abonnement Unibet Coolblue
pi_164964808
Nieuwe president Filipijnen: doodstraf weer invoeren en schieten op criminelen



De nieuw gekozen Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft gezworen de doodstraf opnieuw in te voeren en om veiligheidstroepen toestemming te geven mensen dood te mogen schieten. Dat zei de omstreden politicus zondag op een persconferentie.

Eerder liet Duterte al weten dat er een verbod moeten komen op alcohol en roken, en een avondklok voor kinderen. De 71-jarige Duterte werd vorige week gekozen tot president van de Filipijnen. Hij zet zich af tegen de heersende elite en gaat er prat op dat hij als burgemeester van de ooit door politiek geweld geteisterde stad Davao, stabiliteit, veiligheid en discipline heeft gebracht.

Tijdens een persconferentie zei hij er bij het congres op aan te zullen dringen om de doodstraf door middel van ophanging weer in te stellen. Mensen die zich verzetten tegen hun arrestatie, moeten wat hem betreft straffeloos kunnen worden doodgeschoten.

Doodseskaders
Duterte wordt door een groot deel van de bevolking gezien als de man die een eind kan maken aan criminaliteit (met name drugshandel) en corruptie. Door mensenrechtenorganisaties wordt hij afgeschilderd als de grote man achter doodseskaders die meer dan duizend mensen om het leven brachten. Hoewel Duterte niet openlijk toegeeft dat hij daarin de hand heeft gehad, noemde hij het doden van criminelen 'legitiem'. De bevolking heeft hem de bijnaam De Bestraffer gegeven.

http://www.volkskrant.nl/(...)criminelen~a4301536/

Logisch, bij bepaalde volkeren moet je hard-to-hard spelen. Dat heeft te maken met een mate van ontwikkeling. Als een volk redelijk tot goed ontwikkeld is dan kan men het doen met de halfzachte aanpak maar bij schorriemorrie zoals in de Filipijnen, El Salvador en andere bananenrepublieken veel voorkomt, wil je als land verder in de toekomst, dan zal je eerst tienduizenden kogels moeten pompen in het vuil. Bepaalde groepen zijn nu eenmaal niet meer te redden dus dan maar lood in hun schedels pompen. Ik houd nu al van deze man. Een goede keuze van de Filipijnen, die graag verder willen, om De Bestraffer als hun president te kiezen. Hij heeft na verluidt al resultaten geboekt als burgemeester met zijn aanpak.
pi_164964904
Ach weer een onderontwikkelde op FOK.
pi_164965045
Duterte praat met rebellen



NIEUWS - De nieuwe president van de Filippijnen voert niet alleen een oorlog tegen drugs. Hij heeft ook de vredesonderhandelingen met communistische rebellen hervat.

Crimefighter Rodrigo Duterte (71) won in mei de presidentsverkiezingen vooral dankzij de steun van het armste deel van de Filippijnse bevolking voor zijn aanpak van de drugshandel die het land al jarenlang ontwricht. Sinds Duterte’s aankondiging van een onverbiddelijke oorlog tegen de drugs zijn al 1900 moorden op druggebruikers en drugshandelaren geteld. Die melden zich nu uit vrees voor schietgrage politie en doodseskaders vrijwillig bij inmiddels overvolle gevangenissen. Duterte maakte begin deze maand de namen openbaar van ruim 150 politici, rechters, militairen en politie-officieren die betrokken zijn bij drugshandel. Hij heeft beloningen uitgeloofd voor het ontmaskeren van corrupte politiechefs.

Duterte breekt ook met het beleid van zijn voorgangers door de onderhandelingen met de communistische rebellen van het Nationaal Democratisch Front (NDFP) weer op gang te brengen. In Oslo hebben besprekingen van regeringsvertegenwoordigers met het NDFP vorige week geleid tot overeenstemming over verdere onderhandelingen die moeten leiden tot een vredesregeling. Aan de besprekingen wordt deelgenomen door in Nederland verblijvende Filippijnse ballingen waaronder Luis Jalandoni, de voorzitter van het NDFP en zijn adviseur professor José Maria Sison. In een gezamenlijke verklaring hernieuwden beide partijen allereerst oude overeenkomsten uit de jaren negentig die achtereenvolgende Filippijnse regeringen sindsdien hadden genegeerd. Een lastig punt daarbij was dat een lijst met namen van mensen die een veiligheidsgarantie hadden gekregen niet kon worden hersteld omdat gegevens verloren zijn gegaan toen de Nederlandse politie op verzoek van de Filippijnen in 2007 een inval deed bij een van de ballingen in Utrecht. Het NDFP krijgt drie maanden de tijd de lijst te herstellen. Daarnaast binden beide partijen zich aan een staakt-het-vuren en wordt er gewerkt aan de vrijlating van politieke gevangenen. Daarvoor zal het parlement eerst nog toestemming moeten geven.

NDFP-voorzitter Jalandoni prees Duterte en zijn onderhandelingsdelegatie voor dit initiatief. Het conflict met de communistische rebellen zit al decennia muurvast. Het NDFP is een klassieke bevrijdingsbeweging onder leiding van de communistische partij met het National People’s Army (NPA) als gewapende tak. In de strijd met het dictatoriale, door de VS gesteunde, regime van Marcos, heeft het NPA eind vorige eeuw voet aan de grond gekregen in delen van Mindanao. De bevrijdingsbeweging steunt arme boeren tegen de grootgrondbezitters en buitenlandse mijnbouwbedrijven. Onder Marcos’ opvolgster Aquino startten vredesonderhandelingen, eerst in Den Haag, later in Oslo. Die onderhandelingen leverden geen blijvende resultaten op. Achtereenvolgende regeringen van Ramos, Estrada, Macapagal-Arroyo en Benito Aquino kozen voor de vervolging van NDFP en NPA. Een van de slachtoffers was de Nederlander Willem Geertman die werkte voor een boerenorganisatie. Hij zette zich in voor landrechten en milieubescherming, in het bijzonder van de bossen in Aurora, Pampanga en Zambales, en tegen de houtkap en mijnbouw.

