we heel ver van huis.

vanaf 1:00:21

Thanks. Hier een uitgebreid artikel (met de video) waarbij aangegeven wordt dat de drone na zo'n 57 minuten het konvooi gaat volgen.

http://heavy.com/news/201(...)an-ceasefire-broken/
quote:
RIP Omar Barakat, head of Syria Red Crescent, killed by regime airstrike while delivering aid to besieged Aleppo.
Csv-DZhWcAAD3WW.jpg:small
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 11:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 11:00 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Nouja deze zet ik wel hoog op het lijstje van mogelijke false flags vooral omdat er anders naar buiten was gekomen dat de VS samenwerkt met ISIS. Geopolitieke belangen zijn zo groot momenteel dat ik bang ben dat we wel meer van dit soort gorigheid gaan zien aan beide kanten.

Het is inderdaad niet zeker een false flag, dat vertellen ze er niet bij. Maar op een gegeven moment moet je wat.
Denk je werkelijk dat de Britten, de Australirs en de Denen zich voor een VS/IS samenwerkingskarretje zouden laten spannen?
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 11:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 11:07 schreef Montagui het volgende:

[..]

Denk je werkelijk dat de Britten, de Australirs en de Denen zich voor een VS/IS samenwerkingskarretje zouden laten spannen?
Yup, en nog wel meer landen.

Niet de burgers, overheden wel.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 11:30
heeft het regime/de russen nou op het bombardement van het konvooi gereageerd?
Eyjafjallajoekulldinsdag 20 september 2016 @ 11:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:39 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Probeer Groenland eens.
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:41 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Klinkt als een paddestoel ontwijkende optie inderdaad, thanks
Jullie weten dat Groenland een enorm hoog moord en zelfmoord cijfer heeft he :P Een van de hoogste ter wereld zelfs. Maar veel plezier daar :P
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 11:40
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 september 2016 11:38 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

Jullie weten dat Groenland een enorm hoog moord en zelfmoord cijfer heeft he :P Een van de hoogste ter wereld zelfs. Maar veel plezier daar :P
alcohol problemen?
Eyjafjallajoekulldinsdag 20 september 2016 @ 11:42
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 11:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

alcohol problemen?
Volgens mij dat ja, in combinatie met dat het een halfjaar donker is en een halfjaar licht wat voor weer depressiviteit kan zorgen enzo. Maar je ziet hetzelfde met de inuit in Canada. Denk dat het ook komt dat de traditionele levensstijl van mensen enorm rap is veranderd.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 11:45
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 september 2016 11:42 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Volgens mij dat ja, in combinatie met dat het een halfjaar donker is en een halfjaar licht wat voor weer depressiviteit kan zorgen enzo. Maar je ziet hetzelfde met de inuit in Canada. Denk dat het ook komt dat de traditionele levensstijl van mensen enorm rap is veranderd.
al die noordelijke landen hebben met dezelfde problematiek te maken kennelijk, scandinavie, rusland, canada
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 11:49
gaat het zuidelijke front ook eindelijk weer los?

CsybWSdWAAUAG3j.jpg
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 11:55
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 11:30 schreef Slayage het volgende:
heeft het regime/de russen nou op het bombardement van het konvooi gereageerd?
de russen zeggen: "it wasnt me"

lifenews_ru twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 11:50:07 В Кремле назвали голословными обвинения в обстреле гуманитарной колоны в Сирииhttps://t.co/GLVBDSHCxb https://t.co/ZlQM7deYiW reageer retweet
pretty much sums it up

ejbeals twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 07:49:57 Last night shows what happens when someone with no respect for international law or human life knows there's no red-line, no consequences. reageer retweet


[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 20-09-2016 12:01:27 ]
Richestoragsdinsdag 20 september 2016 @ 12:20
Degenen die daar opdracht toe hebben gegeven mogen ze wel samen met de "rebellen" die de konvooien tegenhielden in een arena gooien.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:22
turkse pansters bij al rai, oa sabras/akrpes/kirpis

BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 12:26
Het is dus niet duidelijk of de Russen dit wel waren?
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:31
sultan murat heeft duidelijk te veel munitie :') noord aleppo


trump jr vergelijkt syrische vluchtelingen met snoep :')
quote:
"If I had a bowl of skittles and I told you just three would kill you, would you take a handful?" said the tweet on the verified @DonaldTrumpJr handle.

"That's our Syrian refugee problem"
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 12:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:26 schreef BarryOSeven het volgende:
Het is dus niet duidelijk of de Russen dit wel waren?
http://www.dailymail.co.u(...)ikes-aid-convoy.html

Tja, dacht zelf dat SAA het meest logisch was maar de commentaren in het artikel wijzen allen naar Rusland, maar ook naar SAA:
quote:
When asked who was behind the airstrikes, Abdurrahman said Syrian President Bashar Assad's "regime does not have the capabilities to carry out such airstrikes within two hours."

He said the airstrikes on Aleppo province, including the ones that hit the convoy, were part of some 40 air raids that lasted about two hours — starting at about 7:30 p.m. Monday — and that "it was mostly Russian warplanes who carried out the air raid."
Rusland

quote:
Al-Halaby said that rebels in Aleppo province also claimed Russian aircraft were behind the attack.
Rusland

quote:
The Local Coordination Committees, another activist group in Syria, said Russia's air forces and government warplanes dropped 25 bombs damaging some 20 trucks and destroying the Red Crescent warehouse in Uram al-Kubra.
Rusland en SAA

quote:
A paramedic, speaking in a video released by Aleppo 24 News, a media collective, blamed Russian and government warplanes as well as Syrian army helicopter gunships that he said dropped barrel bombs.
Rusland en SAA

Maar goed, de hulp konvooien rijden voorlopig dus niet.
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:36 schreef Montagui het volgende:

[..]

http://www.dailymail.co.u(...)ikes-aid-convoy.html

Tja, dacht zelf dat SAA het meest logisch was maar de commentaren in het artikel wijzen allen naar Rusland, maar ook naar SAA:

[..]

Rusland

[..]

Rusland

[..]

Rusland en SAA

[..]

Rusland en SAA

Maar goed, de hulp konvooien rijden voorlopig dus niet.
Ok dus het zouden net zo goed Amerikanen kunnen zijn geweest...
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:38 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Ok dus het zouden net zo goed Amerikanen kunnen zijn geweest...
BNW is verderop :P
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 12:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:38 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Ok dus het zouden net zo goed Amerikanen kunnen zijn geweest...
If it looks like a duck, quacks like a duck, smells like a duck, then yeah it must be a tekkel.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:40 schreef Montagui het volgende:

[..]

If it looks like a duck, quacks like a duck, smells like a duck, then yeah it must be a tekkel.
:D
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 12:45
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

BNW is verderop :P
wat ooggetuigen verklaringen zijn niet afdoende, de vs schuift het voorval van eergisteren ook in de schoenen van Rusland.

Zonder overtuigend bewijs is het net zo logisch dat het dd Amerikanen waren als dat het de Russen waren.

Je zou verwachten dat de dader als het de Russen waren wel wat beter zouden uitkijken met de troefkaart van eergisteren in de achterzak.

De VS is volledig onbetrouwbaar gebleken dus logischerwijs is het aannemelijker om te stellen dat het de VS was dan om te stellen dat het Rusland was.

Zo niet moet de VS maar met keihard bewijs komen
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:47
NorthernStork twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 12:44:55 reports #IS advanced east al-Ra'i seized couple of villages from FSA and TuArmy and cut off Azaz-Jarablus road.https://t.co/CvNhOS2Omt reageer retweet
bm27_uragan twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 12:20:53 Interesting video of a Russian Orlan 10 drone observing IS tank attacking YPG in Al Hawsh, 2 vehicles get destroyed... https://t.co/zF1OSLa66r reageer retweet
truthortruthdinsdag 20 september 2016 @ 12:50
Ik mis wel een beetje de collectieve verontwaardiging zoals we zagen met de VS blunder. Je zou bijna denken dat mensen een beetje vooringenomen zijn :P
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:51
quote:
de VS is in het oosten van syrie in de lucht en de Russen in het westen, dat is de deal al geruime tijd, de VS hebben de mogelijkheden niet om deze actie uit te voeren in aleppo zonder het de russen te vragen.
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 12:57
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

de VS is in het oosten van syrie in de lucht en de Russen in het westen, dat is de deal al geruime tijd, de VS hebben de mogelijkheden niet om deze actie uit te voeren in aleppo zonder het de russen te vragen.
Tuurlijk hebben ze die mogelijkheid. Wat wil Rusland ertegen doen? :')
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:50 schreef truthortruth het volgende:
Ik mis wel een beetje de collectieve verontwaardiging zoals we zagen met de VS blunder. Je zou bijna denken dat mensen een beetje vooringenomen zijn :P
viel mij inderdaad ook op. de VS is altijd een makkelijke speler om tegenaan te schoppen, als je hun track record bekijkt en syrie is geen uitzondering daarop (totale verprutsing tot en met) en er zijn daarom genoeg redenen om tegen de VS te schoppen. ik denk dat het vwb syrie het bv voor sommige users ook oogt alsof de russen het mindere kwaad is.

daarom zal men de verprutsing van de amerikanen sterk veroordelen / uitvergroten en op de verprutsing van de russen milder reageren.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 12:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:57 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Wat wil Rusland ertegen doen? :')
eckte kenner jij.


ze gaan weer thee drinken :')

WilliamsJon twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 12:51:12 #SecKerry & Russia FM Lavrov to meet today after @UNReliefChief earned bombing of aid convoy in #Aleppo could be wa... https://t.co/6li98w1ZeS reageer retweet
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 13:00
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

de VS is in het oosten van syrie in de lucht en de Russen in het westen, dat is de deal al geruime tijd, de VS hebben de mogelijkheden niet om deze actie uit te voeren in aleppo zonder het de russen te vragen.
Waar een wil is is een weg. Ook deze aanval komt de Amerikanen toevallig weer goed uit.