De Filipijnse regering kreeg in de burgeroorlog de steun van de VS, de EU en Nederland. Zij plaatsten José Maria Sison in 2002 op de terroristenlijst naast Osama bin Laden c.s. Sison, schrijver, hoogleraar literatuurwetenschap en oprichter van de Filippijnse communistische partij, woont sinds 1987 als balling in Utrecht en verloor met zijn veroordeling als ‘terrorist’ alle middelen van bestaan. In 2007 werd hij door de Nederlandse politie op verzoek van de Filippijnse regering gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij een politieke moord, enkele jaren eerder op de Filippijnen. Na een langdurig proces is zijn naam in 2009 van de terroristenlijst verwijderd.

Duterte werkt ook aan vredesbesprekingen met het islamitische Moro National Liberation Front. Zijn leider Nur Misuari heeft laten weten terug te willen keren naar de onderhandelingstafel.

Bron

[ Bericht 0% gewijzigd door George_Zina op 30-08-2016 15:32:50 ]
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:28:54 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:29:59 #5
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965082
Maar nee hoor, Duterte doet niets aan het geweld in het land. Hij sluit alleen even persoonlijk vrede met de NPA die het land a la de FARC al decennia teistert met bomaanslagen, ontvoeringen, moorden en ontwrichting. En mogelijk ook met de MILF die al decennia hetzelfde doet en vele duizenden Filipijnse soldaten een vroeg graf heeft bezorgd.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:42:12 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965349
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:37 schreef George_Zina het volgende:

[..]

_O_
Als Uncle Sam hem wil veroordelen mogen ze eerst wel eens heel kritisch naar zichzelf kijken.
pi_164965587
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:42 schreef Richestorags het volgende:

Als Uncle Sam hem wil veroordelen mogen ze eerst wel eens heel kritisch naar zichzelf kijken.
Het is altijd makkelijk kritiek hebben hebben vanuit de ligstoel. De mensenrechten zijn de nieuwe Messias in het Westen. Alleen grondrechten hebben toch tot doel bij te dragen aan de ontplooiing van elk individu naar zijn geaardheid, door hem op allerlei terreinen van zijn persoonlijke leven te beschermen, zoals zijn intimiteit, zijn uitingsmogelijkheden, zijn deelname aan het openbare leven? Alleen wat als dat niet werkt zoals in Mexico, Filipijnen, Nicaragua, Belize? Moeten die mensenrechten dan stand houden? Als je het aan de Linkse Kerk vraagt zijn ze absoluut zelfs als hele bevolkingen onder lijden omdat vanwege mensenrechten criminelen niet kei- en keihard aangepakt mogen worden. Dan krijg je dooddoeners als via de rechtsstaat? Alleen er is geen rechtsstaat in die landen? De rechterlijke macht is onderdeel van het probleem. Ja, maar dan nog moeten mensenrechten overeind blijven staan volgens de Liberaal terwijl alles op wijst dat het hem niet gaat worden met mensenrechten. Dat veel grondrechten een sta-in-de-weg zijn om door te pakken. Die mensenrechten werken dus contra-productief maar dan nog is het een soort God onder deze groep. Het is bizar. De Linkse Kerk vertoont tekenen van extremisme.

We hebben al tientallen jaren Ultralinkse Terreurbewegingen in Latijns-Amerika in de vorm van Farc en ELN en Die Linke in Duitsland is ook wel licht extremistisch te noemen, maar de Linkse Rakkers in NL beginnen ook vlagen van totalitarisme te vertonen: mijn waarheid is de enige en juiste.

[ Bericht 1% gewijzigd door George_Zina op 30-08-2016 16:01:50 ]
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:56:36 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965633
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:54 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Het is altijd makkelijk kritiek hebben hebben vanuit de ligstoel. De mensenrechten zijn de nieuwe Messias in het Westen. Alleen grondrechten horen hebben toch tot doel bij te dragen aan de ontplooiing van elk individu naar zijn geaardheid, door hem op allerlei terreinen van zijn persoonlijke leven te beschermen, zoals zijn intimiteit, zijn uitingsmogelijkheden, zijn deelname aan het openbare leven? Alleen wat als dat niet werkt zoals in Mexico, Filipijnen, Nicaragua, Belize? Moet die mensenrechten dan stand houden? Als je het aan de Linkse Kerk vraagt zijn ze absoluut zelfs als hele bevolkingen onder lijden omdat vanwege mensenrechten criminelen niet kei- en keihard aangepakt mogen worden omdat een heel land onder lijdt. Dan krijg je dooddoeners als via de rechtsstaat? Alleen er is geen rechtsstaat in die landen? De rechterlijke macht is onderdeel van het probleem? Ja, maar dan nog moeten mensenrechten overeind blijven staan volgens de Liberaal. Die mensenrechten werken dus contra-productief maar dan nog is het een soort God onder deze groep. Het is bizar. De Linkse Kerk vertoont tekenen van extremisme.
Ach, in NWS heeft de Linkse Kerk veel volgelingen. In Nederland begint het aantal kerkgangers steeds meer terug te dringen ;)
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:58:31 #10
262 Re
Kiss & Swallow
pi_164965660
gelukkig is onschuldig tot bewezen schuldig een mooi rechts ballenbak fabeltje
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_164965661
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:54 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Het is altijd makkelijk kritiek hebben hebben vanuit de ligstoel. De mensenrechten zijn de nieuwe Messias in het Westen. Alleen grondrechten horen hebben toch tot doel bij te dragen aan de ontplooiing van elk individu naar zijn geaardheid, door hem op allerlei terreinen van zijn persoonlijke leven te beschermen, zoals zijn intimiteit, zijn uitingsmogelijkheden, zijn deelname aan het openbare leven? Alleen wat als dat niet werkt zoals in Mexico, Filipijnen, Nicaragua, Belize? Moet die mensenrechten dan stand houden? Als je het aan de Linkse Kerk vraagt zijn ze absoluut zelfs als hele bevolkingen onder lijden omdat vanwege mensenrechten criminelen niet kei- en keihard aangepakt mogen worden. Dan krijg je dooddoeners als via de rechtsstaat? Alleen er is geen rechtsstaat in die landen? De rechterlijke macht is onderdeel van het probleem. Ja, maar dan nog moeten mensenrechten overeind blijven staan volgens de Liberaal terwijl alles op wijst dat het hem niet gaat worden met mensenrechten. Dat veel grondrechten een sta-in-de-weg zijn om door te pakken. Die mensenrechten werken dus contra-productief maar dan nog is het een soort God onder deze groep. Het is bizar. De Linkse Kerk vertoont tekenen van extremisme.
de hele mensenrechten discussie is ook alleen iets waar je je als maatschappij druk om gaat maken zodra de meerderheid ergens bovenin de pyramide van Maslow zit. De gemiddelde Fillipijn zit nog helemaal niet op dat niveau en zal zich drukker maken om andere zaken.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 15:59:47 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965680
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:58 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

de hele mensenrechten discussie is ook alleen iets waar je je als maatschappij druk om gaat maken zodra de meerderheid ergens bovenin de pyramide van Maslow zit. De gemiddelde Fillipijn zit nog helemaal niet op dat niveau en zal zich drukker maken om andere zaken.
Vandaar dat Duterte 91% steun geniet. Je hebt compleet gelijk. Ik heb Filipino's gezien die de hele dag onder een boom slapen en een kokosnoot op de markt verkopen als deze naar beneden valt. Dan zit je echt onderaan de pyramide inderdaad. Wat boeit een dergelijk iemand een mensenrechtendiscussie? Die wil gewoon dat hij enigszins veilig kan leven met zijn gezin.
pi_164965751
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vandaar dat Duterte 91% steun geniet.
vandaar ook dat we in conflict komen over dit soort issues. de gemiddelde Filipijn heeft liever veiligheid (2de niveau), dan dat hij gaat nadenken over andermans rechten, wat typisch iets is voor niveau 4 of 5
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_164965847
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:58 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

de hele mensenrechten discussie is ook alleen iets waar je je als maatschappij druk om gaat maken zodra de meerderheid ergens bovenin de pyramide van Maslow zit. De gemiddelde Fillipijn zit nog helemaal niet op dat niveau en zal zich drukker maken om andere zaken.
Kop en spijker. Alleen waarom houden mensenrechtenorganisaties en de VN daar geen rekening mee? Die bobo's zitten op niveau 10 maar Pinay en Pinoy willen graag niveau 2 bewerkstelligd zien worden. Staan die mantelpakken met hun privéchauffeur en dure champagne daar bij stil? Ze hebben Duterte gekozen om de situatie te verbeteren. Alleen kritiek maar hoe de situatie beter moet worden dat krijg je niet te horen.
pi_164965859
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:10 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Kop en spijker. Alleen waarom houden mensenrechtenorganisaties en de VN daar geen rekening mee?
Omdat we graag mogen aannemen dat iedereen zoals ons denkt, anders worden problemen nog complexer als dat ze al zijn.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_164965862
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:58 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

de hele mensenrechten discussie is ook alleen iets waar je je als maatschappij druk om gaat maken zodra de meerderheid ergens bovenin de pyramide van Maslow zit. De gemiddelde Fillipijn zit nog helemaal niet op dat niveau en zal zich drukker maken om andere zaken.
Dan gaan we dus ook stoppen met zogenaamde vrije handelsverdragen af te sluiten met zulke tokkielanden als er dus met verschillende normen gemeten wordt zouden we als westerse maatschappij ook totaal geen spullen meer uit die landen moeten willen invoeren. :P
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 16:13:10 #17
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965889
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:04 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

vandaar ook dat we in conflict komen over dit soort issues. de gemiddelde Filipijn heeft liever veiligheid (2de niveau), dan dat hij gaat nadenken over andermans rechten, wat typisch iets is voor niveau 4 of 5
Wel, ik besef me dat zeer goed gezien ik in zijn stad heb gewoond. Maar volgens een zekere user hier redeneer ik dan vanuit een "expat bubble". Vrij knap voor een stad met misschien tien expats, maar dat even terzijde.