Denk dat de VS beter kan investeren in de loterij zo onderhand. Zijn ze zo van die staatsschuld af.
truthortruthdinsdag 20 september 2016 @ 13:02
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

viel mij inderdaad ook op. de VS is altijd een makkelijke speler om tegenaan te schoppen, als je hun track record bekijkt en syrie is geen uitzondering daarop (totale verprutsing tot en met) en er zijn daarom genoeg redenen om tegen de VS te schoppen. ik denk dat het vwb syrie het bv voor sommige users ook oogt alsof de russen het mindere kwaad is.

daarom zal men de verprutsing van de amerikanen sterk veroordelen / uitvergroten en op de verprutsing van de russen milder reageren.
En concreet;
Als je partijen jziet die op elkaar schieten dan lijkt het mij best moeilijk om de juiste partij te raken, een hulpkonvooi daarentegen.
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 13:05
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

eckte kenner jij.

ze gaan weer thee drinken :')
Ja want de VS staat er ook om bekend dat ze altijd hun afspraken nakomen :')
Echte kenner jij
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 13:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 13:05 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Ja want de VS staat er ook om bekend dat ze altijd hun afspraken nakomen :')
Echte kenner jij
:')
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 13:08
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 13:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

:')
:')
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 13:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:50 schreef truthortruth het volgende:
Ik mis wel een beetje de collectieve verontwaardiging zoals we zagen met de VS blunder. Je zou bijna denken dat mensen een beetje vooringenomen zijn :P
Viel mij dus ook op, maar goed, er zijn er inmiddels gearriveerd die ook dt alsnog proberen in de schoenen te schuiven van de VS. :')
W.H.I.S.T.L.Edinsdag 20 september 2016 @ 13:20
Als wraak op de de gesneuvelde soldaten en hierdoor kwijtraken Deir el Zor gaan ze hulpkonvooi bombarderen i.p.v. rechtstreeks de Amerikanen. Dat vind ik zwak en niet effectief , omdat dit de Amerikanen de volgende keer niet zal stoppen weer Syrische soldaten te bombarderen.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 13:22
een behoorlijke counter van isis tegen TFSA, een aantal dorpen ingenomen

CsyxeQGXgAIdVSg.jpg
Richestoragsdinsdag 20 september 2016 @ 13:36
https://www.almasdarnews.(...)deir-ezzor-massacre/
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 13:45
https://twitter.com/julianborger/status/778010004485996544
"US official: We hold Russia responsible for attack on aid convoy even if it wasn't Russian planes. Russia responsible for regime actions."

Zullen we de VS dan ook verantwoordelijk houden voor alle onthoofdingen die de jihadisten die zij steunen, uitgevoerd hebben? :Y
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 13:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 13:45 schreef JaJammerJan het volgende:
https://twitter.com/julianborger/status/778010004485996544
"US official: We hold Russia responsible for attack on aid convoy even if it wasn't Russian planes. Russia responsible for regime actions."

Zullen we de VS dan ook verantwoordelijk houden voor alle onthoofdingen die de jihadisten die zij steunen, uitgevoerd hebben? :Y
Zullen we dan ook de Russen en SAA verantwoordelijk houden voor IS gruweldaden door hen niet of nauwelijks aan te vallen?

Man, man, wat een kleuters allemaal. :')
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 13:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 13:47 schreef Montagui het volgende:

[..]

Zullen we dan ook de Russen en SAA verantwoordelijk houden voor IS gruweldaden door hen niet of nauwelijks aan te vallen?
Het is geen BNW hier, ga je complot theorien ergens anders als waarheid verspreiden.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 14:18
maw de amerikanen hebben het gedaan of misschien toch de marsmannetjes _O- _O- _O-

Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 13:56:25 BREAKING: Russian defense ministry says Russian, Syrian air forces not involved in strikes on aid convoy: Interfax - @DailyStarLeb reageer retweet
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 14:20
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:18 schreef Slayage het volgende:
maw de amerikanen hebben het gedaan of misschien toch de marsmannetjes _O- _O- _O-

Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 13:56:25 BREAKING: Russian defense ministry says Russian, Syrian air forces not involved in strikes on aid convoy: Interfax - @DailyStarLeb reageer retweet
En zie daar het verschil tussen de coalitie en het regime/russen.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:20 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

En zie daar het verschil tussen de coalitie en het regime/russen.
precies deze vergelijking is veelzeggend.

amerikanen/australiers/britten/denen laten een paar bommen vallen en nemen verantwoordelijkheid voor wat ze hebben gedaan.
russen/assadisten laten een paar bommen vallen en ontkennen glashard dat ze het hebben gedaan.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 14:30
zozo.

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 14:22:20 #EuphratesShield: as #ISIS counter-attacks E. of Al-Rai #FSA still advancing on W. side with takeover of Bahuriya. https://t.co/OVNEujaimI reageer retweet
Richestoragsdinsdag 20 september 2016 @ 14:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 13:47 schreef Montagui het volgende:

[..]

Zullen we dan ook de Russen en SAA verantwoordelijk houden voor IS gruweldaden door hen niet of nauwelijks aan te vallen?

Man, man, wat een kleuters allemaal. :')
Blijf je dat riedeltje herhalen? De SAA is volop in gevecht met IS.
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 14:40
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:30 schreef Slayage het volgende:
zozo.

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 14:22:20 #EuphratesShield: as #ISIS counter-attacks E. of Al-Rai #FSA still advancing on W. side with takeover of Bahuriya. https://t.co/OVNEujaimI reageer retweet
Er is toch een verschil tussen iets veroveren en iets bezet houden.
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 14:53
@sayed_ridha
Iraqi Army's 9th & 16th Divisions + ISOF + PMU launch offensive to liberate Shirqat district south of Mosul

Iraqi forces have also launched offensives in Jazirat Hīt & Jazirat Ramadi in Anbar province

Iraqi Army liberate al-'Eitha, al-Jughayfah, Jamilah al-Jadidah, al-Masihli & Khed'an villages in al-Shirqat district

@EjmAlrai
#Iraq recovered from #ISIS around Shirqat in 1day:
AlAytha,AlMsayhli,Khadan, alSabgha,alKiniya,Aziya,alHinka, AlKhasam, al Jamila, alFalita.
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 14:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Blijf je dat riedeltje herhalen? De SAA is volop in gevecht met IS.
Het was een reactie eender aan een ander riedeltje.

Daarbij zeg je het inderdaad goed 'is'. In het verleden is daar gewoonweg weinig van gebleken.
Zalmplaat010dinsdag 20 september 2016 @ 15:00
le ptit la fin c Guillaume le thug va s'y que je balance une brique sur la voiture de police et je me sent puissant comme vgta😂😂😂😂
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 15:00
@EjmAlrai
#BreakingNews:
#ISIS radio in #Mosul is out of order for good. #Iraq.
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 15:23
AFP twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:13:11 #BREAKING UN chief opens General Assembly debate with call to end Syria fighting reageer retweet
Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:14:01 BREAKING: UN chief Ban Ki-moon, speaking at UN General Assembly, accuses Syrian government of killing civilians: Reuters - @Breaking reageer retweet
Nou, daar gaan we dan...
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 15:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 15:23 schreef DustPuppy het volgende:
AFP twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:13:11 #BREAKING UN chief opens General Assembly debate with call to end Syria fighting reageer retweet
Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:14:01 BREAKING: UN chief Ban Ki-moon, speaking at UN General Assembly, accuses Syrian government of killing civilians: Reuters - @Breaking reageer retweet
Nou, daar gaan we dan...
Even opletten of ze ook de aanval van de VS op Assad erbij slepen. Is hier een stream van eigenlijk?
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 15:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 15:26 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Even opletten of ze ook de aanval van de VS op Assad erbij slepen. Is hier een stream van eigenlijk?
UN Live United Nations Web TV ?
BarryOSevendinsdag 20 september 2016 @ 15:29
quote:
Top Thanks
DustPuppydinsdag 20 september 2016 @ 15:37
sayed_ridha twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:05:00 IS have reached al-Hadabat directly east of al-Ra'i after sudden retreat by FSA from several villages today, Aleppo reageer retweet
Holy shit, the line has been broken. :o

Als dit waar is, is de FSA/Turkije zijn aaneengesloten gebied kwijt.
Csy55QLUkAIr2Lk.jpg:large
I'm calling it: Operation Euphrates Shield is dead in the water.

Also, it looks like a duck!

[ Bericht 3% gewijzigd door DustPuppy op 20-09-2016 15:53:51 ]
TheJanitordinsdag 20 september 2016 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 15:37 schreef DustPuppy het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:05:00 IS have reached al-Hadabat directly east of al-Ra'i after sudden retreat by FSA from several villages today, Aleppo reageer retweet
Holy shit, the line has been broken. :o

Als dit waar is, is de FSA/Turkije zijn aaneengesloten gebied kwijt.
[ afbeelding ]
I'm calling it: Operation Euphrates Shield is dead in the water.

Also, it looks like a duck!
Eigenlijk moeten ze een middelvinger maken. Dat is leuker dan een eend.
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 15:37 schreef DustPuppy het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:05:00 IS have reached al-Hadabat directly east of al-Ra'i after sudden retreat by FSA from several villages today, Aleppo reageer retweet
Holy shit, the line has been broken. :o

Als dit waar is, is de FSA/Turkije zijn aaneengesloten gebied kwijt.
[ afbeelding ]
I'm calling it: Operation Euphrates Shield is dead in the water.