Overigens zijn de meeste Filipijnen die wel in de hogere echelons van de Maslow pyramide zitten ALSNOG voorstander van zijn beleid. Professors, dokters, ingenieurs. Ik ben ze allemaal tegengekomen. Omdat ze weten hoe slecht de bevolking het had voor hij burgemeester werd en wat hij allemaal heeft veranderd. Als jij je stad van een wilde westen (moorden, prostitutie, overvallen) op een eiland met een actieve burgeroorlog ziet veranderen naar een veilige stad met de hoogste alfabetiseringsgraad van de Filipijnen (tegen de 100% aan) en een gigantische welvaartstijging kijk je gegarandeerd anders tegen zo'n man aan dan de gemiddelde moraalridder in het topic hier.
pi_164965897
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:11 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dan gaan we dus ook stoppen met zogenaamde vrije handelsverdragen af te sluiten met zulke tokkielanden als er dus met verschillende normen gemeten wordt zouden we als westerse maatschappij ook totaal geen spullen meer uit die landen moeten willen invoeren. :P
zouden we ook moeten doen, maar daar zijn we te hypocriet voor. Wij als consument zijn verantwoordelijk voor ons eigen koopgedrag en als het op kopen aan komt geven we geen reet om andermans rechten, maar kopen we gewoon wat lekker goedkoop is.
Dat daarvoor een aziaat economisch slaaf is zal de meerderheid worst wezen.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 16:14:30 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164965907
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:11 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dan gaan we dus ook stoppen met zogenaamde vrije handelsverdragen af te sluiten met zulke tokkielanden als er dus met verschillende normen gemeten wordt zouden we als westerse maatschappij ook totaal geen spullen meer uit die landen moeten willen invoeren. :P
Je wilde toch dat het land er economisch op vooruit ging?
pi_164966000
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:13 schreef Richestorags het volgende:

Wel, ik besef me dat zeer goed gezien ik in zijn stad heb gewoond. Maar volgens een zekere user hier redeneer ik dan vanuit een "expat bubble". Vrij knap voor een stad met misschien tien expats, maar dat even terzijde.

Toch knap dat men met 10 expats daar toch een groeps facebook pagina over aanmaakt. ^O^

https://www.facebook.com/Davao-City-Expats-229199673925418/
pi_164966037
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ach, in NWS heeft de Linkse Kerk veel volgelingen. In Nederland begint het aantal kerkgangers steeds meer terug te dringen ;)
Inderdaad, we krijgen domrechts (PVV) ervoor terug.

Nee, fijn...
pi_164966074
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, ik besef me dat zeer goed gezien ik in zijn stad heb gewoond. Maar volgens een zekere user hier redeneer ik dan vanuit een "expat bubble". Vrij knap voor een stad met misschien tien expats, maar dat even terzijde.

:') Ben je simpel ofzo?

Overigens geloof ik er steeds minder van dat jij überhaupt op de Filipijnen geweest bent, de enige kennis over die stad lijkt nu niet echt persoonlijk en hoe minachtend je praat over die mensen maken het ook niet echt geloofwaardiger.

Maar goed ik zal wel weer "links" zijn al is het mij ook wel duidelijk dat je die termen ook niet begrijpt.

En prima dat die mensen daar hem volledig steunen maar dat betekend niet dat zijn beleid goed zou zijn, iemand die zonder vorm van proces "drugsdealers" (voornamelijk gewone verslaafden) af laat knallen kan natuurlijk nooit goed zijn.

Of je moet van mening zijn dat je zelf op hetzelfde niveau zit als de gemiddelde Filipijn :')
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 16:25:08 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164966078
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:21 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Toch knap dat men met 10 expats daar toch een groeps facebook pagina over aanmaakt. ^O^

https://www.facebook.com/Davao-City-Expats-229199673925418/
In 2010 waren daar maar zeer weinig expats te vinden. De laatste jaren is het aantal inderdaad wat meer gegroeid door de economische groei en omdat men door begon te krijgen dat Davao City helemaal niet zo onveilig is en een authentieke parel op de Filipijnen.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 16:26:14 #24
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164966099
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:24 schreef Chewie het volgende:

[..]

:') Ben je simpel ofzo?

Overigens geloof ik er steeds minder van dat jij überhaupt op de Filipijnen geweest bent, de enige kennis over die stad lijkt nu niet echt persoonlijk en hoe minachtend je praat over die mensen maken het ook niet echt geloofwaardiger.

Maar goed ik zal wel weer "links" zijn al is het mij ook wel duidelijk dat je die termen ook niet begrijpt.

En prima dat die mensen daar hem volledig steunen maar dat betekend niet dat zijn beleid goed zou zijn, iemand die zonder vorm van proces "drugsdealers" (voornamelijk gewone verslaafden) af laat knallen kan natuurlijk nooit goed zijn.

Of je moet van mening zijn dat je zelf op hetzelfde niveau zit als de gemiddelde Filipijn :')
Ik heb niks te bewijzen aan jou. Overigens, waar praat ik minachtend over Filipijnse mensen? Het zijn zeer hartelijke mensen, de meest gastvrije van Zuid-Oost Azië. De meeste mensen zitten alleen op een totaal ander niveau van denken en besef dan wij.

Waarom denk je overigens dat het niet goed kan zijn? Je denkt vanuit een Westers perspectief. De mensen daar worden geconfronteerd met niet-Westerse problemen. Dus denken zij er heel anders over dan jij. Jouw mening is niet superieur aan die van hen.

Ach, je noemt mij een Fascist en een Mussolini aanhanger. Kijk eerst even in de spiegel vriend :)

[ Bericht 6% gewijzigd door Richestorags op 30-08-2016 16:32:47 ]
pi_164966239
Dit soort repressies hadden daar al veel eerder moeten gebeuren. Drugscriminelen zijn geen mensen, maar walgelijk tuig dat enkel zorgt voor veel ellende.
pi_164966501
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je wilde toch dat het land er economisch op vooruit ging?
Economische vooruitgang is leuk, maar niet over de lijken van mensen die zonder rechten vermoord worden. Het exporteren van slechte arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling ben ik totaal op tegen. Om alles altijd maar met economische cijfers te bekijken doet veel te veel af aan veel andere dingen die maatschappijen meemaken.