Also, it looks like a duck!
Lijkt me nou niet echt een handige aanval, zo'n smalle corridor
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 16:01
@AFP
#BREAKING Kerry: Syria 'ceasefire is not dead'

Huh?
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 16:10
@sayed_ridha
4 militants from the US backed/trained 'New Syrian Army' defect to IS in DeirEzzor

Fotootjes erbij
VS :') :') :')
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 16:46
De US traint terroristen, net zoals in Afghanistan. Is toch al lang bekend.
PowerLoungendinsdag 20 september 2016 @ 17:02
Barack Hussein Obama .
Beter verwacht je ook niet met z,on naam
JubaUrbicusdinsdag 20 september 2016 @ 17:06
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 september 2016 17:02 schreef PowerLoungen het volgende:
Barack Hussein Obama .
Beter verwacht je ook niet met z,on naam
Wat heeft zijn naam met dit conflict te maken?
Richestoragsdinsdag 20 september 2016 @ 17:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 16:10 schreef Szura het volgende:
@sayed_ridha
4 militants from the US backed/trained 'New Syrian Army' defect to IS in DeirEzzor

Fotootjes erbij
VS :') :') :')
Misschien hebben zij wel die strike aangevraagd.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 17:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:40 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Er is toch een verschil tussen iets veroveren en iets bezet houden.
consolidatie is vaak lastiger inderdaad
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 17:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 15:37 schreef DustPuppy het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:05:00 IS have reached al-Hadabat directly east of al-Ra'i after sudden retreat by FSA from several villages today, Aleppo reageer retweet
Also, it looks like a duck!
:D
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 17:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 17:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Misschien hebben zij wel die strike aangevraagd.
dat zou een briljante move zijn :s)
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 17:43
tja...

worldonalert twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:37:44 #UN: "Those who bombed #UN aid convoy are cowards (but we will never name them, because we are cowards too)." https://t.co/WxgaaOuJoq reageer retweet
zozo

CszWNdiWIAABmvU.jpg
BEFEMdinsdag 20 september 2016 @ 17:50
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 17:43 schreef Slayage het volgende:
tja...

worldonalert twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 15:37:44 #UN: "Those who bombed #UN aid convoy are cowards (but we will never name them, because we are cowards too)." https://t.co/WxgaaOuJoq reageer retweet
zozo

[ afbeelding ]
Aan de berichtgeving te zien zijn ze vandaag al gestopt in Syri :D
ClapClapYourHandsdinsdag 20 september 2016 @ 18:26
Gepakte IS-ers ten oosten van Hawa Huyk

7K03tTq.jpg

2le8RzB.jpg

Stand voor vandaag:

hYZPwZd.jpg

blauw=ingenomen
#ANONIEMdinsdag 20 september 2016 @ 18:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 18:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Gepakte IS-ers ten oosten van Hawa Huyk

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Stand voor vandaag:

[ afbeelding ]

blauw=ingenomen

IS heeft een (groot) aantal dorpen toch terugveroverd? Zie post #160.

Of niet?
ClapClapYourHandsdinsdag 20 september 2016 @ 18:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 18:33 schreef zarGon het volgende:

[..]

IS heeft een (groot) aantal dorpen toch terugveroverd? Zie post #160.

Of niet?
Is al teruggenomen als het goed is. Heb het niet gevolgd vandaag maar deze gozer heeft direct contact met FSA daar en volgens mij zijn ze rond Hawa-Huyk en Jakka aan het knokken.
ClapClapYourHandsdinsdag 20 september 2016 @ 18:48
jacksanders1965 twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 18:41:14 Very unusual & large troop movements of #Turkey's army coming to #Syria n border from #Akcakale,#Sanliurfa,on oppos… https://t.co/Nl5mx25HQM reageer retweet
jacksanders1965 twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 18:47:20 TSKs 2nd Army,7th Corps: 20th Mechanized Brigade,(#Sanlıurfa)onway to Tal Abyad likely supporting 7th Corps 172nd Armored Brigade (#Silopi) reageer retweet
E: foto's zijn oud, korreltje zout enzo dus.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 19:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 18:36 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Is al teruggenomen als het goed is. Heb het niet gevolgd vandaag maar deze gozer heeft direct contact met FSA daar en volgens mij zijn ze rond Hawa-Huyk en Jakka aan het knokken.
jakka hawa huyuk is een andere gebied.

ik heb nergens een melding gelezen dat de ingenomen dorpen zijn terugveroverd
Zahreddinedinsdag 20 september 2016 @ 19:39
pmu_english twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 13:12:50 #Iraqi #PMU by order of PM Haider Abadi launch offensive to liberate #Shirqat city from the grips of #ISIS https://t.co/alEdYo1huv reageer retweet
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 19:42
Ze zijn al een heel eind op weg zelfs, dit is al 6 uur geleden:

@IraqiSecurity
BREAKING: #Iraq's army is reportedly 2km from central Shirqat. Rapid collapse of Da'ish defences being reported.
Zahreddinedinsdag 20 september 2016 @ 19:43
ISIS is gewoon zwak
Zahreddinedinsdag 20 september 2016 @ 19:53
sayed_ridha twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 19:44:24 Shari'ah Council release fatwa legitimizing Ahrar al-Sham's cooperation with Turkey in fight against IS #Syria https://t.co/aNIXlJbHL2 reageer retweet
Salafisten moedigen salafisten aan om met Turkije te vechten
ClapClapYourHandsdinsdag 20 september 2016 @ 19:53
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 19:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

jakka hawa huyuk is een andere gebied.

ik heb nergens een melding gelezen dat de ingenomen dorpen zijn terugveroverd
Bij die map bij post #160 staat Sandi en Shawa voor IS

huseyinbozan twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 14:52:51 #TSK destekli SO birlikleri #Havahyk'n batısındaki Sandı ve Şavı kylerini IŞİD'den geri aldı. reageer retweet
Die zijn dus al terug ingenomen ^

Volgens hem is alles teruggenomen

huseyinbozan twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 19:30:08 #TSK destekli SO birlikleri bugn #obanbey'in dogusundaki #Havahyk cephesinde ISID'in isgal ettigi kylerin tam... https://t.co/vUX4ii79pL reageer retweet
ClapClapYourHandsdinsdag 20 september 2016 @ 19:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 19:53 schreef Zahreddine het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 19:44:24 Shari'ah Council release fatwa legitimizing Ahrar al-Sham's cooperation with Turkey in fight against IS #Syria https://t.co/aNIXlJbHL2 reageer retweet
Salafisten moedigen salafisten aan om met Turkije te vechten
Komt omdat de Amerikanen er ook zitten/zaten.
JubaUrbicusdinsdag 20 september 2016 @ 20:14
Wat is de bedoeling van Turkije bij Tel Abyad? Gaan ze daar nog een front openen of hoe zit dat nou?
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 21:03
Reuters:
quote:
U.N. rows back from describing Syria convoy attack as 'air strikes'


The United Nations rowed back on Tuesday from describing an attack on an aid convoy in Syria as air strikes, saying it did not have conclusive evidence about what had happened.

The incident, in which 18 trucks from a 31-vehicle convoy were destroyed on Monday evening, had looked likely to deal a death blow to a week-old ceasefire. It drew vigorous denunciations from around the world.

The U.N., Red Cross and United States had all described it as an air strike, implicitly pinning the blame on Russian or Syrian aircraft that fly in the area for breaking the ceasefire with a strike on a humanitarian target.

But Russia, which denied its aircraft or those of its Syrian government allies were involved, said on Tuesday it believed the convoy was not struck from the air at all but had caught fire because of some incident on the ground.

The Syrian Red Crescent said the head of one of its local offices and "around 20 civilians" had been killed, although other death tolls differed.

After the Russian explanation, the U.N. put out a revised version of an earlier statement, removing wording on "air strikes" and replacing it with references to unspecified "attacks".

U.N. humanitarian spokesman Jens Laerke said the references to air strikes in the original statement, attributed to the top U.N. humanitarian officials in the region and in Syria, were probably the result of a drafting error.

"We are not in a position to determine whether these were in fact air strikes. We are in a position to say that the convoy was attacked," he said.

Washington said it still believed the attacks were the result of an air strike, which could only have been carried out by Russia or the Syrian military.

"For a convoy to be targeted in an air strike is truly outrageous. Again we don't know exactly what happened, we're working through it, but we think it was an airstrike," said Brett McGurk, the U.S. presidential envoy to the coalition fighting against Islamic State in Syria and Iraq,

The attack on Monday evening prompted the U.N. to suspend all aid shipments into Syria and brought the latest peace efforts to the brink of collapse.

Secretary of State John Kerry, who personally negotiated the ceasefire during months of diplomacy in the face of scepticism from other senior U.S. officials, met 20 other foreign ministers including Russia's Sergei Lavrov.
Zahreddinedinsdag 20 september 2016 @ 21:11
فيديو : الدفاع الروسية تنشر تفاصيل جديدة حول قافلة المساعدات قبل تعرضها للهجوم قرب حلب
Volgens nieuwe beelden zou bij dat kovooi ook zware wapens worden getransporteerd. (kijk link voor beelden)
UpsideDowndinsdag 20 september 2016 @ 21:38
CivilWarMap twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 18:18:50 #SDF fully captured Umm al Qurah from #ISIS reageer retweet
Toch nog steeds een T-72 operationeel, inclusief vrouwencrew:

JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 21:49
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:18 schreef Slayage het volgende:
maw de amerikanen hebben het gedaan of misschien toch de marsmannetjes _O- _O- _O-

Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 13:56:25 BREAKING: Russian defense ministry says Russian, Syrian air forces not involved in strikes on aid convoy: Interfax - @DailyStarLeb reageer retweet
UN heeft zijn statement aangepast, nu is het opeens niet meer zeker of het wel berhaupt luchtaanvallen waren:

quote:
We are not in a position to determine whether these were in fact air strikes. We are in a position to say that the convoy was attacked," he said.
http://www.reuters.com/ar(...)-syria-idUSKCN11Q1NR
Ik ga lachen als het geen Syrische/Russische vliegtuigen blijken te zijn, aangezien er nog 0 bewijs is geleverd. Dan sta jij mooi voor paal met je: 'Het zijn de Russen/Assad!!! Als je iets anders denkt moet je maar naar BNW!'. _O- _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:40 schreef Montagui het volgende:

[..]

If it looks like a duck, quacks like a duck, smells like a duck, then yeah it must be a tekkel.
Jij ook trouwens _O- _O-
Szuradinsdag 20 september 2016 @ 21:54
Nou om te lachen is het sowieso niet
Blue_Panther_Ninjadinsdag 20 september 2016 @ 21:58
Hopelijk wordt ISIL helemaal compleet vernietigd dit keer. :Y
Montaguidinsdag 20 september 2016 @ 22:06
quote:
Jij ook trouwens _O- _O-
Ik zou nog maar niet zo snel lachen....
Charles_Lister twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 21:22:58 Looks highly likely that a #Russia-made OFAB-type bomb was used in strike on #Aleppo aid convoy; likely OFAB 100-120 https://t.co/jx7X4ISCP5 reageer retweet
Mogelijk een Russische bom

En op een eerdere foto is dezelfde bom ook al te zien
JakeGodin twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 11:09:22 Ruined SARC/ICRC boxes. Wrecked trucks full of diapers/blankets. Aid scattered everywhere.More from @AleppoAMC:… https://t.co/g0iKq3unek reageer retweet
rechtsbovenfoto bij de tweet:
quote:
Ruined SARC/ICRC boxes. Wrecked trucks full of diapers/blankets. Aid scattered everywhere.
(Ben geen PC goeroe om effe snel de foto's direct te plaatsen, misschien iemand anders?)
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 22:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 20:14 schreef JubaUrbicus het volgende:
Wat is de bedoeling van Turkije bij Tel Abyad? Gaan ze daar nog een front openen of hoe zit dat nou?
ik verwacht het eigenlijk niet. lijkt me meer blof net als bij afrin.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 22:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 21:03 schreef Szura het volgende:
Reuters:

[..]

wat een ballentent dat VN ook :')
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 22:39
BosnjoBoy twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:24:07 @BosnjoBoy (13) Smth came in 1 hour ago. USA will issue a statement tomorow in Kilis HQ (Turkey). We expect some ultimatum regarding AlBab reageer retweet
HexHunterdinsdag 20 september 2016 @ 22:48
Ik zie conspiracy malloten op de SCW subreddit alweer de schuld geven aan Turkije en Israel voor het bombarderen van die hulpkonvooi. RUAF of SyAAF kunnen het natuurlijk niet zijn want die zijn heilig. :r En MH17 was een false flag.

Kansloos.

[ Bericht 5% gewijzigd door HexHunter op 20-09-2016 22:53:59 ]
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:48 schreef HexHunter het volgende:
Ik zie conspiracy malloten op de SCW subreddit alweer de schuld geven aan Turkije en Israel voor het bombarderen van die hulpkonvooi. RUAF of SyAAF kunnen het natuurlijk niet zijn want die zijn heilig. :r En MH17 was een false flag.

Kansloos.
echt bizar sommige mensen. toen het konvooi werd geraakt was het meteen duidelijk wie het kon zijn, aangezien alleen de russen en assadisten daar vliegen.

nu spelen ze het op dat het konvooi "in de fik is gegaan" en de assadisten zeggen het volgende _O-

bdrhmnhrk twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 19:16:57 Regime state TV: America mistakenly bombed the aid convoy. They always make such mistakes. They bombed our forces in Deirezzor few days ago. reageer retweet
JubaUrbicusdinsdag 20 september 2016 @ 22:53
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:46:23 Big! #BreakingNews Massive clashes between #Turkey's army and YPG terror group near #Syria|n borders with Tal Abyad.. #TwitterKurds reageer retweet
Allahu Akbar!

GOOI DIE GEHELE KANKER ZOOI IN TEL ABYAD KAPOT!!!
JubaUrbicusdinsdag 20 september 2016 @ 22:53
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:48:45 #BreakingNews Eyewitnesses: #Turkey's army faces fierce resistance from YPG while attempting to cross borders into #Syria through Tal Abyad reageer retweet
ClapClapYourHandsdinsdag 20 september 2016 @ 22:55
Flinke SVBIED in Umm Qurah vs YPG


Dunno of het op z'n target is aangekomen
HexHunterdinsdag 20 september 2016 @ 22:56
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

echt bizar sommige mensen. toen het konvooi werd geraakt was het meteen duidelijk wie het kon zijn, aangezien alleen de russen en assadisten daar vliegen.

nu spelen ze het op dat het konvooi "in de fik is gegaan" en de assadisten zeggen het volgende _O-

bdrhmnhrk twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 19:16:57 Regime state TV: America mistakenly bombed the aid convoy. They always make such mistakes. They bombed our forces in Deirezzor few days ago. reageer retweet
Echt onbegrijpelijk. :')

De VS, hoe treurig de afloop van hun acties bij Deir Ez-Zor ook waren, gaven tenminste toe dat ze een enorme fout hadden gemaakt. Hell, ze boden zelfs aan om geld uit te keren aan de families van de gevallen soldaten.

Maar Rusland en Syrie? Die geven het gewoon niet toe, die willen de blame game spelen. En dan bitchen zoveel mensen over de VS terwijl ze simultaan Poetin en Assad pijpen. Belachelijk gewoon. Ben benieuwd of zulke mensen ooit uit hun zwart-wit gekleurde grot kunnen ontsnappen.
Alouludinsdag 20 september 2016 @ 22:56
Interessante doc nu op rtlz over undercover agent/journalist bij Franse IS-sympathisanten en recruiters voor aanslagen binnen Frankrijk.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 22:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:56 schreef Aloulu het volgende:
Interessante doc nu op rtlz over undercover agent/journalist bij Franse IS-sympathisanten en recruiters voor aanslagen binnen Frankrijk.
rtlz op dit tijdstip?
Alouludinsdag 20 september 2016 @ 22:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Echt onbegrijpelijk. :')

De VS, hoe treurig de afloop van hun acties bij Deir Ez-Zor ook waren, gaven tenminste toe dat ze een enorme fout hadden gemaakt. Hell, ze boden zelfs aan om geld uit te keren aan de families van de gevallen soldaten.

Maar Rusland en Syrie? Die geven het gewoon niet toe, die willen de blame game spelen. En dan bitchen zoveel mensen over de VS terwijl ze simultaan Poetin en Assad pijpen. Belachelijk gewoon.
Die pijpboys moet je met een korrel zout nemen. Zo ook de Syrisch-Russische retoriek.
Alouludinsdag 20 september 2016 @ 23:00
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

rtlz op dit tijdstip?
Sorry rtl8. Zdoc: undercover bij de jihad. Weldegelijk rtlz bij nader inzien.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Echt onbegrijpelijk. :')

De VS, hoe treurig de afloop van hun acties bij Deir Ez-Zor ook waren, gaven tenminste toe dat ze een enorme fout hadden gemaakt. Hell, ze boden zelfs aan om geld uit te keren aan de families van de gevallen soldaten.

Maar Rusland en Syrie? Die geven het gewoon niet toe, die willen de blame game spelen. En dan bitchen zoveel mensen over de VS terwijl ze simultaan Poetin en Assad pijpen. Belachelijk gewoon. Ben benieuwd of zulke mensen ooit uit hun zwart-wit gekleurde grot kunnen ontsnappen.
voor sommige mensen is de VS het ultieme kwaad in syrie, die heeft eigenhandig ervoor gezorgd dat het land is vernietigd en de jihadis te toco dreigen over te nemen. voor deze mensen kan de VS niks goeds doen.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:00 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Sorry rtl8. Zdoc: undercover bij de jihad. Weldegelijk rtlz bij nader inzien.
ik heb op rtl8 een serie
W.H.I.S.T.L.Edinsdag 20 september 2016 @ 23:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:53 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:48:45 #BreakingNews Eyewitnesses: #Turkey's army faces fierce resistance from YPG while attempting to cross borders into #Syria through Tal Abyad reageer retweet
Ze(TSK) willen vanuit daar doorstoten naar Raqqa.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:00 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Sorry rtl8. Zdoc: undercover bij de jihad. Weldegelijk rtlz bij nader inzien.
die heb ik niet ;( ik heb wel blue velvet op amc *)
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:08
Praten jullie nog steeds over de humanitaire konvooi, echt een non issue. Reactie op de bombardement op Deir es Zor een zogenaamd foutje van een land dat een dubbeltje in je zak ziet vanuit de ruimte. MSM schreeuwt weer, nobody gives a fck en Aleppo heeft meer ziekenhuizen dan heel NL samen.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:08 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

echt een non issue.
:')
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:53 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:46:23 Big! #BreakingNews Massive clashes between #Turkey's army and YPG terror group near #Syria|n borders with Tal Abyad.. #TwitterKurds reageer retweet
korrel zout misschien?
Alouludinsdag 20 september 2016 @ 23:12
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:05 schreef Slayage het volgende:
die heb ik niet ;( ik heb wel blue velvet op amc *)
Ik heb zo een box met bijna alle zenders. Wellicht is deze zender niet op normale kabeltv?

Wel interessante docu en nu undercover eetje uit raqqa in Frankrijk aangekomen om groepje van jihadies directe sturing te geven en undercover mannetje zit er tussen in :D
Blue_Panther_Ninjadinsdag 20 september 2016 @ 23:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 22:56 schreef Aloulu het volgende:
Interessante doc nu op rtlz over undercover agent/journalist bij Franse IS-sympathisanten en recruiters voor aanslagen binnen Frankrijk.
Zal vast wel President Assad schuld zijn,aldus MSM!!! :')
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:14 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Zal vast wel President Assad schuld zijn,aldus MSM!!! :')
Nee Putin zit erachter, 100%.
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:22
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

:')
Humanitaire konvooi my ass. Bevoorrading van terroristen in Aleppo.
Blue_Panther_Ninjadinsdag 20 september 2016 @ 23:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:19 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Nee Putin zit erachter, 100%.
Klopt. :P
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:22 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Humanitaire konvooi my ass. Bevoorrading van terroristen in Aleppo.
dus het regime liet het konvooi over de turkse grens komen om terroristen te bevoorraden?
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:23 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Klopt. :P
Ja man, hij heeft ook al die vluchtelingen naar EU. Destabilisatie politiek, heeft echt niks met mevrouw "wir schaffen das" te maken. Echt niet, ik zweer het op MSM.
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 23:25
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

voor sommige mensen is de VS het ultieme kwaad in syrie, die heeft eigenhandig ervoor gezorgd dat het land is vernietigd en de jihadis te toco dreigen over te nemen. voor deze mensen kan de VS niks goeds doen.
Ja echt onbegrijpelijk dat mensen het Westen als het kwaad in het Midden-Oosten zien na hun uitermate succesvolle interventies in Libi en Irak :') :')

quote:
A damning report by MPs condemns the 2011 military campaign for lacking both “accurate intelligence” and a coherent strategy for the aftermath of removing the dictator.