Dat we in het westen een groot gedeelte van onze productiebasis naar azie verplaatst hebben is alleen in het korte termijn belang van grote bedrijven geweest. We hebben in het westen veel minder werk voor mensen met relatief lage iq's, maar deze groep vormt nu voor onze maatschappijen een probleem hierdoor betalen we teveel belastingen om deze mensen maar geld te kunnen geven. Terwijl normaliter deze mensen gewoon een baan iets boven het minimumloon zouden hebben en dus ook nog geld in de schatkist zouden brengen en ook wat meer geld zouden overhouden om te consumeren.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 17:02:03 #27
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164966775
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 16:46 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Economische vooruitgang is leuk, maar niet over de lijken van mensen die zonder rechten vermoord worden. Het exporteren van slechte arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling ben ik totaal op tegen. Om alles altijd maar met economische cijfers te bekijken doet veel te veel af aan veel andere dingen die maatschappijen meemaken.

Dat we in het westen een groot gedeelte van onze productiebasis naar azie verplaatst hebben is alleen in het korte termijn belang van grote bedrijven geweest. We hebben in het westen veel minder werk voor mensen met relatief lage iq's, maar deze groep vormt nu voor onze maatschappijen een probleem hierdoor betalen we teveel belastingen om deze mensen maar geld te kunnen geven. Terwijl normaliter deze mensen gewoon een baan iets boven het minimumloon zouden hebben en dus ook nog geld in de schatkist zouden brengen en ook wat meer geld zouden overhouden om te consumeren.
Staat allemaal beschreven in de link die ik poste. De Filipijnen is een cliëntstaat van Amerika, niet gek als voormalige kolonie. Daarmee heeft Amerika mede voor het klimaat gezorgd wat voor de populariteit van Duterte heeft gezorgd. In de jaren '80 was het al helemaal mooi, toen gaven ze miljarden aan dictator Marcos voor "communismebestrijding" (Reagan).
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 17:02:10 #28
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_164966779
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 15:16 schreef Chewie het volgende:

Logisch, bij bepaalde volkeren moet je hard-to-hard spelen. Dat heeft te maken met een mate van ontwikkeling. Als een volk redelijk tot goed ontwikkeld is dan kan men het doen met de halfzachte aanpak maar bij schorriemorrie zoals in de Filipijnen, El Salvador en andere bananenrepublieken veel voorkomt, wil je als land verder in de toekomst, dan zal je eerst tienduizenden kogels moeten pompen in het vuil. Bepaalde groepen zijn nu eenmaal niet meer te redden dus dan maar lood in hun schedels pompen. Ik houd nu al van deze man. Een goede keuze van de Filipijnen, die graag verder willen, om De Bestraffer als hun president te kiezen. Hij heeft na verluidt al resultaten geboekt als burgemeester met zijn aanpak.
Zeg me dat dit niet jouw eigen toevoeging aan de OP is.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_164966824
quote:
15s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 17:02 schreef Copycat het volgende:

[..]

Zeg me dat dit niet jouw eigen toevoeging aan de OP is.
Nee niet van hem en de vorige keer opende Koos dit topic en was het ook niet van hem, maar van een van de andere hardliners die hier rondslingeren. :D
pi_164967193
Tweeduizend drugsdoden op Filipijnen



MANILA - Het aantal vermeende drugscriminelen dat sinds het aantreden van president Rodrigo Duterte op de Filipijnen is gedood, is opgelopen tot meer dan 2000. Dat hebben lokale autoriteiten dinsdag verklaard.

Tijdens zijn verkiezingscampagne en bij zijn aantreden op 30 juni kondigde Duterte aan een keiharde strijd te zullen gaan voeren tegen drugscriminaliteit. In die door mensenrechtenorganisaties fel bekritiseerde campagne vallen de vermeende criminelen inmiddels bij bosjes.

Tussen 1 juli en 20 augustus vielen zo'n negenhonderd doden bij operaties van de politie. Eerder werd bekend dat nog eens 1100 mensen het leven verloren bij acties waarbij de politie niet betrokken was.

Bron

Ruim 100.000 ziektekiemen hebben zich aangegeven bij de Filipijnse politie omdat ze bang zijn voor de Toorn van De Bestraffer. Tienduizenden drugscriminelen zijn al in de gevangenis gestopt sinds Duterte twee maanden geleden president is geworden. Hij heeft ook tienduizenden dollars uitgeloofd voor tips die leiden tot de arrestatie van hoge pieven zoals corrupte burgemeesters, generaals en dergelijke. Ruim 90 miljoen Filipijnen staan vierkant achter hem volgens de peilingen. Zijn oudste dochter is momenteel burgemeester van Davao City waar hij zelf ook 20 jaar lang burgemeester was. Hij heeft tevens milieuactiviste Regina Lopez aangesteld als minister van Mijnbouw. Ze heeft al tiental mijnbouwbedrijven laten sluiten vanwege ernstige milieu- en natuurschendingen en is momenteel bezig met een nieuwe Mijnbouwwet. We zullen over 6 jaar de totale lijst van wat hij heeft bereikt opmaken. Een presidentstermijn in de Filipijnen duurt 6 jaar. H

Hij heeft ook al de Filipijnse regeringsbegroting openbaar gemaakt. Uniek, die openheid voor een Filipijnse regering. Vooral investeringen in infrastructuur hebben zijn prioriteit naast onder andere het verminderen van administratieve rompslomp en het terugdringen van corruptie en drugscriminaliteit, en het beëindigen van guerillaoorlogen met communisten en islamitische rebellen. De communisten en de Filipijnse regering hebben deze week al een wapenstilstand getekend in Noorwegen. Oktober gaan de vredesonderhandelingen weer verder. Alleen de oorlog tussen het Filipijnse leger en islamitische terreurgroepen gaat door. Deze week alweer 12 Filipijnse militairen en 21 islamitische terroristen gedood in een onderlinge clash op het eiland Jolo.