The disastrous results were “political and economic collapse”, tribal warfare, the refugee crisis, widespread human rights abuses and the rise of Islamic State (IS) in North Africa, fuelled by weapons abandoned by the Gaddafi regime.

Crispin Blunt, the Committee’s Conservative chairman, said: “The UK's actions in Libya were part of an ill-conceived intervention, the results of which are still playing out today. Other political options were available. Political engagement might have delivered civilian protection, regime change and reform at a lesser cost to the UK and Libya.”

http://www.wsj.com/articl(...)port-says-1473807660
Hoe kun je het Westen nog serieus nemen met extreme fuck-ups als dit vraag ik me af :') Hoe houdt jij jezelf nog voor de gek Slayage? De enorme hoeveelheid incompetentie en corruptie is lachwekkend gewoon.
Blue_Panther_Ninjadinsdag 20 september 2016 @ 23:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:25 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Ja man, hij heeft ook al die vluchtelingen naar EU. Destabilisatie politiek, heeft echt niks met mevrouw "wir schaffen das" te maken. Echt niet, ik zweer het op MSM.
LOL
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:26
etnomarketing van turkcell je weetz :P

quote:
Turkcell introduces mobile app for Turkey's more than 3 million Syrian refugees

Turkcell CEO Kaan Terzioğlu gave information regarding the app at the UN Private Sector Forum in New York on Sept. 20, 2016. (AA Photo)

Turkey's leading cell phone operator Turkcell has developed a mobile application for over 3 million Syrian refugees in the country, the company said in a statement on Tuesday.

"Merhaba Umut" (Hello Hope) app aims to teach basic Turkish words and expressions both in written and spoken formats to ease the daily lives of the refugees hosted in Turkey, the phone operator said.

"The application provides additional location-based features to figure out how to reach the healthcare services or the closest service points.

The users can also connect to an Arabic call center with just one click," Turkcell said in the statement.

The leading mobile operator said the "Hello Hope" application can be found in iOS and Android application stores and is open to all users from different mobile operators.

Turkcell, currently giving services to more than 1.2 million Syrian refugees, represented the communication sector at a UN forum on Monday where the massive Syrian refugee influx, portrayed as "the worst humanitarian crisis since World War II," was discussed.

According to the Turkcell statement, the company's CEO, Kaan Terzioğlu addressed 350 prominent leaders including the UN General Secretary Ban Ki-moon, Canadian Prime Minister Justin Trudeau, actor and filmmaker Ewan McGregor, among other members of the international community, during the session.

"The future of Syrian children and teenagers is in our hands. It is time to discuss the integration issue," said Terzioğlu, explaining the solutions provided by Turkcell to meet the communication needs of Syrian refugees.

Terzioğlu stressed that civilizations historically have been built over migration waves, and that societies and economies would not be weakened by such migration movements, but conversely, would be strengthened, as approved by the UN.

"We believe that the chance of a non-traumatic meaningful life for the hundreds of thousands of Syrian children and teenagers, who will stay with us at least in the midterm, is reliant on the integration issue. We are working to meet their communication needs in order to help in their daily lives," he said.

According to the UN, Turkey has been most generous in accommodating more than 3 million Syrian refugees from neighboring countries, mainly from Syria.

Turkcell has also introduced the country's first Arabic call center as part of the services given to Syrians in the countrywide refugee camps.

http://www.dailysabah.com(...)lion-syrian-refugees
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:29
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

dus het regime liet het konvooi over de turkse grens komen om terroristen te bevoorraden?
Het konvooi is niet over de grens met Turkije getrokken die onder Syrische controle staat.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:25 schreef JaJammerJan het volgende:

De enorme hoeveelheid incompetentie is lachwekkend gewoon.
er is aardig wat incompetentie in het westen, neemt niet weg het westen altijd een betere optie dan de assad/rusland/iran kamp.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:29 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Het konvooi is niet over de grens met Turkije getrokken die onder Syrische controle staat.
ze stonden dagen lang te wachten aan de grens op een go van het regime en hebben die go uiteindelijk ook gekregen. waar heb je het over?
W.H.I.S.T.L.Edinsdag 20 september 2016 @ 23:34
quote:
VS houdt Rusland verantwoordelijk voor aanval op hulpkonvooi Syri.
Secretaris-generaal VN noemt aanvallers hulpkonvooi lafaards.
vind ik ook, lafaards zijn het! Val dan gewoon Amerikanen aan weet je. Ga je fucking een hulpkonvooi aanvallen. Als je Amerikanen had aangevallen, had je mijn respect gekregen.
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:36
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

er is aardig wat incompetentie in het westen, neemt niet weg het westen altijd een betere optie dan de assad/rusland/iran kamp.
Het westen is niet incompetent. VS steunt openlijk het gezwel uit Saudie-Arabie omdat het congres een corrupte lobbypolitiek voert dat geil op oliedollars is. Immoreel en oligarchisch. Het ergste is dat de sukkeltjes in de EU meelopen omdat ze in hollywood zijn gaan geloven en de volle prijs betalen. Sukkeltjes worden overlopen door kansloze arabieren en worden nog eens door een paar gekken in Ankara afgeperst. Brussel idiotie.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:36 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Het westen is niet incompetent. VS steunt openlijk het gezwel uit Saudie-Arabie omdat het congres een corrupte lobbypolitiek voert dat geil op oliedollars is. Immoreel en oligarchisch. Het ergste is dat de sukkeltjes in de EU meelopen omdat ze in hollywood zijn gaan geloven.
dus is de assad/iran/rusland lijn steunen een beter alternatief voor de europeanen?
Alouludinsdag 20 september 2016 @ 23:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
vind ik ook, lafaards zijn het! Val dan gewoon Amerikanen aan weet je. Ga je fucking een hulpkonvooi aanvallen. Als je Amerikanen had aangevallen, had je mijn respect gekregen.
Doet Poetin niet omdat hij weet dat ie klop krijgt van de Amerikanen. Zelfde voor Assad natuurlijk.

Hopen dat Isral snel weer wat bommen dropt op Assad. Kan die daarna weer voor de duizendste keer blaffen en uiteindelijk niets doen.
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:42
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

dus is de assad/iran/rusland lijn steunen een beter alternatief voor de europeanen?
Nee, een eigen onafhankelijke politiek gaan voeren. Er is meer in deze wereld dan alleen Washington of Moskou.
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:44
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze stonden dagen lang te wachten aan de grens op een go van het regime en hebben die go uiteindelijk ook gekregen. waar heb je het over?
Waar zijn ze de grens over gegaan?
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:42 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Nee, een eigen onafhankelijke politiek gaan voeren. Er is meer in deze wereld dan alleen Washington of Moskou.
dan zouden we op zijn minst moeten beginnen om fatsoenlijk te investeren in defensie, aangezien we militair niet eens onze eigen broek omhoog kunnen houden zonder de amerikanen.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:44 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Waar zijn ze de grens over gegaan?
geen idee. is ook niet relevant het gaat erom dat ze toestemming hebben gekregen van het regime. wat deze konvooi simpelweg legaal maakt en daarom iedereen zo verbolgen reageert. als het een illegaal konvooi was had het regime/de russen alle recht om erop los te knallen. daarom zitten ze nu te doen alsof ze van niks weten en de schuld geven aan de marsmannetjes....
Frikandelbroodjedinsdag 20 september 2016 @ 23:50
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

geen idee. is ook niet relevant het gaat erom dat ze toestemming hebben gekregen van het regime. wat deze konvooi simpelweg legaal maakt en daarom iedereen zo verbolgen reageert. als het een illegaal konvooi was had het regime/de russen alle recht om erop los te knallen. daarom zitten ze nu te doen alsof ze van niks weten en de schuld geven aan de marsmannetjes....
Zijn er beelden van de aanvallers? Klinkt als een geschikt klusje voor Bellingcat.
Alouludinsdag 20 september 2016 @ 23:50
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

geen idee. is ook niet relevant het gaat erom dat ze toestemming hebben gekregen van het regime. wat deze konvooi simpelweg legaal maakt en daarom iedereen zo verbolgen reageert. als het een illegaal konvooi was had het regime/de russen alle recht om erop los te knallen. daarom zitten ze nu te doen alsof ze van niks weten en de schuld geven aan de marsmannetjes....
Niets nieuws toch? Doen ze al jaren in dit conflict. Gas aanvallen, ontkennen. Ziekenhuizen tegen de grond, ontkennen. Etc etc. Russen of Syrisch regime: same shit.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:51
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:50 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Zijn er beelden van de aanvallers? Klinkt als een geschikt klusje voor Bellingcat.
het was savonds dan houdt het op, lijkt me, ik heb alleen beelden gezien met geluid van straaljagers.
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:53
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan zouden we op zijn minst moeten beginnen om fatsoenlijk te investeren in defensie, aangezien we militair niet eens onze eigen broek omhoog kunnen houden zonder de amerikanen.
EU geeft 300mld per jaar uit aan defensie, voldoende om een degelijk leger te hebben. VS heeft een budget van 570 mld, waar de 14 vliegkampschepen en de marine het meeste budget verbruiken. Rusland geeft 70mld. Hoezo kunnen ze hun broek niet omhoog houden.
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niets nieuws toch? Doen ze al jaren in dit conflict. Gas aanvallen, ontkennen. Ziekenhuizen tegen de grond, ontkennen. Etc etc. Russen of Syrisch regime: same shit.
prcs dezelfde stijl. kijk maar naar hoe de russen in oekraine te werk zijn gegaan. "de soldaten in het krim? welke soldaten? wij weten van niks!" ondertussen het krim geannexeerd. MH17 uit de lucht geschoten. "hmmm wij weten van niks". russische tanks de grens over naar oekraine. "wij weten van niks"

en dan gisteren het bombardement op dat konvooi. "wij waren het niet"

ajb zeg...
Slayagedinsdag 20 september 2016 @ 23:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:53 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