quote:
In oktober 2015 bood Rodrigo Duterte twee miljoen pesos voor de arrestatie van een bendeleider van autodieven, het dubbele als die zou worden gedood en een miljoen pesos extra als hij zou worden onthoofd en het hoofd hem in ijs zou worden overhandigd.
Een miljoen pesos = ruim 18.000 euro

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rodrigo_Duterte

[ Bericht 5% gewijzigd door George_Zina op 30-08-2016 17:58:39 ]
pi_164967370
Tweeduizend drugsdoden op Filipijnen sinds aantreden president Duterte



De klopjacht op de Filipijnen tegen drugsdealers en -verslaafden gaat onverminderd door. Het aantal 'drugscriminelen' dat sinds het aantreden van president Rodrigo Duterte op de Filipijnen is gedood, is opgelopen tot meer dan tweeduizend. Dat hebben lokale autoriteiten dinsdag bekend gemaakt.

Tijdens zijn verkiezingscampagne en bij zijn aantreden op 30 juni kondigde Duterte aan een keiharde strijd te zullen gaan voeren tegen drugscriminaliteit. Mensenrechtenorganisaties spreken schande van deze campagne, die tussen 1 juli en 20 augustus zo'n negenhonderd doden tot gevolg had bij operaties van de politie. Eerder werd bekend dat nog eens 1.100 mensen het leven verloren bij acties waarbij de politie niet betrokken was.

Volgens president Duterte zijn drugscriminelen het laagste uitschot dat er bestaat. Ongedierte dat moet worden uitgeroeid, ze zijn vogelvrij. Op de dodenlijst van Duterte staan nog veel meer mensen die van drugshandel en -gebruik worden verdacht.

Gedetailleerde lijsten
De lijsten zijn gedetailleerd, schrijft correspondent Michel Maas, die een probleemwijk in Manilla bezocht. Elke buurt in het land heeft een chief, en elke chief heeft bij de politie een lijst moeten inleveren. Die lijsten worden nu afgewerkt. Politie gaat de adressen langs in razzia's die vriendelijk 'klop op de deur' worden genoemd.

De mensen in de wijk weten wel beter. Iedereen weet inmiddels dat bij dat aankloppen opvallend veel doden vallen. De politie bezweert dat de slachtoffers zich allemaal met geweld hebben verzet en dat agenten alleen maar uit noodweer hebben geschoten. 'Er bestaat geen shoot to kill-bevel', zegt een commandant. De politie heeft alleen maar honderden mensen 'geneutraliseerd', het eufemisme voor 'doodgeschoten'.

Bron
pi_164967982
Duterte en Obama spreken elkaar op 6 september in Laos. Die mensenrechtenorganisaties dringen bij Obama op aan om die jacht op criminelen aan te kaarten. Het lef.
pi_164968808
Philippines’ Duterte Ramps Up Fight With Islamic State-Linked Militants

Philippine soldiers after an armed encounter with extremists on Friday. PHOTO: AGENCE FRANCE-PRESSE/GETTY IMAGES

MANILA—Philippines President Rodrigo Duterte stepped up his government’s battle with an Islamic State-linked extremist group, a campaign that has claimed the lives of at least 25 militants and 15 soldiers in recent days.

The troops died on Monday in a firefight with Abu Sayyaf militants in dense jungle on Jolo island, one of the group’s main strongholds in the country’s deep south, the military said on Tuesday. The Abu Sayyaf fighters were killed over the weekend when the army attacked them following the beheading of a Filipino hostage, the military said.

Mr. Duterte, who came to power in June, has elevated peace and order as his priorities. He has launched a violent crackdown on drugs, pledging to wipe out dealers and criminals, that has already claimed roughly 2,000 lives in eight weeks. His predecessor, Benigno Aquino III, also fought Abu Sayyaf and tried to combat drugs. But these efforts are getting far more emphasis under Mr. Duterte.

In the latest skirmishes, the army was responding to the president’s urgent call to crush the small but resilient terrorist organization. He has ordered the military to focus on Abu Sayyaf in particular following a recent spate of kidnappings involving both Filipinos and foreign nationals.

Kidnappings by Abu Sayyaf at sea have already led to unprecedented coordination between the governments of Indonesia, Malaysia and the Philippines, which agreed in early August to allow their respective navies to pursue Abu Sayyaf hostage-takers through each other’s national waters.

Abu Sayyaf beheaded two Canadian hostages earlier this year when ransom demands weren’t met. Mr. Duterte last week revealed that a $1 million ransom had been paid for Norwegian hostage Kjartan Sekkingstad, but said that the rebels were demanding even more money before setting him free. He didn’t elaborate on the source of the payments or how they were made.

While Mr. Duterte has reached out to communist and Islamic rebel groups, setting the stage for upcoming peace talks, he has labeled Abu Sayyaf a criminal gang that needs to be eradicated as part of his efforts to bring stability to insecure parts of the Philippine archipelago. Such efforts will bring much-needed development to some of the country’s poorest regions, he has argued.

After the Abu Sayyaf fighters were killed this past weekend, troops encountered a band of around 70 heavily armed rebels, leading to the heavy losses, the military said.

In early August, Mr. Duterte told troops during a speech at an army base that it was crucial to destroy Abu Sayyaf to prevent the Philippines becoming “contaminated” by Islamic State. Abu Sayyaf leaders have sworn allegiance to the Middle East-based extremist group in videos posted online. But security analysts say the connection between the two organizations appears tentative.