EU geeft 300mld per jaar uit aan defensie, voldoende om een degelijk leger te hebben. VS heeft een budget van 570 mld, waar de 14 vliegkampschepen en de marine het meeste budget verbruiken. Rusland geeft 70mld. Hoezo kunnen ze hun broek niet omhoog houden.
de europeanen zijn niet eens in staat om hun grenzen te bewaken laat staan om de baltische staten te verdedigen om maar een voorbeeld te noemen, als de amerikanen er niet zouden zijn.
KebabRemovalTeamdinsdag 20 september 2016 @ 23:59
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

geen idee. is ook niet relevant het gaat erom dat ze toestemming hebben gekregen van het regime. wat deze konvooi simpelweg legaal maakt en daarom iedereen zo verbolgen reageert. als het een illegaal konvooi was had het regime/de russen alle recht om erop los te knallen. daarom zitten ze nu te doen alsof ze van niks weten en de schuld geven aan de marsmannetjes....
Niet relevant? Lekker makkelijk. Konvooi is gebombardeerd in Urum al Kubra, gehucht op de snelweg tussen Idlib en Allepo, je MOET langs Idlib. Nu weet je ook waar ze de grens over zijn gegaan. Een konvooi die door terroristisch gezwellen gebied loopt en dan nog zonder wapens. Hoe naief kun je zijn.
JaJammerJandinsdag 20 september 2016 @ 23:59
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

dus is de assad/iran/rusland lijn steunen een beter alternatief voor de europeanen?
In dit geval wel ja. De vluchtelingencrisis heeft Europa meer dan honderd miljard euro gekost. Welke voordelen hebben wij gehaald uit het conflict in Libi/Syri dat meer dan honderd miljard euro waard is?
JaJammerJanwoensdag 21 september 2016 @ 00:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:53 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

EU geeft 300mld per jaar uit aan defensie, voldoende om een degelijk leger te hebben. VS heeft een budget van 570 mld, waar de 14 vliegkampschepen en de marine het meeste budget verbruiken. Rusland geeft 70mld. Hoezo kunnen ze hun broek niet omhoog houden.
Groot-Brittani is een van de grootste tegenstanders van een EU-leger. Gelukkig zijn wij binnenkort van hen af (Brexit) en kunnen wij een EU-leger beginnen. Hierdoor kunnen we minder afhankelijk van de VS worden en uit de NATO gaan om Europese belangen te verdedigen.
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 00:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:59 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Niet relevant?
toestemming van het regime betekent veilig van aanvallen van het regime. maar dan hebben we het over internationaal recht, daar heeft het regime lak aan overduidelijk.
ik ben benieuwd wanneer het regime gaat huilen en gaat bedelen bij de VN om hulp. zal niet al te lang duren.
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 00:07
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:03 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Groot-Brittani is een van de grootste tegenstanders van een EU-leger. Gelukkig zijn wij binnenkort van hen af (Brexit) en kunnen wij een EU-leger beginnen. Hierdoor kunnen we minder afhankelijk van de VS worden en uit de NATO gaan om Europese belangen te verdedigen.
eerst zien dan geloven. daarnaast heeft de EU meerdere trojaanse paarden ;)
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 00:08
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

het was savonds dan houdt het op, lijkt me, ik heb alleen beelden gezien met geluid van straaljagers.
Jammer, dan houdt het op vrees ik.

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niets nieuws toch? Doen ze al jaren in dit conflict. Gas aanvallen, ontkennen. Ziekenhuizen tegen de grond, ontkennen. Etc etc. Russen of Syrisch regime: same shit.
Ontkennen dat je demonstranten doodt, vervolgens ontkennen dat er oorlogsvluchtelingen zijn(ja dat deden ze echt :') ), ontkennen dat ze fosfor, clustermunitie e.d. gebruiken. Ontkennen dat ze vatbommen gebruiken en natuurlijk het gebruik van sarin en chloorgas ontkennen. Allemaal zaken waarvan aangetoond is dat ze glashard liegen.

Hoe iemand hier nog waarde hecht aan de woorden van de Ba'athisten en de Russen is me echt een raadsel.
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:14
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

de europeanen zijn niet eens in staat om hun grenzen te bewaken laat staan om de baltische staten te verdedigen om maar een voorbeeld te noemen, als de amerikanen er niet zouden zijn.
Baltische staten zijn onverdedigbaar door hun geologische ligging, hier moet je aan denken voordat je gaat uitbreiden. Waar gaan due 300mld aan op zou je denken dan.
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:15
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:08 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Jammer, dan houdt het op vrees ik.

[..]

Ontkennen dat je demonstranten doodt, vervolgens ontkennen dat er oorlogsvluchtelingen zijn(ja dat deden ze echt :') ), ontkennen dat ze fosfor, clustermunitie e.d. gebruiken. Ontkennen dat ze vatbommen gebruiken en natuurlijk het gebruik van sarin en chloorgas ontkennen. Allemaal zaken waarvan aangetoond is dat ze glashard liegen.

Hoe iemand hier nog waarde hecht aan de woorden van de Ba'athisten en de Russen is me echt een raadsel.
Deir es Zor is gebombarderrd met VS cluster munitie. Trouwens het is niet eens verboden om dit te gebruiken.
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:16
quote:
10s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

toestemming van het regime betekent veilig van aanvallen van het regime. maar dan hebben we het over internationaal recht, daar heeft het regime lak aan overduidelijk.
ik ben benieuwd wanneer het regime gaat huilen en gaat bedelen bij de VN om hulp. zal niet al te lang duren.
Toestemming betekent niet dat je munitie mag verboeren.
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 00:16
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:15 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Deir es Zor is gebombarderrd met VS cluster munitie. Trouwens het is niet eens verboden om dit te gebruiken.
Nou en?
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:18
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:16 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Nou en?
Jij geeft het aan in je betoog, je ondermijnt je eigen schrijven.
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 00:21
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:18 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Jij geeft het aan in je betoog, je ondermijnt je eigen schrijven.
Nope. Beter lezen knul, ik heb het erover dat ze ontkennen dat er clustermunitie wordt gebruikt en iedereen voor leugenaar uitmaken die het tegendeel aantoont.
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:23
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:21 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Nope. Beter lezen knul, ik heb het erover dat ze ontkennen dat er clustermunitie wordt gebruikt en iedereen voor leugenaar uitmaken die het tegendeel aantoont.
Russen hebben nooit ontkend dat ze clustermunitie gebruiken. Geef een Russische bron die dat zegt. Waarom zou je iets ontkennen wat gewoon gebruikt mag worden en wat de Amerikanen ook gebruiken. Snap heel je punt niet knul.
Szurawoensdag 21 september 2016 @ 00:32
Wat is dat MSM waar jullie het over hebben?
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 00:34
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:23 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Russen hebben nooit ontkend dat ze clustermunitie gebruiken. Geef een Russische bron die dat zegt.
https://m.sputniknews.com(...)-bombs-in-syria.html

quote:
Waarom zou je iets ontkennen wat gewoon gebruikt mag worden en wat de Amerikanen ook gebruiken.
Vraag het de Russen, die liegen er op los.

quote:
Snap heel je punt niet knul.
Dat verbaast me niks :P
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:43
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:34 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

https://m.sputniknews.com(...)-bombs-in-syria.html

[..]

Vraag het de Russen, die liegen er op los.

[..]

Dat verbaast me niks :P
Daar heb je een punt. Peskov zegt in dat stukje dat de Russen niks gebruiken wat in strijd is met internationaal recht, noemt clustermunitie in woord niet. Ik houd de kop op interpretatie van een journalist die de engelse taal niet 100% machtig is.

Maar dit staat nog steeds los van dat mensen terroristisch gezwel kunnen steunen, omdat ze een gekozen leider weg willen hebben. Wandaden van koppensnellers goed praten of deze verbergen om hun standpunt te rechtvaardigen.
KebabRemovalTeamwoensdag 21 september 2016 @ 00:44
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:32 schreef Szura het volgende:
Wat is dat MSM waar jullie het over hebben?
Main stream media
Szurawoensdag 21 september 2016 @ 03:46
@leithfadel
Almost the entire Hikmah School is under SAA control. Same with Aqrab. Terrorists falling apart.

@leithfadel
Big things happening tonight in Aleppo. 4th Division, Republican Guard, and Hezbollah smacking the terrorists around the 1070 Project

quote:
Jaysh Al-Fateh’s defenses crumble as the Syrian Army swiftly advances in southern Aleppo

The Syrian Arab Army (SAA), backed by Hezbollah and Liwaa Al-Quds (Palestinian paramilitary), launched a large-scale offensive in southern Aleppo tonight, targeting the 1070 Al-Hamdaniyah Housing Project, Souq Al-Jabas (Aqrab), and Hikmah Hill.

Led by the 4th Mechanized Division and Republican Guard, the Syrian Arab Army and their allies managed to capture most of Hikmah Hill and Souq Al-Jabas after a fierce battle with Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest) tonight.

According to an Al-Masdar correspondent that is embedded with the Tiger Forces, the Syrian Arab Army and their allies are on the verge of establishing full control over Hikmah School and Souq Al-Jabal, which means the jihadist rebels will be forced to retreat from the 1070 Housing Project.