Still, Mr. Duterte said Islamic State posed a “looming problem” to Philippine security, and revealed that foreigners had been caught on the southern island of Mindanao trying to recruit local people to Islamic State’s cause.

On Sunday, the Maute group, extremists on the southern Philippines that have also sworn allegiance to Islamic State, according to local media reports, successfully carried out a jailbreak in Marawi city on Mindanao island, freeing eight of their comrades.

Bron

Duterte heeft het Filipijnse leger de order gegeven om Abu Sayyaf leden uit te moorden. Deze week 25 Abu Sayyaf terroristen gedood door het Filipijnse leger. Helaas ook 12 Filipijnse soldaten gestorven in vuurgevechten in de jungles van het eiland Jolo. Dat is zo'n beetje de thuisbasis van Abu Sayyaf.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:06:01 #34
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164969179
http://www.magmanews.com/(...)to-look-forward.html

En nog weigeren mensen het verband tussen deze man en ontwikkeling te zien. Hij heeft echt wat van zijn stad gemaakt.
pi_164969239
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:06 schreef Richestorags het volgende:
http://www.magmanews.com/(...)to-look-forward.html

En nog weigeren mensen het verband tussen deze man en pure ontwikkeling te zien.
Jij lijkt maar niet te willen snappen dat zijn critici geen voorstander zijn van de 'het doel heiligt de middelen'-aanpak. En hij zal ongetwijfeld ook goede dingen doen. Maar dat maakt de verschrikkelijke dingen die hij doet niet minder verschrikkelijk.

Onder Hitler bloeide Duitsland ook op. Maar dat maakte de Gestapo en de werkkampen niet minder verachtelijk.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:10:15 #36
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164969267
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:09 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Jij lijkt maar niet te willen snappen dat zijn critici geen voorstander zijn van de 'het doel heiligt de middelen'-aanpak. En hij zal ongetwijfeld ook goede dingen doen. Maar dat maakt de verschrikkelijke dingen die hij doet niet minder verschrikkelijk.

Onder Hitler bloeide Duitsland ook op. Maar dat maakte de Gestapo en de werkkampen niet minder verachtelijk.
Zijn critici wonen voornamelijk buiten de Filipijnen.

Tevens: wil je echt iemand die wat drugsdealers en pooiers omlegt met Hitler vergelijken?
pi_164969318
Westerlingen en hun WOII-trauma. Alsof de Filipijnen daar ook maar een boodschap aan hebben. Die hebben waarschijnlijk meer met Mao en zijn verschrikkingen wat ons weer veel minder zegt. Het is nog vroeg maar menig Filipijn hoopt dat Duterte het fundament kan bouwen voor een welvarende Filipijnen, een Lee Kuan Yew II, en daarvoor moeten de meest fundamentele problemen worden aangepakt en dat gaat op de Zuid-Oost Aziatische manier. Niet op de Westerse want die heeft nooit gewerkt voor de Filipijnse archipel vanwege wijdverspreide corruptie.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:16:08 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164969401
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:12 schreef George_Zina het volgende:
Westerlingen en hun WOII-trauma. Alsof de Filipijnen daar ook maar een boodschap aan hebben. Die hebben waarschijnlijk meer met Mao en zijn verschrikking wat ons weer veel minder zegt. Het is nog vroeg maar menig Filipijn hoopt dat Duterte het fundament kan bouwen voor een welvarende Filipijnen, eenLee Kuan Yew, en daarvoor moeten de meest fundamentele problemen worden aangepakt en dat gaat op de Zuid-Oost Aziatische manier. Niet op de Westerse want die heeft nooit gewerkt voor de Filipijnse archipel vanwege wijdverspreide corruptie.
De kolonisatie door Amerika heeft het een satellietstaat zonder eigen identiteit gemaakt, waar iedereen zich compleet blind staart op Amerika, er zo snel mogelijk naartoe wil en Amerikaanse bedrijven het land leegroven. En natuurlijk komt die corruptie erg goed uit, lekker het hele eiland vernietigen met mijnbouw. Want he, er wonen toch maar wat bosnegertjes ter plaatse van de mijnen. Daarom moet er gigantisch schoon schip worden gemaakt voordat Filipino's eindelijk een stabiel land terugkrijgen.
pi_164969423
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De kolonisatie door Amerika heeft het een satellietstaat zonder eigen identiteit gemaakt, waar iedereen zich compleet blind staart op Amerika, er zo snel mogelijk naartoe wil en Amerikaanse bedrijven het land leegroven. En natuurlijk komt die corruptie erg goed uit, lekker het hele eiland vernietigen met mijnbouw. Want he, er wonen toch maar wat bosnegertjes ter plaatse van de mijnen. Daarom moet er gigantisch schoon schip worden gemaakt voordat Filipino's eindelijk een stabiel land terugkrijgen.
Triest, zeer triest.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:19:23 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164969484
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:17 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Triest, zeer triest.
En dan beginnen mensen hier over "eerlijke" rechtspraak. Geen enkele Filipijn kent dat concept. Vind je het gek in een land waar rechtspraak alleen voor de armen geldt? De mensen zijn allang blij dat de kanker in de samenleving wordt aangepakt, of dat nou linksom of rechtsom gebeurt. Maslow pyramide zoals al eerder werd gesteld enzo.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:27:23 #41
262 Re
Kiss & Swallow
pi_164969682
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En dan beginnen mensen hier over "eerlijke" rechtspraak. Geen enkele Filipijn kent dat concept. Vind je het gek in een land waar rechtspraak alleen voor de armen geldt? De mensen zijn allang blij dat de kanker in de samenleving wordt aangepakt, of dat nou linksom of rechtsom gebeurt. Maslow pyramide zoals al eerder werd gesteld enzo.
totdat ze zelf op het lijstje komen
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_164969686
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En dan beginnen mensen hier over "eerlijke" rechtspraak. Geen enkele Filipijn kent dat concept. Vind je het gek in een land waar rechtspraak alleen voor de armen geldt? De mensen zijn allang blij dat de kanker in de samenleving wordt aangepakt, of dat nou linksom of rechtsom gebeurt. Maslow pyramide zoals al eerder werd gesteld enzo.
Eerlijke rechtspraak? Ik weet niet of ze dat wel zo leuk vinden als het zou gaan gelden voor 'hun' bedrijven. Die Regina Lopez pakt nu eindelijk die mijnbedrijven aan en het geklaag begint al van 'ze maakt onze industrie kapot' en we zijn 'de nieuwe Joden'. Het was echt een slimme move van Duterte om een fervente milieu-activiste te benoemen als minister van Mijnbouw. Hij wint daarmee alleen maar nog meer de harten mee van inheemse maar arme mensen die al jarenlang machteloos toe kijken hoe buitenlandse mijnbouwbedrijven hun natuur- en woongebied vernietigen voor het grote geld.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:29:23 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164969738
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:27 schreef Re het volgende:

[..]

totdat ze zelf op het lijstje komen
Mensen kunnen ook op het lijstje van drugdealers komen (42 moorden per dag in 2010).
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 19:31:39 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164969798
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:27 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Eerlijke rechtspraak? Ik weet niet of ze dat wel zo leuk vinden als het zou gaan gelden voor 'hun' bedrijven. Die Regina Lopez pakt nu eindelijk die mijnbedrijven aan en het geklaag begint al van 'ze maakt onze industrie kapot' en we zijn 'de nieuwe Joden'. Het was echt een slimme move van Duterte om een fervente milieu-activiste te benoemen als minister van Mijnbouw. Hij wint daarmee alleen maar nog meer de harten mee van inheemse maar arme mensen die al jarenlang machteloos toe kijken hoe buitenlandse mijnbouwbedrijven hun natuur- en woongebied vernietigen voor het grote geld.
De inheemsen verliezen inderdaad alles, ze verkopen hun land voor wat snel geld omdat ze door discriminatie niets anders weten te doen. En de corrupten vinden het allemaal goed en verkopen het land aan een mijnbouwplaag. En wee Duterte zijn gebeente dat hij ook daar achteraan gaat, hoe durft hij. Mensen weten nog niet eens een kwart van wat hij allemaal voor zijn bevolking over heeft en wat hij aan gelijkheid en armoedebestrijding doet.
pi_164969953
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:31 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De inheemsen verliezen inderdaad alles, ze verkopen hun land voor wat snel geld omdat ze door discriminatie niets anders weten te doen. En de corrupten vinden het allemaal goed en verkopen het land aan een mijnbouwplaag. En wee Duterte zijn gebeente dat hij ook daar achteraan gaat, hoe durft hij. Mensen weten nog niet eens een kwart van wat hij allemaal voor zijn bevolking over heeft en wat hij aan gelijkheid en armoedebestrijding doet.
De vruchten plukken van corrupte politici en regenten die het land leiden. Om ziek van te worden. Hele bevolkingsgroepen gaan aan onderdoor. Men heeft gewoon geen belang bij dat dit soort landen groeien want dan kan men niet max. profiteren omdat geen satellietstaat. Maar hey we gaan wel even Messias spelen als hij duizenden drugscriminelen laat killen. Dan zijn we wel de Heilige Samaritaan.
pi_164970708
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 19:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zijn critici wonen voornamelijk buiten de Filipijnen.

Tevens: wil je echt iemand die wat drugsdealers en pooiers omlegt met Hitler vergelijken?
Hitler ging inderdaad nog niet ietsjes humaner om met criminelen. Overigens waren gebruikers (alcoholisten, de verslaafden van toen) in nazi-Duitsland ook tweederangs burgers. Zo gek is die vergelijking dus niet.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:10:13 #47
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_164970803
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 20:06 schreef KoosVogels het volgende:

Hitler ging inderdaad nog niet ietsjes humaner om met criminelen.
Klopt, die joeg liever onschuldige mensen de dood in, op basis van hun genen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 30 augustus 2016 @ 20:11:41 #48
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_164970837
Je kunt deze cowboy allerlei gevaarlijke bijnamen geven, maar een vergelijking met Hitler is echt ongepast.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_164970879
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 20:10 schreef Ringo het volgende:

[..]

Klopt, die joeg liever onschuldige mensen de dood in, op basis van hun genen.
Dat kwam pas later. Toen Hitler met aan de macht kwam, werden ze gewoon in kampen gepropt. Duterte jaagt ze gelijk de dood in.

Ik maak de vergelijking met de 'vroege' Hitler, omdat Duterte nog maar net de hele Filipijnen leidt en Hitler in het begin ook door de meerderheid op handen werd gedragen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_164970929
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 20:11 schreef Ringo het volgende:
Je kunt deze cowboy allerlei gevaarlijke bijnamen geven, maar een vergelijking met Hitler is echt ongepast.
De reden dat ik de vergelijking in eerste instantie maakte, is omdat door de Duterte-fans het feit dat hij populair is, wordt gezien als een soort legitimering voor zijn beleid.

Dat vind ik gek. Je kunt ook niet Hitlers beleid vergoelijken omdat hij populair was.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')