In addition to their gains at Hikmah Hill and Souq Al-Jabas, the Syrian Armed Forces and their allies are applying pressure on the jihadist defenses at the 1070 Housing project; this has paved the way for their comrades to advance elsewhere.

Hezbollah, backed by the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), and Harakat Al-Nujaba (Iraqi paramilitary) launched a new attack on the Khan Touman axis of southern Aleppo tonight, striking Jaysh Al-Fateh's positions near the key village of Qarassi - firefights are still ongoing.


[ Bericht 73% gewijzigd door Szura op 21-09-2016 03:58:32 ]
crystal_methwoensdag 21 september 2016 @ 05:46
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:34 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

https://m.sputniknews.com(...)-bombs-in-syria.html

[..]

Vraag het de Russen, die liegen er op los.

[..]

Dat verbaast me niks :P
"cluster munitions, which are internationally banned weapons"
klopt niet, enkel landen die de conventie over cluster munitie geratificeerd hebben mogen het niet gebruiken. Maw, die hebben zichzelf een verbod opgelegd. Rusland en de VS zijn daar niet bij.
Montaguiwoensdag 21 september 2016 @ 06:35
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:16 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Toestemming betekent niet dat je munitie mag verboeren.
Op de video's en foto's uit allerlei bronnen heb ik alleen maar hulpgoederen gezien, geen wapens. Als je de puinzooi ziet en er zouden wapens verborgen zijn geweest dan zou je het wel op de beelden gezien hebben,.... of er zouden geen beelden zijn.

Ofwel onderbouw je bewering maar eens.

Daarbij is pas toestemming verleend voor deze konvooien na dagenlange onderhandelingen met alle partijen.
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 07:28
Ruslands theorie over het konvooi:

https://www.almasdarnews.(...)-aleppo-russian-mod/

Zullen ze toch wel even met die dronebeelden moeten komen...

Terroristen zwaar aan het verliezen in Aleppo:

https://www.almasdarnews.(...)ck-kuweires-airport/

https://www.almasdarnews.(...)ces-southern-aleppo/
DustPuppywoensdag 21 september 2016 @ 07:48
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 07:28 schreef Richestorags het volgende:
Ruslands theorie over het konvooi:

https://www.almasdarnews.(...)-aleppo-russian-mod/

Zullen ze toch wel even met die dronebeelden moeten komen...
Toch jammer dat ze toevallig net die drone-stream 57 minuten voor de aanval hebben stopgezet.
Echt heel onhandig :')

Dit is trouwens het filmpje met de 'mortier'.
Kan van alles zijn als je het mij vraagt.

[ Bericht 37% gewijzigd door DustPuppy op 21-09-2016 07:58:06 ]
DustPuppywoensdag 21 september 2016 @ 07:50
Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:25:03 UPDATE: U.S. believes two Russian Su-24 jets carried out strike on aid convoy in Syria - U.S. officials - @Reuters reageer retweet
Vraag me af waar ze dat op baseren?
DUTCHKOwoensdag 21 september 2016 @ 07:53
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 07:50 schreef DustPuppy het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:25:03 UPDATE: U.S. believes two Russian Su-24 jets carried out strike on aid convoy in Syria - U.S. officials - @Reuters reageer retweet
Vraag me af waar ze dat op baseren?
Nergens op.
Ze moeten ook wat beweren na die schaamtevolle aanval op het Syrische leger.
Szurawoensdag 21 september 2016 @ 08:02
De Amerikanen hebben het over SU24, terwijl de Al Qaeda Helmets helikopters en barrel bombs!!1!1!1 hebben gezien. Wat is het nou h? De schuldige van deze walgelijke actie zullen we wel weer nimmer vinden.
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 09:09
Lees dit net op Twitter, geen idee wie de bron is:

Nutsflipped_z_1 twitterde op woensdag 21-09-2016 om 07:13:14 US jets were told they were attacking the wrong side but continued attacking until jets were "painted" by S-300.#Syria #DeirEzzor reageer retweet
Montaguiwoensdag 21 september 2016 @ 09:45
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 07:50 schreef DustPuppy het volgende:
Conflicts twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 22:25:03 UPDATE: U.S. believes two Russian Su-24 jets carried out strike on aid convoy in Syria - U.S. officials - @Reuters reageer retweet
Vraag me af waar ze dat op baseren?
Voor zover ik tot dusver aan info heb gelezen zou "US intelligence" geconstateerd hebben dat op het moment supreme op exact de betreffende locatie 2 Sukhoi SU-24 jets aanwezig waren.
quote:
Two Russian Sukhoi SU-24 warplanes were in the skies above the aid convoy at the exact time it was struck late on Monday, two U.S. officials told Reuters, citing U.S. intelligence that led them to conclude Russia was to blame.
Maar goed, alleen "US intelligence" zal verder niemand overtuigen lijkt me.

Verder baseren zij zich, net als de Russen, op verklaringen van 'ooggetuigen' en twitter berichten. De Russen vooral om te claimen dat op geen van de berichten direct te zien is dat de aanval direct vanuit de lucht kwam.
quote:
Igor Konashenkov, a spokesman for Russia's Defence Ministry, said in a statement: "We have studied video footage from the scene from so-called 'activists' in detail and did not find any evidence that the convoy had been struck by ordnance."
http://europe.newsweek.co(...)rescent-500934?rm=eu

Tot dusver heeft wat mij betreft het 'ontkennen' van de Russen net zoveel waarde als de 'US intelligence'. Als de 'US intelligence' bewijzen heeft, kom maar op dan.

Tot slot een filmpje waar in ieder geval nog een explosie of 2 te zien is (echt in de 1e seconden van het filmpje), maar waar ook niet duidelijk uit blijkt hoe deze explosies ontstaan. Iemand?

http://newsvideo.su/video/5126688
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 09:55
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:43 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Daar heb je een punt. Peskov zegt in dat stukje dat de Russen niks gebruiken wat in strijd is met internationaal recht, noemt clustermunitie in woord niet. Ik houd de kop op interpretatie van een journalist die de engelse taal niet 100% machtig is.
Het is nochtans een Russische site, maar vooruit hier nog eens in het Russisch:

https://russian.rt.com/article/138437

quote:
Maar dit staat nog steeds los van dat mensen terroristisch gezwel kunnen steunen, omdat ze een gekozen leider weg willen hebben. Wandaden van koppensnellers goed praten of deze verbergen om hun standpunt te rechtvaardigen.
Wat wederom totaal niks te maken heeft met het feit dat Rusland erop los liegt en daarmee zichzelf totaal ongeloofwaardig heeft gemaakt.
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 09:56
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 09:55 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het is nochtans een Russische site, maar vooruit hier nog eens in het Russisch:

https://russian.rt.com/article/138437

[..]

Wat wederom totaal niks te maken heeft met het feit dat Rusland erop los liegt en daarmee zichzelf totaal ongeloofwaardig heeft gemaakt.
En Amerika liegt niet?
Montaguiwoensdag 21 september 2016 @ 09:57
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 08:02 schreef Szura het volgende:
De Amerikanen hebben het over SU24, terwijl de Al Qaeda Helmets helikopters en barrel bombs!!1!1!1 hebben gezien. Wat is het nou h? De schuldige van deze walgelijke actie zullen we wel weer nimmer vinden.
Er zijn meerdere twitter- en andere berichten die het hebben over n de SU-24 n de SAA helikopters. Dus beide zouden mogelijk op dat moment daar aan het rondvliegen zijn geweest.

Wie dan verantwoordelijk was voor het bombardement is nog onduidelijk.

Russische OFAB's, SAA Barrelbombs of misschien beide? En aangezien er nog nergens sluitend bewijs voor is kunnen we uiteraard ook de rebellen zelf, de VS, Turkije, Isral e/o de marsmannetjes niet uitsluiten. :P
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 09:57
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 09:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En Amerika liegt niet?
Zucht :')
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 09:59
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 09:57 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Zucht :')
Ja jouw anti-Syri / Rusland verhaal ken ik inmiddels wel. Geen n partij is te vertrouwen als het op informatie aankomt.
Frikandelbroodjewoensdag 21 september 2016 @ 10:14
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 09:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja jouw anti-Syri / Rusland verhaal ken ik inmiddels wel. Geen n partij is te vertrouwen als het op informatie aankomt.
Het zijn nou eenmaal de feiten.

Maar zou je me anders de post kunnen aanwijzen waar ik beweer dat de Amerikanen betrouwbaar zijn?
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 10:17
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 10:14 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het zijn nou eenmaal de feiten.

Maar zou je me anders de post kunnen aanwijzen waar ik beweer dat de Amerikanen betrouwbaar zijn?
Geen, maar het valt me op dat je telkens alleen maar naar Rusland en Syri wijst. Zo ben je er bijvoorbeeld ook van overtuigd dat de chemische aanvallen door Syri zijn gepleegd. Ik zou dat allerminst zeker noemen, maar ook niet uitsluiten.
DustPuppywoensdag 21 september 2016 @ 10:31
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 09:45 schreef Montagui het volgende:

[..]

Voor zover ik tot dusver aan info heb gelezen zou "US intelligence" geconstateerd hebben dat op het moment supreme op exact de betreffende locatie 2 Sukhoi SU-24 jets aanwezig waren.

[..]

Maar goed, alleen "US intelligence" zal verder niemand overtuigen lijkt me.

Verder baseren zij zich, net als de Russen, op verklaringen van 'ooggetuigen' en twitter berichten. De Russen vooral om te claimen dat op geen van de berichten direct te zien is dat de aanval direct vanuit de lucht kwam.

[..]

http://europe.newsweek.co(...)rescent-500934?rm=eu

Tot dusver heeft wat mij betreft het 'ontkennen' van de Russen net zoveel waarde als de 'US intelligence'. Als de 'US intelligence' bewijzen heeft, kom maar op dan.

Tot slot een filmpje waar in ieder geval nog een explosie of 2 te zien is (echt in de 1e seconden van het filmpje), maar waar ook niet duidelijk uit blijkt hoe deze explosies ontstaan. Iemand?

http://newsvideo.su/video/5126688
Vlak voor de 'hit' hoor je duidelijk een straaljager.
HSGwoensdag 21 september 2016 @ 11:12
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 10:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Vlak voor de 'hit' hoor je duidelijk een straaljager.
Hebben ze erbij gemonteerd.
Zahreddinewoensdag 21 september 2016 @ 11:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:42 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Doet Poetin niet omdat hij weet dat ie klop krijgt van de Amerikanen. Zelfde voor Assad natuurlijk.

Hopen dat Isral snel weer wat bommen dropt op Assad. Kan die daarna weer voor de duizendste keer blaffen en uiteindelijk niets doen.
Zie hier een Arabier die hoopt dat Zionisten een Arabisch leger gaat bombarderen. Collaborateurs
HSGwoensdag 21 september 2016 @ 11:26
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 11:23 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Zie hier een Arabier die hoopt dat Zionisten een Arabisch leger gaat bombarderen. Collaborateurs
Alsof Isral dat gaat doen. Neem hem niet zo serieus.
DustPuppywoensdag 21 september 2016 @ 11:28
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 11:12 schreef HSG het volgende:

[..]

Hebben ze erbij gemonteerd.
Vast.
DustPuppywoensdag 21 september 2016 @ 11:30
Pentagon: very high probability that Russian Su-24 attack plane was directly over convoy before airstrike reported

Cs3e89lWIAAOul8.jpg:large
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 11:35
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 00:16 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Toestemming betekent niet dat je munitie mag verboeren.
de VN/Rode Kruis heeft terwijl de hele wereld meekijkt munitie vervoert onder het mom van humanitiare goederen? klinkt plausibel.
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 11:44
nusra toch wel terroristisch volgens erdo? kan een slip of the tong zijn though :P

RT_Erdogan twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 21:12:26 Terrorist groups including Daesh, Al Nusra and PYD-YPG continue their activities at the regional and global levels. reageer retweet
ze zijn weer aan het ping pongen geslagen in noord aleppo

sayed_ridha twitterde op woensdag 21-09-2016 om 10:43:31 IS regain control of Kadrish, Tell'ar al-Gharbi & Tell'ar al-Sharqi after FSA-Turkish retreat #Aleppo #EuphratesShield reageer retweet
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 11:55
quote:
Ik zie statements, geen bewijs. Het Pentagon heeft ook beweerd met wat knullige PowerPoint presentaties de locaties van Saddams massavernietigingswapens te kennen.
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 11:56
quote:
10s.gif Op woensdag 21 september 2016 11:44 schreef Slayage het volgende:
nusra toch wel terroristisch volgens erdo? kan een slip of the tong zijn though :P

RT_Erdogan twitterde op dinsdag 20-09-2016 om 21:12:26 Terrorist groups including Daesh, Al Nusra and PYD-YPG continue their activities at the regional and global levels. reageer retweet
ze zijn weer aan het ping pongen geslagen in noord aleppo

sayed_ridha twitterde op woensdag 21-09-2016 om 10:43:31 IS regain control of Kadrish, Tell'ar al-Gharbi & Tell'ar al-Sharqi after FSA-Turkish retreat #Aleppo #EuphratesShield reageer retweet
Ongelofelijk dat IS berhaupt nog tot counters in staat is. Ze zijn een gesloten poel geworden, op een gegeven moment is de koek gewoon op.
Montaguiwoensdag 21 september 2016 @ 11:57
Statement van de FSA m.b.t het bombardement op het hulpkonvooi.

Cs2HRhUWIAE8RFO.jpg:large
Zahreddinewoensdag 21 september 2016 @ 11:58
ISIS deelt Mokerslagen uit aan de Turken :')
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 12:02
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 11:57 schreef Montagui het volgende:
Statement van de FSA m.b.t het bombardement op het hulpkonvooi.

[ afbeelding ]
Tsja, zolang we geen beeldmateriaal hebben van barrel bombs en dergelijke is het makkelijk wat te roepen.
Zahreddinewoensdag 21 september 2016 @ 12:04
watanisy twitterde op woensdag 21-09-2016 om 10:22:26 #SAA and allies enter into the depth of the old Ramouseh and captured Fertilizer Factory and surrounding offices./ Aleppo reageer retweet
watanisy twitterde op woensdag 21-09-2016 om 10:23:33 @watanisy This opens the door to progress toward Sheikh Sa'eed district reageer retweet
watanisy twitterde op woensdag 21-09-2016 om 11:39:39 @watanisy Photos from Fertilizer Factory and surrounding https://t.co/OXo6TGPVet reageer retweet
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 12:05
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 11:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ongelofelijk dat IS berhaupt nog tot counters in staat is. Ze zijn een gesloten poel geworden, op een gegeven moment is de koek gewoon op.
niks is waterdicht. kijk maar naar het westen van syrie waar de assadisten al jaren hele gebieden belegeren, maar nog steeds niet in staat zijn om de klus te klaren.
het ziet er overigens wel naar uit dat TFSA zo min mogelijk de confrontatie opzoekt of probeert een lijn vast te houden, maar eerder flexibel meebeweegt als isis een aanval inzet. ook weer deze tweets hebben ze het over "terugtrekken" en zie ik geen/weinig TFSA slachtoffers.
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 12:10
quote:
10s.gif Op woensdag 21 september 2016 12:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

niks is waterdicht. kijk maar naar het westen van syrie waar de assadisten al jaren hele gebieden belegeren, maar nog steeds niet in staat zijn om de klus te klaren.
het ziet er overigens wel naar uit dat TFSA zo min mogelijk de confrontatie opzoekt of probeert een lijn vast te houden, maar eerder flexibel meebeweegt als isis een aanval inzet. ook weer deze tweets hebben ze het over "terugtrekken" en zie ik geen/weinig TFSA slachtoffers.
Mwaah, in gebieden als Ghouta zaten ook onwijs veel bases waardoor ze gewoon veel munitie en voertuigen hebben weten te veroveren. Daarnaast produceren ze zelf artillerie en munitie in Ghouta. Ook zijn er tunnels. Ook vermoed ik dat er nog wel enige corruptie daar is.

Er zullen vast nog enkele IS strijders naar binnen komen, maar no way dat er nog 2.000 per maand naar binnen kunnen komen nu. Hooguit 100. Er komen er veel minder bij nu dan er doodgaan. En dat is een proces dat al maanden aan de gang is gok ik zo.
Zahreddinewoensdag 21 september 2016 @ 12:14
Leeft het Zuiders front nog?
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 12:15
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 12:14 schreef Zahreddine het volgende:
Leeft het Zuiders front nog?
die zijn hersendood inmiddels
Zahreddinewoensdag 21 september 2016 @ 12:15
quote:
10s.gif Op woensdag 21 september 2016 12:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

die zijn hersendood inmiddels
Ik dacht al zoiets.
HSGwoensdag 21 september 2016 @ 12:24
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 12:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mwaah, in gebieden als Ghouta zaten ook onwijs veel bases waardoor ze gewoon veel munitie en voertuigen hebben weten te veroveren. Daarnaast produceren ze zelf artillerie en munitie in Ghouta. Ook zijn er tunnels. Ook vermoed ik dat er nog wel enige corruptie daar is.

Er zullen vast nog enkele IS strijders naar binnen komen, maar no way dat er nog 2.000 per maand naar binnen kunnen komen nu. Hooguit 100. Er komen er veel minder bij nu dan er doodgaan. En dat is een proces dat al maanden aan de gang is gok ik zo.
Het frappante is dat IS overal zware verliezen lijdt en nog steeds offensieven start.
Richestoragswoensdag 21 september 2016 @ 12:24
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 12:24 schreef HSG het volgende:

[..]

Het frappante is dat IS overal zware verliezen lijdt en nog steeds offensieven start.
Dat doet mij vermoeden dat het aantal IS strijders zwaar is onderschat. Ik denk met name de lokale component, overlopers, stammen, bewoners e.d. Het is denk ik vrij goed bekend hoeveel buitenlanders erbij zitten namelijk.
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 12:34
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 21-09-2016 om 11:57:47 E. #Damascus: reports a Mig-23 crashed in E. #Qalamoun. reageer retweet
OuwePerswoensdag 21 september 2016 @ 12:36
IS schijnt wr een vliegtuig van het Assad regime neergehaald te hebben,

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/778533676518965248

In het oosten van Qalamoun.

Toevallig, 2 vliegtuigen neer door IS in zo'n korte tijd.

Hier is de reden:

https://twitter.com/DannyNis/status/778535867988213761

''Syrian air force loses MiG 23 after it was fired on near Dumayr airbase east of Damascus''

Aldus twitter.
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 12:47
vreemd verhaal, korrel zout denk ik, want kadirov

Chechen special forces are on the ground in Syria and 'have infiltrated Isis cells', says Ramzan Kadyrov
Montaguiwoensdag 21 september 2016 @ 13:02
quote:
Misschien gerelateerd?
quote:
3000 Russian soldiers arrived to Aleppo to support regime forces

SOHR was informed by reliable sources that regime forces and Russian forces brought foreign militants to fight against rebels and IS in Syria, More than 3000 Russian militants have been sent to the Syrian lands and gathered in al-Sefera area in the southern eastern countryside.

SOHR was also informed that the 3000 Russian fighters arrived to Syria in the past 4 weeks and they have been sent to al-Sefera which is taken over by regime forces in the northern eastern countryside.
http://www.syriahr.com/en/?p=50896
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 13:05
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:02 schreef Montagui het volgende:

[..]

Misschien gerelateerd?

[..]

http://www.syriahr.com/en/?p=50896
die link werd idd wel gemaakt door sommigen zag ik. zou kunnen.
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 13:55
van je bondgenoten moet je het hebben uiteraard

amerikanen overwegen de YPG direct te bevoorraden, ze willen uiteraard van alle walletjes eten.

http://www.nytimes.com/20(...)tw-nytimes&smtyp=cur
Slayagewoensdag 21 september 2016 @ 13:55
:P